-
Καταπληκτικα μερη. Με την Α μου στα ντουζένια της. Διαδρομη απιστευτη μεχρι κατου στο λιμανακι.
-
- και φτανει ασφαλτος. μια απο τις ευκολοτερες, εντος νομου και γρηγοροτερες κοντινες εκδρομες, στη κορυφη εχει απιστευτη θεα και κανεις και ανετα πικνικ. εχει κατι παλιες εγκαταστασεις της αεροποριας, ενα-δυο εκκλησακια και βλεπεις απο τη μια μερια θαλασσα και απο την αλλη τον βοιοτικο καμπο. στη διαδρομη για να ανεβεις συναντας και ενα ορειβατικο καταφυγιο σχετικα μεγαλο και τερμα πανω απο τις ανεμογεννητριες οταν φτασεις, εχει και ενα μικρουλικο.
αντι για τη διαδρομη που γραφει στο λινκ, θα προτεινα στην παλια εθνικη για θηβα να κανετε αριστερα μετα την αγια σωτηρα και τον φουρνο παρακατω (γλυκος νομιζω λεγεται), εχει μια μικρη πινακιδα αριστερα που λεει προς πορτο γερμενο και αρχ.χωρο ερεχθειας και ακριβως απεναντι εχει εγκαταστασεις αφετηριας αστικων λεωφορειων(!), ειναι η διαδρομη απο Αγιο Γεωργιο, καταπρασινη με καλη ασφαλτο. εχει και ενα ομορφο εκκλησακι λιγο μετα τον Αη Γιωργη, αλλα και σε μια αποτομη δεξια που φαινεται ενας φαρδυς χωματοδρομος αριστερα ανηρορικος πολυ, μπορουν οι τετρακουνητοι να χωθουν και να πανε προς τετραγωνο και κυκλικο πυργο στα βαθυχωρια (δεν ειναι χωρια, τοποθεσιες ειναι). αν δεν βγεις στο χωμα για τους πυργους παει και τάιπ αρ σιβικας, ο δρομος ειναι εξαιρετικος (τιπ για τους τετρακινητους, αντι να πατε απο ασφαλτο, ακριβως πισω απο το καραουλι (το γνωστο μαγαζι με τα κοψιδια) λιγο παρακατω εχει δρομο χωματινο που δισαχιζεις το μακρον ορος και βγαινει στο εκκλησακι που συναντας και απο την ασφαλτο, ειναι πολυ πρασινη ευκολη και ωραια διαδρομη).
ο δρομος λοιπον απο Αη Γιωργη τελειωνει στο δρομο που ενωνει βιλια με πορτο γερμενο, κανετε δεξα προς βιλια και οταν περασετε κατι κατασκηνωσεις στο δεξι χερι, εχει πινακιδα ρπος κιθαιρωνα για να κανετε 130 μοιρες αριστερα και σε εφτα χιλιομετρα βγαινετε κορυφη, το ξαναλεω πανευκολο και ωραια οικογενειακη εκδρομη.
το προτεινω σε ολους, ο δρομος εχει στρωθει ξανα και κανει και για σαυρες. στην επιστροφη γυριστε απο βιλια, μπειτε μεσα στο χωριο και αν ειναι εκτος καραντινας ξεκοιλιαστειτε στις 'μουριες', μιλαμε για τρομερο κρεας. μετα καφεδακι και γλυκα χριατικα στα 30 μετρα παρακατω. αν εχει καραντινα, παλι μπειτε απο βιλια και παρτε γλυκα απο το μαγαζι αυτο, ειναι 30 μετρα δεξια μετα τις μουριες, θα με θυμηθειτε.
Πολλά μπράβο στο «Γάτο» για το ωραίο οδοιπορικό που μας πρότεινε.
Επειδή την περασμένη Κυριακή βρεθήκαμε να περιτριγυρίζουμε στην περιοχή που περιέγραψε ο «Γάτος», ανάμεσα στον Κιθαιρώνα, το όρος Πατέρας και τα Γεράνεια, θα ήθελα να προσθέσω κάποιες επιπλέον πληροφορίες.
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν αυτή που φαίνεται στο χάρτη. Πρώτη στάση κάναμε στα Βίλια για μια μικρή περιήγηση στην πλατεία του χωριού. Γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο. Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ πολλοί περίμεναν στη σειρά για να πάρουν ψητά της σούβλας στη λαδόκολλα από την ταβέρνα «Ο Έλατος».
Βγαίνοντας από το χωριό ακολουθήσαμε την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου - Ψάθας - Βιλίων.
Από την ταβέρνα «Ο Έλατος», αν μηδενίσουμε τον χιλιομετρητή, σε 2,4 km βρισκόμαστε σε διασταύρωση με πινακίδα προς Κιθαιρώνα. Είναι η διασταύρωση που περιγράφει ο «Γάτος», και οδηγεί στην κορυφή του βουνού σε υψόμετρο 1400 μ.
Εμείς ακολουθήσαμε την πινακίδα για Πόρτο Γερμενό.
Λίγο πριν το Πόρτο Γερμενό σταματήσαμε σ’ ένα ωραίο χώρο στάθμευσης που μας εξασφάλισε μια υπέροχη θέα του Κορινθιακού κόλπου και των Αλκυονίδων νήσων. Στο σημείο υπήρχε ένα ξύλινο κιόσκι που μας προσέφερε την σκιά του. Πιο δίπλα υπήρχε μια πινακίδα η οποία περιέγραφε την ιστορία του Κάστρου των Αιγόσθενων.
Συνεχίσαμε για το μικρό λιμανάκι του Πόρτο Γερμενό.
Η γαλήνη του τοπίου, η θαλασσινή αύρα, τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, πραγματικά μας μάγεψαν.
Μείναμε αρκετή ώρα να αγναντεύουμε τη θάλασσα και να κάνουμε όνειρα για καλοκαιρινές διακοπές. Αλήθεια, πόσο μας έχει λείψει η ανεμελιά των διακοπών, οι περιηγήσεις με τα αυτοκίνητο σε νέα μέρη, η όλη οργάνωση μιας μικρής εκδρομής ή ενός μεγάλου οδοιπορικού;
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Κάστρο των Αιγόσθενων που μας είχε προϊδεάσει η πινακίδα στο χώρο στάθμευσης.
Το Κάστρο θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια της αρχαιότητας. Χρονολογείται γύρω στο 4ο αιώνα π.Χ. Κατασκευάστηκε από τους Αθηναίους με την βοήθεια των Μεγαρέων, για να αντιμετωπίσουν την ανερχόμενη Θηβαϊκή δύναμη. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Φρούριου είναι οι πύργοι που τον περιστοιχίζουν. Είναι οχυρωματικοί πύργοι τριών επιπέδων με ύψος 20 μ περίπου. Στο ανώτερο επίπεδο της περιμέτρου τους φαίνονται οι τοξοθυρίδες, ενώ κάτω από δίρριχτη στέγη, διακρίνονται τρία παράθυρα που τα χρησιμοποιούσαν για τους καταπέλτες.
Εντυπωσιακός ήταν και ο περιβάλλοντας χώρος του Κάστρου που περικλειόταν από ελαιώνες με υπεραιωνόβια δένδρα.
Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε για την παραλία της Ψάθας και του Αλεποχωρίου. Η διαδρομή με τις συνεχείς ελικοειδείς στροφές ήταν η χαρά της οδήγησης. Εδώ να πω ότι το Fiestaki το ερωτεύτηκα. Η οδική του συμπεριφορά, το κοφτερό του τιμόνι με την πλούσια πληροφόρηση, ο ερεθιστικός ήχος του τρικύλινδρου κινητήρα, ήταν το αλατοπίπερο που σου έδινε ένα ιδιαίτερο συναίσθημα ψυχικής ευφορίας και ανάτασης.
Ωστόσο το μαγικό τοπίο μας είχε συνεπάρει. Ήταν τέτοια η ομορφιά του, που μας έκανε να σταματάμε κάθε λίγο και λιγάκι για φωτογραφίες.
Στην επιστροφή ακολουθήσαμε την διαδρομή προς την Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στις παρυφές των Γερανείων. Δυστυχώς η Μονή ήταν κλειστή λόγω του Covid. Την είδαμε εξωτερικά και μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Μια επίσκεψη προκειμένου να την γνωρίσουμε και στο εσωτερικό της πραγματικά αξίζει.
Ακολουθώντας τον δρόμο της επιστροφής κάναμε τον απολογισμό της ημέρας. Καταλήξαμε ότι, αυτό το μικρό οδοιπορικό μας έδωσε όμορφες εικόνες και παραστάσεις, εμπλούτισε τις ιστορικές μας γνώσεις, μας γέμισε ζωντάνια και μας τόνωσε ψυχικά.
Μπαίνοντας στην Αττική οδό, παίζαμε το παιχνίδι της γεωγραφίας, ρωτώντας ο ένας τον άλλο πόσα βουνά της Αττικής γνωρίζει.
Αλήθεια πόσα βουνά έχει η Αττική;
-
Απολαυστικός, γεμάτος ουσίας ο Greg για άλλη μια φορά, σε ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας αληθινές εμπειρίες αυτοκίνησης. Πάντα τέτοια !
Λοιπόν.. σήμερα πέρναγα μπροστά από την Suzuki στην Λ Μαραθώνος και εφόσον είχα χρόνο λέω τζάμπα είναι ας ρίξω άλλη μια ματιά στο Vitara που έχει φαγωθεί ο Gatos και μερικοί άλλοι.
Με υποδέχτηκε ο ευγενέστατος Κώστας ο πωλητής. Αφού περιεργάστηκα στατικά ένα GLX με ηλιοροφή του εξήγησα ότι το Vitara δε θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές αλλά επιμένουν κάποιοι φίλοι να το δώ. Μου έφερε ένα δίχρωμο γκρί gl+ manual allgrip να το περιεργαστώ. Στην ερώτηση μου πώς θα μπορούσα να το κάνω μια δοκιμή, με εξέπληξε ευχαριστά μιας και μου έδωσε την δυνατότητα να το κάνω.. επιτόπου! Αφού κανονίσαμε τα τυπικά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά μου δίνει το κλειδί να ξαμοληθώ για κανα μισάωρο ολομόναχος στους δρόμους!
Θέση οδήγησης πολύ καλή βολεύτηκα πανεύκολα, ορατότητα επίσης άριστη και το χέρι μου να πέφτει σωστά στον λεβιέ ταχυτήτων. Τιμόνι ελαφρύ, αίσθηση επιλογέα με εξέπληξε ευχάριστα, φρένα με καλή αίσθηση και να απορείς πώς γίνεται να μήν είναι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έτσι. Με εντυπωσίασε εν ολίγοις η ευχρηστία του. Δε με προβλημάτισε πουθενά και αισθανόμουν σα να το οδηγώ χρόνια με μηδενικό χρόνο προσαρμογής. Αρκετά ευέλικτο μιας και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Σπιρτόζικο και επαρκές γκάζι, καμία αίσθηση αδράνειας ή κενά στην λειτουργία του κινητήρα. Ένιωθα ότι και σε ανηφόρα με μεγάλη κλίση θα ξεκίναγα έυκολα χωρίς δράματα, κάτι που αποδείχτηκε και στην διαδρομή.
Συμπαθητικό το γκάζι αλλά οκ, δεν βάζει φωτιά στο δρόμο. Όσο δλδ κατάφερα να του δώσω στις ευθείες της λεωφόρου, σε cuising δεν ήταν εφικτό να το δοκιμάσω αλλά νομίζω θα είναι μια χαρά. Αυτό που καταχάρηκα είναι η ανάρτηση. Έστριψα στα Γλυκά νερά σε βομβαρδισμένους δρόμους, με εργά, σκόνη και ανηφοροκατηφόρες. Επίσης φρόντισα να το ρίξω σε όσα φρεάτυα συνάντησα και κάθε λογής διαλυμένο οδόστρωμα. Το αμάξι νιώθει στους δρόμους μας στο στοιχείο του. Ισωπέδωνε τις ανωμαλίες και πέρναγε σαν ένα κομμάτι. Πραγματικά με έπιασα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να του κάνω σε ορεινές χωμάτινες διαδρομές που μέχρι τώρα απέφευγα. Η μηχανολογική αίσθηση που μου άφηνε ως προς την αντοχή του σε τέτοιες καταστάσεις ήταν άρτια. Το κακό είναι ότι δεν έχω εμπειρία με αύτη την κατηγορία οχημάτων (πέρα από τα Steyr που οδηγούσα στον στρατό) οπότε θα πρέπει να δοκιμάσω περισσότερα ώστε να έχω σημείο σύγκρισης.
Καθόμουν αισθητά ψηλότερα, ωραία αίσθηση ευπρόσδεκτη. Δεν ένιωσα κανένα κεφάλι πεζού να γυρνάει και να με χαζεύει μέσα στο Vitara. Τα πλαστικά ήταν φτηνά, αλλά με καλή συναρμογή. Πιστεύω με τον καιρό θα τρίξουν λίγο γιατί όταν κούνησα την κεντρική κονσόλα όλο και κάτι έσκουξε αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Είπα στον πωλητή - που δεν γνώριζε το τύπο της ανάρτησης που φορούσε το αμάξι και δεν με ένοχλησε καθόλου μιας και ήταν εξαιρετικός- όταν επέστρεψα να ελέγξουν το A/C γιατί η απόδοση του προς έκπληξη μου, ήταν χαμηλή. Το είχα στο τέρμα στους 17 βαθμούς και οριακά με κράταγε σε ανεκτή θερμοκρασία. Δοκίμασα του εταιρικού οχετοyaris στην συνέχεια και κόντεψα να πάθω κρυοπαγήματα..
Ήταν όντως πολύ καλύτερο απ' όσο περίμενα. Ακόμα το θεωρώ ακριβό βέβαια ειδικά στις εκδόσεις που θές τα πάντα όλα. Πήρα τιμές και προσφορά και διαπίστωσα και εδώ τις καθυστερήσεις σε διάφορες εκδόσεις.
Αυτά τα ολίγα σαν πρώτη γνωριμία. Εμπειρία έτσι και αλλιώς δεν έχω σε αυτή την κατηγορία οχημάτων οπότε δεν έχει νόημα να μπώ σε διαδικασίες σύγκρισης. Αν οδηγήσω κάτι ανάλογο θα έχω καλύτερη εικόνα. Κάτι που θα κάνω γιατί με ιντρίγκαρε και θα ήθελα να δώ αν τα άλλα ομορφόBSuvia σου δίνουν αυτήν την αίσθηση οδοστρωτήρα και περιπέτειας που απεκόμισα απο το Vitara.
-
σε κανενα αλλο σε τετοια γιουρα. πρεπει να ανεβεις πολυ, παρα πολυ. και ελπιζω να καταλαβες ποσο λιγο εχουν σημασια τα φρου-φρου στο να περνας καλα και να πηγαινεις εκει που νομιζες οτι δεν θα πας ποτες... και τα σκληρα τα πλαστικα με το χιονι, τη λασπη, τη σκονη, δε σε νοιαζουν καθολου. και να τριξουν μικρη σημασια εχει.
σχετικα με το γκαζι, ειναι αρκετα λιγοτερο απο το δυνατοτερο-γρηγοροτερο μη χιμπριντ που ειχα, αλλα το γυρισες στο ζμπορτ μοντ? κανει μεγαλη διαφορα, πολυ μεγαλη. το a/c δεν το καταλαβαινω, γενικα ειναι ψυγειο και οταν ειχε πρωτοβγει ειχε παρει κατι βραβεια ψυξοθερμανσης. ηταν αναμενο το λαμπακι του ac στο κλιμα? οκ, εμπειρος εισαι αλλα πρωτη φορα ολοι ψαχνωμαστε.
περι τιμων, για βρες κατι αναλογο σε παροχη χαρας στα σκελια για εκδρομαρα τετρακουνητο κανονικο...
-
Να το γράψω και εδώ να ξέρει ο κόσμος,
Άσπρο με 17600€: 16´ ζάντες αλουμινίου (410€ αλλά το έχουν προσφορά σε όλα τα βασικά), συναγερμός, αισθητήρες παρκαρίσματος τα έξτρα-δώρο. Προσπάθεια για αρχική τιμή 17.900 από αντιπροσωπεία Μαρούσι.
-
Μιλάμε για 140 αλογα και mh.
Αυτές είναι τιμές.
Καλοτάξιδο.
-
Γάτε μιας και γυρνάμε στα ίδια μέρη για πες μου ένα δρομολόγιο για Αλεποχωρι για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την Κυριακή του Πάσχα τα μπλόκα που θα έχουν λυσσάξει! Εκτός από εθνική και την έξοδο πριν τα διόδια έχουμε άλλη παράκαμψη? Αν βγω από την Ελευσίνα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και μετά την παλιά Κορίνθου θα βρω κάνα ξεχασμένο μπλόκο?
Αττική είναι το Αλεποχώρι και τα Σ/Κ επιτρέπεται η μετακίνηση σε όλο τον Νομό αλλά μην πέσω σε κάνα στραβοξηλο και τρέχω Νίκαια μετά να βάλω φωτιά για να ψήσω...
-
Μιλάμε για 129 άλογα, όχι 140. Μπαταριάτο, με βασικό εξοπλισμό που έχει απίστευτα πράγματα (ACC, full led, αυτόματο κλιματισμό), κάποιες έντονες ελλείψεις (πίσω μανιβέλα, είναι λίγο ξενέρωμα εν έτει 2021), κάποιες άλλες που διορθώνονται έντονα (τεμπέλη ας πούμε, στον κάνουν δώρο, όπως και τις ζάντες για τον Απρίλιο).
Πολύ καλή ανάλυση Μάστορα, ευχαριστούμε πολύ! Σκέψου τώρα να μπορείς να το αγοράσεις στα 17.600 **τελική τιμή, **σε μία εποχή που (κατά γενική ομολογία) τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει πολύ. Θεωρώ ότι είναι τσάμπα.
Βέβαια, αν θες αυτόματο και τετρακίνητο με μεσαίο εξοπλισμό (που σε άλλα μοντέλα είναι η ακριβή έκδοση με κάμποσα έξτρα επιπλέον), τότε θες κοντά στα 25. Ναι, είναι μπόλικα χρήματα για ένα Vitara με σκληρά πλαστικά. Αλλά ακόμα κι έτσι, θα πάρεις πάρα πολλή ουσία.
-
Μιλάμε για 140 αλογα και mh.
- Τα 140 είναι προ mhev.
-
τελικα την εκανα σχολη τη βιταροσυνη...
παντως σε ολους το ξαναλεγω, το ες σαν μοντελο οταν εβγαινε, με το στησιμο, τα τραβηγματα και τα μπλιμπλικια που ειχε ηταν απολαυση και ειναι ακομη. και για αυτο δεν βρισκεις τιποτε λογικο στα μεταχειρισμενα. απολυτως κανενας λογος να αλλαξει καποιος ενα ες εξαετιας. απολυτως κανενας.
-
Χασια, απο εξω απο τα Σκουρτα, Πυλη, Πανακτο, Οινοη, Βιλια, στα μερη σου
ολο ασφαλτος, καποιο τμημα ειναι και ομορφο
Και αυτο που ειχα βαλει, Παλιος για θηβα, μολις περασεις Αγιο Σωτήρα και φουρνο 'γλυκο' αριστερα προς Αγιο Γεωργιο και Πορτο Γερμενο, οταν παρεις τη κατηφορα και συναντησεις το δρομο των βιλιων, αριστερα και βγηκες. επισης ολο ασφαλτος. πολυ ομορφη διαδρομη απο Αγιο Σωτηρα μεχρι και τη παραλια
επισης αν θες απλα να αποφυγεις διοδια και τη διπλανη παρακαμψη, δες εδωθε https://www.google.com/maps/@38.0574552,23.387301,10273m/data=!3m1!1e3
ειναι ασφαλτος, βγαινεις απο μανδρα καπου πανω απο μεγαλο πευκο ή παραδρομο ή μεσα στα μεγαρα. παντου ασφαλτος. αν και φυσικα εχει και κατι καλα χωματινα αν ψαχνεται καποιος. για τους χοντρους ειναι στο δρομακι που ειναι ο μελετης με τα κρεατα. αμα εχεις χρονο απο εκει, οταν μπεις στο φαραγγι πανω απο τον τελευταιο καμπο στο νερακι, θα το καταλαβεις απο το ποταμι στα αριστερα σου οπως κατεβαινεις, δες προσεκτικα να εντοπισεις ενα τσιμεντενιο γεφυρι που τα προστατευτικα καγκελα εχουν σχεδον καταστραφει. δεξια εκει οπως κατεβαινεις, μοιαζει να ξεκιναει ενας στενος χωματοδρομος. τα φαινομενα απατουν, στριψε, ειναι 50-100 μετρα μονο το χωμα, αμεσως με τη στροφουλα ξαναγινεται ασφαλτος σε μετρια προς καλη κατασταση. μετα απο 10+χιλιομετρα σε παρα πολυ ωραια διαδρομη καθως κανενας δεν παει απο εκει, θα φτασεις στη κορυφη του βουνου, καντηλι λεγεται, οπου εχει μια παρατημενη βαση της αεροποριας και κατι λεηλατημενα σπιτια-κοντεινερ απο τους γυφταιους πριν 7-8 χρονια. συνεχισε μεχρι το τερμα, αλλα 50 μετρα μετα την αποτομη δεξια στροφη μεσα στο στρατοπεδο μετα τη πυλη και θα παθεις ψυχολογικο με τη θεα. αν εισαι τυχερος θα δεις να πετανε με αλεξιπτωτα. αξιζει τη παρακαμψη. ευκολος δρομος, πολυ ευκολος.
-
Συμφωνώ 100%...απλά να επισημάνω ότι υπάρχει στο car.gr, αυτόματο Vitara S του 2018 με 30.000 χλμ (τιμή 22.000 €) απούλητο εδώ και 3 μήνες...
-
Συμφωνώ 100%...απλά να επισημάνω ότι υπάρχει στο car.gr, αυτόματο Vitara S του 2018 με 30.000 χλμ (τιμή 22.000 €) απούλητο εδώ και 3 μήνες...
To παρακολουθώ και εγώ αυτό. Το δίνει πολύ ακριβά για αυτό είναι απούλητο...όταν με 24.000 το παίρνεις καινούργιο (ΟΚ GL+ με λιγότερο εξοπλισμό αλλά υβριδικό σηματάκι), δύσκολα κάποιος θα δώσει 22Κ για μεταχειρισμένο. Επίσης στα καινούργια παίζουν και δόσεις (οι περισσότεροι έτσι αγοράζουν).
-
El gato το σμπορτ το χαμπάριασα το τελευταίο 10λεπτο και το έβαλα. Ναι κάτι έδωσε και αυτό αλλά είχα φύγει από τις ευθείες και το ταλαιπωρούσα σε ένα ωραίο 'σκάμα' που βρήκα οπότε θα το επανεξετάσω το θέμα γκάζι κάποια στιγμή.
Εγώ ασχολήθηκα με τα οδηγικά χαρακτηριστικά του και το fellgood-ιλίκι. Κάποια στιγμή έψαχνα το acc. Ρώτησα και ένα φίλο μου να με βοηθήσει πώς να το βάλω αλλά αποδείχτηκε το ίδιο άσχετος με εμένα. Βρήκα τελικά το cruise στο τιμόνι, το πάτησα είχε και κάτι γραμμούλες από πάνω και τέλος.. σημάδευα κάτι κακοτεχνίες ξεχάστηκα και δεν ξανασχολήθηκα. Με infotainment και εξοπλισμούς δεν είχα το χρόνο επίσης για τέτοια δευτερεύοντα να πολυασχοληθώ.
Το θυμόμουν που είχες πεί ότι γίνεται ψυγείο με το a/c γι' αυτό και το ανέφερα στον πωλητή να το ελέγξουνε τα μαστόρια. Τώρα να έκανα τέτοια αμπαλοσύνη και να μη το είχα on ποτέ δε ξέρεις, αλλά δε νομίζω. Στην αρχή το έβαλα Auto/low έτσι κι αλλιώς. Μετά το έβαλα χειροκίνητα στους 17 βαθμούς..
Για αγορά δεν ενδιαφέρομαι άμεσα, δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή, αλλά κάνω την προεργασία μου. Θα οδηγήσω κι άλλα και θα ρεπορτάρω όταν θα υπάρχει μέτρο σύγκρισης.
Του αναγνωρίζω τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα όμορφα, άμεσα και απλόχερα. Τώρα περί τιμής είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται από την οπτική και τα θέλω του πελάτη. Θυμίστε μου κάτι.. τα εξ' Ανάτολας ερχόμενα αυτοκίνητα τρώνε ακόμα το χαράτσι 10% σε δασμούς ? Κάτι τέτοιο θυμάμαι αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
-
Οι δασμοί στα ιαπωνικα κατασκευης στην Ιαπωνια έχουν καταργηθεί. Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2018.
-
antoniokon wrote:
To παρακολουθώ και εγώ αυτό. Το δίνει πολύ ακριβά για αυτό είναι απούλητο...όταν με 24.000 το παίρνεις καινούργιο (ΟΚ GL+ με λιγότερο εξοπλισμό αλλά υβριδικό σηματάκι), δύσκολα κάποιος θα δώσει 22Κ για μεταχειρισμένο. Επίσης στα καινούργια παίζουν και δόσεις (οι περισσότεροι έτσι αγοράζουν).
Έχω μπροστά μου την προσφορά: αυτόματο GL+, τελική τιμή 21.780
-
Μήπως είναι 2κινητο και είναι τόσο φθηνό; Vitara χωρις 4κινηση είναι αμαρτία!
-
Ναι, για δικίνητο λέω. Το άλλο πάει +2.500, ανεβαίνει πολύ. Αναγνωρίζω όμως το αμαρτωλό τού ζητήματος.
-
Θυμίστε μου κάτι.. τα εξ' Ανάτολας ερχόμενα αυτοκίνητα τρώνε ακόμα το χαράτσι 10% σε δασμούς ? Κάτι τέτοιο θυμάμαι αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Οι δασμοί στα ιαπωνικά κατασκευής στην Ιαπωνία έχουν καταργηθεί. Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2018.
Ναι ισχύουν οι δασμοί, αλλά μόνο για όσα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία (άρα δεν ισχύει στο Βιτάρα). Όντως έχει υπογραφεί συμφωνία κατάργησης με ισχύ από το 2019, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί, η συμφωνία είναι ότι θα καταργηθούν σε βάθος 5ετίας, οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.
https://www.gocar.gr/news/feed/25166,8a_meiw8ei_h_timh_twn_iapwnikwn_aytokinh.htmlΈχω μπροστά μου την προσφορά: αυτόματο GL+, τελική τιμή 21.780
Σωστά....μιλάω για το 4κίνητο. Δεν το διευκρίνησα (συγνώμη) γιατί για εμένα Βιτάρα = 4κίνητο, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα.
-
To 10% εχει πεσει παντως ηδη. Ημασταν στο 8% , τωρα ισως ειναι στο 6% ή και στο 4%
Suzuki Vitara 2015