-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν μου αρέσουν αυτά τα ανέκδοτα....
Τα τζιν που κολλάνε αλήθεια;
Η μάρκα Diesel.
https://gr.diesel.com/en/ -
Χαχαχα
Χαχαχα
Καλο!!!!!. Δεν το είχα σκεφτεί....
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αφου δεν σου αρεσουν φιλε εγω το διαγραφω αμεσως. Δεν μου αρεσει να χαλιεται καποιος και να φταιω.
Όχι ρίχτου αντέχει..
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αφου δεν σου αρεσουν φιλε εγω το διαγραφω αμεσως. Δεν μου αρεσει να χαλιεται καποιος και να φταιω.
Όχι ρίχτου αντέχει..
Χαχα οχι ρε φιλε αφου τον πειραξε. Ενταξει τον συμπαθω τον lap πολυ και δεν θελω να τον στενοχωρω.
Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕ
-
-
Δεν με χάλασε κάτι ρε παιδιά. Απλά δε μου αρέσουν τα μακάβρια.
Χαχαχα, καλό πάντως.
Δεν κρατάω μούτρα σε κανέναν απλά είχα αρκετή δουλίτσα σήμερα και φευγαλέα κοιτώ το κινητό.
-
@lakisof said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Από το προηγούμενο σχόλιό μου ... 28-09-2022 ....:
Τώρα αυτό το ακριβότερο πετρέλαιο από την αμόλυβδη δεν ξέρω που το βλέπετε.
Βάζω καύσιμο στο ίδιο AVIN εταιρικό εδώ και 5 χρόνια. Σήμερα κοιτάζω τις τιμές και βλέπω:Αμόλυβδη AVIN Best 95: 1,923€ AVIN Diesel Best: 1,738€ Διαφορά: 0,185€
Αμόλυβδη 100: 2,153€ AVIN Diesel Best ACTION: 1,828€ Διαφορά: 0,325€
Σήμερα ...... εδώ σε μένα :
Αμόλυβδη AVIN Best 95: 1,948€ AVIN Diesel Best: 1,789€ Διαφορά: 0,159€
Αμόλυβδη 100: 2,178€ AVIN Diesel Best ACTION: 1,879€ Διαφορά: 0,299€
Σήμερα ...... στο πρατήριό "μου" (χαχαχα) :
Αμόλυβδη AVIN Best 95: 1,972€ AVIN Diesel Best: 1,969€ Διαφορά: 0,003€
Αμόλυβδη 100: 2,202€ AVIN Diesel Best ACTION: 2,059€ Διαφορά: 0,143€
Άρα σήμερα κόπηκε η επιδότηση. Μέχρι και χθες ήταν οι προηγούμενες τιμές.
-
-
Μια χαρά 4/42 στην βενζινούλα θέλουμε 7 λεπτάκια να ανέβουμε βάθρο ,πιστεύω θα τα καταφέρουμε σύντομα.
Και 12/42 στο Diesel και μάλιστα παρατηρώ πως μόνο άλλες 3 χώρες έχουν το προνόμιο να είναι φτηνότερο το Diesel απο την βενζίνη , με εμάς δεύτερους μετά την Μάλτα σε ευνοική διαφορά ,οπότε δεν βλέπω κανένα λόγο ανησυχίας και αναστάτωσης για τους Dieselατους στο Koulistan. -
@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
"Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά" ..... είναι ο τίτλος του νήματος, να θυμίσω.
Μπααα θα αλλαξει σε λιγο θα γινει lap vs diesel
Εχουν κυκλοφορήσει ήδη και ανέκδοτα... όπως..
Ποια μάρκα τζιν δε φόρεσε ποτέ ο lap;;;;
Ποιον ηθοποιό μισεί ο lap;;;;Αλήθεια; Για πες....
Ειναι ενας ντιζελας ενας πηλιος και ενας lap μεσα σε ενα αεροπλανο. Ποιος επεσε πρωτος?
