-
Ο χρήστης tver100 έγραψε:
Αντε να καλοέρθει γιατι εχω κοντά στα 12 χρόνια τωρα το Mazda και ήθελα μια αλλαγή.
Αυτό με την 'ταξίλα' μου άρεσε!Τι Mazda έχεις;
-
Καλημέρα! εχω ενα nissan pulsar 1.5 πετρέλαιο.. εχω μερικά θέματα μ αυτό τ αμάξι...
1)Το ραδιόφωνο του εκεί που πηγαίνεις χαμηλώνει μόνο του, έχω βγάλει το speed volume και πάλι το ίδιο, μου άλλαξαν και ραδιόφωνο αλλά πάλι το ίδιο.Έχει κανένας παρόμοιο πρόβλημα;
2)Επιπλέον το κάθησμα του οδηγού σε λακούβες και στροφές τρίζει θαρρείς και κουνιέται απο την θέση του...
3)Χθές έπλενα το αμάξι απο κάτω παρατήρησα ότι τα ημιαξόνια και ο άξονας που συνδέει τους μπιλιοφόρους είναι σκουριασμένα όπως και η εξάτμιση είναι λογικό για ένα αμάξι με 27000 χλμ να έχουν σκουριάσει εξαρτήματα του αυτοκινήτου;;
4) Τελος οι μπροστινές δισκόπλακες κάνανε είδη 'νιχάκι' δεν ξερω τι να πω... το almera του αδελφού μου έχει 260000 χλμ και δεν έχει αλλάξει ποτέ και τώρα έχει αρχίσει να κάνει νιχάκι πραγματικά δεν ξερω τι να πω -
- Αν δεν είναι θέμα ρύθμισης, πιθανότατα να φτιάξει με μια αναβάθμιση του ηχοσυστήματος στην αντιπροσωπεία.
- Παρόμοιο πρόβλημα αναφέρθηκε και στο θέμα του QQ, χωρίς όμως να έχει βρει λύση μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης. Θα πρέπει να σου το δουν από την αντιπροσωπεία.
- Έχει παρατηρηθεί και στα Duster και έχω την εντύπωση πως επηρεάζει μόνο την εμφάνιση και όχι την ασφάλεια ή την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.
- Δεν έχω ξανακούσει αντίστοιχο περιστατικό. Μιας και θα πρέπει να πας και για τα υπόλοιπα στην αντιπροσωπεία, ας το δούνε και αυτό μιας και είναι θέμα ασφάλειας.
-
260.000χλμ με τους ίδιους δίσκους!! Απίστευτο....εμένα σε κανένα αυτοκίνητό μου δεν άντεχαν πάνω από 80.000χλμ.
-
περιμενω αλλα 2000 χλμ να κανω και θα παω ειδικα με το ραδιοφωνο δεν το μπορω αλλο γτ και αναβαθμιση το ειχαν κανει το προηγουμενο κκαι παλι το ιδιο ηταν και μ το αλλαξαν τελικα αλλα μετα απο 8 μηνες παλι το ιδιο και το κανει μονο στο ραδιο ,στο cd και στο usb τιποτα παιζει τελεια...
γενικα το nissan του αδελφου μου μονο συμπλεκτη αμορτισερ και τακακια εχει αλλαξει τπτ αλλο μεχρι στιγμης!!!! -
Αν περίμενες ίδιες αντοχές και αξιοπιστία στα νέα νισσαν θα απογοητευθείς (όπως σε κάθε μάρκα λογικά λόγω μείωσης κόστους)
-
οπως ειπες περιμενα αλλα δεν ηταν τελικα...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν περίμενες ίδιες αντοχές και αξιοπιστία στα νέα νισσαν θα απογοητευθείς (όπως σε κάθε μάρκα λογικά λόγω μείωσης κόστους)Και όχι μόνο. Πλέον το μεγάλο κέρδος είναι από τα ανταλλακτικά και το service και όχι από την πώληση του αυτοκινήτου.
-
παρέλαβα χθες. Μου το έφερε ο πωλητής στην πόλη μου όπως του είχα πει και πήρε το Mazdaακι πίσω. Το μπλέ χρώμα του πάει τέλεια. Φαίνεται και πολύ πιο ογκώδες απ'οτι φαινόταν στην έκθεση που το ειχα δει σε γκρι χρώμα. Μου άρεσε!
Ο κινητήρας ακούγεται απ'εξω αρκετά, αλλά μέσα δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Το σύστημα χωρίς κλειδί ειναι πολύ βολικό , άλλωστε το ηξερα και απο το Micra της συζύγου. Σταθερό στο δρόμο, το νιώθεις. Να μην μπαίνω ακόμη σε λεπτομέρειες, μιας και εχω κανει μονο 300 χλμ. Να το ζήσω λιγάκι παραπάνω και να επανέλθω. -
Καλοτάξιδο!
-
Καλοτάξιδο, είναι 'τίμιο' θα το ευχαριστηθείς!
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές πάντως.
-
Ο χρήστης tver100 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές πάντως.Καλορίζικος...
-
Καλοτάξιδο tver100!
