-
@lap said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@antonakis said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Άρα απ ότι καταλαβαίνω ούτε δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υπάρχει; Δλδ φίτουρ και όχι μπαγκ;
Δεν αφορά όλη την πόλη προφανώς, αλλά συγκεκριμένες υποπεριοχές της χτισμένες πάνω σε πρώην έρημο.
Τώρα τι έχει και δεν έχει, δεν ξέρω, απλά φαντάζομαι ότι το δίκτυο που υπάρχει δεν είχε σχεδιαστεί για τέτοια καιρικά φαινόμενα. @lap δικό σου.Γιατί έχετε δει τι γίνεται;;; Τα δέντρα έχουν τρελαθεί. Τα μισά βγάζουν καρπούς τώρα και τα αλλά ακόμα δεν έχουν ξυπνήσει. Έρχεται βροχή λένε μιας και πέσει νερό στα χωράφια διότι αν συνεχιστεί αυτό θα διαλυθεί η παραγωγη
Ειναι που έχετε φαγωθεί ότι δεν είναι καλός ο τουρισμός και οι υπηρεσίες σαν μοντέλο ανάπτυξης και πρέπει να το γυρίσουμε όλοι να γίνουμε χαρωποί αγρότες και βοσκοί
-
Ειδικα για βοσκους το συστηνω 40000 θα δινει για νεοεισερχομενους ουτε στα λεχτρικα τοσα.
-
Άρα απ ότι καταλαβαίνω ούτε δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υπάρχει; Δλδ φίτουρ και όχι μπαγκ;
Δεν αφορά όλη την πόλη προφανώς, αλλά συγκεκριμένες υποπεριοχές της χτισμένες πάνω σε πρώην έρημο.
Τώρα τι έχει και δεν έχει, δεν ξέρω, απλά φαντάζομαι ότι το δίκτυο που υπάρχει δεν είχε σχεδιαστεί για τέτοια καιρικά φαινόμενα. @lap δικό σου.Γιατί έχετε δει τι γίνεται;;; Τα δέντρα έχουν τρελαθεί. Τα μισά βγάζουν καρπούς τώρα και τα αλλά ακόμα δεν έχουν ξυπνήσει. Έρχεται βροχή λένε μιας και πέσει νερό στα χωράφια διότι αν συνεχιστεί αυτό θα διαλυθεί η παραγωγη
Ειναι που έχετε φαγωθεί ότι δεν είναι καλός ο τουρισμός και οι υπηρεσίες σαν μοντέλο ανάπτυξης και πρέπει να το γυρίσουμε όλοι να γίνουμε χαρωποί αγρότες και βοσκοί
Όλα εμ ένα μέτρο μετά το οποίο γίνεται σημαντική ζημιά στην οικονομία.
Αν εσύ θες να εξυπηρετείς τις ανάγκες τουριστών ως υπηρετικό προσωπικό ή ως μπάτλερ πλούσιων σε πολυτελή θέρετρα και όχι ας πούμε εργάτης σε κάθετη μονάδα γεωργικών εξαγωγικών προϊόντων, σαν αυτήν που παρέθεσα στο νήμα της πολιτικής, είναι θέμα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας, εμπειριών ζωής, επιθυμιών κτλ.
Για την οικονομία ομως και κοινωνική συνοχή, ο υπερτουρισμος δεν είναι καλό. Ήταν μια διέξοδος για την οικονομία μας στις εποχές ανοίγματος των συνόρων όταν το εθνικό προϊόν της χώρας ήταν συνολικά κατώτερο των ανταγωνιστών της, αλλά από τότε έχουν περάσει πολλά έτη και έπρεπε το παραγωγικό μας μοντέλο να έχει προσαρμοστεί σε πιο ήπιο διαχωρισμό των κλάδων
-
Είπαμε, αυτός είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά...
-
Αν εσύ θες να εξυπηρετείς τις ανάγκες τουριστών ως υπηρετικό προσωπικό ή ως μπάτλερ πλούσιων σε πολυτελή θέρετρα και όχι ας πούμε εργάτης σε κάθετη μονάδα γεωργικών εξαγωγικών προϊόντων, σαν αυτήν που παρέθεσα στο νήμα της πολιτικής, είναι θέμα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας, εμπειριών ζωής, επιθυμιών κτλ.
