Λοιπον έχουμε και λέμε.
Είμαι πρόσφατος κάτοχος ενός scross glx allgrip 1.6 diesel σε amethyst-gray pearl με τα χρωμιομενα προστατευτικα αμαξώματος γύρω-γύρω (extra-το κάνουν πολύ πιο ωραίο για μένα). http://images.gizmag.com/gallery_lrg/fr ... up-122.jpg
Πήρα το td με 4.000 χλμ. με έκπτωση περίπου 3500. Ευχαριστώ τον Θεό που τόκανα. Κάθε τι έξτρα που έχει είναι καλό. Το αμάξι ήταν καινούριο. Ζήτησα καινούρια λάδια, να δουν φίλτρο και να κάνουν έλεγχο ό,τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και το οδήγησα αρκετές φορές πριν το πάρω. Οδήγησα κι άλλα 2 td σε διαφορετικές αντιπροσωπείες τις επόμενες ημέρες.
Έχω κάνει 8000 χλμ πλέον παντού, εθνικές, χωριά, πόλη, χωματόδρομοι. Μέση κατανάλωση 5.1 με νορμάλ προς σβέλτη οδήγηση, ψιλοφορτωμένο τις περισσότερες φορές.
Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το qashqai energy (ίδια χρήματα). Τα είχα κάνει td και τα 2. Αν και το qq δεν υπήρχε στο 4Χ4.
Οδηγούσα μέχρι πριν 1 χρόνο εταιρικό golf 1.4 tsi highline του 2009 με 140 άλογα και ένα suzuki sx4 του 2009 4Χ4. Το 2ο το πουλησα 8000 στη suzuki-καλά μου φάνηκαν-ειχε κάνει 140.000 χλμ. Με τα θορυβάκια του μεν αλλά απροβλημάτιστα απο άλλα θέματα, σοβαρότερα και κόστους.
Πριν μια εβδομάδα που ήμουν σε ένα κατάστημα όταν γύρισα στο αυτοκίνητο είχε παρκάρει ακριβώς διπλα ένα qq energy καινουριο άσπρο 1.6 dci. Αυτό ήταν στο δίλημμα. Παιδιά, όχι επειδή είναι δικό μου πλεον το suzuki, αλλά σε εμφάνιση πολύ ανώτερο. Μόνο η accenta con και πάνω μπορούσε να΄ναι πιο ωραία και σε κάποιο χρώμα εννοείται, εξαιρώντας πάντα την βλάχικη μούρη των nissan.
Λόγω του χαμηλού προφίλ ελαστικών που είχε άλλαξα τα λάστιχα από τη πορώτη στιγμη και έβαλα 55άρια, ουσιαστικα γύρω το 1 cm πιο παχιά και νιώθω καλά με την κίνηση που έκανα (αυτό δε μετράει πάνω απ'ολα?) Μάλιστα τις προάλλες ανέβηκα βιαστηκά ενα πεζοδρομιάκι και είδα μετα το λεκέ του τσιμέντου στο λάστιχο σχεδόν 1 πόντο απόσταση απτη ζάντα, πολύ το χάρηκα.
Το παλιό sx4 δε πήγαινε βήμα (αλλά δεν κόλλαγε και πουθενά,αξέχαστη η εμπειρια σε μια χιονθύελλα πριν κάτι χρόνια στην εθνικη ύψος μαλακάσας όπου όλα πήγαιναν σαν χεσμένα ειδικα μια bmw προχωρούσε διαγώνια στο δρόμο-1η φορά το βλεπα αυτό- και το sx-4 μου αριστερή λωρίδα προσπέρναγε αγέρωχο). Ντάξει αυτο είναι θέμα τετρακίνησης το ξέρω, αλλά άξιζε αναφοράς μιας και το θυμήθηκα.
Με το νέο scross κάνω τις προσπεράσεις που έκανα με το golf. Στεγνά.
Για μένα ήταν σα να 'το κάνανε' το golf kai to sx-4 που είχα, γκαστρώθηκε το suzuki και γεννήθηκε το scross glx που μου έμεινε τώρα.
Και για να δώσω και επικότερες διαστάσεις στο μεταξύ σοβαρού και troll σχολίου μου έχω να πω τα εξής:
H Ουγγαρία είναι πολυ πιο σοβαρή χώρα από εμας και απο πολλές άλλες.
Το 80% όσων οδηγάνε μπεμβε είναι επιεικώς ασόβαροι στο δρόμο για να το θέσω ευγενικά. Μην ανησυχείτε, εδω μέσα είστε το υπόλοιπο 20%. Για να μην πώ για το 67,5% των οπελάστρα (έχω ευρωπαϊκο αμάξι γιούπι κοιτάτε πόσο ωραίος και γρήγορος είμαι παρά το οτι δεν ειμαι audi,merc ή bmw) και το 72% των γιάρις (λοιπόν αμπραγιαζ αριστερά φρένο μέση γκάζι δεξια)...
Όλα είναι υποκειμενικά, όλοι έχουν το δίκιο τους, το θέμα είναι που θα το βρουν...
Να'στε καλά , καλό καλοκαίρι
ΥΓ. και δεν είπα τπτ για το allgrip button που είναι και γ..ώ τα μπιχλιμπίρδια.