-
Δεν θυμάμαι πότε το Rallye να έχει τάσια. Πάντα είχε αυτήν την μεταλλική ζάντα. Τα quicksilver που έφτασαν νομίζω να έχουν και διπλό αερόσακο είχαν πλαστικά τάσια.
Αυτό είναι το τελευταίας γενιάς πριν την λήξη της παραγωγής. Το καταλαβαίνεις από το προσκέφαλο του καθίσματος.
-
@lap said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Δεν θυμάμαι πότε το Rallye να έχει τάσια. Πάντα είχε αυτήν την μεταλλική ζάντα. Τα quicksilver που έφτασαν νομίζω να έχουν και διπλό αερόσακο είχαν πλαστικά τάσια.
Αυτό είναι το τελευταίας γενιάς πριν την λήξη της παραγωγής. Το καταλαβαίνεις από το προσκέφαλο του καθίσματος.
Όλα μαζεμένα, 1,3 8v, 1,6 8v, 1,6 16v
-
Ποτέ δεν το είχα δει. Τελικά υπάρχει. Είναι σίγουρα ραλλακι; Τι έλεγε το άρθρο;
Για βάλτο
-
Ποτέ δεν το είχα δει. Τελικά υπάρχει. Είναι σίγουρα ραλλακι; Τι έλεγε το άρθρο;
Για βάλτο
-
Μπράβο τα θυμάσαι καλά.
Αηδία με τα τάσια. Ακόμα και με τις μαύρες χωρίς αυτά είναι καλύτερο.
Προσωπικά έχω δει πολλά ραλλακια, ποτέ όμως με τάσι
-
Μπράβο τα θυμάσαι καλά.
Αηδία με τα τάσια. Ακόμα και με τις μαύρες χωρίς αυτά είναι καλύτερο.
Συμφωνώ, είχα δει κίτρινο με αυτή τη μαύρη και ήταν πολύ ωραίο αν και πιστεύω ότι το καλύτερο by far χρώμα ήταν το μπλε με τη λευκή σιδερένια.
Υγ. Από τα 10 έχω γράψει ώρες και ώρες μελέτης με περιοδικά αυτοκινήτου. Όλη μέρα στο χέρι τα είχα, ειδικά των 90s τα ξέρω απέξω.
-
Θυμάμαι μια δοκιμή ενός χρυσάφι gti το οποίο αν θυμάμαι καλά ως έξτρα έπαιρνε ακόμα και πλευρικούς αερόσακος. Μιλάμε για 106 με πλαϊνούς αερόσακους. Επίσης θυμάμαι 5.200.000 δρχ να λέει πως κόστιζε.
Ήταν αν θυμάμαι καλά σε χριστουγεννιάτικη δοκιμή των 4 τροχών σε πίστα με τα καλύτερα από κάθε κατηγορία.
Το θυμασαι; -
@georgemit said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
@racefun1971 said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Αγοράστηκε από τη σύζυγο το 2000 (29 ετών τότε) φέτος ήρθε η ώρα να παραδώσουμε πινακίδες και να μείνει στο πάρκινγκ.Είναι το 16βάλβιδο που έβγαινε με τάσι και τη ζάντα άβαφτη έτσι;
Τη βάψατε; Θυμάμαι το άρθρο των 4Τ που αναρωτιόταν ποιος έξυπνος σκέφτηκε να βάλει τάσι στην πανέμορφη ζάντα του 8V και έδιναν οδηγίες βαφής με σπρέι για βαφή ψυγείων.Η σύζυγος πριν από αυτό είχε το Rallye 1.3. Αυτά έβγαιναν με τάσια και μαύρες ζάντες. Στην τιμή τότε αντί να τις βάψεις είχε η Peugeot λευκές. Είναι και η μοναδική αλλαγή που έγινε. Το 2008 ήθελε να το δώσει για να πάρει MX-5 (το έχουμε και αυτό) και τελικά το κράτησα.
-
Θυμάμαι μια δοκιμή ενός χρυσάφι gti το οποίο αν θυμάμαι καλά ως έξτρα έπαιρνε ακόμα και πλευρικούς αερόσακος. Μιλάμε για 106 με πλαϊνούς αερόσακους. Επίσης θυμάμαι 5.200.000 δρχ να λέει πως κόστιζε.
Ήταν αν θυμάμαι καλά σε χριστουγεννιάτικη δοκιμή των 4 τροχών σε πίστα με τα καλύτερα από κάθε κατηγορία.
Το θυμασαι;Πλαινούς δεν είχε, μόνο το Gti είχε συνοδηγού (πέθανε σαν άντρας) και ηλεκτρικούς καθρέφτες. 10.800 χωρίς A/C, 12.400 με A/C. Έχω ακόμη τις προσφορές από Automotivo στην Καλλιθέα.
-
This post is deleted! -
Καταπληκτικό αυτοκίνητο το 306 fl και πανέμορφο!
Απορία όλων γιατί η peugeot δε του δάνεισε τον 1.6 120 του 106. Θα το απογείωνε. Βέβαια πολλοί την έκαναν μόνοι τους τη μοντίφα. -
@georgemit said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Καταπληκτικό αυτοκίνητο το 306 fl και πανέμορφο!
Απορία όλων γιατί η peugeot δε του δάνεισε τον 1.6 120 του 106. Θα το απογείωνε. Βέβαια πολλοί την έκαναν μόνοι τους τη μοντίφα.Και εγώ για αυτό το κρατάω... μήπως κάποια στιγμή το αποφασίσω...
Από ότι λένε πάντως το 8 βαλβιδο των Rallye μπαίνει χωρίς καμμία μετατροπή.
Τα 16v θέλουν κάτι μερεμετια. -
Νοσταλγια
Εποχες που η Πεζω εβγαζε αμαξαρες και με .... τιμαι λογικαι -
Είχα μπλέ Ραλλάκι 1,6 8v . Πέρασε τα πάντα.. Πρώτη μάπα μετατροπή με άγριο εκκεντροφόρο #apo_gallia . Δεύτερη μετατροπή με 16v μοτερ από Saxo και σκάλισμα στον Σιδεράτο, έβγαλε πολλή δύναμη. Όσο το είχα κόστισε άλλες 3 φορές σε μόντες και κυρίως χρήση. Μια ντουζίνα τετράδες φάγαμε εκείνη την εποχή από 98 μέχρι και το '01 αν δε με απατά η μνήμη μου.
Το τροπέτιασε ένας γκαβός δάσκαλος μέρα μεσημέρι που βγήκε από στόπ και με εμβόλισε στο Περιστέρι που ήμουν για δουλειά..
Δε θα γράψω ποτέ για αυτό το αμάξι.. αν τα βάλω όλα κάτω θα βγούν τόμοι, ειδικά τις ιστορίες και το mentality της εποχής. Σίγουρα όμως είναι αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από τα υπόλοιπα for ever
-
Νοσταλγία από τα νιάτα μας! Πάντα προτιμούσα τα αντίστοιχα Renault Sport, αλλά και τα Πεζάκια ήταν ωραία παιχνίδια, αν και πιο επικίνδυνα.
ΥΓ: Η Μουτόν ή η Φαμπιάτου είναι η σύζυγός σου ρε φίλε;
-
@mastoras78 said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Είχα μπλέ Ραλλάκι 1,6 8v . Πέρασε τα πάντα.. Πρώτη μάπα μετατροπή με άγριο εκκεντροφόρο #apo_gallia . Δεύτερη μετατροπή με 16v μοτερ από Saxo και σκάλισμα στον Σιδεράτο, έβγαλε πολλή δύναμη. Όσο το είχα κόστισε άλλες 3 φορές σε μόντες και κυρίως χρήση. Μια ντουζίνα τετράδες φάγαμε εκείνη την εποχή από 98 μέχρι και το '01 αν δε με απατά η μνήμη μου.
Το τροπέτιασε ένας γκαβός δάσκαλος μέρα μεσημέρι που βγήκε από στόπ και με εμβόλισε στο Περιστέρι που ήμουν για δουλειά..
Δε θα γράψω ποτέ για αυτό το αμάξι.. αν τα βάλω όλα κάτω θα βγούν τόμοι, ειδικά τις ιστορίες και το mentality της εποχής. Σίγουρα όμως είναι αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από τα υπόλοιπα for ever
#Kagkouras_apo_ta_lidl
-
@realzeus said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Νοσταλγία από τα νιάτα μας! Πάντα προτιμούσα τα αντίστοιχα Renault Sport, αλλά και τα Πεζάκια ήταν ωραία παιχνίδια, αν και πιο επικίνδυνα.
Μια που λέμε νοσταλγία ΑΥΤΟ ήταν αμάξι για να ζηλέψουν μερικοί
-
@realzeus said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Ήταν πιο ακριβά όμως. Γενικά πάντα μας άρεσαν τα μικρά αυτοκίνητα άσχετα αν τώρα έχω 5 μέτρα λαμαρίνα. Εκείνα τα χρόνια αν ήσουν απο 18 -30 και τα οικονομικά δεν έφταναν έπαιρνες rallye, αν πήγαινες ψηλότερα κανένα vag η τάπερ ακόμη και miata και αν έφτανες κοντά στα 50.000 υπήρχαν και τα evo, impreza,s2000.
Μην κοιτάς τώρα 20 χρόνων ο άλλος και βρίσκεται σε δίλημμα i10 η yaris. Παλαιότερα πίστευα η δική μας ηλικία 50αρηδες σήμερα ήταν και η πιο αδικημένοι αυτοκινητιστικα. Δεν είχαμε ζήσει τις εποχές με τις alfa που σήκωναν τροχό και οι περισσότεροι μεγάλωσαν σε κάτι άθλια αυτοκίνητα 1200 κυβικά. Εμένα ο πατέρας μου ήταν εξαίρεση είχε φέρει από Γερμανία Mercedes 200 (το έχω ιστορικό ακόμη) τα περισσότερα Σαββατοκύριακα τα περνούσαμε πλένοντας το αυτοκίνητο για να συνοδεύσουμε νύφες και γαμπρούς στην εκκλησία που δεν είχαν αυτοκίνητο. ( Πολλοί πήγαιναν στην εκκλησία με ταξί). Γίνεται λοιπόν το γύρισμα και μπορεί να μην ζήσαμε τις alfa αλλά πήξαμε στα evo, type r, s2000, impreza wrx, και ένα σωρό άλλα. Αν το έχω μετανιώσει για τότε ήταν που πήγαινα στον Σαρακάκη και δεν έκανα το βήμα για evo. Κάποια στιγμή είχε ένα τελευταίο s2000 στην βιτρίνα με τιμή 35-37.000. Φτιάχναμε το σπίτι τότε με την σύζυγο και είχαμε έξοδα, είχα πάντα και καλό εταιρικό, έλειπα τότε και συχνά από τη χώρα λόγω δουλειάς. Αλλά ακόμη το μυαλό το 'χω εκεί. -
@racefun1971 said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Αγοράστηκε από τη σύζυγο το 2000 (29 ετών τότε) φέτος ήρθε η ώρα να παραδώσουμε πινακίδες και να μείνει στο πάρκινγκ.Φαίνεται άψογο!!
Εγώ είμαι στην αντίθετη κατάσταση, να το ξαναβγάλω από το πάρκινγκ στο δρόμο -
Φαίνεται άψογο!!
Εγώ είμαι στην αντίθετη κατάσταση, να το ξαναβγάλω από το πάρκινγκ στο δρόμοΉταν πάντα στεγασμένο οπότε έχει κρατηθεί αρκετά καλά. Το χρώμα είναι το εργοστασιακό με όλα τα αυτοκόλλητα. Έχει ακόμη τους εργοστασιακούς πολλαπλασιαστές και αντλία βενζίνης λάδι δεν καίει, και ανεβάζει ακόμη μέχρι κόφτη 7200. Για εμένα δεν είχε νόημα πια, έχω και αλλά αυτοκίνητα συν ένα εταιρικό. Τα τελευταία χρόνια δεν έκανε πάνω από 1000-1500 χλμ το χρόνο και λίγο πολύ ήθελα κάνα 1000αρι ευρώ. 250 σήμα, ασφάλειες, ΚΤΕΟ, λάδια. Η φωτογραφία αυτή ήταν το τελευταίο ταξίδι τον Φεβρουάριο στην Κατάρα.
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!