-
+1
ΣυμφωνωΣτάλθηκε απο s4 με tapa
-
Οντως, πολυ το 'χαιδευουν' ορισμενοι κατοχοι του.. ωραιο review..
Καλα χιλιομετρα να εχεις! -
+1...
Πολύ καλό το review!Καλά χιλιόμετρα και από μένα...!...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλα χιλιομετρα να εχεις!Όλοι χαιδευουμε τις επιλογές μας, αφού είναι δικές μας.
Μακάρι να ακούγονταν πιο λογικές φωνές όπως του reviewer. -
Καλά, καλά.
Αν δεν ήταν Suzuki και είχε άλλο σήμα στο καπό και έλεγε τα ίδια ο κάτοχος πολλοί από εδώ μέσα θα προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την άποψή του.
Ο οπαδισμός κατασκευαστών ζει και βασιλεύει...
-
Thanx για τις ευχές.
Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να μεταφέρεις την εμπειρία για ένα αυτοκίνητο γραπτά. Όλο και κάτι θα αφήσεις απ' εξώ. Για παράδειγμα ξέχασα να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο κρεμάει από τη 2α στην 3η, με τις στροφές να πέφτουν από τις 3500+ στις 2500- αναγκάζοντας τον οδηγό να αλλάξει ταχύτητα πιο χαμηλά προς όφελος της ομαλότητας. Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται και στο μονότονο στρώσιμο που του έκανα και οι υπόλοιποι κάτοχοι να μην το βιώνουν. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο 'τραβάει' επαρκώς και οι λογικές προσπεράσεις θα γίνουν χωρίς ιδρώτα.
Επίσης, το keyless για κουβαλητές σαν και του λόγου μου είναι χρυσάφι. Οδηγώ τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας και ξενερώνω που πρέπει να βάζω το χέρι στην τσέπη για το κλειδί. Η φορτοεκφόρτωση στο πορτ μπαγκάζ είναι επίσης πολύ πρακτική, ενώ η τσιγγουνιά στη μη συμπερίληψη ρεζέρβας είναι μνημιώδης.
Αν μου έρθουν και άλλα θα σας πω.
@lagman
Από την αρχή μου είχε μπει στο μάτι το νέο HRV. Φήμες λέγαν για 19-20κ κόστος και περίμενα όλο χαρά. Όταν όμως πήρα μυρωδιά τι πάει να γίνει στην Ελλάδα το επέσπευσα. Ευτυχώς, γιατί 25κ δεν θα έδινα για το HRV αλλά πιθανά να τα έδινα για τη νέα Skoda Superb Combi η οποία όμως νομίζω ότι ακόμη δεν ήρθε στην Ελλάδα. Έτσι είχα καταλήξει στο Octavia. Όπως πιανόταν το στομάχι μου με το scross με τα υλικά του όταν το έπερνα, έτσι πιανόταν με την Octavia με τον κώλο της και τον άχρωμο χαρακτήρα της. Όσο και αν έννοιες όπως η αξιοπιστία και η πρακτικότητα βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες, η αλήθεια είναι ότι στα 35 μου θα είχα αυτοκίνητο που θα λιμπιζόταν ο μπαμπάς μου.Όπως κατάλαβες το Octavia θα έπερνα. Καλώς ή κακώς ποτέ δεν θα μάθω.
Σε ότι αφορά το sx4, άσχετα του γεγονότος ότι κράζω, γενικά είμαι ικανοποιήμενος και το απολαμβάνω. Βέβαια όλα είναι σχετικά. Σκέψου ότι οδηγούσα 307 του 2004...
Μιας και τα έχω σχετικά φρέσκα, αν θες δώσε μου τα 3-4 βασικά σου κριτήρια και μπορεί να σε βοηθήσω.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Σε ότι αφορά το sx4, άσχετα του γεγονότος ότι κράζω, γενικά είμαι ικανοποιήμενος και το απολαμβάνω. Βέβαια όλα είναι σχετικά. Σκέψου ότι οδηγούσα 307 του 2004...
Αυτό που γράφεις πάντως είναι και το ζουμί του θέματος. Όλα εξαρτώνται από τι οδηγουσαμε πριν. Οι κρίσεις γίνονται πάντα υπό το πρίσμα της εμπειρίας.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλά, καλά.Αν δεν ήταν Suzuki και είχε άλλο σήμα στο καπό και έλεγε τα ίδια ο κάτοχος πολλοί από εδώ μέσα θα προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την άποψή του.
Ο οπαδισμός κατασκευαστών ζει και βασιλεύει... [emoji38]
Απόλυτα σωστό αυτό και όλοι μας πέφτουμε θύματα. Όπως θύματα πέφτουμε και των επιλογών μας που φανατικά τις υπερασπιζομαστε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλά, καλά.Αν δεν ήταν Suzuki και είχε άλλο σήμα στο καπό και έλεγε τα ίδια ο κάτοχος πολλοί από εδώ μέσα θα προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την άποψή του.
Ο οπαδισμός κατασκευαστών ζει και βασιλεύει...