Ο lap, σίγουρα όχι, γιατί το αεροπλάνο, καίει κηροζίνη.
-
Πέφτει καλύτερα, όποιος πέσει τελευταίος.
-
Άρα σήμερα κόπηκε η επιδότηση. Μέχρι και χθες ήταν οι προηγούμενες τιμές.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι κόπηκε η επιδότηση. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα διαχρονικά είχε από τις υψηλότερες φορολογίες καυσίμων και από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ. Επίσης είναι γνωστό ότι έχει νοθεία καυσίμων, πειραγμένες αντλίες και φοροκλέφτες. Κανένας όμως δεν τα συσχετίζει αυτά μεταξύ τους.
-
Μα ΤΙ σχέση μπορεί να έχει η Φοροκλοπή, με τα μεγαλύτερα ποσοστά έμμεσης φορολόγησης διεθνώς!?!!1!
-
Πλεον πιο ακριβο απο την βενζινη το πετρελαιο
UNLEADED 95 BIO 1.507,446
DIΕSEL AUTO BIO 1.538,667
-
Όταν ολοκληρωθούν αρκετές δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) τέτοιο σταθμοί, μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά για μπαταριοκίνηση.
Με τους τρέχοντες ρυθμούς, 15ετια και βλέπουμε...
-
.
.
-
Απαντώ εδώ για να μη χαλάω το νήμα ,"Μ αρέσει,Δεν Μ αρέσει,"
Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις πράξη πιο σύνθετες ιδέες όπως για παράδειγμα αντί να επιδοτεις τον καθε ένα άσχετο, να επιδοτεις μονάχα τα επαγγελματικά οχήματα σύμφωνα με τον ΚΑΔ τους και δη τις μεταφορές προϊόντων. Μάλιστα ίσως μπορέσεις να τους επιδοτήσεις παραπάνω μιας και θα έχεις μικρότερο αριθμό επιδοτούμενων από ότι πριν με το ίδιο διαθεσιμο κονδύλι
Έτσι μειώνεις τις τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς, όχι με το να επιδοτεις αυτόν που εργάζεται από χόμπι και έχει λύσει το θέμα του βιοπορισμού του με το ακριβό του Diesel αυτοκίνητο ή τους τουρίστες το καλοκαίρι.
Εδώ θα μου πεις αυτοί ψάχνουν κάθε επίδομα μη πέσει κάτω και το χάσουν...κλασικό φαινόμενο τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Όσον αφορά το οικογενειακό διαθέσιμο εισόδημα για καύσιμα, σε αυτό υπάρχει άλλο πρόγραμμα στήριξης, το fuel pass, το οποίο όμως πιστώνει ελάχιστα χρήματα το μήνα. Διότι όπως είπαμε το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και όχι άπειρο.
Είπαμε ο κόσμος και οι συνθήκες απαιτούν σύνθετες σκέψεις και ανάλογα μέτρα, δεν υπάρχουν λεφτά για ξοδεμα.
Μέχρι σήμερα δίναμε επιδοτήσεις στο λίτρο για όλους και είχαμε από τα ακριβότερα diesel καύσιμα στην Ευρώπη και ήμασταν από τους πρώτους σε πληθωρισμό. Δηλαδή στην ουσία αυξήσαμε αδιακρίτως για όλους το διαθέσιμο εισόδημα μονάχα για diesel, συνεπώς και οι τιμές του ανέβαιναν οριακά σε κάθε συγκυρία προς τα επάνω μιας και υπήρχε περιθώριο κέρδους και έφορο έδαφος για αισχροκέρδεια. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Επίσης παρουσιάζαμε αυξημένα έσοδα ως κράτος διότι επιδοτουσαμε αδικριτως κάτι που έχει υψηλούς φόρους. Αυτό όμως είπαμε προκαλεί πληθωρισμό αλλά και αυξημένα έσοδα που ανατροφοδοτουν με την επιδότηση τον πληθωρισμο.
