-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@kacey
Η πρότασή σου για όχι όρια είναι τελείως ανεδαφική, ακόμα και αν εσύ είσαι Σουμάχερ, το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος χρήστης του δρόμου δεν είναι. Το όριο βάζει φρένο σε κάποιον με ανεπαρκή οδηγική παιδεία να καταλάβει μόνος του πόσο θα ΄πρεπε να πηγαίνει. Φαντάζεσαι την κυρα-Κατίνα με 200 ?Ειπα κ πολλα αλλα μαζι με αυτο ομως. Πραγματικα πιστευεις οτι τα ορια ταχυτητας ειναι αυτο που κανει την ασχετη κυρα Κατινα να μη πηγαινει οχι με 200 αλλα κ ουτε με 150? Οι περισσοτεροι οδηγοι θα πανε με τη ταχυτητα που αυτοι νιωθουν ανετα στο συγκεκριμενο δρομο, τη συγκεκριμενη στιγμη. Κ οποιος θελει να παει γρηγοροτερα, θα το κανει. Το λες κ απο μονος σου πιο κατω, συνηθως οι κακοι οδηγοι ειναι οι 'δεν τρεχω'.
Μια γενική παρατήρηση: οι περισσότεροι από τους κακούς οδηγούς που έχω συναντήσει ήταν κατηγορίας 'εγώ δεν τρέχω'. Ναι δεν τρέχουν αλλά μηδενική επαφή με το περιβάλλον τους, άχρηστοι καθρέφτες, κακή χρήση όλων των χειριστηρίων κτλ. κτλ. Κοινό χαρακτηριστικό τους εκτός του 'εγώ δεν τρέχω' ? Ολοι ανεξαιρέτως θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς και ασφαλείς οδηγούς.
Βεβαια, μπορει το οτι 'εγω δεν τρεχω' να καθιστα σιγουρο αυτον που δεν τρεχει οτι ειναι καλος οδηγος κ στη πραγματικοτητα να ειναι πιθανος δολοφονος, αλλα οπως μας ενημερωνει κ ο apagogeas απο πανω που 'ξερει απο ταχυτητες' αυτος που 'τρεχει' ειναι ντε φακτο εν αναμονη δολοφονος. .
Αφου το ειπε ο ανθρωπας, στα 130 ειμαστε οριακα στο να προκαλεσουμε θυματα, κ πρεπει να ερθει χουντα να καταλησει τη κυβερνηση για να αλλαξει τα ορια προς τα κατω. Ακου εκει να δεις ανευθυνοτητα να βαζουν ορια στα 130, ενω με αυτη τη ταχυτητα εχουμε σιγουρα θυματα, ακρωτηριασμους, πανουκλα κ Εμπολα.
Να μη σου πω οτι ΕΠΙΤΗΔΕΣ τα εχουν βαλει τοσο επικινδυνα ψηλα τα ορια για να σκοτωνεται ο κοσμος κ να γλυτωνουν συνταξεις, αναδιοργανωση κ εξορθολογισμος του δημοσιου for the win...
Αρα, αν επιμένουμε ότι τα φυσικά μεγέθη και όχι οι ηλίθιοι άνθρωποι είναι που σκοτώνουν, δεν σκοτώνει η ταχύτητα αλλά η επιβράδυνση
It's not speed that kill, it's the sudden coming to a halt when you hit the tree
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@kacey
Η πρότασή σου για όχι όρια είναι τελείως ανεδαφική, ακόμα και αν εσύ είσαι Σουμάχερ, το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος χρήστης του δρόμου δεν είναι. Το όριο βάζει φρένο σε κάποιον με ανεπαρκή οδηγική παιδεία να καταλάβει μόνος του πόσο θα ΄πρεπε να πηγαίνει. Φαντάζεσαι την κυρα-Κατίνα με 200 ?Ειπα κ πολλα αλλα μαζι με αυτο ομως. Πραγματικα πιστευεις οτι τα ορια ταχυτητας ειναι αυτο που κανει την ασχετη κυρα Κατινα να μη πηγαινει οχι με 200 αλλα κ ουτε με 150? Οι περισσοτεροι οδηγοι θα πανε με τη ταχυτητα που αυτοι νιωθουν ανετα στο συγκεκριμενο δρομο, τη συγκεκριμενη στιγμη. Κ οποιος θελει να παει γρηγοροτερα, θα το κανει. Το λες κ απο μονος σου πιο κατω, συνηθως οι κακοι οδηγοι ειναι οι 'δεν τρεχω'.
