-
@dettol said in TESLA FORUM:
@limited_one said in TESLA FORUM:
@lap said in TESLA FORUM:
Η τεσλαρα;
Δεν αλλάζει η αυτονομία στο Tesla γιατί έχει αντλία θερμότητας, η οποία μάλλον χρησιμοποιείται και για τα καθίσματα γιατί ούτε όταν άναψα την ψύξη του καθίσματος είδα να πέφτει η αυτονομία του.
με αντιστασεις θερμαινονται καθισματα και τιμονι, απλα δεν καταναλωνουν πολλη ενεργεια.
Εισαι σίγουρος ;
Κοντεύω να κλείσω χρόνο με το ηλεκτρικό μπρίκι, αναμείνατε αναλυτική αξιολόγηση -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Προλαβαινεις μόνο να ενθουσιαστεις χοντρα χωρις να δωσεις χωρο στα αρνητικά....
Το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε ένα αρνητικό. Εαν τώρα μπει και η τιμή στην εξίσωση, ειναι απλά η ευκαιρία του αιώνα! Είναι τέλειο σε όλα: μέγεθος, χώρους, εμφάνιση, σαλόνι, αναρτήσεις, εξοπλισμό, τα πάντα όλα λέμε.
το β' σκελος το περιμενα, αλλα με σοκαρε οτι θεωρεις πως το Μ3 εχει καλυτερο εσωτερικο απο το q4!
Γιατί σε σόκαρε? Χρέπι ειναι το Q4. Που να δεις η EQA του κολλητού μου, από 340χλμ αυτονομία στον Σεπτέμβρη, 190χλμ τώρα με τα κρύα. Το 60% της ενέργειας ειναι για θέρμανση και το 40% για οδήγηση, έτσι του βγάζει η εφαρμογή...χαχα!! Για κλωτσιές και ποιοτικά και ως διαχείριση ενέργειας.
την eqa δεν την εχω ψαξει καθολου, τα μονα που εχω ακουσει ειναι αυτα που εχει πει ο σαμπας για το εσωτερικο της (και ειναι αρνητικα).
Αλλα για το Q4 μου ειχει δημιουργηθει καλη εικονα...Κατι που μου εκανε εντυπωση, σε Μερσεντες ισως να ηταν EQA η το υβριδικο, μιλαγε καποιος στο ΒΤ με κλειστα παραθυρα και ακουγονταν το αλλο μερος της συνομιλιας σαν να εχει μεγαφωνο εξωτερικα απο 20-30 μετρα μακρια και πολυ δυνατα απο κοντα σαν να εχει ντουντουκα το αμαξι. Πρωτη φορα συναντω κατι τετοιο αλλα λιγο που το κοιταξα στο γουγλ το αναφερουν.
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Φυσικά και έχει αρνητικά απλά είναι ελαχιστα.
Πλήρης εξάρτηση της λειτουργικότητας του από την οθόνη,φλας στο τιμόνι,θέση αλάρμ,έλλειψη 360,έλλειψη hud η έστω ένας υποτυπώδης πίνακας οργάνων,το εντελώς μινιμαλιστικο εσωτερικό το αφήνω έξω είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό,προσωπικά είμαι ανάμεσα στην οπτική της Tesla και των Κινέζων,θεωρώ και τα δυο υπερβολικα στις αντίθετες βέβαια κατευθύνσεις.Φλας και ταχύτητες είναι βλακείες ! Άνετα σου χαλάνε τη διάθεση. Ειδικά σε μανούβρες οι ταχύτητες σε γαμάνε! Άνετα το στουκαρεις γιατί νόμιζες ότι είχες βάλει D αλλά είχες μείνει στο R. Και με το opd που για να κουνηθείς πρέπει να πατήσεις γκάζι και εδώ το γκάζι πατιέται είναι θέμα.
360 δεν έχει.
Το βράδυ σου κάνει αρνητική εντύπωση που δεν έχεις κάτι στο επίπεδο ματιών.
Πίσω καθρέπτης ανύπαρκτα μικρός.
Τεσλα vision αστείο. Στο σκοτάδι ή σε κλειστά πάρκινγκ πάντα είναι degraded η υποβοήθηση. Ειναι και χαμηλό και οι πλαϊνές κάμερες δεν βοηθάνε.
Αποστάσεις στο περίπου.
Αν ζήσεις μαζί του και περάσουν τα μέλια αρνητικά βρίσκεις και έχει αρκετά. Στα πριβέ γκρουπ τα γράφουν και κάποιοι κράζουν κιόλας.
Δημοσίως δεν γράφει κανείς αν νομίζει ότι έχει ψωνίσει αμαξάρα που μέχρι πρότινος την κοίταγαν όλοι (τώρα έγινε σούπα)
Επισης μέγεθος και ύψος είναι χάλια.
Ειδικά αν συνδυάσεις αυτά τα δύο τρατζικ. Σε ράμπες πχ χαμός. Ολα βρίσκουν. Για να πας καμία επαρχία και χωματακι χλωμό. Λογικά το Υ δεν έχει τέτοια θέματα.
Επίσης βερνίκι ανύπαρκτο γεμάτα αράχνες και χρώμα φλούδα. Εκεί που στα άλλα απλά πιάνει νύχι εδώ φεύγει το χρώμα και μένει μαύρο από κάτω.
Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί τα σκάνε για κεραμικές και PPF. Πρακτικά στο λένε και στην παράδοση.
Βαλε φορτιστή σπίτι και PPF και πάμε στα 3-4 χιλιάρικα ακόμα. Καπου εκεί το vfm παίρνει νερό.
Χωροι καλοί μεν αλλά το πιο άχρηστο και άβολο πορτ μπαγκαζ. Μεγάλο αλλά πρακτικά άχρηστο για βαλίτσες. Μόνο πολλά σακ βουαγιαζ χωρίς ύψος. Αλλα εξωτερικά μοιάζει με χαρά χωρίς να είναι. Και είναι και χάλια εμφανισιακά πίσω (γούστα είναι αυτός βέβαια).
Επισης το handling δεν είναι επιπέδου BMW.
Έχεις πολλά άλογα πας τάπα στην ευθεία αλλά σε συνδυασμό και με τα λάστιχα για τα οποία έχουν παράπονα για το βρεγμένο, σε φοβίζει στην πρώτη καμπή. Και σε περνάνε κάτι χρεπια.
Απο εκεί και πέρα τα περί ανόητων ελλείψεων σε software και features που τα δίνουν με το σταγονόμετρο είναι χαζά. Και φυσικά χαζές ελλείψεις στο μαμά πρόγραμμα. Λείπουν πράγματα (στατιστικά διάδρομων/ φορτίσεων/καταναλωσεων κλπ) που τα έχουν όλα τα άλλα.
Παρα πολλά updates συχνά λες και είναι windows
Επειδή κιόλας θέλει σύνδεση WiFi για να τα κάνεις αυτά θες hotspot και αναμονή ή κλειστό πάρκινγκ με πριζα για να βάλεις powerline.Είπαμε καλό αλλά όχι τέλειο και υπό συνθήκες ακατάλληλο.
Εγω τα γράφω για να είναι συνειδητοποιημένος όποιος αγοράζει.
Η καυλα με το γκαζάκι θα περάσει σε λίγες μέρες.
Ειδικά κολλημένος στην Κηφισίας και το ποτάμι θα ζαλιστείς από την αδρανεία που ασκεί στο σώμα και στο κάθισμα το σταματα μετά το ξεκινά 2 τόνων αμαξιού και θα το φιλοσοφήσεις αλλιώς.Τα περί τεχνολογίας κλπ δεν τα μασάω. Εδω δεν έχει κανονικό acc. Αλλάζεις λωρίδα και απενεργοποιείται. Ασε που όντως στο autopilot κάνει εύκολα phantom brake.
Και δυστυχώς το autopilot χρειάζεται σε μεγάλες διαδρομές γιατί το opd δεν επιτρέπει στο δεξί πόδι να ξεκουραστεί. Σε ένα κλασσικο αμάξι έχει και τη δυνατότητα να σηκώσεις το πόδι και να συρθεί το αμάξι.
Ποιοτικά όπως έχω ξαναγράψει μοιάζει καλό και δείχνει καλύτερο από πολλά ακόμα και premium.
Αλλα πιθανώς ως κινέζικα και αυτά έχουν θεματάκια.
Τα πολλά τζάμια υποφέρουν στη σαγρέ ελληνική άσφαλτο. Ταμπλω κοπανάνε όπως έχω διαβάσει.
Και αν είσαι από επαρχία τα παντρεύεσαι όλα αυτά γιατί δεν έχει σέρβις πλην Αθήνας.
Καλά για το βράσιμο το καλοκαίρι δεν το συζητάμε.
Βάζουν όλοι κάτι φθηνό κινέζικα τσίτια για να σώσουν τα κεφάλια τους.
Το εντυπωσιακό με τα ψυχομενα καθίσματα έχει και αυτό ντεσου γιατί τα σημεία από τα οποία βγαίνει ο αέρας σχηματίζονται στο κάθισμα με αποτέλεσμα μετά από λίγους μήνες να βλέπεις ένα κάθισμα με σημάδια στον πάτο λες και κάθεται ελέφαντας πάνω του.
Γενικα αν το ψειρίζεις απέχει πολύ από την εντύπωση ουαου που παίρνεις σε ένα μισάωρο τεστ ή λίγες μέρες κατοχής και φυσικά δεν είναι τέλειο.
