-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Πολλοί εξ' αυτών είναι μαντράδες που δεν άντεξαν την κρίση και έκλεισαν εκθέσεις.
Επίσης, παράλληλα με τη μεσιτεία κάνουν και διεκπαιρεώσεις (ΚΤΕΟ κτλ. )Αυτό. Έχω προσωπική γνώση λόγω δικού μου κολλητού, που είχε μαγαζί, αναγκάστηκε να το κλείσει, και τώρα δουλεύει μόνο μέσω τηλεφώνου και με έδρα στο σπίτι του. Εκεί που πριν ήθελε τουλάχιστον 4-5 πωλήσεις το μήνα για να βγουν τα πάγια και ανελαστικά, τώρα με τις ίδιες (μετα)πωλήσεις, βγαίνει κανονικός 'μισθός'.
Να σημειώσουμε εδώ πως τέτοιου είδους πρακτικές δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε αυτούς που έχουν «κανονικά» μαγαζιά.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Δεν θα μου φανεί παράξενο αν κάποια στιγμή απαιτήσει το κράτος να μην μπορεί ένας ιδιώτης να πουλήσει μόνος του ένα αυτοκίνητο σε άλλο ιδιώτη και να απαιτεί να κάνει ανταλλαγή ή πώληση μόνο σε νόμιμους επαγγελματίες (είτε γραφεία μεσιτών, είτε μάντρες/εμπορίες).
Και θα δικαιολογήσει μία τέτοια απόφαση λόγω της ασυδοσίας και της ανομίας που υπάρχει πλέον στις αγοραπωλησίες των μεταχειρισμένων.Αν δούμε και την αγορά ακινήτων πάνω/κάτω εκεί έχει πάει. Ελάχιστοι ιδιώτες πουλάνε πλέον μόνοι τους.
-
Τα είπες όλα storm. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε καταστρέφει κάτι ότι στην ουσία παραχωρεί το δικαίωμα στον άλλο να τον διαχειρίζεται. Στο θέμα μας τώρα, από srockcenter αγόρασα το MX5 μου και απλά δεν έχω λόγια. Άψογοι σε ολα τα επίπεδα , έχω το αμάξι 3 χρόνια και είναι σαν καινούργιο. Το πήρα μετά από σέρβις , του έκανα φέτος αλλαγή σε τακάκια, φρένα, τακάκια , βαλβολίνες , διαφορικά, κλπ και ο μάστορας μου είπε ότι το αμάξι απλά είναι καινούργιο και συγχαρητήρια που το έχω σε αυτή τη κατάσταση. Να σημειώσουμε ότι όταν το πήρα άλλαξα προληπτικά μετά από έξι μήνες μπαταρία και μου είπαν από την srockcenter ότι κακώς την άλλαξα μόνος μου και ότι έπρεπε να πάω σε αυτούς να γίνει δωρεάν η αντικατάσταση η να περάσω από εκεί να πληρωθώ την μπαταρία. Απλά κορυφαίοι.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μπράβο σε αυτή την εταιρεία που απλά σέβεται τον πελάτη....από την μια επαινούμε τα αυτονόητα αλλά στην εποχή μας όχι και δεδομένα. Πραγματικοί μάγκες.
-
Με την stock center (Γέρακας) εγώ δεν έχω και πολύ καλή εμπειρία.
Το 2015 είχα πάει να κάνω ανταλλαγή το 207GT/2009 με 12000χλμ (αψεγάδιαστο) με ένα Grand Vitara 2012/1600 3πορτο που ήταν το ποιο ακριβό από όλα τα μεταχειρισμένα που είχα βρει (το έδιναν 13500euro με 33000χλμ).
Φυσικά μου επέτρεψαν να πάω για έλεγχο όπου θέλω το Vitara αλλά...αλλά...ο τύπος στα μεταχειρισμένα εξαρχής είχε βάλει μπροστά το σχέδιο να απαξιώσει εντελώς το 207GT.
Άκουσα ένα σωρό ατάκες.
'Είναι Γαλλικό, είναι τούρμπο, είναι σπορ, δεν θα πουληθεί εύκολα. Δεν σημαίνει τίποτα που έχει μόνο 12000χλμ και που είναι άριστο. Αυτά δεν πουλάνε. Ποιος θα το πάρει; Είναι ειδικό αυτοκίνητο'Μετά ξεκίνησε το άλλο τροπάριο...