Δεν μπορώ παρα να σου δώσω δίκιο. Anyway... ο φίλος έγραψε τις εντυπώσεις του από ένα προϊόν που αγορασε δίχως να νιώθει πως απέκτησε δικαιώματα ή υποχρεώσεις μετοχου της Suzuki.
-
- Χριστούγεννα στο βουνό και έτρεμε το φυλλοκάρδι μου τα χιόνια. Αλυσίδες είπε ο λαστιχάς δεν μπαίνουν στα λάστιχα αυτά. Μόνο πανιά. Κατόπιν εορτής, μετανιώνω που τσιγκουνεύτηκα τα 3 χιλιάρικα της τετρακίνησης, όχι τόσο για την άσφαλτο (δεν πετάει και φωτιές το αμάξι) όσο για τον ημιτελή χαρακτήρα του (crossover που φοβάται το χιόνι, την άμμο κοκ).
Αγόρασε την επόμενη φορά που θα αλλάξεις λάστιχα τα Michelin CrossClimate (ή άλλα αντίστοιχα) και θα είσαι μια χαρά στα χιόνια έχοντας γλυτώσει και τα 3 χιλιάρικα της τετρακίνησης.
-
Δεν είναι μόνο τα 3 χιλιάρικα που γλυτώνει. Είναι επίσης οι λιγότερες φθορές καθώς και η χαμηλότερη κατανάλωση.
-
Ωραίο review, όντως!!
Έχω μπεί μέσα και δεν μου φάνηκε τόσο κακή συναρμογή. Δε σε αμφισβητώ, απλά μου κάνει εντύπωση.
Στο μάτι (ακίνητο) φαίνεται ποιοτικό.Τι διάσταση ελαστικά έχει??
Και τι αμάξι είχες πριν αν επιτρέπεται?? Edit: sorry, μετά το διάβασα -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλα χιλιομετρα να εχεις!Όλοι χαιδευουμε τις επιλογές μας, αφού είναι δικές μας.
Μακάρι να ακούγονταν πιο λογικές φωνές όπως του reviewer.Μπορεις να καταλαβεις απο το υφος του αλλου αν το θεωρει υπερ ατου... Δεν εισαι το ιδιο εσυ συγκεκριμενα που θα γραψεις τις γκρινιες σου για το QQ με καποιον που το εχει θα το προτεινει σε καθε τοπικ αναζητησης αυτοκινητου ασχετως κριτηριων του ενδιαφερομενου
-
Thanx axel12p
Αυτό μοιάζει όντως υπερατού:)
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-crossclimateΠού είναι ο λάκκος;
-
Thanx για τις ευχές.Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να μεταφέρεις την εμπειρία για ένα αυτοκίνητο γραπτά. Όλο και κάτι θα αφήσεις απ' εξώ. Για παράδειγμα ξέχασα να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο κρεμάει από τη 2α στην 3η, με τις στροφές να πέφτουν από τις 3500+ στις 2500- αναγκάζοντας τον οδηγό να αλλάξει ταχύτητα πιο χαμηλά προς όφελος της ομαλότητας. Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται και στο μονότονο στρώσιμο που του έκανα και οι υπόλοιποι κάτοχοι να μην το βιώνουν. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο 'τραβάει' επαρκώς και οι λογικές προσπεράσεις θα γίνουν χωρίς ιδρώτα.
Επίσης, το keyless για κουβαλητές σαν και του λόγου μου είναι χρυσάφι. Οδηγώ τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας και ξενερώνω που πρέπει να βάζω το χέρι στην τσέπη για το κλειδί. Η φορτοεκφόρτωση στο πορτ μπαγκάζ είναι επίσης πολύ πρακτική, ενώ η τσιγγουνιά στη μη συμπερίληψη ρεζέρβας είναι μνημιώδης.
Αν μου έρθουν και άλλα θα σας πω.
Από την αρχή μου είχε μπει στο μάτι το νέο HRV. Φήμες λέγαν για 19-20κ κόστος και περίμενα όλο χαρά. Όταν όμως πήρα μυρωδιά τι πάει να γίνει στην Ελλάδα το επέσπευσα. Ευτυχώς, γιατί 25κ δεν θα έδινα για το HRV αλλά πιθανά να τα έδινα για τη νέα Skoda Superb Combi η οποία όμως νομίζω ότι ακόμη δεν ήρθε στην Ελλάδα. Έτσι είχα καταλήξει στο Octavia. Όπως πιανόταν το στομάχι μου με το scross με τα υλικά του όταν το έπερνα, έτσι πιανόταν με την Octavia με τον κώλο της και τον άχρωμο χαρακτήρα της. Όσο και αν έννοιες όπως η αξιοπιστία και η πρακτικότητα βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες, η αλήθεια είναι ότι στα 35 μου θα είχα αυτοκίνητο που θα λιμπιζόταν ο μπαμπάς μου.
Όπως κατάλαβες το Octavia θα έπερνα. Καλώς ή κακώς ποτέ δεν θα μάθω.
Μιας και τα έχω σχετικά φρέσκα, αν θες δώσε μου τα 3-4 βασικά σου κριτήρια και μπορεί να σε βοηθήσω.
