-
Αν πληρώνεται ίδια τιμή το ντίζελ, που σημαίνει θα είναι μόνο 30% πιο οικονομικό απ τη βενζίνη, εκτόςαν πληρώσεις και πάρεις ΤΟΥΟΤΑ σε δυο χρόνια οπότεθα είναι μόνο 10% πιο οικονομικό το ντίζελ, θα είσαι ικανοποιημένος;
Ποιες θα είναι οι επιπλέον αξιώσεις σου;
Δεν θα ήταν πιο εύκολο να πάρεις ένα ντιζελάκι, αντί να τα βάζεις με θεούς και δαίμονες; -
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Μέχρι πριν 3-4 χρόνια σε όλη την Ευρώπη το ντίζελ ΉΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ και όλοι αγόραζαν ντίζελ.Το ότι τα τελευταία χρόνια επικράτησε η προσπάθεια προώθησης των ηλεκτρικών και άρχισε η επίθεση στο ντίζελ, δεν σημαίνει ότι εμείς που μπήκαμε στο ντίζελ το 2012 μόλις, θα πρέπει να τρέχουμε πίσω από τους Ευρωπαίους, που είχαν 90 % ΝΤΙΖΕΛ ΟΛΑ ΤΑ ΙΧ τους.
Εδώ το ντίζελ ήταν πάντα φτηνότερο στην αντλία και έτσι θα παραμείνει.
Επίσης υβριδικά του κω...ου, με μία μπαταρία που θα θέλεις ένα κάρο λεφτά να την αλλάξεις και θα καίς στο μποτιλιάρισμα μισό λίτρο λιγότερο από την βενζίνη, είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Οπως και τα σημερινά ηλεκτρικά είναι για τσέους, που έχουν φόρτιση στο γκαράζ τους, φόρτιση στο γκαράζ του γραφείου τους και άπειρο χρόνο στα ταξίδια τους.
Την Τετάρτη έχω να κάνω πάλι 600 χλμ σε χρόνο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, να πάω σε ένα έργο σε ορεινό χωριό της Μεσσηνίας και να πάω και στις άλλες δουλειές στην Αθήνα και να έχω χρόνο να πιω και ένα καφέ για συζήτηση με τους πελάτες.
Μπορώ να ασχοληθώ με πρίζες ?
Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια για τους Ευρωπαίους και για τους τσέους...
Αν δεν κατάλαβες τι κάνει τόσο καιρο, αρμεγει από τους κατόχους βενζινοκινητων και επιδοτεί το diesel σου στην αντλία. Αν είχες βενζινοκίνητο πως θα σου φαινόταν?
Ήδη βέβαια αυτοί που έχουν βενζινοκίνητο και κάνουν πολλά χιλιόμετρα το γυρνάνε σε υγραέριο (αν δεν το είχαν ήδη). -
Επιδοτεί το ντήζελ γιατί με αυτό κινούνται όλες οι δημόσιες μεταφορές, τόσο προσώπων όσο και αγαθών.
-
Τα υγραεριοκινητα πχ είναι νόμιμα και δεν βλάπτουν; Περίεργο γιατί να μην θέλουν οι βιομηχανίες και τα κράτη το καλό των πελατών...
-
Επίσης υβριδικά του κω...ου, με μία μπαταρία που θα θέλεις ένα κάρο λεφτά να την αλλάξεις και θα καίς στο μποτιλιάρισμα μισό λίτρο λιγότερο από την βενζίνη, είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Αυτά τα συμπεράσματα πως τα βγάζετε ρε παιδιά;
Βοηθήστε με κι εμένα να καταλάβω. -
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βοηθήστε με κι εμένα να καταλάβω.Μάλλον εννοεί τα Mhev που ούτε ιδιαίτερη οικονομία κάνουν και κοστίζει κάπως και η 48V μπαταρια
-
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Μέχρι πριν 3-4 χρόνια σε όλη την Ευρώπη το ντίζελ ΉΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ και όλοι αγόραζαν ντίζελ.Το ότι τα τελευταία χρόνια επικράτησε η προσπάθεια προώθησης των ηλεκτρικών και άρχισε η επίθεση στο ντίζελ, δεν σημαίνει ότι εμείς που μπήκαμε στο ντίζελ το 2012 μόλις, θα πρέπει να τρέχουμε πίσω από τους Ευρωπαίους, που είχαν 90 % ΝΤΙΖΕΛ ΟΛΑ ΤΑ ΙΧ τους.
Οπως και τα σημερινά ηλεκτρικά είναι για τσέους, που έχουν φόρτιση στο γκαράζ τους, φόρτιση στο γκαράζ του γραφείου τους και άπειρο χρόνο στα ταξίδια τους.
Την Τετάρτη έχω να κάνω πάλι 600 χλμ σε χρόνο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, να πάω σε ένα έργο σε ορεινό χωριό της Μεσσηνίας και να πάω και στις άλλες δουλειές στην Αθήνα και να έχω χρόνο να πιω και ένα καφέ για συζήτηση με τους πελάτες.
Αν δεν κατάλαβες τι κάνει τόσο καιρο, αρμεγει από τους κατόχους βενζινοκινητων και επιδοτεί το diesel σου στην αντλία. Αν είχες βενζινοκίνητο πως θα σου φαινόταν?
Ήδη βέβαια αυτοί που έχουν βενζινοκίνητο και κάνουν πολλά χιλιόμετρα το γυρνάνε σε υγραέριο (αν δεν το είχαν ήδη).Είχα βενζινοκίνητο μέχρι πρόπερσι κσι πλήρωνα και ήταν και δίλιτρο και ξαναπλήρωνα...
Κλαψιάρα Μάρθα Βούρτση δεν έγινα...
-
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βοηθήστε με κι εμένα να καταλάβω.Οπως σου απάντησαν τα απλά υβριδικά με τα 24 ή 48 βόλτ λέω.
-
Πρέπει να δυσκολεύεστε να κατανοήσετε το θέμα συζήτησης ή εγώ δεν μπορώ να σας το μεταδώσω σωστά
Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνετε και τι επιλέξατε. Εμένα με ενδιαφέρει το γεγονός πως λεφτά από το δημόσιο ταμείο τα δίνουμε αδιακρίτως σε diesel χωρίς να εξετάζουμε εισοδηματικά, περιβαλλοντικά κριτήρια.Λεφτά που συμβάλουμε όλοι μαζί, σε διαφορετικό ποσοστό, τα δίνουμε μόνο σε εσάς. Οι σοβαρές χώρες είτε τα δίνουν σε όλα τα καύσιμα που επηρεάζονται από τον πληθωρισμό είτε σε κανέναν.
-
Ψιτ χωριό.. Χέσθηκαν για το αν θα οδηγούν ντίζελε η μπεντζίνα οι περισσότεροι. Την επιλογή την κάνανε όχι επειδή είναι υπέρμαχοι του μαζούτ αλλά απλά επειδή τους συμφέρει. Αν δεν, αύριο μεθαύριο θα το γυρίσουν σε άλλο καύσιμο.
-
Σε εμένα απευθύνεσαι; Δεν κατάλαβα τι λες.
Δεν συζητώ το τι επέλεξαν ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου
Εγώ συζητώ τα έκτακτα μέτρα κατά του πληθωρισμου και το γεγονός ότι ευεργετούν χωρίς κανένα κριτήριο και λογική μοναχα τους dieselοκινητους, πληρώνοντας μάλιστα από το δημόσιο ταμείο. Οι υπόλοιποι λες και δεν επηρεαζόμαστε από τον πληθωρισμο.
Πραγματικά απορώ που δεν αντιλαμβάνεστε κάτι το τόσο απλό και ξεκάθαρο -
Ίδια διαφορά τιμής με πριν έχουν η βενζίνη με το πετρέλαιο. Ένας από τους λόγους της επιδότησης του, είναι το ότι ανατιμήθηκε περισσότερο λόγω των εξελίξεων. Άρα το λες και δίκαιο
-
Όχι καθόλου δίκαιος διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Διότι το diesel έχει και μειωμένο φόρο στο λίτρο και επιδότηση στην αντλία. Είναι έως και σκάνδαλο να πληρώνεις λεφτά από το κοινό δημόσιο ταμείο για να μειώνεται ο πληθωρισμός στους μισούς πολίτες/οδηγούς.
Σοβαρά κράτη και όχι χωριά όπως το δικό μας κάνουν αυτό που λέω και είναι το σωστό -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όχι καθόλου δίκαιος διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Διότι το diesel έχει και μειωμένο φόρο στο λίτρο και επιδότηση στην αντλία. Είναι έως και σκάνδαλο να πληρώνεις λεφτά από το κοινό δημόσιο ταμείο για να μειώνεται ο πληθωρισμός στους μισούς πολίτες/οδηγούς.
Σοβαρά κράτη και όχι χωριά όπως το δικό μας κάνουν αυτό που λέω και είναι το σωστόΚοίτα, εσύ μιλάς με βάση τη λογική, λες και απευθύνεσαι σε ένα οργανωμένο και πολιτισμένο κράτος. Εδώ έχει χαθεί κάθε λογική και δικαιοσύνη. Και μετά μας μιλάνε για περιβάλλον, ηλεκτρικά και οξείδια του αζώτου κουνώντας μας το δάκτυλο. Τραγωδία!
-
Οπως είπε και ο μάστορας, η διαφορά τιμής στην αντλία είναι αυτή που ήταν και πριν την ιστορία της Ουκρανίας και των πετρελαίων.
Αρα ισχύει αυτό που ίσχυε εδώ και δεκαετίες.
Τώρα αν τεχνικά αυτό είναι επιδότηση ή διαφορετική φορολογία, είναι λογιστικές εγγραφές που καμία σημασία δεν έχουν για τους πολίτες, σε τι κωδικούς του προϋπολογισμού μπαίνει το κάθε τι.
-
Εγώ θέλω κάθε φόρο που πληρώνω εγώ προσωπικά να τον πληρώνουν ΟΛΟΙ το ίδιο!
Αν πάρω τριλιτρο πρέπει με τα ίδια ποσοστά % να φορολογουνται και όλοι οι άλλοι. Δηλαδή επειδή για τα ίδια χιλιόμετρα καίω το διπλάσιο και βάλε εισαγόμενο καύσιμο, πρεπει αυτός με τον οικονομικό κινητήρα να επιδοτείται απ τους φόρους ΜΟΥ;
Αν είμαι μπακουρι δια βίου δεν μπορεί να επιδοτείται από τους φόρους μου κάποιος, επειδή δεν τραβήχτηκε εγκαίρως κι έκανε 4 παιδιά.
Στα χωριά πληρώνουν 60€ το χρόνο νερό κι έχουν το λάστιχο να τρέχει όλη μέρα στο καρπούζι να το κρατάει κρύο κι εγώ στην πόλη αν βάλω λίγο γκαζόν στη μεζονέτα μου έρχεται 500ρικο ο λογαριασμός.
Με πνίγει το δίκιο και δεν είναι καθόλου ατομιστικης νεοφιλελεύθερης λογικής αυτά που γράφω... -
Υπάρχει θέμα κατανόησης. Άλλα λέω εγώ, άλλα απαντάτε εσείς.
Μιλάω για ίση αντιμετώπιση απέναντι στο φαινόμενο του πληθωρισμου.
Έχεις ως χώρα πληθωρισμό, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα περιορισμού του στους μισούς πολίτες χωρίς κάποια κριτήρια. Πως το ονομάζετε εσείς αυτό;
Άλλωστε δεν έχω εις γνώσιν μου κάποιο άρθρο κάποιου νόμου που έχει κλειδωμένη κάποια διαφορά στην τιμή των δύο καυσίμων. Από το μυαλό σας νομίζω τα βγάζετε αυτά περί συγκεκριμένης διαφοράς.
Δεν ισχύουν στην πραγματικότητα.Η μόνη προνομιακή πολιτική είναι αυτή της χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης στο λίτρο. Αυτή η προνομιακή πολιτική δεν έχει θιγεί, ισχύει ακόμα άρα ολα τα επιχειρήματα που επικαλείστε περί προνομίων ετών ισχύουν και σήμερα. Εγώ όμως παραβλέπω αυτά τα στρεβλά προνόμια και μιλω για την αντιμετώπιση του πληθωρισμου με επιδότηση στην αντλία μόνο για εσάς ενω για τους άλλους δεν μας νοιαζει. Όλα τα άλλα που γράφετε είναι έως και αστεια, για γιαγιάδες και νερά σε χωριά και νεοφιλελεύθερους και ότι βλακεία σας έρθει στο μυαλό σας.
Μιλάτε για επιλογές. Άλλο ηλίθιο επιχείρημα. Όταν αγοράζατε το ντίζελ σας είχατε σε συμβόλαιο γραμμένο το πώς θα κινηθούν οι τιμές του diesel;;; Όχι φυσικά. Ούτε καν την φορολόγηση του δεν σας εγγυήθηκαν. Πως λοιπόν επικαλείστε την επιλογή σας ως επιχείρημα όταν δεν σας διαβεβαίωνε κάποιος για την τιμή του diesel;;;. Ήρθε λοιπόν ο καιρός και έχουμε πληθωρισμό στα καύσιμα και στο Diesel και καθως όλοι δεχόμαστε τις συνέπειες των επιλογών μας,χωρίς καμία λογική, παίρνουν λεφτά από τα δημόσια ταμεία και τα δίνουν στους πρατηριουχους μόνο για εσάς τους απλούς ιχ Diesel, για να κάνετε βόλτες φθηνότερα. Ρωτώ λοιπόν, ποια ρήτρα υπάρχει που πρέπει να επιδοτηθεί το πετρέλαιο. Δείξτε μου την.
-
Με πνίγει και μένα η αδικία Lap
αλλα οχι για το ντίζελ αλλα για το υγραέριο
εκει στην φθήνια και να τους εχεις να κάνουν τις αλχημίες τους στους υπολογισμούς για να σου πούνε οτι βλακεία κάνεις και παίρνεις υβριδικό και εγω τα ίδια σε € καίω ...που να τους καούν οι βαλβίδες να εχουν κλείσει για διακοπές τα ρεκτιφιέ και να πηγαίνουν στην δουλειά με αστικό χωρίς αιρκοντισιον...
-
Και σε αυτους πρέπει να δωθεί επιδότηση στην αντλία.
Πιο οικολογικό είναι από τα diesel -
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Ήδη βέβαια αυτοί που έχουν βενζινοκίνητο και κάνουν πολλά χιλιόμετρα το γυρνάνε σε υγραέριο (αν δεν το είχαν ήδη).Είχα βενζινοκίνητο μέχρι πρόπερσι κσι πλήρωνα και ήταν και δίλιτρο και ξαναπλήρωνα...
Κλαψιάρα Μάρθα Βούρτση δεν έγινα...
Ένας λόγος παραπάνω να μη βγαινεις να λες ότι είναι δίκαιο, και ότι ο άλλος που επισημαίνει το πρόβλημα κλαίγεται.
Στην Ελλάδα ο ευνοημένος βγαίνει να το παίξει και μαγκιά από πάνω.
Μία ματιά στα φόρουμ το επιβεβαιώνει κάθε μέρα. Τι ειδα σήμερα:
Άτομο με σύνδεση με οπτική ίνα 200mpbs ,να κοροϊδεύει άλλους που σέρνονται με παλιά χάλκινη γραμμή (γιατι δεν έχει φτάσει στην περιοχή τους).
Άτομο που πήρε την επιδότηση αλλαγής συσκευών (η χαρά αυτού που δε δηλώνει τίποτα) να περηφανευεται "έκλεισα 2 mitsubishi και ένα bosch στον Κοτσοβολο".
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά