-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Είναι κρίμα να αγοράζεται μοντελ 3 και να μην είναι 4κινητο, αυτό τίποτα άλλο.
Στις ανοικτές καμπές θυμίζει καλο 4κινητο Audi από το πάνω ράφι και στους επαρχιακούς προσπερνάει φορτηγά κλπ εμπόδια με φοβερή άνεση και ασφάλεια.Εσύ όμως δεν έγραφες ότι είναι πιο ευχάριστο-παιχνιδιάρικο το δικίνητο; Μπερδεύτηκα τώρα...
Στα της δύναμης προφανώς και δεν υπάρχει αντίλογος, αλλά το 6λαρι που κάνει και το δικίνητο δείχνει ότι έχει πολλή δύναμη.Πιο παιχνιδιάρικο σε κλειστές στροφές το δικίνητο, πιο καλό στην εθνική το 4κίνητο
-
Αυτό το sentry τη σκίζει την κατανάλωση, εσείς σε τι setting το έχετε;
-
@gosta said in TESLA FORUM:
δεν νομιζω οτι εχει ρυθμισεις να αλλαξεις. On ή off ειναι απλα. Ποσο σου καιει ανα ωρα; Εγω ειμαι περιπου 4 ωρες ανα kwh. Αν το εχεις ενεργοποιημενο και το βραδυ που εισαι παρκαρισμενος σπιτι, ναι καταλαβαινω οτι καιει αρκετα, αλλα ποια ειναι η εναλλακτικη λυση; Μπορεις να το κλεισεις αν δεν τον χρειαζεσαι.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
δεν νομιζω οτι εχει ρυθμισεις να αλλαξεις. On ή off ειναι απλα. Ποσο σου καιει ανα ωρα; Εγω ειμαι περιπου 4 ωρες ανα kwh. Αν το εχεις ενεργοποιημενο και το βραδυ που εισαι παρκαρισμενος σπιτι, ναι καταλαβαινω οτι καιει αρκετα, αλλα ποια ειναι η εναλλακτικη λυση; Μπορεις να το κλεισεις αν δεν τον χρειαζεσαι.
Στο σπίτι το έχω κλειστό. Η ρύθμιση που είδα ότι έχει είναι να ενεργοποιείται σε συμβάντα ασφαλείας μόνο, αντί να ενεργοποιείται σε κάθε κίνηση γύρω από το αυτοκίνητο.
Αυτό που παρατήρησα μετά την τελευταία φόρτιση και μέσα στην εφαρμογή για την κατανάλωση ενέργειας, είναι ότι το drive είχε καταναλώσει 34%, ενώ το park (λόγω sentry) σχεδόν 20%!. Μετά από αυτό έκανα τη ρύθμιση να ενεργοποιείται μόνο σε συμβάντα ασφαλείας. Θα ξαναδώ τώρα πόσο καταναλώνει. Αν καταναλώνει και πάλι πολύ εν σχέσει με το drive θα το κλείσω απλά.
Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο είναι κιόλας, δλδ αν όντως δεις κάτι πώς θα το αξιοποιήσεις;
-
Στο σπίτι το έχω κλειστό. Η ρύθμιση που είδα ότι έχει είναι να ενεργοποιείται σε συμβάντα ασφαλείας μόνο, αντί να ενεργοποιείται σε κάθε κίνηση γύρω από το αυτοκίνητο.
Αυτό που παρατήρησα μετά την τελευταία φόρτιση και μέσα στην εφαρμογή για την κατανάλωση ενέργειας, είναι ότι το drive είχε καταναλώσει 34%, ενώ το park (λόγω sentry) σχεδόν 20%!. Μετά από αυτό έκανα τη ρύθμιση να ενεργοποιείται μόνο σε συμβάντα ασφαλείας. Θα ξαναδώ τώρα πόσο καταναλώνει. Αν καταναλώνει και πάλι πολύ εν σχέσει με το drive θα το κλείσω απλά.
Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο είναι κιόλας, δλδ αν όντως δεις κάτι πώς θα το αξιοποιήσεις;
Μπες στο TOG να δεις πως πιαστηκε στα πρασα ενας αλητης κλεφτρονι που εσπασε τζαμια για να αρπάξει πραγματα από το πορτ μπαγκαζ και πως πιαστηκε κακοβουλος γειτονας που περασε 3μερο μεσα λογω αυτοφώρου με την επίδειξη του βίντεο στην αστυνομία!
Ειδικά σε ανοιχτους χώρους ειναι must!
Tωρα σε κλειστό χωρο δικό σου ισως ειναι υπερβολή... -
ειναι σιγουρα χρησιμο για περιπτωση που εμπλεκεται αλλο οχημα (πχ σε τρακαρουν/γρατζουνισουν και φυγουν). Αν πεζος σου κανει κατι και φυγει, εκει δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη. Μονο αν ειναι καποιος γειτονας γνωστος σου, οπως ανεφερε ο ice
-
Μου έγδαραν ελαφρά το μπράτσο του καθρέπτη. Το σέντρι τον κατέγραψε, τα στοιχεία του βρέθηκαν —-> χέστηκε πάνω του και έκανε δήλωση. Ο παραμυθάς μπάρμπας εδήλωσε ότι είχε αφήσει και χαρτάκι με τα στοιχεία του. Μόλις πριν 5’ σου είπα βρε μπάρμπα ότι γράφουν κάμερες, αν είχες αφήσει δεν θα το έγραφαν ;
Το μόνο κακό είναι ότι η FMS θέλει προπληρωμή για την παραγγελία του ανταλλακτικού, αλλά δεν γαμεις !
-
Ωραία, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Στο σεντρυ έχετε τσεκαρισμένο το option να γράφει πάντα όταν παρουσιάζεται κίνηση ή μόνο σε περίπτωση φυσικής απειλής; (έχει ένα τέτοιο checkbox στο security section).
-
Ωραία, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Στο σεντρυ έχετε τσεκαρισμένο το option να γράφει πάντα όταν παρουσιάζεται κίνηση ή μόνο σε περίπτωση φυσικής απειλής; (έχει ένα τέτοιο checkbox στο security section).
εγω το εχω στο "παντα"
-
βλεπω τα τελευταια βιντεο του Bjørn Nyland που παραπονιεται ξανα πως το phantom braking δεν εχει λυθει.
σας εχει τυχει; Θεωρω πως σε επαρχιακο δρομο μπορει να ειναι εως επικινδυνο αν δεν το περιμενεις.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
βλεπω τα τελευταια βιντεο του Bjørn Nyland που παραπονιεται ξανα πως το phantom braking δεν εχει λυθει.
σας εχει τυχει; Θεωρω πως σε επαρχιακο δρομο μπορει να ειναι εως επικινδυνο αν δεν το περιμενεις.
το εχω παντα στο πισω μερος του μυαλου μου οτι μπορει να συμβει, αλλα δεν μου εχει γινει. Χρησιμοποιω ομως το autopilot μονο σε ΕΟ και σε χαλαρες συνθηκες απο κινηση.
-
εγω το εχω στο "παντα"
Και εγώ
-
Εμένα μου έχει συμβεί 4-5 φορές! Όχι σε τεσλα! Οκ το συνηθίζεις!
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Ουδεμία
-
Μου έχει συμβεί αν και νέος κάτοχος. Δεν ήξερα καν την ορολογία αυτή (phantom braking). Μου συνέβη με autopilot στην ΕΟ: το αυτοκίνητο φρέναρε δυνατά (όχι μέχρι στάσης ευτυχώς, αλλά μέχρι τα 40kmph) και αναρωτιόμουν τι έβλεπε που δεν έβλεπα και έκοψε έτσι! Πάτησα αμέσως γκάζι για να "φύγω".
-
Εμένα ήταν στιγμιαίο φρενάρισμα αλλά κάρφωμα.
-
Μου έχει συμβεί αν και νέος κάτοχος. Δεν ήξερα καν την ορολογία αυτή (phantom braking). Μου συνέβη με autopilot στην ΕΟ: το αυτοκίνητο φρέναρε δυνατά (όχι μέχρι στάσης ευτυχώς, αλλά μέχρι τα 40kmph) και αναρωτιόμουν τι έβλεπε που δεν έβλεπα και έκοψε έτσι! Πάτησα αμέσως γκάζι για να "φύγω".
Δεν έκανε κάποιον προειδοποιητικό θόρυβο ώστε να σε προϊδεάσει; Στο visualisation «κοκκίνισε» τίποτα ; Δηλαδή κάποιο όχημα ή πεζό (ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν υπήρχε);
-
Στο μαζντογιαρις μου έχει κάνει κάτι κοψίματα εξαιτίας ηλίθιων πεζών που όμως δεν είναι στο δρομο.
Απορώ πάντως γιατί εμπιστεύεστε αυτόματους πιλότους. Ειδικά αν έχει και καμπες ο δρόμος ...
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Στο μαζντογιαρις μου έχει κάνει κάτι κοψίματα εξαιτίας ηλίθιων πεζών που όμως δεν είναι στο δρομο.
Απορώ πάντως γιατί εμπιστεύεστε αυτόματους πιλότους. Ειδικά αν έχει και καμπες ο δρόμος ...
στο πολο, στο τιγκ και στο tesla παντα το χρησιμοποιουσα το adaptive cruise control σε ταξιδια στην εθνικη οδο. Ειναι φοβερα χρησιμο εργαλειο και ξεκουραζει. Στο τιγκ καποια στιγμη, ειχε μπερδευτει με σκιες στο δρομο και μου εστριψε το τιμονι ενω δεν επρεπε. Στο τεσλα δεν δει κατι παραξενο, μεχρι στιγμης. Παντα ομως προσεχω. Η προσοχη μου ειναι αλλου μονο δευτερολεπτα οταν αλλαζω απο γυαλια μυωπιας σε ηλιου ή οταν πινω νερο.
-
Εγώ πάντως και το απλό κρουζ το βάζω όταν είμαι σε αρκετά ανοιχτό δρόμο, για να αποφεύγω να περνάω πολύ τα όρια, γιατί με το πόδι στο γκάζι με γαργαλάει να το κάνω ένας άδειος δρόμος.
Αλλά γενικά σε χαλαρώνει και θέλει προσοχή.
TESLA FORUM