Ναι το πιστεύω αυτό, ότι πολλοί, οι περισσότεροι αν θέλεις, άνθρωποι, όταν οδηγούν δε χρησιμοποιούν το μυαλό τους απλά κάνουν ό,τι κάνουν οι γύρω τους (πχ. κολλάνε όλοι σε 'τρενάκια') ή, αν δεν υπάρχουν, ό,τι λέει ο μεγάλος πατερούλης, το κράτος. Δεν είναι τυχαίο πόσοι, ακόμα και εδώ μέσα που υποτίθεται γουστάρουμε αυτοκίνηση, θεωρούν ότι είναι ΟΚ να πηγαίνουν με 110 στην αριστερή, διότι απλά το όριο το βλέπουν σε ταμπέλα ενώ το 'δεξί άκρο του οδοστρώματος' και το 'δεν εμποδίζουμε ταχύτερο όχημα που μας πλησιάζει' πρέπει να διαβάσουν το γαμημένο τον ΚΟΚ και δεν το έχουν κάνει ποτέ.
Αρα όντως πιστεύω ότι η κυρα-Κατίνα θα ζοριστεί να παραβιάσει (χοντρά ΟΚ δε μιλάμε για 10 χλμ.) ένα όριο, ιδίως αν μιλάμε για ταχύτητες, που έχει μάθει (από τους άσχετους με την οδήγηση) γονείς της και φυσικά από την τηλεόραση, να θεωρεί 'υπερβολικές' και 'για ραλιτζήδες (εγώ δεν τρέχω)' (δηλ. για την κυρα-Κατίνα το 120 --> 150 στον αυτοκινητόδρομο είναι φτου-φτου-φτου ενώ το 50 --> 80 στα στενάκια της πόλης είναι ψιλοαδιάφορο ) και σίγουρα στην περίπτωσή της καλύτερα να υπάρχει παρά να μην υπάρχει όριο.
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Και όμως είναι πολύ σχετικό, τα crash tests δίνουν απόλυτες τιμές για τραυματισμούς και θανάτους κάτι όρια από 80-120 ανάλογα το τύπο του ατυχήματος (γενικά το λέω). Παραπάνω λέμε ότι αυτή η διαφορά των +30χλμ από τα 120 στα 150 δυσκολεύει αρκετά τις πιθανότητες αντίδρασης και συνεπώς αποφυγής πολύ άσχημων καταστάσεων. Ήδη δηλαδή τα 150 εισέρχονται στη ζώνη που ρίχνουμε ζάρια να δούμε αν θα τη βγάλουμε και ακόμα χειρότερα αν τρέχεις παραπάνω. Όχι πως είμαστε απόλυτα ασφαλείς με μικρότερες ταχύτητες αλλά τουλάχιστον έχουμε αρκετές περισσότερες πιθανότητες να τη βγάλουμε με λιγότερες ζημιές. Τα όρια σε Ε.Ο. συμπίπτουν αρκετά με αυτά τα αποτελέσματα αλλά οι περισσότεροι εδώ μέσα διαφωνούν κάθετα γιατί σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτονται:- Αναπάντεχα δε θα τους συμβούν ποτέ και ας είναι μόνοι στο δρόμο.
- Επειδή ξέρουν το δρόμο, νομίζουν ότι κάθε μέρα ο δρόμος θα είναι πάντα στην ίδια κατάσταση παραβλέποντας το αναπάντεχο πχ στη στροφή τις προηγούμενες ώρες χύθηκαν λάδια από ένα ατύχημα και ακόμα και αν ρίξουν άμμο η πρόσφυση σε εκείνο το σημείο που θα πατήσει ο τροχός είναι τελείως διαφορετική και τσουπ πιάσαμε πλευρικές μπάρες με 150 ή ένα κλαδί/κορμός που έπεσε στο δρόμο.
- Οι αντιδράσεις τους θα είναι πάντα άμεσες, 0 χρόνος καθυστέρησης στο αναπάντεχο.
- Το αμάξι θα αντιδράσει πάντα άψογα υπό τις οδηγίες τους όταν αντιδράσουν γιατί φυσικά είναι όλοι οδηγάρες.
1-4 busted. Δε θέλει πολύ μυαλό να δεις τις συνέπειες.
Σε μια διαδρομη που κανω συχνα εχει ενα διαστηματα ευθειες που καμια φορα 180αριζω και μετα μονο που αφηνω το γκαζι πεφτει πολυ γρηγορα στα 120-130 δηλαδη μενω για 1 sec και κοβω,εκει τωρα αν μου συμβει το αναπεντεχο που λες και ξαναλες εχω ενα παραθυρακι 10 sec που ειμαι σε πολλα χιλιομετρα,ε αμα κατσουν τοσες πολλες συμπτωσεις ειμαι υπερβολικα γκαντεμης αλλα συνηθως αν ειναι να γινει κατι το καταλαβαινεις.
2)Καθε ποτε βλεπεις χυμενα λαδια στο δρομο;Ειλικρινα δηλαδη οσα χρονια οδηγας ποσες φορες εχεις πεσει σε χυμενα λαδια;Αλλα εχεις κολλησει στο οτι σονει και καλα οσοι λεμε οτι και τα 150 ειναι ασφαλης ταχυτητα υπο προυποθεσεις,παμε συνεχεια με το γκαζι στο πατωμα.
Ενα 90% των χιλιομετρων το κανω με τη μεγιστη δυνατη οικονομια,δηλαδη δεν περναω τα 100 οχι γιατι μου το λεει η ταμπελα αλλα γιατι ετσι πρεπει απο παρα πολλες αποψεις και φανταζομαι οι περισσοτεροι εδω μεσα αυτη τη λογικη εχουν.Αλλα πραγματικα βρες μου ολα αυτα που λες καπου γραμμενα και τεκμηριωμενα και πρωτος θα σου πω οτι εχεις δικιο,γιατι εσυ συνηθως λες βαση λογικης ειναι ετσι ε και βαση της δικιας μου λογικης ειναι αλλιως οποτε δεν εχει κανενα νοημα.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Σε μια διαδρομη που κανω συχνα εχει ενα διαστηματα ευθειες που καμια φορα 180αριζω...Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο της Κρήτης αυτά;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σε μια διαδρομη που κανω συχνα εχει ενα διαστηματα ευθειες που καμια φορα 180αριζω...
Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο της Κρήτης αυτά;
Εχει 2-3 κομματια που ειναι ετσι
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Σε μια διαδρομη που κανω συχνα εχει ενα διαστηματα ευθειες που καμια φορα 180αριζω...
Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο της Κρήτης αυτά;
Εχει 2-3 κομματια που ειναι ετσι
Στη διαδρομή Χανιά-Ρέθυμνο; Θυμάμαι μια φορά σε ένα από αυτά τα σημεία που πετάχτηκε από το πουθενά και διέσχισε την 'ΕΟ' ένα κοπάδι πρόβατα. Ευτυχώς δεν πήγαινα πάνω από 100 εκείνη τη στιγμή και έτυχε να μην περνάει και κανένας άλλος. Δεν το λες ακριβώς 'κλειστό' αυτοκινητόδρομο αυτό το κομμάτι. Χίλια-δυο μπορούν να συμβούν...
-
Νάσο, επιμένω στην συγκεκριμένη διαφορά ταχύτητας, δηλαδή στα 50 χ.α.ω. Αν θεωρεί κάποιος που πηγαίνει στην μεσαία με 90 (συνηθισμένη ταχύτητα για μεσαία λωρίδα) ότι αυτός που τον πέρασε μόλις από αριστερά με 140 (συνηθισμένη ταχύτητα για αριστερή λωρίδα) είναι δολοφόνος, τότε δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Να πηγαίνουν οι άλλοι με 100 κι εσύ να τους περνάς με 200 είναι όντως επικίνδυνο. Επίσης, η Κατίνα (δικός σου χαρακτηρισμός, απλά τον δανείζομαι) ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ!!!
Σήμερα που λέτε αναγκάστηκα λόγω οχήματος να κάνω τα καθιερωμένα μου 35 χλμ προς την δουλειά (Ε.Ο. Μουδανίων-Θεσσαλονίκης και Περιφερειακός) με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από τα συνηθισμένα μου 110-120. Ένιωσα τεράστια ανασφάλεια όντας δίπλα σε ανθρώπους που καταφανώς δεν είχαν καμία επαφή με το άθλημα. Ήταν οι δήθεν αργοί και προσεχτικοί! Οι μισοί μιλούσαν στον κινητό, άλλος έκοψε στα 30, άφησε το τιμόνι και άρχισε να ψάχνει κάτι στο ντουλαπάκι ( ) και οι καθρέπτες ήταν διακοσμητικοί καθώς σουλατσάριζαν ανάμεσα στις λωρίδες με 70-90 χ.α.ω.! Αναγκάστηκα μάλιστα να κορνάρω έντονα σε έναν μπάρμπα που την είδε πειρατής και είπε να με πλευρίσει για να κάνει ρεσάλτο μάλλον! Τελευταία στιγμή πριν με ακουμπήσει ξανατραβήχτηκε στην λωρίδα του! Όταν λοιπόν αυτοί οι ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ τρακάρουν (που είναι αναπόφευκτο) να δω τι θα λέει ο Απαγωγέας για ταχύτητες! Αντιθέτως έχω παρατηρήσει ότι οι πιο σβέλτοι είναι πολύ πιο προσεχτικοί. Έχουν τεταμένη την προσοχή τους, σκανάρουν συνεχώς τον δρόμο σε μεγάλη απόσταση, προβλέπουν τις κινήσεις των ζώων, έχουν δύο ή και τρεις εναλλακτικές στο μυαλό τους σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι απρόοπτο και το ένα μάτι είναι συνεχώς στους καθρέπτες. Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ πρόβλημα με κάποιον γρήγορο που με προσπέρασε. Αντιθέτως οι 'τα ζώα μου αργά' με τρομάζουν καθημερινά με την ασχετοσύνη τους! Το άγχος που τράβηξα σήμερα πηγαίνοντας αργά δεν το ένιωσα ποτέ μου πηγαίνοντας με διπλάσια ταχύτητα.
ΥΓ: Από ότι λέτε η Ιταλία χάλασε.
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
apagogeas, στην ΕΟ κινησε με το οριο η κατω απο αυτο και σε ποιο μερος του δρομου, αριστερα, δεξια, μεση?
Σπάνια θα περάσω το όριο σε ΕΟ, εκτός από κάτι δρόμους που στο πουθενά σου πετάνε 50χλμ στη μέση του πουθενά ενώ ακριβώς πριν ήταν πχ 90χλμ και ο δρόμος συνεχίζει να είναι ο ίδιος και τις θεωρώ ξεχασμένες ή άκυρες. Και τις ακόμα πιο άκυρες κάτι πινακίδες με 20χλμ/ώρα στην εξοχή. Αλλά τα 130 της εθνικής τα θεωρώ αρκετά ικανοποιητικά για να φτάσω οπουδήποτε και σπάνια τα φτάνω κιόλας πλέον. Πιο παλιά πήγαινα και με 150-160 αλλά περιορίζεις πολύ τις δυνατότητες αντίδρασης στο αναπάντεχο και δε τρέχω πλέον. Το που κινούμαι εξαρτάται τι κάνω, δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να κινείται σταθερά σε κάποια λωρίδα για ώρα, θα συναντήσει αμάξια θα πρέπει να κάνει προσπεραση σε άλλη λωρίδα, αν είναι χάλι η δεξιά μεριά εννοείται δε θα πάω εκεί να τρέχω για να τα φτύσουν τα αμορτισέρ μου κτλ κτλ δε καταλαβαίνω την ερώτηση.
Που θέλεις να καταλήξεις;Οπότε κι εσύ δεν κινείσαι πάντα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας....! Όπως κι εσύ σύμφωνα με την κρίση σου παραβιάζεις έως και 80% (90/50) το όριο σε κομμάτια του οδικού δικτύου έτσι και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο. Το θέμα είναι να υπάρχει κοινός νους ούτως ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των άλλων και από εκεί και έπειτα όποιος παραβιάζει το όριο το κάνει εν γνώσει των συνεπειών για τον ίδιο (που ξεκινούν από αύξηση της κατανάλωσης ή κάποιο πρόστιμο και φτάνουν μέχρι κάποιο πιθανό τροχαίο.
Για να είμαι ειλικρινής, πλέον πιο πολύ φοβάμαι με την κατάσταση των ελαστικών που βλέπω στα οχήματα γύρω μου παρά με τις ταχύτητες με τις οποίες κινούνται....
Aυτο που σου ειπε ο απο πανω συν οτι αν εισαι δεξια στον δρομο η κανεις δεξια οταν δεις γρηγοροτερο να σε πλησιαζει τοτε μια χαρα, αφου δεν προκειται να βγαλουμε ακρη.
Ξερεις οσες φορες ειχα ατυχημα ηταν με χαμηλες ταχυτητες, το ιδιο και για οσες φορες κοντεψα να το παθω.
Ισως γιατι οταν πηγαινεις σιγα ειναι πιο ευκολο να αποσπαστει η προσοχη σου απο τον δρομο, χαζευεις γυρω σου, μιλας με συνεπιβατες, αλλαζεις σταθμους στο ραδιο, τσακωνεσε με την κοπελα σου, τρως, πινεις η ακομα χειροτερα μιλας στο κινητο.(ειδικα το τελευταιο δεν το κανω ποτε).
Ενω οταν πηγαινω γρηγορα η μουσικη χαμηλωνει, η κουβεντες σταματουν και ολη η προσοχη μου ειναι στον δρομο.
Ακομα και αν συμβει κατι συνηθως την εχω ψυλλιαστει την δουλεια απο πριν και εχω αφησει το γκαζι.
Στην ΕΟ πηγαινω με την ροη του δρομου οταν εχει κινηση και τρεχω μονο οταν ειναι αδειος ο δρομος αλλαζοντας λωριδα νωρις για να προσπερασω, παιζοντας φωτα την ωρα που πλησιαζω αργοτερα κινουμενο αυτοκινητο, κορναροντας ελαφρα οταν πλησιαζω κονβοι. -
Δε διαφωνώ αλλά μέχρι να μάθει η κυρα Κατίνα να κοιτάει καθρέπτες (και να υπολογίζει την ταχύτητα των άλλων, δεν αρκεί μια ματιά), καλό είναι να προσέχουμε και να μη θεωρούμε τα +50 ως ασφαλή διαφορά
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν ήδη στα 120 χλμ τραυματίζεσαι σοβαρά ή πεθαίνεις, στο ίδιο ατύχημα με 150 μένει πρακτικά το 2ο μόνο.
Εχεις κάποια παράθεση για αυτό ή τα βγάζεις πάλι από την κοιλιά σου ?
