-
@ilias-a said in Peugeot 308 (2013):
@vdx said in Peugeot 308 (2013):
Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι το κλιματιστικό δεν αποδίδει όσο πριν. Παίρνω τηλέφωνο στην Peugeot Gallo να ρωτήσω τιμή για έλεγχο και πλήρωση φρεόν.
Στο κατάστημα νέας Χαλκηδόνας μου είπανε 80 € ο έλεγχος + το κόστος του φρέον, αλλά δεν μπορούν να δώσουν τιμή ούτε για την μέγιστη ποσότητα.
Στο κατάστημα Αγίας Παρασκευής μουσειπαν 40€ για τον έλεγχο και έως 300€ σε περίπτωση που έχει τελειώσει, δηλαδή 450ml.
Στο κλίμα Μιχαηλίδη στον άγιο Ελευθέριο μόλις 150 € και δωρεάν έλεγχος. Εδώ είχα πακέτο μικρά πέρυσι και είναι Ικανοποιημένος.
Υπάρχει καλύτερη πρόταση;Ποιο αεριο φοραει το 1234yf?
ΝαιΓια πληρωση απο 150+ ζητανε, πες οπωσδηποτε να βαλουν φωσφορο μεσα αν συνεχισει να εχει διαρροη να ειναι διακριτη την επομενη φορα, γιατι το λιπαντικο του ειναι αχρωμο.
Δεν είναι φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου να έχει μικροδιαρροές; Εγώ τα δύο τελευταία χρόνια που το’χω στην κατοχή μου δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια δεν γνωρίζω πότε έβαλε τελευταία φορά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης..
-
Δεν είναι φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου να έχει μικροδιαρροές; Εγώ τα δύο τελευταία χρόνια που το’χω στην κατοχή μου δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια δεν γνωρίζω πότε έβαλε τελευταία φορά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης..
Οχι, κλειστο κυκλωμα ειναι 70 χρονια να περασουν δεν πρεπει να λειπει ουτε γραμμαριο.
-
Ακριβώς.
Όποιος συμπληρώνει φρεον χωρίς να επισκευάζει τη διαρροή είναι απατεώνας.
Το ξέρω από πρώτο χέρι από φίλο μου ψυκτικό που με άδεια μπουκάλα φρεον είχε βγάλει 300€ σε μια μέρα. -
Οχι, κλειστο κυκλωμα ειναι 70 χρονια να περασουν δεν πρεπει να λειπει ουτε γραμμαριο.
Αυτό το γνωρίζω αλλά πίστευα ότι αποτελεί κοινή παραδοχή ότι με την πάροδο του χρόνου υπάρχουν πλ μικρές απώλειες. Όποτε πρακτικά πρέπει να ψάξουμε που υπάρχει διαρροή;
Στην Gallo νέας Χαλκηδόνας μου είπανε ότι βάζουν ένα ειδικό υγρό μέσα και μετά από 10 μέρες πας ξανά ώστε να δούνε που υπάρχει. Βεβαιώ κοστίζει +30€ -
@georgemit said in Peugeot 308 (2013):
Ακριβώς.
Όποιος συμπληρώνει φρεον χωρίς να επισκευάζει τη διαρροή είναι απατεώνας.
Το ξέρω από πρώτο χέρι από φίλο μου ψυκτικό που με άδεια μπουκάλα φρεον είχε βγάλει 300€ σε μια μέρα.Τα 23 πήγα στον Μιχαηλίδη, συμπλήρωσε φρεόν στο micra του 2005 και πλήρωσα 50 € χωρίς όμως να κάνει έλεγχο για διαρροή.
-
Είδες διαφορά στην απόδοση;
Αν είχε όντως χάσει δε το ξαναεχασε μετά από λίγο καιρό; -
@georgemit said in Peugeot 308 (2013):
Είδες διαφορά στην απόδοση;
Αν είχε όντως χάσει δε το ξαναεχασε μετά από λίγο καιρό;Το οδηγεί η σύζυγος για μικρές αποστάσεις γενικά δεν έχει παραπονεθεί, αλλά δεν είχε και ποτέ πλ κλ αποδώση…
-
Ανάμεσα στον hdi1.6 και 1.5 που μπήκε στα τελευταία μοντέλα επιλέγουμε τον πρώτο που βγήκε ασπαστος;
-
O 1,6 είτε με 100, είτε με 115, είτε με 120 είναι απόλυτα αξιόπιστος.
-
Για τον 1.6 από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι είναι αξιόπιστος, αλλά ανάμεσα στην επιλογή του 1.5 δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον 2ο λόγω του ότι απλά είναι πιο καινούργιος.
Διάφορες στις επιδόσεις, κατανάλωση, ρύποι κλπ δε βλέπω οπότε για μένα φαντάζει καλύτερη επιλογή ο 1.6 από όλες τις απόψεις. -
Εδώ και κανένα μήνα που το έχω έκανα αισίως 4000χλμ οπότε έχω μια γενική εικόνα από το αυτοκίνητο.
Αγοράστηκε με 95000 και κάτι χλμ, μοντέλο 18 , 1.6 diesel. Οδηγικά είναι εξαιρετικό, όπως το φανταζομουν, άνετο και ήσυχο. Ίσως έχει λίγο μαλακή ανάρτηση αλλά δε με χαλάει άλλωστε θέλω άνεση. Σαν αίσθηση έχει πολύ καλή πληροφόρηση, δεν το πίεσα και πολύ βέβαια λόγω ελαστικών (κάτι fulda έχει) αλλά σίγουρα θα στρίβει.
Το μοτέρ με τα 120 άλογα είναι υπέρ αρκετό, έχει την απαραίτητη στιγμιαία ροπή. Το κιβώτιο θεομακρο, η 6η είναι κατά βάση για Ε.Ο μιας και μπαίνει μετα τα 110.
Εσωτερικά αρκετά ποιοτικό με μαλακά πλαστικά και το i cockpit που προσωπικά μου αρεσει.
Γενικά πολύ ευχαριστημένος, δε του λειπει κατι, έχει Android auto, διζονικο clima, κλπ.
Βέβαια σαν κλασσικοί Γάλλοι μια μ.......α πρέπει να την κάνουν, μάλλον έχουν βίτσιο να τους μνημονεύουν.
Έχουν την τάπα του adblue δίπλα από τη ρεζέρβα ( το διόρθωσαν στα τελευταία με τον 1.5) και φυσικά έπρεπε να μου τελειώσει στο επαρχιακό δίκτυο με το πορτμπαγκάζ γεμάτο. -
@panos2171 said in Peugeot 308 (2013):
Για τον 1.6 από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι είναι αξιόπιστος, αλλά ανάμεσα στην επιλογή του 1.5 δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον 2ο λόγω του ότι απλά είναι πιο καινούργιος.
Διάφορες στις επιδόσεις, κατανάλωση, ρύποι κλπ δε βλέπω οπότε για μένα φαντάζει καλύτερη επιλογή ο 1.6 από όλες τις απόψεις.Ο 1.5 είναι πολύ πιο πολιτισμένος σαν ποιότητα λειτουργίας από τον 1.6.
-
Μεγάλη αλήθεια αυτό που λέει ο Χάρης. Έχουμε στην δουλειά τον 1,6 σε C4 και τον 1,5 σε 308. Η μέρα με την νύχτα. Σαν τρακτέρ ακούγεται το C4...
Peugeot 308 (2013)