-
Δυστυχώς ήταν αναμενόμενο, δεν ευθύνεται μόνο η άνοδος των Hybrid και electric αλλά και ο μειωμένος χώρος αποσκευών.
Το αυτό γίνει σε 5 η 10 χρόνια έχει μικρή σημασία. Κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει 300-500.000 για να ανοίξει πρατήριο όταν ξέρει ότι δεν πρόκειται να κάνει απόσβεση.
-
Ρε παιδιά, διαβάσατε μιάμιση πρόταση περί του θέματος σε ένα μπλόγκ αυτοκίνησης και βγάλατε οριστικά και αμετάκλητα συμπεράσματα, 'άντε γεια' κλπ.
Εσάς σας ενδιαφέρει το 'κίνημα' περί φυσικού αερίου, ή να αγοράσετε ένα (1) όχημα να κάνετε φτηνά τη δουλειά σας για 5-10 χρόνια από σήμερα; Σε 20 χρόνια μπορεί να έχουμε maglev αιωρούμενα αυτοκίνητα, μπορεί και να έχουν καταργηθεί τα ι.χ. για τους κοινούς θνητούς στις μεγαλουπόλεις, ή να υπάρχουν κλασικά ηλεκτρικά που θα κοστίζουν 5 ετήσια ελληνικά εισοδήματα...
Και LPG δεν παράγει κανείς εδώ και μια 10ετία, αλλά δεν έχει καταργηθεί, ούτε θα καταργηθεί το LPG...
Επίσης, το CNG SUV με χώρους που περιμένει ο φίλος, υπάρχει ήδη, λέγεται Kamiq.
-
Για να διαβάζουμε το thread προφανώς μας ενδιαφέρει. Τα πρατήρια είναι ελάχιστα, και μετά από αυτό το νέο δύσκολα να ανοίξουν καινούργια. Το lgp το βρίσκεις σχεδόν παντού, επίσης έχεις και μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης οπότε δεν έχεις θέμα άμα πας κάπου που δεν έχει πρατήρια ενώ με τα 9-10λτ βενζινη που έχουν τα cng... Μακάρι να πέσει το κόστος μετατροπής σε cng και να ανοίξουν πρατήρια, αλλά δύσκολα τα πράγματα.
-
Αυτό που ξεχνούν οι περισσότεροι, είναι ότι ο πιο βασικός δείκτης κατανάλωσης είναι η ψυχολογία και όχι τα πραγματικά στοιχεία.
Πέραν από τους ελάχιστους που μένουν δίπλα σε ήδη πρατήριο CNG, οι περισσότεροι που το σκέφτονταν, ΔΕΝ θα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση του VW group.
Η ανακοίνωση ότι δεν θα αναπτύξει άλλους κινητήρες TGI, είναι ξεκάθαρη ταφόπλακα στην τεχνολογία του CNG στα επιβατικά. Σού λέει, ό,τι βγάλαμε βγάλαμε, ΚΑΙ επίσης είπε ότι ΔΕΝ θα υπάρξουν διάδοχοι των υπαρχόντων μοντέλων με CNG.
Τί άλλο να πει; Ο κόσμος δεν ασχολείται άλλο με αυτό. Μόνο οι πολύ λίγοι που θα αγοράσουν με πολύ συγκεκριμένο σενάριο χρήσης μέχρι να το λιώσουν, και αν συνορεύουν σε πρατήριο. Που νέα δεν θα ανοίξουν, πέρα από αυτά που ήδη είναι στο τελικό στάδιο κατασκευής.
-
Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα κάποιο σχόλιο χρήσης για το fiat panda cng γιατί όλο αυτό το διάστημα διαβάζω σχόλια μόνο για τα αλλά cng αυτοκίνητα . Κάνω χρήση αυτοκινήτων με τα υπόλοιπα καύσιμα και σκέφτομαι την αγορά ενός cng καθόσον ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορώ είναι το panda 4x4 diesel
-
Στην οικογένεια που το χρησιμοποιούν, κάνουν περίπου 250 χλμ με ένα γέμισμα (12 κιλά νομίζω παίρνει) αλλά έχει 35 λίτρα ντεπόζιτο βενζίνης αν χρειαστεί σε ταξίδι. Γύρω στα 13 χιλιάρικα κοστίζει τώρα λιανική, με τα καλά και τα άσχημα του panda όπως τα ξέρεις, πχ πίσω παράθυρα με μανιβέλα.. Είναι ψηλό περίπου όπως το 4χ4, αντί για Ρεζέρβα έχει δεξαμενή αερίου και κιτ επισκευής.
-
Παρακολουθώ αυτόν τον διάολο τον fiturist που σε όλα τα φόρουμ έχει μπει και κράζει επανελειμενως όλα τα cng αυτοκίνητα. Ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει όχημα με cng και το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να βάλει ταφόπλακα στα συγκεκριμένα όχηματα. Εφοσων δεν σε ενδιαφέρουν γιατί εισαι όλη μέρα μέσα στα φόρουμ και τα δυσφημείς;; Λοιπόν άντε μας τα από εδώ και σε άλλη παραλία σε έχουμε πάρει χαμπάρι τι ρόλο βαράς. Έτσι είναι ο κακόμοιρος ο Έλληνας όταν δουν κάτι καλό βγενουμε και το κράζουν να μην δει προκοπή. Άντε στο καλό βρε άνθρωπε μου μαστό από το φόρουμ και άσε να μηλισουμε εμείς που μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα εσυ τι καίγεσαι τόσο πόλυ να αποτύχουν τα οχήματα που αυτήν την στιγμή είναι τα ποιο συμφέρουσα από οικονομικής άποψης στην κατανάλωση;;; Γιατί δεν μπενεις σε ένα φόρουμ και να ασχοληθείς με τα υβριδικά ηλεκτρικά γρήγορα με πολλά άλογα και με μεγάλους χώρους και ότι άλλο σε ενδιαφέρει ρε διάολε ανθρωπε;;; Άντε στο καλό!!!
-
Fiturist εισαι ο στ. Χίος κατά των αυτοκινήτων φυσικού αερίου δώσε πόνο...!!!
-
Ενταξει πουλαει τη τρελλα του. Ξεχναει οτι το 60% του πληθυσμου ζει στις πολεις, και ειδικα στην ΑΘηνα, που υπαρχουν πρατηρια. Για την ωρα ειναι η πιο σοφη επιλογη η αγορα εργοστασιακου CNG για οποιον κανει χρηση στην Αττικη . Τα ιδια ακριβως ελεγαν καποιοι το 2010 για το LPG , το οτι εχουμε βγαλει το κοστος ολοκληρου του αυτοκινητου σε 10 χρονια και 250.000 χλμ, ειναι καθαρα ψυχολογικο και οχι πραγματικο στοιχειο(οπως λεει)....Οτι να ναι, εχω σταματησει να απαντω και να γραφω γενικα αν αξιζει το LPG και τωρα το CNG, αλλα λογο των ημερων πρεπει να περασει η ωρα.
-
Πρόσφατα επέστρεψα με το eco-up! από ένα ταξίδι στα Ιωάννινα και τις γύρω περιοχές (Ζαγοροχώρια, Άρτα, Αχέροντας).
Ταξίδεψα μέσω Λαμίας για ανεφοδιασμό και συνολικά έκανα 1688,3km με τα 141,9km να είναι με βενζίνη καθώς επέστρεψα 15 Αυγούστου από Ιωάννινα και το πρατήριο εκεί ήταν κλειστό, συνεπώς πήγα με ότι είχα μέσα και μετά με βενζίνη μέχρι Λαμία (μου έφτασε άνετα χωρίς να χρειαστεί να βάλω κάπου στη διαδρομή)Κόστος CNG 45,42€ (με 3 ανεφορδιασμούς στο 'ακριβό' πρατήριο των Ιωαννίνων) και κόστος βενζίνης 11,34€.
Δηλαδή σύνολο 56,76€.Κάνω τα μαθηματικά για εσάς, κόστος 2,94€/100km αν μετρήσω το που κινήθηκα μόνο με CNG και μεικτό κόστος ταξιδιού με βενζίνη 3,36€/100km.
Δυστυχώς το eco-up! δεν είναι εύκολο αυτοκίνητο για να ταξιδεύεις, αφού είναι υπερβολικά αδύναμο και οι ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο είναι για αυτό μη οικονομικές αφού για να ταξιδέψει με πχ 140 έχει ακριβώς 4000rpm (κάπου εκεί προσπαθούσα να πάω - αναλόγως και του δρόμου βέβαια - για να βγει το ταξίδι)
Πάντως ασχέτως του τι διαβάζω κατά καιρούς δεν μένω δίπλα σε πρατήριο (Περιστέρι), αλλά συναντώ στο δρόμο μου.
Όταν πολύ σπανίως δεν τύχει να περάσω για να ανεφοδιαστώ απλά χρησιμοποιώ βενζίνη μέχρι να περάσω από πρατήριο CNG.
Και επειδή έχουμε στην οικογένεια 2 αυτοκίνητα πόλης κοιτάω σύντομα να αντικαταστήσω και το δεύτερο με κάποιο CNG. -
Συμφωνώ μαζί σου ilias_83 και καλά θα κάνεις να έχεις και το 2ο αυτοκίνητο με CNG. Οδηγώ Seat Ibiza TGI από το Δεκέμβρη. Η οικονομία που μου προσφέρει είναι απίστευτη. Έχω σε κίνηση κυρίως εντός πόλης και συγκεκριμένα Κερατσίνι-Ασπρόπυργο, μέση κατανάλωση 4,7Kg/100 χλμ και κόστος 3,9€/100χλμ. Με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα το κόστος ήταν πάνω από 10€/100χλμ. Που σημαίνει 60% κάτω στα μηνιαία έξοδα.
Ναι το μόνο πρόβλημα είναι τα διαθέσιμα πρατήρια και κυρίως στην επαρχία. Αλλά πλέον δεν το σκέφτομαι καθόλου, ειδικά τους καιρούς που περνάμε που θα γίνονται όλο και ποιο δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες.
Απλά θα πρέπει επιτέλους και η ΔΕΠΑ να κάνει κάτι και να επισπεύσει την ανάπτυξη του δικτύου.
-
Μετά από μια περιπέτεια με υποψία για καμμένη βαλβίδα μέτρησα συμπίεση στο w202 με lpg.
Η συμπίεση ήταν περί τα 10bar σε όλους τους κυλίνδρους.Στους δύο μεσαίους ήταν ελάχιστα χαμηλότερη, σχεδόν ίδια θα έλεγε κανείς.
Στα υγραεριοκινητα έχει παρατηρήσει κανείς στις βαλβίδες-αυλους εισαγωγής επικαθίσεις?Υπαρχει ενδεχόμενο οι δύο μεσαίοι να έχουν πιάσει βρωμια και λόγω μορφολογίας εισαγωγης(η πεταλούδα είναι στη μέση και οι αναθυμιάσεις κατευθύνονται σ αυτούς) και τρελών χιλιομέτρων με lpg?
-
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι ξεκάθαρο όπως είχα βρει για το golf.Εχω την εντύπωση ότι στις 250.000km πάλι 10μπαρ έβγαζε.
Βρήκα τελικά κάποιες τιμές.1) χωρίς να λέει κάτι 10,5-14bar 2) 7,5-10,5bar και συμπληρώνει τη φράση 'fuel optimized', και σύμφωνα με λιγοστές αναφορές άλλων φαντάζει λογικό εύρος.
Μιλάμε βέβαια για κινητήρα με καδενα-τεντωτηρα 545.000κμ, χωρίς πίεση λαδιού σίγουρα ο χρονισμός είναι ψιλοφευγατος(δεν το τεσταρα αν και υπάρχει τρόπος)
-
Το μόνο που φοβάμαι στο CNG είναι να αυξηθεί η τιμή του cng. Αν παραμείνει στο 50-60% της τιμής της βενζίνης νομίζω είναι μια χαρά επιλογή αν το ζητούμενο είναι η οικονομία.
Εκτός από το Skoda octavia και τα audi G-tron υπάρχει άλλο αυτόματο CNG αυτοκίνητο;
-
Μπα...
-
Σκέφτομαι και εγώ το panda , μάλλον σε μεταχειρισμένο, κάπως μικρές όμως μου φαίνονται οι δεξαμενές του για το φυσικό, αφού του δίνουν αυτονομία σχεδόν μοτοσυκλέτας ...
Νέο μοντέλο πότε θα βγει, έχει κανείς κάποια ιδέα;
-
Αν σ' αρέσει και βρεις, πρόλαβε να πάρεις το αμαξάκι με το μεγαλύτερο ντεπόζιτο βενζίνης, τα αλλά έχουν 9λτ και δε σε σώζουν τα 50 χλμ παραπάνω με αέριο. Επίσης μην το δενεις κόμπο πως θα ξαναβγεί CNG...
-
Έγινε πολύ κουβέντα σε άλλο νήμα που ρώτησα το ίδιο οπότε δεν γράφω σχετικά με το panda εδώ άλλο.
Βλέπω αναφορές σε skoda oktavia αλλά δεν βλέπω να συζητιέται καθόλου το scala που πιστεύω πως είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά αλλά και πρακτικό. Και αυτό βέβαια 9 λίτρα βενζίνη ...
-
μονο οτι το Panda εχει το στρογγυλο μηδεν στο crash test και μου κανει εντυπωση πως τα καταφερνει και πουλα.
-
μονο οτι το Panda εχει το στρογγυλο μηδεν στο crash test και μου κανει εντυπωση πως τα καταφερνει και πουλα.
Στο τεστ του 2012 αν δεν κάνω λάθος είχε 4 αστέρια. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο τεστ, ο συντελεστής προσμετρά καταστάσεις όπως το αυτόματο φρενάρισμα, προστασία για πεζούς και ποδηλάτες και άλλα τέτοια. Μηδέν μπορεί να πάρει σήμερα κι ένα μεγαλύτερο αμάξι 10ετιας που κόστιζε 40 χιλιάρικα το 2010 κι ήταν απ' τα πιο 'ασφαλή' τότε... το κατά πόσο θα επιβιώσει κανείς τυχόν σύγκρουση και με τι απώλειες, είναι άλλο ζήτημα...
Αεριοκίνηση , CNG vehicles