-
Καταλαβαίνω το πνεύμα όσων γράφετε και τον σκοπό, περι Μουσουλμάνων μεταναστών, να ξέρετε όμως πως αναπαράγετε προπαγάνδα ή έστω, ημιμάθεια ή ελλειπή πληροφόρηση.
Παράδειγμα, στις Αραβικές χώρες ζουν πολλες δεκάδες εκατομμύρια Μουσουλμάνων μεταναστών απ τις χώρες που κάποιοι φεύγουν κι έρχονται και στην Ευρώπη, και περνάνε κι από Ελλάδα, ως πρόσφυγες. Είναι μικρό κλάσμα ο αριθμός που φτάνει στην Ευρώπη, σε σύγκριση με όσους ζουν εκεί κι έχουν με καποιο τρόπο απορροφηθεί.
Αυτοί που έρχονται προς τα δω το κάνουν για διάφορους λόγους, και υπάρχουν πολλοί.
Παραδείγματα: σεξουαλικες προτιμήσεις ή πολιτικά πιστεύω, που θα έθεταν τις ζωές τους σε κίνδυνο ή δυσκολία εκτός Ευρώπης, συγγενικοι δεσμοί με ανθρώπους που ήδη ζουν στην Ευρώπη, γεωγραφία και διαφορά στις υποδομές π.χ. είναι πιο ασφαλές μερικές φορές να μετακινηθεις χίλια ή δύο χιλιάδες χιλιόμετρα με αεροπλάνο, πλοίο και επίγεια μέσα προς τον μακρινό προορισμό, παρά 50 χιλιόμετρα πεζός στην έρημο ή ανάμεσα από κατσαπλιάδες κι ένα σωρό άλλα που δεν γίνεται να απαριθμηθουν.
Επίσης, όση πολιτική αντίσταση και να υπάρχει από κάποιους, οι Ευρωπαϊκές εκτος απο πλουσιότερες, είναι και χώρες με πληθυσμό που φθίνει και στην πραγματικότητα έχουν ανάγκη την μετανάστευση για να υπάρχουν, ενώ οι Μουσουλμανικές Χώρες εκτός απο φτωχότερες μεν αλλά πιο αναπτυσσόμενες, έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη και δεν υπάρχει χώρος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να βρουν θέση στη κοινωνία τους οι μετανάστες. Αν το σκεφτεί κάποιος χωρίς παρωπίδες, είναι εύκολο να αντιληφθεί τους λόγους αλλά και το ωφελος απ όλο αυτό, πέρα απ τις αρνητικές συνέπειες και τις δυσκολίες.
Για έναν λαό μεταναστών όπως οι Έλληνες, θα έπρεπε να είναι αυτονόητα τα περισσότερα. -
Και βέβαια σε χώρες όπως Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν κλπ υπάρχουν μετανάστες που αποτελούν σχεδόν τον μισό πληθυσμό. Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, απ' όλα έχει ο μπαχτσες. Έλα όμως που εκεί η "απορρόφηση" γίνεται απλά και αποτελεσματικά. Εκκινηθης; Έκλεψες; Δεν ακολουθείς την ντόπια θρησκεια η την προσεβαλες; Είπες κάτι για τον βασιλιά και το σόι του; Θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι. Θανατική ποινή ενεργή και όχι απλά ως "option". Θέλεις πολιτικά δικαιώματα; Το άλλο με τον Τοτό. Θέλεις να έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους; Ε όχι ρε φίλε, δεν φτάνει που τρως ένα κομμάτι ψωμί, σιγά μην σε κάνουμε το ίδιο με τον γηγενή...
Έτσι ενσωματωνω κι εγώ στην Ελλάδα όχι κάνα δυο εκ, μην σου πω και καμια δεκαριά εκ και παραπάνω!
Επίσης, για κάνε πως μπαίνεις παράνομα να δούμε που θα καταλήξεις..
-
Αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τη μετανάστευση, ίσως σας βοηθήσει το παρακάτω Γράμμα στον πρωθυπουργό
《Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ
Είμαι ένας από τους πολλούς “συμπολίτες σας” που έφυγε τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό γιατί εσείς με διώξατε. Αυτό το “εσείς” δεν ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και θα ήταν άδικο να εισπράξετε εσείς τα εύσημα. Απευθύνεται συνολικά στο πολιτικό προσωπικό που κυβερνά τη χώρα από τότε που υπάρχει η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Τα ίδια κόμματα, οι ίδιες οικογένειες, του ίδιου τύπου πολιτικές επιλογές και ας άλλαζαν με τα χρόνια τα ονόματα τους. Καμία σημασία δεν έχει αυτό, γιατί όλοι εσείς είσαστε διαχρονικά τα παράσιτα στο σώμα του ελληνικού λαού.
Μαζί με εμένα υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που αναγκάστηκαν να κάνουν εκείνο που είχαν κάνει παλιότερα οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Γιατί εσείς που κυβερνάτε την Ελλάδα κατά πως φαίνεται, θέλατε πάντα οι άνθρωποι να πρέπει να αφήνουν τον τόπο τους για μια καλύτερη ζωή. Η Ελλάδα που θυμάμαι είναι μια Ελλάδα που οι άνθρωποί της έπρεπε πάντοτε να διανύσουν διαδρομές. Πολλές φορές η διαδρομή δεν οδηγούσε μόνο σε μακρινά μέρη, όπου έπρεπε να ζουν με ανθρώπους που μιλούσαν μια άλλη γλώσσα ή πιστεύανε σε έναν άλλο θεό, είχανε άλλη Παιδεία και κουλτούρα. Τις περισσότερες φορές η διαδρομή αυτή ήταν πιο σύντομη και βολική για τις στατιστικές σας, καθώς οι άνθρωποι αυτοί αφήναν μια ερειπωμένη και εγκαταλειμμένη ύπαιθρο για να πάνε στις πόλεις, γίνονταν μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα εκτοπισμένοι από την Ανάγκη, από την οικονομική βία που με τόση επιδεξιότητα ασκείτε. Εμείς σας έχουμε επιτρέψει να φτιάξετε αυτή την Ελλάδα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας, και πληρώνουμε το τίμημα της αφέλειάς μας.
Όλοι εμείς, κύριε πρωθυπουργέ, δεν είμαστε “ριψάσπιδες” όπως πολλοί από το συνάφι σας μας θεωρούν. Δεν είναι μόνο η ανάγκη για επιβίωση που μας οδήγησε στην απόφαση να φύγουμε. Είναι η καθημερινότητα που μας έχετε κάνει αφόρητη, τα όνειρα που μας έχετε στερήσει. Είναι το κοινωνικό κράτος που έχετε διαλύσει και η ανασφάλεια που έχετε καλλιεργήσει. Είναι οι αγγελίες για δουλειά που δεν υπάρχουν ή και εκείνες που ποτέ δεν μας απαντούν, οι υπερωρίες που δεν μας έχουνε πληρώσει, τα ένσημα που μας έχουνε κλέψει, οι μήνες που έχουμε δουλέψει απλήρωτοι. Είναι η αγωνία αν θα βγάλουμε ακόμα μια βδομάδα χωρίς να μας έχουν απολύσει. Είναι οι μέρες του μήνα που περισσεύουν στο τέλος του μισθού. Θεωρήστε το έργο σας επιτυχημένο κύριε πρωθυπουργέ, μας έχετε διαλύσει.
Φύγαμε για να αναζητήσουμε έστω και μερικά ψήγματα ενός εδάφους όπου θα μπορούσαμε να χτίσουμε τα όνειρά μας και δεν πουλήσαμε καμία πατρίδα για έναν καλύτερο μισθό. Όπως έλεγε άλλωστε και ο ποιητής, εσείς είσαστε η πατρίδα μας κι εμείς οι πατριώτες. Μην κρίνετε από τους οικείους σας. Ανθρώπινη ζωή θέλαμε να βρούμε και αφήσαμε πίσω μας τις μανάδες και τους πατεράδες μας, τους ανθρώπους μας. Κι εκείνοι με διπλό πόνο μαζί με εκείνον την απουσίας όσο και αν δεν το παραδέχονται όλοι, επειδή απέτυχαν να παραδώσουν στα παιδιά τους μια κοινωνία που να χωράει και εκείνα, υπομένουν όπως όπως την απώλεια. Εμείς καταλαβαίνουμε καλύτερα τους ανθρώπους που βάζουν τα παιδιά τους σε μια βάρκα για να περάσουν νύχτα τα σύνορα και να τα φέρουν σε ασφαλείς ακτές. Άσυλο ψάξαμε κι εμείς, για να ξεφύγουμε από τις πολιτικές σας, εκείνες που καταστρέφουν τον μόχθο των ανθρώπων. Γίναμε ένα ακόμα προϊόν, από εκείνα που οι εμπορικές συμφωνίες που έχετε συνάψει, του δίνουν ελευθερία διακίνησης. Μπορείτε να υπερηφανεύεστε για αυτό, σας δίνουμε το ελεύθερο.
