-
Ότι πρέπει για το σημερινό βροχερό βράδυ σας, ίσως πέσουν και μερικοί μύθοι που μπορεί να πιστεύεται, έχει πλάκα πάντως όταν γίνεται η απομυθοποίηση έχοντας περάσει από 10ετή κρίση η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη ώς προς τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και ποιοί το κάνουν να συμβαίνει. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
https://www.youtube.com/watch?v=lvfk3Jh ... D&index=16
-
Τα συγχαρητήρια μου ταξιδευτή, για την πάρα πολύ καλή ανάλυση της εξέλιξης των γενεών!
-
Θέλω να το γράψω μέρες, αλλά το θυμήθηκα σήμερα που είδα τα νέα καραγκιοζιλίκια των σκατοπαπάδων.
Πρέπει επιτέλους να λυθεί η κατάσταση με την εκκλησία, τους μισθούς των παπάδων και τους φόρου:
-
ή θα είναι δημόσια και όλη η περιουσία θα ανήκει στο δημόσιο, καθώς και όλα τα έσοδα από ενοίκια και παγκάρια (είναι απίστευτα τα μαύρα € που μαζεύονται κάθε μέρα από όλες τις εκκλησίες!!!)
-
ή θα είναι ιδιωτική ετιαρεία και θα πληρώνει κανονικά φόρους και ΕΝΦΙΑ.
Πραγματικά είναι από τις πιο σιχαμένες καταστάσεις στην χώρα μας, με απίστευτα χρηματικά ποσά να είναι μάυρα και αφορολόγητα.
Όπως είπες και ο επίσκοπος Κηφισιάς (και όπου αλλού είναι) στην κουμπάρα μου που ήταν υποφήφια δημοτική σύμβουλος: 'εαν βγείτε, προτείνω να συνεχίσουμε την σημερινή πολιτκή, δηλαδή εγώ τα παγκάρια και τα κεριά και εσείς τα μνήματα και τα μνημόσυνα'....μίλαγε για τα λεφτά φυσικά.
-
-
https://www.capital.gr/epixeiriseis/337 ... lineos-upd
Γιατί δεν υπάρχει σωτηρία στην ΔΕΗ...
''Η αυλαία των επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο ανοίγει λοιπόν τον Σεπτέμβριο καθώς η Mytilineos έκλεισε τη συμφωνία προμήθειας του μηχανολογικού εξοπλισμού για τη νέα μονάδα της στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας με την εταιρεία General Electric. Ο σταθμός θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 826MW με αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H και θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, που σημαίνει ότι θα είναι η πιο αποδοτική μονάδα συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη.
Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης κατά την πρόσφατη τακτική ΓΣ των μετόχων, το νέο εργοστάσιο θα είναι το πιο οικονομικό και αποδοτικό στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού και θα λειτουργεί ως μονάδα βάσης. Η έναρξη λειτουργίας της και η ένταξή της στην αγορά αναμένεται να γίνει το 2022. Το δε κόστος της επένδυσης θα είναι στα 300 εκατ. ευρώ δηλαδή πέντε φορές μικρότερο από τη μονάδα ισχύος 600MW που κατασκευάζει η ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. ''
-
Πάλι καλά που δεν είναι 8-10 φορές μεγαλύτερη, εύκολα θα μπορούσε αν δεν ήταν φυλακή οι μεγάλοι μάγιστροι της μίζας, οι ΠΑΣΟΚΟΙ υπουργοί, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρημα και δεν αύξησαν πολύ την τιμή, μόνο 5 φορές, να λέμε και ευχαριστώ που μας σκέφτονται και δεν μας χρεώνουν περισσότερο.
Άλλωστε το έχω γράψει πολλές φορές, ότι αγοράζει τοι δημόσιο από κωλόχαρτα μέχρι αεροπλάνα η τιμές είναι πολλαπλάσιες από αυτές της ελεύθερης αγοράς, το γιατί είναι γνωστό.
-
Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν τεράστια μεταρρύθμιση, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα ΤΕΡΑΣΤΙΑ λάθη που έκανε ο ΓΑΠ ή τον οδήγησαν(οικογενειακό και κοντινό περιβάλλον)...
-
Οντως, εξαιρετικη παρουσιαση απο τον ταξιδευτη... πολυ ενδιαφερουσα και με παρα πολυ καλη δομη.
