-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
τα εταιρικά shell ανήκουν στην εταιρεία απευθείας και στην απόδειξη γράφουν επωνυμία ερμής ή μυρτεα... εγώ σε τέτοια βάζω μόνο και μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα...Ok very good to know.
Thnx παιδια -
Καλημέρα και καλό μήνα στην παρέα!
Φίλε adensa η θερμοκρασία μπορεί να έχει πέσει, αλλά σε απόδοση το αυτοκίνητο είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι ήταν το ίδιο πάνω κάτω... Στα πολύ βαριά κρύα ναι μεν γλιτώνεις καύσιμο από τις αναγεννήσεις που από 200χλμ το καλοκαίρι πάνε στα 1000-1300χλμ αλλά έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση... Τρανό παράδειγμα η τελευταία φορά που είχαμε πάει στο χιονοδρομικό στα Τρίκαλα άνοιξη και είχε ακόμη χιόνι γύρω γύρω. Επάνω στο χιονοδρομικό είδα ότι ξαφνικά είχε μεγαλώσει αρκετά η στιγμιαία κατανάλωση... Νόμιζα ότι είχε ξεκινήσει αναγέννηση, αλλά βάζοντας το διαγνωστικό είδα ότι δεν έκανε αναγέννηση... Ήταν λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας. Οπότε τον χειμώνα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απ' ότι το καλοκαίρι. ένα το κρατούμενο.
Σε ότι αφορά την απόδοση, είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι η διαφορά δεν νομίζω ότι είναι αντιληπτή... Σαφής και εμφανέστατη διαφορά υπάρχει όποτε έχω ρίξει Redex στο πετρέλαιο... Και Liqui Moly έχω βάλει 3-4 και NCH και WURTH όπως και Tunap αλλά όχι... Την διαφορά στην ροπή που παίρνει το αυτοκίνητο με το Redex Diesel System Cleaner δεν την έχω εντοπίσει σε κανένα από τα άλλα πρόσθετα που έχω δοκιμάσει... Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία No1 εταιρεία στην Αγγλία...
Μπορεί αντίστοιχο της Liqui Moly να είναι το Speedtec Diesel ή το Super Diesel Additive. Δεν το έχω δοκιμάσει... Ίσως το δοκιμάσω, αλλά όταν ανακαλύπτεις κάτι τόσο καλό, δύσκολα αλλάζεις... Λάδια πχ έχω σκεφτεί πολλές φορές να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από τα Liqui Moly αλλά κάθε φορά μένω στα Liqui... Λάδια και πρόσθετα λαδιού έχει κορυφαία η συγκεκριμένη εταιρεία... Από πρόσθετα πετρελαίου έχω δοκιμάσει το Bio-Diesel Additive που έχω ακόμη μισό λίτρο σχεδόν περίσσευμα και δεν θυμάμαι να είχε κάνει κάποια διαφορά ούτε στις επιδόσεις ούτε στην κατανάλωση, το αντικαπνικό που έκανε πολύ καλή δουλειά στην αραίωση των αναγεννήσεων (αν και φέτος που το χρησιμοποίησα μια φορά με AVIN δεν είχε τα αποτελέσματα που είχα δει πριν μερικά καλοκαίρια που το είχα πρωτοχρησιμοποιήσει) και το πρόσθετο προστασίας DPF το οποίο κάνει δουλειά αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Με το NCH σε απόδοση και οικονομία δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα κάποια διαφορά. Στα καυσαέρια είχε μια διαφορά και στην οσμή τους και απ' όσο θυμάμαι και στις αναγεννήσεις λίγο καλύτερα κυρίως όμως στην εθνική. Στην πόλη δεν είχε διαφορά. Ίσως έκανε καλό στην αντλία πετρελαίου καθώς γράφει ότι έχει και λιπαντικές ιδιότητες. Σίγουρα όμως έκανε δουλειά ως καθαριστικό, καθώς αν θυμάσαι και το βίντεο που είχα αναρτήσει, ήταν το μόνο που διέλυε το μελάνι από τον πάτο στα κουτάκια της μπύρας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 3 Liqui Moly που το είχα συγκρίνει, τα οποία επίσης έλεγαν στην ετικέτα τους ότι έχουν καθαριστική δράση αλλά το μελάνι ήταν άθικτο ακόμη και μετά από αρκετή ώρα.
Το Wurth που είχα πάρει από την αντιπροσωπεία της Opel πριν 3 χρόνια περίπου μου είχε κάνει κάποια κοψίματα σε ταξίδι και δεν ξανά πήρα Wurth από τότε...
To Tunap θυμάμαι ότι είχε μειώσει λίγο κάπως την κατανάλωση, αλλά σε σπιρτάδα ήταν το ίδιο... Ήταν με διαφορά το ακριβότερο που έχω χρησιμοποιήσει και γι' αυτό δεν το ξανά πήρα. Μου το είχε προτείνει ένας μηχανικός από την αντιπροσωπεία της Opel.
Με το Redex εγώ παρατηρώ ότι και μισή δόση να βάλω αμέσως το αυτοκίνητο βελτιώνεται σε σπιρτάδα... Αν βάλω κανονική δόση απλά σκοτώνει (αρκεί βέβαια να είναι καλό και το πετρέλαιο)... Φορτώνει σαν τρελό το στροφόμετρο, όπως όταν του έβαζα το παλιό V-Power το 2011 που το αυτοκίνητο πέταγε στην κυριολεξία. Για τέτοια διαφορά μιλάω και δεν υπερβάλω καθόλου... Το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται. Βέβαια παίζει ρόλο και το καύσιμο. Το είχα δοκιμάσει σε EKO απλό πέρσι και απλά το είχε φέρει σε επίπεδο ενισχυμένου από άλλα πρατήρια που βάζω. Είχα δοκιμάσει την πρώτη πρώτη φορά μια δόση με απλό Silk Oil και το αυτοκίνητο φόρτωνε ακόμη πιο τρελά από το V-Power του 2011... Δεν το θυμάμαι ποτέ έτσι το αυτοκίνητο... Τον κύριο ρόλο τον παίζει το πετρέλαιο για το τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε ότι πετρέλαιο και να το ρίξεις Redex ακόμη και σε ψόφιο, το αναβαθμίζει σημαντικά. Και αν θυμάμαι καλά, δεν επηρεάζει τον βαθμό των κετανίων. Έχει άλλο πρόσθετο η Redex που ανεβάζει τον αριθμό των κετανίων, αλλά βλέπω ότι τα κετάνια δεν είναι τα αποκλειστικά υπεύθυνα για την απόδοση και την κατανάλωση...
Προς το παρόν μένω στο Redex. Μία δόση σε κάθε γέμισμα και ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω το Super Diesel Additive και το SpeedTec της Liqui Moly και κάποια στιγμή ίσως και πρόσθετα της βέλγικης WYNN'S που διαβάζω και για αυτά τα καλύτερα αν και οικονομικά το Redex είναι το πιο συμφέρον. Διαβάζω πολύ καλά λόγια επίσης για το καθαριστικό DPF της WYNNS... Κάπου πήρε το μάτι μου σε κάποιες κριτικές ότι το χρησιμοποιούν πολύ οι ταξιτζήδες στην Αγγλία. Έχετε το υπόψη σας όσοι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το DPF.
-
Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω...
Είχε έρθει πρόσφατα ο θείος μου από ορεινή Κορινθία επίσκεψη και μου είχε δείξει μια μικρή μετατροπή που του έχει κάνει ο μάστοράς του στο αγροτικό του (Toyota Hilux) στη γραμμή του πετρελαίου. Μετά το φίλτρο πετρελαίου του αυτοκινήτου, έχει κόψει το σωληνάκι του πετρελαίου και έχει παρεμβάλει ένα επιπρόσθετο φιλτράκι καυσίμου μικρό και διάφανο σαν το παρακάτω περίπου:
https://www.amazon.com/Beck-Arnley-043- ... 7VTDB30E24
Μου είπε ότι του το έβαλε ο μηχανικός του σαν έξτρα προστασία για να φιλτράρει όποιο σκουπιδάκι μπορεί να τύχει να μην κρατήσει το κανονικό φίλτρο πετρελαίου του αυτοκινήτου... Παιδιά το φιλτράκι επειδή έχει διάφανο περίβλημα και μπορείς να δεις μέσα του όπως το παραπάνω της φωτογραφίας, είδα όντως ότι είχε κρατήσει αρκετά μικρά σκουπιδάκια σαν μαύρες τελείες... Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω παρόμοιο πράγμα και στο δικό μου αν και δεν έχω κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα... Περίεργο μου φάνηκε το ότι κατάφεραν και πέρασαν κομματάκια/σκουπιδάκια από το κανονικό φίλτρο στο έξτρα που του πρόσθεσε. Και όμως...
Τι λέτε; Μήπως είναι μια πολύ καλή και φθηνή λύση για καλύτερη προστασία κυρίως των μπεκ;
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Καλημέρα και καλό μήνα στην παρέα!Φίλε adensa η θερμοκρασία μπορεί να έχει πέσει, αλλά σε απόδοση το αυτοκίνητο είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι ήταν το ίδιο πάνω κάτω... Στα πολύ βαριά κρύα ναι μεν γλιτώνεις καύσιμο από τις αναγεννήσεις που από 200χλμ το καλοκαίρι πάνε στα 1000-1300χλμ αλλά έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση... Τρανό παράδειγμα η τελευταία φορά που είχαμε πάει στο χιονοδρομικό στα Τρίκαλα άνοιξη και είχε ακόμη χιόνι γύρω γύρω. Επάνω στο χιονοδρομικό είδα ότι ξαφνικά είχε μεγαλώσει αρκετά η στιγμιαία κατανάλωση... Νόμιζα ότι είχε ξεκινήσει αναγέννηση, αλλά βάζοντας το διαγνωστικό είδα ότι δεν έκανε αναγέννηση... Ήταν λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας. Οπότε τον χειμώνα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απ' ότι το καλοκαίρι. ένα το κρατούμενο.
Σε ότι αφορά την απόδοση, είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι η διαφορά δεν νομίζω ότι είναι αντιληπτή... Σαφής και εμφανέστατη διαφορά υπάρχει όποτε έχω ρίξει Redex στο πετρέλαιο... Και Liqui Moly έχω βάλει 3-4 και NCH και WURTH όπως και Tunap αλλά όχι... Την διαφορά στην ροπή που παίρνει το αυτοκίνητο με το Redex Diesel System Cleaner δεν την έχω εντοπίσει σε κανένα από τα άλλα πρόσθετα που έχω δοκιμάσει... Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία No1 εταιρεία στην Αγγλία...
Mιλάς για ακραίες θερμοκρασίες καλοκαιριού και χειμώνα; Γιατί στους 10-25 βαθμούς σε σχέση με τους 30-35 υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην απόδοση αλλά και στην κατανάλωση με καλύτερα αποτελέσματα στις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το λάδι που βάζεις με τι ιξώδες είναι;
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω...Είχε έρθει πρόσφατα ο θείος μου από ορεινή Κορινθία επίσκεψη και μου είχε δείξει μια μικρή μετατροπή που του έχει κάνει ο μάστοράς του στο αγροτικό του (Toyota Hilux) στη γραμμή του πετρελαίου. Μετά το φίλτρο πετρελαίου του αυτοκινήτου, έχει κόψει το σωληνάκι του πετρελαίου και έχει παρεμβάλει ένα επιπρόσθετο φιλτράκι καυσίμου μικρό και διάφανο σαν το παρακάτω περίπου:
https://www.amazon.com/Beck-Arnley-043- ... 7VTDB30E24
Μου είπε ότι του το έβαλε ο μηχανικός του σαν έξτρα προστασία για να φιλτράρει όποιο σκουπιδάκι μπορεί να τύχει να μην κρατήσει το κανονικό φίλτρο πετρελαίου του αυτοκινήτου... Παιδιά το φιλτράκι επειδή έχει διάφανο περίβλημα και μπορείς να δεις μέσα του όπως το παραπάνω της φωτογραφίας, είδα όντως ότι είχε κρατήσει αρκετά μικρά σκουπιδάκια σαν μαύρες τελείες... Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω παρόμοιο πράγμα και στο δικό μου αν και δεν έχω κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα... Περίεργο μου φάνηκε το ότι κατάφεραν και πέρασαν κομματάκια/σκουπιδάκια από το κανονικό φίλτρο στο έξτρα που του πρόσθεσε. Και όμως...
Τι λέτε; Μήπως είναι μια πολύ καλή και φθηνή λύση για καλύτερη προστασία κυρίως των μπεκ;
To αγροτικό έχει υψηλής πίεσης τρόμπα μπεκ κλπ;Πρόσεξε μην κάνεις καμιά κοτσάνα και γίνει το αμάξι σου φως και ήχος.Τα μαυρα που βλέπεις μπορεί να είναι απο τα λάστιχα του καυσίμου .
-
Φίλε referravag, μετά το πλάκωμα με liqui moly pro line shit( ),δεν το ξαναέκανε(ταξίδεψα άλλα 200χλμ)
Αλλάζω φίλτρο κάθε 30,000χλμ, έχω περάσει κατά 2,000 το όριο.
Αυτή τη βδομάδα θα το αλλάξω και θα επανέλθω με φώτος. -
@panos2171: Μιλάω για διαφορά κατανάλωσης μια ηλιόλουστη μέρα μέσα Μαρτίου που οι κορυφές γύρω γύρω είχαν χιόνι και πάνω στο χιονοδρομικό δεν είχε λιώσει τελείως στην άκρη του δρόμου. Πιάσαμε χιόνι δηλ. Η διαφορά θερμοκρασίας από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι το χιονοδρομικό έπεσε αρκετά πάνω από 10 βαθμούς και δεν μιλάω για ακραία χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό που συνέβει ήταν ότι με το που ξεκίνησα για επιστροφή, έγραφε νούμερα κατανάλωσης παρόμοια όπως όταν κάνει αναγέννηση. Αλλά δεν έκανε αναγέννηση όπως εξήγησα. Οφειλόταν καθαρά στην διαφορά θερμοκρασίας και στην πυκνότητα του αέρα προφανώς...
@adensa: Νομίζω common rail έχει και του θείου μου το αγροτικό. Τι εννοείς λάστιχα του καυσίμου; Έχει το καύσιμο λάστιχα; Το συγκεκριμένο φιλτράκι είχε μπει αμέσως μετά το εργοστασιακό της Toyota, στο σωληνάκι που φεύγει από το φίλτρο και πάει προς την αντλία υψηλής. Λάστιχο στο καύσιμο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... Ότι και να ήταν που δεν νομίζω ότι μας πολύ ενδιαφέρει, η ουσία ήταν ότι το επιπρόσθετο αυτό φθηνό φιλτράκι τα είχε κατακρατήσει... Απλά μου έκανε εντύπωση πως πέρασαν το κανονικό φίλτρο του αυτοκινήτου...
@japanese1: Φίλε Ηρακλή και 5.000χλμ να το κρατήσεις παραπάνω λόγο συγκυριών δεν θα πάθει κάτι! Δοκίμασε και Redex! Εμένα βγήκε μαύρο όπως είχε βγει και το προηγούμενο... Ίσως λίγο λιγότερο μαυρισμένο. 34.000χλμ είχε. Το κράτησα λίγο παραπάνω αυτή τη φορά για να κάνω το σέρβις στρογγυλά στα 110.000χλμ. Δεν κάθισα να το περιεργαστώ γιατί το πέταξε κατευθείαν στο δοχείο που μαζεύει και τα λάδια ο μάστορας μου, οπότε ότι και να χε θα έγινε τρισχειρότερο!!
-
Το σωληνάκι απο τι είναι φτιαγμένο ;Λαστιχένιο δεν είναι;
-
θα σε γελάσω... μπορεί εξωτερικά να έχει λαστιχένια επένδυση και εσωτερικά να είναι μεταλλικό... υπάρχουν διάφοροι τύποι... Εσύ πιστεύεις ότι του τρίβεται το σωληνάκι του καυσίμου; Γιατί εγώ δεν το νομίζω... Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να αλλάζει συνέχεια σωληνάκια τόσα χρόνια...
-
Άλλαξα σήμερα φίλτρο πετρελαίου μετά από 30,000 χλμ
70% vpower, 20% elin και 10% EKO avio, ΟΛΑ Ε Τ Α Ι Ρ Ι Κ Α.Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στο μπλε κουτί βλέπετε ότι έσταξε από το φίλτρο ΑΦΟΥ βγήκε από το κουτί που βρίσκεται μέσα....ΠΟΛΥ ΧΑΛΙ.
-
Εδώ το μπλε κουτί με το φίλτρο αφού βγήκε από το αυτοκίνητο:
-
Υπαρχει σε καποια απο τις εταιριες πετρελαιου στην Ελλαδα παραπανω βιοντιζελ σαν ποσοστο σε σχεση με τις αλλες?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Άλλαξα σήμερα φίλτρο πετρελαίου μετά από 30,000 χλμ
70% vpower, 20% elin και 10% EKO avio, ΟΛΑ Ε Τ Α Ι Ρ Ι Κ Α.Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στο μπλε κουτί βλέπετε ότι έσταξε από το φίλτρο ΑΦΟΥ βγήκε από το κουτί που βρίσκεται μέσα....ΠΟΛΥ ΧΑΛΙ.
πόσα χιλιομετρα εκανες συνολικα;
εχω την εντυπωση οτι το φιλτρο εγινε ετσι λογω των προσθετων, ετσι περιπου βγηκε κι το προηγουμενο δικο μου (ηταν η μονη φορα που εβααλ 3-4 φορες προσθετο στα τελευταια γεμισματα πριν την αλλαγη.
Ολα τα επομενα, πριν κι μετα, βγηκαν καθαρα
Υπαρχει σε καποια απο τις εταιριες πετρελαιου στην Ελλαδα παραπανω βιοντιζελ σαν ποσοστο σε σχεση με τις αλλες?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
το ποσοστο βιοντιζελ ειναι ιδιο για ολους και καθοριζεται νομοθετικα.
Λογικα στις εταιριες δε συμφερει να βαλουν περισσοτερο μιας και σαν πρωτη υλη ειναι σημαντικα ακριβοτερο απο το ορυκτο πετρελαιο.Τωρα τι γινεται μετα με νοθειες (μιας και μπαινει και η φορολογια στην τιμη) δεν ξέριε κανεις...
-
Ευχαριστω για την απαντηση.
Καπου ειχα διαβασει οτι το vpower εχει πιο πολυ ποσοστο βιοντιζελ απ οτι στο απλο πετρελαιο παιζει? Αν ναι ισχυει και στις αλλες εταιριες λογικα? -
30,000 χλμ φίλτρο.Μπορεί και 31-32, κάπου εκεί πάντως.
Αν με ρωτούσε σήμερα κάποιος αν πρέπει να αγοράσει ντήζελ, θα του απαντούσα φύγε μακριά. Συνεχής συντήρηση, αμφιβόλου προέλευσης καύσιμα.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
30,000 χλμ φίλτρο.Μπορεί και 31-32, κάπου εκεί πάντως.Αν με ρωτούσε σήμερα κάποιος αν πρέπει να αγοράσει ντήζελ, θα του απαντούσα φύγε μακριά. Συνεχής συντήρηση, αμφιβόλου προέλευσης καύσιμα.
Εξήγησε λίγο, ποιά η συνεχή συντήρηση???
-
Έλα ντε. Μόνο φίλτρο καυσίμου ανά 20k χλμ σαν επιπλέον έναντι της βενζίνης αλλά δεν έχεις μπουζί. Το ίδιο πράγμα είναι. Βέβαια λίγο πριν τα 200.000 θα θες DPF...
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ηρακλή έτσι είχε βγει και το προηγούμενο φίλτρο στο δικό μου όσο έβαζα V-Power. Το τελευταίο δεν ήταν τόσο μαύρο. Συνεχής συντήρηση τι εννοείς; Το δικό μου μέχρι ώρας λάδια και φίλτρο λαδιού του αλλάζω κάθε 10.000χλμ. Φίλτρο καμπίνας πιο αραιά κάθε 20.000-30.000. Φίλτρο αέρα έχω βάλει ελευθέρας οπότε θα το καθαρίσω όταν έρθει η στιγμή.
Από άλλα πράγματα μέχρι ώρας στα 110.000χλμ/6χρόνια που έχω το αυτοκίνητο έχουν χρειαστεί:
- Ένας καμένος προθερμαντήρας στα ~105.000χλμ (ακριβός ~110€ από Γερμανία που τον πήρα)
- Αντικατάσταση ψυκτικού υγρού στα 5 χρόνια (30€)
- Μια αλλαγή τακάκια μπρος (αν και είχαν ψωμί πολύ) + 1 αλλαγή υγρών φρένων
- Αλλαγή μπαταρίας (start-stop) στα 5,5 χρόνια (ακριβή 163€)
- 1η αλλαγή ιμάντα δυναμό στα 110.000χλμ (6 χρόνια ή 150.000χλμ)
Το μόνο φάουλ στο δικό μου είναι ότι οι 2 από τους 4 προθερμαντήρες είναι πανάκριβοι στους κυλίνδρους 1+4 (159€ τιμή αντιπροσωπείας - 110 από εξωτερικό τον αγόρασα) ενώ στους 2+3 είναι φθηνοί (~17€ ο ένας). Ουσιαστικά το κόστος του ενός που μου έχει καεί που έτυχε να είναι ακριβός ισοδυναμεί με 4 αλλαγές μπουζί των 30€ η τετράδα στα 120.000χλμ που θα έκανε ένα βενζινοκίνητο. Οπότε μέχρι ώρας σε αυτό το κομμάτι είναι το ίδιο αν και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να καίγονται και οι υπόλοιποι προθερμαντήρες οπότε εδώ θα βγει πιο ακριβό σε ανταλλακτικά σε σχέση με τα μπουζί. Το ίδιο και η μπαταρία που έχει διπλάσιο κόστος αντικατάστασης από μια απλή. Όσο προσθέτεις τεχνολογία έτσι είναι...
Το θέμα είναι όμως ότι η εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με την βενζίνη στα καύσιμα τόσα χρόνια όπως και η διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας σε σύγκριση με ένα 1400 βενζίνη με τα ίδια άλογα, είναι τέτοια που απλά είναι φάουλ να παραπονιέσαι και να λες ότι δεν θα το πρότεινα...
@panos2171: Στο diesel μπορεί να θες DPF στα 200.000χλμ μπορεί νωρίτερα, μπορεί αργότερα. Το θέμα είναι ότι αντίστοιχες φθορές από άλλα πράγματα μπορούν να προκύψουν και σε ένα βενζινοκίνητο... Χρήμα να έχεις να δίνεις στον μάστορα! Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε τέτοια σύγκριση... Για το κόστος των μπουζί έχω γράψει πιο πάνω. Μπορεί να μην αλλάζουν τόσο συχνά οι προθερμαντήρες αλλά σε μερικά αυτοκίνητα όπως το δικό μου χρειάζεσαι ~260€ για να αλλάξεις και τους 4. Από 110€ περίπου οι 2 ακριβοί και ~20€ οι δυο φθηνοί. Για την δική μου περίπτωση βγαίνουν κατά πολύ πιο ακριβά απ' ότι να άλλαζα μπουζί κάθε 30.000χλμ πόσο μάλλον κάθε 60.000 ή κάθε 80.000χλμ που αλλάζουν άλλα αυτοκίνητα.
Η ουσία όμως είναι ότι ακόμη και έτσι δεν παραπονιέμαι γιατί η εξοικονόμηση σε χρήματα σε σχέση με την βενζίνη που βλέπεις κάθε μήνα είναι απλά χαοτική. Τουλάχιστον τα μισά χρήματα σου μένουν... 1,50 κοντεύει να αγγίξει η βενζίνη.
Φιλικά.
-
Γυναίκα κολλητού μου (χημικός) έπιασε δουλειά σε εταιρία που καθαρίζουν DPF, κάπου στα νότια προάστια. Κόστος που ρώτησα 350-500 ευρώ. Οκ, δεν είναι και τσάμπα αλλά δεν πουλάς και νεφρό. Αυτό που ξεχνούν πολλοί είναι γενικά που κυμαίνονται οι τιμές σε ανταλλακτικά στα καινούργια αυτοκίνητα. Έχει ρωτήσει κανένας πόσο έχει πχ το φανάρι σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο από αυτά με τα full Led; Εμένα πάντως στην αντιπροσωπεία μου είπαν να κάνω μικτή για να μην κλαίω.
-
Δοκιμάζοντας ELIN diesel απλό (20€) τα καυσαέρια μυρίζουν ΡΕΟ! Θα συνεχίσω με BP diesel active...
Sent from my iPad using Tapatalk
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;