-
Εχθές το βράδυ στην Κηφισίας,στο ρεύμα προς Αθήνα,Peugeot 206 Cabrio ασημί χρώμα,εκινείτο με αναμένο το πίσω φως ομίχλης.Μου είχε βγάλει τα μάτια μέχρι να τον προσπεράσω...Δεν το καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι για ειδικές περιστάσεις;Όπως και τα φώτα ομίχλης που τα ανάβουν το καλοκαίρι,αλλά όταν βρέχει καταρρακτωδώς το χειμώνα,ημέρα,δεν τα ανάβουν διότι δεν έχει..νυχτώσει...
-
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να το άναψε κατά λάθος. Στη βροχή δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν πρέπει να ανάβουν.
-
Ειδικά καλαμάτα έχει πολύ περίεργη σήμανση. Θέλει προσοχή, ειδικά καλοκαίρι.
-
Στα peugeot τα φωτα ομιχλής αναβαουν οταν γυρισεις ενα διακοπτακι προς τα μπροστα, το οποιο βρισκεται πανω στο χειριστηριο του φλας.
Αν το πας μια φορα μπροστα αυτο επανερχεται μονο του στην αρχικη του θεση και έτσι εχεις ενεργοποιησει τα μπροστινα φωτα ομιχλης . Αν το ξανακανεις αλλη μια τοτε αναβει και το πισω φως ομιχλης.
Πολλοι το γυριζουν μια και μετα ξεχνιουνται και το ξανακανουν αργοτερα και ετσι αναβει και το πισω.
Γαλλοι........τι να πεις;;;;
-
Στα peugeot τα φωτα ομιχλής αναβαουν οταν γυρισεις ενα διακοπτακι προς τα μπροστα, το οποιο βρισκεται πανω στο χειριστηριο του φλας.
Αν το πας μια φορα μπροστα αυτο επανερχεται μονο του στην αρχικη του θεση και έτσι εχεις ενεργοποιησει τα μπροστινα φωτα ομιχλης . Αν το ξανακανεις αλλη μια τοτε αναβει και το πισω φως ομιχλης.
Πολλοι το γυριζουν μια και μετα ξεχνιουνται και το ξανακανουν αργοτερα και ετσι αναβει και το πισω.
Αναβουν ομως και οι αντιστοιχες ενδειξεις στο καντραν , οποτε ειναι ζωα αυτοι που δεν το καταλαβαινουν.....
-
Σημερα το βραδυ,σε κεντρικοτατο σημειο της Καλαματας...Ερχομαι απο δρομο με προτεραιοτητα και εξ αριστερων μου πιτσιρικας με τελευταιας γενιας μαυρο Ιμπιζα γεματο κοσμο και πινακιδα Αττικης σφαζει τεραστιο,σαν την κεφαλα του STOP.
Μαλιστα με κοιταζε με απορια γιατι δε σταματησα πιο πριν...Αντε να του ελεγα οτι πατησα φρενο στιγμιαια κανοντας εικονα να του ερθει πλαϊνη στουκα απο Ε34,1750 κιλα ερμα.(μαζι μ'εμενα 1850).
Οπως εγραψε και καποιος παραπανω εχουν αποβλακωθει τα πιτσιρικια,μαζι με τους γονεις τους απ'ο,τι φαινεται.
