-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Πολλοί έμποροι όμως (ειδικά οι πιο μικροί), κάνουν απλά τους μεσάζοντες (μεσίτες) με μικρότερο φυσικά κέρδος, αλλά δεν μεταβιβάζουν ποτέ το αυτοκίνητο στο όνομα της εταιρείας (γλυτώνουν έτσι αρκετά χρήματα και δεν δεσμεύουν κεφάλαια) αλλά περιμένουν να βρουν τον αγοραστή.
Δηλαδή υπάρχει ένα αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά σου, το οποίο υποχρεούσαι να το έχεις ασφαλισμένο για 1-2-3 επιπλέον μήνες (έως ότου πουληθεί) και το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σχετικά με το πού βρίσκεται, ή ποιός μπορεί να το οδηγεί...
Το είχα στο μυαλό μου και αυτό, γιατί έπεσε τέτοια ερώτηση (πονηρή) για το πότε τελειώνει η ασφάλεια.
Για αυτό έδωσα το αυτοκίνητο δύο μέρες πριν λήξει η ασφάλεια, με ενδιάμεσο ΣΚ, ώστε να μην γίνει και τίποτα και βρω και τον μπελά μου.
-
Με είχε γλεντήσει πολύ άσχημα ένας τέτοιος τύπος παλιά. Μου παρουσιάστηκε σαν αγοραστής, ήρθε να δει το αμάξι και μου έδωσε τα λεφτά στο χέρι. Έχοντας πάρει τα χρήματα, εντελώς μικρός και αφελής τότε και καλά να πάθω, του έκανα εξουσιοδότηση να κάνει αυτός τη μεταβίβαση. Πήρε το αμάξι και το χαρτί της εξουσιοδότησης μεταβίβασης κι έφυγε λέγοντας ότι πάει απευθείας στο υπουργείο.
Αμ δε.
Το αμάξι ακόμα στο όνομά μου 1 βδομάδα μετά που τσέκαρα. Ο τύπος εξαφανιζόλ τελείως, τηλεφωνο δεν ξανασήκωσε μέχρι να βρει να το πουλήσει προφανώς κάπου αλλού 2 μήνες+ μετά. Δεν είχα ιδέα για αυτό το διάστημα που βρίσκεται ούτε το αμάξι ούτε αυτός.
Τελικά το μεταβίβασε από το δικό μου όνομα κατευθείαν σε άλλο αγοραστή. Ενδιάμεσα εγώ φαινόμουν σαν ιδιοκτήτης παντού.
Ευχυτώς που δεν έμπλεξα πουθενά.
Μην την πατάτε σαν εμένα.
-
Εγώ πρώτη φορά το παθαίνω αυτό. Ακόμη και στην Auto Marin (που τόσο σχολιάζουμε αρνητικά εδώ μέσα) όταν έδωσα το 207GT την ίδια στιγμή μου έδωσαν τιμολόγιο αγοράς και τέλος.
Με το Παντάκι εδώ και ένα μήνα είμαι σε αναμονή και θα είμαι τουλάχιστον για δύο βδομάδες ακόμη.
Και το αυτοκίνητο ήδη το οδηγεί άλλος...
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Δηλαδή υπάρχει ένα αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά σου, το οποίο υποχρεούσαι να το έχεις ασφαλισμένο για 1-2-3 επιπλέον μήνες (έως ότου πουληθεί) και το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σχετικά με το πού βρίσκεται, ή ποιός μπορεί να το οδηγεί...
Όντως, dangerous things...
Μου φαίνεται μπορεί να παραδώσει πινακίδες για να μην πληρώνει ασφάλεια και ο έμπορος θα βάζει τις ΔΟΚ και αν γίνει κάτι θα πληρώσει η ασφάλεια του εμπόρου. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε πρέπει να γίνει μεταβίβαση γιατί αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο π.χ. πέσει χαλάζι και κάνει ουρανό και καπό για πέταμα, ποιος θα τα πληρώσει;
-
Προσωπικά, δεν θα με ενδιέφερε ούτε η ασφάλεια, ούτε το χαλάζι. Θα με ενδιέφερε το τροχαίο στο οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί, ακόμη και να κλαπεί που λέει ο λόγος απο την μάντρα του εμπόρου και που δεν θα το ξέρω ώστε να κάνω τις άμεσες ενέργειες και να αποποιηθώ την όποια ευθύνη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για αυτό έδωσα το αυτοκίνητο δύο μέρες πριν λήξει η ασφάλεια, με ενδιάμεσο ΣΚ, ώστε να μην γίνει και τίποτα και βρω και τον μπελά μου.Με το Παντάκι εδώ και ένα μήνα είμαι σε αναμονή και θα είμαι τουλάχιστον για δύο βδομάδες ακόμη. Και το αυτοκίνητο ήδη το οδηγεί άλλος...
Συγνώμη, μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Αυτό που είπες είναι οτι το έδωσες 2 μέρες πρίν λήξει η ασφάλεια και ότι εδώ και ένα μήνα το οδηγεί άλλος, ενώ η κυριότητα είναι στο όνομά σου?
-
Υποτίθεται ότι έχει γίνει μεταβίβαση και ότι έχει φύγει από το όνομά μου.
Η μεταβίβαση έγινε από την εμπορία με εξουσιοδότηση που είχα δώσει (με βεβαίωση).
Αλλά εγώ ακόμη δεν έχω πάρει τιμολόγιο αγοράς.
Προφανώς θέλουν να φανεί ότι η αγοραπωλησία του αυτοκινήτου έγινε μεταξύ δύο ιδιωτών και να μην φανεί πουθενά η εμπορία.
Για αυτό μου ζήτησαν να συμπληρώσω και νέα βεβαίωση ότι 'πούλησα' το αυτοκίνητο στα 5000euro στον ιδιώτη και να μου δώσει και αυτός βεβαίωση ότι το αγόρασε 5000euro.
Αποκλείεται όμως να του έδωσαν το αυτοκίνητο για 5000euro.
Δεν έβγαλε τίποτα η εμπορία ή έγινε κάτι άλλο; -
Θα στοιχημάτιζα υπέρ του 'κάτι άλλο'...
Κάπως έτσι νομίζω οτι γίνεται και με την SpotaWheel. Μεσολαβούν στο να βρεθεί αγοραστής, χωρίς όμως να σου παίρνουν το αυτοκίνητο, το οποίο το κρατάς μέχρι την μεταβίβαση. Πώς συμβιβάζεται το ποσό μεταξύ των τριών στο τέλος βέβαια, δεν έφτασα για να το μάθω...
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Κάπως έτσι νομίζω οτι γίνεται και με την SpotaWheel. Μεσολαβούν στο να βρεθεί αγοραστής, χωρίς όμως να σου παίρνουν το αυτοκίνητο, το οποίο το κρατάς μέχρι την μεταβίβαση. Πώς συμβιβάζεται το ποσό μεταξύ των τριών στο τέλος βέβαια, δεν έφτασα για να το μάθω...
Σωστά,κάπως έτσι είναι.
Επειδή εγώ έκανα μια προσπάθεια πώλησης με το προηγούμενο αμάξι μέσω της spotawheel,η τιμή που αναρτούν στο site είναι κατά ένα ποσό χ αυξημένη από αυτή που δίνουν στον ιδιώτη πωλητή π.χ. κάνουν την εκτίμηση πρώτα,έπειτα σε σένα προτείνουν π.χ. 12400 και στο site πωλείται 13200.Αν βρεθεί ο αγοραστής εσύ πέρνεις τα 12400 κι αυτοί τα 13200.Απ'όσο κατάλαβα,αν σε ένα χρονικό όριο που έχετε συμφωνήσει δε βρεθεί αγοραστής το αγοράζουν οι ίδιοι στην τιμή που συμφωνήσατε (σε μένα δεν συνέβει,γιατί μόλις είχαμε συμφωνήσει να μπει η αγγελία ,καθυστέρησε μια μέρα η φωτογράφιση λόγω κακοκαιρίας και πριν το ανεβάσουν στο site,το πούλησα σε άτομο που ενδιαφέρθηκε μέσω γνωστών και κέρδισα 400 ευρώ επιπλέον κι εκείνος περίπου άλλα τόσα ,απ'το αν το έβλεπε και το έπαιρνε από το site.Αν θυμάμαι,υπήρχε η υποχρέωση να μην το δημοσιεύσεις σε internet,εφημερίδες κ.τ.λ.ως αγγελία απ'τη στιγμή που το ανεβάζουν στο site.Μπορούσες βέβαια, να το πουλήσεις ιδιωτικά,στο μιλητό όπου ήθελες).
Πάντως,για να λέμε την αλήθεια,από τις αντιπροσωπείες με ανταλλαγή,σου δίνουν τουλάχιστον 10-15% παραπάνω. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υποτίθεται ότι έχει γίνει μεταβίβαση και ότι έχει φύγει από το όνομά μου.
Η μεταβίβαση έγινε από την εμπορία με εξουσιοδότηση που είχα δώσει (με βεβαίωση).
Αλλά εγώ ακόμη δεν έχω πάρει τιμολόγιο αγοράς.
Προφανώς θέλουν να φανεί ότι η αγοραπωλησία του αυτοκινήτου έγινε μεταξύ δύο ιδιωτών και να μην φανεί πουθενά η εμπορία.
Για αυτό μου ζήτησαν να συμπληρώσω και νέα βεβαίωση ότι 'πούλησα' το αυτοκίνητο στα 5000euro στον ιδιώτη και να μου δώσει και αυτός βεβαίωση ότι το αγόρασε 5000euro.
Αποκλείεται όμως να του έδωσαν το αυτοκίνητο για 5000euro.
Δεν έβγαλε τίποτα η εμπορία ή έγινε κάτι άλλο;Τους έδωσες και την κυριότητα; Στο ρωτώ γιατί: φίλος πουλάει 5000 ευρώ ένα αυτοκίνητο. Παίρνει 3000 στο χέρι και κάνει μεταβίβαση χωρίς να κρατήσει την κυριότητα. Τα δύο γραμμάτια των 1000 ευρώ του είπε η γκόμενα που πήρε το αμάξι στην ψύχρα ότι δεν του τα πληρώνει αφού έχει την κυριότητα. Το παλικάρι ευτυχώς κράτησε τα νεύρα του. Δεν ξέρω αν είσαι σε αυτήν την περίπτωση.
-
Σόρυ αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το θέμα της κυριότητας.
Τι κυριότητα να δώσω και σε ποιον;Εγώ μία ανταλλαγή πήγα να κάνω, όπως και πολλές άλλες φορές.
Πάντα έπαιρνα τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου που έδινα, την στιγμή που άφηνα το αυτοκίνητο στην εμπορία.Τέλος πάντων. Εγώ θέλω τιμολόγιο αγοράς από την εμπορία και ΔΕΝ θέλω κανένα πάρε/δώσε με αυτόν που αγόρασε το αυτοκίνητο. Ούτε να μάθει ποιος είμαι, ούτε που μένω, τίποτα.
Αν ήθελα πάρε/δώσε με ιδιώτες θα το πουλούσα μόνος μου.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δηλαδή υπάρχει ένα αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά σου, το οποίο υποχρεούσαι να το έχεις ασφαλισμένο για 1-2-3 επιπλέον μήνες (έως ότου πουληθεί) και το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σχετικά με το πού βρίσκεται, ή ποιός μπορεί να το οδηγεί...Εάν το δεχτεί ο πωλητής, δυστυχώς το κάνουν και αυτό...προσωπικά δεν θα το δεχόμουνα. Συνήθως όμως, το κάνουν για πολύ λίγες ημέρες, εάν έχουν ήδη βρεί τον αγοραστή.
Εγώ, όσες φορές έδωσα ανταλλαγή αυτοκίνητο (δλδ. Σπανό και Βελμάρ που τελικά δεν το έδωσα), η μεταβίβαση έγινε την ίδια ημέρα στο όνομα του εμπόρου και έφυγε από την κυριότητά μου. Δεν θα δεχόμουνα να το δώσω χωρίς να έχει φύγει από το όνομά μου.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
...γιατί μόλις είχαμε συμφωνήσει να μπει η αγγελία ,καθυστέρησε μια μέρα η φωτογράφιση λόγω κακοκαιρίας και πριν το ανεβάσουν στο site,το πούλησα σε άτομο που ενδιαφέρθηκε μέσω γνωστών και κέρδισα 400 ευρώ επιπλέον...Μέντιουμ δεν με λες, αλλά στην ερώτηση 'αυτό πώς θα το χαρακτήριζες?' ξέρω την πρώτη σου σκέψη!
Δεν νομίζω οτι το αγοράζουν αυτοί, απλά δεσμεύονται σ'αυτήν την τιμή για 30 ημέρες. Αν δεν πουληθεί στο διάστημα αυτό, επανέρχονται νομίζω με άλλη προσφορά, η οποία ισχύει για τις επόμενες 30 ημέρες κ.ο.κ....
Συμφωνώ. Προσωπικά δεν θα το άφηνα ούτε ώρα στα χέρια άλλου. Αν και φιλόζωη, ο γάϊδαρος καλό είναι να 'δένεται'...
-
Αυτή η διαδικασία των μεταβιβάσεων με τους εμπόρους είναι πολύ περίεργη πλέον. Ο πελάτης δεν έχει καμιά δυνατότητα ουσιαστικής πληροφόρησης.
Θα μπορούσε το Υπουργείο Μεταφορών να είχε ένα online σύστημα που να μπορούσες να βάλεις ένα αριθμό κυκλοφορίας και να σου έβγαζε κάποια λίγα στοιχεία του ιδιοκτήτη π.χ. τα αρχικά του ονοματεπωνύμου ή αν έγινε πρόσφατα κάποια μεταβίβαση ή κάτι τέλος πάντων.
-
Επειδή δεν μπορώ ακόμα να κάνω παράθεση, αναφέρομαι στο ακόλουθο σχόλιο του kapami:
'Δημοσίευση από kapami » 05/03/18 18:52
Με είχε γλεντήσει πολύ άσχημα ένας τέτοιος τύπος παλιά. Μου παρουσιάστηκε σαν αγοραστής, ήρθε να δει το αμάξι και μου έδωσε τα λεφτά στο χέρι. Έχοντας πάρει τα χρήματα, εντελώς μικρός και αφελής τότε και καλά να πάθω, του έκανα εξουσιοδότηση να κάνει αυτός τη μεταβίβαση. Πήρε το αμάξι και το χαρτί της εξουσιοδότησης μεταβίβασης κι έφυγε λέγοντας ότι πάει απευθείας στο υπουργείο'.Ένας γνωστός μου, παραλίγο να βρεθεί πολύ άσχημα μπλεγμένος. Έβαλε αγγελία το τρακαρισμένο του αυτοκίνητο, του παρουσιάστηκε αγοραστής και του έδωσε τα λεφτά στο χέρι και ο γνωστός μου, μικρός και αφελής και αυτός, του έκανε εξουσιοδότηση για να κάνει ο αγοραστής τη μεταβίβαση. Όταν μετά από λίγο καιρό, πήρανε τηλέφωνο το γνωστό μου από την Ασφάλεια, τον ζώσανε τα φίδια. Ο αγοραστής, ήταν μέλος σπείρας, και είχε βάλει τις πινακίδες σε άλλο Ι.Χ. και τον αριθμό πλαισίου σε κλεμένο Ι.Χ. ίδιας μάρκας. Είδε και έπαθε για να ξεμπλέξει...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σόρυ αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το θέμα της κυριότητας.
Τι κυριότητα να δώσω και σε ποιον;Εγώ μία ανταλλαγή πήγα να κάνω, όπως και πολλές άλλες φορές.
Πάντα έπαιρνα τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου που έδινα, την στιγμή που άφηνα το αυτοκίνητο στην εμπορία.Τέλος πάντων. Εγώ θέλω τιμολόγιο αγοράς από την εμπορία και ΔΕΝ θέλω κανένα πάρε/δώσε με αυτόν που αγόρασε το αυτοκίνητο. Ούτε να μάθει ποιος είμαι, ούτε που μένω, τίποτα.
Αν ήθελα πάρε/δώσε με ιδιώτες θα το πουλούσα μόνος μου.
Κατάλαβα την έδωσες. Δεν θα έχεις πάρε δώσε. Εγώ όταν αγόρασα το Astra μεταχειρισμένο με την αντιπροσωπεία έκανα την δουλειά μου.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δεν νομίζω οτι το αγοράζουν αυτοί, απλά δεσμεύονται σ'αυτήν την τιμή για 30 ημέρες. Αν δεν πουληθεί στο διάστημα αυτό, επανέρχονται νομίζω με άλλη προσφορά, η οποία ισχύει για τις επόμενες 30 ημέρες κ.ο.κ.:Για την Spotawheel, επειδή είχα το αυτοκίνητο μου σε αυτούς για 1.5 μήνα, η διαδικασία είναι ως εξής:
- Έρχονται και βλέπουν το αυτοκίνητο, το φωτογραφίζουν κλπ.
- Εφόσον πληροί τα κριτήριά τους, σου λένε την μέγιστη τιμή που μπορεί να πουληθεί η οποία και περιλαμβάνει και το κέρδος τους (€950 όταν το είχα δώσει εγώ), οπότε τα χρήματα που θα λάβει ο πωλητής είναι κατά €950 μειωμένα.
- Αναλαμβάνουν τα πάντα από εκεί και πέρα (να δείξουν το αυτοκίνητο, να κάνει test drive ο υποψήφιος αγοραστής, την μεταβίβαση από τον πωλητή στον αγοραστή, όλη την γραφειοκρατία και την πληρωμή).
- Η δέσμευση είναι για 1 μήνα, όπου δεν επιτρέπεται να βάλεις το αυτοκίνητο αγγελία σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα για αυτή την περίοδο.
- Μετά τον 1 μήνα, εάν δεν πουληθεί μπορείς αν ανανεώσεις για άλλο 1 μήνα με την ίδια ή μειωμένη τιμή. Γενικά την τιμή μπορείς να την μειώσεις όποτε θές, αλλά το κέρδος τους παραμένει το ίδιο.
- Εάν το αγοράσουν αυτοί, η τιμή που δίνουν είναι πάρα πολύ χαμηλή. Ενδεικτικά την 116 μου την είχαν αγγελία στις €16.950 (€16.000 θα έπαιρνα εγώ) και η τιμή που μου έδωσαν για να την αγοράσουν αυτοί ήταν €14.000!!
-
Για μτχ δειτε λιγο και προς γερμανια μερια γιατι με το λιγο που ασχοληθηκα για να αγορασω αηδιασα...η χρεπια με γυρισμενα χλμ η αυτοκινητα καλα αλλα με τιμη κοντα σε αυτη του καινουργιου..
Ακομη και με τελωνειο συμφερουν αν διαλεξετε καποιο euro 6 με χαμηλους ρυπους.Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο νταβατ...χορτασαμε τυπου της παραπανω εταιρειας...
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ψάχνω για μεταχειρισμένο (ειχα κανει κι ενα αλλο θεμα) και ιδιως για τζαζ απλά λόγω αγαπης σχεδιαστικά κλπ.
Διαβασα ΟΛΟ το θρεντ ναι και τις 110+ σελιδες χαχα και είδα ποιοι είναι οι αξιοπιστοι, οσο μπορεις να εισαι σιγουρος, εμποροι.
Ηθελα παρόλαυτα να ρωτησω για τον auto trovas στο χαλανδρι αν ξερει κάποιος κατι στο Χαλάνδρι, και επίσης για τον Παντοπίκο στο Αιγάλεω που μάλλον αν καταλαβα απο το σαι του ειναι αντιπροσωπος φορντ; Θα εκτιμουσα κάθε πληροφορία ιδιαιτερως ευχαριστώ!
Έμποροι μεταχειρισμένων