-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είπαμε οι μόνοι αδικημένοι σε αυτοί την χώρα είναι οι δίλιτροι...
Οι άλλοι πήγατε να γλυτώσετε την διαφορά τιμής στην αγορά μεταξύ βενζίνης και ντίζελ και να μας το παίξετε έξυπνοι μετά, δεν σας βγήκε και τώρα κάνετε σαν την χήρα στο κρεβάτι...
Δεν μου έχει τύχει με χήρα στο κρεβάτι, αλλά έτσι λέει η παροιμία...
Μα πολλά βενζινοκινητα είναι ακριβότερα των diesel.
Το θέμα είναι πως επιδοτούν την χρήση μονάχα της δικής σας περιουσίας και για την περιουσία των άλλων, δεν μας ενδιαφέρει.
Άσε τις παροιμίες και μην αλλοιώνεις την πραγματικότητα όπως σε βολεύει χάνεις πόντους αξιοπιστίας των απόψεων σου. Γενικά αλλοιώνεις εξοφθλαμα πράγματα που τα βλέπουν όλοι γιατί έτσι σε βολεύει.
-
Την τύφλα τους βλέπουν.
Αφού είναι σίγουρο πως έχω δίκιο...
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι άλλοι πήγατε να γλυτώσετε την διαφορά τιμής στην αγορά μεταξύ βενζίνης και ντίζελ και να μας το παίξετε έξυπνοι μετά, δεν σας βγήκε και τώρα κάνετε σαν την χήρα στο κρεβάτι...
Το θέμα είναι πως επιδοτούν την χρήση μονάχα της δικής σας περιουσίας και για την περιουσία των άλλων, δεν μας ενδιαφέρει.
Άσε τις παροιμίες και μην αλλοιώνεις την πραγματικότητα όπως σε βολεύει χάνεις πόντους αξιοπιστίας των απόψεων σου. Γενικά αλλοιώνεις εξοφθλαμα πράγματα που τα βλέπουν όλοι γιατί έτσι σε βολεύει.
Προσωπικά έχω καταλήξει στο diesel και ούτε με ενδιαφέρει αν το επιδοτήσει η όχι. Ταιριάζει στον τρόπο που οδηγώ και στα χιλιόμετρα που κάνω. Το 2018 στις αρχές Καλοκαιριού αγόρασα αυτοκίνητο φυσικού αερίου πέρυσι το έδωσα παρόλο που ήταν πολύ φθηνό το καύσιμο αυτό. Είχα βαρεθεί την ουρά πχ στο Ρέντη με τα ταξί την έλλειψη πρατηρίων την χαμηλή πίεση παροχής . Ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι είχα πράξει ορθώς 1.75 το φυσικό αέριο πρατήρια κλείνουν και κάποια που δεν επιδοτείται το εν λόγω καύσιμο το έχουν πάνω από δύο ευρώ και πάει για τα τρια.
Πρόβλεψη το λένε και μάλλον μου βγήκε, σε λίγο που θα αλλάξω το δίλιτρο ντίζελ που έχω πάλι σε ντίζελ θα πάω μπορεί να μην μου βγει θα δείξει. -
Ναι αλλά εδώ πρέπει να κλαίμε αν δεν μας βγαίνουν οι επιλογές.
Για παράδειγμα στην θέρμανση σπιτιού, κάποιοι που έκαιγαν 6-7-8 κατοστάρικα τον χρόνο πετρέλαιο, με απλή αυτονομία, θεώρησαν λογικό να δώσουν 3500 για να έχουν πλήρη αυτονομία με φυσικό αέριο, υπολογίζοντας και κάποιες μεγάλες διαφορές στην κατανάλωση.
Οι μελέτες των μηχανολόγων, έλεγαν για 15 % μέση μείωση κόστους, οπότε δύσκολα αυτά τα 3500 θα έκαναν απόσβεση.
Τώρα ξέφυγε το κόστος και περιμένουμε και εκεί επιδοτήσεις και κλάματα.
-
Πως διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα!!! Μέγας προβοκάτορας.
