-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Καλημέρα και στους δύο!
Όυτε κατάλαβε ο shopoyk τι τον ρώτησε ο sbr....
Φίλτρο πετρελαίου είπε ο ένας, dpf ρώτησε ο άλλος άλλα απάντησε ο πρώτος, παρεξήγηση χωρίς λόγο!Άλλο το dpf άλλο το φίλτρο πετρελαίου....
Καλημερα Ανδρεα! Δεν το ηξερα. Νομιζα πως το στο πετρελαιο υπηρχε μονον εναν φιλτρο το DPF. Να εισαι καλα φιλε για την διευκρινηση!
-
shopoyk εχω μπει φιλε μου στο πνευμα του ιαπωνα πριν οδηγησω αυτοκινητο. Απο τις μηχανες, που ολες ηταν και ειναι ιαπωνεζικες. Για αυτο γραφω πως στο θεμα της αξιοπιστιας στα αυτοκινητα ειναι μπροστα. Το δευτερο αμαξι που εχω ειναι Sirion. Αξιοπιστο. Αλλα κοιταω αλλα πραγματα (οχι το να πουλαω μουρη το ξεκαθαριζω0 για αυτο εχω κανει αλλη επιλογη προς merc μερια. Το Lexus θα μπορουσε να μου δωσει αυτο που θελω, δλδ, πολυτελεια καλο πατημα, ποιοτητα και καλες επιδοσεις. Anyway. Χαιρετω την παρεα!
-
Δυστυχώς πρόβλημα.
Χωρίς καμία ένδειξη σήμερα το πρωί έμεινα από συμπλέκτη.
Στα 43000χλμ!
Καλή και γρήγορη η οδική και βουρ ανατολικά στον αντιπρόσωπο.
Η 1η εικόνα κλασική (υπόνοιες για τρόπο οδήγησης κλπ)
οτι δεν καλύπτει η εγγύηση, θα δούμε με Αθήνα μήπως...
Δεν φτάνει η ψυχρολουσία θα έμενα και ΣΚ χωρίς αυτοκίνητο
(προσοχή η δωρεάν οδική της suzuki διαφημίζει οχημα αντικατάστασης αλλά
μόνο αν εισαι μακρυα από τον τόπο κατοικίας ),
ο αντιπρόσωπος 2-3 δικά του τα ειχε δοσμένα.
Άστα...
Με 3 άλλα φιλικά συνεργεία που μίλησα και τους είπα τα σχετικά μου είπαν οτι παίζει να είναι αστοχία υλικού.
Τελικά το απόγευμα το πήρα το αμάξι αφου άλλαξαν δίσκο, πλατό, ρουλεμάν (και βαλβολίνες) χωρίς κόστος.
Δυο χτένια λέει από το πλατό ήταν κάπως...Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις (όταν σου κάτσει η στραβή δλδ) φαίνεται η εξυπηρέτηση
και λέω χαλάλι τα παραπάνω λεφτά των σέρβις στους αντιπροσωπους.
Άλλο κακό να μη μας βρει -
Αρχισαν τα χοντρα προβληματα...Αυτα εννοουσα οταν ελεγα οτι μας εχουν στο χερι και δεν αξιζει να παμε αλλου χωρις εγγυηση.Παλι καλα που ειχαν τα ανταλλακτικα και το πηρες γρηγορα dolomites...Εγω οταν παω για το 2ο μου ειπαν οτι θα τσεκαρουν το θορυβο απο τον συμπλεκτη που κανει σε 1η και οπισθεν και αναλογα θα πραξουν....
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Δυστυχώς πρόβλημα.
Χωρίς καμία ένδειξη σήμερα το πρωί έμεινα από συμπλέκτη.
Στα 43000χλμ!σε τι κινητήρα?
πετρέλαιο ή βενζίνη? -
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Δε μασαει ρε το κατσικιιιι!!!!!!
Dolo ποτέ το αγορασες?το 2wd έχεις?
το δικό μου είναι κατασκευής Φλεβάρης 2015 και το αγόρασα 20 Μαρτίου 2015.
Έχω 26,000 και ο συμπλέκτης είναι καλός.
