-
Τώρα η Κύπρος κείται μακράν, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Μακεδονία και την Θράκη, που είναι ειδικότητα της αριστεράς το πούλημα τους..
-
Θα μπορούσε να λέγεται και «Πήλιος Γούσης»…ταιριάζει απόλυτα.
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Να συμπληρώσω με ενα ερώτημα που την απάντηση λίγοι πολλοί λίγοι γνωρίζουν
Γιατί οι τούρκοι διάλεξαν την 20η Ιουλίου ως μέρα της απόβασης ;ΥΓ να βοηθήσω λίγο με μια περιγραφή απο αυτούς που δεν βγαίνουν δακρυσμένοι στα κανάλια στην επέτειο :
Οι στρατιώτες που ... είχαν κρεμάσει απο την τσέπη της φαιοπράσινης μεζούρες ράφτρας και κόβαν κάθε πρωί ενα πόντο ...
Επειδή πάλι αρχίσαν ποσταρίσματα -και για να μην αφήσω να πλανάται η εκκρεμότητα- για την Κύπρο κάποιοι ξεχνάνε οτι ήταν ανεξάρτητο κράτος το οποίο αποφάσισε αφου δεν έβλεπε καμμία απειλή ... να μειώσει την θητεία απο 24 μήνες σε 14 με ημερομηνία έναρξης των απολύσεων ... την 20η Ιουλίου 1974
«…το προσεχές Σάββατον, 20ην Ιουλίου, αρχίζει η απόλυσις των Εθνοφρουρών που έχουν συμπληρώσει θητείαν 14 μηνών. Μέχρι της 20ης Σεπτεμβρίου θα απολυθούν συνολικώς περί τας οκτώ χιλιάδας Εθνοφρουροί». ...
«Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εδήλωσε προχθές ότι δεν θα γίνη η επιστράτευσις της νέας κλάσεως των Εθνοφρουρών, εάν δεν συμπληρωθή η απόλυσις των Εθνοφρουρών που έχουν συμπληρώσει θητείαν 14 μηνών».Είπαμε καμμία απειλή στον ορίζοντα ή μαλλον καλλίτερα η απειλή εξουδετερώθηκε εν την γενέσει
Σε άλλο σημείο η ίδια εφημερίδα αναφερόταν στο θέμα της αναχώρησης 650 Ελλήνων αξιωματικών που υπηρετούσαν τότε στην Εθνική Φρουρά, περί τα τέλη Ιουλίου.
Δηλαδή ενα ανεξάρτητο κράτος δεν μπορεί να επιλέξει τον επιβήτορά του ... θα σας μαλώσω !
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Θα μπορούσε να λέγεται και «Πήλιος Γούσης»…ταιριάζει απόλυτα.
Κομμούνι κι αυτός;
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τώρα η Κύπρος κείται μακράν
Μη λες τέτοια εθναρχικά, μπορεί να στραβώσει κανένας ακομμάτιστος Νεοδημοκράτης, να ενοχληθεί περισσότερο κι απ τα υπονοούμενα για τον Θόδωρο...
-
Ρε συ monman εάν έχεις την Συνθήκη Εγγυήσεων με τρεις χώρες να εγγυώνται την ασφάλεια σου μειώνεις την παράλογα μεγάλη θητεία.
Έχω την αίσθηση πως επιχειρείς κάποιου είδους ξέπλυμα των υπευθύνων το οποίο εν τέλη και εμμέσως συνέβη λόγω του ότι η κακια μεταπολίτευση επέφερε νέα πολιτικά ήθη
και έτσι κάποιοι γλίτωσαν τα στρατοδικεία με τις γνωστές συνέπειες που αυτά έχουν για τους ενόχους. -
Θα σου απαντήσει κάποιος άλλος με λεπτομέρειες
εγω απλώς θα πω οτι είναι ενα στοιχείο γιατί δεν ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου , αλήθεια τώρα το ήξερες; -
Το ότι μειώθηκε η θητεία; Όχι
.. αλλά μου φαίνεται λογικό όταν έχεις εγγυήσεις και συνθήκη προστασίας. Το έτος που συνέβησαν όλα αυτά, ναι δημιουργεί απορίες. Αλλά το θέμα είναι το ποιος είχε τα ηνία της χώρας και τι κινήσεις έκανε ως εγγυήτρια δύναμη για να δημιουργήσει το πρόβλημα που ζει το νησί εδώ και 50 έτη. -
Το 1973 είχαμε Αραβοϊσραηλινό πόλεμο
Ο Λίβανος απέναντι έτοιμος να εκραγεί σε εμφύλιο
Έκρινε λοιπόν ο Μακάριος οτι ήταν καλή εποχή για μείωση της θητείας
Λογικό γιατί το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να μειώσει τον αριθμό των Ελλήνων αξιωματικών αρα μειώνοντας τον στρατό χρειάζεσαι 650 λιγότερους απο τη Ελλάδα γιατί οι δικοί σου οι κύπριοι κονόμαγαν απο τον τουρισμό σιγά μη πάνε ΕυελπίδωνΆσε που ζήταγαν με το ζόρι ένωση ... όξω έλληνες ελάτε μεμέτια
-
Σημαντικές αλλαγές στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή και πολύ αγάπη, με μεσολαβητή τον Ελον...
-
Τώρα μένει να δούμε, ποιος θα μαμήσει ποιον...
-
Εχω την εντυπωση οτι η USA δεν ειχε ποτε καραφλο προεδρο η κοντο .
-
Μετά τον μακελάρη στην Αγγλία που σκότωσε τα κοριτσάκια, συνελήφθη ο άλλος μακελάρης στην Γερμανία, όπου υπήρξε και επίσημη αποδοχή της ευθύνης από το Ισλαμικό κράτος.
Οι λεγόμενοι από τους χρήσιμους ηλίθιους και τους πράκτορες των δουλεμπόρων, μοναχικοί λύκοι, σιγά σιγά ξεσκεπάζουν τα αφεντικά τους.
Τον άλλο μήνα έχουμε περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Γερμανία...
Να μην έχουν απορίες κάποιοι για αυτά που θα βγάλουν οι κάλπες.
-
Θα μας φλομώσουν αναλύσεις από την "διανόηση" που θα συνδυάζουν την άνοδο του πληθωρισμού /ανεργίας με την άνοδο της άκρας δεξιάς/αριστεράς.
Στα καφενεία από λαϊκούς τύπους χωρίς πτυχίο έχω ακούσει πιο προχωρημένες
ΥΓ μην ξεχάσω και ότι φταίει ο Ίλον και το Χ...
-
Θα μας φλομώσουν αναλύσεις από την "διανόηση" που θα συνδυάζουν την άνοδο του πληθωρισμού /ανεργίας με την άνοδο της άκρας δεξιάς/αριστεράς.
Στα καφενεία από λαϊκούς τύπους χωρίς πτυχίο έχω ακούσει πιο προχωρημένες
ΥΓ μην ξεχάσω και ότι φταίει ο Ίλον και το Χ...
Τέτοια "διανόηση" έχουν, τέτοιες "διανοησίες" θα γράφουν...
-
Έτσι είναι τα άκρα ιστορικά τότε αναπτύσσονται. Βέβαια κάθε εποχή έχει και τις δικές της προκλήσεις, δεν είναι όλες οι εποχές ίδιες αλλά μοιάζουν, παρόλαυτα γενικά οι κοινωνίες των ανθρώπων πάντοτε έτσι λειτουργούσαν από την αρχαιότητα ως σήμερα.
-
Θα ήταν καλό να αποκαλύψετε και σε μας τις αιτίες της ανόδου, να μην πλανώμαστε απ τους επιτήδειους.
-
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
AfD μόνο!!!
-
Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά αρχίζω και καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εκ πεποιθήσεως μετριοπαθείς κλίνουν πλέον προς τα κόμματα που δεν θέλουν τους ξένους.
Βρέθηκα στη Νίκαια για ένα απόγευμα. Με το που μαζεύτηκε το γκρουπ κάτω από ένα δέντρο (48 άτομα) για να μας πούνε δυο πράγματα, κατευθείαν ήρθαν 4-5 μελαμψοί και κόλλησαν σε αντίστοιχες κύριες που ήταν πίσω πίσω. Επειδή το έχω ξαναδεί το έργο έριξα σύρμα και οι σύζυγοι κινήθηκαν προς αυτούς και απλά το έβαλαν στα πόδια.
Το ίδιο βράδυ στη Γένοβα τρώγαμε σε ένα εστιατόριο και μπήκαν δυο αφρικανικής καταγωγής. Ο ένας ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και ο άλλος του άρπαξε την τσάντα με τα πάντα μέσα….κλειδιά σπιτιού,αυτοκινήτου και μαγαζιού,λεφτά,χαρτιά του μαγαζιού,ταυτότητα και δίπλωμα….μείναμε καμία ώρα και η αστυνομία απλά δεν ήρθε ποτέ.
Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι ο ινδικής καταγωγής ρεσεψιονίστ, όταν του είπαμε ότι θα πάμε μια βόλτα προς το λιμάνι το βράδυ, μας απέτρεψε λέγοντας να μην διανοηθούμε καν να πλησιάσουμε γιατί δεν θα μας έβγαινε σε καλό.
Αν εγώ ο τουρίστας είδα αυτά σε μια μέρα, σκεφτείτε τι γίνεται…
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]