-
στον αντιποδα του ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ...
ιστοριες αξιοπιστιας που αγγιζουν τα ορια του θρυλου....
και απουσια βλαβων αλλα και πρωτογονες βαρβαρες λυσεις που δουλεψαν....πχ κομμενοι ιμαντες που αντικατασταθηκαν με καλσον και πηγατε Αθηνα -Θεσσαλονικη...
το θρυλικο λουκουμι στο ψυγειο...δεκαδες χιλιομετρα με αδεια καρτερ λαδιου....
κτλ...
-
και απουσια βλαβων αλλα και πρωτογονες βαρβαρες λυσεις που δουλεψαν....πχ κομμενοι ιμαντες που αντικατασταθηκαν με καλσον και πηγατε Αθηνα -Θεσσαλονικη...
κτλ...
-
κτλ...
-
Φαντάζομαι οτι οι πρώτοι που θα απαντήσουν ειναι κάτοχοι golf iv για να ισοφαρισουν εξαιτίας του άλλου θέματος.....
-
Το Mazda 323 GLX 1.6 98’ του πατέρα μου με 250.000χλμ. Εκτός από τα προβλεπόμενα δεν έχει χρειαστεί αλλαγή το παραμικρό.
-
Toyota Corolla του '89.
280.000 χλμ μονη βλαβη 1 αντλια νερου. -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Φαντάζομαι οτι οι πρώτοι που θα απαντήσουν ειναι κάτοχοι golf iv για να ισοφαρισουν εξαιτίας του άλλου θέματος..... -
Renault 19 1.4 Energy
Μετά από 280000 χιλιόμετρα και 15 χρόνια στην πλάτη του πέραν της προγραμματισμένης συντήρησης απολύτως τίποτε -
Toyota Corolla 1.3 του 91' του παππού.
Χιλιόμετρα όχι πάρα πολλά (πάνω από 150Κ πάντως) αλλά συντήρηση μηδενική. Κάνα λάδι μια φορά στα 2-3 χρόνια μόνο και λάστιχα. Κοτέτσι μεν αλλά μηχανή, κιβώτιο, συμπλέκτες κτλ είναι σε ανεξήγητα καλή κατάσταση.
Επίσης (και δεν θέλω γέλια)...Alfa 147 του 2003 με 140.000χλμ και συνεχές σκίσιμο.
Μόνο θερμοστάτης και αισθητήρας στροφών. Συνολικό κόστος λιγότερο από 120€ σε 8+ χρόνια. Συντήρηση όμως ευλαβική.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μόνο θερμοστάτης και αισθητήρας στροφών. Συνολικό κόστος λιγότερο από 120€ σε 8+ χρόνια. Συντήρηση όμως ευλαβική.
Εισαι τυχερος που τα χεις αλλαξει αυτα μονο 1 φορα...
Εμεις στην 146 τον θερμοστατη τον εχουμε αφησει ετσι και αισθητηρα στροφων γυρω στις 4-5 φορες. Με χρηση ταξιτζι τ αμαξι! -
Renault Megane I 1996-2009 190.000km στα χέρια μας μόνο ένα τσοκ που έκανε θόρυβο αμελητέου κόστους και το λαμπάκι της οθόνης του υχοσυστήματος που καιγόταν συχνά. Και συνεχίζει στα χέρια γνωστού, πρέπει να έχει περάσει τα 220-230.000 χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Squall85 έγραψε:
Το Mazda 323 GLX 1.6 98’ του πατέρα μου με 250.000χλμ. Εκτός από τα προβλεπόμενα δεν έχει χρειαστεί αλλαγή το παραμικρό....και από εμένα mazda...
Το καλύτερο της συλλογής, ένα 323 1.3 '90, από τα πρώτα καταλυτικά, με 16v...
Έμεινε στα χέρια μου (αλλά και του κάθε τυχαίου στην εταιρεία μου), μέχρι το 2000, όταν αντικαταστάθηκε με 323 1.5 και αφού παράλληλα είχαν περάσει και άλλα, ακόμη και 323 f 1994...Στην ανταλλαγή μάλιστα είχε πιάσει 1400000.
Χιλιόμετρα, κάπου κοντά στις 300000...
Προβλήματα, ποτέ, δίσκος στα 200-250k...
Μετά τα 150000 και αφού υπήρχαν και άλλα οχήματα, τέλειωσαν και τα service, τουλάχιστον μέχρι να ανάψει το λαμπάκι του λαδιού (δηλαδή ανά πάνω από 50000χλμ!!!).
Θυμάμαι ότι πριν το δώσω το έπλυνα και έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα της βαφής και τη κατάσταση των πλαστικών!
Αιτία για να γίνω οπαδός των mazda, που αν έβγαζαν όχημα με λογικό κυβισμό ή άλογα θα το αγόραζα χωρίς καν έρευνα αγοράς...Υ.Γ.
Ο αντικαταστάτης του (και του f), υπάρχει και αυτός ακόμη, δώρο-bonus σε συνεργάτη που το χρησιμοποιεί από το '04 και έχει επίσης κάτι κοντά στα 280000, χωρίς το παραμικρό θέμα! Δύο όμοια με αυτό που τα είχαμε αγοράσει ταυτόχρονα, το ένα με 'μόλις' 180000 του κουνιάδου μου, επίσης λειτουργεί για ότι φοβάται να 'λερώσει' το X5 χωρίς καν συντήρηση από το '07, ενώ το έτερο του πεθερού μου, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, έχοντας κάνει μόνο ...40000 χλμ. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Εισαι τυχερος που τα χεις αλλαξει αυτα μονο 1 φορα...
Εμεις στην 146 τον θερμοστατη τον εχουμε αφησει ετσι και αισθητηρα στροφων γυρω στις 4-5 φορες. Με χρηση ταξιτζι τ αμαξι!Η 146 μας πρέπει να δόθηκε με 17-18.000χλμ για να αντικατασταθεί από την 147, οπότε δεν έμαθα ποτέ τι θα συνέβαινε...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Το Mazda 323 GLX 1.6 98’ του πατέρα μου με 250.000χλμ. Εκτός από τα προβλεπόμενα δεν έχει χρειαστεί αλλαγή το παραμικρό.
...και από εμένα mazda...
Το καλύτερο της συλλογής, ένα 323 1.3 '90, από τα πρώτα καταλυτικά, με 16v...
Έμεινε στα χέρια μου (αλλά και του κάθε τυχαίου στην εταιρεία μου), μέχρι το 2000, όταν αντικαταστάθηκε με 323 1.5 και αφού παράλληλα είχαν περάσει και άλλα, ακόμη και 323 f 1994...Στην ανταλλαγή μάλιστα είχε πιάσει 1400000.
Χιλιόμετρα, κάπου κοντά στις 300000...
Προβλήματα, ποτέ, δίσκος στα 200-250k...
Μετά τα 150000 και αφού υπήρχαν και άλλα οχήματα, τέλειωσαν και τα service, τουλάχιστον μέχρι να ανάψει το λαμπάκι του λαδιού (δηλαδή ανά πάνω από 50000χλμ!!!).
Θυμάμαι ότι πριν το δώσω το έπλυνα και έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα της βαφής και τη κατάσταση των πλαστικών!
Αιτία για να γίνω οπαδός των mazda, που αν έβγαζαν όχημα με λογικό κυβισμό ή άλογα θα το αγόραζα χωρίς καν έρευνα αγοράς...Υ.Γ.
Ο αντικαταστάτης του (και του f), υπάρχει και αυτός ακόμη, δώρο-bonus σε συνεργάτη που το χρησιμοποιεί από το '04 και έχει επίσης κάτι κοντά στα 2800000, χωρίς το παραμικρό θέμα! Δύο όμοια με αυτό που τα είχαμε αγοράσει ταυτόχρονα, το ένα με 'μόλις' 180000 του κουνιάδου μου, επίσης λειτουργεί για ότι φοβάται να 'λερώσει' το X5 χωρίς καν συντήρηση από το '07, ενώ το έτερο του πεθερού μου, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, έχοντας κάνει μόνο ...40000 χλμ.Σαν να μπερδεύτηκες λίγο με τα μηδενικά!
Mazda και από εμένα! Xedos 6, 18,5 ετών με 240.000 χλμ, μοτέρ που ακόμα ξυρίζει και μαμά συμπλέκτη! Τα μόνα που άλλαξε ήταν μπιλιοφόροι (και αυτό από σκισμένη φισούνα) και πριν μερικές βδομάδες μια αντλία βενζίνης. 323F 1600 του 1990, δώθηκε με μόλις 60.000 χλμ και φυσικά δεν είχε βγάλει απολύτως τίποτα.
-
Volkswagen 1300, 1967...
Απλώς αλλού.
Υπάρχει ακόμα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σαν να μπερδεύτηκες λίγο με τα μηδενικά!
Oh yes...
Πολύ χιλιόμετρο....
Ειδικά αν σκεφτείς ότι ένας ιάπωνας 'απόγονος' (αλλά μούλος-άγγλος) με έσκισε από τη 1η χιλιάδα!Υ.γ.
Τα λεφτα ειναι, σωστα, ειναι δραχμουλες και πολυ συντομα δεν θα μπερδευομαστε...
Το 323 1.5 ειχε νομιζω 5700000=20 μηνιατικα - ηταν την εποχη που ημουν presales-sales-installer-trainer-supporter-after sales και η Λαρισσα και τα Γιαννενα ηταν αυθημερον με επιτοπιο 8ωρο -
Απο αυτα που θυμαμαι στην οικογενεια...
Toyota Corolla του 2002... 150.000 χλμ. απροβληματιστα απ'οτι θυμαμαι... Μονο λιγο βαρκα γιαλο πηγαινε.. Αντικατασταθηκε το 2006 απο ενα Ford Focus sedan στο οποιο το μονο προβλημα που βγηκε ηταν το 2009 με 80.000 χλμ (νομιζω) οπου παρουσιαστηκε βλαβη στο υδραυλικο τιμονι.. Επισης χαλασε μια φορα και ο διακοπτης του πορτ παγκαζ (κατι το οποιο μου φαινεται οφειλοταν σε μενα )....
Την καλη παραδοση συνεχιζει το Skoda Octavia που εχουμε τωρα... Σαραντα χιλιαδες και βαλε, χλμ. και μεχρι στιγμης μου εχει πει ο father οτι το μονο που εχει συμβει ειναι μια καμμενη λαμπα... -
-edit-
-
Αναμφιβολα citroen gs-gsa.. Πιστοι υπηρετες για 21 και 24 χρονια αντιστοιχα.Δεν εμειναν ποτε, ζηταγαν λιγα και τυπικα πραγματα. Ο λογος που κολλησαμε με τη citroen.
-
Μακραν η mercedes 190E 1.8 του 1991 με 250000km.
20 χρονια συνεχους χρησης,δεν μας εχει αφησει ποτε ακομα και οταν το '92 λογω απιστευτα νοθευμενης βενζινης εκαψε καταλυτη...Μας εφερε απο Γιαννενα υπολειτουργωντας αλλα μας εφερε...
Εχει συστηματικη συντηρηση βεβαια χωρις να λυπηθουμε τα δυσαναλογα πολλα χρηματα σε σχεση με την αξια της που δινουμε τα τελευταια χρονια.Πριν 3 χρονια μονο,στα 220000 km εβγαλε μια τυπικη διαρροη των w201 στο ψυγειο της το οποιο και αντικατασταθηκε με καινουριο.
Ειναι το μονο αυτοκινητο που οσα χρονια το οδηγω δεν μου εχει δωσει την αισθηση της φθορας ή οτι αποδιδει καλυτερα ή χειροτερα...Καθε φορα-το ιδιο λεει και ο πατερας- μου ειναι σα να μπαινεις σε καινουριο αυτοκινητο...Φυσικα και δεν προκειται να φυγει ποτε απο την οικογενεια θα ειναι το δικο μου μελλοντικο ιστορικο οχημα!
το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που ειχατε ποτε...