Γνωρίζω ότι το γκάζι του ειναι παρά πολύ γλυκό...μήπως το πλακωνες συνέχεια? ΧεχεχεΜη μασατε.....ότι και να βγάλει το αγριοκάτσικο, έχουμε 5 χρόνια εγγύηση ή 100.000 χλμ.
Τον Μάρτιο του 2014 το αγόρασα και ειναι το πετρέλαιο σε 2κινητο.
Να έκανα εγώ μλκ δεν νομίζω μια που είναι το 5ο αυτοκίνητο αλλά 1η φορά τέτοια βλάβη.
Άσε που με τρία παιδάκια στο πίσω κάθισμα πόσο να το πλακώνεις;;;
Καμία ένδειξη δεν είχα ούτε πατινάρισμα ούτε τίποτε...
Άντε το μόνο ύποπτο (από την αρχή) το όχι και τόσο απαλό κούμπωμα στην 1η.Η εγχείρηση ...που ήταν σύντομη και επιτυχής!
Τώρα με την αλλαγή σετ οι αλλαγές γίνονται πιο 'απαλά'.
Ελπίζω απλά να έτυχε... -
Την προηγούμενη εβδομάδα το SUZUKI έκλεισε 1 χρόνο και 31.000 km. Μέση κατανάλωση σε αυτά τα χιλιόμετρα, (κρατώ στοιχεία από την αρχή) 6,3 lit, είμαι πολύ ικανοποιημένος για την κατανάλωση, σε σχέση με άλλα οχήματα που είχα. Από τριγμούς ανύπαρκτοι, πέρα από ένα μικρό στο παράθυρο του οδηγού που σταμάτησε όταν έβαλα τους ανεμοθραύστες. Πήρα τηλέφωνο στο συνεργείο της αντιπροσωπείας για να βγάλω κάρτα καυσαερίων, άλλα με παρέπεμψε σε ΚΤΕΟ γιατί δεν έχει πιστοποίηση για κάρτα σε diesel !!! Την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξα τα καλοκαιρινά ελαστικά (215/50-17) με τα χειμερινά που είχα από πέρσι (205/50-17). Η διαφορά στα ελαστικά φάνηκε αμέσως, με την πίεση στα 2,5 τα χειμερινά παρέχουν λιγότερη άνεση, είναι πιο θορυβώδη, αλλά βγάζουν και πάλι κάποια νευρικότητα στο τιμόνι. Δεν πέρασαν 5 μέρες και βράδυ σε επαρχιακό δρόμο, σε δεξιά κλειστή στροφή με ταχύτητα 50 km/h, πέφτω σε τρύπα – χαντάκι, συνεργάτης που είχα στο αυτοκίνητο μέτρησε το βάθος της τρύπας στα 23 εκατοστά !!! Περιττό να αναφέρω το τι ξεστόμισα, απορώ σε κάποιες περιοχές μόνο με τρακτέρ μετακινούνται, άλλα πέστε μου πλέον, υπάρχει στην Ελλάδα ένας σωστός δρόμος? Είχα ξαναπέσει το καλοκαίρι σε κάτι αντίστοιχο, άλλα δεν υπήρξε τότε πρόβλημα, (τότε είχα πάει στην αντιπροσωπεία για να το ελέγξουν), αυτή την φορά όμως το μπροστινό ελαστικό εμφάνισε ένα καρούμπαλο μικρό μεν, σε μέγεθος κερασιού αλλά υπαρκτό. Το πήγα στο βουλκανιζατέρ που αλλάζω ελαστικά να το ελέγξουν. Σε πρώτη φάση βάλαμε το προβληματικό ελαστικό πίσω, μήπως και δεν χρειαστεί αντικατάσταση, (μάλλον θα το αλλάξω για σιγουριά) και τους ζήτησα να ελέγξουν τις ζάντες για στράβωμα, καθώς και να δουν τα αμορτισέρ και την ευθυγράμμιση. Οι ζάντες είναι εντάξει, στην ευθυγράμμιση όμως είχαμε ένα θέμα, αρκετή αρνητική σύγκλιση μπροστά, (εκτός ορίων) η οποία διορθώθηκε άμεσα και θετική σύγκλιση πίσω, στα πάνω όρια του κατασκευαστή (όπως μου είπαν η SUZUKI στα τετρακίνητα της, έχει περισσότερη θετική σύγκλιση από άλλους κατασκευαστές), η οποία όμως δεν μπορεί να διορθωθεί λόγο άξονα πίσω. Στον έλεγχο των αμορτισέρ απογοητεύτηκα 77% μπροστά και 50% πίσω, για τα χιλιόμετρα που έχω κάνει, πιστεύω ότι η απόδοση τους είναι χάλια. Τα φρένα είναι εντάξει αν και πιστεύω στα 60.000 km ίσως χρειαστούν τακάκια μπροστά. Βρήκα την ευκαιρία να το ζυγίσω και στην πλάστιγγα που είχαν εκεί, το βάρος του με μισογεμάτο ρεζερβουάρ και τα απαραίτητα στο πορτ μπαγκάζ 1.466 kg. Μόλις το πήρα από την ευθυγράμμιση ως εκ θαύματος το τιμόνι άλλη αίσθηση, καμιά νευρικότητα (και με τα χιονολάστιχα), στην Εγνατία οδό σε ξυμένα σημεία ατάραχο και σε γρήγορα ξεκινήματα κανένα τράβηγμα. Μεγάλη η διαφορά έστω και αν η ευθυγράμμιση μέχρι τότε δεν ήταν τέλεια. Χθες το πήγα στο ΚΤΕΟ για κάρτα καυσαερίων και ζήτησα να του κάνουν και έναν έλεγχο. Όλα σε κατάσταση καινούργιου (καυσαέρια, φώτα, ψαλίδια, φρένα, ευθυγράμμιση), τα αμορτισέρ δεν έχουν πρόβλημα αλλά η απόδοση τους, αντίστοιχη με τον προηγούμενο έλεγχο. Τελικά τα χαμηλό προφίλ των ελαστικών δεν κάνει για την Ελλάδα, πέρα από την περιορισμένη άνεση και ενδεχόμενα σκασίματα, κουράζουν και την ανάρτηση αφού δεν απορροφούν τις ανωμαλίες και η ανάρτηση δουλεύει υπερωρίες. Πετρέλαιο εδώ και μήνες βάζω σε πρατήριο εταιρικό της AVIN χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Μπραβο Εκτωρα τα ειπες οπως ειναι...Εγω εκανα ευθυγραμμιση στην αντιπ/πεια ανατολικα και το τιμονι ηρθε στην ευθεια (αλλαγη κολωνας τιμονιου) και το αμαξι μετα απο 34,000χλμ ηταν οκ....Τωρα για το λαδι νομιζω οτι πολύς ντόρος για το τιποτα απλα ζητας το 0-30 και αν δεν το εχουν πας και το αγοραζεις απο εξω ή απο αλλη αντιπ/πεια και βαζεις αυτο που θες,εμενα μου ειπε ο αντιπροσωπος οτι αυτο προτεινουν απο τα κεντρικα και αν θελω του παω το 0-30 και ολα καλα κανενα θεμα...
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Τεσπα, ο Γιαπωνέζος (και ο κορεάτης) είναι περισσότερο value for money
Δε θα ξεχασω ποτε τα 19000e που εσκασε κολλητος για auris mk1 1.4 ! και τι επαιρνε σ αυτα τα λεφτα τοτε...
-
Ειπα και εγω γιατι με αυτα που μου ειπες οτι σου αλλαξαν στο σερβις ....ψαξου λιγο μην ξεχασαν και τιποτα αλλο να αλλαξουν....και σιγα τις δυσκολες συνθηκες που εχουμε εδω απο ποτε γιναμε Αραβια ή Ρωσια.
-
Απο ιαν.2014 εχω το 4κινητο πετρέλαιο. Πολύ καλό αλλά υπέφερα απο κλατάρισματα ελαστικού συχνά σε λακούβες. Βρήκα την υγειά μου πηγαίνοντας σε 16άρες ζάντες! Έτσι τώρα θέλω να πουλήσω τις 17άρες εργοστασιακές του ζάντες. Αν κανείς ενδιαφέρεται ας μου γράψει στο aparispefki@yahoo.gr και θα την βρούμε την τιμή!
Το παρών θέμα αφορά αποκλειστικά το Suzuki SX4 Scross. Οι μικρές αγγελίες ανήκουν σε άλλη ενότητα.[mod]
-
Ο χρήστης kibaris έγραψε:
Απο ιαν.2014 εχω το 4κινητο πετρέλαιο. Πολύ καλό αλλά υπέφερα απο κλατάρισματα ελαστικού συχνά σε λακούβες. Βρήκα την υγειά μου πηγαίνοντας σε 16άρες ζάντες! Έτσι τώρα θέλω να πουλήσω τις 17άρες εργοστασιακές του ζάντες. Αν κανείς ενδιαφέρεται ας μου γράψει στο aparispefki@yahoo.gr και θα την βρούμε την τιμή!Βάλε το καλύτερα στις μικρές αγγελίες στο forum.
Επίσης, και σε car.gr, xe, aggeliopolis κτλ. και σε forum της suzuki -
Εκανε καποιος αλλαγη ελαστικων? Εγω εφθασα τις 35,000 χλμ και σκεφτομαι να κανω αλλαγη σε λιγες μερες.Απο τιμες εχουμε και λεμε: goodyear EfficientGrip Performance 515 εως 530 ,Dunlop Sport BluResponse το ιδιο ,Michelin Primacy 3 530 εως 550 και τα Michelin CrossClimate 565 εως 650.Ειμαι αναμεσα στα goodyear & crossclimate.
-
Τελικα σημερα εγινε αλλαγη των μαμα ελαστικων με τα Goodyear EfficientGrip Performance 93w με τιμη 530€.
-
Τι φόραγε απο μαμά,και σε τι διάσταση;
-
Μαλλον δεν εχεις Scross...Φορουσε τα continental eco 5 σε 205/50/17.
-
οχι δεν εχω,αλλά φοράω το ίδιο σε 215/65/16...γραψε αν θέλεις εντυπώσεις απο τα Goodyear...γιατί δεν έβαλες πάλι continental ;
-
Χρονια Πολλα με υγεια σε ολους.Φιλε fivos07 δεν εβαλα τα Conti γιατι ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο....Τα Goodyear τωρα τα εβαλα νομιζω οτι ειναι πιο αθορυβα αλλα ειναι νωρις ακομα.
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Κάτοχος του θηρίου και εγώ, 4χ2 GL+ diesel, από τον 06/2015.
Πριν την αγορά
Κριτήρια επιλογής ήταν οι χώροι, η πρακτικότητα, το κόστος κτήσης και λειτουργίας και η αξιοπιστία. Πρώτη επιλογή το SKODA Octavia Combi CNG. Απορρίφθηκε από τη σύζυγο. Ήθελε ΤΖΙΠ. Με budget περί τα 20κ οι επιλογές ήταν οι δύο γνωστές. Δεν υπάρχει review ανά τον κόσμο που να προκρίνει το sx4 έναντι του qq. Έχοντας οδηγήσει μάλιστα και τα δύο (το qq σε 1.5) επιβεβαιώνω τη σαφή ανωτερότητα του Nissan σε ποιότητα κύλισης, άνεση (πίσω ανάρτηση), ηχομόνωση, υλικά κατασκευής και φινίρισμά. Κοινώς, το qq είναι ένα πολύ πιο πολιτισμενο αυτοκινήτο. Το κόστος αγοράς, η εικόνα, οι χώροι των πίσω επιβατών, η θέση οδήγησης και το τιμόνι με πήγαν όμως στη suzuki, για πρώτη φορά.Μετά την αγορά
- Έμαθα να μην πετάω το κινητό στη θήκη κάτω από το ραδιόφωνο, για να μην ακούω τον απαίσιο ήχο του άθλιου μαύρου πλαστικού.
- Παραξενεύτηκα από το τριγμό του παράθυρου του οδηγού που θεώρησα ότι θα φύγει. Φευ. Σύντομα θα πάω για τον Δωρεάν Χειμερινό Έλεγχο και θα το θέσω για να δω τι θα μου πούνε αν και η απάντηση του Ούγγρου μηχανικού με πάγωσε.(έχω διαβάσει όλο τον μίτο)
- Προσέχω πώς θα βάλω τα γυαλιά ηλίου στην εταζιέρα, για να μην συντονίζονται.
- Απόρησα με τον συντονισμό του εσωτερικού καθρέφτη, ο οποίος όμως έχει φύγει από μόνος του.
