-
@civil357 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Όλοι ξέρουμε παραδείγματα πρόωρων με τρελές απολαβές. Ξέρω άνθρωπο από δυνάμεις ασφαλείας που βγήκε στη σύνταξη (παλιά , όχι τώρα) , αρτιμελής και υγιέστατος στα 39 , όποιος μπορεί ας το χτυπήσει!!!
Αλλά ξέρω ότι το τρομακτικά μεγαλύτερο ποσοστό , ιδιωτικών υπαλλήλων αυτοαπασχολούμενων και λοιπών είναι στην ακριβώς απέναντι πλευρά. Πλήρωναν μια ζωή μερικοί αυξημένες εισφορές για να πάρουν τελικά....., άστο καλύτερα. Να μην μιλήσω για αγροτική σύνταξη η οποία είναι επιπέδου εξεφτελισμού!.
Γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφεις, με μία ένσταση για αυτή την παράγραφο. Αυτή τη στιγμή είναι συντριπτικά μεγαλύτερο το ποσοστό των συνταξιούχων που έχουν πάρει πολλά περισσότερα από ότι είχαν πληρώσει ή/και δικαιούνταν από το ποσοστό αυτών που έχουν πάρει λιγότερα. Στις επόμενες δεκαετίες βέβαια, αυτό δυστυχώς θα αντιστραφεί αναπόφευκτα.
-
@harisma23 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Όλοι ξέρουμε παραδείγματα πρόωρων με τρελές απολαβές. Ξέρω άνθρωπο από δυνάμεις ασφαλείας που βγήκε στη σύνταξη (παλιά , όχι τώρα) , αρτιμελής και υγιέστατος στα 39 , όποιος μπορεί ας το χτυπήσει!!!
Αλλά ξέρω ότι το τρομακτικά μεγαλύτερο ποσοστό , ιδιωτικών υπαλλήλων αυτοαπασχολούμενων και λοιπών είναι στην ακριβώς απέναντι πλευρά. Πλήρωναν μια ζωή μερικοί αυξημένες εισφορές για να πάρουν τελικά....., άστο καλύτερα. Να μην μιλήσω για αγροτική σύνταξη η οποία είναι επιπέδου εξεφτελισμού!.
Γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφεις, με μία ένσταση για αυτή την παράγραφο. Αυτή τη στιγμή είναι συντριπτικά μεγαλύτερο το ποσοστό των συνταξιούχων που έχουν πάρει πολλά περισσότερα από ότι είχαν πληρώσει ή/και δικαιούνταν από το ποσοστό αυτών που έχουν πάρει λιγότερα. Στις επόμενες δεκαετίες βέβαια, αυτό δυστυχώς θα αντιστραφεί αναπόφευκτα.
Δε ξέρω αλήθεια γιατί το θέμα των συντάξεων το έχω μέσα μου σαν κάτι το άπιαστο , ότι δε θα βγώ ποτέ. Ξέρω επίσης ότι πληρώνω υψηλή κλίμακα , αλλά το κάνω μόνο για φορολογικούς λόγους ( να δείξω έξοδα), είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε θα τα "πάρω" ποτέ πίσω. Κάπου θα σκαλώσει το θέμα....
Τώρα για αυτό που "διαφωνούμε" , μιλώ μόνο για παραδείγματα γονέων (που την έπαθαν έτσι), οπότε μπορεί απλά κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, επιμένω το θέμα δε το σκαλίζω-δε το γνωρίζω....
-
Δε ξέρω αλήθεια γιατί το θέμα των συντάξεων το έχω μέσα μου σαν κάτι το άπιαστο , ότι δε θα βγώ ποτέ. Ξέρω επίσης ότι πληρώνω υψηλή κλίμακα , αλλά το κάνω μόνο για φορολογικούς λόγους ( να δείξω έξοδα), είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε θα τα "πάρω" ποτέ πίσω. Κάπου θα σκαλώσει το θέμα....
Τώρα για αυτό που "διαφωνούμε" , μιλώ μόνο για παραδείγματα γονέων (που την έπαθαν έτσι), οπότε μπορεί απλά κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, επιμένω το θέμα δε το σκαλίζω-δε το γνωρίζω....
γιατι ρε συ σιβιλ?
644 δεν δινεις?
εγω ελπιζω σε 7 χρονακια. με 40 και 62.
παραδειγμα συνταξης για εμας ειναι φιλος, και του κριου, που πηρε 1050 + 70 επικουρικο....
οκ, ψιχουλα αλλα κανοντας και μια μικροκαβατζα βγαζεις γηρατεια. -
@gatoz said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
γιατι ρε συ σιβιλ?
644 δεν δινεις?
εγω ελπιζω σε 7 χρονακια. με 40 και 62.
παραδειγμα συνταξης για εμας ειναι φιλος, και του κριου, που πηρε 1050 + 70 επικουρικο....
οκ, ψιχουλα αλλα κανοντας και μια μικροκαβατζα βγαζεις γηρατεια.Πλάκα με κάνεις;;;;
Τόσα θααααα πάρω μόνο;;;;;; Θα μου πείς ήθελες παραπάνω μωρή καπιτάλα ε;;;; Ε σα παιδί και εγώ....Το είχα ψιλιαστεί , οι φίλοι μου , μου το 'χαν πεί (που λέει και το τραγουδάκι) ότι είμαι λακαμας που τα σκάω, αλλά οχι , εγώ εκεί , να τα σκάω....
Εντάξει , οκ , με τελείωσες......
40 είμαι , θέλω 27 χρόνια ακόμα....
Με σκότωσες αλύπητα...... Άστο θα τα δίνω εφορία καλύτερα! Ή μάλλον ήρθε η ώρα μου για μπριζάτο και άστο το λογιστή να "σκούζει"! -
Δε ξέρω αλήθεια γιατί το θέμα των συντάξεων το έχω μέσα μου σαν κάτι το άπιαστο , ότι δε θα βγώ ποτέ.
Γιατί το 67+ είναι ο τρόπος να μας πουν περιφραστικα και με άλλα λόγια ότι "σύνταξη τέλος, κόψτε το λαιμό σας"...
Μόνο όποιος είναι ρομπότ δεν το νιώθει.Κι εντάξει, τα παλιά τα χρόνια ζούσαν 8 άτομα σε 1μιση δωμάτιο και τρώγανε ένα τσουκάλι τραχανά και κοβανε τα γύρω κεδράκια να ζεσταθουν.
Με την πορεία που έχουν τα πράγματα, 500 ή 1000€ σε 20 χρόνια δεν θα αρκούν ούτε για φως-νερο-τηλεφωνο, άσε που δεν θα "βγούμε" ποτέ στη σύνταξη. -
1151 ειναι ακριβως
και βγαινεις και εσυ στα 62 με 40 ασφαλιση
να εχεις στοχους σοβαρους....
χαχαχαχ
παρε φευ -
1151 ειναι ακριβως
και βγαινεις και εσυ στα 62 με 40 ασφαλιση
να εχεις στοχους σοβαρους....
χαχαχαχ
παρε φευΔεν βγαίνουν τα κουκιά, στα 62 ( που δεν θα έχω 40 χρόνια εργασία) , τα παιδιά μου θα σπουδάζουν, θέλω να ¨σπείρω" και κανά 2 ακόμα, μάλλον καλά κάνω και δε τα σκαλίζω.....
Tonale, βάλε την μπρίζα σου να δίνει! , σου 'ρχομαι!!!
-
Βασική αρχή όσον αφορά το ελληνικό κράτος:
Πάντα επιλέγουμε τη χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, για να μην αισθανθούμε κορόιδα (εκτός από μ@λάκες, που είμαστε) που πληρώναμε τόσα χρόνια διπλάσιες και τριπλάσιες εισφορές για να πάρουμε ένα πενηντάρικο παραπάνω σύνταξη από αυτούς που πλήρωναν τα ελάχιστα δυνατά. -
Ωχ, είμαι 3η κατηγορία. Να το ξαναδώ δηλαδής?
-
Πάντα επιλέγουμε τη χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, για να μην αισθανθούμε κορόιδα (εκτός από μ@λάκες, που είμαστε) που πληρώναμε τόσα χρόνια διπλάσιες και τριπλάσιες εισφορές για να πάρουμε ένα πενηντάρικο παραπάνω σύνταξη από αυτούς που πλήρωναν τα ελάχιστα δυνατά.υποθετω τοτες δεν γνωριζεις οτι με τη χαμηλοτερη κατηγορια θα παρεις λιγοτερο απο 600.
και αυτα γιατι σε σωζει εσενα, οχι τους αλλοι, οτι απο το 2002 και μετα που μετραν οι εισφορες εχεις και πολλα χρονια κλασσικου τσμεδε. οι αποδελοιποι καντε πολλα παιδια να βοηθανε.... -
Πάντα επιλέγουμε τη χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, για να μην αισθανθούμε κορόιδα (εκτός από μ@λάκες, που είμαστε) που πληρώναμε τόσα χρόνια διπλάσιες και τριπλάσιες εισφορές για να πάρουμε ένα πενηντάρικο παραπάνω σύνταξη από αυτούς που πλήρωναν τα ελάχιστα δυνατά.υποθετω τοτες δεν γνωριζεις οτι με τη χαμηλοτερη κατηγορια θα παρεις λιγοτερο απο 600.
και αυτα γιατι σε σωζει εσενα, οχι τους αλλοι, οτι απο το 2002 και μετα που μετραν οι εισφορες εχεις και πολλα χρονια κλασσικου τσμεδε. οι αποδελοιποι καντε πολλα παιδια να βοηθανε....Αυτό που δε γνωρίζεις εσύ είναι ότι κι εσύ 600 θα πάρεις (άντε 650 γιατί ήσουν κιμπάρης) και όχι αυτά που νομίζεις ότι θα πάρεις!
-
και αυτα γιατι σε σωζει εσενα, οχι τους αλλοι, οτι απο το 2002 και μετα που μετραν οι εισφορες εχεις και πολλα χρονια κλασσικου τσμεδε. οι αποδελοιποι καντε πολλα παιδια να βοηθανε....Αυτό που δε γνωρίζεις εσύ είναι ότι κι εσύ 600 θα πάρεις (άντε 650 γιατί ήσουν κιμπάρης) και όχι αυτά που νομίζεις ότι θα πάρεις!
συμφωνα με τους νομους οχι.
συμφωνα με καποιον που επιμενει και θα επικαλεστει οτι ζουμε στην ελλαδα ναι.
δεν νομιζω ομως χαρη, στο καφενειο απο οτι φαινεται θα πηγαινω μονο εγω και ο σιβιλ, υμεις ουτε για ελληνικο μετριο -
Είσαι τελικά πολύ βρωμόγατο...
-
Πάντα επιλέγουμε τη χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, για να μην αισθανθούμε κορόιδα (εκτός από μ@λάκες, που είμαστε) που πληρώναμε τόσα χρόνια διπλάσιες και τριπλάσιες εισφορές για να πάρουμε ένα πενηντάρικο παραπάνω σύνταξη από αυτούς που πλήρωναν τα ελάχιστα δυνατά.Αυτη ειναι η αληθεια. Ανειπωτη ομως απο τους αγωνιστες που απαιτουν αναδιανομη και ισες συνταξεις για Ολους!
Ξερεις τι αγωνες και ποσα παπουτσια ελιωσαν καποιοι, και λιωνουν... για να υπερισχυσει η ισοτητα στις αποδοχες? Προς τα κατω?
Και δικαιουνται να ελπιζουν ωστε να γινει απολυτως πραξη αυτο το σχεδιο. Με τοσα UFO χορευταρουδικα στη χωρα μεχρι και συνταξεις απο την Διαστημικη Εταιρεια ΜΑΣΑ θα δουμε σε λιγο. -
{mod}To νήμα θα καθαριστεί από τα προσβλητικά σχόλια και τα μέλη piliourits & harisma23 δέχονται warning για την συμπεριφορά τους.
-
Καλημέρα.
Μπορώ να μάθω ποιο είναι το σφάλμα στο οποίο υπέπεσα, ώστε να μην επαναληφθεί; -
@piliourits said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Καλημέρα.
Μπορώ να μάθω ποιο είναι το σφάλμα στο οποίο υπέπεσα, ώστε να μην επαναληφθεί;Η διαχείριση δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Παρόλα ταύτα θα απαντήσω αυτή τη φορά. Και εσύ και ο Χάρης προβήκατε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, εσύ με το "γάντι" και προβοκατόρικα (ως συνήθως) και ο Χάρης πιο αιχμηρά και με πιο άσχημο ύφος (ως συνήθως). Αυτή τη φορά η απόφαση (από τον Αντμίν) ήταν για warning και όχι κάτι πιο δραστικό. Έχουμε πει πολλές φορές, να συζητάτε αλλά κόσμια. Το κλείνω εδώ και δεν επιδέχεται πεαριτέρω συζήτησης το θέμα.
-
Το ανέκδοτο με τον πόντιο που βλέπει μια μπανανόφλουδα στο δρόμο το ξέρετε;
Βλέπει ο Πόντιος τη μπανανόφλουδα μπροστά του και λέει "ωχχχ, πάλι θα πέσω!"Ευχαριστώ κατ' αρχάς (και ειλικρινά τη διοίκηση για την επιείκεια), αλλά δε μετανιώνω για τίποτα!
Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Έχω το θάρρος των λόγων μου και των πράξεων μου. Δεν ζητώ από τη διοίκηση να αναλάβει την υπεράσπιση μου ούτε αρχίζω τα ήξεις αφήξεις για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Ξέρω ακριβώς που ξέφυγα, αλλά ξέρω και το γιατί.
Κι επειδή το ξέσπασμα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο βάσει των αρχών μου, θα το ξανάκανα! Και στο μέλλον, αν δεχτώ ξανά τέτοια αήθη προσωπική επίθεση, θα απαντήσω ανάλογα και πάλι!
-
Το ότι ο Μηχανολόγος δεν κουράζεται στην καθημερινή του εργασία όσο ο χειρωνάκτης, άρα μπορεί να την ασκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι "αήθης προσωπική επίθεση" ή ακόμη χειρότερα, ότι στο δικό του γραφείο, πίνει καφέ.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη harisma.
Έχεις δίκιο.
Ήταν δικαιολογημενη η αγανάκτηση σου και τα βρισίδια.
Δεν είναι πρόβλημα του Καπιταλισμού ότι πρέπει από δω και πέρα να δουλεύουν μέχρι να πέσουν απ τα πόδια τους οι εργαζόμενοι. -
@piliourits said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Το ότι ο Μηχανολόγος δεν κουράζεται στην καθημερινή του εργασία όσο ο χειρωνάκτης, άρα μπορεί να την ασκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι "αήθης προσωπική επίθεση" ή ακόμη χειρότερα, ότι στο δικό του γραφείο, πίνει καφέ.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη harisma.
Έχεις δίκιο.
Ήταν δικαιολογημενη η αγανάκτηση σου και τα βρισίδια.
Δεν είναι πρόβλημα του Καπιταλισμού ότι πρέπει από δω και πέρα να δουλεύουν μέχρι να πέσουν απ τα πόδια τους οι εργαζόμενοι.Ε, αφού ζητάς ταπεινά συγγνώμη θα σου απαντήσω κόσμια! Ξέρω εξάλλου πόσο ειλικρινής είναι η συγνώμη σου και η μεταμέλεια σου...
Μάλλον θα σου έκανε καλό να γινόσουν πραγματικά ειλικρινής και να έλεγες π.χ. ότι "σου επιτέθηκα προσωπικά επειδή δε σε γουστάρω, επειδή θεωρώ ότι είσαι δεξιάτζα του κερατά κι επειδή γουστάρω να καταγγέλω τα πάντα και τους πάντες" χωρίς να έχω ποτέ να προτείνω κάτι ως λύση. Το τελευταίο εκτός εισαγωγικών, γιατί δεν πρόκειται να το παραδεχτείς ποτέ στον εαυτό σου. Η αλήθεια είναι σκληρή και η αυτογνωσία δύσκολη.
Capitalism vs Communism Mother of all topics