-
Είναι η τέταρτη φορά που αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις άδειες κυκλοφορίας του υπουργείου από τα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου, την πρώτη φορά ένα citroen visa 650cc πίσω στις αρχές του 90 από την μεταβίβαση είχαν γράψει (χειρόχραφα) ένα S απο τον αριθμό πλαισίου σε 5, κρατικό ΚΤΕΟ, ταλαιπωρία και εν τέλη διόρθωση, η δεύτερη και η τρίτη φορά αποτελεί μυστήριο έγινε λάθος στον αριθμό κινητήρα σε καινούργια αυτοκίνητα από την ίδια αντιπροσωπία της Θεσσαλονίκης σε 106 rallye 8v, 106 rallye 16v, μάλλον ήταν δυσλεκτικός ο υπάλληλος της διορθώθηκαν άμεσα εντός 24ώρου , η τέταρτη με έχει βγάλει από τα ρούχα μου,πριν από δύο χρόνια παραλίγο να με κόψουν στο ΚΤΕΟ γιατί δεν είχε σωστά γραμμένο τον κωδικό του κινητήρα η άδεια, αντί του 271940 είχε 2719 (mercedes sport coupe)τέλος πάντων αφού μεσολάβησε ο τεχνικός προϊστάμενος και εφόσον ο Μ271 βγαίνει μόνο 1800 cc με πέρασε και το έγραψε σαν παρατήρηση, πάω τον Ιούνιο στην Θέρμη κάνω αίτηση παραδίδω άδεια, με λένε θα πάει Αθήνα σε ένα μήνα έλα να την πάρεις, η άδεια ήρθε μετά από 70 μέρες, την Παρασκευή την πήρα από Δευτέρα περνάω ΚΤΕΟ, λοιπόν τα σαΐνια της Αθήνας έγραψαν όλο τον αριθμό (αν χρειαστεί να αλλάξω κινητήρα δεν ξέρω πως θα το κάνω) και μάλιστα ΛΑΘΟΣ , αντί 271940ΧΧΧΧΧΧΧΧ, τα όρνια ξέχασαν αυτή τη φορά το 9 από τον κωδικό, έγραψαν 27148ΧΧΧΧΧΧΧΧ ή αυτοί είναι πολύ ζώα ή εμείς που δεν τους πλακώνουμε στις ντομάτες και στα κλούβια αυγά είμαστε ζώα και καλά μας κάνουν.
-
Αδιαφορία, βαρεμάρα, χασμουρητό, πίνοντας το φραπόγαλο συζητάνε με τον / την συνάδελφο ενοχλημένοι και βρίζουν, τι θέλουν τώρα αυτοί και μας ενοχλούν ?
Έπεσες στην περίπτωση ή έτσι είναι παντού ?
-
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να το άναψε κατά λάθος. Στη βροχή δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν πρέπει να ανάβουν.
Στο διακόπτη του Peugeot επειδή είναι ίδιος με το δικό μου,μόνο από επιλογή μπορείς να ανάψεις τα ομίχλης μπρος και πίσω.Είναι ένας εσωτερικός δακτύλιος αριστερά που αν το κάνεις μια φορά εμπρός ανάβουν τα εμπρόσθια ομίχλης και στη δεύτερη φορά ανάβει το πίσω.Μου φαίνεται εντελώς απίθανο να το άναψε από λάθος
Όταν λέω βροχή εννοώ καταρρακτώδη,όχι σε ψιχάλα ή ελαφριά βροχόπτωση.Υπάρχουν περιπτώσεις που από το νερό που πέφτει δε βλέπεις στα 50μ.Τότε πρέπει να ανάβουν οπωσδήποτε και τα εμπρόσθια ομίχλης και το πίσω.
-
Εγώ 10 χρόνια που έχω το 307 δεν το έχω κάνει ποτέ από λάθος.Απλώς είναι μερικοί στόκοι και τα ανάβουν όποτε τους έρθει.
-
Χθές το απόγευμα από Κατερινή προς Θεσσαλονίκη μετά τα διόδια του κλειδιού σε μια γέφυρα γίνονται 2 οι λωρίδες από 3 με σήμανση τουλάχιστον 600μ πριν. Βρίσκομαι στη μεσαία με 130 περίπου και αρχίζει προσπέραση ένα nissan sunny 400μ πρίν στενέψει ο δρόμος και τον βλέπω να πηγαίνει καρφωτός για τις μπαριέρες , φυσικά δεν μπόρεσε να μπει στη μεσαία γιατί είναι Κυριακή και γίνεται χαμός και σύρθηκε όλο το αυτοκίνητο στο διάζωμα και πρέπει να έγλειψε και λίγο έναν Βούλγαρο που ήταν στη μεσαία... Του κυρίου αυτού σίγουρα δεν είχε τελειώσει το λάδι στο καντιλάκι του..
ΥΓ. Εννοείται δε σταμάτησε στην άκρη να δει τι έγινε και ο Βούλγαρος τον πήρε στο κυνήγι !
