-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Από αυτή την άποψη έχεις δίκιο, αλλά δεν γίνεται να είσαι με 100 στην δεξιά και να πρέπει να βγεις τέρμα αριστερά.
Αν έρχεται με 150 άλλος από την αριστερή;;;Εγώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάζω τι παίζει με την αριστερή, αν είναι άδεια πάω από εκεί αν είναι γεμάτη πάω στην μεσαία και τον διώχνω.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Από αυτή την άποψη έχεις δίκιο, αλλά δεν γίνεται να είσαι με 100 στην δεξιά και να πρέπει να βγεις τέρμα αριστερά.
Αν έρχεται με 150 άλλος από την αριστερή;;;Εγώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάζω τι παίζει με την αριστερή, αν είναι άδεια πάω από εκεί αν είναι γεμάτη πάω στην μεσαία και τον διώχνω.
Καλά αν είναι εντελώς άδειος και εγώ αυτό που κάνεις και εσύ κάνω.
Αν έχει έστω και έναν γύρω γύρω, τον περνάω από δεξιά με περίπου +10 από αυτόν.
Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι ψυχανομαλο να αλλάζεις 2 λωρίδες για να περάσεις ένα ζώο που είναι στην κοσμάρα του και πάει με όσα γουστάρει μες την μέση.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk -
8.α) Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρείς εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους). β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνον εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, αύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα. γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α' της παρούσας παραγρόφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρ8ρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ' της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
Πηγή: https://www.glavopoulos.com/el/kok-017/Με απλά λόγια, σε δρόμους με δυο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, μπορείς νόμιμα να συνεχίσεις στην πορεία σου και να περάσεις όχημα που κινείται πιο αργά αριστερά σου. Το αντίθετο θα ήταν εντελώς παράλογο, καθώς όποιο όχημα οδηγούσε αργά στην μεσαία ή στην αριστερή θα αποτελούσε φράγμα για οποιοδήποτε άλλο όχημα σε όλο το πλάτος του δρόμου.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Καλά αν είναι εντελώς άδειος και εγώ αυτό που κάνεις και εσύ κάνω.
Αν έχει έστω και έναν γύρω γύρω, τον περνάω από δεξιά με περίπου +10 από αυτόν.
Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι ψυχανομαλο να αλλάζεις 2 λωρίδες για να περάσεις ένα ζώο που είναι στην κοσμάρα του και πάει με όσα γουστάρει μες την μέση
Sent from my Mi A1 using TapatalkΕχω δει σε βίντεο της ιταλικής αστυνομίας (κάπου το έχω ποστάρει και στο forum),πως αν περάσεις δεξιά με νόμιμη ταχύτητα δεν υπάρχει νομικά πρόβλημα.Είναι παράνομο όμως να προσπεράσεις από δεξιά κι αμέσως μετά να χωθείς μπροστά του,στην λωρίδα του.Και φυσικά ούτε κι αυτός δικαιούται να αλλάξει δεξιά απότομα,χωρίς ειδοποίηση.Αλλά,όπως λέτε, ου μπλέξεις..
Πάντως,έχω δει και ουκ ολίγους τύπους που ξεχνιούνται και στην αριστερή με 90-100 km/h,χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η εθνική δεν είναι Κηφισίας,Μεσογείων κι αριστερή είναι μόνο για προσπέραση.Edit:Πάλι με πρόλαβε ο Χρήστος Λάππας
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Με απλά λόγια, σε δρόμους με δυο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, μπορείς νόμιμα να συνεχίσεις στην πορεία σου και να περάσεις όχημα που κινείται πιο αργά αριστερά σου. Το αντίθετο θα ήταν εντελώς παράλογο, καθώς όποιο όχημα οδηγούσε αργά στην μεσαία ή στην αριστερή θα αποτελούσε φράγμα για οποιοδήποτε άλλο όχημα σε όλο το πλάτος του δρόμου.Μια διόρθωση.Σε δρομο με δυο λωριδες ανα κατευθυνση, επιτρεπεται η προσπεραση απο δεξια ΜΟΝΟ εντως κατοικημένων περιοχων. Εκτος κατοικημενων, δεν επιτρεπεται. Εκτος κατοικημενων για να περασεις απο δεξια πρεπει να εχει 3 τουλαχιστον λωριδες ανα κατευθυνση
