-
167 gr λέει ο πίνακας.
Άρα αν δεν αλλάξουν οι συντελεστές, το τέλος θα είναι 409,15€.
Για τα τεκμήρια/φόρο πολυτελούς διαβίωσης δεν ακούγεται κάτι για κάποια αλλαγή.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
167 gr λέει ο πίνακας.Άρα αν δεν αλλάξουν οι συντελεστές, το τέλος θα είναι 409,15€.
Για τα τεκμήρια/φόρο πολυτελούς διαβίωσης δεν ακούγεται κάτι για κάποια αλλαγή.
Ωχ, τον ήπιαμε, από 280 εγώ υπολόγιζα να πάει 293 το πολύ (εγώ ξέρω για 153gr). Για τεκμήρια και φόρο ούτε εγώ έχω ακούσει κάτι για αλλαγή, γι'αυτό και λέω ότι μάλλον συνεχίζει ακάθεκτο το παρόν καθεστώς
-
Η άδεια κυκλοφορίας μήπως γράφει; Μπορεί ο πίνακας να λέει ό,τι να 'ναι.
-
Σωστό και αυτό, θα το κοιτάξω αύριο πρωί που θα πάρω βόλτα τη γαλλίδα για μερικά 'εκτελούνται μεταφοραί' δρομολόγια...
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Πάντως SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες. Κάθε φορά που διαβάζω πχ ότι το Χ3 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το Q5 γελάω από μέσα μου.
Α οχι φιλε δε θα χαλασεις εσυ τη πιατσα δω μεσα σ ορισμενους. Τωρα περιμενε θα σε πουνε και ΒΑΤΑΝΕΝ και κοντρακια και παλιοτεντυμποι αμα λαχει που τολμησες να γραψεις τ αυτονοητο!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πάντως SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες. Κάθε φορά που διαβάζω πχ ότι το Χ3 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το Q5 γελάω από μέσα μου.
Α οχι φιλε δε θα χαλασεις εσυ τη πιατσα δω μεσα σ ορισμενους. Τωρα περιμενε θα σε πουνε και ΒΑΤΑΝΕΝ και κοντρακια και παλιοτεντυμποι αμα λαχει που τολμησες να γραψεις τ αυτονοητο!
Μακρυά από μένα [emoji1]
Το παίρνω πίσω! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα και στις κατηγορίες. Υπάρχουν suv που είναι φτιαγμένα ξεκάθαρα για off road με 'μαλακό στήσιμο', τα οποία γέρνουν πολύ όμως σε στροφές, υπάρχουν άλλα που είναι βαριά και μεγάλα και δεν αντέχουν πιέσεις και στροφιλίκια, υπάρχουν όμως και suv με πιο σκληρό στήσιμο, που στρίβουν καλύτερα από πολλά sedan (δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι όλα τα sedan είναι σαν τις alfa romeo και τα m της bmw...) και έχουν και καλύτερες επιδόσεις από πολλά από αυτά.
Το καλό Q3 κάνει τα 0-100 σε 6,4'' και έχει εξαιρετικό στήσιμο
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=20720
Το performance σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=24404
Η Χ1 με τα 231 άλογα σε 6,5''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=21931
Η GLA σε 7,2''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=18797
ενώ η amg version σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=25534Αυτά βάζουν κάτω πολλά - για να μην γράψω τα περισσότερα - από τα sedan και τα hatch που κυκλοφορούν. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα suv πάνε καλύτερα από τα sedan γενικά. Θα ήμουν αφελής αν έγραφα κάτι τέτοιο. Προφανώς υπάρχουν πολλά sedan ίδιας αξίας με τα suv που ανέφερα παραπάνω που προφανώς είναι επίπεδα πάνω στον δρόμο και ξεπερνούν και σε επιδόσεις και σε στήσιμο τα ψηλότερα αδερφάκια τους. Δεν έχει νόημα να αναφέρω παραδείγματα, άλλωστε εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μένα...
Ωστόσο, - σε αυτό ήθελα να καταλήξω - απόλυτες και ισοπεδωτικές θέσεις του στυλ 'SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες' δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα χρώματα... -
Και έτσι καταλήγουμε για μια ακόμη φορά να συζητούμε για το προπατορικό αμάρτημα .Αλλά αφού έτσι πάει η συζήτηση ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Θα βάλω αυθαίρετα δύο παίκτες αναφοράς. Στην μια γωνιά βρίσκεται το υπεράνω πάσης κριτικής defender της Land rover ενώ στην άλλη μια όμορφη Ιταλίδα που ακούει στο όνομα Τζούλια. Το ένα έχει την ικανότητα να κινείται σε κατσικόδρομους της Δίρφυς με τέτοια άνεση ως να είναι μια απλή βόλτα στην εξοχή. Το άλλο μπορεί να κάνει τα στροφιλίκια της Ριτσώνας να μοιάζουν ευθείες και τις ανηφοριές της σαν κατηφοριές. Και τα δύο μπορούν να δώσουν χαμόγελα ευτυχίας στους κατόχους τους. Το αντίθετο όμως θα συμβεί εάν αλλάξουν ρόλους στις ίδιες διαδρομές. Το χαμόγελο δίνει τη θέση του στον ιδρώτα και η οδήγηση θα γίνει μαρτύριο και για τους δύο οδηγούς. Επειδή όμως δεν είναι δυνατό για όλα τα βαλάντια να κατέχουν τέτοιου είδους οχήματα και μάλιστα ένα για κάθε περίσταση... οι κατασκευαστές πρότειναν μια σειρά υλοποιήσεων για όλους και για όλα τα βαλάντια. Για το λόγο αυτό και η μεγάλη ποικιλία ή τα διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις. Το ζήτημα είναι τη προσφέρει το κάθε όχημα και πως αυτό γίνεται αντιληπτό βάση αυτών που ζητάει από τον μέσο αγοραστή... Ο όσιος της δημοσιογραφίας των αυτοκινητων κος Κλάρκσον συχνά έχει αποθεώσει οχήματα για αυτά που προσφέρουν ενώ πολλές φορές έχει προσβάλλει απίστευτα υλοποιήσεις συγκρίνοντας τι προσφέρουν και τι ζητούν. Αλίμονο σε εκείνα που δεν προσφέρουν αυτά που υπόσχονται δηλαδή. Αλήθεια είναι πως τα suv εφοδιασμένα πλέον με διάφορα ηλεκτρονικά μπορούν να κρατιούνται στο δρόμο και σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες και σβέλτους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν. Πολλά ψηλά όπως η νέα Χ1 δείχνουν να έχουν ξεγελάσει την καταραμένη φυγόκεντρο που πολλούς οδηγούς διαφόρων επαγγελμάτων μέσα σε μια στιγμή τους έδωσε την ιδιότητα του τοπογράφου... Με καλορυθμισμένες αναρτήσεις και με ανάλογα προφίλ ελαστικών μπορούν να ξεβρακώσουν πολλά σενταν με τάσεις πλεύσης. Παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στον κάτοχό τους να δοκιμάσει λίγο από το φρούτο της εκτός δρόμου οδήγησης. Αν το δούμε έτσι η οδηγική απόλαυση που προσφέρουν μπορεί να είναι όχι μόνο αρκετή αλλά και να πολυποίκιλη. Από την άλλη δύσκολα μπορούν να συγκριθούν με παρόμοιου μπάτζετ υλοποιήσεις σεντάν στην άσφαλτο και μόνο εκεί. Το να συγκρίνεις ένα range rover revoke με ένα απλό πλην τίμιο Auris δεν περιποιεί τιμή όπως και μια τζούλια με ένα duster. Είναι όπως λέγαμε μικροί 'βάλτα με κάποιον σαν το μπόι σου'. Εκει είναι που αρχίζουν τα πλην για ένα suv όταν μιλάμε για τη άσφαλτο και ενός street όταν μιλάμε για κινηση σε επαρχιακούς δρομους με κακά οδοστρώματα.
-
Πολύ σωστή τοποθέτηση. Ισχύει, τα περισσότερα αυτοκίνητα -ειδικά τα ακριβά όπως αυτά για τα οποία μιλάμε- μπορούν να κάνουν καλά διαφορετικά πράγματα.
Από εκεί και πέρα ο αγοραστής έχει τις προτεραιότητές του και οφείλει να τις σταθμίζει σωστά πριν ξηλωθεί.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι για να είναι η λύση της εξίσωσης 'SUV', δεν μπορεί να είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων η οδηγοκεντρικότητα.
Και ναι, τα περισσότερα στρίβουν μια χαρά, κάποια πάνε καλά και στην ευθεία ίσως (αν πληρώσεις αρκετά και στην αγορά και στη χρήση).
