-
Μερικές φορές σε κατι τέτοιους η τρέλα πιάνει καλλίτερα ,εγώ θα του έλεγα θα την πάρεις εσυ την αστυνομία τώρα που θα αρχίσω να χοροπηδάω στο καπό σου ,με το ανάλογο ύφος και τόνο στην φωνή βέβαια και θα συμπλήρωνα 'όταν έρθουν θα τους πω ότι με χτύπησες με το αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο' μέχρι τώρα πιάνει και φεύγουν σφαίρα από τη πυλωτή μας, το πεζοδρόμιο και τις γωνίες , οπου τους πιάσω!
-
Μόνη λύση min. ποινής για παράβαση ΚΟΚ από 300 ευρώ και άνω και να συνοδεύεται το λιγότερο για 2 βδομάδες παρακράτηση άδειας και διπλώματος (εξαιρουμένου -κατά τη στιγμή της παράβασης- μετ'αποδείξεως σοβαρού λόγου π.χ. ιατρικού).
Δε θέλει πολύ... 2-3 περιστατικά να ασχοληθούν να πιάσουν και να μαθευτεί,μετά πολλοί θα λουφάξουν και θα γίνουν και λιγότερο αυθάδεις (όπως παλαιότερα και με τις ζώνες,όπως ειπώθηκε ιδίως αρκετοί παλιοί οδηγοί από φόβο γραψίματος της βάζουν,όχι γιατί έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητά της.)
Έτσι όπως είμαστε σε νοοτροπία,μόνο ο φόβος κι οι εξοντωτικές ποινές, χωρίς αναστολή, μπορούν να λειτουργήσουν στην πλειοψηφία τέτοιων 'πολιτών'. -
Ακομα κι αν θεσπιστουν σοβαρα προστιμα, πρεπει να ερθει καποιος για να βεβαιωσει την παραβαση και να κοψει την κληση. Και αυτη τη στιγμη ως εχουν τα πραγματα δεν ερχεται κανενας. Δεν ηρθαν ουτε οταν καποιος κρετινος με ειχε κλεισει μεσα στο γκαραζ μου επι δυομιση ωρες παρκαροντας ολο το τζιπ του στην εισοδο μου. Οι κλησεις στην τροχαια για ad-hoc πραγματα πεφτουν στο κενο.
Οποτε η λυση ειναι ειτε να χοροπηδας στα καπω οπως ειπε ο φιλος πανω ειτε να αποδεχτεις τη μιζερια γυρω και να κανεις οτι δε βλεπεις. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ακομα κι αν θεσπιστουν σοβαρα προστιμα, πρεπει να ερθει καποιος για να βεβαιωσει την παραβαση και να κοψει την κληση. Και αυτη τη στιγμη ως εχουν τα πραγματα δεν ερχεται κανενας. Δεν ηρθαν ουτε οταν καποιος κρετινος με ειχε κλεισει μεσα στο γκαραζ μου επι δυομιση ωρες παρκαροντας ολο το τζιπ του στην εισοδο μου. Οι κλησεις στην τροχαια για ad-hoc πραγματα πεφτουν στο κενο.
Οποτε η λυση ειναι ειτε να χοροπηδας στα καπω οπως ειπε ο φιλος πανω ειτε να αποδεχτεις τη μιζερια γυρω και να κανεις οτι δε βλεπεις.Το να του κάνεις ζημιά,δε ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις,οπότε μπορεί να επιφέρει και αντίποινα,αν ξέρει το αμάξι σου,μάθει το σπίτι σου κ.λ.π.
Σίγουρα η κατάσταση είναι τραγική κι έχει ξεφύγει.. Όμως αν είναι να ξέρει το κράτος πως θα εισπράξει χρήμα πιστεύω πως δεν θα αδιαφορήσει.
