-
Τώρα ζητάνε όπλα και αεροπλάνα οι Ουκρανοί. Τόσες χώρες που ξόδευαν και ξοδεύουν από τον προυπολογισμό τους για να έχουν σοβαρές ΕΔ ήταν ηλίθιες. Yolo και όπου τους βγει. Αυτά πληρώνουν, τώρα επαιτεία μόνο.
-
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τώρα ζητάνε όπλα και αεροπλάνα οι Ουκρανοί. Τόσες χώρες που ξόδευαν και ξοδεύουν από τον προυπολογισμό τους για να έχουν σοβαρές ΕΔ ήταν ηλίθιες. Yolo και όπου τους βγει. Αυτά πληρώνουν, τώρα επαιτεία μόνο.
Να δώσουμε εμείς καμιά 30αρια Φ16 και να πάρουμε σε καμια 10 χρόνια Φ35. Καλά θα πάει και αυτό.
-
Οτι και να λέτε και οτι να εύχομαι κατα βάθος δεν μπορείς να πουλήσεις ή να δανείσεις ουτε 45άρι 1911 χωρίς άδεια του αντίστοιχου υπουργείου των ΗΠΑ.
Αντίθετα ακόμα και να θέλουν οι ΗΠΑ μπορείς να αρνηθείς ή να ζητήσεις καλά ανταλλάγματα πχ F-35 αντί F-16 και 50.000.000 τουρίστες του χρόνου με τις κατάλληλες τουριστικές οδηγίες στοχευμένες στους ανταγωνιστές -
-
Σεισμός στην Τουρκία, πάνω από 48 χιλιάδες νεκροί.
Κτίρια, οικίες, πολυκατοικίες φίλων εργολάβων του σουλτάνου έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι.
Διαβάζω ότι το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί στο κατακόρυφο, μισθοί πείνας, φτώχεια και χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
Η οικονομία είναι στο χείλος της καταστροφής και το ΔΝΤ είναι ένα βήμα πριν μπει στη χώρα και επιβάλει capital controls.
Διαβάζω επίσης ότι ο Σουλτάνος έχει μαζέψει χρήμα για 10 ζωές για όλα τα σόγια του.
Διαβάζω για διαπλοκή σε όλους τους τομείς και παντού ρεμούλα και φαγοπότι με το κρατικό χρήμα.
Βγαίνει και ο Σουλτάνος στους δρόμους και μοιράζει χαρτονομίσματα σε παιδάκια.Και όμως αυτός ο λαός επιμένει να θέλει αυτόν τον τύπο να τον κυβερνά.
Σε αυτή τη χώρα ταιριάζει μάλλον το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Με τι σκεπτικό άραγε κάποιος Τούρκος πολίτης υποστηρίζει τον Ερντογάν;
Εμένα πάντως οι εκλογές στην Τουρκία μου θυμίζουν έντονα την εποχή του '80 στην Ελλάδα. Για τα πανηγύρια...
-
Ανώμαλοι οι Τούρκοι αν στηρίζουν Ερντογάν, παρά την ανικανότητα κι ότι τουςάφησενα κόψουν το λαιμό τους και κονομαει μόνο η κλίκατου.
Υπεύθυνοι πολίτες οι Έλληνες αν στηρίζουν Κούλη, παρόλο που η κατάσταση είναι ανάλογη... -
Τα ίδια ακριβώς για τον Ερντογάν μπορούν να ειπωθούν και για τον Μητσοτάκη στην Ελλάδα. Αλλά όπως εδώ σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εκεί. Άλλωστε για την Τουρκία δεν μας πέφτει λόγος!
-
Δεν νομίζω ότι 4+4(?) χρόνια Μητσοτάκη συγκρίνονται με τα 21+5 Ερντογάν….
-
Τα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία. Ή σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, ή όχι.
-
Η ερντογανοποιηση που είπε τις προάλλες ο τριμεγιστος Βαρουφάκης...
-
Σεβασμός στις αποφάσεις. Μία αρκούδα λείπει και ένα ντέφι.
Να κάνει ντουέτο με την madame...Ταιριάζουν σε όλα.
υ.γ. νόμιζα ότι το θέμα αφορά την πολιτική άλλων χωρών. Κλειδώστε το αν δεν θέλετε να πέφτει λόγος στις απόψεις των μελών. Άλλωστε εσείς έχετε και τα μέσα για να το κλειδώσετε. Ξέρετε εσείς.
-
Επειδή το τελευταίο σχόλιο, περί απόψεων, φαίνεται πως πήγαινε σε εμένα, απορώ πως δόθηκε η εντύπωση ότι δεν δέχομαι τον αντίλογο. Άλλωστε, όπως είπες αγαπητέ storm, για αυτό υπάρχει αυτό το topic. Αυτό που είπα είναι πως είναι δικαίωμα των Τούρκων να αποφασίζουν για την ηγεσία τους και πως θεσμικά εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Μπορούμε να σχολιάζουμε φυσικά, αλλά δεν θα τους κάνουμε μάθημα, όπως δεν θα δεχτούμε ούτε εμείς μαθήματα από μια άλλη χώρα για το τι θα ψηφίσουμε. Τώρα για τα κλειδώματα κλπ που λες, δεν κατάλαβα τι εννοείς, αλλά νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει επέμβαση από την διαχείριση και φίμωση απόψεων.
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία. Ή σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, ή όχι.
Εννοείται ότι έχει σχέση. Ο ένας βγήκε 2η φορά πολύ εύκολο το έχουν κάνει πολλοί ανίκανοι στην πρόσφατη ιστορία μας (ΑΠ, Σημίτης κτλ). Ο άλλος βγήκε για 6η φορά. Τι συζητάμε τώρα....
-
Οπότε θεωρείς ότι δεν εκλέχτηκε δημοκρατικά ο Έρντι;
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ανώμαλοι οι Τούρκοι αν στηρίζουν Ερντογάν, παρά την ανικανότητα κι ότι τουςάφησενα κόψουν το λαιμό τους και κονομαει μόνο η κλίκατου.
Υπεύθυνοι πολίτες οι Έλληνες αν στηρίζουν Κούλη, παρόλο που η κατάσταση είναι ανάλογη...@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τα ίδια ακριβώς για τον Ερντογάν μπορούν να ειπωθούν και για τον Μητσοτάκη στην Ελλάδα. Αλλά όπως εδώ σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εκεί. Άλλωστε για την Τουρκία δεν μας πέφτει λόγος!
Η λογική ήταν άλλη στην απάντησή μου. Δεν είπα αν βγήκε δημοκρατικά αλλά πως εκλέχθηκε για 6η φορά παρόλα τα δεινά. Και μου φέρνετε σαν παράδειγμα (κλασσικά με αυτόν έχετε απωθημένα) τον Μητσοτάκη που κυβέρνησε λιγότερο ακόμα και από τον Τσίπρα.
-
Προσωπικά στο ίδιο τσουβάλι έχω και τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα, οπότε καταπέφτει αυτό το αφήγημα. Ανέφερα
απλά τον Κούλη επειδή κέρδισε την προηγούμενη Κυριακή με τεράστια πλειοψηφία, παρόλα τα δεινά... Επίσης, αν παρακολουθείς το τοπικ της Ελληνικής πολιτικής, θα παρατηρήσεις ότι δεν καταφέρομαι κατά της ΝΔ και του Μητσοτάκη, σε γενικές γραμμές (φυσικά θα κάνω κριτική). Το πρόβλημά μου είναι με το Καπιταλιστικό σύστημα και όχι με πρόσωπα ή κόμματα. -
Στην Τουρκία ψηφίζουν περίπου 61 εκατομμύρια πολίτες.
Το AKP κόμμα του Σουλτάνου έχει 11,5 εκατομμύρια επίσημα κομματικά μέλη.
Αυτό σημαίνει ότι το AKP ξεκινά τις εκλογικές αναμετρήσεις με αφετηρία το 20%Όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί (αν συνεργαστούν), με το ζόρι πλησιάζουν τα 2,5 εκατομμύρια μέλη και ξεκινούν από μία αφετηρία το 4%.
Προφανώς καμιά αντιπολίτευση δεν έχει τύχη σε αυτή τη χώρα.
Δεν ξέρω αν αυτή είναι δημοκρατία, εγώ πάντως σε άλλα πράγματα αναφέρθηκα. Και αναφέρθηκα στην κουλτούρα των ψηφοφόρων.
Προφανώς όμως και αυτό το θέμα θα πρέπει να καταλήξει στον Κούλη και εμένα αυτή η κατάσταση στο φόρουμ με κουράζει πάρα πολύ. Βαρέθηκα να διαβάζω παντού εδώ μέσα την Αντικουλιάδα.
-
Υπάρχουν οι αντι-Κουλικοί και οι αντι-Τσιπρικοί γενικά στο φόρουμ. Σε αυτό το τόπικ πάντως δεν είδα κάτι τέτοιο...
-
Εγώ βλέπω πως ο Ερντογάν πάει μαμιώντας ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/Ε.Ε κάνει δηλαδή μπίζνες με όλους, και τους γράφει όλους στα @@ του.
Το ότι δεν έχει δημοκρατία όπως την θέλουμε εμείς οι δυτικοί, ποσώς τον ενδιαφέρει, και δεν νοιάζει και ιδιαίτερα τους τούρκους, αφού έχουν μάθει σε τέτοια πατερναλιστικά καθεστώτα. -
Kάνει μπίζνες με ΗΠΑ? How? Εχει φάει το μπλόκο της ζωής του και μυξοκλαίγεται να του δώσουν F16....
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]