-
Λαμβάνουν υπόψιν αν αυτός που είναι στον δρόμο που έχει το εξαφανισμένο στοπ, είναι κάτοικος της περιοχής και 'αρα' έχει 'γνώση' της ύπαρξης ή μη της σχετικής πινακίδας.
-
Δίκαιο ακούγεται σε ένα βαθμό
αλλά από την άλλη η λογική του δικαστηρίου ποιά είναι;Ο κάτοικος της γειτονιάς υπακούει σε ρυθμίσεις κυκλοφορίας διαφορετικές από τον μη κάτοικο;
Και πόσο είναι αυτό επικίνδυνο;Ή μήπως ο κάτοικος της γειτονιάς οφείλει να μυρίζει τα νύχια του
για να ξέρει ότι ένα διακστήριο ίσως θεωρήσει για κείνον μόνο θέσφατο ένα stop που δεν υπάρχει
επειδή και μόνο είναι ο ίδιος γείτονας;Αν η δικαιοσύνη λειτουργεί με αυτό τον τρόπο,
δεν πάμε καλά.
Το μόνο τεκμήριο είναι η πραγματική αποτύπωση των συνθηκών του ατυχήματος τη στιγμή του τροχαίου.Η ελλιπής ή εσφαλμένη σήμανση είναι ευθύνη των αρμοδίων.
Και αν ήθελε το δικαστήριο ποτέ,
μαζί με την εκδίκαση του τροχαίου ας έστελνε μια αναφορά για τους αρμόδιους
για παραμέληση καθήκοντος και αμέλεια σε πρόκληση ατυχήματος. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Λαμβάνουν υπόψιν αν αυτός που είναι στον δρόμο που έχει το εξαφανισμένο στοπ, είναι κάτοικος της περιοχής και 'αρα' έχει 'γνώση' της ύπαρξης ή μη της σχετικής πινακίδας.Παιδια, μη με μπριζωνεται κι αλλο...Δεν υπαρχει 'γνωση' της πινακιδας. ή υπαρχει η πινακιδα και δημιουργει υποχρεωση και ευθυνη σε αυτον που τη βλεπει μπροστα του, ή δεν υπαρχει και δεν μπορεις σε καμμια περιπτωση να του την καταλογισεις.
Μη ξεχνατε οτι η μερικη ευθυνη που μπορει να δωθει στον εξ δεξιων, με τη παραπανω (μη)λογικη, δεν πληρωνεται πχ απο το δημο που δεν φροντισε τη πινακιδα, αλλα χρεωνεται στη τσεπη του (αυτου που ειναι απο δεξια και κατ'εσας θα επρεπε με μια μαγικη ενοραση να 'γνωριζει' για τη πινακιδα). Δεν γινεται να χρεωνουμε καποιον που δεν φταιει σε τιποτα, 'επειδη ακουγεται πιο δικαιο' για αυτο που 'ηξερε οτι εκει υπηρχε πινακιδα' ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕ:
ο 'κατοικος' της περιοχης που 'ηξερε' οτι ο αλλος εχει ΣΤΟΠ, ΟΦΕΙΛΕΙ να δει οτι αυτη τη στιγμη που φτανει στη διασταυρωση, δεν υπαρχει πια η πινακιδα που τον δικαιλογει να περασει πρωτος ενω απο αριστερα. Για αυτο το λογο και για να μη σταματαμε τσαμπα στις διασταυρωσεις ενω υπαρχει σημανση που μας επιτρεπει να περασουμε, εχουν διαφορετικο σχημα ΜΟΝΟ οι τρεις πινακιδες που ρυθμιζουν προτεραιοτητα. Για να τις καταλαβαινει και αυτος που ερχεται απο το καθετο δρομο και τις βλεπει απο πισω:
Αν υπαρχει δικαστης που εχει αποφασισει ετσι, τοτε ειναι πανιβλακας και ηλιθιος.