Κι ύστερα νομίζω πως θα λειτουργήσει και το αποτρεπτικό.Αν γράψεις 2-3 για παραβίαση κόκκινου,παράνομη στάθμευση (όπως τα δύο τελευταία που αναφέρθηκαν στο forum) κ.ά.,θα υπάρξει η φοβία σε τέτοιους μην είμαι ο επόμενος.Μη νομίζεις,οι περισσότεροι από αυτούς τους 'ελληναράδες' έχουν αποθρασυνθεί λόγω μη εφαρμογής νόμων,αλλά σε καμιά Γερμανία,Δανία,Σουηδία -ακόμη και Ιταλία- είναι αρνάκια.. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Χθεσινοβραδινο:Τυπος παρκαρει Τιγκουαν πανω στο πεζοδρομιο ενω εχει απειρες αδειες θεσεις γυρω
Περναω πεζος και εφοσον ειχε ανοιχτο παραθυρο ειπα να τον μπριζωσω λιγο
...Ακριβώς το ίδιο καθημερινό σκηνικό έχω με τύπο που παρκάρει ολόκληρο Toyota CH-R πάνω σε πεζοδρόμιο στο Χαλάνδρι. Τον παρακολουθώ καθημερινά το τύπο, αλλά δεν του έχω πει ποτέ τίποτα γιατί αφενός το παίζει 'γκόμενος' και τζόβενο και αφετέρου επειδή δεν ξέρω τι εξουσία έχει ο καθένας στη χώρα που ζούμε και δεν είναι να έρχεσαι σε αντιπαραθέσεις. Οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι πλέον ψωμοτύρι για πολλούς κατοίκους.
Χθες το πρωί παραλίγο να τρακάρω δύο φορές. Και οι δύο στην Λεωφόρο Παπανικολή προς Κηφισίας.
Βγήκαν στην ψύχρα δύο SUV (Suzuki Vitara / BMW X3) από δύο στενά, στην λεωφόρο χωρίς να κοιτάξουν αν η λεωφόρος έχει αυτοκίνητα. Ευτυχώς που η λεωφόρος ήταν άδεια και έκανα ελιγμούς αριστερά γιατί διαφορετικά θα είχα στουκάρει πάνω τους.Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Το να του κάνεις ζημιά,δε ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις,οπότε μπορεί να επιφέρει και αντίποινα,αν ξέρει το αμάξι σου,μάθει το σπίτι σου κ.λ.π.Καμία ζημιά δε του κάνεις ,τα βαθουλώματα στο καπό έγιναν γιατί σε κτύπησε αποζημίωση θα πληρώσει αυτός!
Μη νομίζεις ,την ιδέα ζώο μου την έδωσε , σκούπιζα το πεζοδρόμιο στην πυλωτή μας και ήρθε ένας όπως είχα γυρισμένη την πλάτη και μάρσαρε για να φύγω και να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο
είχα και την φαρδιά σκούπα, με τρόμαξε κιόλας, την γυρνάω όπως ήταν και του σκάω δυο στο καπό με όλη την δύναμη έκανε τσαμπουκά στην αρχή αλλά όταν του είπα παίρνω την αστυνομία γιατί με κτύπησες (φλασιά της στιγμής , ενστικτωδώς αντέδρασα αρχικά) εξαφανίστηκε , ποιος ήμουν και που έμενα το έβρισκε εύκολα αλλά δεν νομίζω να ξαναπέρασε από τον ΤΚ της περιοχής μου , τόσα χρόνια θα το ήξερα είπαμε πρέπει να έχεις και το κατάλληλο 'τρελό' ύφος, τρελίτσα αυτοί τρέλα εμείς ...να βγούν και οι δικηγόροι του φόρουμ να μας πούν τη γνώμη τους -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τον παρακολουθώ καθημερινά το τύπο, αλλά δεν του έχω πει ποτέ τίποτα γιατί αφενός το παίζει 'γκόμενος' και τζόβενο και αφετέρου επειδή δεν ξέρω τι εξουσία έχει ο καθένας στη χώρα που ζούμε και δεν είναι να έρχεσαι σε αντιπαραθέσεις. Οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι πλέον ψωμοτύρι για πολλούς κατοίκους.
