-
Οχι αλλά τότε ζούσαν όλοι όσοι τον είχαν ακούσει...
-
δεν πιανεται
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει στο Παρίσι σε 60 ώρες.
και γιατι δεν φτανει?
Ρητορικό το ερώτημα; Για να μην ξεκινήσει ο Γ' ΠΠ και πυρηνικός όλεθρος ίσως; Επίσης γιατί να θελήσει να το κάνει; Με τους Γάλλους τα πάει καλά άλλωστε.
Αυτό με τον Τσώρτσιλ πάντως δεν το βρήκα πουθενά επίσημα και το έχω ψάξει αρκετά.
-
οκ αμα ειναι ετσι κι η αμερικη θα μπορουσε να φτασει στο μοσχα σε 59 ωρες
-
Η Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει στο Παρίσι σε 60 ώρες.
και γιατι δεν φτανει?
Ρητορικό το ερώτημα; Για να μην ξεκινήσει ο Γ' ΠΠ και πυρηνικός όλεθρος ίσως; Επίσης γιατί να θελήσει να το κάνει; Με τους Γάλλους τα πάει καλά άλλωστε.
Αυτό με τον Τσώρτσιλ πάντως δεν το βρήκα πουθενά επίσημα και το έχω ψάξει αρκετά.
Δεν ήταν επίσημο , ήταν κουβέντα παραπολιτική.
Τότε δεν είχαν και ίντερνετ να τα βρίσκουμε όλα , όπως βρίσκουμε της τελευταίας 10ετίας... -
Ανέκδοτο , το είχε αναφέρει ο Γεωργαλάς , εκείνες τις εποχές της υενεδ...
Τρέχουν ένα μικρόν αγώνα, ,μόνο ο Νίξον με τον Μπρέζνιεφ.
Κερδίζει ο Νίξον .
Την άλλη μέρα η Πράβντα.Σε διεθνή αγώνα ο Γραμματέας μας βγήκε δεύτερος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος , προτελευταίος...Γεωργαλάς , πρώην κομμουνιστής , μετά χουντικός...
Βασικά χουντικός ήταν πάντα , απλά χρώμα άλλαξε...
Να ανέβει λίγο το θέμα...
-
Η ουσια ειναι πως επαναλαμβανεται μια παραδοση των ΗΠΑ τις τελευταιες δεκαετιες. Δημοκρατικοι Προεδροι να εκκινουν εγκληματικους πολεμους. Κατα τα αλλα ο Τραμπης εφταιγε...
Ουτε η Ρωσια μπορει να καταλαβει την Ευρωπη μα ουτε και η ΗΠΑ με Ευρωπη την Ρωσια. Αντι να κοιταξουν να οικοδομησουν σχεσεις εμπιστοσυνης, δημιουργησαν μια ενεργειακη κριση διχως προηγουμενο και οι βλακες Ευρωπαιοι εχουν το ρολο του χρησιμου ηλιθιου.
Χεσμενη την εχουν ολοι την Ουκρανια. Στη Ρωσια επιτιθενται που ειναι η μονη ανεπηρεαστη απο πολλα που συμβαινουν στην παγκοσμια οικονομια.
Οι Αμερικανοι θελοντας να την βγαλουν απο τη Συρια εχασαν σχεδον ολη την Μεση Ανατολη. Ολα αυτα ειναι ευθυνες των Δημοκρατικων με προεξεχοντα τον... Αφροαμερικανο ομπαμια.
Οι Ρωσοι απο την αλλοι εχουν ισχυροτατους δεσμους με την Κινα. Αυτοματως η συμμαχια τους περιλαμβανει το 60% της επιφανειας του πλανητη.
Το μονο προβλημα της Ρωσιας ειναι πως εχει τσαρο και οχι Δημοκρατια. -
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι μετά την πτώση του κομουνισμού στην Ρωσία, η χώρα πέρασε στο δυτικό τρόπο ζωής, στην καπιταλιστική κουλτούρα, όπως έκανε και η Κίνα αλλά διατηρώντας το κομουνιστικό καθεστώς. Δηλαδή μία κουλτούρα Δυτικού τύπου συνεννόησης και συνεργασίας.
Τώρα διαβάζω πάλι για ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Δυτικοί, Πούτιν, Θρησκείες, Τραμπς, Μπάιντενς και ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια.
Αναρωτιέμαι αν οι Ρώσοι πολίτες επικροτούν την πολιτική Πούτιν δηλ. στρατοί, σύνορα, εισβολές κλπ...
Για τους πολίτες των ΗΠΑ δεν αναρωτιέμαι τίποτα γιατί ξέρω ότι ζουν σε ένα μαγικό κόσμο ή μάλλον στην κοσμάρα τους. Είναι τόσο μακρυά που ούτε που ξέρουν τι σημαίνει η λέξη Ουκρανία και αδιαφορούν για τα γεγονότα στο πλανήτη.
Εδώ όταν ήμουν εγώ Αμερική το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα) είχαν την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι πόλη της Πορτογαλίας. Ούτε καν για την χώρα τους δεν έχουν άποψη ή γνώσεις.
-
Βρε τι τανκς και προελάσεις στα παρισια...
Νταξ, από τα 15000 ποσα λειτουργούν και είναι σύγχρονα;
Αλλά, δεν είναι αυτό, άμα μας κόψει το φα σε ημάς τους Ευρωπαίους ο Βλαδίμηρος μέσα στον χειμώνα, χαίρεται.... -
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το μονο προβλημα της Ρωσιας ειναι πως εχει τσαρο και οχι Δημοκρατια.
αν ειχε δημοκρατια θα ειχε διαλυθει σε μικρα ελεγχόμενα απο τη δυση κρατιδια
το βρισκω θετικο (για τη ρωσια) οτι εχει δικτατορια
το ιδιιο και για την κινα -
Δικιο εχεις Γκετζμαν. Παλι.
-
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ξέρω τι λέω πάνω σε αυτό το θέμα, λόγω επαγγέλματος. Άπειρες προσομειώσεις έχουν γίνει. Μάλιστα σε περίπτωση εισβολής, το ΝΑΤΟ έχει σχέδιο για χρήση τακτικών πυρηνικών την 2η μέρα, καθώς η συμβατική άμυνα θεωρείται καταδικασμένη.
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν ήταν επίσημο , ήταν κουβέντα παραπολιτική.
Εμένα για "ράδιο αρβύλα" μου κάνει. Σαν το άλλο που δήθεν ο Κίσιντζερ είπε ότι ότι πρέπει να αφανιστούν οι Έλληνες. Απορώ ποιος ξεκινάει τέτοιες φήμες...
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι μετά την πτώση του κομουνισμού στην Ρωσία, η χώρα πέρασε στο δυτικό τρόπο ζωής, στην καπιταλιστική κουλτούρα, όπως έκανε και η Κίνα αλλά διατηρώντας το κομουνιστικό καθεστώς. Δηλαδή μία κουλτούρα Δυτικού τύπου συνεννόησης και συνεργασίας.
Τώρα διαβάζω πάλι για ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Δυτικοί, Πούτιν, Θρησκείες, Τραμπς, Μπάιντενς και ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια.Αν δεχτούμε την Κομμουνιστική ανάλυση, αυτά που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των συγκρούσεων του ανταγωνιστικού Κεφαλαίου των διαφόρων χωρών. Αν όμως δεν το δούμε οικονομικά, αλλά γεωπολιτικά, το ότι η Ρωσία πέρασε στον Καπιταλισμό, δεν σημαίνει ξαφνικά ότι γίνανε φίλοι με τους απέναντι. Είναι σαν τις Αυτοκρατορίες, που πολεμούσαν η μια την άλλη. Ίδιο πολίτευμα και κοινωνικό σύστημα είχαν, αλλά ήταν εχθροί.
Σχετικά με το καθεστώς στην Ρωσία, είναι αυτό που θέλει ο μέσος Ρώσος. Η Ρωσία ποτέ δεν είχε δυτικού τύπου "Δημοκρατία", καθώς πέρασε από την απόλυτη Μοναρχία του Τσάρου στα Σοβιέτ του Λένιν. Ο μέσος Ρώσος θέλει έναν ισχυρό ηγέτη που να εξασφαλίζει ότι η χώρα παραμένει υπερδύναμη και ότι του εξασφαλίζει κάποια αγαθά. Σε έρευνα που έγινε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, το συμπέρασμα που βγήκε ήταν η απογοήτευση του λαού για την ταπείνωση που δέχθηκε η χώρα τους. Δεν τους ένοιαζαν ούτε οι εκλογές, ούτε ότι επιτράπηκαν και άλλα κόμματα, η ελευθερία λόγου κλπ. Αυτό το άλλαξε ο Πούτιν, για αυτό κυβερνάει 20 χρόνια τώρα.
-
Με τον φάηβερ συζητούσαμε τη μόνη επιτυχημένη χώρα υπόδειγμα νεοφιλελευθερισμού στη λατινική Αμερική, αν δεν κάνω λάθος;
-
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ξέρω τι λέω πάνω σε αυτό το θέμα, λόγω επαγγέλματος
ok
(αν επιτρεπετε τι επαγγελεσαι?) -
Αξκος ε.α. του Ε.Σ. Μετέπειτα επιχείρησα και στον Ι.Τ. αλλά δεν μας αφορά αυτό. Εσύ;
-
μιας και δεν επικαλεστηκα την επαγγελματικη μου ιδιοτητα για να υποστηριξω αυτα που γραφω θα μου επιτρεψεις να μην αναφέρω
το οτι εισαι στρατιωτικος παντως δε μου λεει κατι περι αξιοπιστιας των όσων γραφεις -
Δεν σου είπα ότι πρέπει να με πιστέψεις με το ζόρι, Το ότι είχα άμεση σχέση όμως με αυτό που συζητάμε, μου δίνει την δυνατότητα να έχω γνώση από πρώτο χέρι, όχι κάτι που άκουσα κλπ. Η ευγένεια πάντως επιβάλει να απαντήσεις στην ίδια ερώτηση που έκανες. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι για το οποίο ντρέπεσαι, οπότε δεν καταλαβαίνω την άρνησή σου.
-
μα δεν ειμαι ευγενης
-
Απλα ο μεσος Ρωσος δεν γνωριζει τι σημαινει δημοκρατια. Γαλουχηθηκε να υποτασσεται, πριν στον Τσαρο, μετα στον Ηγετη και τωρα στον Προεδρο.
Για αυτο παρομοιαζω την Ρωσικη κοινωνια ως την συγχρονη Σπαρτη. Στο ζητημα μας τωρα. Οι Ρωσσοι δεν χανουν ποτε εντος εδρας. Ειναι προθυμοι να χασουν οτι και οσους απαιτηθει για να κρατησουν κεκτημενα. Οι Αμερικανοι θα καταφερουν να ισοπεδωθει η Ουκρανια (ευκολακι μιας και ειναι φλατ κυριως) και αν τα πραγματα δυσκολεψουν θα κουνησουν μαντηλι.
Η Ευρωπη ομως μπορει να γνωρισει ξανα τι σημαινει πεινα και δυστυχια οντας εξαρτωμενη σε πρωτες υλες απο Ρωσια και Κινα.
Η Ρωσια δεν ειναι φιλη μας μα μπορει να ειναι ιδανικος εταίρος. -
Ή ίσως δεν τον νοιάζει αυτού του τύπου η "Αστική Δημοκρατία". Εμένα για παράδειγμα δεν με αντιπροσωπεύει, αλλά είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Από εκεί και πέρα όμως δεν κατανοώ γιατί η Ρωσία δεν είναι φίλη μας, ενώ οι ΗΠΑ είναι. Οι ΗΠΑ μας έχουν κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό διαχρονικά, σε σχέση με τους Ρώσους.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]