Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 324
    • 325
    • 326
    • 327
    • 328
    • 436
    • 437
    • 326 / 437
    Αντίλογος
    95
    8727
    184541
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap last edited by lap

Οι βιομγχαβιες του 80 έκλεισαν κυρίως λόγω της άρσης των δασμολογικών επιβαρύνσεων σε ανταγωνιστικά προϊόντα! Το κόστος ανάπτυξης και κάλυψης του κενού με τις βιομηχανίες της Ευρώπης ήταν κολοσσιαίο και επιλέχθηκε η σταδιακή έξοδος των κεφαλαίων από τους κλάδους αυτούς και στροφή τους στις λεγόμενες υπηρεσίες που απέφεραν υψηλότερη απόδοση κσι σε γρηγορότερο χρόνο!

Έπειτα ήρθε και ο έντονος συνδικαλισμός που προσπαθούσε να καλύψει το κενό που άφηνε στα εισοδήματα ο πληθωρισμός, και οι δείκτες παραγωγικότητας κατρακύλαγαν!

Πριν το 80 οι βιομηχαβιες της Ελλάδας είχαν πολύ κακούς παραγωγικούς δείκτες με αποκορύφωμα την ενεργειακή κρίση που τις έφερε σε πολύ δύσκολη θέση!

Φανταζομαι ούτε εσυ έχεις καθαρίσει τουαλέτες ξενοδοχείων και σεντόνια μετά από ξέφρενα πάρτυ μεθυσμένων ηλιθίων του πλανήτη, οποτε άσε στην άκρη τις έξυπνες διδαχές!
      Αν πάλι γουστάρεις και το κανεις στον ελεύθερο σου χρόνο, οκ κανένα θέμα!

Ξανα λέω γιατί μάλλον δεν με παρακολουθείς, αναφέρομαι σε ισόποσες και ισάξιες σε κόστος επενδύσεις με ένα ξενοδοχείο όπως αυτή! Δεν συγκρίνω ένα ξενοδοχείο με κάποια στρέμματα ανοιχτής καλλιέργειας κάποιου μικρό αγρότη

Youtube Video

Η συγκεκριμενη μη τουριστική επένδυση, για να καλύψει τον κύκλο εργασιών της δεν στηρίζεται στην εκροή συναλλάγματος για την εισαγωγή πρώτων υλών σε υψηλότερο κόστος από αυτό που μπορεί να εξάγει! Σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία κσι τους ατέλειωτους τουρίστες όπου η εξυπηρέτηση τους ως "προϊόν" μας καταστρέφει τα εξωτερικά μας ισοζύγια, (είναι αδύνατον η χωρα να εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ΔΕΝ εργάζονται στην οικονομία προσφέροντας προστιθέμενη αξία!!!) κάτι που οδηγεί σε δανεισμό για την κάλυψη του κενού αυτού! Κάτι που δημιουργεί χρέος και αυτό κρατά την χωρα σε δεσμά!

Δηλαδή και έρχονται εδώ να τους υπηρετούμε όταν διασκεδάζουν και δανειζόμαστε από τις χώρες τους λόγω του ότι διασκεδάζουν!

Έτσι λοιπόν περα από αυτά που ανέφερα, μια τέτοια μονάδα δεν επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες και τον αστικό ιστό με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αντιθέτως προσφέρει αποκέντρωση!

Δηλαδή ως επένδυση προσφέρει σε πολλά επίπεδα περα απο την απλή συνεισφορά ενός ποσοστού στο ΑΕΠ!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

F 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spi_duster last edited by

Και η παραμυθα καλά κρατεί. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το δρόμο της τεμπελιάς και της λαμογιας. Τώρα που μιλάμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνά πάλι. Για αυτό δεν τραβά η ομάδα. Οι μισοί ψηφοφόροι του Κούλη, συμπληρώνουν το κενό που δημιουργήθηκε όταν οι δεξιοί πήγαν σε δεξιά κόμματα.
        Οι μόνοι αριστεροί είναι του ΚΚΕ αλλά και αυτοί γραφικοί πια, αφού σε μία πασοκικη κοινωνία και δομή εκφράζονται ως να έχουν να κάνουν με τη Χούντα. Όντως μιλάμε για την πιο ηλίθια χώρα του πλανήτη. Θέλει ο Θεός και ζούμε με τόσους ρεμπεσκεδες ψηφοφόρους μα και πολιτικούς.
        Αρκεί μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία, ένα ναυάγιο ανοικτά της Σικελίας, ένα τραγικό δυστύχημα εξαιτίας ενός υπαλλήλου που βιάζονταν να φάει τα σουβλάκια του, για να βγεί ο κάθε πικραμένος να πει την παπατζα του. Η πρόοδος έρχεται με δουλειά μόνο και αυτοκριτική. Διαβάζω μερικούς εδώ μέσα και βλέπω πως ειδικά το δεύτερο δε το ξέρουν ούτε ως λέξη. Πόσο μάλλον σαν κεκτημένο άμεσα συνδεδεμένο με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

....

V 1 Reply Last reply Reply Quote 6
        • L
          lap last edited by lap

Άσε ρε προίκα! Θα μας κάνεις μάθημα για εργατικότητα, προκοπή και κυρίως αυτοκριτική😇

Όσο για την παραμυθά άνοιξε βιβλία μακροοικονομίας και σοβαρών αναλυτών! θα δεις πως το αφήγημα σου δεν βγαίνει!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

S 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • F
            fiverg @lap last edited by

@lap said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Οι βιομγχαβιες του 80 έκλεισαν κυρίως λόγω της άρσης των δασμολογικών επιβαρύνσεων σε ανταγωνιστικά προϊόντα! Το κόστος ανάπτυξης και κάλυψης του κενού με τις βιομηχανίες της Ευρώπης ήταν κολοσσιαίο και επιλέχθηκε η σταδιακή έξοδος των κεφαλαίων από τους κλάδους αυτούς και στροφή τους στις λεγόμενες υπηρεσίες που απέφεραν υψηλότερη απόδοση κσι σε γρηγορότερο χρόνο!

Έπειτα ήρθε και ο έντονος συνδικαλισμός που προσπαθούσε να καλύψει το κενό που άφηνε στα εισοδήματα ο πληθωρισμός, και οι δείκτες παραγωγικότητας κατρακύλαγαν!

Πριν το 80 οι βιομηχαβιες της Ελλάδας είχαν πολύ κακούς παραγωγικούς δείκτες με αποκορύφωμα την ενεργειακή κρίση που τις έφερε σε πολύ δύσκολη θέση!

φανταζομαι ούτε εσυ έχεις καθαρίσει τουαλέτες ξενοδοχείων και σεντόνια μετά από ξέφρενα πάρτυ μεθυσμένων ηλιθίων του πλανήτη, οποτε άσε στην άκρη τις εξυπνεσ διδαχές!
            Αν πάλι γουστάρεις οκ κανένα θέμα!

Ξανα λέω γιατί μάλλον δεν με παρακολουθείς, αναφέρομαι σε ισόποσες και ισάξιες σε κόστος επενδύσεις με ένα ξενοδοχείο όπως αυτή! Δεν συγκρίνω ένα ξενοδοχείο με κάποια στρέμματα ανοιχτής καλλιέργειας κάποιου μικρό αγρότη

Youtube Video

Η συγκεκριμενη μη τουριστική επένδυση, για να καλύψει τον κύκλο εργασιών της δεν στηρίζεται στην εκροή συναλλάγματος για την εισαγωγή πρώτων υλών σε υψηλότερο κόστος από αυτό που μπορεί να εξάγει! Σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία κσι τους ατέλειωτους τουρίστες όπου η εξυπηρέτηση τους ως "προϊόν" μας καταστρέφει τα εξωτερικά μας ισοζύγια, (είναι αδύνατον η χωρα να εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ΔΕΝ εργάζονται στην οικονομία προσφέροντας προστιθέμενη αξία!!!) κάτι που οδηγεί σε δανεισμό για την κάλυψη του κενού αυτού! Κάτι που δημιουργεί χρέος και αυτό κρατά την χωρα σε δεσμά!

Έτσι λοιπόν περα από αυτά που ανέφερα, μια τέτοια μονάδα δεν επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες και τον αστικό ιστό με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αντιθέτως προσφέρει αποκέντρωση!