Mε αφορμη το παραπανω ποστ,θελω να κανω μια κοινωνικη παρατηρηση.
Παραβασεις και απρεπεις συμπεριφορες υπηρχαν παντα.Απλα παλια ειχαμε τον τροπο να τα βρισκουμε μεταξυ μας.Τη δεκαετια του 90,αν πχ καποιο ζωο ειχε διπλοπαρκαρει και σε ειχε κλεισει,το πρωτο πραγμα που εκανες ηταν..να ελεγξεις αν το αυτοκινητο του ζωου ηταν κλειδωμενο.
Αν δεν ηταν,ελυνες το χειροφρενο και το μετακινουσες.
Αν ηταν,2-3 περαστικοι σε βοηθουσαν να το κανεις στην ακρη με τα χερια.
Ουτε τροχαια,ουτε προστιμα,ουτε σπασμενα νευρα ουτε τιποτα.Και εσυ πηγαινες στη δουλεια σου,και το ζωο δεν πληρωνε κληση,και δεν ετρεχε καστανο.Και ολα αυτα σημειωτεον σε εποχη που τα αυτοκινητα ηταν πιο πολυτιμα απο σημερα.Ακομα και η ιδια η εξουσια πολλες φορες εκανε τα στραβα ματια για κατι τετοια.
Θυμαμαι μια μερα του 1992,ενα ζωο μας ειχε κλεισει διπλοπαρκαροντας για να παει στο γηπεδο.Απο περιπτερο πηραμε τηλεφωνο την τροχαια,αλλα αρχισαν τα κλασσικα ''δεν μπορουμε,δεν εχουμε γερανο κλπ''Για καλη μας τυχη ομως,εκεινη τη στιγμη περασε μπροστα μας ο γερανος της τροχαιας.Βγαινουμε στη μεση του δρομου,τον σταματαμε και του εξηγουμε την κατασταση.
Ο γερανος μετακινησε το αυτοκινητο του ζωου,βγηκαμε εμεις και κατοπιν το ξαναεβαλε στη θεση του(νομιζω μαλιστα χωρις να κοψει κληση,ισως δεν ειχε δικαιοδοσια).Φευγοντας ο γερανατζης μας ειπε ''παρτε κανενα λαχειο..''Τοτε ημασταν πολυ πιο χυμα,ισως οριακα νομιμοι,και ομως δεν υπηρχε(τοσο μεγαλο)αισθημα αδικιας και ατιμωρησιας οπως σημερα..Θα μπορουσε κανεις να πει,οτι η παραπανω κατασταση βολευε λιγο πολυ ολους..Τι μεσολαβησε,και καταληξαμε στο φοβο που περιγραφει ο φιλος παραπανω;
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Το να του κάνεις ζημιά,δε ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις,οπότε μπορεί να επιφέρει και αντίποινα,αν ξέρει το αμάξι σου,μάθει το σπίτι σου κ.λ.π.
Καμία ζημιά δε του κάνεις ,τα βαθουλώματα στο καπό έγιναν γιατί σε κτύπησε αποζημίωση θα πληρώσει αυτός!
Μη νομίζεις ,την ιδέα ζώο μου την έδωσε , σκούπιζα το πεζοδρόμιο στην πυλωτή μας και ήρθε ένας όπως είχα γυρισμένη την πλάτη και μάρσαρε για να φύγω και να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο
είχα και την φαρδιά σκούπα, με τρόμαξε κιόλας, την γυρνάω όπως ήταν και του σκάω δυο στο καπό με όλη την δύναμη έκανε τσαμπουκά στην αρχή αλλά όταν του είπα παίρνω την αστυνομία γιατί με κτύπησες (φλασιά της στιγμής , ενστικτωδώς αντέδρασα αρχικά) εξαφανίστηκε , ποιος ήμουν και που έμενα το έβρισκε εύκολα αλλά δεν νομίζω να ξαναπέρασε από τον ΤΚ της περιοχής μου , τόσα χρόνια θα το ήξερα είπαμε πρέπει να έχεις και το κατάλληλο 'τρελό' ύφος, τρελίτσα αυτοί τρέλα εμείς ...να βγούν και οι δικηγόροι του φόρουμ να μας πούν τη γνώμη τουςΕλεος κι εσυ ....Του εκανες ζημια στο καπο ?
Επισης αν καποιος σας βιντεοσκοπει με κινητο ή ξερω γω ο αλλος εχεις dash cam στο αμαξι(οπως οι Ρωσοι) , πως θα μπορεσεις να πεις ψεματα?
-
Αυτά γίνονται σε δευτερόλεπτα το κινητό δεν προλαβαίνει ούτε να βγει από τη τσέπη , αν είχε dashcam την ξήλωνα επιτόπου και την πάταγα κάτω , είπαμε πουλάς τρέλα αν δε μπορείς άστο...
όχι θα αφήσω τον άλλο να με εκφοβίζει με μαρσαρίσματα να φύγω από το πεζοδρόμιο... -
Ζημια στο καπο του εκανες τελικα?
-
ναι λεμε!
-
Καλα , μη βαρας , δεν το καταλαβα....
Κι ολα αυτα για ενα μαρσαρισμα -
Νομιζω για μαρσαρισμα σε πεζο να φυγει απο το πεζοδρομιο, δε το λες κι αδικο
-
Ναι μωρέ για Ελλάδα μάλλον υπερβολική χρήση βίας με τη σκούπα έκανα , μη δοκιμάσει κανένας μόνο μαρσαρίσματα στα πεζοδρόμια σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα από αυτές που οι παλαβοί ισλαμιστές επιτέθηκαν με αυτοκίνητα σε πεζούς … οι γούβες στο καπό θα είναι το τελευταίο που θα τον απασχολήσει... αν είναι κοντά (που είναι) εκείνοι οι αστυνομικοί που μοιάζουν περισσότερο με starship troopers ...
-
Στην χωρα που εχει ισως τους πιο πολλούς νόμους αλλα δεν εφαρμόζονται και δεν υπάρχουν αυτοι που θα ελέγξουν την εφαρμογή άστο καλύτερα.. Συγγενείς εδω το έπαιζε μάγκας στην Ελβετία κλάνει μέντες αφου πρώτα άρπαξε μερικές κλήσεις....
-
Μόνο μαρσάρισμα ; Εμένα μου κόρναρε και άρχισε και τα 'γαλλικά' γιατί περίμενα στη γωνία να περάσω απέναντι και τον εμπόδιζα να ανεβάσει το αμάξι πάνω (στο κέντρο της Αθήνας). Έπρεπε να καθίσω εκεί μόνο και μόνο για σπάσιμο, αλλά η δουλειά δεν περιμένει...
-
Οταν ημουνα νεος και θερμοκεφαλος,ενας ταριφας στο Συνταγμα ειχε την φαεινη ιδεα να κορναρει και να με αποκαλεσει μ@λακα γιατι βαδιζα διπλα στην σταση του λεωφορειου και αυτος ηθελε να σταματησει εκει.Η πισω πορτα απεκτησε μια ευμεγεθη γουβα για να θυμαται να ειναι πιο ευγενικος
-
Εν βρασμώ κάνεις διάφορα. Θέλει όμως προσοχή. Ο κουμπάρος μου βράδυ σε φανάρι περιμένει, κάνει όπισθεν κατα λάθος ο μπροστινός του και του κάνει την αλφα καινούργια. Ευτυχώς δεν πρόλαβε (αν και είναι ντουλάπα) να πει κάτι, γιατί βγήκαν από μέσα 4 ντουλάπες από την πρώην ΕΣΣΔ εμφανώς μεθυσμένοι, του έσκασαν 50 ευρώ και έφυγαν κύριοι...
Σε άλλη περίπτωση πήγε να παίξει μαγκια σε κοπέλα, η οποία ήξερε πολεμικές τέχνες, και τον έκανε μαύρο... -
Αντε και οι 4 Εσσδ να τις φας και απο γκομενα?Οτι και να ξερεις απο πολεμικες τεχνες ΠΡΕΠΕΙ να του το πεις του αλλου,ακομα και να σου επιτεθεί αμυνα και του το λες....Δεν θελει μαγκιες αλλα καποιες φορες μερικοι ειναι για πολλές φαπες...
-
Παντως για ολα υπαρχει λυση.
Βγαζει το κρατος ενα προγραμμα που να λεει οποιος ευσυνηδητος πολιτης θελει ας αγορασει απο ειδικες ψηφιακες μηχανες που θα παραχωρησει η τροχαια (εστω με κοστος αγορας) και να φωτογραφιζει βεβαιωμενες παραβασεις μικρου επιπεδου, οπως παρκαρισμα σε ραμπες αναπηρων σε πλατειες και σε πεζοδρομια. Μονο αυτα, στα αλλα ειναι η τροχαια.
Η μηχανη να εχει ενα λογισμικο που να αναγραφει χωρις την ικανοτητα παρεμβασης τον χρονο και τον τοπο μεσω gps.
Θα βεβαιωνεται ηλεκτρονικα η παραβαση οταν ο παραβατης παρκαρει για ενα ευλογο διαστημα, δεν χρειαζεται μεγαλη αυστηροτητα.
Συνεπως, αν θα βλεπεις ενα ζωακι να μη σεβεται τους συμπολιτες του, το φωτογραφιζεις και το στελνεις, βγαζοντας φωτο οπου να εμφανιζεται η πινακιδα με καθαρο τροπο και η παραβαση του,οπως γινεται εδω στο φορουμ.
Αν καποιος αλλος κατα την διαρκεια της ημερας, φωτογραφισει το ιδιο αυτοκινητο στην ιδια τοποθεσια αλλα σε αλλη χρονικη περιοδο, σημαινει οτι ο οδηγος του το εχει παρατησει εκει και δεν τον ενδιαφερει αν ενοχλει για μεγαλο χρονικο διαστημα, συνεπως το συστημα κανει αυτοματα μονο του τη διασταυρωση και βεβαιωνει πιθανη παραβαση
Μετα μια επιτροπη θα κοιτα τις φωτογραφιες και καποια στιγμη θα βεβαιωνεται η παραβαση ηλεκτρονικα στην εφορια μαζι με την φωτογραφια της παραβασης.Οπως δηλαδη, και στις καμερες για υψηλη ταχυτητα.
Οποιος ειναι καθυστερημενος και φωτογραφιζει παραβασεις που εν τελη δεν ειναι παραβασεις ή ειναι τραβηγμενες απο τα μαλλια, ευγενικα η τροχαια θα του παιρνει πισω τη καμερα, και θα κλεινει τη συνδρομη του.
Κανεις δεν θα ξαναπαρκαρει μπροστα σε ραμπες αναπηρων η σε πεζοδρομιο. Ενταξει δεν χρειαζεται αυστηροτητα απλα στις κραυγαλεες περιπτωσεις, να αποδιδεται το προστιμο ακομα και οταν δεν δυναται η τροχαια να βεβαιωσει παραβαση.
Σαν μετρο ισως ειναι ψηλοβαρβαρο και δεν αξιζει σε μια ευρυθμη κοινωνια, αλλα οταν καλεις τροχαια και δεν ερχεται, και οταν μαλωνεις για το αυτονοητο ποια αλλη λυση μπορει να υπαρξει; Φυσικα ποτε η βια.
Η παιδεια ειναι η λυση, φυσικα και συμφωνω, αλλα ουτε σε αυτο δεν γινεται προσπαθεια.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]