Για την οικονομία ομως και κοινωνική συνοχή, ο υπερτουρισμος δεν είναι καλό. Ήταν μια διέξοδος για την οικονομία μας στις εποχές ανοίγματος των συνόρων όταν το εθνικό προϊόν της χώρας ήταν συνολικά κατώτερο των ανταγωνιστών της, αλλά από τότε έχουν περάσει πολλά έτη και έπρεπε το παραγωγικό μας μοντέλο να έχει προσαρμοστεί σε πιο ήπιο διαχωρισμό των κλάδων
Αν θες να δεις πραγματικούς και καπάτσους "μπάτλερς" κάνε μια βόλτα στο Βέλγιο. Δεν τους φτάνουμε ούτε στο 1/10. Πήγαινε ρωτησέ τους αν τους αρέσει να είναι "μπάτλερ" και να έχουν ένα σωρό διεθνείς εκθέσεις κάθε χρόνο ή όλες τις έδρες των γνωστών οργανισμών και αν πάραυτα αισθάνονται "μειωμένοι".
Όλα χρειάζονται με μέτρο. Και ο τουρισμός και η βιομηχανία και η γεωργία και τα πάντα. Η αντίθεσή μου είναι στο ότι θεωρείς π.χ. τον τουρισμό "ευμετάβλητο" και τα άλλα "σιγουράντζες".
Π.χ., κάποτε το είχα ξαναγράψει, πριν κάτι χρόνια η Κρήτη δεν είχε κάνει καθόλου λάδι γιατί υπήρξε ένα νέο "μαμούνι" που δεν το πήραν νωρίς χαμπάρι και κανείς δεν ήξερε πως να το αντιμετωπίσει. (τα ίδια μπορεί να πάθει και η κάθετη μονάδα που έβαλες ανά πάσα στιγμή). Πήγε λοιπόν η παραγωγή στον κουβά και όλοι ευλογούσαν το ότι υπάρχουν στο νησί (και) ξενοδοχεία.
Τα ίδια και η βιομηχανία, που είναι σήμερα π.χ. η κραταιά αυτοκινητοβιομηχανία της γηραιάς Αλβιόνας; Περιμένει κανέναν κινέζο να την ξελασπώσει αλλά MG, στο ενδιάμεσο ρωτάς πως την έβγαζαν οι εργαζόμενοι εκεί;
Το πρόβλημά μας δεν είναι λοιπόν ότι αναπτύσουμε πολύ τον τουρισμό αλλά το ότι δεν μπορούμε να αναπτύξουμε όσο πρέπει τα υπολοιπα για να αυξήσουμε ΑΕΠ και εισοδήματα.
-
Μα που είναι το κράτος; Να παραιτηθεί αμέσως ο Εμίρης!
Με 100 μίζερα χιλιοστά βροχής τα γατάκια...
https://www.in.gr/2024/04/17/world/ntoumpai-plimmyres-kai-katastrofes-meta-ti-katarraktodi-vroxi/
ΥΓ: Όντως μου έκανε εντύπωση, θεωρούσα ότι εκεί γύρω που στην ουσία όλα έχουν φτιαχτεί από το μηδέν οι υποδομές θα "κένταγαν". Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν...
Δεν είναι έτσι. Οι μελέτες έγιναν με τα υπάρχοντα ιστορικά δεδομένα, οπότε τέτοια βροχή, 100 χιλ σε 12 ώρες νομίζω, ήταν εκτός υπολογισμού.
-
Αν θες να δεις πραγματικούς και καπάτσους "μπάτλερς" κάνε μια βόλτα στο Βέλγιο. Δεν τους φτάνουμε ούτε στο 1/10. Πήγαινε ρωτησέ τους αν τους αρέσει να είναι "μπάτλερ" και να έχουν ένα σωρό διεθνείς εκθέσεις κάθε χρόνο ή όλες τις έδρες των γνωστών οργανισμών και αν πάραυτα αισθάνονται "μειωμένοι".
Άλλο πράγμα οι διεθνείς εκθέσεις και άλλο ο τουρισμός που σχηματίζεται στην χωρα μας. Εύχομαι λοιπόν αφου σας αρεσει τα δικά σας άτομα να γίνουν μπάτλερ σε πολυτελή ξενοδοχεία. Αυτό να είναι το μέλλον τους! Εσείς προφανώς δεν είστε!
Πιάνουν οι ευχές μου, να το ξες!!!
Όλα χρειάζονται με μέτρο. Και ο τουρισμός και η βιομηχανία και η γεωργία και τα πάντα. Η αντίθεσή μου είναι στο ότι θεωρείς π.χ. τον τουρισμό "ευμετάβλητο" και τα άλλα "σιγουράντζες".
Όλοι οι κλάδοι είναι ευμετάβλητοι σε εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις και συνθήκες! Ιδιαιτερα ο τουρισμός είναι ίσως το χειρότερο είδος εξ αυτών! Επηρεάζεται άμεσα από περισσότερους παράγοντες από ότι η αγροτική κάθετη παραγωγή! Εξήγησα ποια αγροτική παραγωγή και επένδυση θεωρώ ελκυστική και υψηλής προστιθέμενης αξίας! Έδωσα και παράδειγμα! Επίσης, ως κλάδος ο τουρισμός οντως συνεισφέρει στο ΑΕΠ αλλά από την αλλη πληθωριζει την εσωτερική αγορά της οικονομίας σε υπέρ ανελαστικά προϊόντα και αγαθά, ιδιαιτέρως με τον θεσμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων στον αστικό ιστό, επιφέροντας έτσι και μια κοινωνική αλλά και οικονομική αναταραχή!
Π.χ., κάποτε το είχα ξαναγράψει, πριν κάτι χρόνια η Κρήτη δεν είχε κάνει καθόλου λάδι γιατί υπήρξε ένα νέο "μαμούνι" που δεν το πήραν νωρίς χαμπάρι και κανείς δεν ήξερε πως να το αντιμετωπίσει. (τα ίδια μπορεί να πάθει και η κάθετη μονάδα που έβαλες ανά πάσα στιγμή). Πήγε λοιπόν η παραγωγή στον κουβά και όλοι ευλογούσαν το ότι υπάρχουν στο νησί (και) ξενοδοχεία.
Αντιστοίχως, γίνεται ένα σεισμός και υπάρχει το ίδιο φαινόμενο! Ενώ η αγροτική παραγωγή έχει τουλάχιστον ως έναν βαθμο και τις ευρωπαϊκές αποζημιώσεις για τέτοιου είδους καταστροφές!
Τα ίδια και η βιομηχανία, που είναι σήμερα π.χ. η κραταιά αυτοκινητοβιομηχανία της γηραιάς Αλβιόνας; Περιμένει κανέναν κινέζο να την ξελασπώσει αλλά MG, στο ενδιάμεσο ρωτάς πως την έβγαζαν οι εργαζόμενοι εκεί;
Το πρόβλημά μας δεν είναι λοιπόν ότι αναπτύσουμε πολύ τον τουρισμό αλλά το ότι δεν μπορούμε να αναπτύξουμε όσο πρέπει τα υπολοιπα για να αυξήσουμε ΑΕΠ και εισοδήματα.
Η βιομηχανία έχει πολλές βαθμίδες προσαρμοστικότητας συγκριτικά με τις πηγές εισοδημάτων που επαφίενται στον παράγοντα του φυσικού περιβάλλοντος! Όπως ο τουρισμός και η ελεύθερη καλλιέργεια !
-
Άλλο πράγμα οι διεθνείς εκθέσεις και άλλο ο τουρισμός που σχηματίζεται στην χωρα μας. Εύχομαι λοιπόν αφου σας αρεσει τα δικά σας άτομα να γίνουν μπάτλερ σε πολυτελή ξενοδοχεία. Αυτό να είναι το μέλλον τους! Εσείς προφανώς δεν είστε!
Πιάνουν οι ευχές μου, να το ξες!!!
Τι άλλο οι εκθέσεις; Και πως γεμίζουν τα ξενοδοχεία στις Βρυξέλλες; Κι εγώ αντίστοιχα να σου ευχηθώ τα παιδιά σου να γίνουν λεβέντες αγρότες που θα πιάνουν την γης και θα την στίβουν, ή χαρωποί βοσκοί πάνω στα βουνά. Εύχομαι όλοψυχα να είναι αυτό το μέλλον τους!
Αντιστοίχως, γίνεται ένα σεισμός και υπάρχει το ίδιο φαινόμενο! Ενώ η αγροτική παραγωγή έχει τουλάχιστον ως έναν βαθμο και τις ευρωπαϊκές αποζημιώσεις για τέτοιου είδους καταστροφές!
Μπορείς να ρωτήσεις τους αγρότες της Θεσσαλίας επ αυτού, φαντάζομαι οι αποζημιώσεις τους είναι τόσο καλές που θα έρθουν ίσα βάρκα ίσα πανιά με το χάσιμο της παραγωγής τους...
Γενικά φαντάζομαι ότι μάλλον δεν έχεις ποτέ σου φυτέψει ούτε λουλούδι σε γλάστρα. Ούτε έχεις αγρότες στο συγγενικό σου περιβάλλον για να καταλάβεις το ζόρι (σε φυσική κούραση) και το άγχος αυτής της δουλειάς. Αν ήταν εύκολη και αποδοτική δεν θα έφευγαν οι νέοι από τα χωριά, δεν είναι κορόιδα...
Και ξαναλέω, δεν είπαμε να μην έχουμε αγρότες, είπαμε να έχουμε απ όλα! Θα συμφωνήσω ότι επειδή ακριβώς (όπως λέω εγώ, εσύ φαντάζεσαι άλλα) η αγροτική δουλειά είναι σκληρή και πολύ ευάλωτη ως προς το εισόδημα, χρειάζονται επιπλέον κίνητρα από την κυβέρνηση και σχεδιασμός, κάτι το οποίο δεν εμφανώς δεν υπάρχει.
Η βιομηχανία έχει πολλές βαθμίδες προσαρμοστικότητας συγκριτικά με τις πηγές εισοδημάτων που επαφίενται στον παράγοντα του φυσικού περιβάλλοντος! Όπως ο τουρισμός και η ελεύθερη καλλιέργεια !
Ε τότε μάλλον κάτι δεν σχεδίασε καλά το λαμπρό σου ΠΑΣΟΚ το 80 και άφησε ένα σωρό βιομηχανίες να κλείσουν.
-
Οι βιομγχαβιες του 80 έκλεισαν κυρίως λόγω της άρσης των δασμολογικών επιβαρύνσεων σε ανταγωνιστικά προϊόντα! Το κόστος ανάπτυξης και κάλυψης του κενού με τις βιομηχανίες της Ευρώπης ήταν κολοσσιαίο και επιλέχθηκε η σταδιακή έξοδος των κεφαλαίων από τους κλάδους αυτούς και στροφή τους στις λεγόμενες υπηρεσίες που απέφεραν υψηλότερη απόδοση κσι σε γρηγορότερο χρόνο!
Έπειτα ήρθε και ο έντονος συνδικαλισμός που προσπαθούσε να καλύψει το κενό που άφηνε στα εισοδήματα ο πληθωρισμός, και οι δείκτες παραγωγικότητας κατρακύλαγαν!
Πριν το 80 οι βιομηχαβιες της Ελλάδας είχαν πολύ κακούς παραγωγικούς δείκτες με αποκορύφωμα την ενεργειακή κρίση που τις έφερε σε πολύ δύσκολη θέση!
Φανταζομαι ούτε εσυ έχεις καθαρίσει τουαλέτες ξενοδοχείων και σεντόνια μετά από ξέφρενα πάρτυ μεθυσμένων ηλιθίων του πλανήτη, οποτε άσε στην άκρη τις έξυπνες διδαχές!
Αν πάλι γουστάρεις και το κανεις στον ελεύθερο σου χρόνο, οκ κανένα θέμα!Ξανα λέω γιατί μάλλον δεν με παρακολουθείς, αναφέρομαι σε ισόποσες και ισάξιες σε κόστος επενδύσεις με ένα ξενοδοχείο όπως αυτή! Δεν συγκρίνω ένα ξενοδοχείο με κάποια στρέμματα ανοιχτής καλλιέργειας κάποιου μικρό αγρότη
Η συγκεκριμενη μη τουριστική επένδυση, για να καλύψει τον κύκλο εργασιών της δεν στηρίζεται στην εκροή συναλλάγματος για την εισαγωγή πρώτων υλών σε υψηλότερο κόστος από αυτό που μπορεί να εξάγει! Σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία κσι τους ατέλειωτους τουρίστες όπου η εξυπηρέτηση τους ως "προϊόν" μας καταστρέφει τα εξωτερικά μας ισοζύγια, (είναι αδύνατον η χωρα να εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ΔΕΝ εργάζονται στην οικονομία προσφέροντας προστιθέμενη αξία!!!) κάτι που οδηγεί σε δανεισμό για την κάλυψη του κενού αυτού! Κάτι που δημιουργεί χρέος και αυτό κρατά την χωρα σε δεσμά!
Δηλαδή και έρχονται εδώ να τους υπηρετούμε όταν διασκεδάζουν και δανειζόμαστε από τις χώρες τους λόγω του ότι διασκεδάζουν!
Έτσι λοιπόν περα από αυτά που ανέφερα, μια τέτοια μονάδα δεν επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες και τον αστικό ιστό με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αντιθέτως προσφέρει αποκέντρωση!
Δηλαδή ως επένδυση προσφέρει σε πολλά επίπεδα περα απο την απλή συνεισφορά ενός ποσοστού στο ΑΕΠ!
-
Και η παραμυθα καλά κρατεί. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το δρόμο της τεμπελιάς και της λαμογιας. Τώρα που μιλάμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνά πάλι. Για αυτό δεν τραβά η ομάδα. Οι μισοί ψηφοφόροι του Κούλη, συμπληρώνουν το κενό που δημιουργήθηκε όταν οι δεξιοί πήγαν σε δεξιά κόμματα.
Οι μόνοι αριστεροί είναι του ΚΚΕ αλλά και αυτοί γραφικοί πια, αφού σε μία πασοκικη κοινωνία και δομή εκφράζονται ως να έχουν να κάνουν με τη Χούντα. Όντως μιλάμε για την πιο ηλίθια χώρα του πλανήτη. Θέλει ο Θεός και ζούμε με τόσους ρεμπεσκεδες ψηφοφόρους μα και πολιτικούς.
Αρκεί μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία, ένα ναυάγιο ανοικτά της Σικελίας, ένα τραγικό δυστύχημα εξαιτίας ενός υπαλλήλου που βιάζονταν να φάει τα σουβλάκια του, για να βγεί ο κάθε πικραμένος να πει την παπατζα του. Η πρόοδος έρχεται με δουλειά μόνο και αυτοκριτική. Διαβάζω μερικούς εδώ μέσα και βλέπω πως ειδικά το δεύτερο δε το ξέρουν ούτε ως λέξη. Πόσο μάλλον σαν κεκτημένο άμεσα συνδεδεμένο με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. -
Άσε ρε προίκα! Θα μας κάνεις μάθημα για εργατικότητα, προκοπή και κυρίως αυτοκριτική
Όσο για την παραμυθά άνοιξε βιβλία μακροοικονομίας και σοβαρών αναλυτών! θα δεις πως το αφήγημα σου δεν βγαίνει!
-
Οι βιομγχαβιες του 80 έκλεισαν κυρίως λόγω της άρσης των δασμολογικών επιβαρύνσεων σε ανταγωνιστικά προϊόντα! Το κόστος ανάπτυξης και κάλυψης του κενού με τις βιομηχανίες της Ευρώπης ήταν κολοσσιαίο και επιλέχθηκε η σταδιακή έξοδος των κεφαλαίων από τους κλάδους αυτούς και στροφή τους στις λεγόμενες υπηρεσίες που απέφεραν υψηλότερη απόδοση κσι σε γρηγορότερο χρόνο!
Έπειτα ήρθε και ο έντονος συνδικαλισμός που προσπαθούσε να καλύψει το κενό που άφηνε στα εισοδήματα ο πληθωρισμός, και οι δείκτες παραγωγικότητας κατρακύλαγαν!
Πριν το 80 οι βιομηχαβιες της Ελλάδας είχαν πολύ κακούς παραγωγικούς δείκτες με αποκορύφωμα την ενεργειακή κρίση που τις έφερε σε πολύ δύσκολη θέση!
φανταζομαι ούτε εσυ έχεις καθαρίσει τουαλέτες ξενοδοχείων και σεντόνια μετά από ξέφρενα πάρτυ μεθυσμένων ηλιθίων του πλανήτη, οποτε άσε στην άκρη τις εξυπνεσ διδαχές!
Αν πάλι γουστάρεις οκ κανένα θέμα!Ξανα λέω γιατί μάλλον δεν με παρακολουθείς, αναφέρομαι σε ισόποσες και ισάξιες σε κόστος επενδύσεις με ένα ξενοδοχείο όπως αυτή! Δεν συγκρίνω ένα ξενοδοχείο με κάποια στρέμματα ανοιχτής καλλιέργειας κάποιου μικρό αγρότη
Η συγκεκριμενη μη τουριστική επένδυση, για να καλύψει τον κύκλο εργασιών της δεν στηρίζεται στην εκροή συναλλάγματος για την εισαγωγή πρώτων υλών σε υψηλότερο κόστος από αυτό που μπορεί να εξάγει! Σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία κσι τους ατέλειωτους τουρίστες όπου η εξυπηρέτηση τους ως "προϊόν" μας καταστρέφει τα εξωτερικά μας ισοζύγια, (είναι αδύνατον η χωρα να εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ΔΕΝ εργάζονται στην οικονομία προσφέροντας προστιθέμενη αξία!!!) κάτι που οδηγεί σε δανεισμό για την κάλυψη του κενού αυτού! Κάτι που δημιουργεί χρέος και αυτό κρατά την χωρα σε δεσμά!
