-
@christostsp said in Toyota Corolla 2019:
Σε ποιους δίνουμε; Σε αυτούς που μας δίνουν; Γιατί;
Η Ελλάδα έχει γραμμές ρεύματος με Ιταλία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία.
-
@dublin said in [Toyota Corolla
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω..
Συμφωνώ 100% μαζί σου. Εμένα η απορία μου είναι η εξής. Να είσαι κολοσσός εταιρεία (Toyota), να βλέπεις τη φασιστική τροπή που έχει πάρει η χώρα στην οποία έχεις επενδύσει (Γαλοπουλια) και να σταμπαρεις τα προϊόντα σου με τούρκικο barcode.
When money talks... -
@v_a said in Toyota Corolla 2019:
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω..
Συμφωνώ 100% μαζί σου. Εμένα η απορία μου είναι η εξής. Να είσαι κολοσσός εταιρεία (Toyota), να βλέπεις τη φασιστική τροπή που έχει πάρει η χώρα στην οποία έχεις επενδύσει (Γαλοπουλια) και να σταμπαρεις τα προϊόντα σου με τούρκικο barcode.
When money talks…Δεν τίθεται θέμα σαμποτάζ. Ο καταναλωτής κοιτάζει την τσέπη του και όχι το καθεστώς στην χώρα παραγωγής. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Κίνας που σε αντίθεση με την Τουρκία δεν γίνονται καν εκλογές
-
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω..
When money talks...Ποιο ακριβώς είναι το point του σχολίου σου;
Όσο πιο φασιστική ήταν μια χώρα από πάντα, τόσο περισσότερη βιομηχανική παραγωγή συγκέντρωνε, δες Γερμανία Ιαπωνία Κίνα και όλες τις υπόλοιπες... -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ποιο ακριβώς είναι το point του σχολίου σου;
Όσο πιο φασιστική ήταν μια χώρα από πάντα, τόσο περισσότερη βιομηχανική παραγωγή συγκέντρωνε, δες Γερμανία Ιαπωνία Κίνα και όλες τις υπόλοιπες...Το point απο το σχόλιό μου, να στο εξηγήσω.
Πως είναι δυνατόν μια εταιρεία κολοσσός να επενδύει (και να νιώθει safe με την επιλογή της) σε μια χώρα που εμπλέκεται ήδη σε τοπικές συρράξεις, απειλεί με παράλογα casus beli ευρωπαϊκά κράτη, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά στοχοποιειται από τη διεθνή κοινή γνώμη ως δικτατορική. Πως θα φαινόταν αν η Tesla για παράδειγμα έφτιαχνε ένα gigafactory στο Ιραν ;
Εμένα, δε μου φαίνεται πολυ νορμάλ -
@piliourits said in [Σχολιασμός άλλων χωρών
τόσο περισσότερη βιομηχανική παραγωγή συγκέντρωνε, δες Γερμανία Ιαπωνία Κίνα και όλες τις υπόλοιπες...
Συγκέντρωνε εκ των έσω, είναι η σωστότερη διατύπωση. Δεν επένδυαν πάνω τους όλο το διεθνές επιχειρηματικό λόμπι.
Άρα με τη δικη σου λογική, το επόμενο εργοστάσιο της Toyota μπορεί να ανοίξει στη Ρωσία, είναι και αυτή μια λογική. -
@v_a said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πως θα φαινόταν αν η Tesla για παράδειγμα έφτιαχνε ένα gigafactory στο Ιραν ;
Εμένα, δε μου φαίνεται πολυ νορμάλEνώ το gigafactory στην «δημοκρατική» Κίνα είναι μια χαρά?
-
Ποιο ακριβώς είναι το point του σχολίου σου;
Όσο πιο φασιστική ήταν μια χώρα από πάντα, τόσο περισσότερη βιομηχανική παραγωγή συγκέντρωνε, δες Γερμανία Ιαπωνία Κίνα και όλες τις υπόλοιπες...Το point απο το σχόλιό μου, να στο εξηγήσω.
Πως είναι δυνατόν μια εταιρεία κολοσσός να επενδύει (και να νιώθει safe με την επιλογή της) σε μια χώρα που εμπλέκεται ήδη σε τοπικές συρράξεις, απειλεί με παράλογα casus beli ευρωπαϊκά κράτη, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά στοχοποιειται από τη διεθνή κοινή γνώμη ως δικτατορική. Πως θα φαινόταν αν η Tesla για παράδειγμα έφτιαχνε ένα gigafactory στο Ιραν ;
Εμένα, δε μου φαίνεται πολυ νορμάλΑυτά τα άσχημα που γράφεις και όντως γίνονται στην Τουρκία, τα κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες που διαθέτουν την ισχύ να τα κάνουν και αρκετά ανίσχυρους "εχθρούς" απ΄τους οποίους θέλουν να κερδίσουν κάτι. Όλες. Η διεθνής κοινή γνώμη, δεν είναι ακριβώς αυτή που μας παρουσιάζουν στα Ελληνικά δελτία ειδήσεων. Αν και προσωρινά υπάρχει ένας πόλεμος δηλώσεων κι εντυπώσεων μεταξύ Αμερικής-Τουρκίας ως προς τα εξοπλιστικά, δεν θα έπρεπε να μας παρασύρει να πιστεύουμε πως η Τουρκία «τη βγάζει δεν τη βγάζει»... κι ακόμη κι αν το πιστεύουμε εμείς, τα στελέχη των μεγάλων βιομηχανιών τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα, χωρίς να σημαίνει πως δεν κάνουν ποτέ λάθος εκτίμηση και κίνηση.
Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ λάθος αντίληψη για αρκετούς από τους Βαλκάνιους και Μεσογειακούς γείτονές μας και τη θέση τους διεθνώς, υποεκτιμώντας τα πραγματικά μεγέθη και διεθνές στάτους τους και υπερεκτιμώντας τα δικά μας, παρόλο που μας έχουν αποδείξει όλα τα «πολιτισμένα κράτη» πόσο στην ξεφτίλα μας έχουν και μας έφτασαν να διαλυθούμε σαν χώρα και να υπάρχουμε ως πτωχευμένοι φτωχοί συγγενείς που κανένας δεν πολυασχολείται μαζί τους. Γι αυτό και δεν βλέπουμε ποτέ επενδύσεις εδώ ή κάτι να αλλάζει.
Δεν είναι όμως έτσι στην Τουρκία, μια χώρα που έχει το τέλειο καθεστώς για να κάνουν ό,τι γουστάρουν κι όπως γουστάρουν οι βιομηχανίες κάθε είδους. Και πολιτικά, αντί «να την έχουν στο φτύσιμο» όπως πιστεύουμε ή θα θέλαμε οι Έλληνες, στην πραγματικότητα «τους παρακαλάνε» οι εταίροι μας αυτόν τον καιρό, για την επέκταση του ΝΑΤΟ κλπ. αντίθετα από μας που μας έχουν μόνιμα βίτσα, π..... & στενά παπούτσια. Το ότι «μας επιτρέπουν» να χρεωνόμαστε ακόμη περισσότερο πουλώντας μας κάποιο οπλικό σύστημα, δεν αναβαθμίζει τη θέση μας ή να υποβαθμίσει τις Τουρκικές σχέσεις. Μην ξεχνάμε πως επί Τραμπ, ήταν οι επίσημοι δερβέναγες της Μεσογείου, χωρίς αμφισβήτηση. -
στην πραγματικότητα «τους παρακαλάνε» οι εταίροι μας αυτόν τον καιρό, για την επέκταση του ΝΑΤΟ κλπ. αντίθετα από μας που μας έχουν μόνιμα βίτσα, π..... & στενά παπούτσια.
Να θυμίσω ότι κάποτε και τα Σκόπια έτρωγαν πόρτα για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ από εμάς για αρκετά χρόνια. Ξέρω άλλες χώρες άλλοι καιροί αλλά αν ήμασταν τόσο δούλοι όσο υποννοείς δεν θα διαννοούμασταν να πράξουμε κάτι τέτοιο.
-
Αυτά τα άσχημα που γράφεις και όντως γίνονται στην Τουρκία, τα κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες που διαθέτουν την ισχύ να τα κάνουν και αρκετά ανίσχυρους "εχθρούς" απ΄τους οποίους θέλουν να κερδίσουν κάτι. Όλες. Η διεθνής κοινή γνώμη, δεν είναι ακριβώς αυτή που μας παρουσιάζουν στα Ελληνικά δελτία ειδήσεων. Αν και προσωρινά υπάρχει ένας πόλεμος δηλώσεων κι εντυπώσεων μεταξύ Αμερικής-Τουρκίας ως προς τα εξοπλιστικά, δεν θα έπρεπε να μας παρασύρει να πιστεύουμε πως η Τουρκία «τη βγάζει δεν τη βγάζει»... κι ακόμη κι αν το πιστεύουμε εμείς, τα στελέχη των μεγάλων βιομηχανιών τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα, χωρίς να σημαίνει πως δεν κάνουν ποτέ λάθος εκτίμηση και κίνηση.
Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ λάθος αντίληψη για αρκετούς από τους Βαλκάνιους και Μεσογειακούς γείτονές μας και τη θέση τους διεθνώς, υποεκτιμώντας τα πραγματικά μεγέθη και διεθνές στάτους τους και υπερεκτιμώντας τα δικά μας, παρόλο που μας έχουν αποδείξει όλα τα «πολιτισμένα κράτη» πόσο στην ξεφτίλα μας έχουν και μας έφτασαν να διαλυθούμε σαν χώρα και να υπάρχουμε ως πτωχευμένοι φτωχοί συγγενείς που κανένας δεν πολυασχολείται μαζί τους. Γι αυτό και δεν βλέπουμε ποτέ επενδύσεις εδώ ή κάτι να αλλάζει.
Δεν είναι όμως έτσι στην Τουρκία, μια χώρα που έχει το τέλειο καθεστώς για να κάνουν ό,τι γουστάρουν κι όπως γουστάρουν οι βιομηχανίες κάθε είδους. Και πολιτικά, αντί «να την έχουν στο φτύσιμο» όπως πιστεύουμε ή θα θέλαμε οι Έλληνες, στην πραγματικότητα «τους παρακαλάνε» οι εταίροι μας αυτόν τον καιρό, για την επέκταση του ΝΑΤΟ κλπ. αντίθετα από μας που μας έχουν μόνιμα βίτσα, π..... & στενά παπούτσια. Το ότι «μας επιτρέπουν» να χρεωνόμαστε ακόμη περισσότερο πουλώντας μας κάποιο οπλικό σύστημα, δεν αναβαθμίζει τη θέση μας ή να υποβαθμίσει τις Τουρκικές σχέσεις. Μην ξεχνάμε πως επί Τραμπ, ήταν οι επίσημοι δερβέναγες της Μεσογείου, χωρίς αμφισβήτηση.Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, την πραγματικότητα περιγράφεις μας αρέσει-δεν μας αρέσει. Καταλαβαίνω την βιομηχανική, οικονομική ανωτερότητα της γείτονος, που σχεδιάστηκε στρατηγικά επί δεκαετίες, όσο εμείς τα τρώγαμε σε μπουζούκια, μίζες και συνδικαλισμούς της συμφοράς.
Άλλο ανέφερα, ότι δεν μπορώ με τα λεφτά μου να πριμοδοτω κάποιον τούρκο εργάτη, ο οποίος να πιστεύει ταυτόχρονα ότι η Λέσβος είναι υπό κατοχή του οποίου ταυτόχρονα ο ξάδερφος του να εκπαιδευεται στο στρατό για μελλοντικές αποβασεις σε νησιά που κακώς μας ανήκουν. Και δεν δέχομαι το αφήγημα της αποκλειστικής ευθύνης των δικτατορισκων (νυν και επόμενων), έχει και ο λαός τις ευθύνες του για το πόσο αμάσητα κατεβάζει την προπαγάνδα που του σερβίρουν.
Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, όπως την βλέπω εγω τουλ. Ή δορυφοριοποιηση (λεγε με συνεκμετάλλευση) ή σύγκρουση. Μαντέψτε τι έρχεται οσονούπω.. -
@alex-mix said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και σας εχω πει το πιο κορυφαιο απ ολα .Οι παραλλαγες του στρατου ειναι made in turkey.Μην το ψαχνουμε τωρα,αν ηταν ετσι δεν θα επρεπε να παιρνουμε τιποτα απο γερμανια τιποτα ςπο ιταλια(που παρεπιπτοντως περισσοτερα παιρνουν αυτοι απο μας παρα εμεις απ αυτους),τιποτα απο βουλγαρια και παει λεγοντας.
Υ.γ Σμυρνιος ειμαι και γωΣας έχω ξαναγράψει κι εγώ.
Στο Βόλο υπάρχει το μοναδικό (αν ισχύει ακόμη) εργοστάσιο των Βαλκανίων που καλύπτει όλη την Ελλάδα με πλαστικό για τα μπουκάλια νερού και αναψυκτικών.
Ό,τι έχετε πιει από το 2000 και μετά, σε όλες τις μάρκες (πλην ΕΨΑ) έχει παραχθεί εκεί (το 30% καλύπτει την ελληνική αγορά και το υπόλοιπο εξάγεται).Το εργοστάσιο ανήκει πλέον σε Τούρκους κι έχει Τούρκο διευθύνοντα, που αποκομίζει τα κέρδη που παράγονται εντός Ελλάδος...
Οπότε αν θέλετε να κάνετε «εμπάργκο» στους Τούρκους, μόνο εβιαν και περιέ εισαγόμενα...
