-
Η έννοια της ιδιωτικότητας σε δημόσιο χώρο είναι προβληματική, για να μην πω αντιφατική. Θα μου φαινόταν περίεργο να με βιντεοσκοπείς και θα με ενοχλούσε, όπως ακριβώς θα μου φαινόταν περίεργο και θα με ενοχλούσε να με κοιτάζεις συνέχεια. Προτιμώ χίλιες φορές η βιντεοσκόπηση μιας παράνομης πράξης να επιφέρει την κοινωνική κατακραυγή, ακόμα καλύτερα νομικές κυρώσεις, παρά την ατιμωρησία εκείνου που μονίμως παρανομεί και εκδηλώνει αντικοινωνική συμπεριφορά. Σε άλλες χώρες αυτό επιτρέπεται, άρα δεν είναι αδιανόητο. Αν και είναι περιττό, να τονίσω πως αναφέρομαι στην βιντεοσκόπηση παράνομων πράξεων/αντικοινωνικών συμπεριφορών σε δημόσιο χώρο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στην Ελλάδα θα πήγαινε σε δίκη και στη φυλακή αυτός που θα τράβαγε το βίντεο...
Ο νόμος λέει ότι δεν μπορείς να τραβάς βίντεο τον άλλο χωρίς συγκατάθεση του. Φαντάσου να είσαι εσύ στο δρόμο κ νείμαι από πίσω σου κ να σε τραβάω βίντεο συνέχεια. Δεν είναι λογικό, δε νομίζεις;
Τώρα σε εξέχουσες περιπτώσεις τι κάνουν οι αρχές δεν γνωρίζω, αλλά νομίζω δεν γίνεται δεκτό.Θέλω να δω το νόμο να εφαρμόζεται σε μία παραλία.
Εκεί που το κινητό στο χέρι έχει γίνει βιντεοκάμερα και τραβά ασύστολα τα πάντα...Ειδικά από κάτι τύπους αρκουδόμαγκες με τις σαγιονάρες που κάθονται και τραβάνε βίντεο οτιδήποτε έχει σχέση με θηλυκό που κυκλοφορεί στην παραλία...
-
Γιατί, όταν πάει ένα κανάλι στην παραλία και τραβάει τον κόσμο, ζητάει άδεια από τον καθένα ξεχωριστά; Άλλο πράγμα ο νόμος, άλλο η ερμηνεία του από τον δικαστή. Δεν είναι άσπρο/μαύρο.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Γιατί, όταν πάει ένα κανάλι στην παραλία και τραβάει τον κόσμο, ζητάει άδεια από τον καθένα ξεχωριστά; Άλλο πράγμα ο νόμος, άλλο η ερμηνεία του από τον δικαστή. Δεν είναι άσπρο/μαύρο.Και να συμπληρώσω τα όμορφα κωλαρακια φάτσα φόρα στις ειδήσεις....
-
Πάμε για
το βλέπω εγώ...
όποιος ενδιαφέρεται, ας διαβάσει (αν αντέχει !) το γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων GDPR που ισχύει εδώ και κάτι μήνες και είναι ΠΟΛΥ περιοριστικός (γι' αυτό και μας πρήζουν οι ιστοσελίδες με επιλογές ιδιωτικότητας...)
Αν θυμάμαι καλά, απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση κόσμου εκτός αν είσαι δημοσιογράφος. Μπορεί αυτός που τραβάς να ζητήσει να δει τι τράβηξες και να το διαγράψεις, και αν αρνηθείς να φέρει αστυνομία.
Όσο για την ερμηνεία από το δικαστή, θες πραγματικά να κάθεσαι στο σκαμνί και να πληρώνεις και δικηγόρο, για την περίπτωση να αθωωθείς μετά Χ χρόνια ;
Τέλος το off topic
Πόσο ζώο να είναι αυτός που ενώ στη γειτονιά έχει 10 θέσεις, στα 2-3 λεπτά από το σπίτι του, επιμένει να παρκάρει μπροστά και ας καταλαμβάνει πεζοδρόμιο; Μιλάμε για γειτονιά που ΔΕΝ έχει πρόβλημα στη στάθμευση... -
Δεν ξέρω αν αρμόζει εδώ αυτό αλλά αν ισχύει τελικά αρμόζει και με το παραπάνω.
Στις νέες μικροσύραγγες τις παραλιακής, σε Μοσχάτο κι Τζιτζιφιές, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, υπάρχει μια ταμπέλα που δείχνει πως δεξιά θα είναι στο μέλλον (τώρα έχει κόκκινο Χ) η Recreation Area. Η μετάφραση είναι χώρος ανάπλασης!!!
Γιατί νομίζω πως το σωστό θα ήταν χώρος αναψυχής;;;
Στα μάτια μου φαντάζει τραγικό λάθος. Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς... -
Εννοούν ότι θα αναδιαμορφώνεται ο χώρος συνέχεια, οπότε σωστή η ταμπέλα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα στο forum!
Να ξεκαθαρίσω ότι τεχνικά δεν είμαι νέα οδηγός, αφού έχω το δίπλωμα εδώ και 4 χρόνια, αλλά κυκλοφορώ στους δρόμους μόλις ένα μήνα (με ό,τι συνεπάγεται αυτό). Γι' αυτό και εννοείται ότι ενημερώνω τους υπόλοιπους ότι είμαι 'Ν'.
Το λέω γιατί προφανώς και κάνω λάθη και προσπαθώ να τα εντοπίσω και να τα διορθώσω όσο νωρίτερα γίνεται.Παρόλα αυτά, συνέβη κάτι που με προβλημάτισε. Κινούμαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης που διασχίζει κάθετα την Λ. Πέτρου Ράλλη με 25-30 χλμ και ανάβει πορτοκαλί φανάρι. Έκρινα ότι αφού έχω μεγάλη απόσταση από το φανάρι μπορώ και πρέπει να σταματήσω, εννοείται με χαλαρό φρένο. Ο οδηγός που βρισκόταν από πίσω μου, ωστόσο, είχε άλλη γνώμη και αφού στην αρχή φρέναρε ελαφρά, όταν κατάλαβε ότι θα σταματούσα πάτησε τέρμα τα γκάζια, με προσπέρασε μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, διέσχισε την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη μέση και μετά έκανε και μια στροφή στο ρεύμα προς Πέραμα. Φυσικά μέχρι να γίνουν αυτά είχε ανάψει κόκκινο κανονικά και είχε ξεκινήσει και η υπόλοιπη κυκλοφορία, και εννοείται ότι άκουσα από αυτόν το κλασικό 'Πάς καλά, τι κάνεις;;;' συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες χειρονομίες.
Και ειλικρινά ρωτάω εγώ τώρα, πως πρέπει δηλαδή να αντιδρώ στο πορτοκαλί φανάρι;
-
Καλώς ήρθες στο Φόρουμ!
Δύο θέματα:
-
Η ταχύτητα των 25-30 χ.α.ω είναι εκνευριστικά αργή και κουράζει όσους σε ακολουθούν, ειδικά σε δρόμο που μπορείς να κινηθείς με το νόμιμο όριο των 50 χ.α.ω.
-
ΣΩΣΤΑ σταμάτησες στο πορτοκαλί. Αλλά στην Ελλάδα η πλειοψηφία των οδηγών ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ (ή από μαγκιά) πατάνε γκάζι στο πορτοκαλί για να προλάβουν να περάσουν με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά ατυχήματα.
-
-
Οτι λεει ο φανης μπαστουνη
Πολυ καλα εκανες αλλα καθε φορα βλεπε στον καθρευτη πριν φρεναρεις.
https://youtu.be/NKnrn7nc1Ek
Δες στο 31:17 -
Χωρίς να πλακωθω στα φρένα με έχουν τρακάρει από πίσω σε πορτοκαλί. Οπότε συμφωνώ και εγώ, αν έχεις τον χρόνο ριχνε μια ματιά στον κεντρικό καθρέφτη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Η ταχύτητα των 25-30 χ.α.ω είναι εκνευριστικά αργή και κουράζει όσους σε ακολουθούν, ειδικά σε δρόμο που μπορείς να κινηθείς με το νόμιμο όριο των 50 χ.α.ω.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Συμφώνω, δεν μπορώ ούτε κι εγώ να πηγαίνω τόσο αργά (πλέον), αλλά είχα άλλον μπροστά μου. Εκείνος πρόλαβε να γκαζώσει και να φύγει, εγώ κατα 90% δεν θα προλάβαινα εγκαίρως.
https://youtu.be/NKnrn7nc1Ek
Δες στο 31:17Τέλεια, χαχαχα κατάλαβα!
(Πριν το ανοίξω, νόμιζα ότι ήταν ο Χάρρυ Κλυνν που κάνει τον ταξιτζή και μουτζώνει με τα χέρια και τα πόδια! )Χωρίς να πλακωθω στα φρένα με έχουν τρακάρει από πίσω σε πορτοκαλί. Οπότε συμφωνώ και εγώ, αν έχεις τον χρόνο ριχνε μια ματιά στον κεντρικό καθρέφτη.
Κι εγώ νόμιζα ότι θα μπορούσα να γλιτώσω τέτοια συμβάντα με το Ν, αλλά τελικά καμία σημασία, χειρότερο είναι.
-
Έκανες το αυτονόητο και συνέχισε να οδηγείς έτσι. Μη σε νοιάζει για το τι θέλει να κάνει αυτός που σε ακολουθεί.
-
Σιγά μην είσαι συνέχεια στον καθρέπτη για να δεις εάν έρχεται ο ψυχοπαθής που θέλει να σφάξει το πορτοκαλοκοκκινο.. Πολύ σωστά έκανες. Ο ανυπόμονος από πίσω οφείλει να σεβαστεί το Ν ( για κάποιο λόγο υποχρεούται να είναι βάσει ΚΟΚ εκεί που είναι...) και φυσικά οφείλει να κρατάει τις αποστάσεις από το προπορευομενο όχημα.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Live and let die
-
Καλό είναι να έχουμε το νού μας, υπάρχει λόγος που γράφουμε στο νήμα αυτό... και δεν είναι οι φυσιολογικοί !
-
Λεωφόρος Κηφισίας (Σίδερα Χαλανδρίου) σήμερα το απόγευμα.
Τα σχόλια δικά σας...Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Αφού δεν το είχε και φορτωμένο με παλιοσίδερα,πάλι καλά....
-
Εγώ γιατί βλέπω προοδευτικούς πολίτες;
Και νομίζω ότι αυτή είναι και μία προοδευτική γενικότερα συμπεριφορά. Τα παιδιά ελεύθερα να εκφραστούν όπως θέλουν, ελεύθερα και αμέριμνα και ο οδηγός τηρεί πράγματι μία προοδευτική στάση οδήγησης. Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο. -
Ιδανικός καταπέλτης σε μετωπική...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]