-
Toyota Corolla Ε111 - 2001(Facelift) VVTI 1.4 με 95 άλογα. Η τελευταία (νομίζω) γιαπωνέζα Corolla που φτιάχτηκε ποτέ.
ΣΚΥΛΙ. Συνολικά έκανα μαζί της 180χιλ χλμ, μέχρι που μου την κλέψανε. Ποτέ δεν έβγαλε τπτ πέραν των καθιερωμένων αναλωσίμων και ενός πίσω ρουλεμάν που έσκασε στα 100χιλ χλμ. Ποτέ δεν μου άναψε λαμπάκι check engine, μπαταρίας, υδραυλικού ή δεν ξέρω εγώ τι, εκτός μιας φοράς που μπήκε νοθευμένη βενζίνη (με ένα καθάρισμα του φίλτρου λύθηκε το θέμα). Ποτέ δεν έμεινε στο δρόμο (εκτός από λάστιχο). Τριξίματα δεν άκουσα ποτέ, τα λάστιχα σε πορτοπαράθυρα ήταν οκ μέχρι και την τελευταία τους μέρα και άλλαξα 2 φορές μπαταρία. Είχε ένα θεματάκι με τα αμορτισέρ και γενικά τα κρατήματά της ήταν ψιλοαπαράδεκτα μέχρι να βάλει φαρδύτερα λάστιχα και kayaba αμορτισέρ. -
Από όλα ( καμιά 20αριά ) τα 2 πιο αξιόπιστα :
Lexus RX400h του 1/2008 100,000 χιλιόμετρα , απολύτως κανένα το παραμικρό λέμε . ούτε λαμπάκι Σαν καινούργιο.
Volvo S60 1/2007 100,000 Το μόνο πρόβλημα ότι σφύριζε το αμορτισέρ εμπρός δεξιά στο πρώτο εξάμηνο αλλάχτηκαν προληπτικά και τα 2 στην εγγύηση .Υ.Γ. ... Τα χειρότερα που να τα γράψω ?
-
Για τα υβριδικα lexus 400h εχω ακουσει και εγω τα καλλιτερα...Εχει ενας γνωστος τη πρωτη γενια υβριδικου με 130000χμ και εχει παει συνεργειο μονο για τα service.Δεν εχει βγαλει απολυτως τιποτα .Ουτε λαμπα.
-
Εγω πιστευω πως ολες οι συγχρονες αυτοκινητοβιομηχανιες, φτιαχνουν επιτηδες καποια εξαρτηματα του αμαξιου λιγοτερο ανθεκτικα για να χαλανε γρηγορα.
και θα σας πω και την προσωπικη μου εμπειρια για να καταλαβετε τι εννοω.
πηρα τον Απριλη του 2012 καινουργιο το ι20 της χιουνται και εχω κανει περιπου 8500 χλμ.
εχει λιγες μερες που οταν παω να βαλω την οπισθεν κανει θορυβο, κατι σαν τριγμο, ακομα και οταν το αμαξι ειναι σβηστο.
αρα παμε κατι σε δισκο πλατο ρουλεμαν και σαφως δεν ειναι απο λαθος δικο μου.
σχεδον ολοι ξερουν οτι ολη η σειρα ι10-ι20-ι30 εχει βγαλει βλαβες σε δισκο πλατο και κολωνες τιμονιου.
το κακο ειναι, πως απλα ειναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να χαλανε με τοσο λιγα χιλιομετρα και πιστεψτε με πολλοι κατοχοι χιουνται κανουν τα ιδια παραπονα....
εγω αυτο πιστευω πως ισχυει για τα συγχρονα αμαξια, ειναι προιντα αναλωσιμα..... -
Φυσικά και δεν είναι έτσι. Θέμα κόστους ανταλλακτικών είναι και επίσης κατασκευαστικές αστοχίες.
-
Aν απευθυνεσαι σε μενα, στην περιπτωση των χιουνται δεν ισχυει η κατασκευαστικη αστοχια.
Απο το 2008 που παραγονται μεχρι το 2012 κατασκευαστικη αστοχια εχουν;
διοτι και στα 4 αυτα χρονια ενα τεραστιο ποσοστο εχει βγαλει τετοιο προβλημα. Ρωτα εμενα, συγγενεις και φιλους μου, κανε κ μια επισκεψη στο κλαμπ της χιουνται και θα καταλαβεις -
Αν δεν είναι κατασκευαστική αστοχία, είναι απλά τσίπικο εξάρτημα για μείωση κόστους.
-
Ο χρήστης xrist0s έγραψε:
Εγω πιστευω πως ολες οι συγχρονες αυτοκινητοβιομηχανιες, φτιαχνουν επιτηδες καποια εξαρτηματα του αμαξιου λιγοτερο ανθεκτικα για να χαλανε γρηγορα.
και θα σας πω και την προσωπικη μου εμπειρια για να καταλαβετε τι εννοω.
πηρα τον Απριλη του 2012 καινουργιο το ι20 της χιουνται και εχω κανει περιπου 8500 χλμ.
εχει λιγες μερες που οταν παω να βαλω την οπισθεν κανει θορυβο, κατι σαν τριγμο, ακομα και οταν το αμαξι ειναι σβηστο.
αρα παμε κατι σε δισκο πλατο ρουλεμαν και σαφως δεν ειναι απο λαθος δικο μου.
σχεδον ολοι ξερουν οτι ολη η σειρα ι10-ι20-ι30 εχει βγαλει βλαβες σε δισκο πλατο και κολωνες τιμονιου.
το κακο ειναι, πως απλα ειναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να χαλανε με τοσο λιγα χιλιομετρα και πιστεψτε με πολλοι κατοχοι χιουνται κανουν τα ιδια παραπονα....
εγω αυτο πιστευω πως ισχυει για τα συγχρονα αμαξια, ειναι προιντα αναλωσιμα.....1ον εισαι στην εγγυηση και
2ον το εχεις αναφερει στην αντιπροσωπεια;;;
μην περιμενεις να γινει χειροτερο και αφου περασει καιρος να σου πουν οτι φταις εσυ.....
αφου δινουν εγγυησεις δεν τους συμφερει το σκεπτικο σου,μεσα μπαινουν..... -
Tωρα μιλησες σωστα...αυτο ειπα εξ αρχης, πως ειναι τσιπικοι οι συμπλεκτες και μικρης αντοχης, μην πω ανυπαρκτης.
φιλε GGAB το αφηνω λιγες μερες μηπως κ σταματησει. σημερα πχ δεν το κανε...οτι να ναι....
λες ομως και δεν τους ξερεις στις αντιπροσωπειες.ειδικα σε τετοια θεματα το χρεωνουν στο πελατη γιατι σου λεει δεν το χειριζεσαι καλα το συμπλεκτη και το φορτωνουν σε σενα.
σπανια να το αναγνωρισουν ως εργοστασιακο και να στο περασουν στην εγγυηση. -
γι'αυτο πας χτες κιολας και τους βαζεις να το γραψουν τουλαχιστον για μελλοντικη αναφορα οταν χειροτερεψει.....και θα μπορεις να εχεις πατημα οτι δεν ευθυνεσαι εσυ
μηπως ο τριγμος ειναι απο το πενταλ και θελει λιγο WD40;;; -
Tωρα μιλησες σωστα...αυτο ειπα εξ αρχης, πως ειναι τσιπικοι οι συμπλεκτες και μικρης αντοχης, μην πω ανυπαρκτης.
φιλε GGAB το αφηνω λιγες μερες μηπως κ σταματησει. σημερα πχ δεν το κανε...οτι να ναι....
λες ομως και δεν τους ξερεις στις αντιπροσωπειες.ειδικα σε τετοια θεματα το χρεωνουν στο πελατη γιατι σου λεει δεν το χειριζεσαι καλα το συμπλεκτη και το φορτωνουν σε σενα.
σπανια να το αναγνωρισουν ως εργοστασιακο και να στο περασουν στην εγγυηση.Τα τιμονια τι παθαινουν ;
-
αυτο το wd40 τι ειναι;;δεν σκαμπαζω κ πολλα απο αμαξια
δεν ξερω απο που τελικα ειναι, παντως με την κινηση του σασμαν απο εκει το ακουσα -
και το παραμικρό να εμφανίσει τους το πας και απαιτείς να αλλαχτεί...
μια χαζομάρα τώρα (που αλλάζεται και τσάμπα) ίσως σε γλιτώσει από πολλά λεφτά στο μέλλον...
-
αυτο το wd40 τι ειναι;;δεν σκαμπαζω κ πολλα απο αμαξια
δεν ξερω απο που τελικα ειναι, παντως με την κινηση του σασμαν απο εκει το ακουσατο wd40 ειναι αυτο http://www.delos.gr/html/index.aspx?mid ... category=4
οταν λες σασμαν εννοεις το λεβιε;;;γιατι μπορει να θελει λιπανση η βαση του..... -
Aνα γεια σου! το λεβιε ταχυτητων εννοω.απο εκει προερχεται. 6 μηνες το χω μονο και με 8500 χλμ.απο τωρα θελει λιπανση καινουργιο αμαξι;
-
χαλαρωσε δεν ηρθε το τελος του κοσμου ουτε το αυτοκινητο σου καταστραφηκε......
αν ειναι απο το λεβιε στην αντιπροσωπεια λιγο σπρευ γρασσο και σε 5' εχεις φυγει!
αν χαλιεσαι απο αυτο,τι θα κανεις αν παθει πραγματικη βλαβη;;;; -
εχεις δικιο
-
Παιδιά,
Με τεράστια διαφορά:
Μουσταρδί NISSAN DATSUN 120Y του 1973
845.000 χιλιόμετρα
εώς το 2005 το βασικό αυτοκίνητο του πατέρα μου.
φορές σε 40 χρόνια που έμεινε στο δρόμο στην ιστορία του: 1 φορά από βενζίνη κατά την απεργία του κλάδου το 2008.
Για 10 χρόνια θέλει 1 μπαταρία.
Από το 1985-2012 χρησιμοποιείται 5 μήνες το χρόνο στα χωράφια, με κουβαλήματα με τρέιλορ, δρόμους που δεν πάει με τίποτα SUV πόλης.Φυσικά έχει σκουριάσει σε πολλά σημεία και είναι βαρκούλα και στενάχωρο.
Αλλά σαν μηχανή, αξιοπιστία κτλ....ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΤΕ...Είναι απίστευτο το πως φτιάξανε τότε οι κιτρινιάρηδες αυτο το αυτοκίνητο που δε χάλασε ποτέ. Ο πατέρας μου το Λατρεύει ακόμα όσο τίποτα και αν και έχει αγοράσει από το 2005, Tiguan και MONDEO, τα περισσότερα βράδια πηγαίνει στο καφενείο ακόμα με αυτό.
-
Τωρα αν πω πόσες φορες με άφησε με τρεις κυλινδρους γερμανικό ιερό τέρας -σε 57 χιλιαδες χιλιομετρα και 5 χρονια οχι δεν ειναι το ΑCT της vw!!!- και οτι το saxo μου το έδωσα με 60 χιλιαδες χιλιομετρα μετα απο χαλαζόπτωση , επιθέσεις απο Passat station -ατυχείς για το Passat ! - και οτι εχει μετα απο 10 χροιά την ιδια μπαταρία FIAM θα με λέτε συνομοσιολογο! Επισης δυο Renault megane II και τα δυο πολυ αξιόπιστα με το 1 να ειναι στο πιο δύσκολο νησί της Ελλάδας 8 χρονια τωρα ...απλα σαν καινουργιο με πολλες καμένες λάμπες ( δυσκολη αλλαγη σε μεγκαν ΙΙ !- - με τα σέρβις κανονικά βεβαια - ενα φορντ φιέστα σε γενικές γραμμές το εχουμε 10 χρονια απο κατω με καμια 50αεια χιλιαδες χιλιομετρα....δεν εχει βγάλει τιποτα μια χαρα ειναι. Ενα κιβωτιο κατεβασαμε στην εγγύηση μονο κατάταξη αλλα ολα ΟΚ! Εμεις παντα Γαλλικά είχαμε αυτα ξέρουμε για αξιόπιστα ! Μια άλφα Ρόμεο 33 άντεξε δυο χρονια ! Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος συνολικα ! Νομιζω οτι ολα τα αμαξια πια ειναι αξιόπιστα. Αυτο που κανει την διάφορα ειναι τι περιμένεις απο το καθε ενα . Δηλαδη απο ενα γαλλικο περιμένεις να καταρευσει και οταν δεν το κανει χαμογέλας, και απο ενα γερμανικό περιμένεις να κανει τα παντα και μολις καεί μια ασφαλεια συχτιριζεις , που ειναι λαθος βεβαια! Γενικα ακούω απο φίλους και γνωστούς ιδιοκτήτες πολυ καλα σχόλια για τα ιαπωνικά αλλα και για τα γαλλικα, χωρις να ακούω ιδιαίτερες ιστορίες τρόμου για Γερμανικά ,μονο για την οροφή ενος Α4 στην δουλειά όλη μερα ! Ολα καλα ειναι το θεμα ειναι να σου βγει καλο, μετα ειναι κατα 90 % θεμα οδηγού και συντηρησης
-
Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που πέρασε από την οικογένεια ήταν ένα KIA Pride 1.3 glx του 96 το οποίο πωλήθηκε με 250,000 χιλιόμετρα και δεν είχε κάψει ούτε σταγόνα λάδι. Ο ιδιοκτήτης ο καινούριος το κυκλοφορεί ακόμη!!!!!!!
το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που ειχατε ποτε...