Διότι πολύ απλά σου λέω ότι και με τα 120 πεθαίνεις._
...
Μια γενική παρατήρηση: οι περισσότεροι από τους κακούς οδηγούς που έχω συναντήσει ήταν κατηγορίας 'εγώ δεν τρέχω'. Ναι δεν τρέχουν αλλά μηδενική επαφή με το περιβάλλον τους, άχρηστοι καθρέφτες, κακή χρήση όλων των χειριστηρίων κτλ. κτλ. Κοινό χαρακτηριστικό τους εκτός του 'εγώ δεν τρέχω' ? Ολοι ανεξαιρέτως θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς και ασφαλείς οδηγούς.
+1000000000000
Epic post που με έβγαλε από τον κόπο να γράψω σεντόνι.
σε ενα οχημα που παει με 180 οταν ο οδηγος σηκωσει το ποδι του απο το γκαζι και πατησει φρενο ποση αποσταση θελει να κατεβει πχ. στα 100?? Για μεσο οχημα μιλαμε οχι για φρενα της 430.... εχω την αισθηση οτι δεν θελεις πολλα.... αλλα εσεις που το εχετε στη φυσικη η απο εμπειρια ποσα μετρα χρειαζονται? ωστε να κατεβεις σε 'ασφαλη' ταχυτητα?? συμφωνα με τους 'λογικους' εδω μεσα?.γιατι αν η αποσταση που θελεις ειναι 150 - 200 μετρα ενας σωστος οδηγος ευκολα μπαινει στην ασφαλη ταχυτητα.... και ετσι δεν αιφνιδιαζεται.. (ο ορος με αιφνιδιαζομαι βεβαια να ειναι λογικος οχι ειδα ενα περιστερι να απογειωνεται και τρομαξα...) Θεωρω βεβαια οτι πηγαινοντας με 180 εχεις την προσοχη σου τεταμμενη και δεν τσακωνεσαι με τους συνεπιβατες σου για μακακιες.
Ακριβώς. Αν και να πω την αλήθεια μου σε αυτές τις ταχύτητες συνήθως είμαι μόνος στο αυτοκίνητο.
@kacey
Ναι το πιστεύω αυτό, ότι πολλοί, οι περισσότεροι αν θέλεις, άνθρωποι, όταν οδηγούν δε χρησιμοποιούν το μυαλό τους απλά κάνουν ό,τι κάνουν οι γύρω τους (πχ. κολλάνε όλοι σε 'τρενάκια') ή, αν δεν υπάρχουν, ό,τι λέει ο μεγάλος πατερούλης, το κράτος. Δεν είναι τυχαίο πόσοι, ακόμα και εδώ μέσα που υποτίθεται γουστάρουμε αυτοκίνηση, θεωρούν ότι είναι ΟΚ να πηγαίνουν με 110 στην αριστερή, διότι απλά το όριο το βλέπουν σε ταμπέλα ενώ το 'δεξί άκρο του οδοστρώματος' και το 'δεν εμποδίζουμε ταχύτερο όχημα που μας πλησιάζει' πρέπει να διαβάσουν το γαμημένο τον ΚΟΚ και δεν το έχουν κάνει ποτέ.
Αρα όντως πιστεύω ότι η κυρα-Κατίνα θα ζοριστεί να παραβιάσει (χοντρά ΟΚ δε μιλάμε για 10 χλμ.) ένα όριο, ιδίως αν μιλάμε για ταχύτητες, που έχει μάθει (από τους άσχετους με την οδήγηση) γονείς της και φυσικά από την τηλεόραση, να θεωρεί 'υπερβολικές' και 'για ραλιτζήδες (εγώ δεν τρέχω)' (δηλ. για την κυρα-Κατίνα το 120 --> 150 στον αυτοκινητόδρομο είναι φτου-φτου-φτου ενώ το 50 --> 80 στα στενάκια της πόλης είναι ψιλοαδιάφορο ) και σίγουρα στην περίπτωσή της καλύτερα να υπάρχει παρά να μην υπάρχει όριο.
Συμφωνώ. Αν και θα προτιμούσα να μην υπήρχε η περίπτωση της στην άσφαλτο.
