-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μήπως έβαλες από επιδοτούμενη αντλία;
Αμάν μωρέ Lap αμάν
-
Καλέ πως δεν το σκέφτηκα....θα βάλω και εγώ από επιδοτούμενη αντλία. Τζάμπα χαλιεμαι.
-
Το ντιζελ ειναι σταθερη αξια στην αυτοκινηση. Το 95% των βαρεων οχηματων μονο δαυτο χρησιμοποιουν. Η επιδοτηση στην αντλια μπορει να εχει κερδος για εναν απλο ιδιωτη ομως ειναι ανασα για τον επαγγελματια.
Η χειροτερη επιλογη για μενα απο καθε αποψη ειναι τα φεβ. Μεγαλο βαρος μπαταριας που το σερνει το οχημα παντου ενω μονο για μικρες διαδρομες ειναι πραγματικα χρησιμο. Ηδη απο δικους μου ανθρωπους που πηραν φεβ διαπιστωσα οτι η μεση καταναλωση πχ Αθηνα Καστορια ενος τουσον ειναι ιδια με της gla που διαθετω με σβελτους ρυθμους οδηγησης.
Οικονομικοτερη επιλογη φυσικα το ταπεινο ντουστ ντιζελ που ακομη περιμενω με βαση ανοητες προβλεψεις οτι θα καταστει ασυμφορο. 200000 με μεση 5,5 παντως δε το λες και αστοχη επιλογη. -
- Τα phev φτιάχτηκαν για να μειώσουν την ρύπανση του αέρα στις πόλεις. Εκεί τα diesel είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Σύμφωνα με μελέτες είναι υπεύθυνα για διάφορα θέματα στη δημόσια υγεία.
- Σωστά τα λες περί επαγγελματικών οχημάτων αλλά θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ιχ και ειχ. Η επιδότηση στην αντλία στα δεύτερα όντως μετριάζει τον πληθωρισμό, στα πρώτα αν δε γίνει μαζί με τα υπόλοιπα καυσιμα δημιουργεί δύο ταχυτήτων πολίτες.
- Πως δεν είδες τις "ανόητες κιόλας" προβλέψεις. Μπροστά σου είναι. Σου πληρώνει το κράτος την διαφορα στο καύσιμο ειδάλλως ένα υβριδικό θα είχε μικρότερο κόστος μετακίνησης από το duster σου. Ινστιτούτα που ασχολούνται με τις τιμές καυσίμων αναφέρουν πως τέλειωσε η περίοδος του diesel. Είναι φθηνότερο να παράγουμε βενζίνη και αυτό διότι η πρώτη ύλη του diesel λόγω του πολέμου σταματά για την Ευρώπη, είτε θα έρχεται σε υψηλότερες τιμές από το παρελθόν. Τέλος το diesel όπως το ξέραμε.
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ντιζελ ειναι σταθερη αξια στην αυτοκινηση. Το 95% των βαρεων οχηματων μονο δαυτο χρησιμοποιουν. Η επιδοτηση στην αντλια μπορει να εχει κερδος για εναν απλο ιδιωτη ομως ειναι ανασα για τον επαγγελματια.
Η χειροτερη επιλογη για μενα απο καθε αποψη ειναι τα φεβ. Μεγαλο βαρος μπαταριας που το σερνει το οχημα παντου ενω μονο για μικρες διαδρομες ειναι πραγματικα χρησιμο. Ηδη απο δικους μου ανθρωπους που πηραν φεβ διαπιστωσα οτι η μεση καταναλωση πχ Αθηνα Καστορια ενος τουσον ειναι ιδια με της gla που διαθετω με σβελτους ρυθμους οδηγησης.
Οικονομικοτερη επιλογη φυσικα το ταπεινο ντουστ ντιζελ που ακομη περιμενω με βαση ανοητες προβλεψεις οτι θα καταστει ασυμφορο. 200000 με μεση 5,5 παντως δε το λες και αστοχη επιλογη.Αυτα τα χρηματα που εχει εξοικονομησει το phev στο 90 % του χρονου που βρισκεται εντος των τειχων ουτε καν τα πλησιαζει η gla ...(δεδομενου οτι ειχε γινει σωστη ερευνα πριν την αγορα , υπηρχε προβλεψη για τη φορτιση (γκαραζ η θεσεις φορτισης του δημου ) κλπ)
Tο ταξιδι για τις διακοπες ειναι η εξαιρεση στη χρηση του αυτοκινητου και οχι ο κανονας (για του περισσοτερους )
-
Τι πάει να πει η πρώτη ύλη του diesel σταματά να έρχεται Ευρώπη;
Το αργό πετρέλαιο είναι η πρώτη ύλη για diesel, βενζίνη, υγραέριο κ.τ.λ. -
https://www.autoblog.gr/2022/08/08/argos-thanatos-ton-plug-in-yvridikon/
"Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο κατάργησε τις επιδοτήσεις αγοράς ενός plug-in υβριδικού αυτοκινήτου το 2018, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε πως οι επιδοτήσεις για plug-in υβριδικά θα σταματήσουν φέτος."
-
-
Καλά εκτός του ότι το car and motor είναι από τα χειρότερα sites που έχω δει, αυτό που λέει είναι ότι σταμάτησε να στέλνει έτοιμο diesel προς χρήση η Ρωσία στην Ευρώπη.
-
Μεταφέρει απόψεις και ανακοινώσεις ινστιτούτων που ασχολούνται με το θέμα. Πάντως η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει. Με 15 λεπτά επιδότηση στην αντλια είναι το deisel σήμερα, μη το ξεχνάμε αυτό. Στο τέλος του έτους τελειώνουν και τα οποία συμβόλαια όπως λένε.
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια μπορούν να βρουν υποκαταστες πρώτες ύλες όπως λένε και να παράξουν ευκολότερα βενζίνη. Ιδωμεν τί θα είναι πραγματικότητα και τι όχι.
Πάντως νομίζω και η psa, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τους diesel κινητήρες.
-
Μεταφέρει απόψεις και ανακοινώσεις ινστιτούτων που ασχολούνται με το θέμα. Πάντως η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει. Με 15 λεπτά επιδότηση στην αντλια είναι το deisel σήμερα, μη το ξεχνάμε αυτό. Στο τέλος του έτους τελειώνουν και τα οποία συμβόλαια όπως λένε.
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια μπορούν να βρουν υποκαταστες πρώτες ύλες όπως λένε και να παράξουν ευκολότερα βενζίνη. Ιδωμεν τί θα είναι πραγματικότητα και τι όχι.
Πάντως νομίζω και η psa, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τους diesel κινητήρες.
Πωωω ρε φίλε Lap αλήθεια στην αρχή γελούσα και έλεγα οκ έχει και ένα δίκιο αλλά ας τον πειράξω λιγο(θεωρώ και κάποιοι άλλοι αυτό έκαναν) αλλά έχουμε τώρα πόσες σελίδες που έχει καταντήσει και κουραστικό και συγνώμη με όλο (πραγματικά) το σεβασμό που έχω στο πρόσωπο σου αλλά βλέπω σιγά σιγά πως το θέμα δεν το έχεις με την επιδότηση της αντλίας αλλά έχεις μένος απέναντι στα Diesel.
Και πάλι στο λέω (με αγάπη ) σταματά το, οκ το συζητήσαμε το ξανασυζητησαμε διαφώνησαμε πειραχτηκαμε τσακώθηκαμε. -
Μα δεν υπάρχει νομίζω όριο του πότε και πόσο θα παραθέτεις πηγές, απόψεις και στοιχεία για ένα θέμα που είναι σχετικό με το νήμα.
Απαντώ σε αστήρικτους εξωραϊσμους που ποσταροοθν διάφοροι συνομιλητές κατά την αλλαγή απόψεων. Ο Σπύρος ανέφερε "ανοητες τις προβλέψεις" για την αύξηση της τιμής του diesel, όταν ταυτόχρονα επιδοτείται για την τιμή του diesel που βάζει λόγω υψηλής..... αύξησης. Ψηλό παράνοια δηλαδη κατά την δική μου αποψη και έτσι του απάντησα που πιστευω ότι κάνει λάθος.
Όταν διαβάζω διαστρέβλωση της πραγματικότητας τότε πολύ απλά παραθέτω στοιχεία και αναλύω στο τοπικό την άποψη μου, που άλλωστε έχει αυτό το σκοπό. Δες τον τίτλο πιο πάνω τι αναφέρει...."Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά"
-
Όσοι δεν θέλετε να με διαβάζετε...είναι πολύ απλό, Κάντε μου block. Δεν παρεξηγώ κανέναν.
-
Όσοι δεν θέλετε να με διαβάζετε...είναι πολύ απλό, Κάντε μου block. Δεν παρεξηγώ κανέναν.
block ποτε.
αν δεν την παλεύω άλλο απλά σε αγνοω. εχεις κάθε δικαίωμα όπως όλοι να γράφεις την άποψη σου όσο και λάθος να είναι αρκει να μην προσβάλεις κάποιον
αφου δεν προσβάλεις ολα κομπλέ , δημοκρατία έχουμε
-
Lap φίλε και βέβαια θέλουμε να σε διαβάζουμε, μην ξεχνάς τι σούσουρο είχε γίνει τότε που για λίγο καιρό δεν έμπαινες και όλοι ρωτούσαμε που είσαι.