- Ο φωτισμός του πορτ μπαγκάζ είναι περισσότερο ανύπαρκτος παρά περιορισμένος ενώ ακόμα πονάνε τα μάτια μου όταν κλείνει το πορτ μπαγκάζ και ταλαντώνεται τόσο εμφανώς.
- Λυπάμαι την οικογένεια που τρώει τις ανωμαλίες (με τα εργοστασιακά λάστιχα..ακόμα)
- Δύο φορές έβγαλε μήνυμα hill assist disabled. Διορθώθηκε μετά από μία ώρα από μόνο του..
- Όντας νέος πετρελαιοκίνητος, είδα το φως μου. Η μέση τιμή στα πρώτα 9.700 χλμ δείχνει 5.2/100 αν και στην πράξη είναι παραπάνω. Μετρώνας παραδοσιακά: γέμισμα->διαδρομή->γέμισμα η χαμηλότερη μέση κατανάλωση βγήκε 5.3 και η υψηλότερη 7. Γύρω στα 6 θα έλεγα ότι είναι η μέση τιμή. Λιγότερο από 10% πόλη, 30% περιφερειακό Θεσ/νίκης και 60% έξω. Βέβαια στην πόλη οδηγάει και η σύζυγος.. Εάν πάει κάτι στραβά με τον κινητήρα θα ξέρω ποιον θα κατηγορήσω: Μόνο ΕΚΟ Avio και σχεδόν αποκλειστικά από ένα σημείο.
- Απολαμβάνω την οδήγηση σε καλό τάπητα. Η θέση οδήγησης απλά δεν υπάρχει.
- CC, ΒΤ και εν γένει εργονομία κάνουν τη ζωή όμορφη. Εκείνα τα ματσούκια για τις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου να μην υπήρχαν...
- 1.90 ο οδογός, άπλα, και η κυρία στο 1.75 σε ικανοποιητική κατάσταση πίσω από αυτόν. Δεν είναι passat αλλά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές.
- Την προίκα του ενός παιδιού την πας όπου θέλεις. Στο 2ο θέλεις σίγουρα δίχτυ αποσκευών ή και μπαγαζέρια.
- Έξω από το αυτοκίνητο ο κινητήρας ακούγεται σαν ταξί του 2000. Μέσα όμως συχνά κλείνω τη μουσική για να ακούω το γλυκό γουργούρισμα.
- Στα όρια του μαζοχισμού μου αρέσουν και τα ξερά κουμπώματα των ταχυτήτων αν και το θέμα με την 1η-2α από τον Νοέβριο (κρύο) και μετά με εκνευρίζει. Θα δω τι θα μου πούνε και για το θέμα αυτό στο service.
- Χριστούγεννα στο βουνό και έτρεμε το φυλλοκάρδι μου τα χιόνια. Αλυσίδες είπε ο λαστιχάς δεν μπαίνουν στα λάστιχα αυτά. Μόνο πανιά. Κατόπιν εορτής, μετανιώνω που τσιγκουνεύτηκα τα 3 χιλιάρικα της τετρακίνησης, όχι τόσο για την άσφαλτο (δεν πετάει και φωτιές το αμάξι) όσο για τον ημιτελή χαρακτήρα του (crossover που φοβάται το χιόνι, την άμμο κοκ).
Κοινώς χώροι, πρακτικότητα, κόστος κτήσης και λειτουργίας επιβεβαιώθηκαν ως ζητούμενα. Η ηλεκτρομηχανολογική αξιοπιστία μένει να αποδειχθεί.
Ο συμβιβασμός σε θέματα ποιότητας είναι πάντως μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο. Το κακά υλικά χωνεύονται. Η κακή συναρμογή τους όχι.
Την επόμενη εβδομάδα θα σας μεταφέρω τις εμπειρίες από το service.
-
Ωραιο review, ισως το πιο αποκαλυπτικο και στοχευμενο στα ειδικα σημεια που υπερτερει-μειονεκτει το μοντελο!
Ειναι στα υποψη μου αλλα ακομα ειμαι διστακτικος γι'αυτο..Να σε ρωτησω lukies, μεταξυ των δυο, cross και οκταβια, αν εξαρχης δεν υπηρχε ο παραγοντας 'γυναικα', τι αληθεια θα επελεγες;;
SUZUKI SX4 SCROSS