Οδική κυκλοφορία από το σχολείο, σωστή εκπαίδευση λαμβάνοντας υπόψην και ακραίες περιπτώσεις, ψυχολογικές και ιατρικές εξετάσεις και εξάλειψη του 'λαδιού'. Αυτή είναι η ΛΥΣΗ στο πρόβλημα, και όχι οι κανόνες για dummies. Μέχρι φυσικά να βρεθεί κάποιος που να έχει τα 'προσόντα' να αφαιρέσει το τιμόνι από την κάθε κυρά Κατίνα που θεωρεί δημοκρατικό της δικαίωμα να οδηγεί (στην κατηγορία μπαίνει ο κάθε λογής επικίνδυνος οδηγός), τα όρια είναι καλά εκεί που είναι.Νάσο, επιμένω στην συγκεκριμένη διαφορά ταχύτητας, δηλαδή στα 50 χ.α.ω. Αν θεωρεί κάποιος που πηγαίνει στην μεσαία με 90 (συνηθισμένη ταχύτητα για μεσαία λωρίδα) ότι αυτός που τον πέρασε μόλις από αριστερά με 140 (συνηθισμένη ταχύτητα για αριστερή λωρίδα) είναι δολοφόνος, τότε δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Να πηγαίνουν οι άλλοι με 100 κι εσύ να τους περνάς με 200 είναι όντως επικίνδυνο. Επίσης, η Κατίνα (δικός σου χαρακτηρισμός, απλά τον δανείζομαι) ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ!!!
Σήμερα που λέτε αναγκάστηκα λόγω οχήματος να κάνω τα καθιερωμένα μου 35 χλμ προς την δουλειά (Ε.Ο. Μουδανίων-Θεσσαλονίκης και Περιφερειακός) με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από τα συνηθισμένα μου 110-120. Ένιωσα τεράστια ανασφάλεια όντας δίπλα σε ανθρώπους που καταφανώς δεν είχαν καμία επαφή με το άθλημα. Ήταν οι δήθεν αργοί και προσεχτικοί! Οι μισοί μιλούσαν στον κινητό, άλλος έκοψε στα 30, άφησε το τιμόνι και άρχισε να ψάχνει κάτι στο ντουλαπάκι ( ) και οι καθρέπτες ήταν διακοσμητικοί καθώς σουλατσάριζαν ανάμεσα στις λωρίδες με 70-90 χ.α.ω.! Αναγκάστηκα μάλιστα να κορνάρω έντονα σε έναν μπάρμπα που την είδε πειρατής και είπε να με πλευρίσει για να κάνει ρεσάλτο μάλλον! Τελευταία στιγμή πριν με ακουμπήσει ξανατραβήχτηκε στην λωρίδα του! Όταν λοιπόν αυτοί οι ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ τρακάρουν (που είναι αναπόφευκτο) να δω τι θα λέει ο Απαγωγέας για ταχύτητες! Αντιθέτως έχω παρατηρήσει ότι οι πιο σβέλτοι είναι πολύ πιο προσεχτικοί. Έχουν τεταμένη την προσοχή τους, σκανάρουν συνεχώς τον δρόμο σε μεγάλη απόσταση, προβλέπουν τις κινήσεις των ζώων, έχουν δύο ή και τρεις εναλλακτικές στο μυαλό τους σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι απρόοπτο και το ένα μάτι είναι συνεχώς στους καθρέπτες. Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ πρόβλημα με κάποιον γρήγορο που με προσπέρασε. Αντιθέτως οι 'τα ζώα μου αργά' με τρομάζουν καθημερινά με την ασχετοσύνη τους! Το άγχος που τράβηξα σήμερα πηγαίνοντας αργά δεν το ένιωσα ποτέ μου πηγαίνοντας με διπλάσια ταχύτητα.
ΥΓ: Από ότι λέτε η Ιταλία χάλασε.
@apagogeas: Η φυσική και τα μαθηματικά που χρησιμοποιείς είναι απλά λάθος. Το ότι έχεις κάποιες φοβίες δεν είναι λόγος να προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι που δεν το έχει καταφέρει ούτε ο νομοθέτης. Τα νούμερα ως νουμερα ΔΕΝ είναι απόλυτα. Πάντα το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι διάφορες παράμετροι που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ξέρω κόσμο που έχει σκοτωθεί με 50χλμ/ώρα, και από την άλλη αρκετό κόσμο που έχει βγει αγρατζούνιστος από τροχαίο με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Η μόνη φορά που τράκαρα με ταχύτητα μεγαλύτερη του ορίου ταχύτητας, ήταν στην Κοζάνη, όπου έσκασα με 140χλμ/ώρα (το μπουμ έγινε σε αυτά τα χιλιόμετρα σύμφωνα με το κοντέρ) σε κάτι βράχια. Ευτυχώς για μένα υπήρχε στη μέση ένα κτίσμα, και βγήκα αγρατζούνιστος. Άρα τα νούμερα σου είναι για τα σκουπίδια.
Και μόνο που περπατάς στο δρόμο μπορείς να σκοτωθείς. Και οι πιθανότητες δεν είναι τόσο λίγες όσο νομίζεις. Σύμφωνα με την εκπληκτική λογική σου πρέπει:
- Το όριο ταχύτητας να είναι 50χλμ/ώρα σε κάθε μέτρο του οδικού δικτύου (εθνικό, επαρχιακό ή αστικό).
- Να απαγορεύσουμε τη χρήση των ποδηλάτων. Ακόμα και με το κράνος που χρησιμοποιούν έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να σκοτωθούν οι αναβάτες στην επόμενη βόλτα τους.
