-
Ο χρήστης LifeStealer έγραψε:
Σας παραθέτω μια πολύ ενδιαφέρουσα (κατά την αποψή μου) απάντηση μέλους από το Opel-club σχετικά με τα εταιρικά πρατήρια:Δεν θα έκανα παρέμβαση στη συζήτηση, γιατι δεν έχω πετρελαιοκίνητο... αλλά 'γαργαλήθηκα' επειδή για περίπου 20 χρόνια ήμουν βενζινάς. (έκλεισα στις 31-12-2010 το πρατηριό μου γιατί για να βγάλω τα έξοδα μου θα έπρεπε να αρχίσω να κλέβω).
Μερικές βασικές παρατηρήσεις..
- Δεν υπάρχουν πρατήρια εταιρειών ... στη πραγματικότητα τα λεγόμενα εταιρικά πρατήρια (Μιρτέα, Ερμής, Μακραίων κλπ δίνονται σε 'διαχειριστές' ιδιώτες, οι οποίοι παραλαμβάνουν καύσιμο, το πουλάνε και στη συνέχεια εισπράττουν προμήθεια από την ¨εταιρεία' για πώληση εμπορευμάτων τρίτων.
Αν κάποιος (ασχετος) θελήσει να γίνει διαχειριστής σε πρατήριο θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποια απο τις ανωτέρω εταιρείες και να κάνει τα εξής :
α) Να δώσει γύρω στα 1500-3000 ευρώ για εκπαίδευση
β) Να βάλει σαν εγγύηση 10.000 - 40.000 ευρώ
γ) Να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας με την εταιρεία. (Συνήθως σε αυτό το σημείο την πατάει, γιατί σε αυτά τα συμφωνητικά μπαίνουν ελάχιστες καταναλώσεις με ποινικές ρήτρες στη περίπτωση που αυτές δεν καλυφθούν.... οταν αυτές δεν καλύπτονται.. ακόμα και στα 'εταιρικά' μπορεί να παρουσιαστεί απο τον διαχειριστή λαμογιά ). Για το πώς μπορείτε να 'αυτοκτονήσετε' αναλαμβάνοντας πρατήριο, διαβάστε ενδεικτικά εδώ : http://www.coralenergy.gr/el-gr/h-co...-pratirioy.cmt
2.Το τι ποιότητα καυσίμου θα πουλήσει το κάθε πρατήριο (ιδίως στην επαρχία) , σε πολύ μεγάλο ποσοστό επαφίεται στη συνείδηση του πρατηριούχου. Απο προσωπική πείρα σας λέω, ότι τουλάχιστον ανα 3 χρόνια οι δεξαμενές πετρελαίου ενός πρατηρίου θέλουν καθαρισμό (οι δεξαμενές 'μένουν' από καύσιμο, πλένονται με νερό το οποίο στη συνέχεια αντλείται μαζί με τη λάσπη που συσσωρεύεται στο πυθμένα της δεξαμενής και παραδίδεται σε 'πιστοποιημένο συλλέκτη επικύνδυνων αποβλήτων'.) Το κόστος για να γίνει νόμιμα αυτή η δουλειά είναι τεράστιο... και γι αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανείς. Αν λάβουμε υπόψη μας οτι το πετρέλαιο όπως και οι βενζίνες μπαίνουν πάντα στις δεξαμενές του πρατηρίου με φυσική ροή, η οποία έχει ταχύτητα 800 λίτρα περίπου το λεπτό, καταλαβαίνετε τι 'σκατολογίδια' βάζετε στα αμάξια σας όταν τα ανεφοδιάζετε την ώρα που το πρατήριο παραλαμβάνει καύσιμα. (Για το πετρέλαιο, προσωπικα επέτρεπα την πώληση τουλάχιστον 45 λεπτά μετά την παραλαβή του)
- Τα πρόσθετα που μπαίνουν (σε όλα τα καυσιμα) απο τις εταιρείες κάνουν την ίδια σχεδόν δουλειά. Ο βασικός όμως λόγος για τον οποίο η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί τα δικά της .. ειναι ότι τα χρησιμοποιεί σαν δείκτες για να διαπιστώνει αν το πρατήριο αγοράζει απο αυτή και όχι απο κάπου αλλού.
Ας ονομάσουμε τα πρόσθετα ....'είδη μαρμελάδας'
Η Shell βάζει 'μαρμελάδα βερύκοκκο'
Η Έκο βάζει 'μαρμελάδα κεράσι' κλπ.