Έτσι λοιπόν περα από αυτά που ανέφερα, μια τέτοια μονάδα δεν επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες και τον αστικό ιστό με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αντιθέτως προσφέρει αποκέντρωση!
Δηλαδή ως επένδυση προσφέρει σε πολλά επίπεδα περα απο την απλή συνεισφορά ενός ποσοστού στο ΑΕΠ!
Έχω καθαρίσει πολύ τουαλέτα στον στρατό πάντως, παίζει να ήταν και χειρότερα. Εσύ έχεις σκάψει έστω και ένα μισάωρο να δεις την γλυκα;
Προφανώς δεν έχω αντίλογο σε επενδύσεις σαν αυτή που βάζεις, μακάρι να γίνουν πολλές τέτοιες, αμέτρητες... Αλλωστε το μονο σιγουρο ειναι οτι ο παγκοσμιος πληθυσμος αυξανει και θελει να φαει.
-
Και έχω σκάψει και έχω βοηθήσει σε χτίσιμο μονοκατοικίας ως κουβαλητής και χαμάλης! Μη φοβάσαι έχω κάνει τα χιλιόμετρα μου και εγώ!
Προφανως, τέτοιες επενδύσεις θέλω και αυτές εννοώ! Αλλωστε σχολιάζω τις επιλογές των κεφαλαίων σε επενδύσεις όπως και το πλαίσιο της πολιτείας σε αυτό το είδος συγκριτικά με το ένα ακόμη συγκρότημα rooms to let ή τα λίγα ακόμα διαμερίσματα βραχείας εκμίσθωσης!
Εγώ μαλιστα έχω και άλλες επιθυμίες, όπως τεχνητό κρέας αλλά αυτό θέλει δρόμο ακόμα σε πολλά επίπεδα για να εδραιωθεί ως κλάδος!
-
Και έχω σκάψει και έχω βοηθήσει σε χτίσιμο μονοκατοικίας ως κουβαλητής και χαμάλης! Μη φοβάσαι έχω κάνει τα χιλιόμετρα μου και εγώ!
Σαν επάγγελμα είναι κατάτι διαφορετικό. Όχι σκάψιμο όποτε θέλουμε και χαβαλέ με φίλους και συγγενείς... Πρωινό σήκωμα και αγροτικές εργασίες με 5 βαθμούς και υγρασία από τις 0700 είναι πιο ρεαλιστικό...
Προφανως, τέτοιες επενδύσεις θέλω και αυτές εννοώ! Αλλωστε σχολιάζω τις επιλογές των κεφαλαίων σε επενδύσεις όπως και το πλαίσιο της πολιτείας σε αυτό το είδος συγκριτικά με το ένα ακόμη συγκρότημα rooms to let ή τα λίγα ακόμα διαμερίσματα βραχείας εκμίσθωσης!
Το τι θέλω εσύ κι εγώ λίγο μετράει. Κι εγώ θέλω εργοστάσια και και και... Αλλά το θέμα είναι τι θέλουν και τι βλέπουν στην χώρα αυτοί που βάζουν το χρήμα. Να σημειώσουμε πάντως ότι τον καιρό των μνημονίων (και επί ΣΥΡΙΖΑ) αυτό που κράτησε την χώρα και έτρεφε φόρους (ΕΝΦΙΑ) ήταν το τρισκατάρατο airbnb και ο τουρισμός. Οι επενδυτές βιομήχανοι/υδροπόνοι κλπ είχαν λακίσει όλοι... Συνεπώς αν είσαι κυβέρνηση τι κάνεις; Ωραία είναι όλα αυτά αλλά μέχρι να έρθουν (αν έρθουν) θα παραμείνεις "πτωχός πλην τίμιος" και θα σφάξεις την κότα με τα αυγά (τουρισμός); Προφανώς η υπερεκμετάλλευση δημιουργεί θέμα, άλλο όμως το να συμμαζέψεις το πλαίσιο στα airbnb, στα κτίσματα ξενοδοχείων κλπ και άλλο να πεις στους τουρίστες "δεν σας θέλουμε, πηγαίνετε αλλού". Έχω ξαναγράψει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (για διάφορους λόγους) σε αυτή την φάση η χώρα να αυξήσει το ΑΕΠ της, αν ήμουνα κυβερνήτης τον τουρισμό θα τον περιόριζα μόνο αν είχα καβατζώσει άλλες προσόδους, αλλιώς θα ήμουν απλά ηλίθιος και επιζήμιος.
Εγώ μαλιστα έχω και άλλες επιθυμίες, όπως τεχνητό κρέας αλλά αυτό θέλει δρόμο ακόμα σε πολλά επίπεδα για να εδραιωθεί ως κλάδος!
Πάντως την όποια φήμη της η ελλάδα σε γεωργικά προϊόντα (νοστιμιά καρπών) δεν την έκανε με υδροπονίες που φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνουν και οπουδήποτε αλλού αλλά με καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών σε συγκεκριμένα εδάφη. Το ίδιο και στην κτηνοτροφία. Φέτα ΠΟΠ θα φτιάξεις και θα εξάγεις μόνο από αιγοπρόβειο γάλα ζώων που έχουν βοσκήσει σε συγκεκριμένα μέρη.
-
Σαν επάγγελμα είναι κατάτι διαφορετικό. Όχι σκάψιμο όποτε θέλουμε και χαβαλέ με φίλους και συγγενείς... Πρωινό σήκωμα και αγροτικές εργασίες με 5 βαθμούς και υγρασία από τις 0700 είναι πιο ρεαλιστικό...
Δεν έχω αναφέρει πάντως στην συζήτηση μας την καλλιέργεια σε ανοιχτό σπλο χωράφι. Μιλώ για κάθετη μονάδα παραγωγης!
Το τι θέλω εσύ κι εγώ λίγο μετράει. Κι εγώ θέλω εργοστάσια και και και... Αλλά το θέμα είναι τι θέλουν και τι βλέπουν στην χώρα αυτοί που βάζουν το χρήμα. Να σημειώσουμε πάντως ότι τον καιρό των μνημονίων (και επί ΣΥΡΙΖΑ) αυτό που κράτησε την χώρα και έτρεφε φόρους (ΕΝΦΙΑ) ήταν το τρισκατάρατο airbnb και ο τουρισμός. Οι επενδυτές βιομήχανοι/υδροπόνοι κλπ είχαν λακίσει όλοι... Συνεπώς αν είσαι κυβέρνηση τι κάνεις; Ωραία είναι όλα αυτά αλλά μέχρι να έρθουν (αν έρθουν) θα παραμείνεις "πτωχός πλην τίμιος" και θα σφάξεις την κότα με τα αυγά (τουρισμός); Προφανώς η υπερεκμετάλλευση δημιουργεί θέμα, άλλο όμως το να συμμαζέψεις το πλαίσιο στα airbnb, στα κτίσματα ξενοδοχείων κλπ και άλλο να πεις στους τουρίστες "δεν σας θέλουμε, πηγαίνετε αλλού". Έχω ξαναγράψει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (για διάφορους λόγους) σε αυτή την φάση η χώρα να αυξήσει το ΑΕΠ της, αν ήμουνα κυβερνήτης τον τουρισμό θα τον περιόριζα μόνο αν είχα καβατζώσει άλλες προσόδους, αλλιώς θα ήμουν απλά ηλίθιος και επιζήμιος.
Το πρόβλημα του υπερτουρισμου στο οποίο μάλλον συμφωνούμε, δεν έχει τις ρίζες του μονάχα στην κρίση αλλά πολλές δεκαετίες τώρα!
Έχεις λαθος σε ένα σημείο! Το ΑΕΠ είναι απλά ένας γενικός δείκτης! Πρέπει να συμπληρωθεί και από άλλους! Κάποιοι εξ αυτών εινσι αυτοί της παραγωγικότητας της οικονομία, των εξωτερικών ισοζυγίων κτλ Εαν λοιπον, αυξανεισ μονάχα το ΑΕΠ επιβαρύνοντας για παράδειγμα αυτούς τους δείκτες τότε το ίδιο το ΑΕΠ δημιουργεί τάσεις υπερχρεωσης! Δεν είναι αυτοσκοπός η πολλη μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ εάν θέλεις υγιή ανάπτυξη, αλλα το σωστό μίγμα βελτίωσης των δεικτών! Αυτό προφανώς επιτυγχάνεται με διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης
Δεν είμαι σύμφωνος πως ο τουρισμός μας έσωσε! Όσο μας επιβάρυνε σοβαρούς δείκτες!
Συμφωνώ πως υπό μνημονίων δεν είχαμε εμείς τι πάνω χέρι στον σχεδιασμό οικονομικού μοντέλου, αλλά το ίδιο μοντέλο μας οδήγησε σε πτώχευση σε πρώτη φάση
Πάντως την όποια φήμη της η ελλάδα σε γεωργικά προϊόντα (νοστιμιά καρπών) δεν την έκανε με υδροπονίες που φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνουν και οπουδήποτε αλλού αλλά με καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών σε συγκεκριμένα εδάφη. Το ίδιο και στην κτηνοτροφία. Φέτα ΠΟΠ θα φτιάξεις και θα εξάγεις μόνο από αιγοπρόβειο γάλα ζώων που έχουν βοσκήσει σε συγκεκριμένα μέρη.
Το τι κάνει η επιστήμη μπορεί να σε αφήσει άφωνο! Γενικώς ο τομέας της διατροφής μέσω υψηλής τεχνολογίας θα επικρατήσει στο μελλον.
Πολλές φορές ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στις επενδύσει! Δηλαδή εαν ξεκινήσεις νωρις αποκτάς εμπειρία και δημιουργεθς εκτόπισμα στην συγκεκριμένη αγορά και κλάδο που μπορείς να το χρησιμοποιεις ως στοιχείο διαφοροποίησης -
Μα που είναι το κράτος; Να παραιτηθεί αμέσως ο Εμίρης!
Με 100 μίζερα χιλιοστά βροχής τα γατάκια...
https://www.in.gr/2024/04/17/world/ntoumpai-plimmyres-kai-katastrofes-meta-ti-katarraktodi-vroxi/
ΥΓ: Όντως μου έκανε εντύπωση, θεωρούσα ότι εκεί γύρω που στην ουσία όλα έχουν φτιαχτεί από το μηδέν οι υποδομές θα "κένταγαν". Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν...
Πλημμύρισε το Ντουμπάι;
Θα ψηφίσω Κούλη τότε!
-
Άσε ρε προίκα! Θα μας κάνεις μάθημα για εργατικότητα, προκοπή και κυρίως αυτοκριτική
Όσο για την παραμυθά άνοιξε βιβλία μακροοικονομίας και σοβαρών αναλυτών! θα δεις πως το αφήγημα σου δεν βγαίνει!
Χαχαχα προίκα. Αν ζούσα με προίκα θα ειχα δει τι έγραψες και θα σου απαντούσα αμεσα. Λόγω πολλής δουλειάς μόλις διάβασα τον τελείως άστοχο ισχυρισμό σου. Χαχαχα! Προίκα. Όταν εγώ ξεκίνησα να εργάζομαι οι περισσότεροι ΠΑΣΟΚοι έβαζαν τα χέρια τους στο μέλι των πακέτων ντελορδα και κορόιδευαν τον κόσμο όλο. Χαχαχα Ε ρε πλάκα που έχετε μερικοί. Πάντως αν θες να αλλάξεις επίπεδο εσύ και μερικοί άλλοι, μάθε ένα μόνο. Δίχως δουλειά δε γίνεται τπτ. Καλό το φόρουμ μα είναι το καφενείο που έρχομαι μια στο τόσο για να γράψω δυο λόγια. Δεν το έχω πάρει εργολαβία. Κι ένα δεύτερο ακόμη. Η τεμπελιά κάνει τον άνθρωπο κακό. Τον κάνει να νομίζει πως όλοι του χρωστούν μα εκείνος δε χρωστά τπτ. Χαχαχα προίκα. Αν σε βολεύει δες το κι έτσι. Είμαι πολύ τυχερός και δε το ήξερα. Δεξιός κι αχάριστος. Σωστά? Χαχαχα
-
Οκ!
-
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
ένα τραγικό δυστύχημα εξαιτίας ενός υπαλλήλου που βιάζονταν να φάει τα σουβλάκια του
Πόσο ζηλεύω τους ανθρώπους με τέτοια απλοϊκή λογική!
Φταίει ο Ανδρέας, φταίει ο Σταθμάρχης , κλπ (κάπου σήμερα διάβασα πως ιερόδουλη πιπωνε τον σταθμάρχη;;;; Μήπως ήταν Ρωσίδα δάκτυλος Πούτιν για να πλήξει τον κυρίαρχο Κούλη μας )
Ευτυχισμένοι!
-
Βλέπω απάντησες άμεσα!
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]