Προσωπικα ενιωσα και εγω την αλλαγη της τεχνολογιας. Ισως ειμαι η τελευταια γενια της μεγαλης αλλαγης στην σημερινη τεχνολογια.
Για παραδειγμα σε εμας μπηκαν στην ελλάδα τα κινητα. Εμεις μαζευαμε χρηματα ενα ολοκληρο ετος για να παρουμε κινητα τηλεφωνα, και να παιζουμε φιδακι
Ενω εχουμε πλεον γνωσεις και μπορουμε να τα χειρηστουμε στο επακρο των δυνατοτήτων τους .... οταν δεν προκειται για δουλεια....δεν τα εχουμε ως δευτερη φυση. Γιατι μεγαλωσαμε χωρις αυτα.
Τα νεα κωλοπαιδα δεν ξερουν τον κοσμο χωρις αυτα. -
-
γενικα ανομια στις σχολες καργα, ειδικα απο τα μειονεκτικα μαμοθρεφτα που νομιζουν οτι θα βρουνε γκομενα αμα το παιζουν αριστεροανάρχια
οι συντεταγμενοι, πχ κνιτες (οι νουδουληδες ειναι απεξω απο αυτα ουτως ή αλλως), σιγουρα δεν εχουν κανενα ασυλο αναγκη, εχουν την οργανωση τη πειθαρχια και τις μεθοδους.
αρα ασυλο υπαρχει τελικα μονο για τα αριστεροπρεζονια, τους σκετο πρεζονια, τους εμπορους πρεζας και καθε λογης και χρωματος παρανομο ορχιδακι. -
Cruiser
Επρεπε να είσαι συγγραφέας. Τα λες ωραία.
γατοζ
Πολύ οργή φίλε βλέπω συσσωρευμένη.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
γενικα ανομια στις σχολες καργα, ειδικα απο τα μειονεκτικα μαμοθρεφτα που νομιζουν οτι θα βρουνε γκομενα αμα το παιζουν αριστεροανάρχια
οι συντεταγμενοι, πχ κνιτες (οι νουδουληδες ειναι απεξω απο αυτα ουτως ή αλλως), σιγουρα δεν εχουν κανενα ασυλο αναγκη, εχουν την οργανωση τη πειθαρχια και τις μεθοδους.
αρα ασυλο υπαρχει τελικα μονο για τα αριστεροπρεζονια, τους σκετο πρεζονια, τους εμπορους πρεζας και καθε λογης και χρωματος παρανομο ορχιδακι.Και λίγα λές, έχουμε πληρώσει περισσότερες από 100 φορές ζημιές και καψίματα στα πανεπιστήμια, έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια που θα μπορούσαν να διατεθούν πάλι στην παιδεία αλλά όχι για αυτούς τους σκοπούς, έλεος, οι αρχηγοί των αριστερών κομμάτων που λένε ότι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα γιατί επιτρέπουν αυτές τις συμπεριφορές και τις υποστηρίζουν ? Άρα ψεύδονται και προτρέπουν στον κομματικό τους στρατό να καταστρέφει την πανεπιστημιακή περιουσία.
καιρός είναι να σταματήσει η αλητεία που δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, επίσης πρέπει να μην υπάρχουν με νόμο μέσα στο πανεπιστήμιο κομματικές νεολαίες, όποιος θέλει να ενταχθεί σε ένα κόμμα να κάνει το κόμμα του μια λέσχη και να μαζεύονται εκεί, ούτε ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ κλπ, έξω τα κομματικά, έξω οι αφίσες, έξω οι βαμμένοι τοίχοι, αρκετά πιά με τους βρωμίλους, μας βλέπει όλος ο συντεταγμένος κόσμος και απορεί με τις μαλακίες στα ΑΕΙ, μας υποτιμούν και μας λοιδωρούν θεωρώντας μας τριτοκοσμικούς. -
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια . Είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένων λαθών μου αυτά που γράφω . Η αλλιώς πείρα στην ζωή...
-
Με το ασφαλιστικό έχω ασχοληθεί λίγο και μεγαλώνοντας ακούω και διάφορες εμπειρίες , δυστυχώς δυσάρεστες από ανθρώπους που κακή τύχη τους έφερε στο κρεβάτι του πόνου .