Εδώ που ήρθαμε κύριε πρωθυπουργέ παλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα. Πολλοί θα θέλαμε να βοηθάμε και εκείνους που αφήσαμε πίσω μας, όμως η ψαλίδα έχει ανοίξει για τους εργαζόμενους παντού. Ακούγαμε ιστορίες από παλιότερες δεκαετίες που πίσω στην Ελλάδα ολόκληρες οικογένειες λάμβαναν εμβάσματα από κάποιον, που σαν κι εμάς, είχε μεταναστεύσει για ένα βρει ένα καλύτερο μέλλον. Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Ίσως τότε να μην δείχνατε τόσο ακόμα και αυτή την υποκριτική αγωνία σας για την επιστροφή μας. Ίσως τότε οι στατιστικές σας να ισορροπούσαν ακόμα ένα ισοζύγιο και να εμφανίζατε στον μόνιμα προεκλογικό σας λόγο ακόμα ένα επιχείρημα για τις επιτυχίες σας. Αλίμονο όμως, παντού ο καπιταλισμός σας προχωράει και ξεζουμίζει τον κόσμο, από τη φύση του αδηφάγος και αδιάφορος για τους ανθρώπους, και είναι ζήτημα χρόνου να αδυνατούμε κι εδώ να επιβιώσουμε. Παρόλα αυτά, μπορείτε άφοβα να καμώνεστε πως οι κυβερνήσεις σας τα καταφέρνουν καλύτερα στην Ελλάδα και σε αυτό το επίτευγμα.
Μην εγκλωβίσετε τη σκέψη σας στα δικά σας βιώματα. Οι Έλληνες που διώξατε μακριά δεν περνάνε ζωή χαρισάμενη. Ζούμε αλλού και θα είμαστε πάντα οι ξένοι, ακόμα και αν κάποιοι βρισκόμαστε σε χώρες με περισσότερο δεκτικές κοινωνίες. Μπορεί να μας λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι – όσο και αν η τεχνολογία βοηθάει πια να διατηρείται μια επικοινωνία – στην πραγματικότητα όμως οι περισσότεροι τρέμουμε στην ιδέα να επιστρέψουμε πίσω στον εφιάλτη από τον οποίο ξεφύγαμε. Μπορεί να μας λείπει ο ήλιος και η θάλασσα, το νόστιμο φαγητό, κάποιες γραφικές γωνιές που υπάρχουν στις μνήμες μας, όμως αυτό που έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που τα σκεφτόμαστε δεν είναι η γλυκιά νοσταλγία αλλά η θλίψη γιατί όλα αυτά τα μετατρέψατε από το σκηνικό που θα θέλαμε να χτίσουμε τη ζωή μας, σε προορισμούς μελλοντικών διακοπών.
Κυβερνάτε όλοι σας με ατζέντες και νοιάζεστε περισσότερο για την επικοινωνία από την πραγματικότητα και τα προβλήματα του λαού. Παίζετε με τον κόσμο και το μέλλον του, προχωράτε σε συμφωνίες που αντίκεινται στη λαϊκή βούληση και την ίδια στιγμή πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα διαμορφώνοντας την επικαιρότητα όπως συμφέρει τις ανάγκες του αποπροσανατολισμού σας. Την εποχή που έχουν πια σταματήσει να είναι της μόδας οι τηλεοπτικές σαπουνόπερες, εσείς προβάλλετε τη σαπουνόπερα της ζωής και των οικογενειών σας. Νέες βασιλικές οικογένειες γόνων και επιγόνων των θρόνων που αποκτήσατε κοροϊδεύοντας διαχρονικά τον ελληνικό λαό. Μια κλίκα που εναλλάσσεται στην εξουσία ή την ελέγχει, στο όνομα μιας επικαλούμενης δημοκρατίας ενισχυμένης αναλογικής. Θυμίστε μου πότε κυβέρνησε κάποιος από το συνάφι σας έχοντας την έγκριση της πλειοψηφίας του λαού;
Ξέρετε κύριε πρωθυπουργέ γιατί δεν μπορώ να με φανταστώ να γυρίζω πίσω; Ξέρετε τι είναι εκείνο που πέρα από την ανεργία, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την ανασφάλεια με αποτρέπει ακόμα και από τη σκέψη αυτή; Όσο άσχημα και αν είμαι εδώ, όσο και αν νιώθω μοναξιά και νοσταλγία, η θλίψη για την Ελλάδα όπως την καταντήσατε τα ξεπερνάει όλα. Συμπεριφέρεστε στους πολίτες σαν όντα μειωμένης αντίληψης, σαν υποτελείς αυτόχθονες που τους μοιράζετε καθρεφτάκια και χάντρες ενώ τους κατακλέβετε τον μόχθο και τους αφαιρείτε δικαιώματα και κεκτημένα. Και αυτό σας βγαίνει ως τώρα. Από απόσταση νιώθω λιγότερο συνένοχος στην κοινωνική πραγματικότητα που έχετε δημιουργήσει. Έχω την ψευδαίσθηση ότι δεν αποτελώ στόχο της προπαγάνδας σας, των επωφελών – άραγε για ποιους – κοινωνικών συναινέσεων που όλα αυτά τα χρόνια επιβάλλετε. Όντας μακριά μπορώ να ξεχνιέμαι σχετικά με τα πρότυπα που έχετε προωθήσει σε μία τελματωμένη κοινωνία. Βγάζω τον εαυτό μου από το σκηνικό σας και έχω την ψευδαίσθηση ότι δεν με αγγίζει ο τσαρλατανισμός σας. Εδώ που βρίσκομαι δεν είναι η πατρίδα μου εκείνη που με έχει καταδικάσει σε εργασιακή επισφάλεια, που καταφέρνω απλά και μόνο να επιβιώνω και να συντηρούμαι. Εδώ που βρίσκομαι, δεν νιώθω συνένοχος για τα άσχημα που βρήκα στον ξένο τόπο, αρκετά νικημένος αισθάνομαι ήδη από τη μάχη να επιβιώσω στην πατρίδα μου. Βρίσκομαι μακριά γιατί θέλω να αγαπάω την Ελλάδα χωρίς τα ψεγάδια της, εσάς δηλαδή, το κατεστημένο που έχετε δημιουργήσει και τις ανυπόφορες συνθήκες διαβίωσης. Και όποτε προσπαθώ να ξεγελάσω τον εαυτό μου δεν τα καταφέρνω γιατί μου είναι αδύνατο να ξεχάσω πως έφυγα.》
-
H απάντηση ότι φθίνουμε σαν λαός, είναι να επιδοτούνται , να ένα θέμα να χαρεί ο Λαπ, οι γεννήσεις.
Δεν είναι απάντηση να έχουμε ανθρώπους που ΔΕΝ θέλουν να ενσωματωθούν.Πάρε παράδειγμα το ραμαζάνι.
Πόσο λογικό θα ήταν, όλη η Ευρώπη να σταμάταγε την παραγωγή της, επί ένα μήνα επειδή κάποιοι θέλουν να νηστεύουν ?Αν πήγαινε ένας δικός μας στην δουλειά του και έλεγε, εγώ 40 μέρες θα νηστεύω και έτσι ούτε δουλειές, ούτε τίποτα, θα το δεχόμαστε ?
Να δεις πως το είδα, που σου έχω πει ότι έχω κάποιον που είναι πιστός μουσουλμάνος, 30 χρόνια στην Ελλάδα, όταν έπρεπε να δουλεύει. Μετά τις πρώτες 5-6 μέρες, αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν.
Και άντε δεν ήταν μεγάλης έντασης δουλειά και είχαμε χρόνο και ήταν και μέσα.
Να τους έχεις έξω δεν παίζει.
Τέλος η σύγκριση των λαθραίων που έρχονται εδώ, με τους δικούς μας που πήγαιναν έξω με προσκλήσεις και με ακτινογραφίες και εξετάσεις υγείας και δούλευαν σκληρά, είναι ξεκάθαρα ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ για τους δικούς μας και είναι άλλο ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και φτηνή προπαγάνδα.
Και βέβαια προφανώς για κάθε 1000 δικούς μας που πήγαιναν θα ήταν και 5-10 λαθραίοι ή που θα γίνονταν εκεί παραβατικοί.
Εμείς ενσωματώσαμε σχεδόν 1 εκ Αλβανούς, να μην πω πόσους Ανατολικούς και είχαμε ελάχιστα προβλήματα.
Γιατί ήθελαν να ενσωματωθούν.
Και κάποιοι Αφρικανοί και Ασιάτες θέλουν, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι, γιατί οι περισσότεροι είναι θρησκόληπτοι και φανατικοί, ενώ και η Ευρώπη, δεν έχει περάσει διεθνείς νόμους που θα τσακίζουν τον φονταμενταλισμό και όσους "ιερείς" τον προωθούν και κάτι "ιεροί πόλεμοι" και "αστυνομίες σαρίας" κυκλοφορούν ατιμώρητοι στην Ευρώπη, δυστυχώς.
Το ότι εμείς στην Θράκη δεχόμαστε την σαρία για τους μουσουλμάνους της μειονότητας, είναι αποτέλεσμα της προ 100 ετών Συνθήκης και ότι οι ίδιοι δεν θέλουν να την αλλάξουν, γιατί οι προοοδευτικές φωνές που έχουν καταπνίγονται από μουλάδες και τούρκους πράκτορες.
-
Αυτός που έγραψε το "Γράμμα στον πρωθυπουργό" , δεν είναι στο εξωτερικό.
Είναι στην κουμουνδούρου, στον περισσό, στο κέερφα και σε όλα αυτά τα αστεία παρεάκια.
Γιατί αφού μας κράζει, πετάει και ένα περί καπιταλισμού και καρφώνεται...Γιατί δεν πήγε στην Βόρεια Κορέα μετανάστης, ή έστω στην Κίνα, ή κάπου αλλού που δεν έχει καπιταλισμό, αλλά στον καπιταλισμό της Δύσης.
Αρα είναι Ψεύτης γιατί δεν είναι μετανάστης, είναι Ψεύτης γιατί πήγε πάλι σε καπιταλισμό, αλλά είναι και Κλέφτης γιατί κλέβει τις ελπίδες του κόσμου που ζορίζεται από την κρίση.
Είναι όμως γνωστό ότι ο Ψεύτης και ο Κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται...
Οταν κάποιος είναι και Ψεύτης και Κλέφτης, χαίρεται ακόμα λιγότερο...
-
Τελικά θα πεις κανείς γιατί η συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι όλοι) των μεταναστών θέλουν να πηγαίνουν σε χώρες του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο";
Και γιατί δεν πάνε Ρωσία; Η Ρωσία είναι μία τεράστια χώρα και επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Πλούσια χώρα, με σιτηρά, ορυκτό πλούτο, οπλικά συστήματα, φυσικό αέριο. Το ρούβλι έχει πάει στο θεό. Το ευρώ έχει καταρρεύσει. Το δολλάριο πνίγεται.
Και με τους μουσουλμάνους Τσετσένους έχουν και πολλά πολιτισμικά και κοινωνικά κοινά.
Αυτάρκεια. Γη της επαγγελίας.Γιατί δεν πάνε Ρωσία οι μετανάστες;
Τόσο βιτσιόζοι είναι οι μετανάστες; Δεν θέλουν μία καλύτερη ζωή; Ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο; -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Γιατί δεν πάνε Ρωσία οι μετανάστες;
Τόσο βιτσιόζοι είναι οι μετανάστες; Δεν θέλουν μία καλύτερη ζωή; Ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο;Φυσικά και θέλουν....για αυτό δεν πάνε Ρωσσία!! αχαχα...απλό είναι. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να ζούν καλύτερα και καλώς η κακώς μόνο σε χώρες καπιταλιστικού δυτικού τύπου έχουν μια ευκαιρεία να το πετύχουν αυτό. Σιγά μην πάνε στην Ρωσσία (που και αυτή καπιταλιστική είναι τώρα).
-
Σε πίνακες στον γούγλη βλέπω τις ροές των Σύριων προσφύγων , αν εξαιρέσεις Ιορδανία - λίβανο - Ιράκ που πήγε το 40% το υπόλοιπο 40% πάει στην Τουρκία και ένα 30% πάει στην Αλγερία , δηλαδή το 40% σταματάει για λίγο μέχρι να μαζέψουν λεφτά για το μεγάλο ταξίδι σε φίλους και συγγενείς στις γειτονικές χώρες και το υπόλοιπο 70% περπατάει στον δρόμο προς την δύση . Για τα UAE μην πούμε ότι μέχρι το 2015 -ίσως ακόμα και τώρα- δέχονται Σύριους με το σταγονόμετρο κυριολεκτικά . Βέβαια σε όλες αυτές τις προοδευτικές χώρες αν προσπαθούσαν οι πρόσφυγες να μπούνε παράνομα πετώντας πέτρες και καπνογόνα στους συνοριοφύλακες θα είχαν γίνει η χαρά των RPG...
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τελικά θα πεις κανείς γιατί η συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι όλοι) των μεταναστών θέλουν να πηγαίνουν σε χώρες του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο";
Και γιατί δεν πάνε Ρωσία; Η Ρωσία είναι μία τεράστια χώρα και επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Πλούσια χώρα, με σιτηρά, ορυκτό πλούτο, οπλικά συστήματα, φυσικό αέριο. Το ρούβλι έχει πάει στο θεό. Το ευρώ έχει καταρρεύσει. Το δολλάριο πνίγεται.
Και με τους μουσουλμάνους Τσετσένους έχουν και πολλά πολιτισμικά και κοινωνικά κοινά.
Αυτάρκεια. Γη της επαγγελίας.Γιατί δεν πάνε Ρωσία οι μετανάστες;
Τόσο βιτσιόζοι είναι οι μετανάστες; Δεν θέλουν μία καλύτερη ζωή; Ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο;Οι πρώην Σοβιετικοί πηγαίνουν μετανάστες στην Ρωσία, επειδή γνωρίζουν την γλώσσα και αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς το κέντρο τους. Πριν τον πόλεμο αυτά φυσικά, τώρα όλα άλλαξαν. Αλλά αυτό ίσχυε και θα το δεις σε πολλά ντοκιμαντέρ από Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Λευκορωσία κλπ. Εγώ όμως σαν τι θα πάω εκεί; Ούτε την γλώσσα ξέρω, ούτε την κουλτούρα. Στην Αγγλία θα πάω, επειδή εκεί σπούδασα κι εκείνη νιώθω σαν 2η πατρίδα μου. Άντε ίσως στην άλλη αγγλόφωνη Ευρωπαϊκή χώρα, την Ιρλανδία. Γερμανία και Γαλλία δεν θα πήγαινα να ζήσω, ούτε καν στην λατρεμένη μου Ιταλία. Θέμα γλώσσας καθαρά. Η άποψή μου είναι ότι όταν είσαι σε μια άλλη χώρα πρέπει να μιλάς την γλώσσα σε επίπεδο που οι ντόπιοι να σε θεωρούν δικό τους. Αλλιώς δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος εκεί, γιατί θα νιώθεις ξένος. Εγώ ήμουν o τύπος που στην Αγγλία πήγαινε στις pubs και έλεγε "Oy mate, pour me a pint" και έπιανα παρέα με τους Αγγλάρες και γινόμασταν φιλαράκια. Μια φορά μάλιστα είχα πάει σε μια επαρχιακή pub και έπαιζα σκάκι με 60άρηδες Άγγλους, 11 το πρωί, πίνοντας ale. Μάλιστα ήταν και παλιού τύπου public house, με την μόνη μουσική μια πίπιζα στο βάθος. Τρελαίνομαι για αυτά! Μου έλειπαν όμως τα μπουζούκια, για αυτό διοργανώναμε greek nights με σπασίματα κλπ.
-
Επειδή έχω εργασθεί στο εξωτερικό, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, Η γλώσσα δεν είναι αποτρεπτικός λόγος για τους "κατατρεγμένους" μετανάστες που αναζητούν μία καλύτερη ζωή.
Άλλοι είναι οι λόγοι που κανείς δεν τολμά να πάει Ρωσία. Και τώρα και πριν τις πολεμικές εισβολές.
-
Προφανώς ο καθένας έχει την δική του άποψη και εμπειρία αγαπητέ storm. Εγώ εξέφρασα την δική μου. Πάντως το ότι πηγαίνουν οι πρώην Σοβιετικοί στην Ρωσία δεν είναι άποψη, είναι πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας θα πάει εκεί που νιώθει καλύτερα.
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Russia
Για πρόσφυγες άλλο ζήτημα...
Πάντως το βασικότερο για τους μετανάστες είναι η κρατική βοήθεια και η εργασία.
Είναι πιο απλό και σίγουρο να πάει κάποιος μετανάστης εκεί όπου υπάρχει ήδη καθιερωμένη κοινότητα ομοεθνών του, κρατικές λειτουργίες έτοιμες να επεξεργαστούν τα αιτήματά του και να του παρέχουν βοήθεια, συγγενείς-φίλοι να τον συνδράμουν, λατρεύεται η θρησκεία του αντί να διώκεται κλπ.
Αμέτρητες Ελληνικές Παροικίες έχουν προκύψει έτσι, παρά τον πολύ μικρό αριθμό Ελλήνων μεταναστών/προσφύγων, σε σύγκριση με τους πολυπληθείς Ασιάτες & Αφρικανούς και τις κοινότητές τους, που μετράνε ακόμη και αιώνα ή περισσότερο λόγω της Αποικιορατίας, στην Δυτική Ευρώπη. -
Στην Ταϊβάν δεν θα πάμε να πολεμήσουμε τον Κομμουνισμόν αν χρειαστεί;
Όπως στην Κορέα!
Τι νατοϊκα συνεταιρακια είμαστε; -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όπως στην Κορέα!
Τι νατοϊκα συνεταιρακια είμαστε;Πολύ μακριά, θα μας φάνε οι βενζίνες και τα διόδια.
-
Τράμπ θα λέτε και θα κλαίτε...
Το θέμα είναι ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί επισήμως το φατούρο, όπως η πίσσα και τα πούπουλα...
Ετσι κάθε ανόητος, που θα λέει παρόλες, επειδή είναι ανόητος, βλάκας, ηλίθιος, αγράμματος, αλλά και σίγουρος για την άποψη του, θα απολαμβάνει τα αποτελέσματα αυτής της άποψης, όταν η Ιστορία βγάζει την Απόφαση της...
Πάντως θα πρέπει ο ιστορικός του μέλλοντος να μας πει πως γίνεται η υποτιθέμενη πιο αντικομμουνιστική χώρα του κόσμου, να έχει τέτοιες ιδέες για την εσωτερική πολιτική, αλλά και για την διεθνή.
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όπως στην Κορέα!
Τι νατοϊκα συνεταιρακια είμαστε;Δεν θα χρειαστεί υπάρχει το
AUKUS
https://commonslibrary.parliament.uk/research-briefings/cbp-9335/
και η
ΙΑΠΩΝΙΑ
διάβασε εδώ πληθώρα άρθρων ,Συνταγματικά περιορισμένοι αλλα εχουν πολύ ισχυρέςένοπλες δυν...δυνάμεις αυτοάμυνας, καμμία σχέση με την πουλημένη (για μια χούφτα αέριο) Γερμανία
https://thediplomat.com/tag/japan-self-defense-forces/ -
Δηλαδή δεν θα μας φωνάξουν;
Ή δεν θα πάμε; -
-
Το πουτινάκι το ένα στο University of Chicago το είχαμε ξαναβάλει:
Το πουτινάκι το άλλο στο Yale πριν 3 χρόνια, δεν το είχαμε ξαναβάλει όμως:
-
Απαράδεκτοι οι Ιρανοι. Με ποιο δικαιωμα ρεσαλτο σε ελληνικα βαπορια? Εμεις ποτε δε θα καναμε κατι τετοιο.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]