-
τι πουτινολαγνεία είναι αυτή ρε φίλε.....
-
Δεν είναι θέμα Πουτινολαγνείας. Είναι θέμα ακυρότητας ενός Οργάνου που έβγαλε ένα φιρμάνι από τον πρωκτό του! Ένα Όργανο που δεν αναγνωρίζει ούτε η Ρωσία, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ουκρανία. Από την στιγμή που η Ρωσία δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δικαστήριο, δεν έχει καμία νομική ισχύ στο έδαφός της! Είναι το ίδιο έγκυρο με το να βγάλει η Ελλάδα ένταλμα σύλληψης για τον Ερντογάν!!! Τι δεν καταλαβαίνεις πια;
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ αν ήμουν Πούτιν θα έβγαζα εντάλματα για όλους αυτούς τους δικαστικούς.
Μπα, θα εφαρμόσει άλλη μια πατενταρισμένη και απόλυτα δημοκρατική διαδικασία…θα στείλει τα τσιράκια του με λίγο πολώνιο…
-
Δεν είναι θέμα Πουτινολαγνείας. Είναι θέμα ακυρότητας ενός Οργάνου που έβγαλε ένα φιρμάνι από τον πρωκτό του! Ένα Όργανο που δεν αναγνωρίζει ούτε η Ρωσία, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ουκρανία. Από την στιγμή που η Ρωσία δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δικαστήριο, δεν έχει καμία νομική ισχύ στο έδαφός της! Είναι το ίδιο έγκυρο με το να βγάλει η Ελλάδα ένταλμα σύλληψης για τον Ερντογάν!!! Τι δεν καταλαβαίνεις πια;
δεν σχολίασα την ενέργεια του δικαστηρίου.
-
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
δεν σχολίασα την ενέργεια του δικαστηρίου.
Εγώ την ενέργεια αυτή όμως χλεύασα λέγοντας ότι ο Πούτιν πρέπει να κάνει το ίδιο. Το ίδιο αστεία θα ήταν όλα αυτά τα εντάλματα! Αφού αυτοί λένε μαλακίες, ε θα έλεγα κι εγώ, για να περάσει η ώρα ευχάριστα...
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μπα, θα εφαρμόσει άλλη μια πατενταρισμένη και απόλυτα δημοκρατική διαδικασία…θα στείλει τα τσιράκια του με λίγο πολώνιο…
Το πολώνιο είναι ακριβό. Ρικίνη καλύτερα.
Α, ο Πούτιν σήμερα είναι στην Κριμαία, Ας πάνε να τον συλλάβουν...
Για να μιλήσουμε σοβαρά όμως. Δεν καταλαβαίνουν ότι γελιοποιούνται βγάζοντας ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη μιας χώρας;
-
Εβγαλε...
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εβγαλε...
Χαχαχα! Σοβαρά; Δεν το είδα. Έχεις λινκ;
-
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Χαχαχα!!! Απολύτως λογικό. Θα έκανα πάντως για Υπουργός Εξωτερικών. Το ίδιο σκέφτηκα. Χαχα!
-
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί είναι γελοίο που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης έβγαλε ένταλμα σύλληψης.
Αυτή δεν είναι η δουλειά του;
Ξεκίνησε ο τύπος αυτός έναν πόλεμο, μπούκαρε σε μία ανεξάρτητη χώρα, του καταλογίζουν εγκλήματα, ένα διεθνές δικαστήριο έκανε συνεδριάσεις και πήρε αποφάσεις. Που είναι το περίεργο ή το γελοίο; Επειδή τυγχάνει αυτός ο τύπος να είναι Ρώσος θα πρέπει ο πλανήτης να του σκύβει κώλο;
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί είναι γελοίο που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης έβγαλε ένταλμα σύλληψης.
Γιατί δεν έχει δικαιοδοσία. Είναι σαν να βγάζει ένα δικαστήριο της Ιταλίας ένταλμα για έναν πολίτη σε μια άλλη χώρα, που όμως αυτή η χώρα δεν έχει σύμβαση με την Ιταλία για έκδοση πολιτών της στην Ιταλία. Είναι κενό γράμμα. Δεν υπάρχει νομική βάση και δεν υπάρχει έκδοση. Μόνο αν αυτός πάει στην Ιταλία (ή σε άλλη χώρα που έχει σύμβαση με την Ιταλία) μπορεί να ισχύσει αυτό το ένταλμα. Ειδικά όταν μιλάμε για Αρχηγό Κράτους, δεν στέκει πουθενά!
-
Εεεε αμά είναι έτσι εντάξει. Να ανοίξει τα πόδια ο ουκρανικός λαός να τους υποδεχθεί.
-
Γιατί δεν έχει δικαιοδοσία. Είναι σαν να βγάζει ένα δικαστήριο της Ιταλίας ένταλμα για έναν πολίτη σε μια άλλη χώρα, που όμως αυτή η χώρα δεν έχει σύμβαση με την Ιταλία για έκδοση πολιτών της στην Ιταλία. Είναι κενό γράμμα. Δεν υπάρχει νομική βάση και δεν υπάρχει έκδοση. Μόνο αν αυτός πάει στην Ιταλία (ή σε άλλη χώρα που έχει σύμβαση με την Ιταλία) μπορεί να ισχύσει αυτό το ένταλμα. Ειδικά όταν μιλάμε για Αρχηγό Κράτους, δεν στέκει πουθενά!
Μάλλον δεν γνωρίζεις, δεν γνωρίζετε, ότι από τον προηγούμενο Μάιο έχει ψηφισθεί στην Ευρωβουλή ψήφισμα παρόντος της Ουκρανίας, για να συσταθεί ειδικό δικαστήριο στο ΔΠΔ για συγκεκριμένες κατηγορίες και για όλα αυτά που αποφάσισαν τώρα για τον Πούτιν.
Αναμενόμενη ήταν η απόφαση αυτή.
Τι περιμένατε να βγάλει το δικαστήριο ως απόφαση; Να τον αθωώσουν;
Προφανώς η εκτέλεση της απόφασης είναι αδύνατο να εκτελεσθεί σήμερα. Για αύριο, μεθαύριο ή τα επόμενα χρόνια δεν ξέρω.
Όλη αυτή η ιστορία ήταν μία ακόμη τυπική γραφειοκρατική διαδικασία της ΕΕ για να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Αυτό μόνο.Ρε παιδιά, μεγάλοι άνθρωποι είστε. Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
-
Μάλλον δεν γνωρίζεις, δεν γνωρίζετε, ότι από τον προηγούμενο Μάιο έχει ψηφισθεί στην Ευρωβουλή ψήφισμα παρόντος της Ουκρανίας, για να συσταθεί ειδικό δικαστήριο στο ΔΠΔ για συγκεκριμένες κατηγορίες και για όλα αυτά που αποφάσισαν τώρα για τον Πούτιν.
Αναμενόμενη ήταν η απόφαση αυτή.
Τι περιμένατε να βγάλει το δικαστήριο ως απόφαση; Να τον αθωώσουν;
Προφανώς η εκτέλεση της απόφασης είναι αδύνατο να εκτελεσθεί σήμερα. Για αύριο, μεθαύριο ή τα επόμενα χρόνια δεν ξέρω.
Όλη αυτή η ιστορία ήταν μία ακόμη τυπική γραφειοκρατική διαδικασία της ΕΕ για να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Αυτό μόνο.Ρε παιδιά, μεγάλοι άνθρωποι είστε. Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
Μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις ότι ένα Διεθνές Δικαστήριο δεν μπορεί να έχει δικαιοδοσία αν δεν υπογράψει η χώρα για τον πολίτη της οποίας θα γίνει η εκδίκαση. Με άλλα λόγια, αν δεν υπογράψει η Ρωσία ως μέρος αυτόυ του δικαστηρίου, δεν μπορεί να δικαστεί κανένας Ρώσος πολίτης. Εκτός φυσικά αν η Ρωσία ηττηθεί στον πόλεμο και πιαστεί αιχμάλωτος ο Πούτιν. Καλή τύχη με αυτό...
-
Ρε άνθρωπε έλεος δηλαδή. Για σένα σημασία έχει τι γνωρίζω εγώ; Παίζει κάποιο ρόλο η δική μου άποψη; Είμαι ο Σουλτς ή ο Μακρόν;
Τι να πω ρε παιδί μου εδώ μέσα;
Καλά κάνω που δεν γράφω και δεν μπαίνω σε διαδικασία διαλόγων.Ορίστε το ψήφισμα:
https://www.europarl.europa.eu/news/el/press-room/20220517IPR29931/oukrania-eidiko-diethnes-dikastirio-gia-egklimata-polemou-zita-to-koinovoulioΌποιος έχει πρόβλημα ας στείλει εδώ τα παράπονά του:
https://www.europarl.europa.eu/portal/el/contact -
Κανένα παράπονο. Γελοίο ψήψισμα και καλή τύχη σε αυτούς. Οι Ρώσοι έβγαλαν αντίστοιχα εντάλματα για τους απέναντι. Οπότε;
-
Ο Πούτιν είπαμε, είναι ο Χίτλερ της εποχής μας!
Μλκια που δεν είχαν βγάλει ένα ένταλμα για τον Χίτλερ τότε, θα χε γλυτώσει τόσος κόσμος... -
Με ένα νόμο κι ένα ένταλμα...
-
-
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Πούτιν έχει μεγάλη σημασία. Δείχνει τις διαθέσεις της Δύσης έναντι του Πούτιν και διαμορφώνει και το πολιτικό κλίμα μεταξύ Δύσης - Ρωσίας.
Ποιός Δυτικός ηγέτης θα τολμήσει να υπογράψει συνθήκη ειρήνης ή οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη συμφωνία με τον Πούτιν? Ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου? Και να θέλει πια έχουν δεθεί τα χέρια του.
Δύση-Ρωσία διαζύγιο. Σίγουρα για όσο υπάρχει ο Πούτιν, μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Αν φυσικά οι Ρώσοι βάλουν σε προτεραιότητα κάποια στιγμή τις σχέσεις με τη Δύση, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Πρώτα πρώτα πρέπει να ξεφορτωθούν τον Πούτιν...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]