Δηλαδή ως επένδυση προσφέρει σε πολλά επίπεδα περα απο την απλή συνεισφορά ενός ποσοστού στο ΑΕΠ!

Έχω καθαρίσει πολύ τουαλέτα στον στρατό πάντως, παίζει να ήταν και χειρότερα. Εσύ έχεις σκάψει έστω και ένα μισάωρο να δεις την γλυκα;

Προφανώς δεν έχω αντίλογο σε επενδύσεις σαν αυτή που βάζεις, μακάρι να γίνουν πολλές τέτοιες, αμέτρητες... Αλλωστε το μονο σιγουρο ειναι οτι ο παγκοσμιος πληθυσμος αυξανει και θελει να φαει.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • L
              lap last edited by lap

Και έχω σκάψει και έχω βοηθήσει σε χτίσιμο μονοκατοικίας ως κουβαλητής και χαμάλης! Μη φοβάσαι έχω κάνει τα χιλιόμετρα μου και εγώ!

Προφανως, τέτοιες επενδύσεις θέλω και αυτές εννοώ! Αλλωστε σχολιάζω τις επιλογές των κεφαλαίων σε επενδύσεις όπως και το πλαίσιο της πολιτείας σε αυτό το είδος συγκριτικά με το ένα ακόμη συγκρότημα rooms to let ή τα λίγα ακόμα διαμερίσματα βραχείας εκμίσθωσης!

Εγώ μαλιστα έχω και άλλες επιθυμίες, όπως τεχνητό κρέας αλλά αυτό θέλει δρόμο ακόμα σε πολλά επίπεδα για να εδραιωθεί ως κλάδος!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

F 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • F
                fiverg @lap last edited by

Και έχω σκάψει και έχω βοηθήσει σε χτίσιμο μονοκατοικίας ως κουβαλητής και χαμάλης! Μη φοβάσαι έχω κάνει τα χιλιόμετρα μου και εγώ!

Σαν επάγγελμα είναι κατάτι διαφορετικό. Όχι σκάψιμο όποτε θέλουμε και χαβαλέ με φίλους και συγγενείς... Πρωινό σήκωμα και αγροτικές εργασίες με 5 βαθμούς και υγρασία από τις 0700 είναι πιο ρεαλιστικό...

Προφανως, τέτοιες επενδύσεις θέλω και αυτές εννοώ! Αλλωστε σχολιάζω τις επιλογές των κεφαλαίων σε επενδύσεις όπως και το πλαίσιο της πολιτείας σε αυτό το είδος συγκριτικά με το ένα ακόμη συγκρότημα rooms to let ή τα λίγα ακόμα διαμερίσματα βραχείας εκμίσθωσης!

Το τι θέλω εσύ κι εγώ λίγο μετράει. Κι εγώ θέλω εργοστάσια και και και... Αλλά το θέμα είναι τι θέλουν και τι βλέπουν στην χώρα αυτοί που βάζουν το χρήμα. Να σημειώσουμε πάντως ότι τον καιρό των μνημονίων (και επί ΣΥΡΙΖΑ) αυτό που κράτησε την χώρα και έτρεφε φόρους (ΕΝΦΙΑ) ήταν το τρισκατάρατο airbnb και ο τουρισμός. Οι επενδυτές βιομήχανοι/υδροπόνοι κλπ είχαν λακίσει όλοι... Συνεπώς αν είσαι κυβέρνηση τι κάνεις; Ωραία είναι όλα αυτά αλλά μέχρι να έρθουν (αν έρθουν) θα παραμείνεις "πτωχός πλην τίμιος" και θα σφάξεις την κότα με τα αυγά (τουρισμός); Προφανώς η υπερεκμετάλλευση δημιουργεί θέμα, άλλο όμως το να συμμαζέψεις το πλαίσιο στα airbnb, στα κτίσματα ξενοδοχείων κλπ και άλλο να πεις στους τουρίστες "δεν σας θέλουμε, πηγαίνετε αλλού". Έχω ξαναγράψει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (για διάφορους λόγους) σε αυτή την φάση η χώρα να αυξήσει το ΑΕΠ της, αν ήμουνα κυβερνήτης τον τουρισμό θα τον περιόριζα μόνο αν είχα καβατζώσει άλλες προσόδους, αλλιώς θα ήμουν απλά ηλίθιος και επιζήμιος.

Εγώ μαλιστα έχω και άλλες επιθυμίες, όπως τεχνητό κρέας αλλά αυτό θέλει δρόμο ακόμα σε πολλά επίπεδα για να εδραιωθεί ως κλάδος!

Πάντως την όποια φήμη της η ελλάδα σε γεωργικά προϊόντα (νοστιμιά καρπών) δεν την έκανε με υδροπονίες που φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνουν και οπουδήποτε αλλού αλλά με καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών σε συγκεκριμένα εδάφη. Το ίδιο και στην κτηνοτροφία. Φέτα ΠΟΠ θα φτιάξεις και θα εξάγεις μόνο από αιγοπρόβειο γάλα ζώων που έχουν βοσκήσει σε συγκεκριμένα μέρη.

L 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • L
                  lap @fiverg last edited by lap

@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Σαν επάγγελμα είναι κατάτι διαφορετικό. Όχι σκάψιμο όποτε θέλουμε και χαβαλέ με φίλους και συγγενείς... Πρωινό σήκωμα και αγροτικές εργασίες με 5 βαθμούς και υγρασία από τις 0700 είναι πιο ρεαλιστικό...

Δεν έχω αναφέρει πάντως στην συζήτηση μας την καλλιέργεια σε ανοιχτό σπλο χωράφι. Μιλώ για κάθετη μονάδα παραγωγης!

Το τι θέλω εσύ κι εγώ λίγο μετράει. Κι εγώ θέλω εργοστάσια και και και... Αλλά το θέμα είναι τι θέλουν και τι βλέπουν στην χώρα αυτοί που βάζουν το χρήμα. Να σημειώσουμε πάντως ότι τον καιρό των μνημονίων (και επί ΣΥΡΙΖΑ) αυτό που κράτησε την χώρα και έτρεφε φόρους (ΕΝΦΙΑ) ήταν το τρισκατάρατο airbnb και ο τουρισμός. Οι επενδυτές βιομήχανοι/υδροπόνοι κλπ είχαν λακίσει όλοι... Συνεπώς αν είσαι κυβέρνηση τι κάνεις; Ωραία είναι όλα αυτά αλλά μέχρι να έρθουν (αν έρθουν) θα παραμείνεις "πτωχός πλην τίμιος" και θα σφάξεις την κότα με τα αυγά (τουρισμός); Προφανώς η υπερεκμετάλλευση δημιουργεί θέμα, άλλο όμως το να συμμαζέψεις το πλαίσιο στα airbnb, στα κτίσματα ξενοδοχείων κλπ και άλλο να πεις στους τουρίστες "δεν σας θέλουμε, πηγαίνετε αλλού". Έχω ξαναγράψει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (για διάφορους λόγους) σε αυτή την φάση η χώρα να αυξήσει το ΑΕΠ της, αν ήμουνα κυβερνήτης τον τουρισμό θα τον περιόριζα μόνο αν είχα καβατζώσει άλλες προσόδους, αλλιώς θα ήμουν απλά ηλίθιος και επιζήμιος.

Το πρόβλημα του υπερτουρισμου στο οποίο μάλλον συμφωνούμε, δεν έχει τις ρίζες του μονάχα στην κρίση αλλά πολλές δεκαετίες τώρα!

Έχεις λαθος σε ένα σημείο! Το ΑΕΠ είναι απλά ένας γενικός δείκτης! Πρέπει να συμπληρωθεί και από άλλους! Κάποιοι εξ αυτών εινσι αυτοί της παραγωγικότητας της οικονομία, των εξωτερικών ισοζυγίων κτλ Εαν λοιπον, αυξανεισ μονάχα το ΑΕΠ επιβαρύνοντας για παράδειγμα αυτούς τους δείκτες τότε το ίδιο το ΑΕΠ δημιουργεί τάσεις υπερχρεωσης! Δεν είναι αυτοσκοπός η πολλη μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ εάν θέλεις υγιή ανάπτυξη, αλλα το σωστό μίγμα βελτίωσης των δεικτών! Αυτό προφανώς επιτυγχάνεται με διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης

Δεν είμαι σύμφωνος πως ο τουρισμός μας έσωσε! Όσο μας επιβάρυνε σοβαρούς δείκτες!

Συμφωνώ πως υπό μνημονίων δεν είχαμε εμείς τι πάνω χέρι στον σχεδιασμό οικονομικού μοντέλου, αλλά το ίδιο μοντέλο μας οδήγησε σε πτώχευση σε πρώτη φάση

Πάντως την όποια φήμη της η ελλάδα σε γεωργικά προϊόντα (νοστιμιά καρπών) δεν την έκανε με υδροπονίες που φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνουν και οπουδήποτε αλλού αλλά με καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών σε συγκεκριμένα εδάφη. Το ίδιο και στην κτηνοτροφία. Φέτα ΠΟΠ θα φτιάξεις και θα εξάγεις μόνο από αιγοπρόβειο γάλα ζώων που έχουν βοσκήσει σε συγκεκριμένα μέρη.

Το τι κάνει η επιστήμη μπορεί να σε αφήσει άφωνο! Γενικώς ο τομέας της διατροφής μέσω υψηλής τεχνολογίας θα επικρατήσει στο μελλον.
                  Πολλές φορές ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στις επενδύσει! Δηλαδή εαν ξεκινήσεις νωρις αποκτάς εμπειρία και δημιουργεθς εκτόπισμα στην συγκεκριμένη αγορά και κλάδο που μπορείς να το χρησιμοποιεις ως στοιχείο διαφοροποίησης

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• V
                    vagkirk @fiverg last edited by

@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Μα που είναι το κράτος; Να παραιτηθεί αμέσως ο Εμίρης!

Με 100 μίζερα χιλιοστά βροχής τα γατάκια...

https://www.in.gr/2024/04/17/world/ntoumpai-plimmyres-kai-katastrofes-meta-ti-katarraktodi-vroxi/

ΥΓ: Όντως μου έκανε εντύπωση, θεωρούσα ότι εκεί γύρω που στην ουσία όλα έχουν φτιαχτεί από το μηδέν οι υποδομές θα "κένταγαν". Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν...

Πλημμύρισε το Ντουμπάι;

Θα ψηφίσω Κούλη τότε!

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • S
                      spi_duster @lap last edited by

Άσε ρε προίκα! Θα μας κάνεις μάθημα για εργατικότητα, προκοπή και κυρίως αυτοκριτική😇

Όσο για την παραμυθά άνοιξε βιβλία μακροοικονομίας και σοβαρών αναλυτών! θα δεις πως το αφήγημα σου δεν βγαίνει!

Χαχαχα προίκα. Αν ζούσα με προίκα θα ειχα δει τι έγραψες και θα σου απαντούσα αμεσα. Λόγω πολλής δουλειάς μόλις διάβασα τον τελείως άστοχο ισχυρισμό σου. Χαχαχα! Προίκα. Όταν εγώ ξεκίνησα να εργάζομαι οι περισσότεροι ΠΑΣΟΚοι έβαζαν τα χέρια τους στο μέλι των πακέτων ντελορδα και κορόιδευαν τον κόσμο όλο. Χαχαχα Ε ρε πλάκα που έχετε μερικοί. Πάντως αν θες να αλλάξεις επίπεδο εσύ και μερικοί άλλοι, μάθε ένα μόνο. Δίχως δουλειά δε γίνεται τπτ. Καλό το φόρουμ μα είναι το καφενείο που έρχομαι μια στο τόσο για να γράψω δυο λόγια. Δεν το έχω πάρει εργολαβία. Κι ένα δεύτερο ακόμη. Η τεμπελιά κάνει τον άνθρωπο κακό. Τον κάνει να νομίζει πως όλοι του χρωστούν μα εκείνος δε χρωστά τπτ. Χαχαχα προίκα. Αν σε βολεύει δες το κι έτσι. Είμαι πολύ τυχερός και δε το ήξερα. Δεξιός κι αχάριστος. Σωστά? Χαχαχα

....

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • L
                        lap last edited by

Οκ!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• V
                          vagkirk @spi_duster last edited by

@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

ένα τραγικό δυστύχημα εξαιτίας ενός υπαλλήλου που βιάζονταν να φάει τα σουβλάκια του

Πόσο ζηλεύω τους ανθρώπους με τέτοια απλοϊκή λογική!

Φταίει ο Ανδρέας, φταίει ο Σταθμάρχης , κλπ (κάπου σήμερα διάβασα πως ιερόδουλη πιπωνε τον σταθμάρχη;;;; Μήπως ήταν Ρωσίδα δάκτυλος Πούτιν για να πλήξει τον κυρίαρχο Κούλη μας )

Ευτυχισμένοι!

S 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • S

Βλέπω απάντησες άμεσα!

....

V 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • S
                              spi_duster @vagkirk last edited by

@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

ένα τραγικό δυστύχημα εξαιτίας ενός υπαλλήλου που βιάζονταν να φάει τα σουβλάκια του

Πόσο ζηλεύω τους ανθρώπους με τέτοια απλοϊκή λογική!

Φταίει ο Ανδρέας, φταίει ο Σταθμάρχης , κλπ (κάπου σήμερα διάβασα πως ιερόδουλη πιπωνε τον σταθμάρχη;;;; Μήπως ήταν Ρωσίδα δάκτυλος Πούτιν για να πλήξει τον κυρίαρχο Κούλη μας )

Ευτυχισμένοι!

Ομολογώ ότι αυτό με τον Πούτιν δε το σκέφτηκα. Τι λες βρε θηρίο? Χαχαχα

....

• S
                                spi_duster last edited by spi_duster

Λοιπόν θα σας πω μια καληνύχτα. Έτσι κι αλλιώς δε μπορώ να νικήσω τον ένα. Αφού γίνατε δύο τα πράγματα δυσκολεύουν και θα ηττηθω κατά κράτος.

....

piliourits 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • V
                                  vagkirk @spi_duster last edited by vagkirk

Βλέπω απάντησες άμεσα!

Είδα την απάντηση του Lap , κάτι για προίκα.

Για να απαντά έτσι ο Lap που δεν είναι εριστικός, λέω κάτι περίεργο θα γράφτηκε για το ΠΑΣΟΚ και μπριζωσε!

Διάβασα πιο πάνω έφριξα και εγώ , έπρεπε κάτι να γράψω προς υπεράσπιση

Μην αρπάζεσαι!

Καληνύχτα!

• piliourits
                                    piliourits @spi_duster last edited by piliourits

Λοιπόν θα σας πω μια καληνύχτα. Έτσι κι αλλιώς δε μπορώ να νικήσω τον ένα. Αφού γίνατε δύο τα πράγματα δυσκολεύουν και θα ηττηθω κατά κράτος.

Αν πιστεύεις ότι χάσανε με φρικτό τρόπο τα παιδιά τους, δεκάδες οικογένειες, επειδή ήταν όλα εντάξει και το κύριο αίτιο ήταν τα ζεστά σουβλάκια, είσαι ανίκητος Νεοδημοκράτης με ακλόνητη πίστη στο κόμμα.
                                    Κι ας λες ότι "έγινε ΠΑΣΟΚ" κι έφυγαν οι δεξιοί για άλλα κόμματα.
                                    Που πήγαν δηλαδή;
                                    Στους χρυσαυγιτες και στους θεουσους;
                                    Αυτό το 5-10% όσων προσήλθαν να ψηφίσουν είναι οι πραγματικοί δεξιοί;
                                    Κι οι υπόλοιποι που υπερασπιζεστε λυσσαλέα όλες τις αποτυχίες Κουλη και δείχνετε σε μας ακλόνητη θρησκευτική πίστη στη ΝΔ του Αδωνιδος, τι είστε;
                                    Ψευτονεοδημοκράτες κατά βάθος πασοκτζήδες;

Mountains all around me, reaching out to heaven...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • S

Καλημέρα. Από νωρίς στασίδι βλέπω μα δεν προκαμω. Καλημέρα λοιπόν και καλό αγωνιστικό ΣΚ

....

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • L
                                        lap last edited by lap

@vagkirk

Όταν ακούω ή διαβάζω συχνά στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα για εργατικούς "υπαλληλακους", που ξεκίνησαν φτωχοί στον μάταιο τούτο κόσμο και έφτασαν σε σύντομο διάστημα να ζουν με ανέσεις ανώτερης τάξης, να αυτοεκθειάζουν για αυτήν τους την επιτυχία την εργατικότητα τους και να θεωρούν άλλους υπαλληλάκους και εργαζόμενους τεμπέληδες και δη λόγω πολιτικών φρονημάτων, υποψιάζομαι το τι συμβαίνει. Πόσο μάλλον όταν τα τελευταία 13-14 έτη, δηλαδή ένα σημαντικό χρονικό κομμάτι της υπαλληλικής τους πορείας εργαζόταν σε μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση και αν μη τι άλλο οι πρώτοι που έχουν πληγεί σε αυτήν και σε πολλά επίπεδα, είναι οι υπάλληλοι!

Δεν είναι τυχαία η ρητορική αυτή, κατά την άποψη μου. Είναι συγκεκριμένη ψυχολογική αντίδραση. Προβολής σε μια αλλη κοινωνική ομάδα εν προκειμένω με άλλη πολιτική αντίληψη, αυτών που είναι και πράττουν. Είναι παρα πολύ συχνό αυτό στην ανθρώπινη φύση. Όλοι το κάνουμε και κατά κόρον οι Έλληνες. Και αυτή η αντίδραση σκοπό έχει να πείσει και τον εαυτό τους σε ένα αφήγημα το οποίο θα ήθελαν να έχουν!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • fanis75
                                          fanis75 moderator @lap last edited by

Όταν ακούω ή διαβάζω συχνά στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα για εργατικούς "υπαλληλακους", που ξεκίνησαν φτωχοί στον μάταιο τούτο κόσμο και έφτασαν σε σύντομο διάστημα να ζουν με ανέσεις ανώτερης τάξης, να αυτοεκθειάζουν για αυτήν τους την επιτυχία την εργατικότητα τους και να θεωρούν άλλους υπαλληλάκους και εργαζόμενους τεμπέληδες και δη λόγω πολιτικών φρονημάτων, υποψιάζομαι το τι συμβαίνει. Πόσο μάλλον όταν τα τελευταία 13-14 έτη, δηλαδή ένα σημαντικό χρονικό κομμάτι της υπαλληλικής τους πορείας εργαζόταν σε μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση και αν μη τι άλλο οι πρώτοι που έχουν πληγεί σε σε αυτήν και σε πολλά επίπεδα, είναι οι υπάλληλοι!

Υπάλληλος ειναι και ο γενικός διευθυντής και ο CEO, ολοι υπάλληλοι ειναι. Και στην Ελλάδα, ακόαμ και στην κρίση, υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλοι μισθοί. Ορισμένοι λοιπόν από τύχη, γνωρίμίες, εργατικότητα ή το κόμμα, πήραν καλές θέσεις με καλούς μισθούς.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • L
                                            lap last edited by lap

Αυτοί είναι στελέχη! Συνήθως έχουν μετοχές των εταιριών που εργάζονται και σε αριθμό δεν είναι ούτε το 5% των υπαλλήλων μιας χώρας! Το υπόλοιπο 95% δεν ανοίκει σε αυτά τα επίπεδα υπαλληλικού εισοδήματος!

Γενικά να στο πω αλλιώς! Φαίνεται ποιοι μπορούν να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία υπαλλήλων! Είναι άλλο το επιπεδο κριτικής ικανότητας που πρέπει να διαθέτουν και προφανως δεν είναι αυτό που συναντώ στα κοινωνικά δίκτυα με τα διάφορα γραφικά που διαβάζω!

Όσο και αν θέλει ένας υπαλληλακος να γίνει στέλεχος, περα απο γνωριμίες και φιλίες απαιτείται και κάτι άλλο που λίγοι το έχουν!

Όχι ότι δεν θα υπάρχουν και εξαιρέσεις!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 324
                                            • 325
                                            • 326
                                            • 327
                                            • 328
                                            • 436