-
Αγαπητοί συμφορουμίτες, ευτυχής κάτοχος pulsar acceda 1.5diesel καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές που διάβασα μέσα στο forum (π.χ. δεν αξίζει τα χρήματα της η αγορά ακριβότερης εξοπλιστικά έκδοσης). Προερχόμενος από Renault megane II 1.6 mod 2004 και έχοντας επισκεφθεί τον τελευταίο μήνα τα περισσότερα από τα μοντέλα αντίστοιχου μεγέθους της αγοράς συνειδητοποίησα τον λόγο των μεγάλων πωλήσεων των crossover και γενικά των «υπερυψωμένων» αυτοκινήτων. Αυτός είναι η αίσθηση ευρυχωρίας που σου προσφέρουν και γίνομαι αναλυτικότερος. Όντας ευχαριστημένος από το Renault megane πήγαινα κατευθείαν (πάρα τη διαφορά τιμής ) για το Renault megane IV 1.6 diesel. Με το που μπήκα στο αυτοκίνητο ένιωσα σαν να μίκρυνε απότομα ο χώρος γύρω μου, αίσθημα το οποίο αποκόμισα σε μικρότερο βαθμό (Peugeot 308, VW Golf) ή μεγαλύτερο βαθμό (Honda civic, seat Leon, Volvo V40 (στους πίσω επιβάτες)). Ουσιαστικά οι εταιρείες έχουν ωθήσει τους καταναλωτές που θέλουν ένα ελαφρώς ευρύχωρο αμάξι στα crossover. Τελικά μόνο το pulsar συνδυάζει ευρυχωρία, όχι μόνο στους πίσω επιβάτες αλλά και στους μπροστά, είναι σχετικά υπερυψωμένο (αλήθεια ξέρει κάποιος την απόσταση από το έδαφος), καθώς με το Renault megane ΙΙ πήγαινα ανετά σε ήπιους χωματόδρομους ενώ τώρα είμαι ακόμα πιο άνετος, είναι οικονομικό (ακόμα δεν έχω κάνει ταξίδι σε εθνική αλλά μέσα στη Θεσσαλονίκη γύρω στα 5,1 λτ με κανονική οδήγηση), στρίβει πιστεύω καλύτερα από το Renault megane ΙΙ (με το οποίο έμπαινα χωρίς να σκεφτώ στις στροφές) και με αποδεκτή ποιότητα κατασκευής. Συνολικά ένα τίμιο αμάξι και το καλύτερο value for money αυτή την περίοδο.
Τέλος θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση τους θεσσαλονικείς για πρατήριο καυσίμων με καλό (καθαρό) πετρέλαιο, κατά προτίμηση ανατολικά και αν υπάρχει κάποια ένδειξη για την αναζωογόνηση του dpf ή πως το καταλαβαίνουμε; -
Δεν υπάρχει ένδειξη για αναγέννηση του dpf στονK9K.Αύξηση στροφών στο ρελαντί μη λειτουργία του ss και άλλα μπορεί να σημαίνει ότι κάνει ενεργητική αναγέννηση.Δύσκολα θα το καταλάβεις. ίσως κάποιος πολύ έμπειρος και γνώστης της διαδικασίας αυτής.
Η συμβουλή μου είναι ξέχνα το dpf.Αν κάνεις συχνά ταξίδια μην ασχολείσαι καθόλου με αυτό.Αν δεν κάνεις επιδίωξε μια φορά το μήνα να το βγάζεις εθνική και να το δουλεύεις για 20 λεπτά με 3000 στροφές περίπου. Κατά προτίμηση σε ανηφορική διαδρομή η φορτωμένος.Με αυτόν τον τρόπο οδήγησης του δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κάνει την λεγόμενη παθητική αναγέννηση.Τέλος να γνωρίζεις ότι για να γίνει παθητική αναγέννηση πρέπει το ποσοστό πληρότητας του dpf να ξεπεράσει το 35-40%.To αναφέρω διότι διαβάζω σε πολλά φόρουμ κόσμο που γράφει ότι όποτε πάνε εθνική τo πλακώνουν για να καθαρίσει το dpf.Λάθος ενέργεια,δεν έχει νόημα αφού δεν θα κάνει αναγέννηση αν δεν έχει πιάσει το παραπάνω ποσοστό πληρότητας.
υγ.Κάθε δεύτερο servise ζήτησε και μια μέτρηση dpf και πράττεις αναλόγως με το αποτέλεσμα. -
Καλοτάξιδο και να το χαρείς .
Για πρατήριο καυσίμων με καλό πετρέλαιο ανατολικά
Πρατήριο καυσίμων Συνεταιρισμού Ταξί Θεσσαλονίκης http://www.syne-taxi.gr/ -
Είχα την εντύπωση ότι η παθητική αναγέννηση είναι ακριβώς αυτό που λέει. Παθητική. Δλδ λόγω αυξημένου φορτίου αυξάνεται η θερμοκρασία στο dpf και καίει τα κατάλοιπα.
Η ενεργητική είναι όταν το αυτοκίνητο προσπαθεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία από μόνο του με διάφορους τρόπους.
Γιαυτό πx. και η αυξημένη κατανάλωση, ψεκάζει σε διαφορετικό χρόνο για να καεί καύσιμο στο dpf και όχι στο θάλαμο.Άρα δεν είναι κακό να το πατάς λίγο στην εθνική.
-
Ο χρήστης p1gala έγραψε:
(αλήθεια ξέρει κάποιος την απόσταση από το έδαφος),155 mm είναι η απόσταση από το έδαφος.
-
Αγαπητοί, alexadrinos, kakto, Infide1 και cosneo ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αναφορικά με την αναζωογόνηση του dpf θα συμφωνήσω με τον alexadrinos στο ότι πραγματοποιείται με «Αύξηση στροφών στο ρελαντί, μη λειτουργία του ss» (έτσι τουλάχιστον τα έχω αντιληφθεί στο αυτοκίνητο μου).
Nissan Pulsar