-
Δεν νομίζω, για άλλον είπαν.
-
Ξαναλέω ότι είμαι με τον καταναλωτή. Είναι πραγματικά κρίμα να κοροϊδεύουν τον κόσμο
Αλλά ειδικά στο θέμα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πρέπει να πηγαινεις όχι απλά υποψιασμένος αλλά φουλ καχύποπτος.Και το παραμικρό μετράει. Έσβησε και δεν έπαιρνε μπροστά,γεια σας αντίο σας και χάρηκα. Εκει που αποφάσισε να προχωρήσει πήρε ένα ρίσκο που δεν του βγήκε. Θα το πληρώσει λοιπόν η σε χρόνο ή σε χρήμα
5πλεςκαι παπαρια μεντολες
Μακάρι να ξεμπερδέψει γρήγορα ο άνθρωπος. Ποιο είναι αυτό το τόσο σπάνιο ανταλλακτικό? -
Καλησπέρα, έχεις κανείς εμπειρία αγοράς από τον παρακάτω έμπορο;
https://carheaven.car.gr/cars/
https://goo.gl/maps/BbQiMUePe3pAVdRX9 -
Tι γίνεται ρε παιδιά, με την spot a wheel?
-
@bassstarlet said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Tι γίνεται ρε παιδιά, με την spot a wheel?
Tι γίνεται?
-
Ένας συνάδελφος μου είπε, πως είχε κάποιες κυρώσεις, γιατί φέρναν αυτοκίνητα από Βουλγαρία και τα βάφτιζαν Ελληνικά ή κάτι τέτοιο.
Επίσης μου είπε, πως βρήκε έναν γνωστό του εκεί μέσα (έψαχνε να αγοράσει μτχ) και τον απέτρεψε να πάρει από ΄κει. -
@bassstarlet said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Ένας συνάδελφος μου είπε, πως είχε κάποιες κυρώσεις, γιατί φέρναν αυτοκίνητα από Βουλγαρία και τα βάφτιζαν Ελληνικά ή κάτι τέτοιο.
Επίσης μου είπε, πως βρήκε έναν γνωστό του εκεί μέσα (έψαχνε να αγοράσει μτχ) και τον απέτρεψε να πάρει από ΄κει.Πιθανόν...δεν γνωρίζω κάτι. Ξέρω ότι έφερναν πολλά αυτοκίνητα από το εξωτερικο, αλλά εαν έκαναν μαϊμουδιές ή όχι δεν το γνωρίζω (κάτι είχα ακούσει αλλά χωρίς κάποια απόδειξη - απλά μου το ειχε πει φίλος να μείνω μακριά). Θα μάθουμε κάποια στιγμή!
-
Νομίζω ότι φέρνουν όντως αυτοκίνητα αρκετά απέξω τελευταία, αλλά σε λίγα που είχα δει δεν έκρυβαν κάτι (έδειχναν και ιστορικό συντήρησης εξωτερικού).
-
Όποιος δεν φέρνει από έξω αυτοκίνητα το κλείνει το μαγαζί. Εμπορίες που δεν φέρνουν, προσπαθούν να παραμείνουν ανοιχτές με 5 και 6 αυτοκίνητα και αυτά δεν θέλουν να τα δώσουν.
-
Το να φέρεις από το εξωτερικό καλό αυτοκίνητο με φυσιολογικό για την πλειοψηφία των αγοραστών αριθμό χιλιομέτρων σε κατηγορίες με ζήτηση , είναι πλέον σχεδόν μη κερδοφόρο. Στην πράξη η διαφορά τιμής για τον έμπορο θα του βγεί σχεδόν μία η άλλη.
Κοιτάξτε έστω για πλάκα αγγελίες του εξωτερικού (σε "καλές" χώρες όχι Βουλγαρίες κ.λπ), αν προσθέσεις και τα έξοδα ή τις ποινές στα τέλη εκτελωνισμού (αν είναι πριν τον Αύγουστο του 18) και θα το καταλάβετε αμέσως.
-
Το ότι ο μαντράς μπορεί να έχει συμφωνία με τον αλλοδαπό μαντρά και να παίρνει 2-3 αμάξια σε καλύτερη τιμή δεν παίζει δλδ?
Να έχει γνωστό με φορτηγό και να τον κλείνει με 2-3-4 αυτοκίνητα δικά του δεν θα του κάνει καλύτερη τιμή απότι σε ένα ιδιώτη ?
Ακόμα και στο τελωνείο θα έχει τις διευκολύνσεις του .
Οπότε σίγουρα αγοράζει πιο φτηνά απο τις τιμές που βλέπουμε στα ξένα site -
Κοιτούσα μία αγγελία ιδιώτη πριν λίγο.
Ενδιαφέρουσα μου φάνηκε. Μοντέλο 2006 με 99000km.
Έχει και φωτογραφία της άδειας. Έριξα μία ματιά και αφού έκανα μία αναζήτηση να δω τους κωδικούς του εντύπου, διαπίστωσα ότι έχει δύο ημερομηνίες που αφορούν την έκδοση άδειας. Μία ημερομηνία της 1ης άδειας εξωτερικού και μία ημερομηνία της 1ης άδειας στην Ελλάδα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιοι κωδικοί στις άδειες. Εισαγόμενο.Έχει γεμίσει η Ελλάδα εισαγόμενα.
-
Εννοείται ότι ο μαντράς έχει άλλες "άκρες" και εννοείται ο εκτελωνιστής είναι τεράστιο θέμα και ότι πρέπει να πάς σε "γνώστη" , μιλημένος.
Εννοείται ότι ο μαντράς θα πάρει καλύτερη τιμή. Ξέρω και των δύο περιπτώσεων εμπόρους. Ο ένας δουλεύει με μηχανικό εκεί και τον στέλνει να ξεδιαλέξει σε μία ακτίνα απόστασης από την πόλη του συγκεκριμένα οχήματα και ο άλλος έπαιρνε αμαξιές οχήματα. Υπάρχουν όλων των ειδών έμποροι.
Το πρόβλημα πλέον είναι ότι τα μεταχειρισμένα πριν τον 08/2018 , τρώνε ποινή στα τέλη , τα παλαιότερα ακόμα παραπάνω , αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση τιμών των μεταχειρισμένων και στο εξωτερικό , έχει φέρει στασιμότητα στην αγορά. Αν βάλεις και το κέρδος του εμπόρου , έδεσε το γλυκό.
Προφανώς ακόμα και τώρα υπάρχουν ευκαιρίες εισαγωγής από το εξωτερικό , ιδίως αν κινηθείς ατομικά ( ή με μεσολαβητή) , αλλά πρέπει να είναι μετά τον 08/2018 ή να κάνεις υπολογισμούς της απαξίωσης και του αυξημένου κόστους εκτελωνισμού για παλαιότερα, με το ρίσκο να πέσεις έξω. Προσωπικά νομίζω ότι οι ευκαιρίες αφορούν μάρκες τις οποίες εμείς εδώ τις έχουμε για "ακριβές" (Χ1, 3αρες, Q2-Q3) , ενώ εκεί είναι απλά καθημερινά αυτοκίνητα με την αντίστοιχη απαξίωση. Και στα πιο "κοινά" αυτοκίνητα κέρδος θα έχεις μάλλον και πολύ πιο εξοπλισμένο αυτοκίνητο και πιθανότατα καλύτερα συντηρημένο , αλλά ίσως όχι τόσο μεγάλο όσο αξίζει η ταλαιπωρία αν δεν είσαι του χώρου.
Η διαδικασία πάντως απλή είναι , έχω αρκετούς γνωστούς οι οποίοι είτε ανέβηκαν με το μηχανικό τους και ψώνισαν ή έστειλαν άνθρωπο που κάνει αυτή τη δουλειά ή πήγαν συστημένοι από το μεσάζοντα σε μηχανικό εκεί, αλλά όσους ξέρω ψώνισαν από κεντρικές αντιπροσωπίες πιστοποιημένα οχήματα και πριν ανέβουν είχαν "ματιάσει" και κοντινές εναλλακτικές.
Το κόστος εκτός του εκτελωνισμού , είναι και τα εισιτήρια να πάς , τα καύσιμα (ασφάλεια) να το φέρεις ( ή η αυτοκινητάμαξα), οι διανυκτερεύσεις κ.λπ.. αν το δείς σαν εκδρομή έχε καλώς , αλλιώς στην πράξη όσο πιο φθηνό το όχημα τόσο στενεύει το περιθώριο κέρδος σου.
Αυτά από τη δική μου ενασχόληση με το άθλημα....
-
Χωρίς να έχω κάνει διαδικασίες να φέρω αμάξι από εξωτερικό θα πώ ότι πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν έμπορο. Οι πωλήσεις έχουν πέσει και πλέον κάθε αμάξι πρέπει να φέρνει λεφτά για να βγούν τα έξοδα. Αυτό οδηγεί σε παραβατικότητα με θύμα τον πελάτη. Για να φέρεις αμάξι από εξωτερικό και να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να το πάρεις φτηνά. Χαζεύοντας αγγελίες στο mobile.de θεωρώ ότι αυτό είναι από πολύ δύσκολο εως αδύνατο.
Οπότε θα καταφύγουν σε ότι βρουν φτηνό. Για να είναι φτηνό θα γίνουν αλχημείες με τα πραγματικά χιλιόμετρα, με τα χαρτιά εκτελωνισμού(που μπορεί να μπλέξουν τον τελικό αγοραστή) και με την γενικότερη κατάσταση του οχήματος. Πολύ φανοποιεία και γυαλίσματα ώστε να πέσουν οι άμυνες του υποψήφιου θύματος. Μια φορά έκανα το λάθος και πήρα ένα smart από μαντρά με 150Κ που φαινόταν τίμιο αλλά μάλλον θα είχε τα διπλοτριπλάσια μιας και κάθε λίγους μήνες ζήταγε και κάτι ακριβό.
-
Για όσους ξέρουν να απαντήσουν. Πάω Γερμανία και αγοράζω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με π.χ. 3-4k. Υπόψη ότι στους "μαντράδες" της Γερμανίας, όλα έχουν 1 χρόνο εγγύηση.
Το φέρνω οδικώς Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες και θέλω να βάλω Ελληνικές. Τι διαδικασίες ακολουθώ στο περίπου και πόσο θα πληρώσω, πως το υπολογίζω?
-
@andya3 said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Για όσους ξέρουν να απαντήσουν. Πάω Γερμανία και αγοράζω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με π.χ. 3-4k. Υπόψη ότι στους "μαντράδες" της Γερμανίας, όλα έχουν 1 χρόνο εγγύηση.
Το φέρνω οδικώς Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες και θέλω να βάλω Ελληνικές. Τι διαδικασίες ακολουθώ στο περίπου και πόσο θα πληρώσω, πως το υπολογίζω?
νταλικα κλπ ενα χιλιαρικακι, εψαχνα για lc
το τι αλλο εχει να κανει με μοντελο, ρυπους και σε ποιον θα πεσεις. μπορει και απειρα. μπορει και λογικα. σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου.
φυσικα δεν μπορεις να φερεις παλια οχηματα euro 4 και πισω νομιζω. στα euro 5 επιβατυνεσαι πολυ. γενια θες κατι μετα το 18. -
Υπάρχουν και site εκτελωνιστων που έχουν μια φόρμα που συμπληρώνεις και σου βγάζει στο περίπου, κοντά στην τιμή θα πέσεις αν ξέρεις εκτελωνιστη και VIN! Το αν το φέρεις εσύ ή η νταλίκα είναι σχεδόν το ίδιο, γλυτώνεις λίγα αν το φέρεις οδικώς μέσα από Βαλκάνια αλλά έχει και λίγα ρίσκα.
-
@gatoz said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
το τι αλλο εχει να κανει με μοντελο, ρυπους και σε ποιον θα πεσεις. μπορει και απειρα. μπορει και λογικα. σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου.
φυσικα δεν μπορεις να φερεις παλια οχηματα euro 4 και πισω νομιζω. στα euro 5 επιβατυνεσαι πολυ. γενια θες κατι μετα το 18.Άσε τη νταλίκα. Το φέρνω μόνος μου να κάνω και βόλτα. Το θέμα είναι τι πληρώνεις.
Αφού λες μετά '18, άρα μόνο euro6. Εδώ τι πληρώνεις για ν' αλλάξεις πινακίδες, υπάρχει κάποιος τρόπος να το προυπολογίσω στο περίπου, μην φάω καμιά ήττα, και το γυρίσω πίσω να προσπαθώ να το ξαναπουλήσω?
-
@gatoz said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
φυσικα δεν μπορεις να φερεις παλια οχηματα euro 4 και πισω νομιζω. στα euro 5 επιβατυνεσαι πολυ. γενια θες κατι μετα το 18.Άσε τη νταλίκα. Το φέρνω μόνος μου να κάνω και βόλτα. Το θέμα είναι τι πληρώνεις.
Αφού λες μετά '18, άρα μόνο euro6. Εδώ τι πληρώνεις για ν' αλλάξεις πινακίδες, υπάρχει κάποιος τρόπος να το προυπολογίσω στο περίπου, μην φάω καμιά ήττα, και το γυρίσω πίσω να προσπαθώ να το ξαναπουλήσω?
υπαρχουν κατι λιστες στους εκτελωνιστες. κανε μια βολτα σε εκτελωνιστη που ξερει τη δουλεια και θα σου δωσει περιπου κοστη ανα μοντελο. κανε μια λιστα με 2-3 σε διαφορες εκδοσεις και ψαξε ετσι. ουτε καν οι εμποροι που τα φερνουν δεν ξερουν με ακριβεια τα κοστη.
-
Το έκανα (περιπου λογω κοβιντ το εφερα με νταλικα τελικα):
- Θες πινακιδες zoll περι τα €250
- Τελος ταξινομησης αναλογα με μοντέλο κ εξοπλισμό. Μονο με vin θα ξερεις ακριβως γιατι στο τεωνειο κανουν κυριολεκτικα ο,τι θελουν. Πρεπει μα εχεις εκτεωνιστη να αναλάβει την διαδικασία.
- Κόστος ΚΤΕΟ και εκδοσης αδειας και πινακίδας
- Αμοιβή εκτελωνιστή
Τιπς:
- Εαν ακουσεις για «εχω γνωστο θα πληρωσουμε λιγοτερο τελωνειο» τρεχα μακρια. Εαν σου σκάσει μετά θα τρεχεις και δεν θα φτάνεις.
- Η εγγύηση ισχύει μονο για αγορά από Γερμανό και οχι για πώληση εκτός. Με το που φύγει το αυτοκινητο απο την Γερμανία παυει η εγγύηση.
- Ομως εαν εχεις Γερμανο να συνεννοηθει τοτε επειδη ο εμπορος δεν θα ξερει οτι ειναι για εκτος (εκεινη την ωρα μετα θα το μάθει) δεν θα πει ψεμματα. Εγω ετσι εκανα και ενω το αυτοκινητο φαινόταν χαρτι μολις πηγε ο Γερμανος του ειπε ο εμπορος οτι εχει προβλημα η μηχανή!!
Έμποροι μεταχειρισμένων