Ο 'ποιοτικός έλεγχος' στα πρατήρια απο τις ίδιες τις εταιρείες είναι.... 'αρχ..δια Γεωργίτσα μου'. Το βασικό τους μέλημα ειναι να διαπιστώσουν αν κάποιος πουλάει καύσιμο με σωστή, λάθος ή καθόλου ...'μαρμελάδα' για να καταλάβουν αν έχει αγοράσει απο αυτές ή απο κάποια άλλη εταιρεία ή απο κανα λαθρέμπορο. Τα υπόλοιπα προβλήματα συνήθως... παραβλέπονται..
Τι ποστ είναι αυτο;
- Δεν υπάρχουν πρατήρια εταιρειών ... στη πραγματικότητα τα λεγόμενα εταιρικά πρατήρια (Μιρτέα, Ερμής, Μακραίων κλπ δίνονται σε 'διαχειριστές' ιδιώτες, οι οποίοι παραλαμβάνουν καύσιμο, το πουλάνε και στη συνέχεια εισπράττουν προμήθεια από την ¨εταιρεία' για πώληση εμπορευμάτων τρίτων.
-
Είμαι καινούργιος στο ντίζελ και έχω πάρει το νημα από την αρχή!
-
Ο χρήστης antons έγραψε:
Τι ποστ είναι αυτο;[/quote]
Η πικρη αλήθεια???
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για τα πρατήρια ΕΤΕΚΑ τι γνώμη εχετε;
-
Καλημερα παιδες.
Σημερα παραλαμβανω το πρωτο μου diesel.
Ξερει κανεις κανενα πρατηριο Αργυρουπολη-Ηλιουπολη-Αλιμο ή Γερακα (δουλεια) ?
Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Εμενα μου ειπε καποιος παραπανω για εταιρικο avin στην αρζη της Φιλολαου
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εμενα μου ειπε καποιος παραπανω για εταιρικο avin στην αρζη της ΦιλολαουΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το ειδα φιλε μου αλλα ειναι πολυ μακρια απο τα μερη που κινουμαι (και με αρκετη κινηση για να φτασεις εκει) και ο χρονος πλεον ειναι τοσο περιορισμενος που μετραω και τα λεπτα .
Ελπιζω να ξερει καποιος ενα πιο κοντα.
Thnx παντως -
Χθες απόγευμα, κατεβαίνοντας περιφερειακή, στην αλλαγή από 4η σε 5η, 80χλμ/ώρα (νορμάλ δούλεμα μοτέρ), σκορτσάρισμα τρελό, σαν να έσβησε και πήρε στιγμιαία μπροστά το μοτέρ.
Ωωωω, σκέφτομαι, εδώ έχουμε θέμα. Άστο Ήρα, το χεις. Φιλτρο αέρα σχεδόν καινούργιο, φίλτρο πετρελαίου, κλαίμε, 30,000χλμ +.Ρεζερβουάρ σχεδόν γεμάτο, τελευταίο γέμισμα από πρατήριο αμφιβόλου ποιότητας, ΕΚΟ AVIO.
Τρέχω σε μαγαζί με είδη αυτοκινήτου και τσιμπάω αυτό:
https://www.amazon.co.uk/Liqui-Moly-Pro-Line-Diesel-Cleaner/dp/B0042KOKJ6Γενικά δε βάζω καθαριστικά στο μοτέρ, το τελευταίο παίζει να έχει και 10,000χλμ που μπήκε.
Τρέχω σε πρατήριο για πλήρες φουλάρισμα και άδειασμα καθαριστικού. Ταξίδεψα μετά 100χλμ, δεν έκανε κιχ.Από όσο θυμάμαι μου το είχε κάνει και παλιότερα, πριν από 8 μήνες περίπου ένα τέτοιο κόψιμο.Μάλλον καύσιμο μάπα, ίσως και φίλτρο πετρελαίου.
Ηρακλής.
-
Ο χρήστης Ashaman έγραψε:
Το ειδα φιλε μου αλλα ειναι πολυ μακρια απο τα μερη που κινουμαι (και με αρκετη κινηση για να φτασεις εκει) και ο χρονος πλεον ειναι τοσο περιορισμενος που μετραω και τα λεπτα .
Thnx παντωςΕχει δυο η shell στη Βουλιαγμενης. Το ενα ειναι στο mall
-
Καλημερα παιδες.
Ευχαριστω εκ των προτερων.Κυπρίων Ηρώων 28, Ηλιούπολη, AEGEAN
Οικογενειακή επιχείρηση δεκαετιών ,ο Δήμος (Δημοσθένης) που το έχει είναι συμμαθητής μου, σοβαρός επαγγελματίας , φουλάρω πάντα εκεί για να επιστρέψω Θεσσαλονίκη ,πριν καναδυο χρόνια άλλαξε δεξαμενές , τώρα είναι κλειστός γιατί κανει κάποιες εργασίες για να εναρμονιστεί με τον κανονισμό επειδή είναι στο ισόγειο πολυκατοικίας όταν ανοίξει να πηγαίνεις ...με κλειστά μάτια! -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Καλημερα παιδες.
Ευχαριστω εκ των προτερων.Κυπρίων Ηρώων 28, Ηλιούπολη, AEGEAN
Οικογενειακή επιχείρηση δεκαετιών ,ο Δήμος (Δημοσθένης) που το έχει είναι συμμαθητής μου, σοβαρός επαγγελματίας , φουλάρω πάντα εκεί για να επιστρέψω Θεσσαλονίκη ,πριν καναδυο χρόνια άλλαξε δεξαμενές , τώρα είναι κλειστός γιατί κανει κάποιες εργασίες για να εναρμονιστεί με τον κανονισμό επειδή είναι στο ισόγειο πολυκατοικίας όταν ανοίξει να πηγαίνεις ...με κλειστά μάτια!Την ξερω αυτην την Aegean αλλα δεν ειχα παει ποτε. Μια χαρα μου καθεται. Θα το κοιταζω για οταν ανοιξει. Thnx φιλε μου
-
Thnx παντωςΕχει δυο η shell στη Βουλιαγμενης. Το ενα ειναι στο mall
Αυτο στο mall το εχεις δοκιμασει φιλε μου? Μια χαρα μου πεφτει και αυτο οπως και η Aegean που ανεφερε ο φιλος παραπανω.
Και παλι thnx -
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα ειδα πως ειναι εταιρικο οπως και το αλλο shell
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Χθες απόγευμα, κατεβαίνοντας περιφερειακή, στην αλλαγή από 4η σε 5η, 80χλμ/ώρα (νορμάλ δούλεμα μοτέρ), σκορτσάρισμα τρελό, σαν να έσβησε και πήρε στιγμιαία μπροστά το μοτέρ.Ωωωω, σκέφτομαι, εδώ έχουμε θέμα. Άστο Ήρα, το χεις. Φιλτρο αέρα σχεδόν καινούργιο, φίλτρο πετρελαίου, κλαίμε, 30,000χλμ +.Ρεζερβουάρ σχεδόν γεμάτο, τελευταίο γέμισμα από πρατήριο αμφιβόλου ποιότητας, ΕΚΟ AVIO.
https://www.amazon.co.uk/Liqui-Moly-Pro ... B0042KOKJ6Γενικά δε βάζω καθαριστικά στο μοτέρ, το τελευταίο παίζει να έχει και 10,000χλμ που μπήκε.
Τρέχω σε πρατήριο για πλήρες φουλάρισμα και άδειασμα καθαριστικού. Ταξίδεψα μετά 100χλμ, δεν έκανε κιχ.Από όσο θυμάμαι μου το είχε κάνει και παλιότερα, πριν από 8 μήνες περίπου ένα τέτοιο κόψιμο.Μάλλον καύσιμο μάπα, ίσως και φίλτρο πετρελαίου.
Ηρακλής.
Κατά 99% είναι το καύσιμο... Μου έχει τύχει κι εμένα κάποιες φορές από ιδιωτικό πρατήριο Shell που είχα βάλει V-Power να μου κάνει κάτι στιγμιαίες διακοπές. Όχι τόσο τραγικά όπως το περιγράφεις εσύ για το δικό σου... Φίλτρο πετρελαίου κάθε πότε αλλάζεις; Εγώ κάθε 30.000χλμ το πετάω με εξαίρεση την τελευταία που το κράτησα 4000χλμ παραπάνω για να κάνω το σέρβις στρογγυλά στα 110.000χλμ.
Αν επιμείνει Redex! Το αγαπώ αυτό το πρόσθετο! Μάλλον θα μπαίνει σε κάθε ανεφοδιασμό από εδώ και πέρα. Είναι το μόνο απ' όσα έχω χρησιμοποιήσει που παρατηρώ τόσο εμφανή διαφορά κυρίως στην απόδοση του αυτοκινήτου αλλά και στην οικονομία.
3,8λ/100χλμ μέση κατανάλωση μέχρι ώρας γράφει το Trip στο πρώτο μισό του χτεσινού ταξιδιού ενώ το καλύτερο που είχα πετύχει στα προηγούμενα γεμίσματα ήταν 4,0 με 4,1 (στο trip πάντα)... Αύριο η επιστροφή. Γράφει απίστευτα χαμηλά νούμερα στην στιγμιαία κατανάλωση όποτε έχω ρίξει Redex μέσα ενώ σε ροπή είναι αλλού το αυτοκίνητο +4-5 κλικ πάνω. Από βδομάδα θα μπει και στο άλλο αυτοκίνητο το αντίστοιχο για βενζίνη.
-
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα ειδα πως ειναι εταιρικο οπως και το αλλο shellΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τωρα θα κανω την εντελως ηλιθια ερωτηση, αλλα τι εννοεις εταιρικο? Το μονο που με νοιαζει ειναι να εχει καθαρο diesel και σε ανθρωπινη τιμη για να ειμαι ειλικρινης.
Ευχαριστω και παλι -
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Χθες απόγευμα, κατεβαίνοντας περιφερειακή, στην αλλαγή από 4η σε 5η, 80χλμ/ώρα (νορμάλ δούλεμα μοτέρ), σκορτσάρισμα τρελό, σαν να έσβησε και πήρε στιγμιαία μπροστά το μοτέρ.
Ωωωω, σκέφτομαι, εδώ έχουμε θέμα. Άστο Ήρα, το χεις. Φιλτρο αέρα σχεδόν καινούργιο, φίλτρο πετρελαίου, κλαίμε, 30,000χλμ +.Ρεζερβουάρ σχεδόν γεμάτο, τελευταίο γέμισμα από πρατήριο αμφιβόλου ποιότητας, ΕΚΟ AVIO.
https://www.amazon.co.uk/Liqui-Moly-Pro ... B0042KOKJ6Γενικά δε βάζω καθαριστικά στο μοτέρ, το τελευταίο παίζει να έχει και 10,000χλμ που μπήκε.
Ηρακλής.
Κατά 99% είναι το καύσιμο... Μου έχει τύχει κι εμένα κάποιες φορές από ιδιωτικό πρατήριο Shell που είχα βάλει V-Power να μου κάνει κάτι στιγμιαίες διακοπές. Όχι τόσο τραγικά όπως το περιγράφεις εσύ για το δικό σου... Φίλτρο πετρελαίου κάθε πότε αλλάζεις; Εγώ κάθε 30.000χλμ το πετάω με εξαίρεση την τελευταία που το κράτησα 4000χλμ παραπάνω για να κάνω το σέρβις στρογγυλά στα 110.000χλμ.
Αν επιμείνει Redex! Το αγαπώ αυτό το πρόσθετο! Μάλλον θα μπαίνει σε κάθε ανεφοδιασμό από εδώ και πέρα. Είναι το μόνο απ' όσα έχω χρησιμοποιήσει που παρατηρώ τόσο εμφανή διαφορά κυρίως στην απόδοση του αυτοκινήτου αλλά και στην οικονομία.
3,8λ/100χλμ μέση κατανάλωση μέχρι ώρας γράφει το Trip στο πρώτο μισό του χτεσινού ταξιδιού ενώ το καλύτερο που είχα πετύχει στα προηγούμενα γεμίσματα ήταν 4,0 με 4,1 (στο trip πάντα)... Αύριο η επιστροφή. Γράφει απίστευτα χαμηλά νούμερα στην στιγμιαία κατανάλωση όποτε έχω ρίξει Redex μέσα ενώ σε ροπή είναι αλλού το αυτοκίνητο +4-5 κλικ πάνω. Από βδομάδα θα μπει και στο άλλο αυτοκίνητο το αντίστοιχο για βενζίνη.
Μην ξεχνάς ότι έχει πέσει και η θερμοκρασία περιβάλλοντος .
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
ποιό Redex φίλε μου ? αυτό που πουλάνε στα shell ?
-
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα ειδα πως ειναι εταιρικο οπως και το αλλο shell
Τωρα θα κανω την εντελως ηλιθια ερωτηση, αλλα τι εννοεις εταιρικο? Το μονο που με νοιαζει ειναι να εχει καθαρο diesel και σε ανθρωπινη τιμη για να ειμαι ειλικρινης.
Ευχαριστω και παλιΥπαρχουν 2 ειδων βενζιναδικα.
Τα ιδιωτικα και τα εταιρικα που μαλλον τα διαχειριζεται καποιος που εχει μια συμβαση με την εταιρια.
Λενε πως τα 2α ειναι πιο δυσκολο να γινει λαμογιαΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπαρχουν 2 ειδων βενζιναδικα.
Τα ιδιωτικα και τα εταιρικα που μαλλον τα διαχειριζεται καποιος που εχει μια συμβαση με την εταιρια.
Λενε πως τα 2α ειναι πιο δυσκολο να γινει λαμογιαΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να υποθεσω οτι εννοεις τα εταιρικα ειναι της μαμας Shell πχ ενω τα ιδιωτικα ειναι τα franchise? Sorry που σε πρηζω αλλα δεν εχω ξανακουσει αυτο το concept οσον αφορα τα πρατηρια καυσιμου .
-
τα εταιρικά shell ανήκουν στην εταιρεία απευθείας και στην απόδειξη γράφουν επωνυμία ερμής ή μυρτεα... εγώ σε τέτοια βάζω μόνο και μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα...
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;