'Αυτά βγάζουν προβλήματα με το τούρμπο και την καδένα. Το δικό σου φυσικά είναι ολοκαίνουριο, αλλά όλα αυτά τα Γαλλικά βγάζουν προβλήματα. Το Vitara που θέλεις πουλάει σαν ζεστό ψωμί. Όλοι SUV ζητάνε και ψηλά αυτοκίνητα. Το δικό σου ποιος θα το πάρει και δεν πιάνει και πολλά λεφτά. Αν ήταν κάποιο άλλο αυτοκίνητο θα ήταν ποιο εύκολα τα πράγματα.'Αποτέλεσμα:
- Δεν μου έκανε ούτε ένα ευρώ έκπτωση στο Vitara και μου ζήτησε τελικά 14500euro (μου έβαλε και καπέλο 1000euro τέλη κυκλοφορίας, πινακίδες, έξοδα διαδικασίας/προετοιμασίας)
- Μου έδινε αρχικά μόλις 5800euro για το 207GT (αυτοκίνητο των 23000euro) και με το 'ζόρι' το ανέβασε στα 6000euro.
Και μου ζήτησε τελικά μετρητά 8500euro...
Έφυγα απογοητευμένος.
-
Κλασικοί εξυπνάκηδες όχι καλύτεροι από τα ζώα που έρχονται σπίτι σου και σε ζαλίζουν στη μαλακια.
Πάντα τα δικά τους καλύτερα και τα δικά σου χάλια ή μη εμπορικά. Έτσι κάνω και εγώ εμπορία και πουλάω πάντα τεφαρικια. -
O Eλληνας βαριέται να ψάξει να βρεί αμάξι ή σπίτι . Ετσι αφήνεται σε τυχαίους που παριστάνουν τους μεσίτες-εμπόρους .
Στο θέμα των μτχ ελπίζω η αλλαγή που θα γίνει τον Μάιο με τα ΚΤΕΟ και τα χλμ θα διαμορφώσει σωστά την αγορά καταποντίζοντας τα σαπάκια εισαγωγής και αναβαθμίζοντας και τα δικά μας μτχ που σήμερα οι έμποροι τα απαξιώνουν .
Αλλά το χειρότερο είναι ο ελληναράς που το παίζει έξυπνος και έρχεται να αγοράσει στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς , ανεξάρτητα αν το δικό σου αμάξι έχει τα μισά ή το 1/3 των χλμ που έχει το σαπάκι εισαγωγής .
Τώρα όπως είδα και χτες σε ένα ρεπορτάζ στον ΣΚΑΙ οι εισαγωγείς πιέζουν να μπει τάξη τα μτχ εισαγωγής και καλά κάνουν γιατί αν μείνουν οι Ελληνες με τα παλιά τους , αφού δεν θέλουν να τα σκοτώσουν , προφανώς δεν θα πουλάνε καινούργια .
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
..ο τύπος στα μεταχειρισμένα εξαρχής είχε βάλει μπροστά το σχέδιο να απαξιώσει εντελώς το 207GT....Προφανέστατα ο -κάθε- πωλητής θα κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό: θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος (αγορά του δικού μου) και να αυξήσει το κέρδος (πώληση του δικού του). Δεν πα να πουλάει το τραγικότερο χρέπι του γαλαξία, και εγώ να του πουλάω μπιμπελό Miura ή 288GTO. Αν έχετε δει έστω και ένα επεισόδιο του Wheeler Dealers θα το ξέρατε, τη λογική του έμπορου τη περιγράφει κάθε, μα κάθε, φορά ο Brewer.
Οπότε αν είσαι ο αγοραστής, πας προετοιμασμένος με τα εξής: γνώση της αγοράς, περιοχές τιμών του προς πώληση και του προς αγορά αυτοκινήτου, καθώς και 'κόκκινες γραμμές' (ΣΥΡΙΖΕυω και εγώ ε ? ) στο τι θέλουμε να δώσουμε για το καινούριο και τι επιθυμούμε να πάρουμε για το παλιό
-
Ε καλα,και καινουριο να πας να αγορασεις διαθετοντας το παλιο σου για ανταλλαγη,τα ιδια θα ακουσεις...
Και εμενα μου λεγανε,δε με νοιαζει που ειναι τουρμπο,και αν μπορουσες να το βγαλεις το τουρμπο,για εμενα θα ηταν καλυτερα,και ειναι 180 αλογα(λες και μου'λεγε οτι ειναι V8 4000cc),και ειναι ειδικο αμαξι,και δεν εχεικοινο(καμπριο σε χωρα με 350 μερες το χρονο ηλιοφανεια)....
Ενας μου προτεινε το εξης ωραιο,ασε μου εδω το αμαξι σου,και αν εχει πουληθει μεχρι να ερθει το καινουριο,θα σου αφαιρεσω 5000 απο την τιμη,αν δεν εχει πουληθει θα σου αφαιρεσω 3000..... -
Νίκο (Storm), λογικά αυτά που σου είπαν, γιατί έτσι δουλεύουν οι έμποροι και οι ανταλλαγές (που να ακούσεις τι μου έλεγε εμένα ο Σφακιανάκης τόσο για την Ζ4 όσο και για την 116i...και πουλάει και BMW!!). Αυτό όμως δεν μειώνει το γεγονός ότι τα αυτοκίνητά τους είναι ελεγμένα και προσεγμένα και τηρούν την υπόσχεση της εγγύησης. Στις ανταλλαγές σαφώς και δεν είναι τόσο καλοί (δλδ. αρεστοί).
Πάντως στην Ν. Ερυθραία που είχα πάει εγώ, ήταν αρκετά ειλικρινείς για το Mini και μου είπε εξαρχής ότι το αυτοκίνητο μπορεί να πουληθεί γύρω στις €4.000, αυτός δεν μπορεί να το αγοράσει (γιατί δεν πληροί τα κριτήριά τους), οπότε το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν να το αγοράσει €3.000 ώστε να το δώσει σε έμπορο που συνεργάζεται και να έχει και αυτός κάποιο κέρδος.
Τέλος, ναι στην τιμή των μεταχειρισμένων που πουλάνε, δεν κάνουν καθόλου εκπτώσεις. Θέλει πολύ πίεση για να σου κόψουν ακόμα και €100, και αυτό με δυσκολία (δεν μιλάω για τα αυτοκίνητα των €40.000...εκεί κόβουν αρκετά!).
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
..ο τύπος στα μεταχειρισμένα εξαρχής είχε βάλει μπροστά το σχέδιο να απαξιώσει εντελώς το 207GT....
Παιδιά, μήπως τελικά είστε όντως παιδιά και όχι ενήλικες ?
Προφανέστατα ο -κάθε- πωλητής θα κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό: θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος (αγορά του δικού μου) και να αυξήσει το κέρδος (πώληση του δικού του). Δεν πα να πουλάει το τραγικότερο χρέπι του γαλαξία, και εγώ να του πουλάω μπιμπελό Miura ή 288GTO. Αν έχετε δει έστω και ένα επεισόδιο του Wheeler Dealers θα το ξέρατε, τη λογική του έμπορου τη περιγράφει κάθε, μα κάθε, φορά ο Brewer.
Οπότε αν είσαι ο αγοραστής, πας προετοιμασμένος με τα εξής: γνώση της αγοράς, περιοχές τιμών του προς πώληση και του προς αγορά αυτοκινήτου, καθώς και 'κόκκινες γραμμές' (ΣΥΡΙΖΕυω και εγώ ε ? ) στο τι θέλουμε να δώσουμε για το καινούριο και τι επιθυμούμε να πάρουμε για το παλιό
Για το Panda δεν μου είπε όμως κανείς τίποτα παρόλο που ήταν και δεύτερο χέρι και είχε και αρκετές φαναρτζοδουλειές και ήταν και από leasing...
Όλοι το ήθελαν. Σαν 'ζεστή τυρόπιτα' το έβλεπαν...
Ακόμη και στην Citroen που το ξέσκισαν σε έλεγχο, το ήθελαν.Πιστεύω ότι είναι πολλοί οι παράγοντες επηρεάζουν το 'μπλα-μπλα' ενός εμπόρου/μαντρά.
Άλλωστε δεν είναι 1η φορά που κάνω ανταλλαγή. 11 φορές έχω κάνει...
Κάποια ανταλλάχθηκαν εύκολα και για κάποια άλλα το 'μπλα-μπλα' μου τα είχε κάνει τσουρέκια σε διάφορους εμπόρους.
Σε ιδιώτη μόνο μία φορά έχω πουλήσει. Το Yugo45. Το είδε ένας έξω από το σπίτι του που το είχα παρκάρει (είχα πωλητήριο) και με πήρε τηλέφωνο γιατί το ήθελε για την κόρη του. Πουλήθηκε το ίδιο απόγευμα μετά από σύντομο test drive με τη κόρη του και έλεγχο σε εξατμισάδικο...
Στο εξατμισάδικο διαπίστωσα ότι ο πατέρας της ήταν το αφεντικό του μαγαζιού...
Το λάθος μου ήταν που δεν κόλλησα στη κόρη. Μέγα και τεράστιο λάθος.
Τώρα όλο το φόρουμ θα είχε δωρεάν εξατμίσεις... -
Ε αφού τα ξέρεις πως πάνε τα πράγματα, γιατί σου φάνηκε περίεργο ? Απλά ίσως στη συγκεκριμένη StockCenter να μην το ήθελαν, ή να στόχευαν κάπου πιο ψηλά σε στόχους κέρδους, ή να πέτυχες τον περίεργο πωλητή που πάει για το μέγιστο profit κλπ....
Και όπως λες, φυσικά η 'πωλησιμότητα' του κάθε αυτοκινήτου επηρεάζει άμεσα τόσο τη τιμή, όσο και το πόσο μπλα-μπλα θα υποστείς. Κάτι που θα φλιπάρει ο έμπορος μέσα στις επόμενες 2-3 ώρες θα στο πάρει χωρίς να πει κουβέντα, αλλά αν το αυτοκίνητό σου θα του κάτσει στην έκθεση για μήνες, μπορεί να σου πει ότι ευθύνεται εξ'ολοκλήρου για το φαινόμενο του global warming
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε ιδιώτη μόνο μία φορά έχω πουλήσει. Το Yugo45. Το είδε ένας έξω από το σπίτι του που το είχα παρκάρει (είχα πωλητήριο) και με πήρε τηλέφωνο γιατί το ήθελε για την κόρη του. Πουλήθηκε το ίδιο απόγευμα μετά από σύντομο test drive με τη κόρη του και έλεγχο σε εξατμισάδικο...
Στο εξατμισάδικο διαπίστωσα ότι ο πατέρας της ήταν το αφεντικό του μαγαζιού...
Το λάθος μου ήταν που δεν κόλλησα στη κόρη. Μέγα και τεράστιο λάθος.
Τώρα όλο το φόρουμ θα είχε δωρεάν εξατμίσεις...Και εσύ ακόμα την γκρίνια για το Γιούγκο... και ποιός ξέρει τι άλλο θα σε είχε αναγκάσει ακόμα να της αγοράσεις...
-
Δεν έχεις άδικο.
-
Εμένα παιδιά επειδή και εγώ εμπόριο κάνω και μάλιστα ακριβών πραγμάτων , δεν με ενοχλεί να κερδίζουν και όλο το παραμυθάκι . Ενίοτε μάλιστα το διασκεδάζω . Με ενοχλεί όμως η απάτη . Τα γυρισμένα χλμ , οι κρυφές βλάβες και πολλά ακόμα .
Θα σας πω μια ανάλογη ιστορία . Πριν ένα χρόνο πήγαμε με τον συνέταιρο σε μια έκθεση αντιπροσωπείας για να δει ένα μτχ μεγάλο . Ο έμπορας το είχε για δικό του και το πούλαγε και με ρώτησε από που με ξέρει .
Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις λέω γειτονιά , σχολείο , θητεία . Δεν έπαιζαν τα δύο τελευταία μια και του έρριχνα 10 χρόνια στην ηλικία . Μου λέει ότι είχε παλιότερα μια εμπορία ακριβών εισαγωγής λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο δίπλα .
Τότε θυμήθηκα . 10 χρόνια πριν πηγαίναμε με 2 φίλους και κοιτάγαμε κάτι ακριβά τζίπ εισαγωγής που έφερνε . Εκεί είχε μια Χ5 και την πούλαγε 55000 , 5ετίας ήδη . Εγώ είχα πάρει πρόσφατα το ML και γενικά ήξερα τις τιμές των καινούργιων με εξοπλισμό της κατηγορίας γιατί την είχα κοιτάξει εξονυχιστικά . Του λέω φίλε το αμάξι καινούργιο κάνει 75000 . Μου λέει ωραία κερδίζεις 20000 . Του λέω δεν κερδίζω 20000 , αλλά έχεις απαξίωση μόλις 27 % για αμάξι 5ετίας και έγινε μια συζήτηση κανά τέταρτο . Εντάξει με θυμούνται πολλοί λόγω μεγέθους , αλλά ο τύπος 10 χρόνια μετά θυμόταν συζητήσεις . Τι διάλο κανείς δεν του είχε πεί κάτι ανάλογο και του έκανε τόση εντύπωση .
Αλλά γενικά με τους εμπόρους πρέπει να είσαι λίγο σκληρός για να καταλάβουν ότι δεν είσαι νοικοκυρά...
-
Άλλη μία ιστορία απατεώνα Έλληνα εμπόρου...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εμένα παιδιά επειδή και εγώ εμπόριο κάνω και μάλιστα ακριβών πραγμάτων , δεν με ενοχλεί να κερδίζουν και όλο το παραμυθάκι . Ενίοτε μάλιστα το διασκεδάζω . Με ενοχλεί όμως η απάτη . Τα γυρισμένα χλμ , οι κρυφές βλάβες και πολλά ακόμα .Θα σας πω μια ανάλογη ιστορία . Πριν ένα χρόνο πήγαμε με τον συνέταιρο σε μια έκθεση αντιπροσωπείας για να δει ένα μτχ μεγάλο . Ο έμπορας το είχε για δικό του και το πούλαγε και με ρώτησε από που με ξέρει .
Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις λέω γειτονιά , σχολείο , θητεία . Δεν έπαιζαν τα δύο τελευταία μια και του έρριχνα 10 χρόνια στην ηλικία . Μου λέει ότι είχε παλιότερα μια εμπορία ακριβών εισαγωγής λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο δίπλα .
Τότε θυμήθηκα . 10 χρόνια πριν πηγαίναμε με 2 φίλους και κοιτάγαμε κάτι ακριβά τζίπ εισαγωγής που έφερνε . Εκεί είχε μια Χ5 και την πούλαγε 55000 , 5ετίας ήδη . Εγώ είχα πάρει πρόσφατα το ML και γενικά ήξερα τις τιμές των καινούργιων με εξοπλισμό της κατηγορίας γιατί την είχα κοιτάξει εξονυχιστικά . Του λέω φίλε το αμάξι καινούργιο κάνει 75000 . Μου λέει ωραία κερδίζεις 20000 . Του λέω δεν κερδίζω 20000 , αλλά έχεις απαξίωση μόλις 27 % για αμάξι 5ετίας και έγινε μια συζήτηση κανά τέταρτο . Εντάξει με θυμούνται πολλοί λόγω μεγέθους , αλλά ο τύπος 10 χρόνια μετά θυμόταν συζητήσεις . Τι διάλο κανείς δεν του είχε πεί κάτι ανάλογο και του έκανε τόση εντύπωση .
Αλλά γενικά με τους εμπόρους πρέπει να είσαι λίγο σκληρός για να καταλάβουν ότι δεν είσαι νοικοκυρά...
criuser αξιόπιστη η ML ή σου έβγαζε βλάβες;
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Άλλη μία ιστορία απατεώνα Έλληνα εμπόρου...Αδυνατον!! δεν το πιστευω!! Πεφτω απο τα σύννεφα!!!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Την κράτησα 4 χρόνια , ήταν λήζινγκ χωρίς εξαγορά και έτριζε από τον πρώτο χρόνο , μου έβγαλε κιβώτιο ταχυτήτων , υδραυλικό τιμόνι , διάφορα ηλεκτρολογικά θέματα με λάμπες κλπ . Πολλά θέματα για νέο αμάξι και μάλιστα αυτής της αξίας .
Από την άλλη ήταν τότε μακράν η πιό όμορφη της κατηγορίας μέσα και έξω σε σχέση με τα φορτηγά Χ5 Ι , Α7 , ΧC90 , το άσχημο Καγιέν και μόνο το Τούαρεγκ ήταν όμορφο και βέβαια το κλασσικό Γκράντ , αλλά ήταν πολύ πιο λιτό μέσα , από το οποίο (το προηγούμενο) πήγα στην Μέρκ . Είχε εξαιρετικό κινητήρα και κιβώτιο 9 σχέσεων που στην πράξη ήταν περισσότερες με ένα συνδυασμό σχέσης πατήματος γκαζιού , έκανε ωραίο και άνετο ταξίδι , ενώ η κατανάλωση για τον όγκο και την εποχή ήταν ψιλοαποδεκτή με την βενζίνη στο 0,70 . Οταν όμως πήγε στο 1,20 , το 50άρικο δεν έβγαζε ούτε 200 χλμ . Καταναλώσεις 12,5-14 στο ταξίδι , 16,5-19 στην πόλη .
Γενικά ακόμα και σήμερα έχει απόλυτα αποδεκτό σχήμα , θα μπορούσα να πω ότι είναι πιό κλάσικ σε σχέση με την τωρινή , αλλά τα θέματα της τα έχει και βέβαια το κόστος είναι μεγάλο των επισκευών .
-
Συμφωνώ, είναι όμορφο αυτοκίνητο. Άκουγα όμως παράπονα για βλάβες...και όπως γράφεις το κόστος δεν ήταν μικρό...
Έμποροι μεταχειρισμένων