-
Ούτε εμένα με ενθουσίασε, αλλά ειναι σε λογικά χρήματα. Το αυτόματα για εμενα ηταν αδιαπραγμάτευτο. Και τα 30κ του glx πολλά για την χρήση που ήθελα.
-
@dimitriscsd said in Suzuki Vitara 2015:
Δε με ενθουσίασε το GL+.
GLX σίγουρα. Δεν έχω αποφασίσει για το αυτόματο αν και νομίζω πως θα τα αξίζει τα λεφτά του (είναι 2 χιλιάρικα πάνω...)
Σκεφτόμαστε να θυσιάσουμε το χρώμα (ίσως είναι και καλύτερα να μην είναι μεταλλικό) και μακάρι να βρούμε κάποια μικρή έκπτωση κάπου. Αλλιώς ξεχνάμε το 4Χ4 και παίρνουμε ένα αξιοπρεπέστατο hatch ή crossover με λίγο λιγότερα.
Εν τω μεταξύ φτάσαμε τα λεφτά να πάρω κι άλλο Focus 182... χαχαχα Μακάρι να είχε και καμιά ακόμα επιλογή της προκοπής με 4WD αλλα δυστυχώς τίποτα...
Τι δεν σε ενθουσίασε;;;
-
@storm η πλήρης έλλειψη αισθητήρων παρκαρίσματος για όχημα που θα χρησιμοποιηθεί και στην πόλη, τα 4 μόνο ηχεία, τα καθίσματα και το χρώμα των ζαντών.
Η απουσία αναδιπλούμενων καθρεφτών, keyless start και Navi δεν θεωρώ ότι είναι σημαντική.
-
@dimitriscsd Για την απουσία keyless και navi θα συμφωνήσω,αλλά η απουσία αναδιπλ. καθρεπτών -ειδικά αν είναι κατά μεγάλο ποσοστό για χρήση πόλης- είναι σημαντική. Το λέω εξ ιδίας εμπειρίας (ο δεξιός καθρέπτης είναι θέμα να τον κλείσεις φορώντας ζώνη και περνάς από πολύ στενά που δεν αρκέι το κλείσιμο του αριστερού μόνο)
-
Δυστυχώς κάποιος αυτονόητος εξοπλισμός κόβεται για να σπρώχνουν τους πελάτες στις ακριβότερες εκδόσεις.
Το ίδιο κάνουν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές. Θα τόλμαγα να πω όμως ότι οι Γάλλοι δεν τα συνηθίζουν αυτά. Τα αυτονόητα τα δίνουν.
-
Δυστυχώς τα αυτονόητα δεν είναι για όλους (κυρίως κατασκευαστές και εισαγωγείς) τα ίδια. Για παράδειγμα το Vitara εχει βασικό εξοπλισμό στην Ελλάδα τα θερμαινόμενα καθίσματα (άχρηστα τους περισσότερους μήνες και στις περισσότερες Ελληνικές πόλεις) και δεν έχουν τους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες.
-
@panormus772 Έχεις δίκιο σ αυτό. Στο Focus το χρησιμοποιώ σπάνια αλλά επίσης δε το πάω σχεδόν ποτέ σε κέντρο και στενάκια.
Το βιτάρα θα πηγαίνει παντού στην πόλη καθώς θα είναι το δεύτερό μας...
Σκεφτόμαι ακόμα το θέμα του χρώματος... Νομίζω πως θέλω να αποφύγω τον μαύρο ουρανό (και τα 800 ευρώ), όσο κι αν μας αρέσει αυτό το ανοιχτό μπλέ. Άσε που έχουμε ήδη ένα μπλε αν και άλλη απόχρωση!
Μάλλον για άσπρο απλό (150ευρώ) vs άσπρο perle (600 ευρώ) το βλέπω. Θετικό του πρώτου η εύκολη επιδιόρθωση αν χρειαστεί (γίνεται τοπικά βάψιμο και σβήσιμο) και του δεύτερου η ομορφιά, ειδικά στον ήλιο!
Το κόκκινο (απλό) που είναι τελείως δωρεάν νομίζω δεν ταιριάζει σε αυτό το αυτοκίνητο. Άσε που θα παρκάρει αρκετά στον ήλιο και μπορεί να ξεθωριάσει...
-
Για το απλό κόκκινο νομίζω ότι μου είπαν το χρεώνουν 150euro, αν θυμάμαι καλά.
Λευκό περλέ όμορφο αλλά για να φτιαχτεί σε φανοποιείο δύσκολο.
Λευκό απλό νομίζω ότι είναι το καλύτερο για καθημερινή χρήση. Πλένεται και ποιο εύκολα.Νομίζω ότι στο Vitara ταιριάζει πολύ το γκρι και το ασημί χρώμα. Αλλά αυτά είναι και προσωπικά γούστα.
-
Μίλησα τώρα με Ρέθυμνο. Ο πωλητής έτη φωτός καλύτερος και πιο εξυπηρετικός από του Ηρακλείου, ακόμα και από το τηλέφωνο!
Μου είπε ο άνθρωπος (μόνος του) πως αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν προωθητικές ενέργειες αλλά μπορεί μέσα στον Σεπτέμβρη να ανακοινώσουν από τα κεντρικά κάτι και θα με ενημερώσει.
Του ζήτησα αντίστοιχες προσφορές (χειροκίνητο και αυτόματο) και τα νούμερα ήταν κατευθείαν 80 περίπου ευρώ κάτω χωρίς να συζητήσουμε για έκπτωση.
Ρώτησα αν προσφέρεται κάποιο αξεσουάρ εφόσον δεν υπάρχει χρηματική έκπτωση και μου είπε πως θα επανέλθει αφού ρωτήσει το αφεντικό. Με ενδιαφέρουν πατάκια λαστιχένια (μέσα και πορτ μπαγκάζ) και ρεζέρβα. Για την ρεζέρβα μου είπε πως ίσως είναι πολύ ακριβή (κάτι για 500 ανέφερε) και επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να δωθεί ως δώρο. Μπορεί όμως η ανάγκης να είναι φθηνότερη. Θα ρωτήσει όπως και να έχει...
Επίσης προς τιμήν του ότι ανέφερε (πάλι μόνος του) πως οι 9άρες καινούριες οθόνες μπαίνουν στην Ελλάδα και όχι στο εργοστάσιο. Δεν ξέρω αυτό πόση σημασία έχει, είναι σίγουρα όμως μια πληροφορία που αγοραστής πρέπει να την ξέρει.
@storm Ωραίο το ασημί, όμως ασημί είναι το Picanto που αλλάζουμε οπότε θέλουμε μια αλλαγή.
Έπεσε το μάτι μου και σε αυτό το άρθρο που αναφέρει 2 διαφορετικά χρονικά διαστήματα παρουσίασης του νέου μοντέλου... Πραγματικά δε ξέρω τι ισχύει και με αγχώνει αυτό. Αν είναι να παρουσιαστεί κάτι σχετικά σύντομα, δεν ξέρω αν είναι σωστό να αγοράσουμε τώρα.
-
@dimitriscsd said in Suzuki Vitara 2015:
Έπεσε το μάτι μου και σε αυτό το άρθρο που αναφέρει 2 διαφορετικά χρονικά διαστήματα παρουσίασης του νέου μοντέλου... Πραγματικά δε ξέρω τι ισχύει και με αγχώνει αυτό. Αν είναι να παρουσιαστεί κάτι σχετικά σύντομα, δεν ξέρω αν είναι σωστό να αγοράσουμε τώρα.
Κανείς δεν ξέρει τίποτα! Η δικιά μου άποψη (από όσα καταλαβαίνω) ειναι ότι το επόμενο Vitara θα είναι ουσιαστικά το Yaris Cross. Από ότι φαίνεται, όποιο καινούργιο όχημα παρουσιάζει η Suzuki είναι ένα Τογιότα με άλλο σήμα. Οπότε εαν θες πραγματικό offroader, πάρε τώρα όσο είναι ακόμα "σωστό" και Suzuki.
