-
Αμα είναι λήζινγκ και το πληρώνει άλλος σε πονάει ελάχιστα . Ασε που παίρνεις και δοκιμάζεις άλλα αμάξια . Υπήρχε περίπτωση που μου το κράτησαν 15 μέρες μέσα για επισκευή .
-
Το Σάββατο πέρασα έξω από έναν έμπορο στη μεταμόρφωση - αυτόν που είναι κοντά στον Στεργίου. ΜΟυ έκανε εντύπωση ότι είχε ΠΟΛΛΑ αυτοκίνητα. Τόσα πολλά που είχε νοικιάσει (;;) διάφορους χώρους πλησίον του καταστήματος, ακόμα και ένα άδειο κατάστημα παραδίπλα που τα είχε στοιβάξει όπως όπως.
Το ίδιο και με τον γνωστό έμπορα στα Βριλήσσια, δίπλα στην ΑΟ. Έχει ανοίξει και άλλο μαγαζί μετά τη γέφυρα (προς Χαλάνδρι) με άπειρα μεταχειρισμένα, ενώ ακόμα και τα σημεία δίπλα στον προαστιακό που παρκάρουν κατά καιρούς είχαν δικά του οχήματα.
Αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι ένα ποσοστό από αυτά είναι εισαγωγής με πολλά χλμ, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη θα γίνει η αγορά μεταχειρισμένου σε λίγα χρόνια και πόσο δύσκολα θα βρίσκεις καλό μεταχειρισμένο.
-
Και οι δύο που αναφέρεις δεν έχουν καλό όνομα στην πιάτσα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και οι δύο που αναφέρεις δεν έχουν καλό όνομα στην πιάτσα...Το ξέρω για αυτό το ανέφερα.
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει αν τελικά υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν είναι γυρισμένα τα χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου.
Οι απόψεις διίστανται.Μία από τις απόψεις που άκουσα σε επίσημη εμπορία είναι ότι ακόμη και τα επίσημα συνεργεία και οι επίσημες εμπορίες αποφεύγουν να πουν την αλήθεια στον πελάτη και έχουν μπει και αυτοί στο παιχνίδι των 'χιλιομέτρων'. Διαπιστώνουν δηλαδή ότι είναι γυρισμένα τα χιλιόμετρα αλλά στον πελάτη λένε άλλα.
Ο λόγος είναι ότι είναι τόσα πολλά τα leasing και τα diesel αυτοκίνητα που αφενός πρέπει να σπρωχθούν σε ιδιώτες και αφετέρου όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα ξαναπάνε πάλι στα επίσημα συνεργεία για σέρβις κλπ...
Πάρα πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα τα πουλάνε και οι επίσημες εμπορίες ή ιδιόκτητα δίκτυα μεταχειρισμένων.Οπότε με αυτό το τρόπο και μεταχειρισμένα σπρώχνουν και πελάτες φέρνουν στα συνεργεία.
-
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση,προσφατα εδωσα με ανταλλαγη το αμαξι μου στην Nissan Κυριακουδης,και με οσα χιλιομετρα τους το παρεδωσα,με ακριβως τα ιδια το ειδα στην αγγελια τους στο car.gr...
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση,προσφατα εδωσα με ανταλλαγη το αμαξι μου στην Nissan Κυριακουδης,και με οσα χιλιομετρα τους το παρεδωσα,με ακριβως τα ιδια το ειδα στην αγγελια τους στο car.gr...Έχουν πολύ καλή φήμη, όντως. Απλά, τυπικά δεν είναι 'μαντράδες'. π.χ. και ο Σπανός και ο Σφακιανάκης πουλάνε τίμια αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι 'μαντράδες' αφού κύρια δραστηριότητά τους είναι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Έχουν πολύ καλή φήμη, όντως. Απλά, τυπικά δεν είναι 'μαντράδες'. π.χ. και ο Σπανός και ο Σφακιανάκης πουλάνε τίμια αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι 'μαντράδες' αφού κύρια δραστηριότητά τους είναι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.
+1
Δε θα διακινδυνέψουν τη φήμη τους εύκολα,οπότε μπορεί κάποιος να βρει εκεί όντως, καλά μεταχειρισμένα.
Απ΄την άλλη,όταν πας να σου το αγοράσουν ή στην ανταλλαγή οι τιμές που θα σου δώσουν είναι αρκετά πιο χαμηλές. -
Καλησπερα,την μαντρα αυτοκινητων Παρελιων την γνωριζει καποιος?
Εχει καλο ονομα η ειναι να μην περνας ουτε απεξω. -
Ο χρήστης Vasilis Type R έγραψε:
Καλησπερα,την μαντρα αυτοκινητων Παρελιων την γνωριζει καποιος?
Εχει καλο ονομα η ειναι να μην περνας ουτε απεξω.Εχεις pm
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση,προσφατα εδωσα με ανταλλαγη το αμαξι μου στην Nissan Κυριακουδης,και με οσα χιλιομετρα τους το παρεδωσα,με ακριβως τα ιδια το ειδα στην αγγελια τους στο car.gr...Ομοιως και ο Γεωργουλιας στο Γαλατσι που ειναι επισημος Nissan.
-
Τιμιος ο Κυριακουδης χωρις ψιλα γραμματα και στα μεταχειρισμενα
-
Καλησπερα σας
Είμαι νέος στο forum.ειμαι κ γω σε αναζήτησή αυτοκινήτου για μοντέλο από το 11 κ μετά.κοιταζω για seat Leon k vw golf tsi μέχρι 125hp.εχω δει κάποιες μάντρες
1)κοντορουσης
2)auto action
3)skoda koilakos
4)Δημητρίου Α.ε.
5)auto loupatsarisΞέρει κανεις τπτ γι αυτές τις μάντρες;;
-
Στον Κοιλακο εδωσε πολυ προσφατα αμαξι 4ετιας φιλος που το ειχε παρει απο τον ιδιο καινουργιο, με μηχανικα θεματα προς επιδιορθωση, πταισματα εμφανισιακα και αρκετα χιλιομετρα για την ηλικια του.
Το αμαξι βγηκε αγγελια επισκευασμενο σε ολα, με διορθωμενες τις γρατζουνιες και με ολοιδια χιλιομετρα. -
Εδώ μάλλον ταιριάζει καλύτερα αφού έχει σχέση με ανταλλαγή σε εξουσιοδοτημένο που πουλά και μεταχειρισμένα.
Ρε παιδιά για πείτε μου αν το παρακάτω είναι νόμιμο.
Ανταλλαγή αυτοκινήτου με καινούριο και αφορά την δική μου περίπτωση.Παίρνει η εξουσιοδοτημένη εμπορία το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε μία τιμή π.χ. 5000euro.
Δεν κάνουν άμεση μεταβίβαση και δεν δίνουν τιμολόγιο αγοράς, αλλά λένε ότι θα γίνει εντός Φεβρουαρίου.Βγάζουν αγγελία με τιμή 5800euro στο car.gr.
Πάει ένας ενδιαφερόμενος και του λένε μία οποιαδήποτε τιμή, άγνωστη σε μένα.Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το αυτοκίνητο πουλήθηκε και ότι περιμένω να γίνει η εξόφληση και η μεταβίβαση για να πάρω το τιμολόγιο αγοράς. Λιγάκι περίεργο αυτό, αλλά Ok.
Και μαθαίνω τελικά ότι η 'αγοραπωλησία' θα γίνει μεταξύ των δύο ιδιωτών και η εξουσιοδοτημένη εμπορία απλά κάνει την διεκπεραίωση.
Οπότε ζητάνε να συμπληρωθούν βεβαιώσεις αγοραπωλησίας (για την εφορία) με τιμή 5000euro σαν να μην υπάρχει η εμπορία.Ερώτηση. Κάτι δεν πάει καλά εδώ ή είναι ιδέα μου;
Αυτός που πήρε το Panda είναι δυνατόν να το πήρε 5000euro;Τι ιστορία είναι πάλι τούτη;
υ.γ. προσωπικά δεν το δέχτηκα αυτό.
Ζήτησα τιμολόγιο αγοράς της ίδιας της εμπορίας στο ποσό που κανονίσθηκε. Αυτό δεν είναι το λογικό; -
Νόμιμο είναι Νίκο (το εαν είναι ηθικό είναι άλλο θέμα).
Όταν δίνει ανταλλαγή το αυτοκίνητό σου, το σύνηθες είναι να το αγοράζει ο έμπορος και να σου δίνει ένα χαρτί που να αναφέρει ότι το αγόρασε στα χχχχ λεφτά και φυσικά μεταβιβάζεται στο όνομα της εταιρείας. Πολλοί έμποροι όμως (ειδικά οι πιο μικροί), κάνουν απλά τους μεσάζοντες (μεσίτες) με μικρότερο φυσικά κέρδος, αλλά δεν μεταβιβάζουν ποτέ το αυτοκίνητο στο όνομα της εταιρείας (γλυτώνουν έτσι αρκετά χρήματα και δεν δεσμεύουν κεφάλαια) αλλά περιμένουν να βρουν τον αγοραστή.
Το ποσό των 5.000 σωστό είναι (άσε που ό,τι θες γράφεις στην βεβαίωση για την εφορία!), γιατί τα 800 θα περαστούν ως αμοιβή του εμπόρου και όχι ως μέρος της τιμής πώλσησης του αυτοκινήτου.
-
Το κάνουν για να γλυτώσουν τα διπλά τέλη μεταβίβασης. Έτσι π.χ. έκανε αντιπροσωπεία piaggio που έδωσα και πήρα μεταχειρισμένο. Ουσιαστικά βάζουν το αυτοκίνητο στην βιτρίνα τους και κάνουν τον μεσίτη. Σε άλλη περίπτωση το πήραν στο όνομά τους απευθείας. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι παράνομο ως προς αυτό. Τώρα για τα χρήματα που δηλώνονται και την προμήθεια που δεν φαίνεται, ε αυτό νομίζω είναι κατανοητό γιατί γίνεται.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πολλοί έμποροι όμως (ειδικά οι πιο μικροί), κάνουν απλά τους μεσάζοντες (μεσίτες) με μικρότερο φυσικά κέρδος, αλλά δεν μεταβιβάζουν ποτέ το αυτοκίνητο στο όνομα της εταιρείας (γλυτώνουν έτσι αρκετά χρήματα και δεν δεσμεύουν κεφάλαια) αλλά περιμένουν να βρουν τον αγοραστή.Δηλαδή υπάρχει ένα αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά σου, το οποίο υποχρεούσαι να το έχεις ασφαλισμένο για 1-2-3 επιπλέον μήνες (έως ότου πουληθεί) και το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σχετικά με το πού βρίσκεται, ή ποιός μπορεί να το οδηγεί...
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δηλαδή υπάρχει ένα αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά σου, το οποίο υποχρεούσαι να το έχεις ασφαλισμένο για 1-2-3 επιπλέον μήνες (έως ότου πουληθεί) και το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σχετικά με το πού βρίσκεται, ή ποιός μπορεί να το οδηγεί...
Όντως, dangerous things...
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Τώρα για τα χρήματα που δηλώνονται και την προμήθεια που δεν φαίνεται, ε αυτό νομίζω είναι κατανοητό γιατί γίνεται.Προμήθεια μόνο; Εδώ μιλάμε για μεγάλα ποσά.
Εγώ κανόνισα 5000euro.
Ποιος εμποδίζει να το δώσουν 5800euro χωρίς να φανούν πουθενά τα 800euro;Και από την άλλη γιατί θα πρέπει ξαφνικά να 'γνωριστώ' με ένα άγνωστο ξεκάρφωτο τύπο που αγόρασε το Panda;
Με τις βεβαιώσεις θα μάθαινε τα πάντα για μένα. Που μένω, οδό, τηλέφωνα, ΑΦΜ τα πάντα...
Έμποροι μεταχειρισμένων