Σε όλη την ιστορία εσείς οι ντιζελατοι επιδοτειστε με δημόσιο χρήμα γιατι ΟΝΤΩΣ δεν σας βγαίνει η επιλογή .
-
όσο δεν είναι λογικό το voucher σε τιμολόγια ρεύματος με ρήτρα (που πλέον δεν υπάρχει ρήτρα αλλά ουσιαστικά υπάρχει) άλλο τόσο δεν ειναι λογικό η επιδότηση στην αντλία για το diesel...το λέω σαν κάτοχος και diesel και βενζίνης. δεν θα κάτσω να αναλύσω το γιατί υπερασπίζομαι την παραπάνω άποψη αλλά θα πω το εξής.
γενικά οι αποφάσεις επιδότησης (υπό μορφή voucher τουλάχιστον για ενέργεια που έχω ενημερωθεί) βγάζουν μάτι ότι δεν είναι μελετημένες και είναι κινήσεις πανικού εν όψει (μελλοντικών) εκλογών. λογικό λοιπόν είναι να μην υπάρχει ισονομία αφού θυμίζουν αποφάσεις που εύκολα παίρνεις όταν πινεις τσίπουρα σε καφενείο της επαρχίας...@lap και λοιπούς...καλό θα ήταν να μην ανάγουμε αυτή την αδικία μεταξύ μας...δηλαδή δεν ευθύνεται ο ντιζελατος που πριν 5 χρόνια αγόρασε ντιζελ λες και ήταν ο προφήτης που ήξερε το μέλλον από φωνές μεσα στο κεφάλι του....απλά έκατσε....πως εκατσε? δες τι γραφω παραπανω περί λήψης στρατηγικών αποφάσεων στην Ελλάδα....
-
Φυσικά δεν φταίνε ο ντιζελατοι σε προσωπικό επίπεδο. Αν είναι δυνατόν. Το συμφέρον της τσέπης και της οικογένειάς του κοίταξαν. Καμια τέτοια πρόθεση από εμένα. Εγώ απαντώ σε όσους ντιζελατους κομπαζουν ή συμψηφιζουν την αδικία αυτή με οτιδήποτε άλλο σκεφτούν το οποίο θα τους βοηθήσει να πείσουν τον εαυτό τους και το αφήγημα που έχουν στο μυαλό τους πως έκαναν την καλύτερη επιλογή, ακόμα και για την σημερινή (ίσως παροδική ή όχι) διεθνή κατάσταση.
-
Για παράδειγμα στην θέρμανση σπιτιού, κάποιοι που έκαιγαν 6-7-8 κατοστάρικα τον χρόνο πετρέλαιο, με απλή αυτονομία, θεώρησαν λογικό να δώσουν 3500 για να έχουν πλήρη αυτονομία με φυσικό αέριο, υπολογίζοντας και κάποιες μεγάλες διαφορές στην κατανάλωση.
Οι μελέτες των μηχανολόγων, έλεγαν για 15 % μέση μείωση κόστους, οπότε δύσκολα αυτά τα 3500 θα έκαναν απόσβεση.
οσοι χτιζανε με παλιολιθικες απλες αυτονομιες δεν βοηθουσε στο επιμελες εργολαβικο γδαρσιμο του πελατη οταν ο απεναντι το εκανε καλυτερα. αλλα ξερω, καλα να παθουν.
-
μηπως πουληθει το διαμερισματακι που ξεμεινε στους αμπελοκηπους λιγο ακριβοτερα ή στη χειροτερη να πιασει το πλέιμομπιλ ντηζελ ενα χιλιαρικο παραπανω, πες-πες ακομη και εδω, κατι θα μεινει....
-
Φυσικά δεν φταίνε ο ντιζελατοι σε προσωπικό επίπεδο. Αν είναι δυνατόν. Το συμφέρον της τσέπης και της οικογένειάς του κοίταξαν. Καμια τέτοια πρόθεση από εμένα. Εγώ απαντώ σε όσους ντιζελατους κομπαζουν ή συμψηφιζουν την αδικία αυτή με οτιδήποτε άλλο σκεφτούν το οποίο θα τους βοηθήσει να πείσουν τον εαυτό τους και το αφήγημα που έχουν στο μυαλό τους πως έκαναν την καλύτερη επιλογή, ακόμα και για την σημερινή (ίσως παροδική ή όχι) διεθνή κατάσταση.