- Να απαγορεύσουμε τις μοτοσυκλέτες. Ακόμα και με 50χλμ/ώρα η πιθανότητα θανάσιμου τραυματισμού είναι υπερβολικά υψηλή.
- Να απαγορέψουμε τα ΜΙΝΙ και τα στενά σορτσάκια. Αποσπούν την προσοχή κάθες άρρεν οδηγού προκαλώντας σοβαρά τροχαία.
και μπορώ να το πάω πολύ μακριά...
Α και κάτι ακόμα. Για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη τα όρια ταχύτητας δεν είναι σταθερά 120-130χλμ/ώρα. Στα τούνελ στα καμμένα βούρλα, και στα τέμπη νομίζω ότι είναι αρκετά χαμηλότερη. Ακόμα δεν μας είπες το χρόνο που κάνεις για να πας, αλλά κανονικά πρέπει να κάνει κάποιος πάνω από 7 ώρες, αν τηρεί ΟΛΑ τα όρια ταχύτητας.
@REALZEUS
Δε διαφωνώ αλλά μέχρι να μάθει η κυρα Κατίνα να κοιτάει καθρέπτες (και να υπολογίζει την ταχύτητα των άλλων, δεν αρκεί μια ματιά), καλό είναι να προσέχουμε και να μη θεωρούμε τα +50 ως ασφαλή διαφοράΠροσωπικά την έχω πατήσει με 30άρη οδηγό στην εθνική οδό (στην ευθεία στο Ρέντη), πλέον απλά αποφεύγω να τους δίνω το περιθώριο σκέψης.
-
Άντε πάλι οι φοβίες, ρε δε φοβάμαι εσάς, έχω μάθει να οδηγάω με ανεγκέφαλους στο δρόμο που τρέχουν σαν κανίβαλλοι και έχω δει μερικούς να καρφώνονται κιόλας και όλοι αυτοί τρέχανε στα πρότυπα που παρουσιάζετε. Από κει και πέρα, μόνο κάτι που θα σας ταρακουνήσει τρελά θα σας κάνει να καταλάβετε τι μπουρδολογίες πετάτε για ασφαλή 180ρια και κάτι τέτοια χαριτωμένα. Καποιοι τύπου χεραδες, kacey και η λοιπή φάρα δυστυχώς του χρόνου δε θα είναι ανάμεσά μας. Του παραχρόνου ακόμα λιγότεροι αλλά δυστυχώς πάντα θα έρχονται νέοι να πάρουν τη θέση τους με τα ίδια μυαλά και να συνεχίζουν την αιματοχυσία στους δρόμους. Εδώ έχετε ακυρώσει crash test, νομοθέτες ορίου ταχύτητας, έχετε καταργήσει τον απρόβλεπτο παράγοντα, είστε πάντα στη τσίτα και οδηγάρες και φυσικά ποτέ μα ποτέ δε θας σας συμβεί τίποτα μόνο και μόνο γιατί ζείτε στη ψευδαίσθηση ότι το αμάξι σας θα κάνει όλη τη δουλειά και επειδή νομιζετε ότι είστε Σουμάχερ. Έχετε φτάσει στο σημείο να ισχυρίζεστε ότι είναι πιο ασφαλές να τρέχετε από το να πηγαίνετε με συμβατικές ταχύτητες. Αν θεωρείτε αυθαίρετα αυτά που λέω με βάση πραγματικά crash test, τα συμπεράσματά σας ότι οι χειρότεροι οδηγοί είναι αυτοί που δεν τρέχουν που βασίζεται; Επειδή το λέτε εσείς; Κούνια που σας κούναγε. Εννοείται υπάρχει η κυρά Κατίνα που είναι φονιάς και στα 30χλμ, εννοειται υπάρχει και ο καλός οδηγός που κουμαντάρει το όχημά του σε μεγαλύτερες ταχύτητες άνετα. Η όλη διαφορά είναι το επίπεδο ζημιών που θα προκύψει και στις ζωές που θα χαθούν στο απρόσμενο ατυχημα ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕΤΕ. Το ότι σκοτώνονται και με 50 είναι προφανές, στα ίδια ακριβώς ατυχήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα σκοτώνονται πολύ περισσότεροι αλλά το αμφισβητείτε σφόδρα και πάτε να καταρίψετε νόμους της φύσης πλέον. Εγώ πραγματικά δε θα ξανασχολιάσω τίποτα εδώ πέρα, είστε ελεύθεροι να σκοτώνεστε σαν τα κουνούπια στους δρόμους αφού δίνετε τυφλή εμπιστοσύνη στο όχημά σας, στο δρόμο που νομίζετε τον ξέρετε απέξω (άσχετα αν αλλάζουν διαρκώς οι συνθήκες άρδην) και ακόμα περισσότερο στους εαυτούς σας. Ραντεβού του χρόνου τέτοια εποχή να δούμε ποιοι από εσάς θα υπάρχουν ακόμα να κουβεντιάζουμε. BTW δε το εύχομαι σε κανένα αλλά πάτε γυρεύοντας να φάτε τα μούτρα σας.
-
'Καποιοι τύπου χεραδες, kacey και η λοιπή φάρα δυστυχώς του χρόνου δε θα είναι ανάμεσά μας'
ενταξει, πεσε ψοφα ΣΗΜΕΡΑ εσυ κ ασε μας εμας για του χρονου.
-
-
Ρεσιτάλ βλακείας και ξερολίασης...
-
Φαντάσου κάποιος να ναι τόσο κολλημένος με την ασφάλεια κλπ, και να πάει από καρκίνο, που ας μη γελιόμαστε, με αυτά που τρώμε και αναπνέουμε, κανείς δεν τον γλιτώνει.
-
Φαντάσου κάποιος να ζούσε 80 ευτυχισμένα γεμάτα υγεία χρόνια και να τον φάει κανένας Νεάντερταλ στα 2 του χρόνια... ωραία λογική...
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Με τι ψυχολογία να ξανανεβω στην μηχανή τώρα ;
Στο πρώτο φανάρι θα με κλείσει ο κεισι και θα κατέβει και για τσαμπουκά με την ρακετα του τένις ανα χείρας ...
-
Και γω εχω αρχισει να φοβαμαι πως αν κατσω μεσα στο σπιτι θα γινει κανας σεισμος και την κατσαμε...
Οποτε ας βγαλω τη Μερκα εξω να στριψω λιγο -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με τι ψυχολογία να ξανανεβω στην μηχανή τώρα ;Στο πρώτο φανάρι θα με κλείσει ο κεισι και θα κατέβει και για τσαμπουκά με την ρακετα του τένις ανα χείρας ...
Αν δεν κανεις καμμια εσκεμμενη καφριλα, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα.
Για τα υπολοιπα, θα σας παραπεμψω στα αποτελεσματα του poll.
-
Προς ολους τους 'εγω κρινω και υπολογιζω':
Ενταξει παιδια, δωστε κι αλλο γκαζι. Δεν εχετε να φοβαστε τιποτα. Ετσι και αλλιως, αμα φατε κανεναν ατυχο, εποχουμενο ή πεζο, ή φτασετε σε σημειο να σκαλιζει ο μαρμαρας της γειτονιας το ονομα σας καπου, ή να χεζεστε πανω σας και να σας ταιζουν με καλαμακι, στα σιγουρα δε θα μπειτε να το πειτε εδω. Εκει θα περισσευει η 'κακια ώρα', η 'κριση', τα 'βασανα της ζωης', 'το γαμοσκυλο πεταχτηκε', 'πουτανα τυχη', και οτιδηποτε αλλο εκτος απο την πραγματικοτητα, οτι πολυ απλα κανατε μαλακια που θα ειχατε σημαντικες πιθανοτητες να μην κανετε αν ησασταν λιγο πιο μαζεμενοι...
Δεν ειπε κανεις οτι τα ορια ταχυτητας ειναι τα ορθοτερα που υπαρχουν, αλλα υπαρχουν για να καλυψουν ολες τις περιπτωσεις καιρου, και ολες τις περιπτωσεις οδηγων. +/- 10 αντε 20% εχουν περιθωρια. Εχεις οριο 120, πας και με 145 καμμια φορα σε κανα προσπερασμα. Οι 180άρες και τα 200κατι που διαβαζω απο τους δικαστες των δρομων ειναι που με ταραζουν, οπως τα σμαρτ που με περνανε σε στροφη ενω πηγαινω με 110, τα προβόλια στην Εθνικη ή στην παραλιακη καθε Παρασκευη ή Σαββατο βραδυ, (που πρεπει να μαντεψω απο που θα θελει να περασει ο ηλιθιος ώστε να ειμαι ετοιμος να τον αποφυγω).
Και αν εισαστε κριτες του σωστου εσεις και τελικα η 'κακια ώρα'* σας εκανε να με ξυσετε λιγο χωρις να με εκτρεψετε απο την πορεια μου ή εστω χωρις σοβαρο προβλημα και μετα να πατε να καρφωθειτε στις μπαριερες ή να φερετε τουμπες... ρωτω: Οφειλω να παρω τηλεφωνο μπας και ερθει το ΕΚΑΒ στην ωρα του και τη γλυτωσετε?
Οφειλω να σταματησω να παρασχω τις οποιες πρωτες βοηθειες μπορω?ή μπορω και εγω με τη σειρα μου να κρινω... οτι δεν χρειαζεται πραγματικα η κοινωνια την παρουσια σας και να αφησω το Δαρβινο να παρει την τελικη απόφαση???
*προφανως δε μιλαμε για σκασμενο λαστιχο, ετσι?
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;