-
Καλό χρυσό το duster παιδιά αλλά δεν παύει να είναι dacia. Μέχρι η dacia να φτάσει το επίπεδο αντίστοιχης μάρκας που από πρώην ανατολική αναγέννηθηκε όπως η Skoda, έχει πολλα ψώνια ακόμα.
Άρα είναι λίγο άτοπη η σύγκριση με το Suzuki. -
Το προηγουμενο μου αμαξι ηταν suzuki και το τωρινο μου dacia και πιστεψεμε ειναι συγκρισημα. Επισης την συγκριση την ξεκινησε ο fiverg με το εσωτερικο και οτι ειπωθηκε για λασπωμενους δρομους, λεφτα κλπ.. Μην το αδικεις το duster. Η την dacia γενικα, δεν ειναι η εταιρια που ξεραμε παλια. Εχει αλλαξει πολυ προς το καλυτερο και μπορει να συγκριθει με αλλες εταιριες σε αρκετους τομεις..
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλό χρυσό το duster παιδιά αλλά δεν παύει να είναι dacia. Μέχρι η dacia να φτάσει το επίπεδο αντίστοιχης μάρκας που από πρώην ανατολική αναγέννηθηκε όπως η Skoda, έχει πολλα ψώνια ακόμα.
Άρα είναι λίγο άτοπη η σύγκριση με το Suzuki.Τα χεις οδηγησει ή κρινεις (λανθασμενα) λογω ονοματος? Εγω που δε τα χω οδηγησει ,δεν εκφερω και αποψη. Τωρα αν κρινουμε πλαστικα, δε λεει τιποτα αυτο για τα ουσιωδη. Και ναι μεν το duster εχει μετριοτατο εσωτερικο, αλλα το vitara μπορουσε πολυ μα πολυ καλυτερα και δε μ αρεσε καθολου. Απο προσωπικη επαφη.
-
Συγκρινεις ενα παλιοτερο suzuki με ενα νεοτερο dacia. Λογικο να εχουν μειωθει οι διαφορες
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Νονε και makwolf δεν μπαίνω καν σε σύγκριση αυτοκινήτων επί της ουσίας αλλά μόνο επί εμπορικής αξίας βάσει ονόματος.
Ένα dacia όσο καλό και να είναι αποθαρυνει κόσμο ως μτχ λόγω ονόματος. Εγώ που θέλω μεταπωλητικη αξία για να αναχρηματοδωτω τις αλλαγές οχημάτων εντός πενταετίας θέλω εμπορικά μοντέλα με ισχυρό και αξιόπιστο brand name και μεγάλες πωλησεις.
Αυτά θα αργήσει να τα αποκτήσει η dacia..... -
To duster είναι αυτοκινητο ουσίας. Μη μπερδεύετε μερικοί. Στα 50000 χλμ δίχως τριγμούς, κραδασμούς βλάβες μικρές οι μεγάλες και συνεχίζω να διαβάζω τα απίστευτα από κατόχους άλλων οχημάτων όταν αναφέρονται σε αυτό. Ένα φιλτροκουτι που βιδοθηκε καλύτερα ήταν το μόνο πρόβλημα που μου εμφανισε. Αλλά φυσικά το θέμα εδώ δεν είναι το duster το οποιο βέβαια για όσους γνωρίζουν έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις από το qq πρώτης γενιάς και παραπλήσιες με το τρέχον με το οποιο μοιράζονται πολλά ... Το νεο βιταρα επειδή κάποιοι νιώθουν πως πρέπει να υπεραμύνονται επιτιθέμενοι στους υπολοιπους, τελικά πως πρέπει να το κρίνουμε; Σαν crossover που ήρθε να καλύψει τις ελλείψεις του sx4 ή την απάντηση της Suzuki στην κατηγορία των ελαφρών SUV;
-
Βρε δεν αντιλέγει κάνεις, αλλά πόσο θα πουλιοταν σήμερα;
-
Καλο ειναι και μαλιστα ουσιας αμαξι οπως λεει ο Σπυρος απλα το παντρευεσαι. Το παιρνεις καλα σαν τιμη στην αρχη αλλα ξερεις οτι μεταπωληση 0. Αν κερδισες 2-3 χιλιαρικα στην αρχη μετα τα χανεις ολα οσα ειχες δωσει
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Αν βλέπουμε τα πράγματα ποδοσφαιρικά δεν βγαίνει άκρη.
Κάποιος έγραψε ότι είμαστε κορόιδα που δεν δώσαμε 3-4 χιλιάδες ακόμη για να πάρουμε μια δικίνιτη X1.
Τώρα κάποιοι θέλουν να μας 'την πουν' γιατί δώσαμε 3-4 χιλιάδες ακόμη και δεν πήραμε το Duster (σκέψου δηλαδή
πως πρέπει να νοιώσει ο 'X1' που δεν πήρε το Duster). Επειδή είπα ότι δεν μου αρέσει το εσωτερικό του θεωρήθηκε προσβολή (που να έρθω να το πω και στο Duster topic δηλαδή...)
.
Άλλος θέλει να του πούμε γιατί η τετρακίνηση του Vitara είναι καλύτερη από του Qashqai λες και είμαστε πωλητές της Suzuki και αυτός αγοραστής. Προσωπικά πάντως δεν έχω σύγκριση μεταξύ των δύο, και δεν έχω λόγο να θεωρώ το Qashqai κακό σε αυτό τον τομέα, παρέθεσα πάντως ένα link παραπάνω που δείχνει ότι το Vitara κάνει τα βασικά, αν θέλει κάποιος να μην αερολογούμε απλώς ας παραθέσει κάτι αντίστοιχο στο topic του Qashqai.Ξεκίνησα με αφορμή την -κατά την κρίση και εμπειρία μου - λάθος τοποθέτηση ότι το αμάξι πάσχει από επιδόσεις. Νομίζω ότι εκεί φτάσαμε σε μια άκρη. Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω σε κανέναν ότι είναι 'καλύτερο' (ζήτησα μάλιστα να μου υποδειχτούν καλύτερα στην τιμή του) ούτε να πείσω κάποιον να το αγοράσει. Δεν είμαι μέτοχος της Suzuk;h πωλητής σε αντιπροσωπεία΄. Τα στοιχεία που βρήκα για τις επιδόσεις είναι δημοσιευμένα στο Internet, δεν τα πήρα από το 'εργοστάσιο'. Όποιος θέλει ας πάρει Vitara, όποιος θέλει ας πάρει ότι άλλο του αρέσει.
Και ναι, δεν πήρα Duster λόγω διαστάσεων (δεν με βολεύει σε μήκος), εσωτερικού και ονόματος (σκέφτηκα κι εγώ ολίγον κουτοπόνηρα όπως οι από πάνω, τι να κάνουμε...). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το θεωρώ πολύ ικανό σαν εκτός δρόμου όχημα, αλλά πως να το κάνουμε, τα δυο μου παιδάκια προτιμάω να τα κουβαλάω μέσα στα 5 αστέρια του Vitara.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Κάποιος έγραψε ότι είμαστε κορόιδα που δεν δώσαμε 3-4 χιλιάδες ακόμη για να πάρουμε μια δικίνιτη X1.Κανείς δεν ανέφερε πουθενά ότι είναι κορόιδα όσοι επέλεξαν το Vitara, κρίμα αν αισθάνεσαι έτσι.
Η επιλογή αυτοκινήτου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. Δεν ψάχνουμε την 'μοναδική αλήθεια' ή το 'καλύτερο αυτοκίνητο' μέσα σε αυτό το forum (που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν). Καταθέτουμε απλά γνώσεις, απόψεις και προτιμήσεις. Δεν μας φτάνουν τα προβλήματα που έχουμε, σιγά μη καθόμαστε να μαλώνουμε και για τα αυτοκίνητα τώρα.
Να είμαστε καλά, να χαίρεται ο καθένας την επιλογή του και όλα μας τα χιλιόμετρα να είναι απροβλημάτιστα και χωρίς ατυχήματα
-
Επειδή αναφέρθηκε 11/12 σκορ πηρε το duster στο crash test των παιδιών όσο και το vitara, απο τα καλύτερα σκορ. Εκεί βέβαια που υστερεί το duster σε σχεση με πολλα καινουρια αυτοκινητα είναι στο crash test οδηγου , συνοδηγου.. Επίσης να θυμησω το duster είναι μοντελο του 2010
-
Για ψάξτε λίγο να δείτε αν κρατάει μεταπωλητική αξία το duster....
Εμένα μου φαίνεται ακριβό μεταχειρισμένο ειδικά τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα -
Ειναι ειδική κατηγορία το diesel πάντως ... μιας και κάποιος προκειμένου να παρει ελληνικό πετρέλαιο θα παρει duster παρά κάποιο αλλο μεγαλύτερης μάρκας εισαγόμενο με αγνώστα χιλιόμετρα κλπ.
-
Να ζητήσω συγνώμη για το προηγούμενο, πράγματι mod, επιθετικό μου post.
Να προσθέσω πως η τετρακίνηση των Γιαπωνέζων βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ Subaru (AWD) και Suzuki (AllGrip), Mitsubishi στο θέμα της τετρακίνησης.
Ευτυχώς ο μπάρμπας της suzuki δεν άφησε τα τσόλια της VW να μπουν στα εργαστήρια της τετρακίνησης και να κλέψουν μυστικά(αυτός και ο πραγματικός λόγος της υποτιθέμενης 'συνεργασίας' vw-suzuki που τελείωσε οριστικά).
Η τετρακίνηση είναι δύσκολη ιστορία παιδιά.Η suzuki με το πρώτο vitara (1988) έγραψε ιστορία. Η Ford προσπαθεί (αν και με εμπειρία στο WRC, δε δείχνει σημάδια αξιοπρεπή (βλέπε Kuga).
Η bmw, δηλώνει έμπειρη στο θέμα της τετρακίνησης... Δεν ξέρω απο που αντλεί αυτήν την εμπειρία.Στην τετρακίνηση, μόνο japan παιδιά.
Ευχαριστώ όλους και όλες.
Ηρακλής.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Επειδή αναφέρθηκε 11/12 σκορ πηρε το duster στο crash test των παιδιών όσο και το vitara, απο τα καλύτερα σκορ. Εκεί βέβαια που υστερεί το duster σε σχεση με πολλα καινουρια αυτοκινητα είναι στο crash test οδηγου , συνοδηγου.. Επίσης να θυμησω το duster είναι μοντελο του 2010Αυτο ακριβως ομως ειναι κάτι βασικό για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Εν ετει 2016 τα τρία αστέρια σε crash test ειναι ανασταλτικός παράγοντας αγοράς.
Μπορει το duster να ειναι καλο-χρυσό εκτός δρόμου, αλλα οπως σωςτα είπε κ ο φίλος παραπάνω χίλιες φορές να ταξιδεύει η οικογένεια σε ένα 5αστερο SUV παρα στο duster, κ ας το χεις πληρώσει κ λιγο παραπάνω.. -
Τα duster στερήθηκε αν θυμάμαι ένα αστερι καθώς δεν είχε esp αρχικά. Τέλος πάντων. Κάποιοι επιτέλους θα έπρεπε να γνωρίζετε πως ότι κινείται εντός ΕΕ τηρεί κάποια standards ασφάλειας . Να θυμάστε επίσης πως όσο τα αυτοκίνητα έχουν τον τωρινό τρόπο κατασκευής και ευρεία χρήση λαμαρινων, η ανώτερη ταχύτητα επιβίωσης όλων των μελών του οχήματος σε σύγκρουση δεν ξεπερνά τα 80χλμ/ωρα. Επίσης όπως έγραψα πιο πριν το duster είναι αυτοκινητο ουσίας που δεν το παίρνει κάποιος με σκοπο να το πουλήσει στα 50000 χλμ για να πιάσει καλή τιμή. Τέλος προτιμώ το νεο μου duster ως ανθρωπομεταφορεα από πολλά οχηματα με μεταξόνιο κάτω του 2500. Φίλε Ηρακλή έχω εκτιμήσει πολλά στοιχεια της ιαπωνικής σχολής. Συνιστώ πάντως να μην παραμυθιάζεσαι.
-
Το ακούσαμε κι αυτό.
Ότι η VW δεν έχει λεφτά να πληρώσει ένα κατάσκοπο για να κλέψει τα μυστικά της τετρακίνησης του vitara από τα μυστικά υπόγεια εργαστήρια της Suzuki.....
Επίσης ότι η Ford δε δείχνει σημάδια αξιοπρεπή sta 4κίνητα......http://www.ford.com/trucks/superduty/?f ... super-duty
-
Καλημέρα και καλό τριήμερο. Νομίζω ότι τα περί Duster θα ήταν πιο χρήσιμο αν γράφονταν στο topic του Duster ώστε να βοηθούνται οι υποψήφιοι αγοραστές του, δεν νομίζω ότι έχουν κάποια αξία στο topic του Vitara.
Επίσης κι εγώ βρίσκω την θεώρηση του Japanese λίγο υπερβολική. Ωστόσο, το να δείχνουμε ένα link με ένα γενικό επίτευγμα μιας εταιρίας δεν σημαίνει κάτι. Το θέμα είναι να μπορεί η εταιρία να εφαρμόσει κάθε φορά την τεχνογνωσία της μέσα στα πλαίσια κόστους, όγκου και χώρου μιας συγκεκριμένης κατηγορίας. Π.χ. το ότι μια εταιρία έχει τον καλύτερο ντίζελ σε καράβια δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα έχει τον καλύτερο ντίζελ και σε αυτοκίνητα. Και το σνάποδο βέβαια... Θυμίζω roller tests γνωστής εταιρίας όπου ένα της αμάξι (το 'φτηνό') δεν πήγαινε βήμα και άλλο ('το ακριβό') μπορούσε να ξεκινάει σε ανηφόρα με τις δύο ρόδες σε πάγο και τις άλλες σε στεγνό. Είναι πιο σωστό να συγκρίνουμε αν θέλουμε συγκεκριμένες υλοποιήσεις κάθε φορά στα οχήματα που μας ενδιαφέρουν.
-
Για την παρατήρηση σου ότι δεν είναι το νήμα του duster εδώ, θα συμφωνήσω. Απλά εσύ το άρχισες... Εγώ αναγκάστηκα να πάρω θέση μετά από μια σειρά σχολίων που δεν είχαν καμιά σχέση με το vitara. Για αυτό το τελευταίο όταν αναφερθήκαμε εσύ και κάποιοι άλλοι μας έκανες το λιγότερο να νιώθουμε παρισακτοι. Βέβαια και ενώ το νεο βιταρα δεν έχει την σπανιότητα και σχετική δυσκολία πρόσβασης για τεστ drive, κάποιοι αδυνατειτε να καταλάβετε πως είναι δυνατο να μπορούμε οι υπόλοιποι να έχουμε άποψη. Με λίγα λόγια όπως συμπτωματικα έχει συμβεί και σε αλλο νήμα σχετικο με Suzuki η αγένεια, η ειρωνεία και η επιθετικότητα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Επειδή όμως πολύ σωστά τοποθετήθηκε ο axel πιο πάνω να σας αφήσω καναδυό καλοπαιδα να κάνετε παιχνιδι στο νήμα τουτο τιμώντας βέβαια ένα αυτοκινητο που με 330 λίτρα αποθηκευτικο χωρο είναι ότι πρέπει στα χρήματα για οικογενεια με παιδιά. Καλή συνεχεια...
-
Για να είμαστε ακριβείς, στο Euroncap τα Vitara/ Duster πήραν:
Για την προστασία οδηγού/συνοδηγού: 89% / 74%
Προστασία παιδιών: 85% / 78%
Προστασία πεζών: 76% / 28%
Συστήματα ασφαλείας: 75% /29%Οι μεγάλες διαφορές είναι στην προστασία πεζών και στα συστήματα ασφαλείας. Το Duster του 2011 όμως έχανε πόντους επειδή δεν είχε ESP (κάτι που πλέον είναι στάνταρ), ενώ στο Vitara (όπως αντίστοιχα και στο QQ) έχουν προστεθεί πόντοι από το AEB, το οποίο είναι στάνταρ στις πιο πλούσιες εκδόσεις (στο Vitara στο 4χ4 νομίζω). Κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη στοιχεία ασφαλείας που δεν είναι στάνταρ σε ΟΛΕΣ τις εκδόσεις.
Σε κάθε περίπτωση το Vitara είναι πιο ασφαλές από το Duster, αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο υποδηλώνουν τα 5 έναντι των 3 αστεριών.
Έτσι και αλλιώς λόγο σχήματος και κινητήρα με το Duster θα πας λίγο πιο σιγά στον δρόμο από ότι με το Vitara, οπότε μία η άλλη ερχόμαστε
Suzuki Vitara 2015