ωΡΕ Λαπ, αν δεν το είχες αναγάγει σε προσωπική επίθεση εναντίων όσων οδηγούν ντίζελ, κανείς δεν θα ασχολούταν με το θέμα περαιτέρω.
Προφανώς δεν είναι δίκαιο για το ένα αυτοκίνητό μου να φορολογείται λιγότερο το καύσιμο (γιατί αυτό συμβαίνει στην πράξη) και όχι για το άλλο.
Επιθεώρησε και αναθεώρησε τα όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα, που είναι αντίθετα με τη θέση σου σε αυτό το ποστ.Γάτε για το διαμερισματάκι δεν ξέρω, αλλά το αν θα πιάσει το ντίζελ παραπάνω αν πωληθεί, θα το πει η αγορά και η ζήτηση και το ότι αυτό που αγοράστηκε καινούριο 21Κ πωλείται καμιά 30αριά... όπως π.χ. καιγια το Βιτάρα, το ότι το καινούριο πωλείται "ge-iko"
-
Για άλλη μια φορά παραποιεις και εσύ την πραγματικοτητα, όλη η συζητηση ξεκίνησε πριν πόσες σελίδες από το γεγονος πως κομπαζεις για το κόστος όταν το παίρνεις ως επιδότηση. Και στην προηγούμενη σελίδα από το ποστ που παραθέτω το ίδιο έκανες και σε άλλες σελίδες πιο πίσω. Παντού αναφέρεις πόσο φθηνά σου βγαίνει όταν για να σου βγει φθηνά απαιτείται επιδοτηση
Και εγώ σου απηντησα, πως εμείς (οι υπόλοιποι που πληρώνουμε φόρο στο λίτρο χωρίς να έχουμε επιδότηση) σας το πληρώνουμε μέσω της επιδότησης στην αντλία υπό το απλό μικροοικονομικο παράδειγμα. Φτάνει πια με τον κομπασμό.
Αυτό είπα και ξεκίνησε ο διάλογος με κάθε χαζομάρα ως απάντηση αντι του προφανεστατου.
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με 9λ/100χλμ μέσο όρο κατανάλωσης υπολόγισε ότι κάνω 320-340 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι μετά έχει άλλα 30-40χλμ νομίζω.
Εντάξει, τα παραλέει λίγο, 5.2 έβγαλε η διαίρεση στην αντλία με 1,82€ απ το καλό της Πέμπτης στο εταιρικό πρατήριο...
(4,7λτ έδειχνε η εφαρμογή στο μηδενισμό, 5,14λτ η αντλία)
Να είχε 1,9€ - 1.95 στο νησί;... -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
οσοι χτιζανε με παλιολιθικες απλες αυτονομιες δεν βοηθουσε στο επιμελες εργολαβικο γδαρσιμο του πελατη οταν ο απεναντι το εκανε καλυτερα. αλλα ξερω, καλα να παθουν.
Κανείς δεν το έκανε καλύτερα. Ολοι τα ίδια έκαναν γιατί υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός..
Στις καλές περιοχές βέβαια...
Για τις άλλες δεν γνωρίζω...
Δεν με βολεύει η υγρασία εκεί...
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
μηπως πουληθει το διαμερισματακι που ξεμεινε στους αμπελοκηπους λιγο ακριβοτερα ή στη χειροτερη να πιασει το πλέιμομπιλ ντηζελ ενα χιλιαρικο παραπανω, πες-πες ακομη και εδω, κατι θα μεινει....
Στους Αμπελοκήπους δεν έχουν αυτόνομη θέρμανση.
Μόνο στα αποδυτήρια της Λεωφόρου έχουμε, για να παγώνουν οι φιλοξενούμενοι από τον Πειραιά... -
Λαπ πήγα - ήλθα Καλαμάτα, σφαίρα με 5 λίτρα. 4,7 στο κατέβασμα, 5,2 στο ανέβασμα..