Ξέρετε ότι οι ιδιωτικές ασφαλίσεις με τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν άλλο τιμολόγιο από ότι αν πας με εοππυ . Ξέρετε ότι έχεις συμμετοχή παρ΄ ότι πληρώνεις ψηλά ασφάλιστρα σε ένα μεγαλύτερο τιμολόγιο , οπότε το ποσό που πληρώνεις τάχα σαν συμμετοχή δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο ;
Το πρόβλημα ασφάλισης - περίθαλψης - σύνταξης στην χώρα , είναι από τα πιο φαύλα .
Από την άλλη τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα είναι πιο ευέλικτα , δημιουργούν ασφαλιστική συνείδηση και επιτρέπουν επιλογές . Δηλαδή κάποιος μπορεί να πληρώσει όσο μπορεί για την ασφάλιση του και την μελλοντική σύνταξη , άλλοι μπορούν να αγοράζουν ακίνητα ή μετοχές μεγάλων εταιρειών και να προσδοκούν ενοίκια ή μερίσματα για να συμπληρώνουν την σύνταξη .
Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο . Ο θείος μου κοντά στα 90 τώρα που δούλευε στην Γερμανία για χρόνια και είχε αποκτήσει την εκεί συνείδηση , επιστήμονας σε διευθυντική θέση σε μεγάλη εταιρεία , πέραν της σύνταξης του έχει επενδύσει σε διεθνείς μετοχές και έχει χρήματα από μερίσματα κάθε χρόνο .
Αρα αυτά που λέει ο Κυρανάκης δεν είναι καινοφανή . Αντίθετα οι μλκιες του Κατρούγκαλου είναι για κλωτσιές όπως και ο ίδιος και ο νόμος του . Που για την ασφάλιση σου , έσβησε ό,τι έδωσες πριν το 2002 , 20 χρόνια υψηλών εισφορών για μένα και θέλει να βγάλουμε την σύνταξη με τις εισφορές της κρίσης , αλλά τελικά σου λέει μην στενοχωριέσαι .
Αν ήσουν έξυπνος και έπαιρνες τα ένσημα στο χέρι θα πάρεις 500 € σύνταξη . Αν τα έβαζες όλα και πλήρωνες 40 χρόνια θα πάρεις 1000-1200 σύνταξη ...Οπότε Λαπ πλέον δεν μας φοβίζει τίποτα , αφού και με το σημερινό καθεστώς αντί για 2300 σύνταξη θα πάρω 1200 .
-
;Άρχισαν τα όργανα νωρίς - νωρίς, όχι πως δεν το περιμέναμε, γουστάρω !!!
https://www.naftemporiki.gr/story/14981 ... tou-tsipra
-
Ξέρετε ότι οι ιδιωτικές ασφαλίσεις με τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν άλλο τιμολόγιο από ότι αν πας με εοππυ . Ξέρετε ότι έχεις συμμετοχή παρ΄ ότι πληρώνεις ψηλά ασφάλιστρα σε ένα μεγαλύτερο τιμολόγιο , οπότε το ποσό που πληρώνεις τάχα σαν συμμετοχή δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο ;
Αν καποιος εχει καλο προγραμμα και μικρη απαλλαγη,μπορει να μην πληρωσει καθολου καθως η μικρη απαλλαγη θα καλυφθει απο τον ΕΟΠΠΥ.
Αν (συνηθης περιπτωση) παει σε ιδιωτικο με ασφαλιση για δωματιο Γ κατηγοριας και ζητησει Α, θα κληθει να πληρωσει...ξενοδοχειο.Αν δεν εχει στο πακετο αποκλειστικη νοσοκομα,θα την πληρωσει ο ιδιος αν την χρειαζεται.Οι ιδιωτικες ασφαλειες ειναι απολυτες αναγκαιες στις μερες μας οπου οι καλοι γιατροι πλεον πανε εξωτερικο ή ιδιωτευουν,μενουν στα δημοσια νοσοκομεια κυριοτερα οι αποφοιτοι βουλγαριας και ιταλιας
-
Και βεβαια υπαρχουν πολλοι καλοι ιατροι στα δημοσια νοσοκομεια, πασχουν σε νοσοκομειακο εξοπλισμο και σε στην ταχυτητα των εξετασεων, σε καθε περιπτωση για εμας τα μεγαλοπαληκαρια (και οχι μονο) πιστευω οτι η ιδιωτικη νοσοκομειακη ασφαλιση ειναι μονοδρομος αν θελουμε σε καποια ασθενεια ή ατυχημα να εχουμε μια επαρκη φροντιδα και γρηγορη ιαση ως προς τον χαμενο χρονο στα δημοσια νοσοκομεια.
-
Ναι ταξιδευτη μου καταλαβαινω αυτο που λες.
Εγω εστιαζω στο κοινωνικο θεμα και στην αντιληψη προσφυγικου μικρασιας... αλλα η ζωη γελα οταν ακουει μεγαλα λογια και δη αδικα.. (μακαρι να εχω λαθος, χιλιες φορες μακαρι)
Όμως η ζωη και τα κοινωνικα ζητηματα μεταξυ γεναιων πολλες φορες δεν κοιτουν οικονομικους δεικτες... δεν το εχουν μαθει στα 70-80 τους, πιθανοτατα ποτε δεν θα το καταλαβουν...η αντιληψη δεν ερχεται με την ηλικια.Το ποστ σου εβαλε καποιες ισσοροποιες.
Δεν λεω οτι καθε τι νεο ειναι αρνητικο, το αντιθετο....τρελαινομαι συνεχως για νεα πραγματα... οσοι με ξερουν προσωπικα δεν μπορουν να ακολουθησουν την αγαπη μου σε καθε τι νεο, σε καθε νεα αλλαγη και καταργηση των παγιομενων.
Καθε φορα εχω νεες ιδεες και τους τρελαινω, σίφουνας αλλαγής με φωνάζουν...Σημαντικο αυτο που ειπες του επενδυτικού ενστίκτου που αναπτύσσεται ...η ιδια αντιληψη μεταβαινει και σε αλλους τομεις και επιλογες μεσα στην κοινωνια και βελτιωνεται αισθητα η ολη εικονα της κοινωνιας ακομα και σε πολυ καθημερινα ζητηματα.
Επισης, μπορει να δωθει με ένα τετοιο σύστημα ωθηση σε κεϋνσιακη αναπτυξη μεσω της συνδρομης σε δημόσιες επενδύσης με μικρο ρίσκο και μεγάλη οικονομικη μεγένθυνση.
Όντως, δεν ειναι κακες ιδεες.Το θεμα μου όμως ειναι, όπως εχεις δει, πως υπαρχει καποια αδυναμια αντιληψης των ανθρωπων σε πιο συνθετα πράγματα, ή σε καθε τι διαφορετικό και νέο, και το βασικότερο, στην προσαρμογή τους σε αυτο και στον τρόπο σκεψης που απαιτούν.
Το γεγονος αυτο είναι η συνταγή της επερχόμενης οικονομικής καταστροφής.
Συνεπως, δεν μπορουν ολοι οι πολιτες να αντιληφθουν και να παρακολουθουν κεφαλαια και να εντοπιζουν παντα τις σωστες και υψηλά αποδοτικές επενδύσεις, χωρις χασούρα σε ολη την επενδυτική ζωή των χαρτοφυλακίων τους.
Αν επιλεχθεί το μικρο ρίσκο πολυ απλα δεν θα φτανουν τα μελλοντικά χρηματα για αξιοπρεπη σύνταξη, βασιζόμενοι στο μέσο ύψος του μισθού στη χώρα μας σήμερα και στο άμεσο μελλον.
Δηλαδή, ακόμα και αν αυτό το σύστημα επιλεχθεί στην κύρια σύνταξη (δεν είμαι 100% αντίθετος) θα συντελεστεί η μεταφορά της οικονομικής μεγένθυνσης σε συγκεκριμένους κλάδους και δη κάποιων μεγάλων εταιρικών ομίλων της ασφάλισης, στηριζόμενες όμως στην αύξηση του μισθολογικού κόστους απο τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Θα υπάρξει δηλαδή μια περίοδος ετών που θα γονατίσουν οι επιχειρήσεις χάνοντας περαιτέρω ανταγωνιστικά εργαλεία, δημιουργώντας ένα αρνητικό και καθοδικό σπιράλ της επόμενης εθνικής οικονομικής ύφεσης.
Και αυτό με σκοπό να υπάρξει σταθερή, ασφαλής, και καλή σε ύψος αποδοχών ιδιωτική κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα σύνταξη στο μέλλον.Αν θέλουμε να αποφύγουμε μια τέτοια μελλοντική ύφεση, είτε δεν θα οδηγηθούμε στην μεγέθυνση των ομίλων αυτών με όφελος της ανταγωνιστικότητας του 95% των επιχειρήσεων της χώρας σε τομεις όπως το οριακό κόστος μισθοδωσίας, αλλά με προβληματικές συντάξεις στο μέλλον, είτε το ανάποδο.
Εμείς που έχουμε χαρακτηριστικά αναπτυσσόμενων οικονομιών δεν αντέχει η ανταγωνιστικότητα μας πολιτικές αναπτυγμένων και πλήρως ανταγωνιστικών χωρών.
Το αντίθετο δηλαδή απο αυτό που θέλουν να περάσει στην κοινωνία ως πλεονέκτημα, τουλάχιστον για τις πρώτες δεκαετίες.
Μαθηματικά είναι άλλωστε.Δεν μπορει ενας απλος μισθωτος να το ακολουθήσει. Μπορούν καποια αλλα επαγγέλματα με άλλο οριακό ύψος εισοδημάτων που όντως τους συμφέρει, αλλα οχι ολα τα επαγγελματα. Προσωπικά μπορεί και να με συμφέρει, καθώς έχω την τύχη και ευκαιρίες ώστε να παίζω με κάπως υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό όμως δεν είναι δείγμα του συμφέροντος των πολλών και της χώρας.
Υπηρξαν κυβερνησεις που αφησαν ελευθερο το αποθεματικο σε επενδυτικα κεφαλαια συνταξης...και εχασε ο κοσμος τις οικονομιες μιας ζωης.
Μαντεψε ποια κυβερνηση ηταν αυτη;Επισης, οντως καταστραφηκε η συνταξη σου...αλλά η συνταξη απευθυνεται σε μια οικονομια που εχει υποστει εσωτερικη απομειωση σε τεραστιο βαθμο... μη νομιζεις οτι διαφερεις σε μεγαλο βαθμο δηλαδη απο τα ονομαστικα 2400 ευρω του πριν και του +25% μεγεθους του αεπ και του μετα και την εσωτερική χρεοκοπία.
Εδω ειναι οι πηγες για διαβασμα του δεικτη ppp που ανεφερα στον γιατρό μας
Δηλαδη τα χρηματα που εβαζες τοτε δεν εχουν πλεον την ιδια αξια στο συστημα. Η οικονομιες δεν πηγαινουν μονιμα προς τα επανω...πεφτουν κιολας. Απλα εχουμε συνηθησει σε ενα καπιταλιστικο συστημα να πηγαινουν ονομαστικα παντα καλυτερα απο πριν. Και δεν μπορουμε πολλες φορες να αντιληφθουμε τις προσαρμοστικές κινήσεις αυτών.Δεν λεω οτι η ισοπέδωση του κατρουγκαλου σε ολα τα ταμεια ηταν το αναγκαιο που επρεπε να γινει. Ηταν κολπακι για τα νουμερα προς την ευρωπη και τους θεσμους. Ολοι το ξερουμε...κοροϊδευομαστε μεταξυ μας;;; εφαγαν ξυλο τα ταμεια που ηταν μια χαρα.
Απλα το κρατος δεν ξεκινα απο το μηδεν. Οταν καποια ταμεια ηταν μεσα κατα 1 δις και δεν προχωρουσε η στηριξη της οικονομίας μας με φθηνο επιτοκιο των μνημονιων κατι επρεπε να κανουμε να παρουμε αμεσα τα χρηματα αυτα.
Εγω θελω να παρεις οτι σου αφειλεται...αλλα πρεπει να στο χρηματοδωτησουν καποιοι. Αν δεν στο χρηματοδωτουν μεσα απο την εργασια τους...η οικονομια δεν μεγενθυνεται συνεπως τα ονομαστικα 1200 ευρω, ανεβάζουν την αξια τους στην τοπικη κοινωνια κτλ
Οι γενικοι δεικτες αναπτυξης δεν ακολουθουν παντα τοπικες κοινωνιες ακομα και γειτονιές...Ο θειος σου σε τι εχει ετησια μερισματα;;;;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
;Άρχισαν τα όργανα νωρίς - νωρίς, όχι πως δεν το περιμέναμε, γουστάρω !!!https://www.naftemporiki.gr/story/14981 ... tou-tsipra
Τελικά ποιος θα βαράει τα νταούλια και τους ζουρνάδες και ποιοι θα χορεύουνε;
Διαδικασίες fast track... Ας ελπίσουμε και στα υπόλοιπα να ακολουθήσουν διαδικασίες fast track.υ.γ. για αυτό φαγώθηκε ο Κουρουμπλής να γίνει βουλευτής;;
Παραλίγο να πλακωθούν στα χαστούκια με τον ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλο για μία θεσούλα στη Βουλή...** Στη Βουλή δικογραφίες για Παπαγγελόπουλο, Κουρουμπλή και Σαντορινιό
Διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης**
18.07, 15:40Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής, ανακοίνωσε την διαβίβαση ποινικών δικογραφιών στην Βουλή, βάση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου 3126/2003, όπως ισχύει.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, διαβίβασε στην Βουλή ποινικές δικογραφίες οι οποίες αφορούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο και την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό.
-
https://www.sofokleousin.gr/telos-i-ayt ... epiptoseis
-
Στην θεωρία ειναι καλό το κεφαλαιοποιητικό συστημα αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και επενδυτικά προιόντα ώστε να μπορεί και ο κόσμος που δεν έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες να επενδύσει. Αμοιβαία κεφάλαια , καλύτερα επενδυτικά προιόντα και να υπάρχει και σοβαρή επιτροπή κεφαλαιοαγοράς στην Ελλάδα (η Φολι Φολι δυστυχώς δεν είναι η μοναδικη εταιρία φαντασμα)
Είχα ξεκαρδιστική εμπειρία οτι έδωσα στο υπάλληλο της τράπεζας που συνεργάζομαι την επιλογή να μου φέρει την καλύτερο του προιόν ώστε για ένα ποσό χρημάτων που θα του έδινα με μικρό/μεσαίο ρίσκο να μου έδινε κάποια απόδοση.
Μου έφερε ένα επενδυτικό προιόν επταετίας όπου πρακτικά η απόδοση που έδινε ήταν λίγο παραπάνω από 1%.
Ήταν την εβδομαδα που έβγαζε το ομολογο η Aegean κατά συμπτωση επταετές και αυτό και τον ρώτησα γιατί δεν το έβαλες στις επιλογές. Παρότι η τράπεζα του ήταν ανάδοχος δεν είχε ιδεα , ούτε μπορούσε να εξηγήσει σε κάποιον γνώστη σωστά τι κερδίζεις τι ριψοκινδυνεύεις.Υπάρχει μέγαλη φτώχεια στα προιόντα τα όποια θα πρέπει να απευθύνονται σε καθημερινούς ανθρώπους. Προφανώς στα μεγάλα πορτοφόλια υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση , όμως το κεφαλοποιητικό σύστημα θα κάνει τους καθημερινούς ανθρώπους να αναζητήσουν απόδοσεις.
Για μετοχές μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει εκτός Ελλάδος και εκεί σήμερα υπάρχουν δυο τεράστια ρίσκα
α)Οι αποτιμήσεις είναι φουσκωμένες από το φθηνό χρήμα που ρεει
β)Θα υπάρξει θέμα κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον με την απόσυρση των baby boomersΗ Ελλάδα στην κυριολεξία έχει δεκαπέντε εταιρίες το πολύ που παρέχουν επάρκεια στην Ενημέρωση και μπορεί κάποιος να καταλάβει προς τα που πάνε τα επόμενα χρόνια . Aπό τις όποιες μερικές είναι ακατάλληλες με συνταξιοδοτικό πρόγραμμα γιατί είναι σαφές οτι η τεχνολογία που εξειδικεύονται θα μπει στο ράφι καποια στιγμή μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια (μοτορ οιλ, Ελπε)
τι μένει στην Ελλάδα
τραπεζικό σύστημα μήδεν (ακόμη είναι πολύ επιφοβο να έχεις μετοχές σε τράπεζες καθώς θα χρειαστούν νεα χρήματα και ενδεχομένως ο τρόπος που θα μπουν θα ζημιωνει τους υφιστάμενους μετόχους.άρα τελικά η λιστα μειώνεται σε λιγότερο από δέκα οι όποιες θα γίνουν τόσο ακριβές ώστε η απόδοση τους να είναι τελικά χαμηλή.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