-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Φιλε SIMDION δεν ξερω απο ποιο μερος της Ελλαδας εισαι αλλα εδω στην Πατρα οπως ειχα αναφερει και σε αλλο τοπικ η ποιοτητα των καυσιμων ειναι πολυ κακη στα εταιρικα πρατηρια της ΕΚΟ. Μιλαμε και για βενζινη και για πετρελαιοΣε Μαρούσι, Μοσχάτο και Καλλιθεά, τα καύσιμα είναι τραγικά!
-
Δε ξερω τι λετε μερικοι εγω απο οπου κι αν εχω βαλει eko avio το αυτοκινητο παει νερο(kia rio 1.4 dsl)και το εχω συγκρινει με ολα τα αλλα premium diesel.Για το δικο μου μοτερ ειναι οτι καλυτερο υπαρχει,και μην ξεχναμε οτι ειναι η μονη εταιρεια που εχει συστημα εισροων-εκροων οποτε σε κανενα απο τα καυσιμα της δεν υπαρχει προβλημα(επιβεβαιωμενο και απο φιλους που βαζουν μονο εκο).Οσο για σενα που λες για πατρα επειδη πηγαινω συχνα εχω βαλει και απο τα 2 πρατηρια εκο που εχουν το avio και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.
-
Ο χρήστης ghad21 έγραψε:
Δε ξερω τι λετε μερικοι εγω απο οπου κι αν εχω βαλει eko avio το αυτοκινητο παει νερο(kia rio 1.4 dsl)και το εχω συγκρινει με ολα τα αλλα premium diesel.Για το δικο μου μοτερ ειναι οτι καλυτερο υπαρχει,και μην ξεχναμε οτι ειναι η μονη εταιρεια που εχει συστημα εισροων-εκροων οποτε σε κανενα απο τα καυσιμα της δεν υπαρχει προβλημα(επιβεβαιωμενο και απο φιλους που βαζουν μονο εκο).Οσο για σενα που λες για πατρα επειδη πηγαινω συχνα εχω βαλει και απο τα 2 πρατηρια εκο που εχουν το avio και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.Συμφωνώ, Εκο AVIO από εταιρικό πρατήριο, σε άδειο σχεδόν τεπόζιτο.
Seat Leon FR Tdi 2.0, πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί σε σχέση με το BP Ultimate, μου φαίνεται και καλύτερο από το Shell vpower diesel.. -
Ο χρήστης ghad21 έγραψε:
Δε ξερω τι λετε μερικοι εγω απο οπου κι αν εχω βαλει eko avio το αυτοκινητο παει νερο(kia rio 1.4 dsl)και το εχω συγκρινει με ολα τα αλλα premium diesel.Για το δικο μου μοτερ ειναι οτι καλυτερο υπαρχει,και μην ξεχναμε οτι ειναι η μονη εταιρεια που εχει συστημα εισροων-εκροων οποτε σε κανενα απο τα καυσιμα της δεν υπαρχει προβλημα(επιβεβαιωμενο και απο φιλους που βαζουν μονο εκο).Οσο για σενα που λες για πατρα επειδη πηγαινω συχνα εχω βαλει και απο τα 2 πρατηρια εκο που εχουν το avio και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.Ολες έχουν εισροών εκροών .Ειναι υποχρεωμένοι απο τον νόμο.
-
Δεν εχουν ακομα ολες ενω η εκο εχει σε ολα τα πρατηρια της.
-
Οι μεγάλες έχουν όλες σύστημα ελέγχου εισροών εκροών
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τουλάχιστον όλα τα εταιρικά έχουν σύστημα εισροών-εκροών. Θα ξαναπώ ότι το βασικότερο ρόλο παίζει το πρατήριο, όχι η μάρκα. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις δοκιμές του και σχηματίζει άποψη. Επίσης είναι πολλοί που βάζουν μια ζωή από την ίδια μάρκα και δύσκολα αλλάζουν. Η αλήθεια είναι ότι η εκο σαν εταιρεία ποτέ δεν με τράβηξε, την κυνηγάει ακόμα η ρετσινιά του παρελθόντος. Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ στη ζωή μου ούτε βενζίνη ούτε πετρέλαιο eko.
-
Στις 55000 χλμ βενζινης το 90% των ανεφοδιασμων γινεται απο πρατηριο εκο εντος στρατοπεδου. Εχω δοκιμασει κ αλλες εταιρειες αλλα ειχα ποτε μειωμενη αποδοση ποτε λιγοτερα χλμ. Σε diesel σε συνολο 45000 χλμ τα τελευταια 20000 κυριως bp ultimate απο συγκεκριμενο εταιρικο πρατηριο. (Αν ειχε μαπα καυσιμο ολο καποια δυσλειτουργια θα ειχα;!!) diesel eko εχω βαλει 2 φορες το απλο κ δεν εχω αποψη.
-
Ο χρήστης ghad21 έγραψε:
Δεν εχουν ακομα ολες ενω η εκο εχει σε ολα τα πρατηρια της.Κανονικά όλα τα πρατήρια θα έπρεπε να έχουν και σταδιακά θα μπουν στο σύστημα. Αυτό που έχει η ΕΚΟ είναι ταινίες ασφαλείας στις αντλίες οι οποίες υποτίθεται σου διασφαλίζουν ότι κανείς δεν έχει πειράξει την αντλία μετά την παράδοση.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Δε ξερω τι λετε μερικοι εγω απο οπου κι αν εχω βαλει eko avio το αυτοκινητο παει νερο(kia rio 1.4 dsl)και το εχω συγκρινει με ολα τα αλλα premium diesel.Για το δικο μου μοτερ ειναι οτι καλυτερο υπαρχει,και μην ξεχναμε οτι ειναι η μονη εταιρεια που εχει συστημα εισροων-εκροων οποτε σε κανενα απο τα καυσιμα της δεν υπαρχει προβλημα(επιβεβαιωμενο και απο φιλους που βαζουν μονο εκο).Οσο για σενα που λες για πατρα επειδη πηγαινω συχνα εχω βαλει και απο τα 2 πρατηρια εκο που εχουν το avio και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.
Συμφωνώ, Εκο AVIO από εταιρικό πρατήριο, σε άδειο σχεδόν τεπόζιτο.
Seat Leon FR Tdi 2.0, πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί σε σχέση με το BP Ultimate, μου φαίνεται και καλύτερο από το Shell vpower diesel..Όσον αφορά στους κινητήρες της KIA-HYUNDAI το AVIO ταίριαξε γάντι και είναι πλέον 'καρατσεκαρισμένο' και από άλλους κατόχους, ότι έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Ας ελπίσουμε ότι η ΕΚΟ θα διατηρήσει την ποιότητα αυτή στο AVIO.
Πολλά συγχαρητήρια για το καύσιμο (δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτε, απλά επικροτούμε). -
Έβαζα για 35000χλμ VPD και στα τελευταία 5000χλμ είπα να δοκιμάσω το AVIO. Αυτοκίνητο C4 1.6eHDI.
Το VPD κροταλίζει ελαφρώς σε σχέση με το AVIO.
Το AVIO κάνει το αυτοκίνητο να αργεί να ανταποκριθεί στο γκάζι σε σχέση με το VPD. Σαν turbo lag παλιών μεγάλων turbo.
Δεν ξέρω που θα καταλήξω τελικά. -
Ο χρήστης georgemv έγραψε:
Έβαζα για 35000χλμ VPD και στα τελευταία 5000χλμ είπα να δοκιμάσω το AVIO. Αυτοκίνητο C4 1.6eHDI.
Το AVIO κάνει το αυτοκίνητο να αργεί να ανταποκριθεί στο γκάζι σε σχέση με το VPD. Σαν turbo lag παλιών μεγάλων turbo.
Δεν ξέρω που θα καταλήξω τελικά.Αυτο για την απόκριση του. Γκαζιού αναφορικά με το Avio παίζει να το κατάλαβα κι εγω. Ειδικά σε. Αναφορικά τμήματα του δρόμου μου έκανε εντύπωση. Αισθητή διαφορά δηλαδή. Θόρυβο όντως λιγότερο σε σχέση με Best action και vpower.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
μετα απο 4 χρονια περιπου μου εμφανιστηκε ξανα ενα προβλημα που ειχε λυθηκει τοτε με την αλλαγη μιας βαλβιδας (πιεσης καυσιμου)
να μην τα ξαναγραφω, τα εχω γραψει εδω:
http://www.scooby.gr/forum/showpost.php ... stcount=36Ο τεχνικος μου ειπε να ριξω στο πετρελαιο ενα 'καθαριστικό του συστηματος ψεκασμου για αρχη.
Η απορια μου ειναι η εξης:
Τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω σχεδον αποκλεισικα V-power diesel. Ανατρεχοντας στη σελιδα της Κοραλ βλεπω οτι αυτο (υποτιθεται οτι) ειναι το χαρακτηριστικο του συγκεκριμενου πετρελαιου, να κρατα τα μπεκ καθαραΤο Shell V-Power Diesel, με τη μοναδική του σύνθεση, είναι σχεδιασμένο ώστε να απομακρύνει τις επικαθίσεις που ήδη υπάρχουν στον πετρελαιοκινητήρα και να αποτρέπει την επαναδημιουργία τους, έτσι ώστε εσείς να ζείτε μία ακόμα καλύτερη εμπειρία οδήγησης.
Το Shell V-Power Diesel, είναι σχεδιασμένο να διατηρεί τα μπεκ ψεκασμού σε άριστη κατάσταση, βοηθώντας έτσι την καύση και την απόδοση του κινητήρα.
Παντως λεω να ριξω ενα 'ματζουνι' στο επομενο γεμισμα και βλεπουμε...
αυτο το εχει δοκιμασει κανεις;
Το συστημα ψεκασμου του Σουμπαρου ειναι ιδιο με των ΤΟΥΟΤΑ
http://toyotaggelos.skroutzstore.gr/...ou.492456.html -
συγγνωμη, οταν το καπακι στο ντεποζιτο λεει 'οχι προσθετα' δεν σημαινει οτι θελει μονο απλο πετρελαιο αφου το σουπερ εχει προσθετα;
-
Ο χρήστης ksenitias έγραψε:
συγγνωμη, οταν το καπακι στο ντεποζιτο λεει 'οχι προσθετα' δεν σημαινει οτι θελει μονο απλο πετρελαιο αφου το σουπερ εχει προσθετα;οχι εξτρα προσθετα σε μπουκαλακια.Οπως πχ καθαριστικα,ενισχυτικα κλπ
-
Ο χρήστης tsabasid έγραψε:
Δεν ξέρω που θα καταλήξω τελικά.Αυτο για την απόκριση του. Γκαζιού αναφορικά με το Avio παίζει να το κατάλαβα κι εγω. Ειδικά σε. Αναφορικά τμήματα του δρόμου μου έκανε εντύπωση. Αισθητή διαφορά δηλαδή. Θόρυβο όντως λιγότερο σε σχέση με Best action και vpower.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Με ανησυχει που ο μεσος οδηγος αντιλαμβανεται διαφορες αναμεσα σε μαρκες πετρελαιων, και το διαβαζω συνεχεια αρα ισως και να ισχυει. Τι αλχημειες κανουν στο ντιζελ και γινονται τοσο ορατες οι διαφορες??
-
Και εγώ την ίδια απορία είχα... Ποτέ δεν είχα diesel, αλλά στη βενζίνη ποτέ δεν είδα διαφορά (είτε ήταν 100αρα είτε Χ είτε Υ)...
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Και εγώ την ίδια απορία είχα... Ποτέ δεν είχα diesel, αλλά στη βενζίνη ποτέ δεν είδα διαφορά (είτε ήταν 100αρα είτε Χ είτε Υ)...Εξαρτάται το αυτοκίνητο. Αν π.χ. έχεις S2000 με 12:1 συμπίεση είναι αδύνατο να μην καταλάβεις την διαφορά 100άρας με 95άρα.
Για τα diesel που έγραψα και πιο πάνω, υποψιάζομαι ότι μάλλον η Shell λέει την αλήθει, αφαιρεί τα βαρύτερα κλάσματα του πετρελαίου και τα αντικαθιστά με GTL που είναι λεπτόρευστο. Οπότε πέφτει συνολικά το ιξώδες του καυσίμου. Απλά μια θεωρία. -
Εμενα παλι μου φαίνεται πιο καλό το avio. Ειδικα στο yaris που κάνω πιο πολλά χιλιομετρα έχω και λιγοτερο θόρυβο και καλύτερη απόκριση.
-
Ο χρήστης georgemv έγραψε:
Και εγώ την ίδια απορία είχα... Ποτέ δεν είχα diesel, αλλά στη βενζίνη ποτέ δεν είδα διαφορά (είτε ήταν 100αρα είτε Χ είτε Υ)...
Εξαρτάται το αυτοκίνητο. Αν π.χ. έχεις S2000 με 12:1 συμπίεση είναι αδύνατο να μην καταλάβεις την διαφορά 100άρας με 95άρα.
Για τα diesel που έγραψα και πιο πάνω, υποψιάζομαι ότι μάλλον η Shell λέει την αλήθει, αφαιρεί τα βαρύτερα κλάσματα του πετρελαίου και τα αντικαθιστά με GTL που είναι λεπτόρευστο. Οπότε πέφτει συνολικά το ιξώδες του καυσίμου. Απλά μια θεωρία.Δεν καταλαβαινεις τιποτα φιλε μου αναμεσα σε 95αρα και 100αρα στα ατμοσφαιρικα, εχουμε ενα type r κ20a με 11.7 συμπιεση και απλα δεν υπαρχει διαφορα.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;