Παραλειψη μου να ευχηθω, καλη χρονια να χεις με υγεια και ασφαλη χιλιομετρα!
Οπως προρρηθηκε ως ανω, εχω αρχισει εδω και λιγο καιρο την διερευνηση της αγορας ενος καινουργιου αυτοκινητου και κλινω, προς το παρον, προς diesel μερια..Η αγορα θα γινει κατα τα τελη της ανοιξης-αρχες καλοκαιριου (εκτος απροοπτου βεβαια οπου και απαιτηθει η επισπευση της) και δεν εχω κατασταλλαξει σε καποια κατηγορια απλα ειμαι αναμεσα σε mpv/suv/crossover/sw...Οι βασικοι μου αξονες ειναι:- Μ' ενδιαφερουν οι χωροι, πχ πορτμπαγκαζ > 450λτ και να χωραει αξιοπρεπως ενας πεμπτος επιβατης (να μην ασφυκτια)
- Να φερει εναν αξιοπιστο ντιζελ κινητηρα εως 1.600κ.εκ. και οι επιδοσεις να κυμαινονται τουλαχιστον στο μεσο ορο..
Σιγουρα θα συνεκτιμηθουν και αλλα στοιχεια (οπως αυτα τα περι συναρμογης, ποιοτητας υλικων κλπ) αλλα αν συνεχισω θα μαι off topic και θα ναι σαν να ανοιγω νεο θεμα..Παντως κυριαρχει στη σκεψη μου το οκταβια sw 1.6 2κινητο ή 4χ4...
Υ.Γ.:Η αγορα του τωρινου μου αυτοκινητου προεκυψε κατοπιν της πολυτιμης βοηθειας των μελων του παροντος φορουμ και φυσικα εν ευθετω χρονο θα την λαβω υποψη...
-
Όχι, ποιοτικό δεν το λες. Για την ακρίβεια, φθηνοκατασκευή θα την χαρακτήριζα. Βρες ένα scross, κλείσε το πορτ μπαγκάζ και δες πώς ταλαντώνεται το σημείο της πόρτας ακριβώς κάτω από την πινακίδα. Απαράδεκτο. Πιάσε την πλάτη των καθισμάτων. Φθήνια. Βαμμένα μπλε πλαίσια στο καντράν, άλλο μπλε σε ράδιο και κλίμα, και άσπρο καντράν και κόκκινοι φωτισμένοι όλοι οι διακόπτες τη νύχτα. Τι να λέμε..
Από την άλλη θεωρώ ότι έχει πολλά καλούδια σε εξοπλισμό, 'γλυκιά' εμφάνιση, αξιοπρεπή κινητήρα, διασκεδαστικό τιμόνι, φανταστική θέση οδήγησης, καλή εργονομία, πολύ άνετη καμπίνα και καλό χώρο αποσκευών.
-
Ησουν κατατοπιστικοτατος φιλε και σ' ευχαριστω για τον χρονο σου..Εχω σχηματισει ηδη μια εικονα και το επομενο βημα θα ναι η προσωπικη επαφη μαζι του..Οπως και να χει, τα ζυγισες τα πραγματα και συνειδητα εκανες την επιλογη σου αυτη...Ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει και δω θα μαστε να τα λεμε!
-
3 του 1.80 και 100 κιλών δεν κάθονται άνετα πίσω. Και ο χώρος αποσκευών είναι 430 αλλά μπορείς να κλέψεις με το δίχτυ (χάνοντας ισόποσα από το πίσω παρμπρίζ βέβαια) και την πάντα μπελαλίδικη μπαγαζιέρα.
Σε ότι αφορά τη συναρμογή, όπως είπε και ο Ούγγρος, ίσως να έχουν ήδη λυθεί κάποιες παιδικές ασθένειες στα μοντέλα με τον νέο κινητήρα (Εuro 6).
Καλό βόλι lagman.
-
Επιτέλους! και κάποιος που πήρε αυτό το αυτοκίνητο και γράφει λογικά την εμπειρία του και αναφέρει και τα αρνητικά και τα θετικά.
Εξαιρετικά χρήσιμο το review σουLuckies! γιατί ειδικά σε αυτό το θέμα από την αρχή έχουμε διαβάσει σημεία και τέρατα, ειδικά από τους νεοφώτιστους πετρελαιοκίνητους με τις μηδενικές καταναλώσεις και την οπαδική λογική ότι αγόρασαν το απόλυτο υπερ-ατού. -
ένα εύγε και από εμένα για τις κριτικές που πραγματικά προσπαθούν να είναι αντικειμενικές παρουσιάζοντας τόσο τα + όσο και τα - του αυτοκινήτου...έτσι προσφέρουμε πραγματική πληροφορία στους άλλους και ιδίως σε υποψήφιους αγοραστές...
Κριτικές μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι ακόμη πιο χρήσιμες και τα συμπεράσματα πιο αντικειμενικά...
Μπράβο στον luckies...μακάρι το παράδειγμά του να βρει και άλλους μιμητές...
SUZUKI SX4 SCROSS