Απλα η τιμή με την επιδότηση είναι πολύ καλή και παραβλέπεις πολλά ειδικά αν δεις τον ανταγωνισμό τι προσφέρεις.
Απόδειξη και αυτό ότι τέλειο αμάξι δεν υπάρχει.
Παντού και με όλα συμβιβάζεσαι με τις ατέλειες. -
Τίποτα από αυτά δεν είναι αρνητικό! 360 έχει, έτσι θυμάμαι. Αλλά και να μην έχει, δεν είναι αρνητικό. Δεν έχει αρνητικά λέμε, μόνο ο παγωμένος βρίσκει, απλά γιατί του αρέσει να γκρινιάζει, ώστε να έχει δικαιολογία να αλλάζει αμάξι κάθε χρόνο! Το Μοντελ 3 ειναι απλά τέλειο!
Έχω γράψει κι εγώ κάποια αρνητικά: https://cartalk.gr/tesla-model-3-highland/
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τίποτα από αυτά δεν είναι αρνητικό! 360 έχει, έτσι θυμάμαι. Αλλά και να μην έχει, δεν είναι αρνητικό. Δεν έχει αρνητικά λέμε, μόνο ο παγωμένος βρίσκει, απλά γιατί του αρέσει να γκρινιάζει, ώστε να έχει δικαιολογία να αλλάζει αμάξι κάθε χρόνο! Το Μοντελ 3 ειναι απλά τέλειο!
Έχω γράψει κι εγώ κάποια αρνητικά: https://cartalk.gr/tesla-model-3-highland/
Θα κάτσω κάποια στιγμή να τα τακτοποιήσω και χτενίσω να σου δώσω κείμενο για ανάρτηση.
Η ενημέρωση πρεπει πάντα να είναι σφαιρική. -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@antonmone said in TESLA FORUM:
Φυσικά και έχει αρνητικά απλά είναι ελαχιστα.
Πλήρης εξάρτηση της λειτουργικότητας του από την οθόνη,φλας στο τιμόνι,θέση αλάρμ,έλλειψη 360,έλλειψη hud η έστω ένας υποτυπώδης πίνακας οργάνων,το εντελώς μινιμαλιστικο εσωτερικό το αφήνω έξω είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό,προσωπικά είμαι ανάμεσα στην οπτική της Tesla και των Κινέζων,θεωρώ και τα δυο υπερβολικα στις αντίθετες βέβαια κατευθύνσεις.Φλας και ταχύτητες είναι βλακείες ! Άνετα σου χαλάνε τη διάθεση. Ειδικά σε μανούβρες οι ταχύτητες σε γαμάνε! Άνετα το στουκαρεις γιατί νόμιζες ότι είχες βάλει D αλλά είχες μείνει στο R. Και με το opd που για να κουνηθείς πρέπει να πατήσεις γκάζι και εδώ το γκάζι πατιέται είναι θέμα.
360 δεν έχει.
Το βράδυ σου κάνει αρνητική εντύπωση που δεν έχεις κάτι στο επίπεδο ματιών.
Πίσω καθρέπτης ανύπαρκτα μικρός.
Τεσλα vision αστείο. Στο σκοτάδι ή σε κλειστά πάρκινγκ πάντα είναι degraded η υποβοήθηση. Ειναι και χαμηλό και οι πλαϊνές κάμερες δεν βοηθάνε.
Αποστάσεις στο περίπου.
Αν ζήσεις μαζί του και περάσουν τα μέλια αρνητικά βρίσκεις και έχει αρκετά. Στα πριβέ γκρουπ τα γράφουν και κάποιοι κράζουν κιόλας.
Δημοσίως δεν γράφει κανείς αν νομίζει ότι έχει ψωνίσει αμαξάρα που μέχρι πρότινος την κοίταγαν όλοι (τώρα έγινε σούπα)
Επισης μέγεθος και ύψος είναι χάλια.
Ειδικά αν συνδυάσεις αυτά τα δύο τρατζικ. Σε ράμπες πχ χαμός. Ολα βρίσκουν. Για να πας καμία επαρχία και χωματακι χλωμό. Λογικά το Υ δεν έχει τέτοια θέματα.
Επίσης βερνίκι ανύπαρκτο γεμάτα αράχνες και χρώμα φλούδα. Εκεί που στα άλλα απλά πιάνει νύχι εδώ φεύγει το χρώμα και μένει μαύρο από κάτω.
Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί τα σκάνε για κεραμικές και PPF. Πρακτικά στο λένε και στην παράδοση.
Βαλε φορτιστή σπίτι και PPF και πάμε στα 3-4 χιλιάρικα ακόμα. Καπου εκεί το vfm παίρνει νερό.
Χωροι καλοί μεν αλλά το πιο άχρηστο και άβολο πορτ μπαγκαζ. Μεγάλο αλλά πρακτικά άχρηστο για βαλίτσες. Μόνο πολλά σακ βουαγιαζ χωρίς ύψος. Αλλα εξωτερικά μοιάζει με χαρά χωρίς να είναι. Και είναι και χάλια εμφανισιακά πίσω (γούστα είναι αυτός βέβαια).
Επισης το handling δεν είναι επιπέδου BMW.
Έχεις πολλά άλογα πας τάπα στην ευθεία αλλά σε συνδυασμό και με τα λάστιχα για τα οποία έχουν παράπονα για το βρεγμένο, σε φοβίζει στην πρώτη καμπή. Και σε περνάνε κάτι χρεπια.
Απο εκεί και πέρα τα περί ανόητων ελλείψεων σε software και features που τα δίνουν με το σταγονόμετρο είναι χαζά. Και φυσικά χαζές ελλείψεις στο μαμά πρόγραμμα. Λείπουν πράγματα (στατιστικά διάδρομων/ φορτίσεων/καταναλωσεων κλπ) που τα έχουν όλα τα άλλα.
Παρα πολλά updates συχνά λες και είναι windows
Επειδή κιόλας θέλει σύνδεση WiFi για να τα κάνεις αυτά θες hotspot και αναμονή ή κλειστό πάρκινγκ με πριζα για να βάλεις powerline.Είπαμε καλό αλλά όχι τέλειο και υπό συνθήκες ακατάλληλο.
Εγω τα γράφω για να είναι συνειδητοποιημένος όποιος αγοράζει.
Η καυλα με το γκαζάκι θα περάσει σε λίγες μέρες.
Ειδικά κολλημένος στην Κηφισίας και το ποτάμι θα ζαλιστείς από την αδρανεία που ασκεί στο σώμα και στο κάθισμα το σταματα μετά το ξεκινά 2 τόνων αμαξιού και θα το φιλοσοφήσεις αλλιώς.Τα περί τεχνολογίας κλπ δεν τα μασάω. Εδω δεν έχει κανονικό acc. Αλλάζεις λωρίδα και απενεργοποιείται. Ασε που όντως στο autopilot κάνει εύκολα phantom brake.
Και δυστυχώς το autopilot χρειάζεται σε μεγάλες διαδρομές γιατί το opd δεν επιτρέπει στο δεξί πόδι να ξεκουραστεί. Σε ένα κλασσικο αμάξι έχει και τη δυνατότητα να σηκώσεις το πόδι και να συρθεί το αμάξι.
Ποιοτικά όπως έχω ξαναγράψει μοιάζει καλό και δείχνει καλύτερο από πολλά ακόμα και premium.
Αλλα πιθανώς ως κινέζικα και αυτά έχουν θεματάκια.
Τα πολλά τζάμια υποφέρουν στη σαγρέ ελληνική άσφαλτο. Ταμπλω κοπανάνε όπως έχω διαβάσει.
Και αν είσαι από επαρχία τα παντρεύεσαι όλα αυτά γιατί δεν έχει σέρβις πλην Αθήνας.
Καλά για το βράσιμο το καλοκαίρι δεν το συζητάμε.
Βάζουν όλοι κάτι φθηνό κινέζικα τσίτια για να σώσουν τα κεφάλια τους.
Το εντυπωσιακό με τα ψυχομενα καθίσματα έχει και αυτό ντεσου γιατί τα σημεία από τα οποία βγαίνει ο αέρας σχηματίζονται στο κάθισμα με αποτέλεσμα μετά από λίγους μήνες να βλέπεις ένα κάθισμα με σημάδια στον πάτο λες και κάθεται ελέφαντας πάνω του.
Γενικα αν το ψειρίζεις απέχει πολύ από το μην εντύπωση ουαου που παίρνεις σε ένα μισάωρο τεστ ή λίγες μέρες κατοχής και φυσικά δεν είναι τέλειο.
Απλα η τιμή με την επιδότηση είναι πολύ καλή και παραβλέπεις πολλά ειδικά αν δεις τον ανταγωνισμό τι προσφέρεις.
Απόδειξη και αυτό ότι τέλειο αμάξι δεν υπάρχει.
Παντού και με όλα συμβιβάζεσαι με τις ατέλειες.Εχω επάγγελμα και βίτσιο την εκτύπωση καιδιεύθυνση ποιοτικού ελέγχου σε εκτυπώσεις απο εφημερίδες και περιοδικά παλαιότερα έως εμπορικές εκτυπώσεις πλέον.
Μετά από αυτή την ανάρτηση το μόνο που μπορώ να πω είναι ….. που ήσουν τόσο καιρό;;;;;;Θα κάναμε διεθνή καριέρα!!! -
You Can't Teach an Old Dog New Tricks
TESLA FORUM