-
Πραγματικό περιστατικό προ 6ετίας περίπου, σχετικό με τη συζήτηση. Κινούμαι στην ΠΑΘΕ, μετά τον κόμβο Μακρύγυαλου, καθημερινή, 11 το πρωί με αρκετή βροχή. Ο δρόμος έρημος, εγώ στη δεξιά με 100-110 χλμ/ω. Βλέπω περιπολικό με φάρο αναμμένο να κινείται με 70 στη μεσαία, εγώ συνεχίζω την πορεία μου, όταν το περνάω, ανάβει σειρήνα με πλησιάζει και με σταματά. Κατεβαίνει νεαρός αστυνομικός, ευγενικά, αλλά αρκετά αυστηρά: «κύριε δεν καταλάβατε τι κάνατε, προσπερνάτε από δεξιά, δεν βλέπετε ολόκληρο περιπολικό!» Όταν του εξήγησα για το άρθρο που δημοσίευσε ο Χρήστος Λάππας, κίνηση σε στίχους, κανένας ελιγμός για αλλαγή λωρίδας κλπ, καθώς είχε γίνει πάλι σχετική συζήτηση εδώ και τα είχα κοιτάξει, ο αστυνομικός κόμπιασε και άλλαξε την κουβέντα: «να δω το δίπλωμά σας, τι δουλειά κάνετε;», είδε και το αυτοκίνητο ακατάστατο και λερωμένο ως συνήθως. Τελικά μουρμούρισε κάτι σαν «έτσι είναι όπως σας τα λέω, έτσι ξέρουμε, αλλά θα το κοιτάξω ξανά όταν πάω στο τμήμα και τηλεφωνήστε εάν θέλετε στην τροχαία Κατερίνης να σας το πουν και άλλοι», με συμβούλεψε να μην το ξανακάνω αυτό που θεώρησε προσπέραση από δεξιά, γιατί μπορεί να βρεθώ μπλεγμένος σε πιθανό ατύχημα και να μην μπορώ ν’ αποδείξω κάτι. Μου ευχήθηκε καλό ταξίδι και να μην τρέχω (ήταν και όρθιος στη βροχή τόση ώρα στο παράθυρό μου) και με χαιρέτησε.
-
Κίνηση σε στοίχους γίνεται σε όλους τους δρόμους ακόμα και στους αυτοκινητόδρομους;
-
Αυτές τις μέρες δυστυχώς είδα εκατοντάδες οδηγούς που λογικά οδηγούν μόνο Αύγουστο , απίστευτη ασχετοσυνη είτε σε Ε.Ο , είτε σε καλό επαρχιακό οδικό δίκτυο , είτε σε στενότερους δρόμους με συνεχείς στροφές.
Μιλάμε για απελπισία πραγματική , να πλακωνονται στα φρένα σε κάθε στροφή , και να πηγαίνουν με 20-30 χλμ σε πολύ σφιχτό στροφιλικι. Στην περιοχή πέριξ της Κυλλήνης , και Πύλου τις επόμενες μερες( λιμάνι , λουτρά , Αρκούδι , Βαρθολομιό , Γλύφα αλλά και Μεθώνη , Γιαλοβα ,Πύλο , Καλαματα) πραγματικά αρρώστησα , σταμάτησα αρκετές φορές δεξιά γιατί έμπαινα σε τεράστιο κίνδυνο προσπαθώντας να προσπεράσω , ευτυχώς η γυναίκα μου είχε μεγαλύτερη υπομονή και μας πήγε με ασφάλεια στον προορισμό μας.
Τα ίδια και στις μεγάλες ευθείες και ανοιχτές στροφές προς Πύργο και Κυπαρίσσια , δεν είπα να πηγαίνει κάποιος με 150 αλλά όχι και με 60 χωρίς να δίνεις χώρο για προσπέραση . Καροτσάκι 30 - 40 αυτοκίνητα από πίσω και τεράστιος εκνευρισμός με κάποιους να κάνουν πολύ ριψοκίνδυνες προσπεράσεις.Και αποκλειστικά Έλληνες οδηγοί οι άσχετοι.
Μαλιστα πολλοί Ιταλοί που συνάντησα μπροστά μου ήταν παραπάνω από σβελτοι στις στροφές και με 100-120 σε μικρές ευθείες με ορατότητα και απόλυτη ασφάλεια , είτε οδηγούσαν ψηλά είτε χαμηλά. Ενδεικτικό παράδειγμα ένας σφιχτός ιταλικος σχηματισμός Auris Station , VW golf VII tdi , Nissan QQ που μπήκα ανάμεσα τους για να ανασανω λίγο στην διαδρομή Πύλο - Καλαμάτα, με το Avensis μάλιστα να ξεμακρενουμε λίγο από τα άλλα δύο και τα λάστιχα του να στριγγλιζουν σε ορισμένες στροφές που υπήρχε ορατότητα καλή.Off topic : Είχα 2-3 χρόνια να κάνω τέτοια διαδρομή σε τέτοιο οδικό δίκτυο ( Από Κυλλήνη μέχρι Μεθώνη και Πύλο - Καλαμάτα) και θυμήθηκα ξανά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει μια σχετικά αξιοπρεπής ιπποδύναμη για την ενεργητική ασφάλεια.
Θεωρώ πως για οποιον ενδιαφέρεται για την ασφάλεια την δική του και της οικογένειας τους πρέπει να αποτελεί το πρώτο κριτήριο επιλογής ειδικά σήμερα που τα βαρύτερα SUV έχουν κακό λόγο ιπποδύναμης / βάρους στις μικρές εκδόσεις τους.
Ίσως να μην είναι σημαντικό στην πόλη και στην Ε.Ο αλλά πιστέψτε με οταν θα χρειαστεί ίσως κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε γενικες γραμμες συμφωνω αλλα ο συγκεκριμενος δρομος δεν ειναι για πολλα πολλα, ουτε ο Πατρων Πυργου.Εζησα και τον εκανα καθημερινα επι 7 ετη τον συγκεκριμενο (Πατρα Ανδραβιδα) και εχω δει πολλες 'ταινιες' να ξετυλίγονται και ειδικα την περιοδο Ιουνιο-Αυγουστο...Οσο για την πόσο σημαντικό ρόλο παίζει μια σχετικά αξιοπρεπής ιπποδύναμη για την ενεργητική ασφάλεια εχεις 1000% δικιο.....
-
Υπάρχουν και χειρότερα. Τώρα που είναι και καλοκαίρι, παίρνω το πίστας και πάω εκτός πόλης. Τι να κάνω που βρίσκω πολλούς αριστερά; Το βράδυ είναι καλύτερα γιατί τα σινιάλα της μοτοσυκλέτας τους μεταφέρουν δεξιά. Τη μέρα όμως κάποιοι μένουν καρφωμένοι αριστερά και αναγκάζομαι να προσπεράσω από δεξιά....Δεν είναι ότι καλύτερο με 140χλμ να κάνω ελιγμούς και δεν είναι πλέον στο οδηγικό μου στυλ...
-
Ζωα στην αντιπροσωπεια που εκανα σερβις!
Το βιβλιο γραφει πιεσεις για τα λαστιχα 29 μπροστα 36 πισω - επειδη ειναι χαμηλο προφιλ. Το ειχα ρυθμισει μαλιστα λιγο παραπανω (καπου 32 μπροστα 38 πισω) γιατι θα κρυωσει ο καιρος και θα πεσει.
Το παω για σερβις και αφου το παραλαμβανω καταλαβαινω οτι τα ελαστικα στριγγλιζουν υπερβολικα οταν στριβω το τιμονι κι οταν φρεναρω.
Αργω λιγο να υποψιαστω για μερικες μερες μεχρι που διαπιστωνω το ABS να μπαινει για πλακα.
Στον επομενο ανεφοδιασμο τσεκαρω πιεσεις: 20 μπροστα 22 πισω!
Προφανως καποιος με το καθηκον 'λαστιχοφουσκωτας' ή όπως το λένε εκει χάμω εριξε τις πιεσεις στο γνωστο μεσο ορο που εχουν τα 16αρια με 55αρια προφιλ!
Περα απ τη πλακα αυτο ειναι ανευθυνο αν οχι επικινδυνο και ο τυπος που εχει αυτο το ποστο πρεπει το λιγοτερο να φαει κανα καντηλι μηπως και καταλαβει
-
Αν πιάσουμε τα διαμάντια σε συνεργεία και αντιπροσωπίες... πρόσφατα συνεργείο που υποτίθεται ότι έκανε σέρβις κάθε χρόνο σε golf tsi 1.4 (125) απέτυχε (να το πω αλλιώς ) να ελέγξει (για χρόνια) την καδένα με αποτέλεσμα ο κινητήρας να πάει άκλαυτος... καλά ούτε τα χιλιόμετρα δεν κοιτάνε ; Φταίει βέβαια και ο ιδιοκτήτης (συγγενής μου), που δεν τους είπε να το αλλάξουν προληπτικά στα χλμ, όπως κάνω ΠΑΝΤΑ εγώ για να αποφεύγω τέτοιες 'χαρές'.
Να σχολιάσω την τάση των δικύκλων να γειώνουν τα φανάρια, καβαλώντας πεζοδρόμιο για να τα αποφύγουν και να στρίψουν εκεί που θέλουν... χθές το βράδυ τέτοιο παράδειγμα. Επίσης χθες το βράδυ παραλίγο να πάρω αγκαλιά δίκυκλο απέναντί μου που χωρίς να έχει ορατότητα και να ελέγξει προσπέρασε ακινητοποιημένα λόγω κόκκινου αυτοκίνητο και άλλο δίκυκλο, μπήκε στο ρεύμα μου (αντίθετο) και έφυγε , οριακά. Σε κάτι τέτοια βλαστημάω που δεν υπάρχει ένα αστυνομικός να του πάρει δίπλωμα και να του χώσει μερικά γερά πρόστιμα -
Φταίει βέβαια και ο ιδιοκτήτης (συγγενής μου), που δεν τους είπε να το αλλάξουν προληπτικά στα χλμ,[/quote]
Υπάρχει προληπτική αλλαγή καδένας χρονισμού σε χλμ?πόσα δλδ -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ζωα στην αντιπροσωπεια που εκανα σερβις!Το βιβλιο γραφει πιεσεις για τα λαστιχα 29 μπροστα 36 πισω - επειδη ειναι χαμηλο προφιλ. Το ειχα ρυθμισει μαλιστα λιγο παραπανω (καπου 32 μπροστα 38 πισω) γιατι θα κρυωσει ο καιρος και θα πεσει.
Το παω για σερβις και αφου το παραλαμβανω καταλαβαινω οτι τα ελαστικα στριγγλιζουν υπερβολικα οταν στριβω το τιμονι κι οταν φρεναρω.
Αργω λιγο να υποψιαστω για μερικες μερες μεχρι που διαπιστωνω το ABS να μπαινει για πλακα.
Προφανως καποιος με το καθηκον 'λαστιχοφουσκωτας' ή όπως το λένε εκει χάμω εριξε τις πιεσεις στο γνωστο μεσο ορο που εχουν τα 16αρια με 55αρια προφιλ!
Περα απ τη πλακα αυτο ειναι ανευθυνο αν οχι επικινδυνο και ο τυπος που εχει αυτο το ποστο πρεπει το λιγοτερο να φαει κανα καντηλι μηπως και καταλαβει
20psi δεν έχει κανένα αυτοκίνητο σε καμία διάσταση.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ζωα στην αντιπροσωπεια που εκανα σερβις!
Το βιβλιο γραφει πιεσεις για τα λαστιχα 29 μπροστα 36 πισω - επειδη ειναι χαμηλο προφιλ. Το ειχα ρυθμισει μαλιστα λιγο παραπανω (καπου 32 μπροστα 38 πισω) γιατι θα κρυωσει ο καιρος και θα πεσει.
20psi δεν έχει κανένα αυτοκίνητο σε καμία διάσταση.
Σωστα εγραψα βλακεια χθες το βραδυ μες στη νυστα. 2-2.2 BAR ηθελα να πω, αλλα ουτε αυτο εβαλαν βεβαια. Εβαλαν 20-22 psi.
Σκοτωστρα πηρα τηλεφωνο και εκραξα. -
Για προληπτική αλλαγή βλέπεις το εγχειρίδιο. Δεν ξέρω γιατί το αμάξι είναι συγγενή, εγώ στα αυτοκίνητα που είχα/έχω είχα ιμάντες τους οποίους και άλλαζα πάντα προληπτικά στο όριο που έλεγε στο εγχειρίδιο. Αλλά στην εποχή της κρίσης πολλοί αμελούν τη συντήρηση με τη λογική του αλλάζω όταν χαλάσει... αλλά όταν το κάνεις σε θέματα τόσο σοβαρά, σου κοστίζει τελικά πολύ παραπάνω.
-
Η ερώτηση ήταν ρητορική.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ζωα στην αντιπροσωπεια που εκανα σερβις!Το βιβλιο γραφει πιεσεις για τα λαστιχα 29 μπροστα 36 πισω - επειδη ειναι χαμηλο προφιλ. Το ειχα ρυθμισει μαλιστα λιγο παραπανω (καπου 32 μπροστα 38 πισω) γιατι θα κρυωσει ο καιρος και θα πεσει.
Το Astra h που έχει την ίδια διάσταση ο κατασκευαστής δίνει 30 μπρος πίσω από όσο θυμάμαι (2.1). Με 20 και 22 το τιμόνι θα γίνει ασαφές, αργό, το αυτοκίνητο θα χάσει αρκετά σε κράτημα, η κατανάλωση θα ανέβει και μην πέσεις με σχετική δύναμη σε λακούβα, μπορεί να έχεις πρόβλημα.
-
Πηγαινα με 55 στη βουλιαγμενης στη δεξια λωριδα και τυπος με ασπρο 206 κολλησε πισω μου στο 1 μετρο και μου επαιζε τα φωτα με μανια... τι φαση δηλαδη αν θελω να παω αργα πρεπει να εξαφανιστω τελειως απο το δρομο;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πηγαινα με 55 στη βουλιαγμενης στη δεξια λωριδα και τυπος με ασπρο 206 κολλησε πισω μου στο 1 μετρο και μου επαιζε τα φωτα με μανια... τι φαση δηλαδη αν θελω να παω αργα πρεπει να εξαφανιστω τελειως απο το δρομο;Δεν πάμε καθόλου καλά....
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]