Όταν όμως δώσουμε επίδομα στη αντλία μονάχα στους επαγγελματίες τότε οι τιμές στο πρατήριο δεν μπορούν να ανέβουν περισσότερο από το διεθνές επίπεδο διότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν τους απλούς ιχδες δηλαδή την κύρια πελατεία τους. Τότε θα λειτουργήσει πιο εύκολα ο ανταγωνισμός και δεν θα υπάρχουν αδικαιολόγητες αυξήσεις όπως συνέβη σε εμάς. Δεν θα υπάρχει λόγος δηλαδή να απορροφούν την επιδότηση τα διάφορα πρατήρια διότι η όποια οριακή αύξηση που θα σκεφτούν να κάνουν θα επιφέρει μείωση των εσόδων τους μιας και δεν θα έχουν απαντες επιδότηση στο λίτρο παρα μόνο συγκεκριμένοι, δηλαδή θα μετριαστει ο πληθωρισμός στο καύσιμο λόγω αισχροκέρδειας και κατά συνέπεια των προϊόντων που μεταφέρουν τα διαφορα επαγγελματικά οχήματα μεταφορών (συν την ξεχωριστή επιδότηση σε αυτά).
Έτσι και η επιδότηση σε επαγγελματίες θα έχει υψηλότερη και ουσιαστικότερη απόδοση για τη μείωση του πληθωρισμου στην οικονομία.
Το diesel γενικώς αποτελεί την ενεργειακή βάση παραγωγής ενέργειας ως υποκατάστατο του φ.α. Αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα έτη, οπότε για τα επόμενα έτη οι τιμές του, αν δεν αυξηθεί η παραγωγή του, θα φτάσουν πολύ ψηλά. Θα απαιτηθούν πιστεύω σύνθετα και πιο εξειδικευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της αύξησης, μιας και τα διαθέσιμα χρήματα μάλλον δεν είναι πολλά.
-
Ειλικρινά το σπαγγέτι λογισμού του Λαπ ξεπερνάει το καπάσιτι κατανόησης εννοιών που έχω... σαν να διαβάζουμε μεταμοντέρνα ανάλυση κριτικού κινηματογράφου για τον Λάνθιμο...
-
Δεν πειράζει. Όσο μπορεί ο καθένας.
-
Εγώ πάντως έβαλα με 1,68 στις 30 του μηνός, είμαι όλο πόλη με 22 χαω μωτ, ούτε καν Α.Ο. δεν έχω βγει και έχω 6-6,1 κατανάλωση.
Εχω κάνει 400 χλμ, έχω άλλα 250-300, οπότε προς το τέλος της εβδομάδας θα βάλω με την νέα τιμή.Σε αντίστοιχη οδήγηση το βενζίνης ακουμπούσε τα 8 λίτρα, δηλαδή μία διαφορά 3,5 ευρώ/100 χλμ παραμένει και σήμερα που έχουν την ίδια τιμή.
Μέχρι τώρα στα 28000 που έχω κάνει με το ντίζελ και θεωρώντας μία διαφορά μόλις 4,5 ευρώ, αν και μάλλον είναι παραπάνω, έχω ένα όφελος 1260 ευρώ συν τα 80 ευρώ διαφορά τελών 2 χρόνων, πάμε στα 1340 ευρώ. Αρα έχω γλυτώσει τα ασφάλιστρα των δύο χρόνων (μικτή με 300 απαλλαγή) και το σέρβις της χρονιάς.
Με την ίδια τιμή και συνεχίζοντας τα 20000 χλμ τον χρόνο που θα κάνω η διαφορά θα είναι στα 700 ευρώ, άρα πάλι ασφάλιστρα, σέρβις και τέλη και ένα ποσοστό των ελαστικών.
Παραμένει λοιπόν σημαντική η διαφορά, για όποιον κάνει χλμ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά