-
Daihatsu Rocky. Πουλήθηκε μετά από 17.5 χρόνια με 215Κ χλμ με τον μαμά συμπλέκτη και χωρίς μία βλάβη στο ενεργητικό του.
Mazda 121 1.3 του 90-91. Έχει ξεπεράσει τις 500Κ χλμ, μόνη βλάβη ένα μεταχειρισμένο μπλοκ κινητήρα κάπου στις 320Κ χλμ. Ούτε καν κοιτάξαμε την κατάσταση του μπλοκ, ούτε αλλάξαμε τα μέταλλά του. Μηδενική συντήρηση, λάδια όποτε αρχίσουν να ακούγονται πολύ οι βαλβίδες. Άλλες ζημιές όχι. Τώρα αν έχει καεί καμία λάμπα, εντάξει, λογικό είναι μετά από 20 χρόνια. Α, μια φορά έπεσε σε πρατήριο-απατεώνα και του γέμισε το ντεπόζιτο με νερό. Από τότε την έχει ακούσει καρμπιρατέρ αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη Mazda για αυτό.
Mazda 323 GTX του 91: αγοράστηκε με 110Κ χλμ, πουλήθηκε τρία χρόνια μετά με 157Κ, άπειρο ξύλο, κόντρες, πίστες, το μοτέρ κελαηδούσε όπως την πρώτη μέρα. Μόνη ζημιά που έβγαλε ήταν που έχανε λάδια από το μπροστινό διαφορικό μετά από μία μέρα πολύ ενθουσιώδους οδήγησης στα Μέγαρα. Δε θέλω να φανταστώ τι θα είχε ζητήσει η (αντίστοιχη) Lancia Deltona στα ίδια χλμ με την ίδια χρήση.
Mazda MX-5 του 2002: έχει φτάσει τις 145Κ χλμ, έχει φάει το ξύλο του αιώνα. Όταν λέμε για ξύλο, δεν έχετε ιδέα τι εννοώ. Λίγο πάνω από 70 επισκέψεις στην πίστα (μην τρελαίνεστε, μόνο καμιά 25αριά από δαύτες είναι σε Μέγαρα-Σέρρες-Καρτόδρομο-Αγία Μαρίνα όπου πρέπει να πληρώσεις, οι υπόλοιπες έγιναν σε παρατημένη καρτόπιστα, όπου μπαίναμε τσάμπα), άπειρες κόντρες στο δρόμο. Χρησιμοποιείται μόνο για σκίσιμο, δεν πρόκειται να το πάρω ποτέ για να πάω απλώς κάπου ή για να μποτιλιαριστώ. Έχει βγάλει κάποιες ζημιές, μπορεί να ακουστούν πολλές, αλλά είναι τίποτα για τη χρήση που έχει κάνει. 2 πολλαπλασιαστές, 2 ρουλεμάν μπροστινού τροχού, 2 ακραξόνια. Εμ, το drift και τα βίαια τερματίσματα της κρεμαγέρας έχουν το αντίτιμό τους. Το ρημάδι το Τόρσεν είναι τελείως αθάνατο, το ίδιο και το σασμάν. Το ίδιο και το μοτέρ, μετρήσαμε πρόσφατα τη συμπίεση και ήταν μια χαρά. Τι να πεις;
Suzuki Grand Vitara 2.5 2005: έχει μόλις 132Κ χλμ, δεν έχει βγάλει απολύτως τίποτα. Θα μου πείτε ότι τα χλμ είναι αστεία για τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά είναι η γενικότερη αίσθηση που σου δίνει, ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πρώτη μέρα που το πήρες από την έκθεση. -
Citroen ZX 1.4 Advandage, αγοραστηκε το 92και χαριστηκε σε συγγενη το 08, με 120Κχλμ, χωρις ποτε να παει στο συνεργειο για βλαβη.
Citroen Saxo vts 1.4, αγοραστηκε το 98 και πωληθηκε το 04, με 65Κχλμ, με μονη βλαβη το κλαπετο του αιρ κοντισιον.
Τoyota Corolla 1,6 του 03, αγοραστηκε το 04 με 20Κχλμ, σημερα εχει 112Κχλμ, κανενα προβλημα. Ουτε καμενη λαμπα.
-
Το 1998 είχα μια toyota carina II 1.6 του πατέρα μου του 89 μοντέλο. Ήταν καλοκαίρι με καμιά 40ριά βαθμούς, πρόσφατα είχα αλλάξει λάδια φίλτρο σε ένα βενζινάδικο. Το βάζω μπροστά και ξαφνικά σα να βλέπω μια κοκκινίλα στο καντράν η οποία όμως έσβησε γρήγορα. Λέω μάλλον θα είναι απο την αντανάκλαση του ήλιου. Πιτσιρικάς εγώ επιστρέφω με το καρμπυρατέρ να με πορώνει στις 7000 στροφές. Προς το τέλος της διαδρομής ξανα κοκκινίλα. Λέω αποκλείεται να είναι τα λάδια. Σταματάω, τσεκάρω δείκτη, σταγόνα μέσα, τα είχε χάσει όλα απο το μάπα φίλτρο στην αλλαγή που είχα κάνει. Ένας φίλος μου είχε πει πως οι φθορές που είχε υποστεί ο κινητήρας αντιστοιχούσαν σε χρήση 400.000 χλμ. Δεν ξέρω αν είχε δίκιο πάντως απο τότε έβγαλε στο χαλαρό αλλά 150.000 χλμ μέχρι που τράκαρε και διαλύθηκε, το λαδάκι βέβαια το τσίμπαγε.
-
Skoda Fabia 1.4 Classic του 2002.
Δεν έβγαλε ποτέ πρόβλημα. Το μόνο που αλλάχτηκε σε 4 χρόνια ήταν 3 καμμένες λάμπες.
Τα σχεδόν 60.000 χλμ που έκανε μαζί μου δεν ήταν και τα πιο 'ευγενικά'. -
Mazda 323 1,3 4d του 1981. Το πρώτο προσθιοκίνητο. Πέραν των αναλώσιμων (έως το 2001, που συντηρείτο τακτικά...) & της πραγματικά βάρβαρης χρήσης από όλη την οικογένεια, τραβάει ακόμη του Χριστού τα πάθη. Μετά από κάμποσα χτυπήματα & τρακαρισματάκια, ακόμη ζει στο χωριό στην Κρήτη, εκτελώντας χρέη αγροτικού. Μοτέρ E3 70κάτι ίππων, 2πλό καρμπυρατέρ, με 380.000 σκληρά χλμ, δεν έχει αλλαχθεί ή επισκευαστεί, δεν καίει λάδια & είναι πολύ ψυχωμένο. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος & το κοντό 5άρι κιβώτιο -εξαιρετικής, ακόμη, αίσθησης- κινείται σβέλτα & οικονομικά. Επίσης, διατηρεί ακόμη την ωραία αίσθηση & ακρίβεια μηχανικού τιμονιού, έχει δυνατά φρένα, στρίβει ωραία & διασκεδαστικά (παρά την 'τελειωμένη' ανάρτηση & τα μέτρια 175/70/13 Toyo). Πέραν 2 βλαβών σε μίζα & δυναμό, τπτ άλλο. Αθάνατος, αλεξίσφαιρος Ιάπωνας. Keeps going...(& ίσως το πιο 'ευρωπαϊκό' στο δρόμο, σε σχέση με τα αντίστοιχα Corolla, Sunny & Civic της εποχής, τα έχω οδηγήσει & αυτά)
Ανάλογη εικόνα αξιοπιστίας έχω για ένα πισωκίνητο Corolla 1,3 4θ του 1976 ενός καλού φίλου, επίσης δεν παίρνει χαμπάρι από κακομεταχείριση...
-
...από ότι καταλαβαίνω μέχρι τώρα καταλήγουμε σε μετονομασία του νήματος σε 'ποιο mazda αντέχει περισσότερο!'
-
πολυ γιαπωνεζος πεφτει....
κανα ιταλο θα δουμε στις διηγησεις;;;
-
Τοyota CARINA II 1.6 cc (μοντέλο 1989) το είχαμε στην οικογένεια για 10 χρόνια, 1991-2001
150.000χλμ περίπου απο 3 διαφορετικούς οδηγούς (ο πατέρας μου, ο γαμπρός μου περιστασιακά & εγώ)
με τα περισσότερα βέβαια να τα έχει γράψει με την αφεντιά μου με αρκετό 'σκίσιμο'
καμιά απολύτως βλάβη - σκυλί μαύρο κυριολεκτικά
και εξαιρετικός κινητήρας (ίσως ο καλύτερος στην κλάση του για την εποχή)
αλλά απο στήσιμο τυπικό Τoyota των 90s
πολύ καλό για ταξίδι αλλά γενικά αρκετά μαλακό -
Το Peugeot 306. Για 1,5 χρόνο και 20.000 χιλιόμετρα που το είχα, δεν έπαθε τίποτα.
-
εδω και μια δεκαετια και κατι ψιλα ειναι στα χερια μου (λογω θειου που δεν ασχολειται με την οδηγηση) ενα ΕΚ3 civic 1.5. Aυτη την στιγμη εχει γυρω στα 120 χιλ που αντικειμενικα δεν ειναι πολλα ΑΛΛΑ εχει να κανει σερβις στην αντιπροσωπεια απο τα 20 χιλ χλμ και για το μονο που πληρωνει ο μπαρμπας μου ειναι τα λαδια και κανα γενικο τσεκ . Παρολαυτα ειναι πολυ αξιοπιστο δεν εχει βγαλει καμια βλαβη και λειτουργει με τον συμπλεκτη τον εργοστασιακο. Το μονο που χει αλλαξει ειναι τα αμορτισερ και μια καμμενη λαμπα...
-
Honda Civic 1,2 του 1983.
Νέο παιδί ήμουν , έκανα 115.000 χλμ σε 4μιση χρόνια , οπότε και πουλήθηκε σε συνάδελφο.
Ούτε λαμπάκι δεν αλλάχτηκε, πάντα με τακτική συντήρηση, παρά μόνο λάστιχα-αμορτισέρ στα 75.000 χλμΣυμπληρώνω: Είχε αγοραστεί 850.000 δρχ απο Σαρακάκη και πουλήθηκε 1.100.000 δρχ. Τότε , τα ΄κονόμαγες κιόλας (θεωρητικά πάντα, αφού ο πληθωρισμός έτρεχε με περίπου 20% ετησίως). Άλλες εποχές ...
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Το Peugeot 306. Για 1,5 χρόνο και 20.000 χιλιόμετρα που το είχα, δεν έπαθε τίποτα.Ουάου, 20 ολόκληρες χιλιάδες χιλιόμετρα; Σκοτώθηκε ο Γάλλος! Κοίτα τι σημαίνει αξιοπιστία:
Mazda 323 1,3 4d του 1981... με 380.000 σκληρά χλμ, δεν έχει αλλαχθεί ή επισκευαστεί, δεν καίει λάδια & είναι πολύ ψυχωμένο...
-
Το αυτοκίνητο της συζύγου, Mazda Demio μοντέλο 1998 με 190000 χλμ. όλα μέσα πόλη, δίσκο πλατό δεν έχει αλλάξει, καίει λάδια περίπου 0,5 lt, τα οποία αλλάζονται κάθε 10000χλμ.
Καμία βλάβη εκτός από τα αναλώσιμα (φίλτρα, τακάκια, μπουζί, λάδια και μια φορά τους μπροστινούς δίσκους τον φρένων )
Στο επόμενο service θα χρειαστεί βάση μηχανής. -
επειδη βαρεθηκα να ακουω μονο για mazda θα μιλησω για την bmw 520i e34 που ειχε ο πατερας μου.οταν πουληθηκε ειχε 400.000 χιλιομετρα, χωρις καποιο ουσιαστικο προβλημα(μονο τα πισω ηλεκτρικα παραθυρα δεν δουλευαν επειδη ως πιτσιρικας τα επιανα και τα κατεβαζα με το χερι). το lexus gs που εχει τωρα εφτασε αισιως τα 135.000 χιλιομετρα μεσα σε τεσσερα χρονια, με σχετικα ελλειπη συντηρηση και δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα.
-
Δηλαδη αν δεν ηταν η MAZDA τερας αξιοπιστιας ποσο ακομη χαμηλοτερες πωλησεις θα εκανε;;;;;;;;
το δικο μου εχει μολις 45000χλμ απροβληματιστα μεν ανευ σχολιων δε..... -
suzuki swift 1,3 μοντελο 1996 αγοραστηκε το 2007 με 177000χλμ,τωρα εχει 300000.ζημιες ρουλεμαν σασμαν,μπιλιοφοροι,θερμοστατης και μπουζοκαλωδια!ετρωγε σκισιμο ομως!τωρα το εχει ο αδερφος μου.
fiat grande punto t-jet μοντελο 2009 εχει 55500 χλμ μονη βλαβη 2 καμμενες λαμπες.
αυτα! -
audi 80 1.3 του 1973. Έζησε μέχρι την ηρωική του έξοδο το 2001. Απολύτως καμία βλάβη πλην μιας ασφάλειας του καλοριφέρ καμένης για 15 χρόνια. Και όταν είχε κρύο μέσα έλεγε ο πατέρας μου:'παλιό αμάξι είναι, τί θέλετε;' 450.000χλμ
Σύγκριση με τη lancia β που αγοράστηκε το 1974 ένα χρόνο μετά για βόλτες... Μόνο σαπισμένο το θυμάμαι λίγα χρόνια μετά που γεννήθηκα, και μέχρι που το πήραν οι γύφτοι για σίδερα... 120.000χλμ αλλαγμένη μηχανή, ψυγείΑ(αμέτρητα). Το καλοριφέρ δούλευε -
Mazda6 1.8 του 2003, το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα ποτέ (και είχα αρκετά). Ως τώρα έχει 70.000 χλμ, (δηλαδή μόλις έστρωσε το μοτέρ του ) πάει μια φορά κάθε χρόνο στο συνεργείο μόνο για το προγραμματισμένο σέρβις (250 ευρώ το ανώτερο κόστος) και τίποτε άλλο. Ο ορισμός της αξιοπιστίας και της οικονομίας
Σε συμπεριφορά και χαρακτήρα δεν έχει αλλάξει καθόλου από την πρώτη μέρα που το πήρα από την αντιπροσωπεία.Επίσης Fiat Seicento 1.1 με πάνω απο 120.000 χλμ (πουλήθηκε πέρυσι). Σκυλί το καημένο ...
- Γειά σου Γιάννη Μ6
-
Επειδή βαρέθηκα το μαρτύριο της σταγόνας, Τουότα Στάρλετ KP61 του 1978 του πεθερού μου. Εκπαιδευτικό σε σχολή οδηγών από το 1982 μέχρι το 1996 που άλλαξε ο νόμος και ήθελε υποχρεωτικά 4 πόρτες και κλιματισμό, εν συνεχεία ως ΙΧ μέχρι το 2000 που παροπλίστηκε. Αγοράστηκε το 1982 από τη Δυτική Γερμανία με 80.000 χλμ. στο κοντέρ, και μέχρι να το παρατήσουμε στο εξοχικό είχε πάνω από 1.200.000 χλμ.
Από πάνω του πέρασαν περί τους 2.500 ατζαμήδες οδηγούς που μάθανε με αυτό οδήγηση, τις Κυριακές δε που καθόταν κουβάλαγε τόνους υλικών με το πορτ μπαγκάζ του και την σχάρα του στο εξοχικό στον Ωρωπό.
Εμεινε στο δρόμο μία φορά από τρύπιο ψυγείο. Είχε αλλάξει μηχανή, συγκεκριμένα φοράει την 1.300 του Κορόλλα, όλα τα άλλα ήταν αναλώσιμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς κάτι το απρόοπτο. Ένα αυτοκίνητο από τα χρόνια που η φίρμα έχτιζε τον γνωστό μύθο της. -
Μου κάνει εντύπωση που πολλοί αναφέρουν ως τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που είχαν ποτέ καινούρια μοντέλα(ηλικίας κάτω των 5 ετών) και με κάτω από 100000km. Για να θεωρούν άξιο αναφοράς το ότι το αυτοκίνητο κάνει ό,τι θα έπρεπε να κ΄ναει κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο, με βάζει σε σκέψεις για το πώς ήταν τα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχαν
το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που ειχατε ποτε...