-
Είναι η τέταρτη φορά που αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις άδειες κυκλοφορίας του υπουργείου από τα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου, την πρώτη φορά ένα citroen visa 650cc πίσω στις αρχές του 90 από την μεταβίβαση είχαν γράψει (χειρόχραφα) ένα S απο τον αριθμό πλαισίου σε 5, κρατικό ΚΤΕΟ, ταλαιπωρία και εν τέλη διόρθωση, η δεύτερη και η τρίτη φορά αποτελεί μυστήριο έγινε λάθος στον αριθμό κινητήρα σε καινούργια αυτοκίνητα από την ίδια αντιπροσωπία της Θεσσαλονίκης σε 106 rallye 8v, 106 rallye 16v, μάλλον ήταν δυσλεκτικός ο υπάλληλος της διορθώθηκαν άμεσα εντός 24ώρου , η τέταρτη με έχει βγάλει από τα ρούχα μου,πριν από δύο χρόνια παραλίγο να με κόψουν στο ΚΤΕΟ γιατί δεν είχε σωστά γραμμένο τον κωδικό του κινητήρα η άδεια, αντί του 271940 είχε 2719 (mercedes sport coupe)τέλος πάντων αφού μεσολάβησε ο τεχνικός προϊστάμενος και εφόσον ο Μ271 βγαίνει μόνο 1800 cc με πέρασε και το έγραψε σαν παρατήρηση, πάω τον Ιούνιο στην Θέρμη κάνω αίτηση παραδίδω άδεια, με λένε θα πάει Αθήνα σε ένα μήνα έλα να την πάρεις, η άδεια ήρθε μετά από 70 μέρες, την Παρασκευή την πήρα από Δευτέρα περνάω ΚΤΕΟ, λοιπόν τα σαΐνια της Αθήνας έγραψαν όλο τον αριθμό (αν χρειαστεί να αλλάξω κινητήρα δεν ξέρω πως θα το κάνω) και μάλιστα ΛΑΘΟΣ , αντί 271940ΧΧΧΧΧΧΧΧ, τα όρνια ξέχασαν αυτή τη φορά το 9 από τον κωδικό, έγραψαν 27148ΧΧΧΧΧΧΧΧ ή αυτοί είναι πολύ ζώα ή εμείς που δεν τους πλακώνουμε στις ντομάτες και στα κλούβια αυγά είμαστε ζώα και καλά μας κάνουν.
Σήμερα πέρασα σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ, οι υπάλληλοι γελούσαν με την ανικανότητα του υπουργείου το σημείωσαν σαν δευτερεύουσα έλλειψη που πρέπει όμως να διορθώσω
-
Περίπτωση 1η : Τζιπ ασημένιο σταματημένο στην άκρη στο δρόμο προς Χαλκιδική, που δεν είχε τρίγωνο και είχε βάλει... ο,τι μπουκαλάκια είχε για να ειδοποιήσει... ΚΤΕΟ πέρασε άραγε ; Ευτυχώς ήταν μέρα.
Περίπτωση 2η : Σταματημένο στο δρόμο από Μουδανιά, με το τρίγωνο στα 10μ . Ίσα να το δείς και να τον σκοτώσεις...
Περίπτωση 3η : Στην ΄έξοδο της Εγνατίας προς Δράμα (αμέσως μετά το Στρυμόνα), ένα αμαξάκι που το έσπρωχναν στην ανηφόρα της εξόδου 3-4, με το τρίγωνο ορατό αφού έμπαινε κανείς στην έξοδο με κίνδυνο να τους πάρει μαζί του.
Και ένα τροχαίο στην Ποτίδαια όπου τράκαραν 2 Βούλγαροι στο σημείο όπου οι 2 λωρίδες γίνονται 1 και έχει σήμανση, αλλά προφανώς ο αριστερά κινούμενος θεώρησε ότι έπρεπε να προηγηθεί και ο δεξιά διαφώνησε. Αποτέλεσμα ισόπαλο, και οι δύο εκτός...
-
Εισβολή με κλεμμένη Mustang στα Media Markt εδώ στο Ρέντη
-
Ναι το είδα και εγώ. Δεν το λυπήθηκαν τα ζώα?! άσε που αν το πουλούσαν ανταλλακτικά θα έβγαζαν *100 όσα πήραν (κάτι PS4 άκουσα).
-
Αν το νομίζατε ' ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος' δεν είναι μόνο τίτλος ταινίας!
-
Λίγο άσχετο...πόσοι επισκέπτες του δευτέρου ποδιού της Χαλκιδικής είδν την Alfa Spider που ήταν παρατημένη δεξιά μετά τη Νικήτη? Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα...κυριολεκτικά διπλωμένη στην μέση από χτύπημα σε δέντρο ή κολώνα προφανώς. Για να καταλάβετε,το πίσω αριστερό φτερό εφάπτονταν στην πόρτα του οδηγού!!
-
Είμαι σε επαρχιακό δίκτυο και πηγαίνω με ταχύτητα λίγο πιο πάνω από το όριο. Δεν επιτρέπει ο δρόμος περισσότερα γιατί ξεφυτρώνουν τρακτέρ, ακόμη και κουμπίνες. Οπότε ξαφνικά έρχεται από πίσω μου ένας τύπος και με κολλάει. Με κολλάει, αλλά δεν με περνάει. Πηγαίνω δεξιά να του δώσω χώρο να με περάσει, αλλά δεν με περνάει. Περιμένω να φτάσουμε σε μια καλή ευθεία, με ορατότητα και ελεύθερο το αντίθετο ρεύμα. Όταν εμφανίζεται αυτή η ευθεία, πάω ακόμα πιο δεξιά, αλλά ο τύπος δεν με περνάει.
Συνεχίζει αυτή η ιστορία για καμιά δεκαριά χιλιόμετρα. Εγώ στο μεταξύ από τον καθρέπτη, δεν έβλεπα ούτε καν τα νπροστινά φώτα του αυτοκινήτου του. Αν υπήρχε ανάγκη για απότομο φρενάρισμα, ή αν είχα κανένα αναπάντεχο ρετάρισμα, θα με χτυπούσε.
Έτσι είσαι ε; Τώρα θα δεις τι θα σου κάνω.
Μπαίνουμε σε ένα χωριό. 'Τσιμπώ' λίγο το φρένο, χωρίς να ελαττώσω, ίσα ίσα για να δει τα φώτα των φρένων να ανάβουν. Μόλις τα βλέπει, πανικόβλητος, ελαττώνει ταχύτητα. Μεγαλώνει το κενό μεταξύ των αυτοκινήτων μας, εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία κι ελαττώνω κι εγώ λίγο. Ξανά αυτός με κολλάει. Ξανά 'τσιμπώ' το φρένο, ξανά ελαττώνει αυτός, ξαναμεγαλώνει το κενό, ξαναελαττώνω κι εγώ. Και ούτω καθ' εξής. Μπαίνουμε στο κέντρο του χωριού, όπου έχει διαχωριστική νησίδα μεταξύ των δύο ρευμάτων, οπότε ο τύπος δε μπορεί να με προσπεράσει, και να θέλει.
Τότε του σπάω τα νεύρα κι εγώ με την σειρά μου: Ξαναγίνεται η ίδια ιστορία: τσιμπώ το φρένο, ελαττώνει αυτός, ανοίγει το κενό, ελαττώνω κι εγώ. Και ρίχνω σιγά σιγά την ταχύτητα, στα 20km/h.
Από τον καθρέφτη δεν βλέπω την μούρη του αυτοκινήτου του (γιατί συνέχισε να μου κολλάει) βλέπω όμως κάτι μούντζες.
Μόλις τελειώνουν οι νησίδες, επιτέλους με προσπέρασε συνοδεύοντας την διαδικασία με κάθε λογής χειρονομίες, κόρνες, βρισίδια κλπ. Τόσο εκνευρισμένος ήταν που του έφυγε για λίγο και ο κώλος.Όμως φιλάρα, για την απόσταση που τηρούσες, με τέτοια ταχύτητα έπρεπε να πηγαίνουμε. Αυτό λένε οι νόμοι της φυσικής.Κι αν εκνευρίζεσαι με όποιον θέλει να οδηγεί με ασφάλεια, πίνε ένα σφηνάκι ξίδι προτού πιάσεις το τιμόνι.
-
Μη κλείνεστε δεξιά για να διευκολύνετε αυτούς που θέλουν να πηγαίνουν χωρίς αύριο. Κινδυνεύεις να στουκαρεις με κανεναν αγρότη που θα έχει βγάλει λίγο τη μούρη από κανένα 4Χ4 ή τρακτέρ για να βγει απο τον χωματόδρομο η με κανενα φορτηγό που θα είναι παρκαρισμένο δεξιά για να φορτώσει παραγωγή από κάνα χωράφι.
Στο επαρχιακό δίκτυο το σαβουάρ βιβρ είναι επικίνδυνο! Όποιος είναι γρήγορος περνάει εκεί που χωράει ,προλαβαίνει και επιτρέπεται όταν δίνεις τον δικό σου χώρο για να περάσει παράνομα καταλήγεις να κινδυνεύεις περισσότερο από τον μ@ λ@ κ@!
-
Σε κατι τετοιους μ@λ@κες , σταματαω στην ακρη και τους αφηνω να περασουν
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]