Οπως είδες τιμές δεν βάζω, μόνο λίτρα για να μην σε στεναχωρώ...
Αλλά και του Πήλιου η εφαρμογή μόνο λίτρα έβγαλε.Μετά έγραψε για διαφορές τιμών..
Και βάζει και την ακριβή, γιατί είναι κιμπάρης...
-
Λαπ πήγα - ήλθα Καλαμάτα, σφαίρα με 5 λίτρα. 4,7 στο κατέβασμα, 5,2 στο ανέβασμα..
Οπως είδες τιμές δεν βάζω, μόνο λίτρα για να μην σε στεναχωρώ...
Αλλά και του Πήλιου η εφαρμογή μόνο λίτρα έβγαλε.Μετά έγραψε για διαφορές τιμών..
Και βάζει και την ακριβή, γιατί είναι κιμπάρης...
Κρου κι εσυ σαν τον bmwεδακια κάνεις....
Σφαίρα και 5 λιτρα δεν βγαίνει.
Σε μία ανάρτηση σου λίγο καιρό πριν στα 130+ παραπάνω έκαιγε.
Εκτός κι αν σφαίρα εννοείς 100 - 110... -
Ένοχος και εγώ.. Στις διακοπές με το φορτωμένο ντίζελ auto τετρακουνητο ντιζελοβιταρα μου και το ac μόνιμα στους 22 έκαψα πολλά γαλόνια μαζούτ και πλήρωσα όσα θα έδινε υβριδικό κορόλλα ή ψευτουβριδικό σουιφτ πρου πρου..
Σας κερνάω τους καφέδες νεξτ τάιμ για να αποκατασταθεί η αδικία
-
Για άλλη μια φορά παραποιεις και εσύ την πραγματικοτητα, όλη η συζητηση ξεκίνησε πριν πόσες σελίδες από το γεγονος πως κομπαζεις για το κόστος όταν το παίρνεις ως επιδότηση. Και στην προηγούμενη σελίδα από το ποστ που παραθέτω το ίδιο έκανες και σε άλλες σελίδες πιο πίσω. Παντού αναφέρεις πόσο φθηνά σου βγαίνει όταν για να σου βγει φθηνά απαιτείται επιδοτηση
Και εγώ σου απηντησα, πως εμείς (οι υπόλοιποι που πληρώνουμε φόρο στο λίτρο χωρίς να έχουμε επιδότηση) σας το πληρώνουμε μέσω της επιδότησης στην αντλία υπό το απλό μικροοικονομικο παράδειγμα. Φτάνει πια με τον κομπασμό.
Αυτό είπα και ξεκίνησε ο διάλογος με κάθε χαζομάρα ως απάντηση αντι του προφανεστατου.
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με 9λ/100χλμ μέσο όρο κατανάλωσης υπολόγισε ότι κάνω 320-340 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι μετά έχει άλλα 30-40χλμ νομίζω.
Εντάξει, τα παραλέει λίγο, 5.2 έβγαλε η διαίρεση στην αντλία με 1,82€ απ το καλό της Πέμπτης στο εταιρικό πρατήριο...
(4,7λτ έδειχνε η εφαρμογή στο μηδενισμό, 5,14λτ η αντλία)
Να είχε 1,9€ - 1.95 στο νησί;...Κάποιον ΚΟΜΠΑΣΜΟ και μίσος κι απέχθεια (όπως δείχνεις εσύ για τους ιδιοκτήτες ντίζελ) μπορείς να μου δείξεις;
Είναι κομπασμος όταν αναλύω σε αναρτήσεις με λεπτομέρειες την διαδρομή και την κατανάλωση και το κόστος;
Όταν εσύ γράφεις τα 5,4-5,8λτ του Σουιφτ, κομπαζεις κόντρα στα κορόιδα που έδωσαν +5000€ να αγοράσουν υβριδικο γιαρις ε;
-
Λαπ θα σου πω μια ιστορία για το πως ησύχασα από έναν φίλο με ντιζελ που συνεχώς μου έλεγε να πάρω ντιζελ..
