-
@tkmax said in Suzuki Vitara 2015:
Καλησπερα σε ολους, ερωτηση σχετικα με Vitara 2023 GL+ strong hybrid. Υπαρχει καποιο σοβαρο μειονεκτημα σε σχεση με το mild hybrid που θα επρεπε να σκεφτει ενας αγοραστης? π.χ κοστος συντηρησης ή αντικαταστασης
Εννοειτε παντα σε σχεση με το οφελος της αυξημενης αποδοτικοτητας του strong vs. mild
Ευχαριστω
ειναι ακριβότερο και απο επιδοσεις ειναι ο ταφος του ινδου (0-100, 13,5) .χαμηλοτερη κατανάλωση, μονο σρη πολη
-
@mastoras78 said in Suzuki Vitara 2015:
Είναι χειρότερο σε όλα πλήν ελάχιστης επιπλέον οικονομίας..
Με εριξες στα ταρταρα αδελφε Ημουν ετοιμος να δωσω προκαταβολη.
Κ γιατι ειναι 3κ ακριβοτερο? Με την λογικη της μικροτερης καταναλωσης?
Κοιταζοντας τα νουμερα για τα αντιστοιχα 4κινητα η διαφορα καταναλωσης στον συνδυασμενο κυκλο ειναι μονο 0.1 λιτρ/100 χλμ. Με βαση καποιους προχειρους υπολογισμους χρειαζονται 80 χρονια για να γινει αποσβεση της διαφορας στην τιμη
Αν ομως καποιος εστιασει στη καταναλωση χαμηλης φασης (μεσα στην πολη) τοτε η αποσβεση των 3κ γινεται σε 10 χρονια. Μαλλον ετσι εξηγειται
Όλα γίνονται για τους ρύπους. Ο μόνος λόγος να το επιλέξεις το strong hybrid είναι να κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε μποτιλιάρισμα και να θέλεις οπωσδήποτε αυτόματο κιβώτιο.
Το μόνο vitara που θα κοίταγα αυτή τη στιγμή αν ήμουν στην θέση σου θα ήταν το mild hybrid Allgrip σε manual σε έκδοση gl+/glx στο χρώμα που σου αρέσει. Δυστυχώς το εξαιρετικό αυτόματο της mild hybrid καταργήθηκε και αυτό.
Αν σου αρέσουν οι λάιτ εκδρομές εκτός δρόμου είναι μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και σήμερα. Εναλλακτικές ελάχιστες..
-
@dimsabas said in Suzuki Vitara 2015:
Το προσεγγίζω δημοσιογραφικά, για δοκιμή. Εδώ είναι η δοκιμή του χειροκίνητου mild (https://cartalk.gr/suzuki-vitara-1-4-hybrid-48v-4wd-glx/), το Strong θα πέσει στα χέρια μου στα μέσα Ιουλίου.
Καλοκαίρι στο δίνουν; Το βλέπω να κράζεις για το a/c .
-
Είναι χειρότερο σε όλα πλήν ελάχιστης επιπλέον οικονομίας..
Με εριξες στα ταρταρα αδελφε Ημουν ετοιμος να δωσω προκαταβολη.
Κ γιατι ειναι 3κ ακριβοτερο? Με την λογικη της μικροτερης καταναλωσης?
Κοιταζοντας τα νουμερα για τα αντιστοιχα 4κινητα η διαφορα καταναλωσης στον συνδυασμενο κυκλο ειναι μονο 0.1 λιτρ/100 χλμ. Με βαση καποιους προχειρους υπολογισμους χρειαζονται 80 χρονια για να γινει αποσβεση της διαφορας στην τιμη
Αν ομως καποιος εστιασει στη καταναλωση χαμηλης φασης (μεσα στην πολη) τοτε η αποσβεση των 3κ γινεται σε 10 χρονια. Μαλλον ετσι εξηγειται
Όλα γίνονται για τους ρύπους. Ο μόνος λόγος να το επιλέξεις το strong hybrid είναι να κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε μποτιλιάρισμα και να θέλεις οπωσδήποτε αυτόματο κιβώτιο.
Το μόνο vitara που θα κοίταγα αυτή τη στιγμή αν ήμουν στην θέση σου θα ήταν το mild hybrid Allgrip σε manual σε έκδοση gl+/glx στο χρώμα που σου αρέσει. Δυστυχώς το εξαιρετικό αυτόματο της mild hybrid καταργήθηκε και αυτό.
Αν σου αρέσουν οι λάιτ εκδρομές εκτός δρόμου είναι μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και σήμερα. Εναλλακτικές ελάχιστες..
οχι, απλα ΚΑΜΜΙΑ
-
σου θα ήταν το mild hybrid Allgrip σε manual σε έκδοση gl+/glx στο χρώμα που σου αρέσει. Δυστυχώς το εξαιρετικό αυτόματο της mild hybrid καταργήθηκε και αυτό.
Αν σου αρέσουν οι λάιτ εκδρομές εκτός δρόμου είναι μια εξαιρετική επιλογή αΕυχαριστω. Το αυτοματο ειναι must για μενα κ δυστυχως κ οι χρονοι παραδοσης με πιεζουν στην συγκεκριμενη κατευθυνση. Η αλλη επιλογη που εχω ειναι GLX αλλα δικινητο με παρομοια χρηματα.
Απο εκει κ περα ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω. Εχω διαγραψει Mokka,Arona, Skoda, κ διαφορα αλλα για λογους ειτε VFM ειτε design.
Το C3 aircross ή το Duster στα 26κ τα θεωρειται τιμια επιλογη? Καταλαβαινω οτι ειναι διαφορετικα αμαξια αλλα ειναι κ φθηνοτερο κ το design προσωπικα μου αρεσει πολυ (περι ορεξεως...)
-
To 3 aircross c series με μία έκπτωση που τρέχει είναι 26300.
Είναι αυτόματο βενζίνη, με κατανάλωση κάπου στα 7,5-8 λίτρα, ανάλογα με πόσο πόλη βάζεις.
Στα 28900 υπάρχει το 2008 αυτόματο ντίζελ, με καλύτερο εξοπλισμό από το 3 αιρκρος, αλλά δεν ξέρω τι παραδόσεις έχουν.
-
@criuser said in Suzuki Vitara 2015:
To 3 aircross c series με μία έκπτωση που τρέχει είναι 26300.
Είναι αυτόματο βενζίνη, με κατανάλωση κάπου στα 7,5-8 λίτρα, ανάλογα με πόσο πόλη βάζεις.
Στα 28900 υπάρχει το 2008 αυτόματο ντίζελ, με καλύτερο εξοπλισμό από το 3 αιρκρος, αλλά δεν ξέρω τι παραδόσεις έχουν.
#makria
#gallochrepa -
Εδώ πήγατε να του φορτώσετε το υβριδικό βιτάρα με 0-100 = 14 δ....
-
Εσύ πας να του φορτώσεις γαλλοχρεπο να κλαίει τα λεφτά του ο άνθρωπος..
-
Εγώ του προτείνω ντίζελ να πηγαίνει τζάμπα και να τσαντίζει τον Λαπ και να γελάει με τους τογιοταίους που πάνε πίσω από τα ΚΤΕΛ και τα τρόλει..
-
Θα με κάνετε να αγοράσω ντίζελ και θα το βρίζω κάθε μέρα που θα το οδηγώ
-
Θα γίνεις σαν τον γάτο.
Ολο βρίζει το 3008, αλλά χωρίς αυτό δεν κάνει...
-
Δεν το έχω οδηγήσει (θα το έχω μέσα Ιουλίου) οπότε ότι πω είναι θεωρητικό, αλλά σίγουρα θα είναι και πολύ πιο ευκολοδήγητο στην καθημερινή χρήση. Ένα full hybrid, εκτός από αυτόματο, κινείται πολλές στιγμές σβηστά, οπότε τελείως αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς. Αυτό δεν αποτυπώνεται στα νούμερα αλλά είναι μεγάλο πλεονέκτημα στο αστικό περιβάλλον. Για περισσότερα, όταν το ζήσω μια εβδομάδα.
ποτε το παρηγγειλες κ σε τι τιμη αρχηγε? 4χ4 ή 2χ4?
έχεις πάει σε αντιπροσωπεία, το έχεις δει το όχημα, από κοντά; πως θα το παραγγελνες και σου κόψαμε τη φορά (προσπαθώ να καταλάβω δηλαδή. )
-
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
Δεν το έχω οδηγήσει (θα το έχω μέσα Ιουλίου) οπότε ότι πω είναι θεωρητικό, αλλά σίγουρα θα είναι και πολύ πιο ευκολοδήγητο στην καθημερινή χρήση. Ένα full hybrid, εκτός από αυτόματο, κινείται πολλές στιγμές σβηστά, οπότε τελείως αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς. Αυτό δεν αποτυπώνεται στα νούμερα αλλά είναι μεγάλο πλεονέκτημα στο αστικό περιβάλλον. Για περισσότερα, όταν το ζήσω μια εβδομάδα.
έχεις πάει σε αντιπροσωπεία, το έχεις δει το όχημα, από κοντά; πως θα το παραγγελνες και σου κόψαμε τη φορά (προσπαθώ να καταλάβω δηλαδή. )
ναι, εχω παει κ το εχω δει. Πως αλλιως?
-
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
ναι, εχω παει κ το εχω δει. Πως αλλιως?
test drive δεν είχε; θα πρέπει να το οδηγήσεις...
-
Αλλαζω λιγο κατευθυνση αλλα απο περιεργεια θα ηθελα την αποψη σας για jeep renegade e-hybrid σε σχεση με το vitara strong hybrid 4x4.
Το renegade ειναι ενα κλικ φθηνοτερο. Καταναλωση 5.6-6 λ/100χλμ . 0-100 χλμ σε 9.7 δευτ.
Αλλα γενικοτερα ειναι καν συγκρισιμα σαν αυτοκινητα ή μιλαμε για μεγαλη διαφορα;
Ευχαριστω εκ των προτερων
-
Αλλαζω λιγο κατευθυνση αλλα απο περιεργεια θα ηθελα την αποψη σας για jeep renegade e-hybrid σε σχεση με το vitara strong hybrid 4x4.
Το renegade ειναι ενα κλικ φθηνοτερο. Καταναλωση 5.6-6 λ/100χλμ . 0-100 χλμ σε 9.7 δευτ.
Αλλα γενικοτερα ειναι καν συγκρισιμα σαν αυτοκινητα ή μιλαμε για μεγαλη διαφορα;
Για κάποιο λόγο δεν το είχα δει καν όταν έψαχνα, αλλά θεωρώ εξίσου μουρατο suv
https://cartalk.gr/jeep-renegade-e-hybrid/
Μεταξύ των δύο ο @dimsabas που τα έχει οδηγήσει.
-
ρενεγκέιτ = 10αρια για τη πλακα
και δικουνα
και ας γραφει ο ντιμ οτι θελει -
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
δικουνα
sorry μαν, 10αρια εννοεις καταναλωση?
δικουνα τι σημαινει? χαχαχ σορρυ αλλα δεν την κατεχω την ορολογια
-
Νομίζω σε αξιοπιστία δεν συγκρίνονται.
Δικουνα = κίνηση σε 2 τροχους
Suzuki Vitara 2015