Αλλά είναι το ίδιο να λέμε ότι το golf πάει καλά off-road. Ναι, πάει μια χαρά στους πατημένους χωματοδρομους (που πάνε κι αν πάνε τα SUV που κυκλοφορούν) αλλά δεν το πήρες γι'αυτό.
Ας κοιτάξουμε την αλήθεια καταματα, συζητάμε για SUV επειδή έχουν το ύψος, τους χώρους, την πρακτικοτητα κι επειδή είναι αυτό που παίρνουν κι οι άλλοι.
Κακό δεν είναι αυτό, αλλά μην κοροϊδευόμαστε κι όλας... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα και στις κατηγορίες. Υπάρχουν suv που είναι φτιαγμένα ξεκάθαρα για off road με 'μαλακό στήσιμο', τα οποία γέρνουν πολύ όμως σε στροφές, υπάρχουν άλλα που είναι βαριά και μεγάλα και δεν αντέχουν πιέσεις και στροφιλίκια, υπάρχουν όμως και suv με πιο σκληρό στήσιμο, που στρίβουν καλύτερα από πολλά sedan (δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι όλα τα sedan είναι σαν τις alfa romeo και τα m της bmw...) και έχουν και καλύτερες επιδόσεις από πολλά από αυτά.
Το καλό Q3 κάνει τα 0-100 σε 6,4'' και έχει εξαιρετικό στήσιμο
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=20720
Το performance σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=24404
Η Χ1 με τα 231 άλογα σε 6,5''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=21931
Η GLA σε 7,2''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=18797
ενώ η amg version σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=25534Αυτά βάζουν κάτω πολλά - για να μην γράψω τα περισσότερα - από τα sedan και τα hatch που κυκλοφορούν. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα suv πάνε καλύτερα από τα sedan γενικά. Θα ήμουν αφελής αν έγραφα κάτι τέτοιο. Προφανώς υπάρχουν πολλά sedan ίδιας αξίας με τα suv που ανέφερα παραπάνω που προφανώς είναι επίπεδα πάνω στον δρόμο και ξεπερνούν και σε επιδόσεις και σε στήσιμο τα ψηλότερα αδερφάκια τους. Δεν έχει νόημα να αναφέρω παραδείγματα, άλλωστε εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μένα...
Ωστόσο, - σε αυτό ήθελα να καταλήξω - απόλυτες και ισοπεδωτικές θέσεις του στυλ 'SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες' δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα χρώματα...Εγώ θα έλεγα ότι
- Στα ίδια χρήματα το οποιοδήποτε σεντάν είναι σαφέστατα πιο αποτελεσματικό, πιο γρήγορο, πιο ασφαλές και πιο οδηγοκεντρικό στο δρόμο. Υστερεί μόνο σε crash test... εναντίον άλλων οχημάτων, γιατί μηχανάκια ποδήλατα και πεζούς τους καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες
- Η κατανάλωση στα SUV είναι +10% άνετα επάνω από τα 50-60 χαω.
- Και 1 sec να είναι πιο γρήγορο στα 100 από ένα σεντάν, πάνω από τα 150 μένει πίσω λόγω αεροδυναμικής τούβλου.
-
αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν suv με αρετές στον δρόμο...άλλο το να γράφεις ότι είναι χειρότερα κ άλλο το ότι δεν έχουν καθόλου αρετές!
έννοιες ασύμβατες δεν είναι.. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν suv με αρετές στον δρόμο...άλλο το να γράφεις ότι είναι χειρότερα κ άλλο το ότι δεν έχουν καθόλου αρετές!
έννοιες ασύμβατες δεν είναι..Ασύμβατη είναι η έννοια 'οδηγοκεντρικότητα' - την οποία ελάχιστα αυτοκίνητα σήμερα μπορούν να βάλουν μπροστά - με τα SUV. Κανένα δεν είναι 'οδηγοκεντρικό'. Μπορεί να πηγαίνουν γρήγορα στην ευθεία, μπορεί ακόμα και να στρίβουν πολύ γρήγορα. Αρετές έχουν. Αυτό όμως δεν είναι 'οδηγοκεντρικότητα'.
Οδηγοκεντρικό είναι το αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί με πρώτη προτεραιότητα να δίνει ευχαρίστηση στον οδηγό του όταν ανεβάζει τους οδηγικούς ρυθμούς του. Αν έχουμε άλλη ερμηνεία για τον όρο, πάω πάσο.
Καλά, χρυσά κι άγια τα SUV (γι'αυτό κι εγώ τέτοιο πήρα δηλαδή) αλλά να μην κοροϊδευόμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Εδώ το offroading είναι παραμύθι για τους περισσότερους αγοραστές SUV (δεν έχουν δει ούτε λάσπη τα περισσότερα στη ζωή τους).
-
Υπάρχουν στιγμές που σε συζητήσεις σαν και αυτή το μυαλό μου πηγαίνει σε ένα παλιό μέλος του forum που έχει την τύχη και να κατέχει κορυφαίο suv όπως και κορυφαίο street car αλλά και ένα συμπαθέστατο μικρομεσαίο. Εχω διαβάσει αρκετές αναφορές του πάνω στην τροπή που πήρε η κουβέντα και οι απόψεις του με βρίσκουν όχι μόνο σύμφωνο αλλά και του δίνω την προσήλωση του μαθητή στο δάσκαλο. Ενδεχομένως παραποιώντας λίγο τις απόψεις του διατυπώνω πως αν κάποιος θέλει να τοποθετήσει στην σωστή διάσταση τη σύγκριση των δύο τύπων οχημάτων δεν έχει παρά να συγκρίνει 2 της ίδιας φίρμας. Υπάρχει ας πούμε κάποιος που πιστεύει πως η Χ1 θα μπορούσε να δίνει περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση από την τριάρα με αντίστοιχο κινητήρα και ανάλογο σπορ στήσιμο. Θα μπορούσε κάποιος να γράψει πως το θαυμάσιο cx7 μπορεί να κοντράρει ένα rx8 ή ένα kadgar ένα megane σε θέματα που έχουν να κάνουν με το πάτημα στο δρόμο. Γιατί κακά τα ψέματα για την άσφαλτο μιλάμε και εκεί η αεροδυναμική, ο όγκος και το ύψος, η μάζα και άλλα πολλά συγκρούονται για να προκύψει αυτό που λέμε οδική συμπεριφορά. Με τους όρους της φυσικής ποιος είναι χαμένος από χέρι γινεται ευκολα νομίζω αντιληπτό. Για να τελειώσω το συλλογισμό μου σε suv θεωρώ απαράδεκτη και ανεύθυνη την δυνατότητα απενεργοποίησης του esp.
-
Βασικά αυτή είναι και η καλύτερη λύση συνολικά.
Παίρνεις ένα πετρελαιοκίνητο SUV με απλώς επαρκή (για σένα) ισχύ και με την οικονομία που έκανες παίρνεις κι ένα RX8 του 2006 ξέρω γω για να κάνεις βόλτες το ΣΚ μόνος σου. Συνολικά πιο λίγο θα σου κοστίσει από το να βάλεις κανένα θηρίο μοτέρ σε κανένα θηρίο αμάξι από την αρχή ως το τέλος (από την αγορά ως τη μεταπώληση, φόροι και καύσιμα μέσα).
Λύσεις υπάρχουν.
-
Φαίνεται ξεκάθαρα από τα λεγόμενά μου ότι ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να συγκρίνω τις 2 κατηγορίες. Απλά ορίζοντας την οδηγοκεντρικοτητα ως χαρακτηριστικο που προσφέρει ΚΑΙ οδηγική ευχαρίστηση στον οδηγό θεωρώ ότι τέτοια στοιχεία εντοπίζονται κ σε ορισμένα suv. Η ένστασή μου είχε εξαρχής να κάνει με τον ισχυρισμό ότι απουσιάζουν εντελώς από την κατηγορία κάτι που δεν ισχύει εφόσον υπάρχουν suv καλύτερα στημένα κ με καλύτερες επιδόσεις από πολλά sedan. .Το προηγούμενο κ το τωρινό μου αμάξι αποτελούν τρανή απόδειξη ανεξάρτητα από το ότι τα χωρίζουν πάνω από 20000 ευρώ...
-
Στην ίδια συζήτηση έχουμε εμπλακεί όλοι μας αρκετές φορές, τουλάχιστον οι λίγο μεγαλύτεροι ή/και αυτοί που έχουν ανάγκη για περισσότερες αυτοκινητιστικές 'λύσεις': πρέπει να βγουν off-road, τους αρέσει η οδήγηση, πρέπει να κάνουν μετακομίσεις, τους ενδιαφέρουν τα σύγχρονα μπλιμπλίκια -που'λεγε και ο πατέρας μου- κοκ κοκ...
Στην περίπτωσή μου (όπως και πριν μερικά χρόνια), το 'μεγάλο' μας αυτοκίνητο πρέπει ταυτόχρονα να κάνει πολλά πράγματα, καθότι αν αρχίσουμε τα 'πάρε το α για off-road, πάρε το β για επιδόσεις, πάρε το γ για οικονομία, και πάρε και το δ για τη σύζυγο', θα γίνουμε το billionaire's club Στην άλλη άκρη, το να έχουμε ένα και μοναδικό αυτοκίνητο βολεύει ακόμα λιγότερο, χώρια που δουλεύουμε και οι δύο.
Ως εκ τούτου, έχουμε -πλέον- το Fiesta 1.0EB για εντός πόλης, δουλίτσες, καθημερινότητα γενικώς, και πρέπει το 'μεγάλο' αυτοκίνητο να μπορεί να μας κουβαλήσει όλους, να χωράει τα μπαγκάζια μετακόμισης, να είναι σχετικά άνετο, να είναι ψηλό και αν γίνεται 4κούνα (λόγω νησιού), και -δικό μου 'θέλω'- να μην βαριέμαι τη ζωή μου οδηγώντας το. Τα υπόλοιπα που γράφω περί βελτιώσεων, επιδόσεων κλπ είναι 'καλό να υπάρχουν'.
Από τα παραπάνω, εύκολα καταλήγουμε στο ότι το όχημα που μας ταιριάζει είναι είτε τύπου-Allroad, είτε SUV. Γι'αυτό και πριν είχα πάρει το CX7, γι'αυτό και τώρα ψάχνω κάτι αντίστοιχο. Απλώς το μεσοδιάστημα με τη C5 μου έδειξε ότι όντως η αρχική μου εκτίμηση (περί Allroad ή SUV) ήταν σωστή, και ότι καλό θα ήταν να μπορώ να οδηγώ και όχι να μεταφέρομαι. Κάποια άρθρα (του κ@λου) περί 'να πεθάνουν τα SUV' ή σχόλια από μικρούς/ανύπαντρους/χωρίς υποχρεώσεις του στυλ 'τι να το κάνεις το περίπτερο ρε παπού ?' με αφήνουν παγερά αδιάφορο
Άρα που καταλήγουμε ? Ξανά και πάλι στο αρχικό μας ερώτημα, ποιο από τα ψηλά S/w και SUV μπορεί να θεωρηθεί ως χρυσή τομή, που να τα προσφέρει όλα και στο μικρότερο δυνατό κόστος ?
-
Επειδή είσαι δικός μας. Πάρε ένα cx-5 από Γερμανία.
Μακράν το πιο ενδιαφέρον οδηγικά και υπηρετεί και την οικογένεια σωστά.
Θέλει όμως να μπορείς να το συντήρησεις λίγο μόνο σου καθώς δεν αναμένεται επισήμως στην Ελλάδα προν το 2017.
http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype= ... tion&dtr=s
-
Νομίζω ότι μόνο σε A4 allroad και X3 παίζεις ρεαλιστικά με αυτά που ζητάς.
Στα 2 λίτρα και τα δύο.
Θα κοιτούσα και το octavia scout, αν βρεις κανένα δηλαδή. -
Εγω παντως δεν κατανοω τι εννοουμε με την ενοια 'οδηγικη ευχαρίστηση'; Για παραδειγμα εμενα μια Χ1 μου δινει μεγαλύτερη ευχαρίστηση οταν την οδηγώ απο μια 3αρα στο 95% των περιπτωσεων. Το 5% ειναι οταν οδηγω μονος μου και εχω κεφι και ειναι και η δοδρομη κατάλληλη και μπορω να παιξω λιγο με ελεγχομενη πλαγιολίσθηση. Επίσης μια Χ1 4κινητη ειναι ταχυτερη και με πολυ μεγαλυτερα περιθώρια προσφυσης απο μια αντιστοιχη 3αρα στις περισσοτερες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επίσης μια Χ1 4κινητη ειναι ταχυτερη και με πολυ μεγαλυτερα περιθώρια προσφυσης απο μια αντιστοιχη 3αρα στις περισσοτερες περιπτώσεις.Ε όχι δα!
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?