2017 καλοκαίρι και πηγαίνουμε για μπάνιο Χαλκιδικη.
Γεμίζουμε και οι δυο τα αυτοκίνητα μας , c4 2013 diesel 1.6 αυτός, corolla 1.4 2005 εγώ.230 χλμ πήγαινε - έλα , φυσιολογικές ταχύτητες και κινηση. γυρίζουμε και ξαναφουλαρουμε.
2.5 λίτρα διαφορά.
μου λέει: τζάμπα βγήκε η μπυριτσα στο μπιτσ μπαρ... και βάζει μπρος
και του λέω : έτσι κάνει πάντα σαν τράτα ή μόνο όταν το φουλαρεις? -
Δεν μπορώ να αναλύω συνεχώς τα ίδια. Φωσκολικο σίριαλ κατάντησε η συζήτηση.
Δεν έχω κόμπλεξ με τις καταναλώσεις των άλλων. Δεν έχω κόμπλεξ με το καύσιμο τους. Μάλιστα μέχρι πρότινος συνεχώς πρότεινα τα lpg της Ρενώ για να έχουν οι άνθρωποι όσο δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Δεν πρότεινα την δικη μου επιλογή σε καύσιμο, παρά μόνο αν είχαν συγκεκριμένα κριτήρια.
Το μένος το έχω με την προσπάθεια παρουσίασης της πραγματικότητας με πλάγιους τρόπους. Όταν αναλύεται το κόστος μετακίνησης σας ανέφερα πως είναι με επιδότηση. Άρα στην αξιολόγηση του κοστους πρέπει να αναφερθεί.
Υ.γ
Το μικρό ιαπωνικό δεν γράφει 5,8.....αλλά 4,8Εντάξει 5,5 κινούμενο γρήγορα. Τα 4,8 με acc και χαλαρά.
Υ.γ.1 Το aircodition στο 22 ηταν το χτύπημα κάτω απο την μέση. Σας πληρώνουμε τώρα και τη δροσιά!!!!
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λαπ θα σου πω μια ιστορία για το πως ησύχασα από έναν φίλο με ντιζελ που συνεχώς μου έλεγε να πάρω ντιζελ..
2017 καλοκαίρι και πηγαίνουμε για μπάνιο Χαλκιδικη.
Γεμίζουμε και οι δυο τα αυτοκίνητα μας , c4 2013 diesel 1.6 αυτός, corolla 1.4 2005 εγώ.230 χλμ πήγαινε - έλα , φυσιολογικές ταχύτητες και κινηση. γυρίζουμε και ξαναφουλαρουμε.
2.5 λίτρα διαφορά.
μου λέει: τζάμπα βγήκε η μπυριτσα στο μπιτσ μπαρ... και βάζει μπρος
και του λέω : έτσι κάνει πάντα σαν τράτα ή μόνο όταν το φουλαρεις?Χλωμό.
Ειδικά το 4 αυτής της εποχής χτύπαγε κάτι 1300 χλμ αυτονομία.
Μάλιστα ένας που του αρέσουν τα παλιά αμάξια και βρέθηκε στις διακοπές με τέτοιο εντυπωσιάστηκε.Λοιπόν από στο ανέβασμα από Καλαμάτα είχα 130 μωτ, από την ώρα που μπήκα στον περιφερειακό, μέχρι την έξοδο της Αττικής οδού και από την αρχή του ταξιδιού που ήταν 10 χλμ προς την Μάνη και 3 χλμ από την Αττική οδό, είχα 115,4, καθότι οι αστικές διαδρομές ήταν πολύ αργές. Μαζί με τα διόδια, όπου έχω μηχανάκι.
Στο κατέβασμα που έκανα παράκαμψη για ένα ορεινό χωριό 70 χλμ (35+35) η μωτ κατέβηκε στα 103 και η κατανάλωση στα 4,7.
Δεν πήγαινα καθόλου αργά.
Σε επαρχιακό με στροφές και ανηφόρες στην Εύβοια έγραψε 3,9.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά