-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντωμεταξυ θα μου βγει και το όνομα, ενώ εγώ το καημένο κοτοπουλακι εξέφρασα ήρεμα και γλυκά την αντίρρηση μου στο να πληρώνουμε τους πάντες αδιακρίτως και αυτοί να μας κομπαζουν και από πάνω.
Ναι τα είχες τα δίκια σου και γιαυτό το σύμπαν συνωμότησε ...για να τα πάρει ο Ερικ απο την Κένυα θέλει να ξηλώσουμε το dpf να τα επανα -προγραμματίσουμε να τους βάλουμε 15άρες (τσεκ) και να τα ψηλώσουμε (gatoz να μας πει που οικονομικά) , έχω κάτι μαύρους(πρώην ποδοσφαιριστές νυν προπονητές) που βλέπουμε τα ντέρπι στο καφενείο λες να στήσουμε καμία μπίζνα ...και τα ελληνικά δεν έχουν σκουριές ...
-
Ε ρε ταξί με γυρισμένα χιλιόμετρα που θα φανε
-
Η Κένυα στην καλύτερη περίπτωση είναι Euro 4 και φαντάζομαι έχουν μεγαλύτερα θέματα από το αν πήραν παλιό diesel αμάξι από την Ευρώπη.
-
Λαπ, σε ψάχνουμε!
-
Κι αστεία αστεία εξήγησε κι ο Κενυάτης πως ο λευκός καπνός (μήπως ατμός?) που φαίνεται να βγαίνει από ντίζελ, είναι το dpf που αναγεννάται!
-
-
Εγω παντως (μιλαω για το δικο μου αποκλειστικα) με 6 λιτρα diesel(αν και 5.5 λεει τις περισσοτερες φορες) μεση καταναλωση και 7.5 η βενζινη (δεν το βαζω 8 ) ειναι 1.5 λιτρο δηλαδη 3 ευρω στα 100, επι 2000χλμ το μηνα, ειναι 60 ευρω το μηνα, δηλαδη 720 το χρονο και παλι με συμφερει το diesel, αν μου πεις για υβριδικο εκει αλλαζει η ζυγαρια αλλα για μενα που ειμαι επαρχια οχι τοσο οσο εναν που ειναι σε πολη και αν βαλω και τον παραγοντα ευχαριστηση(ο καθενας εχει την δικη του) ειμαι παλι διπλα κερδισμενος με το diesel
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγω παντως (μιλαω για το δικο μου αποκλειστικα) με 6 λιτρα diesel(αν και 5.5 λεει τις περισσοτερες φορες) μεση καταναλωση και 7.5 η βενζινη (δεν το βαζω 8 ) ειναι 1.5 λιτρο δηλαδη 3 ευρω στα 100, επι 2000χλμ το μηνα, ειναι 60 ευρω το μηνα, δηλαδη 720 το χρονο και παλι με συμφερει το diesel, αν μου πεις για υβριδικο εκει αλλαζει η ζυγαρια αλλα για μενα που ειμαι επαρχια οχι τοσο οσο εναν που ειναι σε πολη και αν βαλω και τον παραγοντα ευχαριστηση(ο καθενας εχει την δικη του) ειμαι παλι διπλα κερδισμενος με το diesel
Είναι μεγαλύτερη η διαφορά, έτσι όπως το υπολογίζεις βάζεις την ίδια τιμή και στα 2 καύσιμα.
Βέβαια πλέον είναι πολύ κοντά, στο βενζινάδικο της γειτονιάς μου σήμερα 1.98 η βενζίνη 1.95 το ντίζελ. -
Εννοείται ρε συ, μην τρως την προπαγάνδα! Εν το μεταξύ δεν είναι πολύ ευχάριστο να παίρνεις την ροπή από χαμηλά;! Εγώ μετά από τόσα χρόνια έχω συνηθίσει και την οδήγηση, και ξενερώνω όταν οδηγώ κάνα βενζίνης ή μηχανές...
Αφού σκέφτομαι μήπως χτυπήσω Honda NC750, που θεωρείται το diesel των μηχανών.. μέγιστη ροπή στις μισές στροφές από τα άλλα..και κατανάλωση diesel 4-5..
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εννοείται ρε συ, μην τρως την προπαγάνδα! Εν το μεταξύ δεν είναι πολύ ευχάριστο να παίρνεις την ροπή από χαμηλά;! Εγώ μετά από τόσα χρόνια έχω συνηθίσει και την οδήγηση, και ξενερώνω όταν οδηγώ κάνα βενζίνης ή μηχανές...
Αφού σκέφτομαι μήπως χτυπήσω Honda NC750, που θεωρείται το diesel των μηχανών.. μέγιστη ροπή στις μισές στροφές από τα άλλα..και κατανάλωση diesel 4-5..
Πολύ καλό μηχανάκι, αλλά τρως ξενερωμα όταν χουφτωνεις το γκάζι.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κι εμένα μου αρέσουν τα ντίζελ και ντίζελ έψαχνα κυρίως αλλά αν είχα προλάβει και είχα παραγγείλει τον Μάιο 308 ντίζελ στα 24.300 που είχε τότε, σε σχέση με τα 19.900 της βενζίνης θα το χιλιομετάνιωνα.
Με 10.000χλμ τον χρόνο, σήμερα θα κοιτούσα αποκλειστικά βενζίνη, αν συνυπολογίζουμε και τις ακριβές ζημιές που μπορεί να βγάλει ένα ντίζελ και αν παραμείνουν κοντά οι τιμες και δεν είναι απλά συγκυρία όλο αυτό. -
Να σας πω ότι χαλαρά το ίδιο αμάξι, 3 αιρκρος αυτόματο, σε ντίζελ έχει πλέον 5 λίτρα κατανάλωση, ενώ το βενζίνης 7,5.
Αρα και με τα ίδια χρήματα μιλάμε για 5 ευρώ το λίτρο διαφορά.
Οντως για 10000 χλμ είναι μικρή η διαφορά, αλλά για 15000 αρχίζει και αλλάζει. Στα 20000 που είμαι εγώ είναι χαώδης η διαφορά.
Και βέβαια μέχρι τώρα στα 25000 χλμ που έχω κάνει με το ντίζελ, έχω κερδίσει πάνω από 2000 ευρώ διαφορά στα καύσιμα.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να σας πω ότι χαλαρά το ίδιο αμάξι, 3 αιρκρος αυτόματο, σε ντίζελ έχει πλέον 5 λίτρα κατανάλωση, ενώ το βενζίνης 7,5.
Αρα και με τα ίδια χρήματα μιλάμε για 5 ευρώ το λίτρο διαφορά.
Οντως για 10000 χλμ είναι μικρή η διαφορά, αλλά για 15000 αρχίζει και αλλάζει. Στα 20000 που είμαι εγώ είναι χαώδης η διαφορά.
Και βέβαια μέχρι τώρα στα 25000 χλμ που έχω κάνει με το ντίζελ, έχω κερδίσει πάνω από 2000 ευρώ διαφορά στα καύσιμα.
Δε θέλω να σε αμφισβητήσω μιας και από ό,τι θυμάμαι είχες και τα 2 αυτοκίνητα, αλλά το 5 του ντίζελ που κάνει κατανάλωση επαρχίας και το 7,5 βενζίνης κατανάλωση πόλης.
-
Οχι την ίδια διαδρομή κάνουν και τα δύο, μην σου πω ότι λόγω του ότι τότε έκανα πολλά χλμ στην Αττική οδό, το βενζίνης το κολακεύει το 7,5.
Στο ντίζελ όμως μέχρι τα 27000 είχα γύρω στα 5,3 μέση κατανάλωση, μετά από αυτά τα χλμ όμως προφανώς άνοιξε ο κινητήρας και έχω πέσει κάτω από τα 5, ενώ στα ταξίδια με χαλαρές ταχύτητες, δηλαδή στα όρια, είμαι κοντά στα 4 λίτρα και στην πόλη κάτω από 5,5. Στα ταξίδια στα όρια του αυτόφωρου, δηλαδή όρια +30 χαω, είμαι γύρω στα 5,2.
-
Δεν γίνεται να είσαι στο 5,2λ/100 χλμ με +30 χλμ/ωρα
Μη λέμε και ότι θέλουμε. Απλά δεν μηδενιζεις τον μετρητή και υπολογίζει και τις προηγούμενες χαμηλές καταναλώσεις, βγάζοντας έναν μέσο όρο.
Παραποιεις την πραγματικότητα ταξιδευτή....ξανά!Με +30 χλμ/ώρα δηλαδή 160 χλμ/ώρα θα είσαι από 7 μέχρι 9 λίτρα/100 χλμ
Εκτός αν θεωρείς τα +30χλμ/ώρα τα 110 χλμ/ώρα σε δρόμους για 80χλμ/ωρα
-
Δεν τα βγάζω από τον μετρητή, αλλά από την εφαρμογή.
Τα 7 λίτρα στο ντίζελ δεν τα βλέπεις ποτέ.Στην αρχή είδα ένα 6,3 σε ένα ταξίδι, που με πέρασε μόνο ένα Καγιέν τούρμπο.
Τώρα είναι πιο οικονομικά. -
Δηλαδή πόσο οικονομικά εγιναν τα καγιέν. Αν είναι να πάρω ένα να πηγαίνω για κούρεμα
-
Εδώ με τον ίδιον κινητήρα, χωρίς αυτόματο κιβώτιο με απώλειες ( αλλά πες πως κλειδώνει ο μετατροπεας) και με πολύ καλύτερη αεροδυναμική στα 140χλμ /ώρα γράφει 5,9 λίτρα /100 χλμ
Στο 7-8 λίτρα εισαι μέσα στο νερό στα 160χλμ/ώρα.
-
Του criuser παντα καινε λιγοτερο απο ολα τα άλλα
Και παντα ειναι πιο γρηγορα
Ακομα να το καταλαβετε ? -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν γίνεται να είσαι στο 5,2λ/100 χλμ με +30 χλμ/ωρα
Μη λέμε και ότι θέλουμε. Απλά δεν μηδενιζεις τον μετρητή και υπολογίζει και τις προηγούμενες χαμηλές καταναλώσεις, βγάζοντας έναν μέσο όρο.
Παραποιεις την πραγματικότητα ταξιδευτή....ξανά!Με +30 χλμ/ώρα δηλαδή 160 χλμ/ώρα θα είσαι από 7 μέχρι 9 λίτρα/100 χλμ
Εκτός αν θεωρείς τα +30χλμ/ώρα τα 110 χλμ/ώρα σε δρόμους για 80χλμ/ωρα
Επιβεβαιώνω και εγώ τα γραφόμενα του cruiser.
Ίδιο με το δικό του, καινούργιο με 0χλμ με 150-160 έγραφε 5,6-5,7
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά