-
Ο λαφαζανης το διέλυσε και έριξε πυρά κατα Τσίπρα,οι αντιμνημονιακοι,μια δεκαετία μετα και δεν μπορουν να συνεργαστούν με ενα κοινό μέτωπο,θέσεις κλπ.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αρα Antonie για ποιο λογο δεν πιστευεις τα στοιχεια της Ελστατ. Εχεις πληροφορηση ή γενικα ετσι εσυ πιστευεις;1)Στο παρελθόν, έχει φανεί αφερέγγυα η υπηρεσία.
2)Έχω ζήσει διάφορες περιπτώσεις, στις οποίες η δουλειά που έγινε ήταν χαμηλού επιπέδου.
3)Τα αποτελέσματα διάφορων ερευνών κι δεικτών ήταν κατευθυνόμενα.
Υ.Γ. Δεν θα σας πω τα διάφορα του 2011 και της απογραφής. Πρέπει να εμφανίστηκε άλλη Ελλάδα. Όποιοι ασχολήθηκαν θα είδαν τι εννοώ.
-
Lαp,σε θαυμάζω για τις αυτοκινητιστικές γνώσεις σου,ακούω τις απόψεις σου,αλλά πως σου ήρθε να βάλεις κοπυ-παστε αυτό;
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ξξεκιναμε με εργασιακα.
Μετα θα βαλουμε και της Ν.Δ για αμεση συγκριση.
Τι παραλάβαμε:
Την ανεργία στο 27%, και την ανεργία των νέων στο 60%
1.000.000 θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί την περίοδο 2010-2014,
Τον κατώτατο μισθό περικομμένο κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, με τη θέσπιση του «υποκατώτατου μισθού».
Τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να έχουν ανασταλεί, οδηγώντας σε γενικευμένη συρρίκνωση των μισθών
Την αδήλωτη εργασία στο 20%
Το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας εξ ολοκλήρου απορρυθμισμένο
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διαλυμένο και υποστελεχωμένο
Αυτά όντως ήταν τα δεδομένα (άλλωστε γι αυτό καταψηφίστηκαν οι πρασινομπλέ κι ήρθαν οι συριζαίοι)Τι καταφέραμε και τι υλοποιούμε:
380.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα τέλη του 2018 - Μειώσαμε την ανεργία κατά 8 μονάδες και την ανεργία των νέων κατά 13 μονάδες -εδώ εξήγησε ο fiverg πως είναι η σκληρή πραγματικότητα-
Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και για τους νέους κατά 27% -Ο.κ., (αν κι έτσι αυξήθηκαν κι οι εισφορές στον ΕΦΚΑ)
Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επεκτείναμε 15 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν πάνω από 215.000 εργαζόμενους -Ο.κ.,ας το δεχτούμε
Μειώσαμε την αδήλωτη εργασία στο 9% -Κάθε αρχή και δύσκολη
Καταπολεμήσαμε την παραβατικότητα στους χώρους εργασίας μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων και παρεμβάσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας -Αοριστολογία
Υλοποιούμε προγράμματα εργασίας ύψους 2,4 δισ.€ για 240.000 ανέργους -Αοριστολογία
Υλοποιούμε στοχευμένα προγράμματα για νέους επιστήμονες σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας -Αοριστολογία
Ενισχύουμε τη θέση των εργαζομένων αλλά και του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού μέσα από την ευρεία κάλυψη της αγοράς εργασίας από συλλογικές συμβάσεις εργασίας -Αοριστολογία
Εφαρμόζουμε μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. -Αοριστολογία[b]Τι οφείλουμε να αποτρέψουμε: -Θα..Θα...
Τη νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας
Την υπέρβαση της 8ωρης εργασίας
Την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων
Την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας
Την κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα την υπερίσχυση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων (με χαμηλότερους μισθούς και επιδεινωμένους όρους εργασίας)
Την πλήρη ανατροπή των νόμων προστασίας των εργαζομένων που θεσπίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια (προστασία από την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες)
Τον κίνδυνο εκ νέου έκρηξης της ανεργίας
Την καθήλωση των μισθών, βάσει του δόγματος ότι
[b]Τι σχεδιάζουμε: -Θα..Θα...Στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση. Δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας εντός τετραετίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, ώστε στο τέλος της τετραετίας το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% εντός τετραετίας
Εφαρμογή κινήτρων για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας
Να ενισχύσουμε τα μέτρα κατά της υποδηλωμένης εργασίας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία
Νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5 % το 2020 και 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022
Αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων.Παμε τωρα στη ταμπακιερα και να αφησουμε τις μπουρδες και πρωτα τις δικες μου απ εξω.
Πειγε για ενα προς ενα τη αποψη σας
. -
Σε ευχαριστω γιατρε μου. Να ναι καλα το ιντερνετ ειδαλλως οτι και αν φαινεται οτι γνωριζω στα αυτοκινητα (λιγα ειναι στην ουσια) τα οφειλω στο ιντερνετ και καποια απο μικρο παιδι που ημουν στα συνεργεια ως παρατηρητης. Υπαρχουν μηχανικοι εδω μεσα που για καποιο λογο δεν πολυγραφουν και αρεσκονται σε τηλεγραφικα ποσταρισματα λες και φοβουνται μην εκτεθουν. Θα μπορουσαμε να μαθουμε παρς πολλα απο αυτους ως forum.
Τσπ το εβαλα γιατι ολο το πρωι πλακωνομασταν για τα εργασιακα και ειναι το προγραμμα της επομενης αξιωματικης αντιπολιτευσης.
Θα βαλω φυσικα και της ν.δ μολις το βρω.Ο τροπος που απαντησες ηταν αυτος που ηθελα δηλαδη διπλα σε καθε προταση να πειτε την αποψη σας. Ενα προς ενα.
Ετσι πιστευω μπορουμε να καταλαβουμε προγραμματα και να παιρνουμε εμπειριες επι πολυ συγκεκριμενων θεματων.Οποιος θελει ας βαλει και τα της οικονομιας και τα αλλα σιγα σιγα.
Παντως περιμενω αναλυση του ταξιδευτη, που τον εκνευριζω και με εκνευριζει αλλα θελω να δω τι λεει για το προγραμμα στα εργασιακα. Με ενδιαφερουν οι αναλυσεις του οταν δεν πιανει καποια αστοχα κατ εμε θεματα.
Μετα να δουμε της Ν.Δ
Υ.γ μ αρεσε η τσακπινια του πρασινου χρωματος στα θα θα θα -
Δεν με εκνευρίζεις , αφού δύσκολα εκνευρίζομαι... Μου έχει μείνει από τις παιδικές κόντρες για τις ομάδες μας που εύκολα έσκαγα γάιδαρο...
Η ουσία στα εργασιακά είναι μία και δεν έχει σχέση με τις παπαριές των κομμάτων .
Αν υπάρχουν δουλειές , τότε ο εργαζόμενος μπορεί να πουλήσει τον εαυτό του ακριβότερα . Αν δεν υπάρχουν , τότε τζάμπα ή τζάμπο σε γαλέρες...Στην οικοδομή στο φούλ του 2006-2007 μεροκάματο κάτω από 50 € δεν υπήρχε για εργάτη . Και μαζί με το ένσημο 95 € για 7 ώρες εργασία μαζί με το κολατσιό... Τα μαστόρια χτύπαγαν 200 μικτά την ημέρα .
Πριν 4-5 χρόνια στον πάτο της κρίσης , έπαιζαν στα 25-30 € για τους εργάτες , το ένσημο... και τα μαστόρια έφταναν στα 45-50 .
Τώρα έχει αρχίσει και ανεβαίνει πάλι , αλλά αργά . Δεν παίζει κάτω από 35 και παίζουν και ένσημα .
Ανάλογα πάνε τα πράγματα παντού .
Εδώ πρέπει να θέσουμε κάποια πράγματα σαν κοινωνία που είναι ώριμα , αλλά θίγουν πολλά συμφέροντα .
Η κοινωνία πρέπει να δει πολύ σοβαρά το θέμα της παιδείας . Οι ξένοι έχουν βάλει ένα στόχο να έχουν στο μέλλον το 35 % των νέων πτυχιούχους καθότι τώρα είναι αρκετά χαμηλότερο . Εμείς εδώ έχουμε ήδη από δεκαετίες , διπλάσια ποσοστά ως εισακτέους , αλλά όχι ως πτυχιούχους , μια και υπάρχουν στατιστικές ότι σχεδόν το 50 % των φοιτητών εγκαταλείπουν τις σπουδές τους .
Ο λόγος η απαξίωση πολλών πτυχίων στην αγορά εργασίας , που δείχνει στους νέους ότι χάνουν τα χρόνια τους στις σπουδές . Βέβαια οι γκαρσονιέρες και οι καφετέριες στις φοιτητουπόλεις καλά κρατούν , μια και τα παιδιά ζούν τα 4 φοιτητικά τους χρόνια και μετά βλέπουν τι θα κάνουν .
Το αποτέλεσμα όμως είναι τα παιδιά να φτάνουν σε ηλικίες κοντά στα 25 , να έχουν ακολουθήσει ένα σπουδαστικό δρόμο με θεωρίες και όχι με επαγγελματική εκπαίδευση και στα 25 βγαίνουν στην αγορά εργασίας με μηδενική εμπειρία , άντε κανένα μεροκάματο σε καφετέρια-μπαράκι , οπότε με απολυτήριο γενικού (βλέπε δεν ξέρω να κάνω τίποτα) λυκείου , οι δουλειές που ανοίγονται μπροστά του είναι να ανεβοκατεβάζει ράφια στα τζάμπο...
Βέβαια για πολλές σχολές , το ίδιο ισχύει , ακόμα και αν πάρουν πτυχίο τα παιδιά και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί . Η λύση είναι η μείωση των εισακτέων κατά 30-50 % , η άνοδος την κοινωνικής αξίας των ΕΠΑΛ και η κατανόηση του γεγονότος ότι γενικό λύκειο , χωρίς ακολουθούμενη εκπαίδευση σε πανεπιστήμιο που αξία στην αγορά εργασίας είναι απλά χαμένος χρόνος και χαμένα χρόνια εργασιακής εμπειρίας .
Ως προς τα πολιτικά , ο Αλέξης είπαμε έχασε γιατί όπως έγραψε σωστά κάποιος , εκλέχτηκε για να είναι αριστερός στα μνημόνια και κοινωνικά φιλολαϊκός , πρακτικά εκλέχτηκε ως κοινωνική δεξιά , οπότε μάλλον ο Καμμένος έπρεπε να είναι ο πρωθυπουργός,,,
Στην πράξη το έπαιξε σαμαροβενιζέλος στην οικονομία και στα μνημόνια , δηλαδή βοηθάμε τα πελατάκια , ξύστες και συνταξιούχους και σκίζουμε τους παραγωγικούς και τους νοικοκυραίους και στα κοινωνικά το έπαιξε πολύ αριστερός , οπότε ο λαός του φέρθηκε ανάλογα .
Στις εκλογές αν και ακόμα είμαστε μακριά από αυτές από άποψη πολιτικού χρόνου , τα αποτελέσματα μπορεί να μας εκπλήξουν και άλλο , ιδιαίτερα ως προς το ποσοστό της νδ , την διαφορά του με τον σύριζα και πόσο θα επηρεαστεί ο σύριζα από το μέρα 25 . Ακόμα πόσο θα πάρει το κινάλ με τους βενιζελικούς έξω .
-
Στον κλαδο σου πως τα βλεπεις τα πραγματα; ξεκινησε να γυριζει ο τροχος; ετσι οπως ειναι η οικονομια μας σε πρωτη φαση εσεις ειστε η μιζα για να παρει μπροστα
Για τη παιδεια δεν ξερω. Τη μια βλεπεις την παιδεια στα σκανδιναβικα κρατη που ειναι τελειως διαφορετικη.
Την αλλη διαβαζεις ερευνες και αξιολογησεις της οικονομιας μας και βλεπεις πως το μοντελο της παιδειας μας ειναι ενας λογος προσελκυσεις επενδυσεων. Οτι τελικα μεσα απο τοσες στρεβλωσεις εχουμε κανει κατι αωστο. -
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Ο λαφαζανης το διέλυσε και έριξε πυρά κατα Τσίπρα,οι αντιμνημονιακοι,μια δεκαετία μετα και δεν μπορουν να συνεργαστούν με ενα κοινό μέτωπο,θέσεις κλπ.Και από την άλλη τρώμε στην μάπα τον μπον βιβέρ αριστερό Βαρουφάκη που για ακόμη μία φορά τα ΜΜΕ τον σπρώχνουν να μπει στη βουλή με το ζόρι.
Από την μία πλευρά αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό κάποιος πολίτης θα πάει να ψηφίσει αυτόν τον τύπο και από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι τι πλάτες μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος και έχει τα ΜΜΕ τόσο κοντά του.
Εμφανίστηκε από το πουθενά σε τηλεοπτικά παράθυρα με SKYPE πριν μερικά χρόνια σε διάφορα κανάλια και πλέον τον τρώμε στην μάπα καθημερινά.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από την μία πλευρά αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό κάποιος πολίτης θα πάει να ψηφίσει αυτόν τον τύπο και από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι τι πλάτες μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος και έχει τα ΜΜΕ τόσο κοντά του.
Δεν ξέρω εαν θα τον ψηφίσω, αλλά μου είναι πολύ αρεστός και αυτά που λέει εν γένει είναι και πολύ σωστά...στην θεωρία τουλάχιστον. Επίσης, από τους ελάχιστους πολιτικούς (που δεν είναι πολιτικός όμως, ίσως για αυτό) που έμεινε πιστός σε αυτό που του ζήτησαν να κάνει και όταν το άλλαξαν, παραιτήθηκε αντί να κρατήσει την καρέκλα (προφανώς έχει χρήματα και δεν τον νοιάζει).
-
Εγώ ρε συ Φάνη γιατί δεν μπορώ να πιστέψω κανέναν από δαύτους;
Γιατί όλοι αυτοί οι κομήτες της πολιτικής μου φαίνονται σαν τυχοδιώκτες, υποκριτές που προσπαθούν να χωθούν με το ζόρι στην Ελληνική πολιτική σκηνή λόγω κρίσης;
Σαν κοράκια μου φαίνονται όλοι αυτοί.Ειδικά για τον Βαρουφάκη διακρίνω και ισχυρές δόσεις αυταρέσκειας, στυλάκι εγωκεντρικό και εγωπάθεια.
-
Συμφωνώ μαζί σου Νίκο, στο κομμάτι του εγωκεντρισμού. Σαφώς και έχει θέματα ο άνθρωπος...αλλά εκτίμησα το γεγονός ότι ανέλαβε υπουργός με συγκεκριμένο στόχο / ατζέντα και αυτό κυνήγησε (δεν λέω εαν ήταν σωστή ή λάθος η συγκεκριμένη πολιτική) και όταν τον άδειασαν, είχε την ευθυξία να παραιτηθεί.
Φυσικά μπορεί να είναι άλλη μια φούσκα, αλλά όσες συνεντεύξεις του έχω παρακολουθήσει δεν μπορώ να πω ότι λέει ασυναρτησίες, ούτε κάνει κωλοτούμπες...υποστηρίζει συγκεκριμένα πράγματα και δεν τα αλλάζει ανάλογα με το πως φυσάει ο άνεμος. Μπορέι να μην συμφωνώ με όλα αυτά που πρεβεύει, αλλά μου αρέσει που είναι σταθερός σε αυτα που πρεσβεύει.
-
Εγώ θα ήθελα κάποιος αρχηγός κόμματος να έχει άποψη και θέσεις για όλα τα θέματα.
Τον Βαρουφάκη δεν τον έχω ακούσει ποτέ να μιλάει για άλλα θέματα εκτός της οικονομίας.Και πιθανά το κάνει επίτηδες γιατί οι αριστερίστικες αντιλήψεις δεν περνάνε εύκολα στην Ελληνική κοινωνία.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Στον κλαδο σου πως τα βλεπεις τα πραγματα; ξεκινησε να γυριζει ο τροχος; ετσι οπως ειναι η οικονομια μας σε πρωτη φαση εσεις ειστε η μιζα για να παρει μπροσταΠριν σου απαντήσω επί της ουσίας , να πω ότι ο ελληναράς καταναλωτής είναι ηλίθιος με πατέντα και διαχρονικά .
Ακούει τι του λένε οι Αυτιάδες... Αν του πουν να αγοράσει , σαρώνει τα πάντα , αν του πουν να μην αγοράσει δεν αγοράζει τίποτα .Οπως έχω γράψει και άλλες φορές , ο πάτος ήταν το 2013 . Τότε κάποιος μπορούσε να αγοράσει καλά ακίνητα σε καλές τιμές . Αν πάμε πίσω και σε αυτό το φόρουμ , που έχουν γίνει ομηρικές μάχες , θα δεις τι πλάκα είχε .
Από το 2013 μέχρι το 2016 ξύναμε τον πάτο με μικρές ανάσες προς τα πάνω . Από το 2017 άρχισε η άνοδος , αλλά όχι συνολικά . Επιλεκτικά στα πολύ φτηνά, στα μικρά και στα πολύ παλιά . Γενικά αρχικά σε ότι έπαιζε από 50.000 και κάτω , μετά από 100.000 και κάτω .
Η είσοδος των ξένων δημιούργησε και άλλες στρεβλώσεις , αλλά πλέον τα κάτω των 50000 τελείωσαν , τα κάτω των 100.000 δυσκόλεψαν και αρχίζουμε και έχουμε οριακές ανόδους παντού .
Οι Ελληνες αγοραστές είναι οι ίδιοι που έψαχναν την ευκαιρία και τον πάτο τα τελευταία 8 χρόνια...
Αλλά τον πάτο και την κορυφή τους βλέπεις πάντα όταν τους περάσεις και έχεις απομακρυνθείς από αυτούς .Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νέες κατασκευές από το 2009 μέχρι το 2018 , πρακτικά δεν υπήρχαν .
Τώρα έχουν ξεκινήσει κάποιες , αλλά πολύ δειλά από επιχειρηματίες που έχουν πολλά λεφτά , έχουν αγοράσει φτηνά την γη και περιμένουν να πουλήσουν ακριβά για να πάρουν υπεραξίες .
Αυτό θα συνεχιστεί και οι δουλειές στο μέλλον θα είναι λίγες , από μεγάλες εταιρείες , μεγάλου μεγέθους και ακριβές .
Η λογική του μικρού κατασκευαστή και του μεγάλου ανταγωνισμού , μας τελείωσε , αφού πολλοί έπαθαν ζημιές από την κρίση και δεν μπορούν να ανακάμψουν , ενώ όλοι είναι 10 χρόνια μεγαλύτεροι με ό,τι σημαίνει αυτό , ιδιαίτερα αν δεν έχουν διάθεση , δύναμη και διαδοχή .
Αρα για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον , η αγορά θα ανεβαίνει οι τιμές αρχικά θα ανέβουν λίγο γρήγορα , δηλαδή αν δεχτούμε ότι έχουν πέσει 40 % κάτω από την κορυφή του 2007 , θα καλύψουν μέσα σε 1-2 χρόνια εύκολα το πρώτο μισό των απωλειών , αλλά μετά θα έχουμε μικρότερες αυξήσεις . Εκτός αν έχουμε μεγάλα έργα σε Ελληνικό , Ελαιώνα κλπ και έχουμε τοπικές αυξήσεις .
Στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για εντελώς τοπικούς λόγους .
-
Όσο και να φαίνεται περίεργο,στα ακίνητα το πάρτυ τελείωσε. Για την ανατολική Θεσσαλονίκη που έχω πλήρη εικόνα τα καλά και σε λογική τιμή ακίνητα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Ο τόπος είναι γεμάτος ρημαδιά συνέπεια της αρπακόλλας της δεκαετίας του 2000. Ειδικά μέσα στην πόλη γίνεται τρελό πανηγύρι με άνοδο τιμών κατά 30% τουλάχιστον το τελευταίο έτος. Όταν το έλεγα σε πελάτες μου πέρυσι ότι εφόσον έχουν αποφασίσει να αγοράσουν πρέπει να κινηθούν γρήγορα,αυτοί γελούσαν. Και μου έρχονται μετά από κάποιους μήνες για να ξαναδούν κάποια από τα ακίνητα που είχαν δει τότε και αυτά έχουν απλά πωληθεί. Έχω ζευγάρι που ενώ πούλησαν το δικό τους στην πόλη πλέον δεν έχουν που να μείνουν και μένουν σε ξενοδοχείο εφόσον όλα όσα είχαν δει και τους άρεσαν κάπως έχουν πωληθεί! Φυσικά πλέον είναι διαθέσιμα μόνο σχετικά ακριβά ακίνητα.
Criu,συμφωνώ απόλυτα για τον Έλληνα καταναλωτή.... -
Δηλαδη βλεπετε να ερχετε το μοντελο, μεγαλη γη μεγαλα συγκροτηματα απο πολυεθνικες. Κατι σαν την ισπανια;
-
Κατα πως τα λέει ο Ριζοσπάστης μεταξύ 2013 και 2018 η μετανάστευση πρέπει να αφορά
περί τα 200-250000 άτομα. Δεν ξέρω βέβαια τι και πως κάνει τους υπολογισμούς, π.χ.
απόφοιτος που δεν έχει μπει στην αγορά εργασίας (άρα ποτέ δεν καταγράφηκε ως
εργατικό δυναμικό) μάλλον δεν υπάρχει στον υπολογισμό.
Ακόμη κι έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τα πάει πιο καλά
στην ανεργία αν δεν είχε πυροβολήσει τα πόδια του (και τα δικά μας) το '15 με τα CC.ΥΓ1: Βαρουφ, ο άνθρωπος-παγώνι. Το ότι συνεχίζει με συνέπεια να λέει μεγαλοστομίες που
δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή δεν σημαίνει ότι δεν είναι απλά ένας φουσκωμένος τενεκές.ΥΓ: Επειδή ξαναδιαβάζω λίγο τώρα προς τα πίσω, η δημιουργία οικογένειας και παιδιών είναι
πολύ 'long term' project για να σου εγγυηθεί κάποιος ότι 'όλα θα πάνε καλά' και
'οι τωρινές αποδώσεις' (το πως είσαι σήμερα εσύ και το παιδί
οικονομικά και από άποψη υγείας) δεν 'εξασφαλίζουν τις μελλοντικές' (η ζωή είναι γεμάτη
από απρόοπτα έτσι κι αλλιώς, ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα!). -
Στα του Βαρουφάκη κάποια πράγματα δεν με πείθουν.
Για παράδειγμα που βρίσκει όλα αυτά τα χρήματα για όλες αυτές τις δομές, κανάλια προώθησης κτλπ
Δλδ η οργάνωση μου θυμίζει ΜΚΟ.
Ήταν και σύμβουλος σε οργανισμούς του Σώρος στο παρελθόν, δεν ξέρω και αν ήταν βαλτός να τινάξει την Ευρώπη στο αέρα με σκοπό να κερδοσκοπίσουν άνθρωποι τύπου Σώρος.Υ.Γ:Είδατε ποιους συλλάβανε στην ληστεία στο ΑΧΕΠΑ έτσι;
Youtube Video -
Δεν είναι μόνο ποιούς συνέλαβαν...αν διαβάσεις προσεκτικά το ρεπορτάζ,ο ένας είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη και εξέτισε τα 3(!!) αποφυλακιζόμενος βάση του νόμου Παρασκευόπουλου.
@Lap Δεν ξέρω αν υπάρχει ο οικιστικός χώρος ανάπτυξης συγκροτημάτων τύπου Ισπανίας αλλά πραγματικά ελπίζω να μην γίνουν αυτά τα εκτρώματα στην Ελλάδα. Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση όλη η νότια Ισπανία με αυτά τα αίσχη,κουτάκια στη σειρά σε ολόκληρες πλαγιές.
-
Ειναι οι ψυχολογικοι παραγοντες. Οταν νιωσεις ενα σταθερο κρατος διπλα σου. Οταν δεις πως και αλλοι φτωχοι σε μια ατυχια βρηκαν διχτυ, δεν πεταχτηκαν εξω απο το σπιτι, δεν κοπηκε το ρευμα κτλ και γε ικως δεν επεσαν αλλα κρατηθηκαν. Αρχιζουν οι αναστολες να πεφτουν. Αρχιζεις να κοιτας και αλλα πραγματα στη ζωη.
Αν εισα με 70 ευρω στο πορτοφολι ενω δουλευεις εξαντλητικα, κανεις παιδι; ουτε πατινι δεν αγοραζεις
Απο την αλλη δεν μπορει να επιβαλλεις στην ιδιοτοκη εταιρια περα απο ενα ποσο την αυξηση του μισθου. Μεχρι ενος σημειο θα τους πιεσεις παραπανω δεν γινεται. Πρεπει να αναιβει κια η οοκο ομια ταυτοχρονα. Αρα εμμεσα πρεπεει απο καπου να βρεις κεφαλαιο για το διχτυ, οι οικονομιες ανεβαινουν αισθητα ανα δεκα ετη
Το θεμα ειναι αλλου . Πως ταυτοχρονα με τη ανθρωπιστικη κριση επρεπε να συμβει η ανοδος του αξιογραφου της χωρας, (οι αγορες χαιρονται οταν βλεπουν buffers πλεονασματα). Αν δηλαδη το αξιογραφα μας ηταν καλα θα εβαζε 30 δις λιγοτερους φορους (φανταζομαι) και τα 6 επιπλεον δις (36 δις ειναι το υπερπλεονασμα) θα το εριχνε σε χαμηλοσυνταξιουχους και νεες οικογενεις.
Δηλαδη, αι υπαρζουν φοροι εκτρωματα. Ο προκατοβολικος φορος ειναι τοσο αδικος που πραγματικα απορω πωε δεν βγηκε αντισυνταγματικος. Και εμενα χτυπουν οι φοροι απο παντου.
Αλλα εβλεπα την κατασταση οπως τοτε με τον Βενιζελο.
Βεβαια υπηρξε το 15 με τα αστεια λογια (στην αρχη νομιζα πλακα κανουν) και την γνωριμια με τις αγορες οπου εκει βαρατε τους και εχετε δικιο.
Ολοι μπραβο θα ελεγαν. Αλλα η χρονικη στιγμη ηταν διαφορετικη.Πιστευω ο κυριακος αναλαμβανει σε πολυ καλυτερη φαση την εικονα της οικονομιας. Θελω να πετυχει. Με την εννοια της χωρας. Αλλα θελω και οι φιλοι μου να κανουν οικογενειες. Δεν αντεχω και εγω ξανα αλλη πτωση της οικονομιας. Οχι αλλο πια.
@ τοσο χαλια στη ισπανια ε;
Ασχετο το προγραμμα της ν.δ για τα εργασιακα που ναι ρε παιδια. Ενα προς ενα
Απο χθες το ψαχνω -
Ορίστε, σε pdf να το δεις με την ησυχία σου:
https://www.google.gr/url?sa=t&source=w ... pl-yMxW38V -
Αντε ρε, Στρωνομαι και στην οθονη μεχρι να ανοιξει το pdf
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