-
Ιδιο πραγμα μια εταιρια που πληρωνει φορους και εργοδοτικες εισφορες στην ελλαδα με μια που ολα αυτα τα πληρωνει στην τουρκια;
Το τι κανουν τα κερδη οι μετοχοι ειναι αλλη υποθεση. Δεν ξερω πως μπλεκονται συτα. Μπορει να αγοραζουν σπιτια στο Πηλιο, μπορει και τις Σευχελλες. Εχουν καποιο συμβολαιο οτι τα λεφτα τους θα τα εμβασουν στην τουρκια και δεν θα τα ξοδεψουν οπου θελουν; Το ιδιο ακριβως μπορουν να κανουν και αυτοι που εχουν μια βιομηχανια στην τουρκια. Κο αυτοι σπιτια στο Πηλιο μπορει να αγοραζουν... Οπως και οι "δικοι μας" βιλες στον Βοσπορο. -
Δηλαδή αν Τούρκοι εξαγοράζουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αποκομιζουν κέρδη απ την εγχώρια αγορά, και μ αυτά αγοράζουν ελληνικές περιουσίες είναι καλό ε;
Η ουσία είναι ότι Καπιταλισμός και ελεύθερη αγορά, δεν έχουν πατρίδα και σημαία.
-
Δηλαδή αν Τούρκοι εξαγοράζουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αποκομιζουν κέρδη απ την εγχώρια αγορά, και μ αυτά αγοράζουν ελληνικές περιουσίες είναι καλό ε;
Ουτε καλο, ουτε κακο. Αδιαφορο. Καλυτερο ισως απο το να αγοραζουν με ελληνικα κερδη τουρκικες περιουσιες. Κι οταν κινεζοι αγοραζουν με κινεζικα κερδη ελληνικες περιουσιες;
Το θεμα ειναι να βρισκει ο κοσμος δουλεια και να μπαινουν στο δημοσιο ταμειο φοροι και εισφορες.Η ουσία είναι ότι Καπιταλισμός και ελεύθερη αγορά, δεν έχουν πατρίδα και σημαία.
Ακριβως. Αυτος ειναι πχ και ο λογος για τον οποιο οι ναυτιλιακες εταιριες δεν δυναται να φορολογηθουν οσο κι αν φωναζει για τα ματια του κοσμου το ΚΚΕ.
-
Η ουσία είναι ότι Καπιταλισμός και ελεύθερη αγορά, δεν έχουν πατρίδα και σημαία.
Ένα εργοστασιο μερικών δεκάδων εκατομμυρίων δεν είναι και τόσο επιδραστικο σε επίπεδο χώρας .
Το 2008 η Εθνική τράπεζα αγόρασε τη τουρκική finansbank για 2,8 δις.
Το 2016 τη πούλησε με συνολικό αντίτιμο 3,6 δις........... -
Εγώ το παράδειγμα του εργοστασίου το έφερα για να δείξω πως δεν έχουν νόημα τα «εμπάργκο» που πολλοί σκέφτονται να κάνουν σε "τουρκικά" ή άλλα προϊόντα.
Τα έχουμε ξαναπει, Ελλάδα και Τουρκία είναι οι καλύτεροι πελάτες εκατέρωθεν. -
-
Αληθές. Έγινε η εισβολή στην Κριμαία το 14 (από στρατεύματα χωρίς διακριτικά, μην ξεχνιόμαστε) που κατέληξε σε έναν υγιεινό περίπατο μιας και οι τότε ουρανικές ΕΔ ήταν σε διάλυση.
Μετά έπαθαν και έμαθαν και ζήτησαν εκπαίδευση από τις δυτικές χώρες (από τους Ρώσους μάλλον δε γίνονταν :-)).
Αυτή την στιγμή αυτοί οι δύο στρατοί (ουκρανικός και ρωσικός) είναι μάλλον οι πιο αξιόμαχοι στον κόσμο σε τακτικές και στον "πόλεμο του 21ου αιώνα" (και όλα αυτά τα βαρύγδουπα που λένε οι καραβανάδες). Ούτε εκεί έχει άδικο. -
-
Προσπαθώ να γράφω οσο γίνεται λιγότερο σε αυτό το τοπικό αλλα η βλακεία των Ρώσων εχει κτυπήσει νεα επίπεδα ...
Δείτε ολο το βίντεο και μετα το πιξέλιασμα ...
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους και την πορεία των ενεργειών των Ρώσων πιλότων κατά το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα. Επαναλαμβάνω, για όσους δεν είναι συγκεντρωμένοι, να δουν την κατάσταση αντικειμενικά: τα μαχητικά μας δεν ήρθαν σε επαφή με το αμερικανικό UAV»
https://www.msn.com/el-gr/news/other/μόσχα-αιτία-κήρυξης-πολέμου-η-επίθεση-σε-ρωσικό-αεροσκάφος-θέλετε-να-οδηγηθούμε-στην-αποκάλυψη/ar-AA18Hsc4?ocid=msedgntp&cvid=c68eae7a76ee421fa0fc609ba5da4963&ei=81Μιλάμε για πολύ βοτκα ρε φίλε
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]