ΥΓ: Κρατάω μια επιφύλαξη για το Vitara ως flagship και βαρύ όνομα, αλλιώς δεν θα είχα καμία αμφιβολία ότι θα είναι Τογιότα 100%.
-
@fanis75 το άρθρο το αναφέρει αυτό, ότι δηλαδή μπορεί να έχει κινητήρια σύνολα από Toyota και πως αυτά που έχουν τώρα είναι απλά rebadged μοντέλα.
Γράφουν όμως πως πιστεύουν ότι τα επόμενα Suzuki θα είναι in-house hybrids χρησιμοποιώντας μόνο τους κινητήρες της Toyota.
Περισσότερο με φοβίζει μια ενδεχόμενη αλλαγή σε CVT με τα οποία έχουν τρέλα οι Ιάπωνες...
H άλλη εκδοχή είναι να κρατήσουν το τωρινό και απλά να του κάνουν εμφανησιακές και εξοπλιστικές αλλαγές. Στο εσωτερικό δηλαδή τους παίρνει να προσθέσουν διζωνικό κλιματισμό, digital cluster, ασύρματη φόρτιση, περισσότερες θύρες usb κ.ά. τα οποία θα έδιναν αρκετή "ζωή" ακόμη.
Γίνεται να ξυπνήσω αύριο και να έχουν βγάλει Jimny με τον κινητήρα του Vitara και να το φέρνουν Ευρώπη; Ακόμα και 3θυρο. Δε ζητάω πολλα!
-
@fanis75 Εκτός αν δούμε ξανά Grand Vitara...
-
Βιταρα με υβριδικό Τογιότα και cvt.
mono vitara μετά -
-
Καλημέρα σας. Το οδήγησα χθες . Gl+ 4wd . Ωραίο στο δρόμο , έβαλα και το πρόγραμμα sport , το οποίο το καταλαβαίνεις αμέσως . Θέση οδήγησης εξαιρετική , ωραία οπτική του οδηγού.
Έγραψα κατανάλωση 6.1 πιστεύω πάει και πιο κάτω καθώς γέμιζα τις ταχύτητες .. Στα αρνητικά η οθόνη - ελπίζω η 9αρα να έχει επιπλέον δυνατότητες .
-
Παραθέτω και λίγο GLX action για όποιον ενδιαφέρεται, έτσι για να δούμε λίγο πιο "ζωντανά" τις διαφορές. Χειροκίνητο βέβαια αλλά δε πειράζει!
P.S.: ανοίγει το ντουλαπάκι και έχει μέσα 2-3 τόμους Papyrus Larousse Britannica...
-
Κάποιο νέο από τη νέα γενιά ; Ρώτησε κάποιος την αντιπροσωπεία αν έχουν κάτι νεότερο ;
-
Ρώτα την Τογιότα...
-
Χτες το πρωί η γυναίκα μου και μάνα των δυό παιδιών μου έξυσε όλο το εμπρός αριστερό μέρος του c-max στον τοίχο του άνετου γκαράζ μας καθώς το ξεπάρκαρε.
Από θόλο τροχού μέχρι φανάρι και φως ομίχλης.
Το δεξί το είχε κοπανήσει την άνοιξη, το ξεπέρασα.Για να μην πάω στο φαρμακείο για χάπια είπα να πορευτώ προς κηφισίας, στο ύψος αμαρουσίου-χαλανδρίου όπου και μπήκα διαδοχικά σε toyota,
ford και suzuki.Στην toyota μου είπαν πως το yaris cross έρχεται σε καμμιά βδομάδα και τότε θα το δούμε από κοντά.
Από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα το αυτοκίνητο έχει κάποια συν, κάποια πλην, αλλά νομίζω πως ο κύριος λόγος που θα το δει κάποιος είναι το υβριδικό σύστημα.
Παρόλα αυτά, μιας και θα έχει το ίδιο εσωτερικό με το yaris μπορώ να πω πως δε μου φαίνεται και το πιο ευχάριστο περιβάλλον για καθημερινή συμβίωση.
Μπαίνεις στο καπάκι σε corolla που, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, νιώθεις πως μπήκες σε αμάξι όχι μία, αλλά δύο κατηγορίες πιο πάνω.
Τέλος πάντων, πάει αυτό.Το puma δεν το είχα δει από κοντά μέχρι τώρα.
Ωραίο, ντεπορτίβο, μάγκικο, μεγάλο πορτ-μπαγκάζ για το sup και τα μπαγκάζια, θέση οδήγησης κτλ.
Αλλά μου έδωσε και μιά εσάνς σκορποχώρι.
Λίγο ο ουρανός, λίγο κάποιοι διακόπτες, με χάλασαν και οι ζώνες που δεν ρυθμίζονται καθ΄ύψος, χαρακτηριστικό που έχω συναντήσει μόνο σε ένα dacia logan
που οδήγησα στην ισπανία και ακόμη προσπαθώ να ξεχάσω.
Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.
Είπαμε να κάνω κι ένα test-drive να το βγάλω και λίγο εθνική, να δω τιμόνι, καταναλώσεις, ησυχίες, ανέσεις και τα ρέστα.Και τέλος Vitara (ή μήπως vitara και τέλος;)
Επίσης δεν το είχα δει από κοντά.
Ρε τι ωραία ¨αναλογική¨αίσθηση...
Ευήλιο, ευάερο, ευρύχωρο.
Μέσα σου δείχνει ότι δεν είναι και η τελευταία λέξη της αυτοκίνησης αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν με χάλασε καθόλου.
Το αυτοκίνητο σε στατικό τσεκάρισμα με έκανε να χαμογελάω.
Όλα στη σωστή θέση, κόμπακτ, δίνοντάς σου μια εντύπωση πως ακόμη και αυτά που θα χαρακτηρίζονταν ως μείον από κάποιους (σκληρά πλαστικά, παλαιότητα στη σχεδιαση κτλ) τελικά του δίνουν χαρακτήρα.
Δείχνει πως θα αντέξει και τα βασανιστήρια
από τα παιδιά, χωράει και τα συμπράγκαλα και έχει και ψιλο-υβρίδιο.
Δυστυχώς δεν έχει αυτοκίνητο για test drive, ξέρει κάποιος που παίζει να βρω βόρεια προάστεια ή Αθήνα;
Επίσης ο υπεύθυνος πωλήσεων μου είπε πως πλέον δεν παίζει έκδοση 4χ4 και αυτόματο...
Ούτε παραγγελία. Λίγο κουφό μου φάνηκε, δεν είχα ακούσει ή διαβάσει κάτι τέτοιο.
Το αυτοκίνητο στις τιμές που παίζει είναι ευκαιρία να το χαρείς και με το αυτόματο που διαβάζω πως είναι και πολύ καλό, και με την τετρακούνα που είναι
αξιοπρεπής.
Ξέρετε κάτι εσείς ρε παιδιά για αυτό, που το κατέχετε και περισσότερο το θέμα vitara? -
@cmax75 said in Suzuki Vitara 2015:
Και τέλος Vitara (ή μήπως vitara και τέλος;)
Επίσης δεν το είχα δει από κοντά.
Ρε τι ωραία ¨αναλογική¨αίσθηση...
Ευήλιο, ευάερο, ευρύχωρο.
Μέσα σου δείχνει ότι δεν είναι και η τελευταία λέξη της αυτοκίνησης αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν με χάλασε καθόλου.
Το αυτοκίνητο σε στατικό τσεκάρισμα με έκανε να χαμογελάω.
Όλα στη σωστή θέση, κόμπακτ, δίνοντάς σου μια εντύπωση πως ακόμη και αυτά που θα χαρακτηρίζονταν ως μείον από κάποιους (σκληρά πλαστικά, παλαιότητα στη σχεδιαση κτλ) τελικά του δίνουν χαρακτήρα.
Δείχνει πως θα αντέξει και τα βασανιστήριαΤα λες καλά. Επιασες το πνεύμα και χαμογέλασες. Και στο χειρισμό χαμογελάς.-Και στο Puma βέβαια. Το άλλο που κολάει;
Suzuki Vitara 2015