-
Δε μπορεί να βασίζεται ένα δικαστήριο στην λογική 'υπήρχε αλλά την πήραν' οπότε ο οδηγός που θα είχε το στοπ έπρεπε να σταματήσει η μη επειδή κάποτε υπήρχε και υποθέτουμε ότι την έχει απομνημονεύσει. Δηλαδή εγώ που δεν είμαι από εκεί να μυρίσω τα νύχια μου ότι υπήρχε στοπ; Και που ξέρει ο οδηγός ότι η αφαίρεση της πινακίδας δεν είναι μέρος του ανασχεδιασμού του δρόμου και όχι μια βουτηγμένη πινακίδα; Στο κάτω κάτω αυτά αλλάζουν κατά καιρούς. Αν υπήρχε στα χαρτιά πινακίδα και τώρα δεν υπάρχει, υπεύθυνος είναι ο δήμος ή όποιος βάζει τις πινακίδες για αμέλεια, όχι ο οδηγός που δε σταμάτησε σε ανύπαρκτο στοπ,οπότε ορθά ισχύει η από δεξιά προτεραιότητα σε αυτή τη περίπτωση. Πιθανότατα θα έπρεπε να θεωρηθεί ο δήμος υπαίτιος για πρόκληση ατυχήματος, όχι οι οδηγόι ή έστω να έχουν περιορισμένη ευθύνη καθώς το ατύχημα προκλήθηκε από αμέλεια του δήμου. Πάντως το θέμα με το στοπ είναι προβληματικό, ούτε εγώ μπορώ να βασίζομαι στο αν θα δω από πίσω τη πινακίδα στον κάθετο δρόμο για να ξέρω ότι έχω προτεραιότητα. Θα έπρεπε να πάει πακέτο στοπ στον κάθετο και δρόμος προτεραιότητας στον δρόμο μου σε κάθε διασταύρωση, αν δε δω σήμα τότε να θεωρώ από δεξια προτεραιότητα μόνο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν υπαρχει δικαστης που εχει αποφασισει ετσι, τοτε ειναι πανιβλακας και ηλιθιος.Εδώ υπάρχει πλημμελειοδίκης που 'αποφάσισε' ότι ο Σώρρας δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και όντως φαίνεται να έχει στη κατοχή του 600δις ευρώ, τι να λέμε τώρα
Αν και νομίζω ότι η εξήγηση για τέτοιες αποφάσεις είναι πολύ πιο 'απλή'
-
Παρακατω θα βαλω συνηθειες που ακολουθω στην οδηγηση μου κ πιστευω οτι βοηθανε να παραμενουμε ηρεμοι στους δρομους,ασχετα αν τα γραφει ο ΚΟΚ η οχι,καποια ειναι σαν αγραφοι νομοι για εμενα.
Κινουμενος στην εγνατια στο οριο με 130χλμ εαν ειμαι τερμα αριστερα κοιταω πισω για να κανω στην ακρη σε αυτον που τρεχει παραπανω απο εμενα εστω κ εκτος οριων,σε αλλαγη λωριδας φλας κ να μην χωθω αποτομα κ αναγκασω αλλο αμαξι στα φρενα κ στα γαλλικα .
Περιμενοντας στο φαναρι με κοκκινο δεν κλεινω την εισοδο η εξοδο του δρομου διπλα σε εμενα ετσι να μπορει να στριψει οποιος θελει κ να μην κολλαει η κινηση στο φαναρι που εχει πρασινο.
Δεν κλεινω διαβασεις δεν παρκαρω επανω στα πεζοδρομια σε θεσεις αναπηρων(εκει παρκαρουν οι εγκεφαλικα αναπηροι)η μπροστα σε εισοδους σουπερ μαρκετ κ ενω εχει 10αδες θεσεις.
Σε διασταυρωσεις που εχω στοπ η παραχωρω προτεραιοτητα ΣΤΑΜΑΤΑΩ κ περιμενω δεν χωνομαι σα να μην πω .
Χαμηλωνω την μεγαλη σκαλα των φωτων,απορω με καποιους που αργουν να την σβησουν δεν το προσεχουν η απλα δεν τους νοιαζει?Προβολακια ανοιχτα μονο σε ομιχλη η οταν δεν εχω αμαξι απεναντι μου η ακομα κ μπροστα μου ωστε να ενοχλω.
Δεν ειμαι ο τελειος οδηγος εχω κανει λαθη κ παραβασεις κ εγω ειδικα σαν πιο νεος,μετα απο τοσα χρονια στο δρομο ομως εχω γινει καλυτερος κ πιο προσεκτικος γιατι το θελω κ δεν βαζω τον εγωισμο μου πανω απο ολα. -
Όλο κακές συνήθειες εισαι φίλτατε....χαλάς την πιάτσα....
-
Παράδοση διπλώματος μέχρι να μάθεις να οδηγίας σαν έλληνας οδηγός.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
κατάντια - ξεφτίλα οσο δέν πάει - φίλε μου αμέα νά τόν τσακίσεις σέ δικαστήρια κ μηνύσεις τόν αλήτη - τραμπούκο
Youtube Video – [00:13..] -
Στην Πατρα γενικα δεν ειναι καλα οι οδηγοι. Τρεχουν απιστευτα πολυ σε μερη που ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει ανθρωπος, μηχανακι κλπ. Οι ντελιβεραδες βγαινουν απο στενά χωρις να κοιταξουν. Αρκετα φαναρια εδω και καιρο δεν δουλευουν . Γενικα δειχνουν μια πολυ μεγαλη νευρικοτητα. Επισης διπλοπαρκαρουν κλεινοντας ολοκληρες λωριδες κυκλοφοριας. Φυσικα οι θεσεις ΑμεΑ ειναι σαν να μην υπαρχουν διοτι σιγουρα καποιος θα εχει παρκαρει. Μιλαμε για την υπερτατη ξεφτυλα του ανθρωπινου ειδους ο συγκεκριμενος.
-
Ο συγκεκριμένος υπάνθρωπος χρειάζεται σπάσιμο τα ποδάρια για να ψάχνει και αυτός μετά να βρει πάρκινγκ σε θέση ΑΜΕΑ. Δυστυχώς είναι συνήθεια του homus neoellinopithikous να παρκάρει σε θέσεις ΑΜΕΑ συν τις άλλες αλητείες που βλέπουμε κάθε μέρα στους δρόμους.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Στην Πατρα γενικα δεν ειναι καλα οι οδηγοι. Τρεχουν απιστευτα πολυ σε μερη που ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει ανθρωπος, μηχανακι κλπ. Οι ντελιβεραδες βγαινουν απο στενά χωρις να κοιταξουν. Αρκετα φαναρια εδω και καιρο δεν δουλευουν . Γενικα δειχνουν μια πολυ μεγαλη νευρικοτητα. Επισης διπλοπαρκαρουν κλεινοντας ολοκληρες λωριδες κυκλοφοριας. Φυσικα οι θεσεις ΑμεΑ ειναι σαν να μην υπαρχουν διοτι σιγουρα καποιος θα εχει παρκαρει. Μιλαμε για την υπερτατη ξεφτυλα του ανθρωπινου ειδους ο συγκεκριμενος.Δηλαδή στις άλλες πόλεις είναι όλα οκ;;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Στην Πατρα γενικα δεν ειναι καλα οι οδηγοι. Τρεχουν απιστευτα πολυ σε μερη που ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει ανθρωπος, μηχανακι κλπ. Οι ντελιβεραδες βγαινουν απο στενά χωρις να κοιταξουν. Αρκετα φαναρια εδω και καιρο δεν δουλευουν . Γενικα δειχνουν μια πολυ μεγαλη νευρικοτητα. Επισης διπλοπαρκαρουν κλεινοντας ολοκληρες λωριδες κυκλοφοριας. Φυσικα οι θεσεις ΑμεΑ ειναι σαν να μην υπαρχουν διοτι σιγουρα καποιος θα εχει παρκαρει. Μιλαμε για την υπερτατη ξεφτυλα του ανθρωπινου ειδους ο συγκεκριμενος.
Δηλαδή στις άλλες πόλεις είναι όλα οκ;;
Προφανως και οχι... Αλλα εγω στην Πατρα ζω και στην Πατρα οδηγω κατα 90%. Αρα για αυτην εχω στοιχειοθετημενη αποψη.
-
Δεν έχουμε ακούσει τον αντίλογο αλλά αν είναι έτσι όπως τα διηγείται ο άνθρωπος, τότε νομίζω πως δε χωρούν σχόλια.
Προσωπικά δε με ξαφνιάζει...κάθε μέρα γίνονται παντού παρόμοια περιστατικά τα οποία δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.Υπάρχουν γύρω μας πολλοί επικίνδυνοι με μυαλό αμοιβάδας, πράγμα το οποίο δυστυχώς πρέπει να αποδεχτούμε μαθαίνοντας να ζούμε μ'αυτό. -
Οποιος εχει ζησει τη Πατρα, προσωπικα μετα απο τοσα χρονια που εζησα εκει Πατρινος νιωθω και οχι Αθηναιος, καταλαβαινει και ξερει για τι χυμα πολη μιλαμε σε καθε επιπεδο και τι τζαμπα μαγκες εχει... Εχει αλλα καλα ομως ευτυχως.
Σε προσωπικο επιπεδο εχει τυχει εν κινησει να με παρουν στο κυνηγι 3 φορες επειδη αντεδρασα σε καραμπινατη-δολοφονικη μαλακια.. Μιλαμε για απεριγραπτα σκηνικα.. Να τηλεφωνω εν κινησει εκει που πηγαινα για να ναι εξω μετα φτυαρια... Ο αλλος κατεβηκε να με κυνηγησει. Με τη μονη διαφορα οτι εγω ειχα αμαξι και εκεινος ηταν πεζος.. Στη μεση του πουθενα στο Καστριτσι εντωμεταξυ Να εχει μπει στο αναποδο ρευμα αλλος και να ερχεται επιτηδες προς τα πανω μου μεχρι να κοψω τελειως και να χασκογελαει Στην εθνικη να παταει τερμα γκαζι ενω τον προσπερναγα. 2 φιλους τους εγκατελλειψαν μετα απο τροχαιο με βεσπες. Στη μια περιπτωση σε παρανομη αναστροφη και στην αλλη σε σφαξιμο στοπ. Ευτυχως τα παιδια δε παθαν τιποτα.
Αν παρακολουθησετε τοπικα νεα, μιλαμε για σφαγη στους δρομους της Πατρας και της Αχαιας γενικοτερα. Ειχα καθηγητη ο οποιος ειναι και ορκωτος πραγματογνωμονας τροχαιων. Ο ανθρωπος εχει προβλημα με το στομαχι του πια... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οποιος εχει ζησει τη Πατρα, προσωπικα μετα απο τοσα χρονια που εζησα εκει Πατρινος νιωθω και οχι Αθηναιος, καταλαβαινει και ξερει για τι χυμα πολη μιλαμε σε καθε επιπεδο και τι τζαμπα μαγκες εχει... Εχει αλλα καλα ομως ευτυχως. [emoji106]Τα αλλα καλα που λες ειναι για το ετερο φυλο? Αληθευουν αυτα που ακουγονται?
-
Και αυτα αλλα και ο τοπος ο ιδιος και γυρω γυρω και η ζωη με τον ρυθμο της.
-
http://www.zougla.gr/automoto/paraxena/ ... e8niki-odo
-
https://www.facebook.com/Masternews.gr/ ... 401283052/
-
Και έλεγα ότι στη Θεσσαλονίκη είναι περίεργα... Στην Πάτρα εκτός συναγωνισμού μου φαίνεται.
Το σπορ εδώ είναι πάντως η παράνομη στάθμευση σε κάθε γεύση. Σε λεωφορειόδρομους, σε νησίδες, σε διαβάσεις, σε στάσεις αλλά κυρίως διπλο-τριπλοπαρκαρίσματα. Και δεν συζητώ για περιόδους εορτών. Από ολόκληρη Τσιμισκή μένει 1 λωρίδα από τα τριπλοπαρκαρισμένα ! Αλλά η αστυνομία γράφει μόνο εκεί που έχει κάρτες, τα άλλα δεν τους ενδιαφέρουν φαίνεται.
Ζώο 1 : βράδυ με ψιχάλα στην 3ης Σεπτεμβριου στο ύψος του Αλεξάνδρειου. Στο τέρμα εκεί σταθμευμένα 2 λεωφορεία τύπου φυσούνας. Έχω μόλις στρίψει από την Εγνατία και είμαι στην αριστερή λωρίδα με χαμηλή ταχύτητα ευτυχώς, λόγω βροχής. Ξαφνικά ενώ είμαι 10 μέτρα πίσω του, χωρίς να βγάλει φλας (και μάλλον χωρις να κοιτάξει) το πίσω λεωφορείο ξεκινά και βγαίνει στο ρεύμα μου, πέφτω στα φρένα, μπλοκάρουν (το αμάξι δεν έχει abs), στρίβω και πέφτω στην κεντρική νησίδα και με σταματά το κράσπεδο (είπαμε, χαμηλή ταχύτητα). Ευτυχώς ζημιές δεν υπήρξαν. Φυσικά ούτε που σταμάτησε.
Ζώο 2 : Μεσημέρι στο φανάρι του ΙΚΕΑ (οδηγούσε φίλος), είμαστε να περάσουμε απέναντι στην τότε ηλεκτρονική. Ξαφνικά νιώθουμε ένα μπαμ από πίσω, ένα λεωφορείο ήθελε να στρίψει δεξιά και δεν υπολόγισε σωστά το κενό. Και μας έβρισε ότι τον εμποδιζουμε και εξαφανίστηκε. Ευτυχώς και πάλι χωρις ζημιές.
Ζώο 3 : Πρωϊ Σαββάτου σε ένα φανάρι στην Πυλαία, μπορστά το λεωφορείο, με το που ξεκινά και στρίβει πετάει μια μπανανόφλουδα πίσω. Καλά που δεν ήταν κανένα μηχανάκι.
Γενικά η άποψη μου για τους οδηγούς του ΟΑΣΘ είναι η χειρότερη. Αντίθετα με του ΟΑΣΑ. Τουλάχιστον για την οδήγησή τους.
Και ένα ποδηλατικό : ποδηλάτης με πλήρη εξάρτυση κατεβαίνει την κεντρική Χαριλάου - Πανοράματος, με ταχύτητα (για ποδήλατο), παραβιάζει το κόκκινο στο 1ο φανάρι μετά την περιφερειακή προς Πυλαία. Από εκεί δεξιά βγαίνουν συχνά αυτοκίνητα και δεν έχει καλή ορατότητα. Αν έβγαινε κανείς θα τον πλήρωνε κιόλας.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]