-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Α, οκ τώρα το έθεσες σωστά. Κι εγώ σε πάω βόλτα με 133 στο CC με το 1,5 TSI και θα γράψει 6,3 το πολύ.
Αλλά στη διαδρομή Αθήνα- Λαμία γιατί αν πάμε προς Καλαμάτα θα γράψει 8.0. Αυτά όμως δεν είναι 'μικτή' κατανάλωση. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε. Δε το λέω κακοπροαίρετα αλλά έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις. Μικτή κατανάλωση είναι να κάνεις πχ 50 χλμ μέσα στην πόλη ((που και πάλι διαδρομές με διαδρομές ποικίλουν) και 50 χλμ σε ανοιχτό δρόμο (με τα όρια ταχύτητας) και να δούμε πόσο θα γράψουν.παντως σε βιτ ες, η δικη μου μεση ειναι στα 8.5 με ανελεητο σκισιμο. με δειγμα 40 κέι κουμου.
με εντυπωσιακο οτι ειναι χαμηλοτερη στη πολη απο οτι σε εο - καπου 6-7 σε πολη και 9-10 σε εο. παντα σε σμπορτ μοντ.
σι-σι και μπλιμπλικια δεν παιζουν γιατι δεν δινουν πανω απο 160 - εκει τερματιζουν οι σχιστοματηδες - απορία γατου: αλλα δινουν ανταπτιβ σι-σι πανω απο 160?
απο την αλλη στο ιμπιθα 115 που ειχα το σ/κ οσο κουβαλαγε ο πιτσιρικας πραγματα με το βιτ, επιασα δεκα κομμα κατι στα ιδια. ιδια = 8 χιλιομετρακια σπιτι - μαγαζα που γινονται σε εικοσι εως σαραντα λεπτα = τερμα κοκκινοφαναρα και μιλφαρες που πανε ες-εμ (αυτο που παιρνεις κωλοχαρτα, οχι το αλλο)
κρινοντας απο τα του στολου, πραγματι το σουζ ειναι απο τα πλεον διαιτητικα σι οου δυο αν και ουχι νοξ. με νοξ τετρα ειδα κατι σε δεκαρι επισης... -
Α, οκ τώρα το έθεσες σωστά. Κι εγώ σε πάω βόλτα με 133 στο CC με το 1,5 TSI και θα γράψει 6,3 το πολύ.
Αλλά στη διαδρομή Αθήνα- Λαμία γιατί αν πάμε προς Καλαμάτα θα γράψει 8.0. Αυτά όμως δεν είναι 'μικτή' κατανάλωση. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε. Δε το λέω κακοπροαίρετα αλλά έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις. Μικτή κατανάλωση είναι να κάνεις πχ 50 χλμ μέσα στην πόλη ((που και πάλι διαδρομές με διαδρομές ποικίλουν) και 50 χλμ σε ανοιχτό δρόμο (με τα όρια ταχύτητας) και να δούμε πόσο θα γράψουν.Από την αρχή το έθεσα σωστά απλά ΕΣΥ δεν διαβάζεις προσεχτικά(120 χλμ νομίζω μιλάμε για Εθνική), ούτε εντυπώσεις δημιουργώ λέω τα πράγματα ως έχουν.Εχω γράψει και την κατανάλωση μέσα στην πόλη εάν ανατρέξεις σε γραφόμενα μου(7,5-8 με πατηματα οχι χαιδεματα).Μπορω να σου πω και μικτή που είναι στο 7.5 περίπου.Αααα είναι και 4κινητο εεε!!
-
Και στο τουρμπατο μπαλενο, σε δοκιμη καταναλωσεων, γινεται αναφορα σε νουμερα τα οποια ειναι καλυτερα απο το φιατ 500 1,3 ντιζελ.
Ναι, η σουζουκι διδασκει με το συνδιασμο κινητηρων, πατωματων το πως μπορει ενα βενζινοκινητο να εχει παραπλησια νουμερα καταναλωσης με τα ντιζελ οπως τα γνωριζουμε ως τωρα.
Στα ατμοσφαιρικα της μοντελα και με το ηπιο υβριδικο συστημα που χρεωνει καπου στα 700 ευρω, ειναι ακρως οικολογικη με τα σημερινα προτυπα, διοτι η καυση με εμμεσο ψεκασμο δεν παραγει Νοχ στο επιπεδο των ντιζελοκινητηρων, εν αντιθεσει με τους τουρμπατους βενζινοκινητηρες αμεσου ψεκασμου οι οποιοι συναγωνιζονται τους ντιζελοκινητηρες σε αυτον τον αρνητικο τομεα .
Η συνταγη της ειναι εξαιρετικη και αν δεν ψαχνει κανεις ξεσπασματα ροπης χαμηλα με τον συνδιασμο ηπιου υβριδικου συστηματος, ατμοσφαιρικου κινητηρα και ενος ελαφρου αμαξωματος, ανοιγει πρωτη εναν διαφορετικο δρομο για οικολογικοτατα, φθηνα, αλλα και ενδιαφεροντα αυτοκινητα.
Στο σουιφτ η πλουσια εκδοση εχει πλεον στανταρτ το ηπιο υβριδικο συστημα, προσφεροντας ετσι ενα οχι κορυφαιο αλλα αρκετα ζωντανο συνολο.
-
Hμιάσχετο, αλλά ας ειπωθεί. Από άνθρωπο που εργαζόταν σε γερή θέση στην εδώ αντιπροσωπεία της Σουζούκι έμαθα ότι η εν λόγω είναι εδώ και χρόνια μέσα στην ομάδα των 5 βασικών εθνικών ντίλερς που λαμβάνουν μέρος στον στρατηγικό σχεδιασμό των προιόντων σε επίπεδο μάρκετινγκ μαζί με τα τζαπόνια. Είναι τέτοια η θέση και η εκτίμησή τους από τους ιάπωνες, που κυριολεκτικώς έχουν σοβαρότατο λόγο στις αποφάσεις τους.
Πρέπει να είναι η μόνη αντιπροσωπεία στη χώρα μας που απολαμβάνει τέτοιες τιμές, όλοι οι άλλοι μάλλον είναι στο περιθώριο για τα εργοστάσια.
Ιστορικά δε, αναφέρω και άλλους δύο που έπαιξαν αντίστοιχο ρόλο, αν και σε μικρότερη κλίμακα. Ο αείμνηστος Δαμάσκος με τα Λάντσια και οι εδώ άνθρωποι της πάλαι ποτές Νταιχάτσου, οι οποίοι έφερναν νούμερα και ποσοστά στα εργοστάσια που δεν έβλεπαν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα και ο λόγος τους μέτραγε έξω. -
Με συγχωρείτε αλλά προσωπικά τις καταναλώσεις αυτές τις αμφισβητώ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τύφλα να έχουν τα πετρέλαια δλδ. Αν ήταν έτσι όλοι θα αγόραζαν τους κινητήρες βενζίνης της suzuki μιας και πέτυχε αυτό που έυχονται όλοι. Καταναλώσεις diesel σε συμβατικούς κινητήρες βενζίνης, ούτε καν μικρο-υβριδικούςΔεν είναι θέμα κινητήρων μόνο, αλλά κυρίως είναι θέμα βάρους. Είναι πολύ ελαφριά και έτσι επιτυγχάνουν χαμηλή κατανάλωση. Δεν για παράδειγμα το ίδιο μοτέρ (1.0 Tsi) πόσο διαφορά έχει σε κατανάλωση σε: Polo, Golf, T-Roc, Karoq.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Από την αρχή το έθεσα σωστά απλά ΕΣΥ δεν διαβάζεις προσεχτικά(120 χλμ νομίζω μιλάμε για Εθνική), ούτε εντυπώσεις δημιουργώ λέω τα πράγματα ως έχουν.Εχω γράψει και την κατανάλωση μέσα στην πόλη εάν ανατρέξεις σε γραφόμενα μου(7,5-8 με πατηματα οχι χαιδεματα).Μπορω να σου πω και μικτή που είναι στο 7.5 περίπου.Αααα είναι και 4κινητο εεε!!
Όντως,έτσι είναι.
Και μένα μου φαινόταν απίστευτο,αλλά ισχύουν πάνω-κάτω αυτές οι τιμές.Έχω κάνει ~6000χλμ. (σχεδόν άστρωτο ακόμη) με τo επίσης Scross 1.4 4wd και το trip δείχνει 6.9lt/100km.Για να το επιβεβαιώσω -όσο γίνεται-,μέτρησα και από γέμισμα σε γέμισμα στο ίδιο πρατήριο με μηδενισμό μερικών χλμ.(trip computer B) και μου βγήκε 7,1. Βέβαια,από αυτά τα 6000χλμ.,το 90-95% έχουν γίνει σε Ε.Ο. Αθηνών-Λάρισας και μικτό Ε.Ο. - επαρχιακό Αθήνων-Καλάμου-Ωρωπού και μόλις το υπόλοιπο 5-10% σε Αθήνα.Από τα διανυθέντα χλμ. της διαδρομής Ε.Ο., το 50% έγινε με 130-140km/h και το υπόλοιπο έως 120km/h (πάντα sport mode).
Oπότε το βρίσκω αρκετά πιθανό με περισσότερα χλμ. εντός πόλης,να κυμαίνεται μεταξύ 7,5-8. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν είναι θέμα κινητήρων μόνο, αλλά κυρίως είναι θέμα βάρους. Είναι πολύ ελαφριά και έτσι επιτυγχάνουν χαμηλή κατανάλωση. Δεν για παράδειγμα το ίδιο μοτέρ (1.0 Tsi) πόσο διαφορά έχει σε κατανάλωση σε: Polo, Golf, T-Roc, Karoq.
+1
-
Re: Nέο Suzuki Vitara 2015
Δημοσίευσηαπό riverael1 » 10 Νοέμ 2018 12:44
gagarin έγραψε: Από κατανάλωση το 1.0 σε πραγματικές συνθήκες ξέρει κανένας φίλος να μας πει τι παίζει; Sent from my iPhone using Tapatalk
6.23 λ/100 μικτή το scross απο το αξιοπιστο spritmonitor
Και εκεί υπερθεμάτισες εσύ και μίλησες για 6,3 έως 120 χιλιόμετρα. Ο άνθρωπος λέει 6,23 για μικτή. Εκεί σχολίασα εγώ, μη τρελαθούμε. Δε σου κατηγορήσαμε το αμάξι ούτε ήμουν ειρωνικός. Μπράβο στη Suzuki αλλά να μην υπερβάλουμε.
-
Re: Nέο Suzuki Vitara 2015Δημοσίευσηαπό riverael1 » 10 Νοέμ 2018 12:44
gagarin έγραψε:
Από κατανάλωση το 1.0 σε πραγματικές συνθήκες ξέρει κανένας φίλος να μας πει τι παίζει;Sent from my iPhone using Tapatalk
6.23 λ/100 μικτή το scross απο το αξιοπιστο spritmonitor
Και εκεί υπερθεμάτισες εσύ και μίλησες για 6,3 έως 120 χιλιόμετρα. Ο άνθρωπος λέει 6,23 για μικτή. Εκεί σχολίασα εγώ, μη τρελαθούμε. Δε σου κατηγορήσαμε το αμάξι ούτε ήμουν ειρωνικός. Μπράβο στη Suzuki αλλά να μην υπερβάλουμε.
Στο spritmonitor βγαζει 6.23 το scross με τα 112, 6.40 το troc με τα 115, 6.77 το ateca με τα 115. Χιλιαρια ολα manual. Ενδεικτικά για συγκριση. Ο καθένας έχει δικο του τροπο οδήγησης. Πολύ λίγα suv/crossovers εχουν τετοιες καταναλώσεις. Τα περισσότερα ειναι από 7 κ πανω.
-
Και στο 1,5 TSI με τα 150 δίνει 6,14 και 6,5 αλλά δεν είναι κοντά στην πραγματηκότητα. Τουλάχιστον ένα λίτρο πάνω.
Δεν είναι ενδεικτικό αυτό το site. -
Και στο 1,5 TSI με τα 150 δίνει 6,14 και 6,5 αλλά δεν είναι κοντά στην πραγματηκότητα. Τουλάχιστον ένα λίτρο πάνω.
Δεν είναι ενδεικτικό αυτό το site.Για συγκριση μεταξυ οχημάτων ειναι το πιο αξιόπιστο, όταν υπάρχουν τουλάχιστον 20 τιμες. Προσωπικα οπως οδηγω ειμαι σε ολα τα αυτοκίνητα στο μ.ο. Αν κάποιος το παει μαμιωντας προφανως δε θα του ταιριαζει το σαιτ. Αλλά επιστημονικά σαν στατιστική είναι πολύ σωστό! Για συγκριση παντα.
-
Στη θεωρία: Οι 20 τιμές είναι λίγες και οδηγούν σε μεγάλο σφάλμα. https://el.wikipedia.org/wiki/Π� ... E%BF%CF%82
Στην πράξη: Η μέση τιμή (5.3) που δίνεται στο site για το αυτοκίνητό μου (sx4 s-cross diesel) ειναι αυτή που βλέπω και στον υπολογιστή ταξίδιου μου. Απλά δεν είναι πραγματική γιατί το ταχύμετρο υπερεκτιμά την ταχύτητα (100 κοντερ, 91.5-92 gps) και αυτό υποεκτιμά αντίστοιχα την κατανάλωση.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Στη θεωρία: Οι 20 τιμές είναι λίγες και οδηγούν σε μεγάλο σφάλμα. https://el.wikipedia.org/wiki/Π� ... E%BF%CF%82Στην πράξη: Η μέση τιμή (5.3) που δίνεται στο site για το αυτοκίνητό μου (sx4 s-cross diesel) ειναι αυτή που βλέπω και στον υπολογιστή ταξίδιου μου. Απλά δεν είναι πραγματική γιατί το ταχύμετρο υπερεκτιμά την ταχύτητα (100 κοντερ, 91.5-92 gps) και αυτό υποεκτιμά αντίστοιχα την κατανάλωση.
Το 20 το ειπα γιατι παρακολουθώ χρονια αυτο το σαιτ. Και συνήθως απο 20 και πάνω ειναι ενα καλο δείγμα που δεν αλλάζει η τιμη οσο μεγαλώνει ο αριθμος.. Δεν ειναι θερμοκρασίες πχ το εύρος τιμών ειναι μικρο και πρόκειται για ιδιο αμαξι παντα..
-
Αλλά επιστημονικά σαν στατιστική είναι πολύ σωστό!
Το σχόλιό μου ήρθε ως απάντηση στο παραπάνω σχόλιό σου και στην 'προστασία' αυτών που έχουν άγνοια κινδύνου κάτα την εύλογη ροπή μας να ανάγουμε τα χαρακτηριστικά ενός αγνώστων χαρακτηριστικών δείγματος στον πληθυσμό.
Αναγράφεται στο κάθε ένα site ένα ποσοστό ή μία μέση τιμή τα οποία προέκυψαν από (και εδώ απαντάται το: >πρόκειται για ιδιο αμαξι παντα..
- Αναγνώστες του εν λόγω site (καμία τυχαιότητα στο δείγμα)
- Οδηγούς με πιθανά διαφορετικό οδηγικό προφίλ (τυχαίος παράγοντας η τιμή του οποίου πρέπει να αποτελεί βάση στάθμισης)
- Κατοίκους πιθανά διαφορετικών χωρών, με διαφορετικές θερμοκρασίες και δρόμους (τυχαίος παράγοντας η τιμή του οποίου πρέπει να αποτελεί βάση στάθμισης)
- Οδηγούς-κατόχους αυτοκινήτων με πιθανά διαφορετικό επίπεδο συντήρησης, αναλώσιμα (π.χ. λάδια και καύσιμα) και χαρακτηριστικά εξοπλισμού (π.χ. πίεση ελαστικών) (τυχαίος παράγοντας η τιμή του οποίου πρέπει να αποτελεί βάση στάθμισης)
και με ελαφρότητα τα ευρήματα αυτά υιοθετούνται ως αναμφισβήτητα χαρακτηριστικά του εν λόγω αυτοκινήτου ανά την υφήλιο.
Ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα των παραπάνω; To s-cross δεν εμφανίζει ούτε ένα πρόβλημα. Ποτέ. Πουθενά.
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 8#p3266018
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p3266035Τροφή για σκέψη όλα αυτά. Over and out με τις έρευνες.
Υ.Γ. Συχνά κάνω αναφορά στην έρευνα αυτή (http://www.anusedcar.com/), όχι επειδή είμαι βέβαιος για την αξιοπιστία της, αλλά επειδή δουλειά της TUV, εκτός των άλλων, είναι και η διενέργεια τεχνικών ελέγχων και δοκιμών και εκτιμώ ότι η στατιστική προσέγγισή τους λαμβάνει υπόψη τα στοιχειώδη. Τουλάχιστον φροντίζουν για ένα 500άρι δείγμα ανά μοντέλο (A car model have to be tested at least 500 times to be assorted in TÜV report) και φυσικά προστατεύουν τον αναγνώστη (But imagine how people use models in different ways.).
-
Καλησπέρα,
Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το Karoq 1.5t tsi αλλά λόγω πάγώματος των παραγγελιών κοιτάω και άλλα αυτοκίνητα.
To 1.4 GL+ είναι στο shortlist, δεν το έχω οδηγήσει ακόμα αλλά ακούω ότι είναι μια ευχάριστη έκπληξη.
Θα ήθελα να ακούσω γνώμες κατόχων σε σχέση με:
- οδηγική συμπεριφορά
- κατανάλωση (βενζίνη)
- αξιοπιστία
- θόρυβο/ηχομόνωση
- άνεση
Είναι για οικογένεια 4 ατόμων με πολλές μετακινήσεις εντός πόλης αλλά και συχνά ταξίδια στο χωριό (ΕΟ Αθηνών-Θεσ).
-
Ο χρήστης sledgehammer έγραψε:
Καλησπέρα,Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το Karoq 1.5t tsi αλλά λόγω πάγώματος των παραγγελιών κοιτάω και άλλα αυτοκίνητα.
To 1.4 GL+ είναι στο shortlist, δεν το έχω οδηγήσει ακόμα αλλά ακούω ότι είναι μια ευχάριστη έκπληξη.
Θα ήθελα να ακούσω γνώμες κατόχων σε σχέση με:
- οδηγική συμπεριφορά
- κατανάλωση (βενζίνη)
- αξιοπιστία
- θόρυβο/ηχομόνωση
- άνεση
Είναι για οικογένεια 4 ατόμων με πολλές μετακινήσεις εντός πόλης αλλά και συχνά ταξίδια στο χωριό (ΕΟ Αθηνών-Θεσ).
αλλη κατηγορια μεγεθους απο το καροκ - νομιζω το καταλαβαινεις, ειναι μολις 4.17. με αναλογα μικροτερο χωρο αποσκευων που ειδικα αν γεμισεις το υποπατωμα ως ο γατος με ιμαντες ρυμουλκησης-ωμεγα-φτυαρια και αξινες, δεν θα βαζεις καροτσακι χωρις να βγαζεις την εταζερα.
πηρα σουζ βασικα λογω τετρα, αρα γατος ομιλα για τετρα και μονον
οδικη συμπεριφορα ενδιαφερουσα εως εξαιρετικη για το υψος του ΑΝ αφησεις τα εργοστασιακα ελαστικα ή γενικα ασφαλτινα - με a/t λαστιχα ειναι λιγο πατιναζ σε ψιλοβροχο αν και εξαιρετικο εκτος δρομου. το κερατο μου, ενα λαστιχο εκτος με καλο δειχτη βρεγμενου δεν υπαρχει...
καταναλωση, 8.5 μεση με ανελεητο σκισιμο και παντα σε σπορτ μοντ - μεγαλυτερη σε εο απο οτι σε πολη. σκεψου σε εο κατι αναμεσα σε 170-190+. εκει φερνει 9μισαρια. σε 140 και κατω, ας πουνε αλλοι, εγω δεν ξευρω, σε βαθεια πολη = 10-15 μεση ταχυτητα, καπου στα βαθεια εξαρια, ελαφρα εφταρια. φυσικως παντα με κλιμα ον.
αξιοπιστια, μεχρι σημερον μια στραβοκουμπωμενη μοκετα και ενα δαχτυλιδι αεραγωγων που ετριζε. οκ, το δικο μου ηταν το 1ο που κυκλοφορησε, δεν ξευρω για τα αλλα. και το δαχτυλιδι εγω το ξεκουμπωσα να δω αν βαφεται και δεν ξανακουμπωνε. ενα πουρνο νομισα και οτι χαλασε το σασμαν γιατι εκανε κατι κλανγκ-κλανγκ. πηγα αντιπροσωπεια και εγινα παλι ρομπα γιατι ηταν η σιδερενια ποδια για τη προστασια του μπροστινου διαφορικου που εχω βαλει και ο μαστορης δεν ειχε βαλει τις 4 απο τις 8 βιδες γιατι 'εφταναν'
εχει νομιζω και μια ανακληση για καποιες παλιες παρτιδες ντηζελ. ακομη μια για τον πισω αξονα που ετρωγε ανομοιομορφα τα πισω λαστιχα, αλλα διορθωθηκε απο το 2015 τελος. νομιζω οτι πλεον εχει 7 χρονια εγγυηση.
καπου αναμεσα στα σκυλια και στα πολυ σκυλια.
θορυβος αρκετος στα αψηλα χιλιομετρα οπως παραπανω, ολος απο αερα και λαστιχα. δεν γινεται τετρα και 1200 κιλα και a/t και αθορυβο. δεν ειναι και εξαιρετικα υψηλος, ειναι παντως περσοτερος απο του 508/2012 που ειχα και λιγοτερος του σιβικ/2008.
ανεση, ειδικα στο ες και ειδικα στο δικο μου οχι, δεν. το ες ειχε στησιμο με σκληροτερη αναρτηση που ηταν γενικα οκ, αλλα με τα a/t τα λαστιχα εγινε πολυ ξερο. το ντηζελ που εχω 2, ειναι πολυ πιο ανετο. δεν εχω οδηγησει αρκετα το φέις και λιφτ να σου πω αν πλησιαζει στο πετρελαιο ή στο ες. παντως παιρνοντας τετρα βιτ, ειναι σιγουρο οτι θα βαλεις a/t λαστιχο, ειναι εκεινο το βουνο που παντα ηθελες να πας...γενικα θεωρω οτι πλεον ειναι το μονο προσιτο περιπτερο με τετρα και οχι γκέι γκριπ κλπ που γουσταρει ο αψηλος ο κρίου αλλα θα τον αφησει στο πρωτο λασπολακο.
απο την αλλη, εχουν σκιστει ολοι να παιρνουν το 1.4 βενζινα και χανω τη μοναδικοτητα - αν το αλλαξω αυτος θα ειναι ο λογος
ψαξε και τι παραδοση εχει, απο οσο ειδα στον σφακ - σχεδον διπλα στο γραφειο - γινεται πάνικ.
για τζι-πι-ες μη μασας, παιρνεις καρτα για το πλας με 40 ευρωπουλα απο η-μπαίυ
...εχουν βγαλει και τα απειρα μπλιμπλικια οι κινεζοι, εχουν βγαλει απειρα κιτ εντος-εκτος οι γιουροπήαν. ευτυχως πια επεσαν και οι τιμες που ηταν στο θεο = ψηλωμα με 2 κατοσταρικα, προστατευτικα και πλαστικουρες με 5 ευρω.ΑρΕς
ναι, εχει σκατοπλαστικα σε εμφανιση - οχι σε αντοχη. μερικοι γουσταρουν να τα χαιδευουν και να τα ζουλανε με τον αντιχειρα - γατος δεν την βρισκει ετσι, ασε που χρησιμοποιει και αλλο δαχτυλο.
ΑρΕς βερ 1.1
σαββατο τελειωνω με τη μετακομιση - βουνα εεεεεερχομαιιιιιιιιιι
ΑρΕς βερ 1.2
ρε σεις σκονταίοι, οκ ,τιμια τα αργαλεια. δεν βλεπονται ομως. βγαζουν μια μιζερια, σαν να βαλαν τους σχεδιαστες να βλεπουν αυτια κυριακη πρωί ενα πραμα...
ΑρΕς βερ 1.3
στο βιτ εχω δωσει λιστα με τα επιπλεον που πρεπει καποιος να βαλει με τη παραλαβη. ενα χιλιαρικακι οι ρεζερβο-λαστιχο-ποδια-προστασιο-εργαλειο-σιμπιερες -
Εδώ δεν έβαλα σε λασπόλακκο το Γκράντ που είχα , θα βάλω τα γκρίπ ?
Ασε που όπως λες , ίσως πάρω όταν και αν πάρω , χωρίς γκριπ , αφού τα Μ+Σ λάστιχα όπως λες δεν τα έχουν καλά στον βρεμένο , ούτε στο φρενάρισμα...
Τα περίπτερα τα κοιτάμε γιατί έχουμε σε μικρότερο μήκος μεγάλους χώρους . Καθότι από τα 4,80 που είμαι τώρα κατεβαίνω στα 4,50 , ακόμη και στα 4,15 .
Πάντως επειδή το ξαναείδα , η επιλογή του 1,0 με τα 112 στα 18000 είναι πολύ καλή επιλογή .
Βέβαια ο άλλος φίλος που είναι επίσης βαρύς όπως ξέρεις λέει ότι πως θα μας πηγαίνουν χιλιάρηδες κινητήρες ?
Ισως αν έμπαινα σε τέτοια λογική να έκανα κάποιο μεγάλο τέστ .
Από την άλλη λες για εξαιρετικές καταναλώσεις για βενζίνη , στο ντίζελ πόσο έχεις ?
-
criu τι να το κάνεις το diesel, δεν βγαίνει πλέον σε καινούριο, μόνο μτχ.
Πάντως όταν το είχε εμένα η γυνάικα μου είχε περί το 6.3 σε συνθήκες κίνησης (δεν οδηγάει οικονομικά, μέχρι τα 100 χλμ/ώρα το πολύ με 4η), τώρα που το έχω εγώ μισά σε μποτιλιάρισμα, μισά σε ΑΟ μέχρι 110 χλμ/ώρα και οικονομική οδήγηση έχω 5 με Α/Τ ελαστικά ίδια με του γάτου (κάνω κάπου 840 χλμ από γέμισμα σε γέμισμα χωρίς να μου ανάψει λαμπάκι).@sledgehammer
Αν ψάξεις το τρέχον topic τις δημοσιεύσεις του '16 θα δεις ότι έχω γράψει αρκετά αναλυτική κριτική για το 1.6 DDis και δεν θεωρώ ότι έχω αλλάξει άποψη από τότε. Βέβαια τα βενζινοκίνητα facelift θα είναι προφανώς διαφορετικά, χρειάζεται οπωσδήποτε test drive. -
Gatoz, είσαι φοβερός για άλλη μια φορά. Όσο για μας τους Σκοντάκιδες (αν και όψιμος) δίκιο έχεις χαχαχα. Αλλά κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Είναι καλό στο κρεβάτι τουλάχιστον
-
Ο 1.0 που φοράει το vitara είναι της Σουζούκι;;;;;
Suzuki Vitara 2015