Σαφώς και από την στιγμή που δεν προσβάλεις κάποιον είσαι ελεύθερος να γράφεις
Δεν σου κάνω παρατήρηση με το παραπάνω μνμ απλά προσπαθώ να σου δώσω ας πούμε μια συμβουλή.
Οκ έχεις αυτές τις απόψεις και καλά κάνεις και τις έχεις αλλά βλέπεις πως δεν αλλάζει κάτι απλά το κοσκιναμε τόσες μέρες. Οκ πες... ρε δεν με χezete κάντε ότι θέλετε εγώ μια φορά σας τα ειπα.
Φιλικά Dr. Alex mix -
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει, γιατί τόσο μένος όχι μόνο για το ντίζελ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, στο νήμα των καυσίμων;
Να λέμε όχι στο γλυκάνισο το καταλαβαίνω, αλλά στο τσίπουρο γενικότερα, γιατί; -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει, γιατί τόσο μένος όχι μόνο για το ντίζελ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, στο νήμα των καυσίμων;
Να λέμε όχι στο γλυκάνισο το καταλαβαίνω, αλλά στο τσίπουρο γενικότερα, γιατί;Αχαχαχαχαχα σ αυτό συμφωνώ όχι ρε παιδιά το τσίπουρο, το τσίπουρο το αγαπάμε... Χωρίς γλυκανισο
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να λέμε όχι στο γλυκάνισο το καταλαβαίνω, αλλά στο τσίπουρο γενικότερα, γιατί;Αχαχαχαχαχα σ αυτό συμφωνώ όχι ρε παιδιά το τσίπουρο, το τσίπουρο το αγαπάμε... Χωρίς γλυκανισο
μονο χωρις γλυκάνισο είναι τσίπουρο
το άλλο το λένε τσίπουρο αλλά κλαιν μαιν. ουζο είναι στην πραγματικότητα αν έχει γλυκάνισω μέσα.
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αχαχαχαχαχα σ αυτό συμφωνώ όχι ρε παιδιά το τσίπουρο, το τσίπουρο το αγαπάμε... Χωρίς γλυκανισο
Τσίπουρο = απόσταγμα από σταφύλια, χωρίς γλυκάνισο.
Ούζο= απόσταγμα από σταφύλια ή σιτηρά με προσθήκη βοτάνων με κυρίαρχο τον γλυκάνισο.Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα!! Προτιμώ το ούζο το καλοκαίρι.
-
Αυτά σε εσάς του πότες. Εγώ δεν τα ξερω αυτά
Άλεξ, ναι θυμάμαι. Σοκαριστικα για το σουσουρο και τον χαβαλε που κάνατε με το που είμαι. Από την άλλη ήταν πολύ ευγενικο. Πάντα είναι η αλήθεια κάνω αισθητή την παρουσία μου. Μου το λένε παντου.Πολύ απλά βαρέθηκα να μαλώνω και είπα να βρω την υγεία μου και όντως την βρήκα. Ηρέμησα ως άνθρωπος. Δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι ιντερνετικοι καυγάδες μπορεί να φέρουν και εθισμό αλλά και να επηρεάσουν την ηρεμία του ανθρώπου. Ούτε με φειςμπουκ ασχολούμε,ούτε με Twitter ούτε με τίποτα. Μόνο εδώ μιλώ για αυτοκίνητα κυρίως. Βασικά θέλω να ξεκινήσω ξανά το gaming που τόσο μου έλειψε.
Τα άκουγα που τα έλεγαν ειδικοί και έλεγα ,πφφφ βλακείες.Σκοπεύω να το ξανακάνω, να αφήσω το φόρουμ, γιατί δεν μου αρέσουν οι εθισμοι. Μου αρέσει να είμαι κουλ και ήρεμος χωρίς να μαλώνω με κανένα. Άλλωστε δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τα ηλεκτρικά δε τα γνωρίζω, δεν έχω οδηγήσει κανένα. Άρα δεν έχω καμία εμπειρία. Τα θερμικά σβήνουν σιγά σιγά, πολιτικά τα είπαμε, μου αρέσει η λογική και όχι ο φανατισμός από κάθε πλευρά, στα αυτοκίνητα κοιτάω μόνο ότι μπορώ να αγοράσω, τα άλλα όλα τα θαυμάζω αλλά δεν είναι για εμένα, στα σπίτια τα είπαμε να προσέχετε τα υλικά και να ψάχνετε και μηχανικούς με ειδίκευση και σε άλλες μορφές χτησιματος....δεν εχω και πολλά να πω και να προσφέρω.
Όταν λοιπόν βαρεθω θα το αφήσω το forum, για αυτό μην αρχίσετε τα που πήγε ο λαπ, αφήστε τον στην ηρεμια του θα σας λεω...χαχαχα
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά