-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στο μάξιμουμ φαίνεται η διαφορά του mild hybrid
Φαντάσου τώρα αυτοί που οδηγούν τον HDi στα C3, Corsa, 208 κλπ. και καίνε 1 λτ λιγότερο απ το Swift με καύσιμο φθηνότερο κι επιδοτούμενο απ τον Λαπ, τους βγαίνει φθηνότερα κι από Yaris και δεν περιμένουν 2 χρόνια...
ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 30 ΚΙΛΑ ΡΟΠΗ !!1!
Είπαμε και το μικρό εχει μέσα στη πόλη 5 κιλά έξτρα ροπής στις 1000σαλ. Κυκλοφορείς σαν να έχει 1600αρι μοτέρ σε 900 κιλά αμάξωμα. Σε μεγαλύτερη ταχύτητα φαίνεται ότι δεν είναι 1600 αρι, αλλά μεσα στη πόλη είναι σαν μεγάλος κινητήρας. Μαλιστα όλα τα Τούρμπο ντίζελ και βενζίνης θέλουν κατεβάσματα στο κιβώτιο εκεί που αυτό έχει την ροπή και συνεχίζει. Στρίβεις σε στενά με 3η σχέση και δεν ρεταρει, τι να λέμε;
Ο κατασκευαστής δηλώνει πως μέσα στην πόλη το μικρό Ηλίας ΟΤΕ βοηθά σε μείωση της κατανάλωσης έως και 20%. Φαίνεται και από τα στοιχεία των μέσων όρων.
Βγαίνει από την μπαγαζιερα ένα μικρό παιδί ο Ηλίας και σπρώχνει το Σουίφτ;
Και όλα αυτά υπό την αιγίδα του ΟΤΕ;
Καταγγέλλουμε την παιδική εργασία. -
Εμ, Αστικό Τ9 από δαγκωμένο μήλο. Ότι πιο άχρηστο σε πληκτρολόγιο.
Ηλεκτρικό έγραφα, Ηλίας του ΟΤΕ βγαζει
-
Πρόλαβες και το διορθωσες, αλλά σε είχε προλάβει το quote...
Απ τον ΟΤΕ ήταν ο εκσκαφέας του Ηλία;
Μιλάμε απ τα πιο πετυχημένα οτο-κορεκτ, έβερ... -
Δεν βρίσκω τόσο αστείο το γεγονός.
-
Δεν βρίσκω τόσο αστείο το γεγονός.
Ρε Λαπ, δεν ήταν κάτι που έκανες εσύ, η σύμπτωση των λέξεων του Α.Ι. του κινητού.
Καρα αστείο ήταν! -
Ναι, αλλά δεν ήταν.
Αστείο είναι που πληρώνουμε επιδότηση σε κάτι τυπαδες με νέα αυτοκίνητα άνω των 20.000 ευρώ.
-
Καθόλου αστείο…απλά ηδονικό να πληρώνεις 9 ευρώ ανά 100χλμ.
-
@kkostask said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καθόλου αστείο…απλά ηδονικό να πληρώνεις 9 ευρώ ανά 100χλμ.
Ηδονιστικό ήταν πέρυσι, που πληρώναμε 6-7€
-
Άντε και εις ανώτερα....
-
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά χθες γέμισα με ΚούληςPass για δεύτερη φορά , έβαλα με 24ε -30 λίτρα πορδές . Έφυγα από Π.Ράλλη ανέβηκα Κηφισό μπήκα Καβάλας και καρφί για Μέγαρα απο διόδια (2,10) με ταχύτητες 110-120 στον δρόμο για Αλεποχώρι μερικές καλές προσπεράσεις σε ανηφόρα , βόλτα στα τριγύρω και επιστροφή απο τον παράλληλο πάνω απο την Εθνική με άλλες 2-3 προσπεράσεις εύκολες , μπήκαμε Νίκαια και μετά αεροδρόμιο με d-tour κρεαταγορά Ρέντη και ανέβασμα Κηφισού με 85-95 και έπειτα Αττική οδό (2,80x2)120 και acc , Αεροδρόμιο και επιστροφή στην εξωτική Νίκαια .
Το πρωί Νίκαια - Φάληρο για σκληρό μεροκάματο και επιστροφή .4 άτομα 3 βαλίτσες και αρκουδίσιον να δουλεύει Full , το σύνολο 260 χιλιόμετρα με 6,9λ/100χλμ .
Πρώτη φορά έχω δει τέτοια κατανάλωση ακόμα και το trip τα έχει παίξει ! ! !Αχχχχ ρε Κούλη και FuelPass και την Παπαρήγα την καλή , μάγκες μας έκανες .
Υγ1 : Μόνο κάτι κίτρινα octavia με πέρναγαν τάπα , όλοι οι άλλοι επιτάφιος
Υγ2 : Σχεδόν 8ε διόδια αν γύρναγα και από Εθνική θα ήταν 10ε ... όσο και το καύσιμο !
Υγ3 : Έχω και για άλλο 1 γέμισμα και ρέστα κάνα δεκάρικο !
-
Στο παιδι από πάνω χαλάλι το επίδομα. Είσαι καθαρότερος καίγοντας κλανιες
-
Με η χωρίς επιδότηση;
Με την τρέχουσα τιμή του ντίζελε γιατί όλοι αγαπούν τους "αυτοκινητιστές" (taxi, κτελ, φορτηγάτζες). Όταν όλοι αυτοί το γυρίσουν σε κάτι άλλο, τότε ναι, ας ανησυχούν οι κάτοχοι ντίζελ.
Προφανώς ένα υβριδικό είναι καλύτερο στο θέμα ρύποι-κατανάλωση.
Ένα toyota υβριδικό όμως, για τα υπόλοιπα δεν είμαι πολύ σίγουρος για την οικονομία και το όφελός τους. Κουμπάρος έχει υβριδκό Kona και μου λέει ότι δεν είναι και "τόσο" υβριδικό. -
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά χθες γέμισα με ΚούληςPass για δεύτερη φορά , έβαλα με 24ε -30 λίτρα πορδές . Έφυγα από Π.Ράλλη ανέβηκα Κηφισό μπήκα Καβάλας και καρφί για Μέγαρα απο διόδια (2,10) με ταχύτητες 110-120 στον δρόμο για Αλεποχώρι μερικές καλές προσπεράσεις σε ανηφόρα , βόλτα στα τριγύρω και επιστροφή απο τον παράλληλο πάνω απο την Εθνική με άλλες 2-3 προσπεράσεις εύκολες , μπήκαμε Νίκαια και μετά αεροδρόμιο με d-tour κρεαταγορά Ρέντη και ανέβασμα Κηφισού με 85-95 και έπειτα Αττική οδό (2,80x2)120 και acc , Αεροδρόμιο και επιστροφή στην εξωτική Νίκαια .
Το πρωί Νίκαια - Φάληρο για σκληρό μεροκάματο και επιστροφή .4 άτομα 3 βαλίτσες και αρκουδίσιον να δουλεύει Full , το σύνολο 260 χιλιόμετρα με 6,9λ/100χλμ .
Πρώτη φορά έχω δει τέτοια κατανάλωση ακόμα και το trip τα έχει παίξει ! ! !Αχχχχ ρε Κούλη και FuelPass και την Παπαρήγα την καλή , μάγκες μας έκανες .
Υγ1 : Μόνο κάτι κίτρινα octavia με πέρναγαν τάπα , όλοι οι άλλοι επιτάφιος
Υγ2 : Σχεδόν 8ε διόδια αν γύρναγα και από Εθνική θα ήταν 10ε ... όσο και το καύσιμο !
Υγ3 : Έχω και για άλλο 1 γέμισμα και ρέστα κάνα δεκάρικο !
Ωραίος ο υγραεριοκίνητος! Αν δεν έπαιρνα το i30 θα πήγαινα για captur lpg, τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά το lpg είναι μεγάλο +.
-
@fiverg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με η χωρίς επιδότηση;
Με την τρέχουσα τιμή του ντίζελε γιατί όλοι αγαπούν τους "αυτοκινητιστές" (taxi, κτελ, φορτηγάτζες). Όταν όλοι αυτοί το γυρίσουν σε κάτι άλλο, τότε ναι, ας ανησυχούν οι κάτοχοι ντίζελ.
Ένα toyota υβριδικό όμως, για τα υπόλοιπα δεν είμαι πολύ σίγουρος για την οικονομία και το όφελός τους. Κουμπάρος έχει υβριδκό Kona και μου λέει ότι δεν είναι και "τόσο" υβριδικό.Όπου βέβαια για αυτούς τους επαγγελματίες θα μπορούσε να γίνει έκπτωση φόρου ,ίσως και μεγλαθτερη, στην αντλία άμα τη εκδοσει τιμολογίου και ένα Χ πλαφόν για λίτρα ανα μήνα. Φοβερά δύσκολο δηλαδή.
Τώρα έχουμε τύπους με 25-28-30.000 ευρώ νέο αυτοκίνητο να λένε πως θίγεται η περιουσία τους και απαξιώνεται λόγω της διεθνούς αύξησης της ζήτησης diesel. Και ο άλλος με το σαραβαλακι τους πληρώνει. Από οργάνωση σκίζουμε!
-
@fiverg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με η χωρίς επιδότηση;
Ένα toyota υβριδικό όμως, για τα υπόλοιπα δεν είμαι πολύ σίγουρος για την οικονομία και το όφελός τους. Κουμπάρος έχει υβριδκό Kona και μου λέει ότι δεν είναι και "τόσο" υβριδικό.Όπου βέβαια για αυτούς τους επαγγελματίες θα μπορούσε να γίνει έκπτωση φόρου ,ίσως και μεγλαθτερη, στην αντλία άμα τη εκδοσει τιμολογίου και ένα Χ πλαφόν για λίτρα ανα μήνα. Φοβερά δύσκολο δηλαδή.
Τώρα έχουμε τύπους με 25-28-30.000 ευρώ νέο αυτοκίνητο να λένε πως θίγεται η περιουσία τους και απαξιώνεται λόγω της διεθνούς αύξησης της ζήτησης diesel. Και ο άλλος με το σαραβαλακι τους πληρώνει. Από οργάνωση σκίζουμε!
Α ρε κουλη μαυρη ωρα που εβγαλες την επιδοτηση στην αντλια -
Μα δεν μιλώ για το fuel pass. Αυτό έχει κριτήρια αξιολόγησης σε ποιον τα δίνει και γιατί. Ασχέτως αν στηρίζεται στην καλή τη πίστει των φορολογουμένων. Μη το πιάσουμε και αυτό, θα με βρίζετε.
Εγώ μιλώ για την επιδότηση στην αντλία, αδιακρίτως σε όλους, πλούσιους, φτωχούς, σωστούς, επαγγελματίες, τουρίστες, κτλ.
Και οι τις βενιζνης....τίποτα. Αυτούς αστους να πληρώνουν τις αυξήσεις των διεθνών τιμών στα καύσιμα.
Δηλαδή σαν τον Οβελίξ που δεν του δίνουν ποτέ μαγικό ζωμό.
Είμαι υπέρ των επιδομάτων. Των σωστών και των δικαιων.
-
Μη το πιάσουμε και αυτό, θα με βρίζετε.Εγω τον φιλο μου τον lap.. ΠΟΤΕ
-
Το καζάνι είναι η επιδότηση στην αντλία, ο Οβελίξ εμείς..ο λαός της βενζίνης
-
Πρέπει να είχες πέσει κι εσύ στο καζάνι μικρός...
-
Παντού δίνουν επίδομα, σε εμένα σταματούν!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά