-
δεν ειναι τα μηχανηματα αυτα κινεζιες, εχουν μια καλυτερη πιγιοτητα και αντοχες. και φυσικα καρτα που αλλαζει. και 2η ον μποαρντ που σε σωζει στη ζημια της πρωτης. γιατι πραγματι στο παλιο που ειχα καποια στιγμη μαζι με το 32 κερβντ μονιτορ που εριξα κατω και εσπασα οταν πατησα το καλωδιο hdmi που πηγαινε και στο φορητο, κατεστρεψα και τη θυρα στο αλιενγουεαρ και τη καρτα. και απο το μπάιος το γυρισα στην ον μποαρντ μεχρι να ερθει η ντελ ον σάιτ και να μου αλλαξει τη καρτα με καινουργια, δηλαδη σε μια ημερα και μαλιστα στο νοβισαντ, ειναι παν γιουροπήαν η εγγυηση. αν θα δεις εχει 5ετη ον σαιτ νεξτ μπουζινες ντέι και το καινουργιο.
φορητο πρεπει να ειναι για να ακολουθει τον γατο και στο σπιτι ή οπου αλλου βρεθει. και η χρηση του ειναι να σηκωνει 4 βιρτσουαλ ντηβελοπμεντ πι σι για βιζουαλ στουντιο και εμπαρκαντερο. και μερικους νταταμπέιζ σερβερς οπως εμ ες σι κιου ελ, σάιμπεις, ορακλ, μάρια ντιμπι, σαπ χανα. και με αναλογα δεδομενα για το τεστ-ντιμπαγκ περιβαλλον. οποτε μαντευεις και τι δουλεια κανει. και οτι οσο και να κοστιζει εχει μικρη σημασια εαν παραγει. τελος πρεπει να ειναι φορητο γιατι οπως και ενα σετ απο τα μπακαπ, τα αλλα γινονται σε ντατα σεντερ στη γερμανια οπως γινεται και το αναλογο ιματζ αυτουνου, το οχάιο και την ελλαδα, πρεπει οταν δεν ειναι σε χρηση να χωραει στο ασφαλες απο σεισμοφωτιες ερμαριο της εταιρειας. οπου και θα μπει μονιμα το προηγουμενο.
...και κατι χρηστικον. συνηθως η χρηση του θηριου γινεται στο γραφειο. για ανεση απαιτειται ενα curved 30+ Monitor, ξενιζει στην αρχη αλλα μετα βοηθαει πολυ στη παραγωγη - ειναι +10% απο τα απλα η τιμη τους. επισης απαιτειται ή ενα ντοκινγκ στέισον - που τα αλιενγουεαρ δεν εχουν - ή ενα χαμπ συσκευων thunderbolt για οθονη και περιφερειακα και τροφοδοσια. τελος μια πολυ καλα ψυχωμενη ενεργη βαση. Και παντα ενα εξτρα-εξτρα εξαιρετο σετ εισοδου. δηλαδη ενα πληκτρολογιο, ενα ποντικι και ενα μάους παντ. για τετοια αγοραστε τα διαθεσιμα αλιενγουεαρ επισης. ας πουμε το πληκτρολογιο ειναι τσαμπα σε σχεση με ενα κορυφαιο λοτζιτεχ αναλογκ ή ενα ράζερ και παρολα αυτα ειναι καλυτερο. το ιδιο το ποντικι, ακομη και το μάους παντ μη σου πω και η τσαντες μεταφορας. εξαιρετικη τιμη για την τοπ πιγιοτητα.
-
Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις για χρήση γραφείου. Εγώ δεν έχω τόσο εξελιγμένο εξοπλισμό, η εταιρεία δεν μας παρέχει τε΄τοια. Αλλά έχω ένα Dell Lattitude με 32gb RAM, 1Τ ssd, i7 και γενικά πολύ δυνατό μηχάνημα (που κάνει όμως περιξ των €2Κ και όχι των €3Κ!). Γιατί τρέχω όλο το banking software που πουλάμε στο laptop μου ώς server. Επίσης στο γραφέιο έχω docking station και μια 26' οθόνη (dell απλή όχι curved) και πληκτρολόγιο, mouse κλπ. Οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατι το χρειάζεσαι.
-
Αντε, καλοδουλευτο!!!
Θελω το παλιο!!! Στορμ, κανε πισω!
-
Ο γάτος ποτέ δεν πουλάει παλιό hardware. Το κρατάει για το μουσείο της ΔΟΥ του...
-
Ο γάτος ποτέ δεν πουλάει παλιό hardware. Το κρατάει για το μουσείο της ΔΟΥ του...
Έχεις δίκιο σε αυτό!
-
Χαχαχαχαχαχαχα
Τελειο με νοημα πολλων επιπεδων...
-
Γάτε καλοδούλευτο.
Τα VMs τα σήκωνεις, κανεις δουλειά και τα κλείνεις πάλι; Δλδ δεν είναι production μηχανήματα αλλά μόνο dev; Εκεί δεν σε έχω πιάσει.
-
ολα ταυτοχρονα παιζουν, με αλλα κονφιγκιουρέισονς απο κομπονεντς και στοχους αλλα λειτουργικα
-
Γιατί χωριστά VMs και όχι containers (αν μιλάμε ότι το κάθε ένα vm σηκώνει ένα 'server/back end')?
Απλή περιέργεια...
-
Fiverg: kubernetes μόνο.
Βρε συ τι containers χωρίς να γνωρίζεις τπτ εκ των έσω;
-
ρε συ ζωρζ τα libraries των components αλλαζουν και μπορει το ενα να μου σκισει το αλλο. ο χρονος να βρεις τι φταει ειναι πεταμενος και μπορει να κανεις ρολ μπακ ακομη και καθεμαρα. οποτες βι εμια και εχω την ησυχια μου
-
Σαν βα διαβαζεις διαλογους μεθυσμενων. Δεν καταλαναινω τιποτα.
-
Προσωπικά μόνο έτσι δουλεύω αλλά το βρίσκω κάπως too much για έναν άνθρωπο για development, για μια ομάδα σε έναν κεντρικό server ναι.
Αλλα και για απλούς containers σε docker μια χαρά κάνεις το rollback σε προηγούμενο image αν το τρέχον σου δημιουργεί θέμα. Αλλά τεσπα, μην μπαίνω σε χωράφια που δεν ξέρω, απλά μου έκανε εντύπωση η ανάγκη να σηκώνει κάποιος τόσα VM, τα οποία προφανώς απαιτούν περισσότερους πόρους.
-
xenos wrote:
Προσωπικά μόνο έτσι δουλεύω αλλά το βρίσκω κάπως too much για έναν άνθρωπο για development, για μια ομάδα σε έναν κεντρικό server ναι.
Αλλα και για απλούς containers σε docker μια χαρά κάνεις το rollback σε προηγούμενο image αν το τρέχον σου δημιουργεί θέμα. Αλλά τεσπα, μην μπαίνω σε χωράφια που δεν ξέρω, απλά μου έκανε εντύπωση η ανάγκη να σηκώνει κάποιος τόσα VM, τα οποία προφανώς απαιτούν περισσότερους πόρους.
Εγώ απλά λέω ότι δεν γνωρίζουμε (εγώ τουλάχιστον) τίποτα σχετικά με το είδος των υπηρεσιών, των αναγκών, του σχετικού κόστους κλπ της δουλειάς. Και εγώ μαζί σου, προφανώς το versioning γίνεται καλύτερα με τα images.
-
Φοράτε αυτά τα νέα ρολόγια που συνδέονται με το κινητό και έχουν διάφορες λειτουργίες ?
Μου αρέσει όπως το βλέπω απ΄ τα σάιτ το https://www.skroutz.gr/s/24952899/Huawei-Watch-GT-2-Pro-47mm-Night-Black.html#description
To έχει πάρει κανένας , ή έχει κανένας εμπειρία από τέτοια ανάλογα να μας πει .
Ενα ακόμα θέμα που έχω , είναι ότι η περίμετρος του χεριού μου είναι 24 εκ , οπότε έχω ένα θέμα με τα λουράκια , τα μπρασελέ κλπ των ρολογιών ...
Επειδή είναι κλειστά τα μαγαζιά δεν μπορώ να το δω στο χέρι μου .
Για πείτε κάτι να περάσουμε την Βλάκ Φράιντει περίοδο....
-
Εκτός κι αν το δεις φορεμένο στο χέρι σου και σου αρέσει τόσο πολύ σαν 'κόσμημα', δεν νομίζω πως αξίζουν τα λεφτά τους. Εγώ έχω αγοράσει το Gear S3 της Samsung, που η 'στεφάνη' του είναι και χειριστήριο περιστροφικό και αρκετά όμορφο σαν ανδρικό ρολόι. Τα υπέρ του ότι λειτουργεί πολύ καλά σαν hands-free για ανοιχτή συνομιλία, καλύτερα απ' τα κινητά και σε ειδοποιεί για κλήσεις στο αθόρυβο που αλλιώς ίσως έχανες και ότι παίζεις με τις προσόψεις όταν θες, κάποιοι σχεδιαστές βγάζουν ωραία γραφικά! Είχε και λουράκια ανταλλακτικά σε μεγέθη, χρώματα, σχέδια... αν βγει τρεις μέρες, βία 4 η μπαταρία (επαγωγικής φόρτισης), ανάλογα τί χρήση κάνεις, αν έχεις ανοιχτό το GPS (έχει 'πουστιες' να σου δείχνει τα βελάκια του navigation με κραδασμό...) τελειώνει πολύ γρήγορα... Αυτό που κοιτάς νομίζω πως είναι κάτι παραπλήσιο, χωρίς να το έχω ψάξει...
Παρ' όλα αυτά νομίζω πως είναι πεταμένα λεφτά στη τελική όλα τα αντίστοιχα, γιατί με περίπου 30€ παίρνεις ένα αντίστοιχο xiaomi band τελευταίο μονδέλο που κάνει τα πιο χρήσιμα πράγματα και λέει την ώρα και δεν χρειάζεται φόρτιση συνέχεια και είναι πολύ πιο 'αδιάβροχο' και δε σε νοιάζει αν το τσουγκρίσεις κάπου κλπ.
Σαν 'ανδρικό ρολόι' δεν αξίζουν τα 200αρια και 300αρια που πωλούνται, αν όχι ένα κλασικό ρολόι ίσης αξίας, πάρε καλύτερα ένα ψαγμένο Casio με bluetooth ( σειρά Edifice EQB- )που συνδέεται με το κινητό για τα βασικά, που είναι 50 φορές πιο κομψό και μπάνικο και θα το αφήσεις και στα εγγόνια σαν ρετρό ενθύμιο, και θα το φοράς μέχρι και στο ψαροντούφεκο αν κάνεις και θα ζήσει 50+ χρόνια...
Smartphone Link - Technology - EDIFICE Mens Watches - CASIO (edifice-watches.com)
-
Εγω εχω το xiaomi.....αλλα δεν υπαρχω.
Δεν μπορει να μου βρει παλμους....οποτε δεν υπαρχω για το ρολοι. Βρε καλο μου βρε χρυσο μου τιποτα....με μηδεν παλμους κυκλοφορώ.
Κάπου καπου με βρισκει και λεει ωπ νατος τον βρηκα, μετα ξανα με χανει. Πρεπει να σφυξω τοσο δυνατα που βαθουλωνει το δερμα και μοιαζω με παιδακι που φορα ρολοϊ
Ρε ταξιδευτη τι καρπος ειναι αυτος; θηριο εισαι.
Ωχ! Τι ειναι αυτο το casio....τι κανει το bluetooth....ωραιο είναι!!!!!!
-
Ωχ! Τι ειναι αυτο το casio....τι κανει το bluetooth....ωραιο είναι!!!!!!
Στην ουσία τίποτα δεν κάνει... απλά για μας που ταξιδεύουμε, παίρνει και ρυθμίζει αυτόματα την ώρα και τις αλλαγές της απ' το κινητό, δεν χρειάζεται να πατάς κουμπάκια και λεπτοδείκτες... πιθανόν και ξυπνητήρι ή χρονόμετρο ρυθμίζεται μέσω κινητού, μόνο αυτό.
Αλλά όσοι σας αρέσουν τα ρολόγια προσιτού κόστους και δεν ενδιαφέρεστε για 'επώνυμα', αν δείτε τις 'ακριβές' σειρές casio edifice (κάνα 250αρι-300αρι) θα πάθετε πλάκα με την ποιότητα κατασκευής, υλικά και εμφάνιση, κι εννοείται ίσως τα πιο ανθεκτικά και μακροβιότερα ρολόγια που μπορεί να αγοράσει κάποιος...
-
Φοράτε αυτά τα νέα ρολόγια που συνδέονται με το κινητό και έχουν διάφορες λειτουργίες ?
Μου αρέσει όπως το βλέπω απ΄ τα σάιτ το https://www.skroutz.gr/s/24952899/Huawei-Watch-GT-2-Pro-47mm-Night-Black.html#description
To έχει πάρει κανένας , ή έχει κανένας εμπειρία από τέτοια ανάλογα να μας πει .
Ενα ακόμα θέμα που έχω , είναι ότι η περίμετρος του χεριού μου είναι 24 εκ , οπότε έχω ένα θέμα με τα λουράκια , τα μπρασελέ κλπ των ρολογιών ...
Επειδή είναι κλειστά τα μαγαζιά δεν μπορώ να το δω στο χέρι μου .
Για πείτε κάτι να περάσουμε την Βλάκ Φράιντει περίοδο....
Βασίλη, η καλύτερη αγορά ως VFM αυτή τη στιγμή είναι το Huawei watch GT-2, που αγοράζεται από μεγάλες αλυσίδες (π.χ. Πλαίσιο) στα 129 Ευρώ (από 249). Πάρε ένα για να δείς αν σου πάνε τα smartwatch. Εγώ έχω το προηγούμενο μοντέλο Huawei watch GT και είμαι ευχαριστημένος.
-
Με το χέρι έχω θέμα από μικρός . Εχω σπάσει μπρασελέ , έχω κόψει λουράκια . Ασε που εκεί γύρω στα 40 όταν έκανα την αγορά του ακριβού ρολογιού , χρειάστηκε να δώσω 200 ευρώ για να βάλω συμπληρώματα στο ατσάλι - χρυσό μπρασελέ , για να χωράει στο χέρι μου...
Το καλό ήταν ότι πηγαίνοντας κόντρα σε συμβουλές διαφόρων που το έπαιζαν γνώστες , δεν πήρα το υποβρύχιο που έπαιρναν όλοι , αλλά το μάτι της τίγρης , που μετά καταργήθηκε και έγινε συλλεκτικό και έτσι πριν 2-3 χρόνια το πούλησα 20 % πάνω από όσο το είχα αγοράσει στα τέλη του 90 ...
Επειδή όμως κινούμαι ενίοτε και με τα μέσα , δεν θέλω να έχω χτυπητό ρολόι πάνω μου ,ούτε θέλω να το έχω στο κουτί .
Ετσι έφυγε , τώρα έχω ένα που είχα πάρει παλιά μετρίας τιμής , αλλά πρακτικά δεν φοράω , γιατί και αυτό είναι οριακό στο μπρασελέ .
Είχα παλιά αυτά τα μεγάλα Κάσιο , αλλά τώρα είδα αυτά φορεμένα και μου αρέσουν . Δεν χτυπάνε στο μάτι , δεν κοστίζουν πολλά , έχουν και τα ιατρικά να τα ψιλοκοιτάμε...
Λαπ λένε ότι ιδρώτας και πολλές τρίχες στα χέρια , δεν τα αφήνουν να πάρουν δεδομένα .
Χάρη το ΠΡΟ μου αρέσει περισσότερο από το απλό και η διαφορά τιμής , αφού αποφάσισα να τα δώσω δεν είναι σημαντική .
Το θέμα παραμένει αν χωράει στο χέρι μου .
Θα πάω σε κανένα Γερμανό να το δω , αλλιώς θα περιμένουμε το άνοιγμα ...
Ξέρετε γενικά είναι δύσκολο να βρεις λουράκια στο μέγεθος που θέλω , όπως έχω πρόβλημα στην Ελλάδα με τα παπούτσια που φοράω 47 φαρδύ...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]