-
Toyota carina E 1993-2005...
250k και το αμαξι δεν ζητησε ποτε τιποτα....
ακομα δε χρησιμοποιηται....
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Το αυτοκίνητο της συζύγου, Mazda Demio μοντέλο 1998 με 190000 χλμ. όλα μέσα πόλη, δίσκο πλατό δεν έχει αλλάξει, καίει λάδια περίπου 0,5 lt, τα οποία αλλάζονται κάθε 10000χλμ.Καμία βλάβη εκτός από τα αναλώσιμα (φίλτρα, τακάκια, μπουζί, λάδια και μια φορά τους μπροστινούς δίσκους τον φρένων )
Στο επόμενο service θα χρειαστεί βάση μηχανής.το είχαμε νοικιάσει οικογενειακός στην ολλανδία... από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχω μπει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το αυτοκίνητο της συζύγου, Mazda Demio μοντέλο 1998 με 190000 χλμ. όλα μέσα πόλη, δίσκο πλατό δεν έχει αλλάξει, καίει λάδια περίπου 0,5 lt, τα οποία αλλάζονται κάθε 10000χλμ.
Καμία βλάβη εκτός από τα αναλώσιμα (φίλτρα, τακάκια, μπουζί, λάδια και μια φορά τους μπροστινούς δίσκους τον φρένων )
Στο επόμενο service θα χρειαστεί βάση μηχανής.το είχαμε νοικιάσει οικογενειακός στην ολλανδία... από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχω μπει...
Γιατί; τι έχει το αυτοκινητάκι!!!
-
Είχα συμβιώσει και γω με ένα Demio, το 2000 ή το 2001, δε θυμάμαι. Όντως μου είχε αφήσει κακές (ως πολύ κακές) εντυπώσεις. Δεν ήταν καλό πουθενά. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν και αξιόπιστο.
Πάντως, ο φίλος από πάνω με το Starlet των 1.200.000 χλμ με κούφανε τελείως. Εύγε και πάλι εύγε!
-
Πάντως, ο φίλος από πάνω με το Starlet των 1.200.000 χλμ με κούφανε τελείως. Εύγε και πάλι εύγε!
Το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο όπως είπα από το 2000. Εγώ προσωπικά το πήγα στο εξοχικό. Ο πεθερός μου δεν θέλει να το δώσει για σκραπ, και έχει ζητήσει όταν πεθάνει να ταφεί μέσα σε αυτό εν είδη κάσας.
-
VW 1200 sedan deluxe 1965 (ΜΥ '64)
Χαλάει μόνο ό,τι του χαλάω εγώ!
Επίσης, κάποια υλικά λόγω ηλικίας έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται και γίνονται είτε μυξώδη είτε τρίβονται...Στα χέρια μου είναι από το 2003 αλλά γνωρίζω το ιστορικό του από την αγορά ως καινούργιο... πάντοτε έβγαζε χαζοβλαβούλες (κάτι κουδουνίζει, κάτι ξεκολλάει) αλλά στη μοναδική περίπτωση που έπαθε σοβαρή ζημια (δεν εφταίγε αυτό) ήρθε με 2 κυλίνδρους από το Βόλο...αυτό τα λέει όλα. Άσε που και εγώ μια φορά έκανα ταξίδι ολόκληρο με κολλημένο διανομέα απο τη μπίχλα στο μοτέρ (ντηζελοβενζινοσκαθαροκινητήρας).
Μόνο μια παρατήρηση... τι σημαίνει ακριβώς αξιόπιστο αυτοκίνητο; Ένα 2cv έχει μονίμως βλάβες αλλά δε σε αφήνει ποτέ (αν ξέρεις να τις μαζέψεις). Επιπλέον αν κάτι αρχίζει να χαλάει συνήθως το καταλαβαίνεις πολύ νωρίτερα και φροντίζεις να το αλλάξεις. Μια 600άρα Μερσεντές δεν παθαίνει ποτέ βλάβες, ειδικά σαν καινούργια, αλλά τη μια φορά που θα την πάρεις στο χέρι, θα σε αφήσει στο δρόμο, θα πρέπει να τη μαζέψεις με την οδική και θα σου κοστίσει 30000ευρώ η επισκευή. Ποιο είναι πιο αξιόπιστο;
-
starlet kp61 Μοντ. 82. αγοραστηκε μεταχειρισμενο απο τον πατερα μου με περιπου 500.000 χλμ για ''αγροτικες δουλειες'' το 2001 και απο τοτε εχει κανει αλλες 200.000 χλμ. πραγματικα ειναι αυτοκινητο που τα εχει κανει ολα (μεχρι και μπαζα χυμα εχουμε βαλει μεσα) και ποτε δεν ζηταει τιποτα. το 2002 αλλαξε μηχανη γιατι η αλλη ειχε πεσει. κατα τα άλλα μονο συντηρηση και λιγο λαδακι γιατι το καιει με ευχαριστηση!!
-
Παρατηρώ ότι όλοι αναφέρεστε σε αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών...σε νεώτερα;
εγώ θα σας μιλήσω για το cr-v του πατέρα μου.
Αγοράστηκε το 2004 καινούριο και έκτοτε έχει διανύσει 80000χλμ...κάνει μόνο τα προγραμματισμένα σερβις στην χόντα!
δεν έχει κάψει ούτε λάμπα...απλά αντικατέστησαν έναν αισθητήρα στο εσωτερικό του οποίου το ανεμιστηράκι θορυβούσε παραμένοντας φυσικά σε λειτουργία... το κόστος του ανταλλακτικού το 2009 ήταν 30€ και το έκανε δώρο ο αντιπρόσωπος στον πατέρα μου...
το μόνο αναξιόπιστο πάνω του είναι τα 2000 κυβικά...πονάει πλέον να έχεις δίλιτρο! -
Από όσα είχαμε συνολικά στην οικογένεια το πιο αξιόπιστο ήταν το Toyota Yaris του 2001 αρχικά του πατέρα μου και μετά δικό μου, στο οποίο σε 9 χρόνια και 130.000 km δεν χάλασε τίποτα.
-
Παρατηρώ ότι όλοι αναφέρεστε σε αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών...σε νεώτερα;
Χμ, σωστό. Τα παλιά τα χρόνια τα αμάξια τα κρατάγανε περισσότερα χρόνια. Επίσης ήταν συνήθως τα μόνα αμάξια της οικογένειας, με αποτέλεσμα να γράφουν πολλά χλμ. Τώρα τα αλλάζουν νωρίς και επιπλέον έχουν και πολλά άλλα ΙΧ, οπότε μοιράζονται τα χλμ. και τα βάρη.
-
Το έχω γράψει και σε άλλο τοπικό (σχετικά με το πόσο άντεξε το ο κινητήρας σας):
-Hyundai accent του 2001
-1.3lt μοτέρ (τώρα πόσα άλογα είχε και έχει, δεν το ξέρω. πάντως μια φορά γρήγορο δεν το λες )
-5θ
-χειροκίνητο σασμάν
-ηλεκτρικά παράθυρα
-ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές
-υδραυλικό τιμόνι
-έχει διανύσει 320.000km (σχεδόν αποκλειστικά) μέσα στην πόλη και συνεχίζει χωρίς πρόβλημα.Από προβλήματα:
- έχει ένα μικρό πρόβλημα το συγχρονιζέ της 2ας όταν από 5η, φρενάρεις πολύ και χρειαστεί να βάλεις απευθείας 2α (πχ από Συγγρού βγαίνεις στον παράδρομο και έχεις κόψει πάααρα πολύ).
- άρχισε να τσιμπάει λάδια στα 310.000km όπου και αλλάχτηκαν τα τσιμουχάκια βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και το πρόβλημα διορθώθηκε.
Ίσως να μην εμφάνισε και κάποιο σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έχει και τίποτα τρομερό πάνω του (ούτε μηχανολικά ούτε ηλεκτρονικά)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μόνο μια παρατήρηση... τι σημαίνει ακριβώς αξιόπιστο αυτοκίνητο; Ένα 2cv έχει μονίμως βλάβες αλλά δε σε αφήνει ποτέ (αν ξέρεις να τις μαζέψεις). Επιπλέον αν κάτι αρχίζει να χαλάει συνήθως το καταλαβαίνεις πολύ νωρίτερα και φροντίζεις να το αλλάξεις. Μια 600άρα Μερσεντές δεν παθαίνει ποτέ βλάβες, ειδικά σαν καινούργια, αλλά τη μια φορά που θα την πάρεις στο χέρι, θα σε αφήσει στο δρόμο, θα πρέπει να τη μαζέψεις με την οδική και θα σου κοστίσει 30000ευρώ η επισκευή. Ποιο είναι πιο αξιόπιστο;Νομίζω ότι απόλυτα αξιόπιστο είναι αυτό το αυτοκίνητο που εξακολουθεί να είναι στην ίδια ακριβώς λειτουργική κατάσταση όπως την πρώτη μέρα που αγοράστηκε.
Φθορές ή ιδιαιτερότητες που είτε θεωρούνται αποδεκτές από τον ίδιο τον κατασκευαστή (στο μέτρο της λογικής πάντα), είτε είναι φυσιολογικά επακόλουθα χρόνου-χρήσης (περισσότερο για αναλώσιμα εξαρτήματα, και επειδή είναι σχετικό αυτό, ισχύει επίσης στο μέτρο της λογικής), είτε είναι αποτέλεσμα κακής χρήσης ή συντήρησης δεν μπορεί να είναι μέτρο αξιοπιστίας. Από την άλλη και η αδυναμία διατήρησης σε αποδεκτό επίπεδο της συνολικής λειτουργικής κατάστασης ενός αυτοκινήτου (είτε οφείλεται σε ανεπαρκές-ανεκπαίδευτο δίκτυο εξουσιοδοτημένων είτε όχι) δεν μπορεί να λειτουργεί ως το απόλυτο απαλλακτικό για τον κατασκευαστή. Τέλος μέτρο αξιοπιστίας δεν μπορεί να είναι και το πόσες λίγες βλάβες έβγαλε το αμάξι αναλογικά με το πόσο κακή χρήση του έγινε (κανείς δεν αποκλείει ότι αν γινόταν καλύτερη χρήση, το αμάξι θα έβγαζε λιγότερα προβλήματα).
Δηλαδή αξιόπιστο είναι εκείνο που τείνει να μην έχει παρουσιάσει καμία ζημιά ή βλάβη (από τη σκουριά στο χρώμα ως το καλοριφέρ, και μάλιστα οσοδήποτε μικρή ή μεγάλη είναι η αξία του όποιου προβλήματος), με την προϋπόθεση ότι είμαστε απόλυτα σίγουροι και γνώστες πως το όχημα έτυχε σωστής συντήρησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (σωστό πρόγραμμα-εργασίες σέρβις, αυθεντικά ανταλλακτικά, εξειδικευμένα συνεργεία κλπ) χωρίς να έχει χρειαστεί να αλλαχτεί ή επισκευαστεί ο,τιδήποτε πάνω του έστω και προληπτικά πέραν των αρχικά προβλεπόμενων (πόσο μάλλον να μπει πχ καινούρια μηχανή, αφού λχ κάποιος άλλος θα πει εγώ στα ίδια χιλιόμετρα δεν άλλαξα μηχανή), που έχει δοκιμαστεί όχι μόνο στα (πάρα πολλά) χιλιόμετρα αλλά και στο χρόνο κλπ κλπ.
Επομένως αφού το απόλυτα αξιόπιστο όχημα είναι τόσο σπάνιο, μάλλον με τόσα ποστ με βλάβες το τόπικ πάει να ξεφύγει
-
Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με μεταγενέστερα οχήματα τόσο εύκολα όσο παλαιά. Καλώς ή κακώς δεν έχουν ακόμα φτάσει στα μηχανολογικά όρια τους και το εξαιρετικό QC που υπάρχει (σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες) έχει μειώσει πολύ τις περιπτώσεις των μεμονομένων λεμονιών.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεμόνια (βλ. MR-2 2ης γενεάς, Golf IV, η στρογγυλοφάναρη E-classe, IMA-II (σε θέματα αντοχής της μπαταρίας). Απλά λόγω της ομοιομορφίας που έχει επιτευχθεί σε όλα τα παραγωγικά στάδια αν υπάρχει ένα πρόβλημα σε ένα όχημα αυτό θα υπάρχει και παντού.
Πάντως σήμερα τα TSB τα οποία και έχουν στόχο να διορθώνουν και όλα αυτά τα λάθη (οι ανακλήσεις είναι το πλέον σοβαρό στάδιο και ενώ γίνονται πιο πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό αφορούν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των προβλημάτων σε αριθμούς καθαρά) είναι πιο πυκνά παρά ποτέ. Και αυτό δεν οφείλεται στην ασχετοσύνη αυτών που εμπλέκονται αλλά και στην πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των σύγχρονων οχημάτων σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονταν ακόμα και 15 χρόνια πριν.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το έχω γράψει και σε άλλο τοπικό (σχετικά με το πόσο άντεξε το ο κινητήρας σας):
-Hyundai accent του 2001
-1.3lt μοτέρ (τώρα πόσα άλογα είχε και έχει, δεν το ξέρω. πάντως μια φορά γρήγορο δεν το λες )
-5θ
-χειροκίνητο σασμάν
-ηλεκτρικά παράθυρα
-ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές
-υδραυλικό τιμόνι
-έχει διανύσει 320.000km (σχεδόν αποκλειστικά) μέσα στην πόλη και συνεχίζει χωρίς πρόβλημα.Από προβλήματα:
- έχει ένα μικρό πρόβλημα το συγχρονιζέ της 2ας όταν από 5η, φρενάρεις πολύ και χρειαστεί να βάλεις απευθείας 2α (πχ από Συγγρού βγαίνεις στον παράδρομο και έχεις κόψει πάααρα πολύ).
- άρχισε να τσιμπάει λάδια στα 310.000km όπου και αλλάχτηκαν τα τσιμουχάκια βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και το πρόβλημα διορθώθηκε.
Ίσως να μην εμφάνισε και κάποιο σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έχει και τίποτα τρομερό πάνω του (ούτε μηχανολικά ούτε ηλεκτρονικά)
δηλαδη δεν εχει δυναμο,πολλαπλασιαστες,ηλεκτρικα παραθυρα,a/c,φλατζες,αντλιες κτλ;;;;;;;;
ολα αυτα δηλαδη που χαλανε σε τοσα αλλα ακριβοπληρωμενα και σε κανουν να πινεις πρωινο καφεδακι με το μαστορα
ηταν το πρωτο μου αυτοκινητο με αυτο το μοτερ αλλα μοντ 1996 και το κρατησα μεχρι το 2009 οπου το εδωσα εχοντας κανει 127000χλμ χωρις να ζητησει το παραμικρο!!!τα χιλιομετρα δεν τα θεωρω και τοσα πολλα για να το αναφερω.....εσυ με εχεις καλυψει απολυτα......
αλλωστε δεν ειναι και λιγα accent αυτα που κυκλοφορουν ακομη στο δρομο -
impreza wrx 2004, 220 και κάτι χιλ. χιλιόμετρα στ'αυτιά. Λάδια, φίλτρα, μπουζί, ιμάντες, τακάκια, δίσκοι. Συμπλέκτης της μαμάς. Αμορτισέρ επίσης αλλά όπου να'ναι θα αλλαχτούν. 2 φορές check engine μία από μάπα βενζίνη και μία απο το υγραέριο. Τις προάλλες η πρώτη σοβαρή βλάβη, τρύπιο ψυγείο, αλλαγή με ιμιτασιόν. Ακόμα κελαηδάει να μη το ματιάσω
-
WRX 220 ίππων με υγραέριο;;;
-
'Ετσι που έγινε η κατάσταση με τη βενζίνη ή θα έβαζα γκάζι ή θα το τραβούσα στην άκρη και θα το έδινα για ένα κομμάτι ψωμί...
-
Γείτονας έχει το σημερινό S3, με πρώτο στάδιο βελτίωσης (305-310 αλόγατα) και του έχει βάλει επίσης γκάζι.
-
Ψεύτης να βγω αλλά φοβάμαι ότι θα πάρετε βαλβίδες, πιστόνια και στρόφαλο στη μασχάλη σαν το σαραντατρίο!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Γείτονας έχει το σημερινό S3, με πρώτο στάδιο βελτίωσης (305-310 αλόγατα) και του έχει βάλει επίσης γκάζι.παει γυρευοντας ο γειτονας
το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που ειχατε ποτε...